|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
ponad to dodam jeszcze, że są do wyboru dwa tematy, także jeden z nich spokojnie może być o tematyce wojennej, drugi zaś czyli wiersze mogą być takie, które były przerabiane przez wszystkich.
|
#3152 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Boże chroń nas przed wszelakiego rodzaju wierszami ^^!
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam bym chciała wiersz, bo nie trzeba się odwoływać do całości.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#3155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3156 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I dziękuję za maila Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też tak myślę - teraz dużo się mówi o tych wydarzeniach, rok temu była rocznica więc to się układa w logiczną całość Ktoś tam kilka dni temu napomknął, że tematy oni układają na bardzo krótko przed maturą, bo boją się przecieków. Idąc tym tropem i łącząc to z ostatnimi wydarzeniami... Inny świat, jak nic. Polać mu *** Grzechem jest wstawać w sobotę o 6.30. Ale za to jakie łupy do domu przywiozłam z Gda Na dziś powtórka z roślin, bo leżą i kwiczą. Powtórzyłam już wszystkie zarodnikowe i nagozalążkowe, teraz te najobszerniejsze zostały Długa noc, dużo kawy i książki zamiast koncertu Happysad, który dziś jest ;/
|
|||||
|
|
|
#3157 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale dziękuję.Według mnie nie może być inaczej. Tyle wydarzeń się na siebie nałożyło, że gdyby nie dali tematu związanego z II WŚ, to byłaby wręcz herezja... no chyba, że specjalnie dadzą nam coś innego, "bo wiedzą, że my wiemy, że oni nie wiedzą" . Właśnie ze względu na tą naszą ślepą ufność, jeśli chodzi o dobór powieści, mogą specjalnie dać coś innego... Cóż, i tak się nie dowiemy niczego przed 4 maja, a nasze filozofowanie teraz może nas tylko w złą stronę poprowadzić xD.Polejecie mi, jak się okaże, że trafiłem z literaturą na maturę ;D. |
|
|
|
#3158 |
|
Zadomowienie
|
Moja mama cały czas mi mówi, że rzucą nam Nad Niemnem lub coś w tą stronę. Osobiście bym się chyba pochlastała...
|
|
|
|
#3159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te informacje tj ile osób jakie matury zdaje są jawne ;] Nawet gdzies je ostatnio przeglądałam;] A tak w ogóle to cześc ;] Cytat:
Własciwie nie miałabym nic przeciwko tematowi z Innego Świata ;D Chociaż Borowskiego wolałabym uniknąc ;Pale goólnie jak nie będzie wierszy, romantyzmu i Potopu to ja jestem w siódmym niebie ;D Ale brzydkie zdjęcie zrobiłam a że zdjęcia na poniedziałek musze zanieśc to zrobiłam i będzie jakie będzie, no i z tego wszystkiego wersję elektroniczną mam czarno-białą No i kupiłam baleriny wzięłam po prostu te które mi nie spadały a że były one aż w sztukach: 1 to dylematu nie miałam Czemu oni nie myslą o dziewczynach które maja małe stópki coo ?Ok spadywam do sklepu bo nic dzisiaj nie jadłam jeszcze
|
|
|
#3160 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Cytat:
Potop - stanowcze NIE! Romantyzm - nie takie stanowcze nie ;p. Jak dla mnie Pan Tadeusz nie jest taki straszny ;p. Wystarczy wiedzieć co i jak się działo po kolei na kartach powieści, oraz to, że jest to poemat romantyczny napisany przez Mickiewicza na emigracji i tutaj ważne: KU POKRZEPIENIU SERC współrodaków na obczyźnie. I ważne: Mickiewicz urodzić się na Litwie (żeby nie palnąć słowa Polska). |
||
|
|
|
#3161 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- A jak dla mnie moga byc chlopi,wesele,dziady,tang o i najlepiej tyle oprocz tych to nic lektor nie pamietam;/ muisze zaczac sobie czytac jakies streszczonka i cala ta reszte co by cos wiedziec o tych lektorach:/
|
|
|
|
|
#3162 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my też dosyć dawnoo temu omawialiśmy Borowskiego itp. ![]() Cytat:
![]() ja bym poszła na koncert ![]() Cytat:
hej ;*** Justyna- gdzie tam na dożynki by przyjechała Shaun Baker mam nadzieję że będziesz później na gadu ![]() ale się dzisiaj najeździłam autkiem. pogoda śliczna i w ogóle |
|||||||
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lowe Cie, Kamiś. Grzeszysz! Na Happysad nie iść?!![]() Namek, zamierzasz z nami zostać na dłużej? Przydałby się ktoś, kto trochę urozmaici to zniewieściałe towarzystwo, nie Żbiki?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weź kliknij w 'Liceum' i na dole będzie "Ważne informacje dla MATURZYSTÓW" tam jest arkusz P1, P2, P3 ![]() ja się pochlastam jak będą Dziady, których szczerze nie lubię (właśnie przeczytałam streszczenie), za Tadkiem nie przepadam.
|
|
#3166 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hihi No właśnie przeżywam rozdarcie wewnętrzne niczym Zenek z Granicy to co nie wiedział czy woli Elkę czy Justynę (o, a może Granica?). I... chyba pójdę pod mur zamku posłuchać Zostanie, zostanie, kto by się oparł naszemu żbiczemu urokowi? Cytat:
Co wy chcecie od Dziadów, całkiem spoko były Ja obok Potopu stawiam Chłopów, też słodka lekturka. |
||
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Dziady/ ów?? szczerze nienawidzę odkąd dostałam 1 z"Wielkiej Improwizacji"
zapytała mnie.
|
#3168 |
|
Raczkowanie
|
Teraz to mnie przeraziłyście!
także mam prośbę aby ktoś kto ma dobre notatki z tej lektury mi je wysłał
|
|
#3169 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie zawsze wszystko szybko przylatywało ostatnio się pogorszyli ![]() Cytat:
Ja mam chyba na2 czy 3 roku obowiązkowy basen a ja tez płynę, jak wiem, że jakbym stanęła, to mam grunt Cytat:
w tamtym roku podobno mieli tyle błędów, jego klasa, bo właśnie sam robił a on takie rzeczy olewa, na szczęście te usprawiedliwienia też ![]() Cytat:
Cytat:
![]() JA miałam 4-dniową nie, po odstawieniu po dwóch opakowaniach. Wiem, wiem, tak się nie robi, bo hormony to nie witaminy ![]() Taa kupiłam dzisiaj to 70C i niech zwęża chociaż na razie nie, zapnę na pierwszą haftkę, to jest ok.Niby tak, ale jak widzę osoby piszące po 10-13% i to osoby, które mają 3, w miarę wszystko rozumieją na lekcji, itd. Ci z 4 po 30-50... tragedia będzie z tymi wynikami fizyka pójdzie pewnie najgorzej.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Liczę na to, że jak będzie IIWŚ, to drugi temat, to jakiś Potop, Nad Niemnem czy inna normalna powieść ![]() Cytat:
![]() A Ty co w ogóle zdajesz i gdzie planujesz iść? ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18803232]Justyna- gdzie tam na dożynki by przyjechała Shaun Baker mam nadzieję że będziesz później na gadu [/QUOTE]Nie no, to szpan bendzie aż ino ![]() Będę
|
||||||||
|
|
|
#3170 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Nie wiedziałam nawet że jest tu taki wątek Ja również zdaję maturkę w tym roku ( za tydzień Jak myślicie jakie mogę dostać pytania do tematu " motyw labiryntu w lit. sztuce i filmie " ?? |
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja tam nie narzekam. ;> cały czas mi szybko przychodzi, max. 2dni, jeśli priorytet. ![]() No właśnie dlatego mówię, że faceci to sieroty w takich sprawach. ja postawiłam tezę, Ty uzasadniłaś. xD piona!I ja schudłam - nie wiem, ile, ale spodnie wiszą. Wykonałam już prawie cały plan na dzisiaj. wszyściutkie organizacje, całe kalendarium integracji europejskiej, postanowienia traktatów, organy ue, współpraca krajów ue - w jakich dziedzinach, kto przyjął euro, itp. jeszcze tylko streszczenie Potopu przeczytać (szczegółowe, 27str. ) i powórzyć dokładnie obwe, bo mi się myli.
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, zaraz posprzątam, dokończę Kiełbasę i uczę się słówek |
|
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
codziennie sobie ją powtarzam także powinna pójść dobrze, a co do pytań to nie mam pojęcia, sama się ich obawiam.
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna nie przejmuj się ;D Ja też praktycznie zmarnowałam cały dzień :P
Byłam w Biedronce i polecam kawę mrożoną Amorres ona w lodówkach stoi w kubeczkach jest pyszna Właśnie kolega z gimnazjum się do mnie odezwał i się pytamy z bioli ![]() Zauważyłam że tylko chłopak wbił na wątek a ruch jak w ulu się zrobił
|
|
#3176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja przepowiedziałam tematykę II WŚ kilka dni temu (jak to się o Ferdydurke sprzeczałam z Martyną w okolicach tego dnia)więc mi tu wódki sprzed nosa nie sprzątniesz ![]() a tak serio, to zgadzam się i chętnie się podzielę, bo ja małopijąca. w ogóle to cześć i czołem, witam na wątku. zostań na dłużej, z nas fajne dziewczyny są ![]() i podpinam się o pytanie, co zdajesz na maturze i gdzie się na studia wybierasz (miasto, uczelnia, kierunek?). mój kolega jest na fil. polskiej.. i mówi, że trzeci raz do Pana Tadeusza podchodzi (gimnazjum, LO, teraz studia), i stwierdził, że kapituluje po raz trzeci nie przebrnie. Cytat:
![]() się śmiejcie ze mnie dalej. jak będę marynarzem to będziecie chciały kartki dostawać ![]() Kamila, na Akademię Morską papiery składam, badania do Morskiego Świadectwa Zdrowia robię ![]() Cytat:
no ja tak samo ![]() mi się Lalka podobała, mogłaby być. ale współczesnością też bym nie wzgardziła. I utrzymuję, że właśnie tematyka IIWŚ się pojawi.
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
Nie zacytowało mi, a nie chce mi się wracać.
Witam nowego kolegę. ![]() wróciłam od dziadka. skosiłam trawę na całym podwórku ( a jest naprawdę spore). Dumna jestem z siebie. ![]() Porobiłam czytanie z Companiona. W ogóle to wiejskie powietrze naprawdę baaaardzo mi sprzyja. Bo dziadek nie ma takiego typowego gospodarstwa, tylko bardziej tak rekreacyjnie tam jest. Ule, sad, huśtawki, hamak, sama zieleń. no po prostu kocham to miejsce. To moja oaza spokoju, jedyne miejsce, w którym potrafię się wyciszyć Aaaa, i rośnie tam też kasztan. No i już zakwita. A to znaczy, że za późno na naukę.
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, kawa jest pyszna, to prawda
i też muszę skosić trawę, aczkolwiek jest problem, bo kosiarka jest dość ciężka (ta co jest na paliwo), a z tą na prąd nie mam jak, bo nie mam w pobliżu gniazdka. A faceta "ni ma". Siostry chłopak zajęty.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-04-24 o 20:22 |
|
|
|
#3179 | |
|
Konto usunięte
|
Chłopi
Przeczytałam 4 tomy z własnej, nieprzymuszonej woli taaa fajnie, tylko że te togi były szyte chyba na jakiegoś 300 kg człowieka. 2 lata temu musiałam ją założyć, bo była jakaś tam uroczystość szkolna. W jedną togę mogły wejść 3 osoby O birecie już nie wspomnę- muszę mieć jakieś afro, żeby utrzymać go na głowie Cytat:
Wkurza mnie to, więc jak zostanę nauczycielką swoje niepowodzenia z tej szkoły przerzucę na tych uczniów, które będą lizać tyłki, by mieć pasek
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Martyna to niechcący było
I ja się nie śmieje i będę prosic o kartki ;D
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

a że zdjęcia na poniedziałek musze zanieśc to zrobiłam i będzie jakie będzie, no i z tego wszystkiego wersję elektroniczną mam czarno-białą