Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to będzie? - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-24, 17:21   #3151
effciaa16
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

ponad to dodam jeszcze, że są do wyboru dwa tematy, także jeden z nich spokojnie może być o tematyce wojennej, drugi zaś czyli wiersze mogą być takie, które były przerabiane przez wszystkich.

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 17:24   #3152
Namek
Raczkowanie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Boże chroń nas przed wszelakiego rodzaju wierszami ^^!
Namek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 17:27   #3153
effciaa16
Zakorzenienie

Amen.

Stary 2010-04-24, 17:32   #3154
star15
Zakorzenienie

A ja tam bym chciała wiersz, bo nie trzeba się odwoływać do całości.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 17:41   #3155
Namek
Raczkowanie

Cytat:
A ja tam bym chciała wiersz, bo nie trzeba się odwoływać do całości.
Z jednej strony to fakt... ale z drugiej jakoś nigdy nie potrafię się w 100% wstrzelić z wierszem w to 'o co chodziło autorowi'/'o co chodziło układającemu maturę' .
Stary 2010-04-24, 17:46   #3156
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość

Ja się wkręcam po znajomości

Ale są ogłoszenia, że szukają osób do komisji i wtedy zbiera się podpisy na daną osobę, czy partię (zależy od wyborów).
W pon idę się dowiadywać co i jak;D Dziękuję

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
c
a mojej koleżance ostatnio śnił się R polak. Był temat :"napisz list do babci"

I dziękuję za maila

Cytat:
a ja od poniedziałku latam po lekarzach

mam na wszystko skierowania, ekg, rtg, morfologia, OB, cukier, mocz, laryngolog, neurolog, okulista, kupę muszę tylko do sanepidu znowu nosić i za to będę musiała chyba zapłacić . Na test na hiv i wr jadę w czwartek do Olsztyna. I to będzie chyba wszystko,co jest mi potrzebne.

jeszcze dentysta, to się umówić muszę bo mam jednego zęba do zrobienia
no.
Martyna Ty jedziesz słonie do afryki ratować czy jak, że takie specjalistyczne badania potrzebne?:P

Cytat:
Napisane przez Namek Pokaż wiadomość
Powie mi ktoś może czego można się spodziewać na polskim na podstawie ;D?
W necie znalazłem tylko to, czego sam się domyślałem od jakiegoś czasu, czyli coś z okolic: Dżumy, Innego Światu, Zdążyć przed Panem Bogiem lub Opowiadań Borowskiego. Jakieś inne propozycje ?
Też na to stawiam I nie ukrywam, że ucieszyłby mnie taki temat, bo nie dość, że to świeżo omówione lektury to mój temat prezentacji dotyczy II wojny światowej

Cytat:
Namek, to jak coś zdrobnienie od mojego imienia Namysław ;D.

Może i to prawda, co piszesz nt. niewyrabiania się szkół, ale pomyśl sobie o tym w ten sposób - skoro tak, to po co w ogóle zamieszczać te powieści na liście maturalnej ;]? Wg. mnie właśnie tematyka wojenna może się trafić - ostatnie wydarzenia: szczególnie Katyń!; niebawem w Rosji będzie jakaś uroczysta defilada w związku z którąś-tam rocznicą zakończenia II WŚ... dużo tego, a skoro tematyka Drugiej Wojny jeszcze się nie pojawiła, tym bardziej może pojawić się teraz. Poza tym ja Dżumę miałem jakieś 1,5 msc temu, Inny Świat 2 msc temu, Opowiadania Borowskiego ze 3-4 msc temu, Zdążyć przed Panem Bogiem też ze 3 msc temu. Jeśli będzie II Wojna, to pewnie zahaczą mocno o Holocaust - Auschwitz ("U nas w Auschwitzu), Treblinka itd. i o wspomniany przeze mnie wcześniej Katyń.
Jeśli trafię i okaże się, że to będzie na maturze, stawiacie wódkę i pijemy !
Ależ imię oryginalne
Też tak myślę - teraz dużo się mówi o tych wydarzeniach, rok temu była rocznica więc to się układa w logiczną całość Ktoś tam kilka dni temu napomknął, że tematy oni układają na bardzo krótko przed maturą, bo boją się przecieków. Idąc tym tropem i łącząc to z ostatnimi wydarzeniami... Inny świat, jak nic.

Cytat:
Polać mu

Grzechem jest wstawać w sobotę o 6.30. Ale za to jakie łupy do domu przywiozłam z Gda
Na dziś powtórka z roślin, bo leżą i kwiczą. Powtórzyłam już wszystkie zarodnikowe i nagozalążkowe, teraz te najobszerniejsze zostały Długa noc, dużo kawy i książki zamiast koncertu Happysad, który dziś jest ;/
Stary 2010-04-24, 17:56   #3157
Namek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Raddim
Ależ imię oryginalne
Też tak myślę - teraz dużo się mówi o tych wydarzeniach, rok temu była rocznica więc to się układa w logiczną całość Ktoś tam kilka dni temu napomknął, że tematy oni układają na bardzo krótko przed maturą, bo boją się przecieków. Idąc tym tropem i łącząc to z ostatnimi wydarzeniami... Inny świat, jak nic.
Że imię oryginalne, to wiem , ale dziękuję.
Według mnie nie może być inaczej. Tyle wydarzeń się na siebie nałożyło, że gdyby nie dali tematu związanego z II WŚ, to byłaby wręcz herezja... no chyba, że specjalnie dadzą nam coś innego, "bo wiedzą, że my wiemy, że oni nie wiedzą" . Właśnie ze względu na tą naszą ślepą ufność, jeśli chodzi o dobór powieści, mogą specjalnie dać coś innego... Cóż, i tak się nie dowiemy niczego przed 4 maja, a nasze filozofowanie teraz może nas tylko w złą stronę poprowadzić xD.

Cytat:
Napisane przez Raddim
Polać mu
Polejecie mi, jak się okaże, że trafiłem z literaturą na maturę ;D.
Stary 2010-04-24, 17:58   #3158
Riddim
Zadomowienie

Moja mama cały czas mi mówi, że rzucą nam Nad Niemnem lub coś w tą stronę. Osobiście bym się chyba pochlastała...
Stary 2010-04-24, 18:01   #3159
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:

Apropos informacji dotyczących ilości osób, które piszą rozszerzoną matmę, to posiadam je od swojej Pani z korepetycji, która jest egzaminatorem i sprawdza maturki. O tych 306 osobach dowiedziała się kilka miesięcy temu, podczas któregoś już szkolenia w tym OKE, już po wpłynięciu wszystkich deklaracji (oprócz tych ze szkół dla dorosłych, ale bądźmy szczerzy, kto tam będzie zdawał rozszerzoną matmę xD?) Na początku nie mogła uwierzyć w tą wartość: trzysta sześć osób, więc podeszła jeszcze do jakiegoś tam dyrektora, czy kogoś innego, na wysokim stanowisku i w 4 usłyszała od niego także wartość 306 osób.
My do picia pierwsze

Te informacje tj ile osób jakie matury zdaje są jawne ;] Nawet gdzies je ostatnio przeglądałam;]
A tak w ogóle to cześc ;]

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Ależ imię oryginalne
Ano faktycznie imie oryginalne ;D

Własciwie nie miałabym nic przeciwko tematowi z Innego Świata ;D Chociaż Borowskiego wolałabym uniknąc ;Pale goólnie jak nie będzie wierszy, romantyzmu i Potopu to ja jestem w siódmym niebie ;D

Ale brzydkie zdjęcie zrobiłam Dostałam@ rano i same wiecie jak to jest:/ Weszłam do fototgrafa i tylko siedziałam i myślałam o tym że chce iśc do łóżka:/ Calutka mokra byłam i czerwona pierwszy raz mi się cos takiego zdarzyło a że zdjęcia na poniedziałek musze zanieśc to zrobiłam i będzie jakie będzie, no i z tego wszystkiego wersję elektroniczną mam czarno-białą Łee ale zła na siebie jestem.

No i kupiłam baleriny wzięłam po prostu te które mi nie spadały a że były one aż w sztukach: 1 to dylematu nie miałam Fakt że jakąś kokardkę maja i nie są idealne ale w ogóle jakieś są Czemu oni nie myslą o dziewczynach które maja małe stópki coo ?

Ok spadywam do sklepu bo nic dzisiaj nie jadłam jeszcze

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 18:14   #3160
Namek
Raczkowanie

Cytat:
A tak w ogóle to cześc ;]
No witam, witam .
Cytat:
ale goólnie jak nie będzie wierszy, romantyzmu i Potopu to ja jestem w siódmym niebie ;D
Poezja - stanowcze NIE!
Potop - stanowcze NIE!
Romantyzm - nie takie stanowcze nie ;p. Jak dla mnie Pan Tadeusz nie jest taki straszny ;p. Wystarczy wiedzieć co i jak się działo po kolei na kartach powieści, oraz to, że jest to poemat romantyczny napisany przez Mickiewicza na emigracji i tutaj ważne: KU POKRZEPIENIU SERC współrodaków na obczyźnie. I ważne: Mickiewicz urodzić się na Litwie (żeby nie palnąć słowa Polska).
Stary 2010-04-24, 18:21   #3161
2Lilus0
BAN stały

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
ja to już wolę nie przewidywać Mówię do siostry jak zdawała "Asiaa nie czytaj streszczenia Lalki, po co, przecież była na próbnej już Wam nie dadzą " Asia-"W sumie racja!" i odłożyła książkę. A co było na maturze w maju- LALKA. potem mi dogadywała.

Ja powiem szczerze, że jestem dość spokojna, bo każdą lekturę przerabialiśmy b. szczegółowo. Teraz jedynie przypominam sobie dokładną treść i problematykę w niej zawartą. Wierszy nie tykam, nie lubię.

Skończyłam robić maturę z matmy, została mi jeszcze jedna. Mam fajną stronkę, gdzie facet tłumaczy i robi wszystkie zadania z matur P1, P2 i P3. Pomógł mi zrozumieć niektóre zadania.

zabieram się za lektury.
podaj linka

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

A jak dla mnie moga byc chlopi,wesele,dziady,tang o i najlepiej tyle oprocz tych to nic lektor nie pamietam;/ muisze zaczac sobie czytac jakies streszczonka i cala ta reszte co by cos wiedziec o tych lektorach:/
2Lilus0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 18:21   #3162
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Dzień dobry ;*

od rana się uczę.
no i mam problemy z netem więc jak naglę zniknę to nie znaczy, że porwali mnie Talibowie.
będziemy pamiętać

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
wino to świetny rozluźniacz!
dziś już w końcu nie czuję irytacji ani napięcia
jest dobrze, będzie dobrze, dam radę mam w tyłku tych głupich ludzi

no i wypiłam za nasze %%% na maturite, więc musi być dobrze
Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Temat? wolałabym, żeby to nie była tematyka wojenna, bo przerabiamy ją teraz i to bardzo pobieżnie.
tematyka wojenna mogłaby być

Cytat:
---

Lalka była przykładowo 2 razy pod rząd, mogą nam zrobić żart i dać trzeci raz, a mogą dać coś, czego nigdy nie było. Nie przewidzisz..
o Lalka mogłaby być

Cytat:
Namek, to jak coś zdrobnienie od mojego imienia Namysław ;D.

Może i to prawda, co piszesz nt. niewyrabiania się szkół, ale pomyśl sobie o tym w ten sposób - skoro tak, to po co w ogóle zamieszczać te powieści na liście maturalnej ;]? Wg. mnie właśnie tematyka wojenna może się trafić - ostatnie wydarzenia: szczególnie Katyń!; niebawem w Rosji będzie jakaś uroczysta defilada w związku z którąś-tam rocznicą zakończenia II WŚ... dużo tego, a skoro tematyka Drugiej Wojny jeszcze się nie pojawiła, tym bardziej może pojawić się teraz. Poza tym ja Dżumę miałem jakieś 1,5 msc temu, Inny Świat 2 msc temu, Opowiadania Borowskiego ze 3-4 msc temu, Zdążyć przed Panem Bogiem też ze 3 msc temu. Jeśli będzie II Wojna, to pewnie zahaczą mocno o Holocaust - Auschwitz ("U nas w Auschwitzu), Treblinka itd. i o wspomniany przeze mnie wcześniej Katyń.
rzeczywiście ładne imię

my też dosyć dawnoo temu omawialiśmy Borowskiego itp.

Cytat:

Cytat:
Grzechem jest wstawać w sobotę o 6.30. Ale za to jakie łupy do domu przywiozłam z Gda
Na dziś powtórka z roślin, bo leżą i kwiczą. Powtórzyłam już wszystkie zarodnikowe i nagozalążkowe, teraz te najobszerniejsze zostały Długa noc, dużo kawy i książki zamiast koncertu Happysad, który dziś jest ;/
byłaś w Gda i nic nie powiedziałaś

ja bym poszła na koncert

Cytat:
Moja mama cały czas mi mówi, że rzucą nam Nad Niemnem lub coś w tą stronę. Osobiście bym się chyba pochlastała...
ja też .

hej ;***

Justyna- gdzie tam na dożynki by przyjechała Shaun Baker na impreze z okazji dni miasta przyjedzie.
mam nadzieję że będziesz później na gadu

ale się dzisiaj najeździłam autkiem. pogoda śliczna i w ogóle uczyć się nie chce.
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 18:22   #3163
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
No witam, witam .
Poezja - stanowcze NIE!
Potop - stanowcze NIE!
Romantyzm - nie takie stanowcze nie ;p. Jak dla mnie Pan Tadeusz nie jest taki straszny ;p. Wystarczy wiedzieć co i jak się działo po kolei na kartach powieści, oraz to, że jest to poemat romantyczny napisany przez Mickiewicza na emigracji i tutaj ważne: KU POKRZEPIENIU SERC współrodaków na obczyźnie. I ważne: Mickiewicz urodzić się na Litwie (żeby nie palnąć słowa Polska).
No ok Pand Tadeusz może byc;D Ale wszelakie Kordiany, Wertery i Dziady do mnie nie przemawiają :PA tak właściwie co zdjaesz na maturze i na co się wybierasz?

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

Stary 2010-04-24, 18:30   #3164
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Z jednej strony to fakt... ale z drugiej jakoś nigdy nie potrafię się w 100% wstrzelić z wierszem w to 'o co chodziło autorowi'/'o co chodziło układającemu maturę' .
Jak sama Szymborska nie wiedziała, o co chodzi osobie układającej klucz do JEJ WIERSZY, to co Ty chcesz..?

Cytat:
Martyna Ty jedziesz słonie do afryki ratować czy jak, że takie specjalistyczne badania potrzebne?:P

Długa noc, dużo kawy i książki zamiast koncertu Happysad, który dziś jest ;/

Lowe Cie, Kamiś.

Grzeszysz! Na Happysad nie iść?!

Cytat:
Polejecie mi, jak się okaże, że trafiłem z literaturą na maturę ;D.

Namek, zamierzasz z nami zostać na dłużej? Przydałby się ktoś, kto trochę urozmaici to zniewieściałe towarzystwo, nie Żbiki?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
Stary 2010-04-24, 18:32   #3165
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2Lilus0 Pokaż wiadomość
podaj linka

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

A jak dla mnie moga byc chlopi,wesele,dziady,tang o i najlepiej tyle oprocz tych to nic lektor nie pamietam;/ muisze zaczac sobie czytac jakies streszczonka i cala ta reszte co by cos wiedziec o tych lektorach:/
linklinklink.
weź kliknij w 'Liceum' i na dole będzie "Ważne informacje dla MATURZYSTÓW" tam jest arkusz P1, P2, P3

ja się pochlastam jak będą Dziady, których szczerze nie lubię (właśnie przeczytałam streszczenie), za Tadkiem nie przepadam.

Stary 2010-04-24, 18:43   #3166
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Jak sama Szymborska nie wiedziała, o co chodzi osobie układającej klucz do JEJ WIERSZY, to co Ty chcesz..?

Lowe Cie, Kamiś.

Grzeszysz! Na Happysad nie iść?!

Namek, zamierzasz z nami zostać na dłużej? Przydałby się ktoś, kto trochę urozmaici to zniewieściałe towarzystwo, nie Żbiki?
A te klucze to takie boskie są, że nawet synonimu użyć nie można -.-

Hihi
No właśnie przeżywam rozdarcie wewnętrzne niczym Zenek z Granicy to co nie wiedział czy woli Elkę czy Justynę (o, a może Granica?). I... chyba pójdę pod mur zamku posłuchać
Zostanie, zostanie, kto by się oparł naszemu żbiczemu urokowi?

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
linklinklink.
weź kliknij w 'Liceum' i na dole będzie "Ważne informacje dla MATURZYSTÓW" tam jest arkusz P1, P2, P3

ja się pochlastam jak będą Dziady, których szczerze nie lubię (właśnie przeczytałam streszczenie), za Tadkiem nie przepadam.
Dziękuję dobra kobieto, też skorzystam Będę oglądać siędząc przy kompie, mniejsze wyrzuty sumienia będą xD
Co wy chcecie od Dziadów, całkiem spoko były P.Tadek jest idealny do zdobywania punktów za walor, przecież praktycznie wszystko można porównać do wątków z tej książki - motyw tańca, bohatera dynamicznego, obyczaje, hierarchie i takie różne. Moja Polonistka to we wszystkim zauważa też aluzje biblijne
Ja obok Potopu stawiam Chłopów, też słodka lekturka.
Stary 2010-04-24, 19:14   #3167
effciaa16
Zakorzenienie

Dziady/ ów?? szczerze nienawidzę odkąd dostałam 1 z"Wielkiej Improwizacji" zapytała mnie.

Stary 2010-04-24, 19:14   #3168
kamcia199
Raczkowanie

GG do kamcia199

Teraz to mnie przeraziłyście! oczywiscie z tym Innym Światem- my w piatek zaczeliśmy go omawiać (dopiero!)-oczywiscie mnie nie bylo także mam prośbę aby ktoś kto ma dobre notatki z tej lektury mi je wysłał

hula-hop
łyżwy
kamcia199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 19:23   #3169
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Mi ksiązka do ang. dwa dni szła. yea
a kurcze wkurzyłam się, bo 2 osobom super komentarze wystawiłam na allegro, a oni mi nie dają co oni sobie myślą.
Pamiętam czasy, jak w lipcu czy sierpniu zamówiłam router w poniedziałek gdzieś o 15, a on we wtorek o 13 był u mnie w domu, priorytetem!
Ogólnie zawsze wszystko szybko przylatywało ostatnio się pogorszyli
Cytat:
i od czerwca idę na lekcje pływania żeby się na studiach nie ośmieszać (basen 3-4 razy w tyg.).. bo ja to panikę na głębokiej wodzie łapię. no,ale.. jak się podszkolę w technice pływania to i pewnie mi lęk przed głębokością zniknie.
Ej, fajnie Ja mam chyba na2 czy 3 roku obowiązkowy basen a ja tez płynę, jak wiem, że jakbym stanęła, to mam grunt
Cytat:
A, rozumiem. u facetów to zawsze tak wygodnie, jak są wychowawcami.. bo nic im się nie chce robić,zawsze papierkowe roboty robią za nich dziewczyny. No i z usprawiedliwianiem nieobecności chyba łatwiej.
Parę tygodni temu mówił, jak się okazało, że jednak do końca roku będzie naszym wychowawcą, że żona się zasmuci. Bo ona tez ma klasę maturalną, a będzie musiała wypisywać jeszcze nasze świadectwa w tamtym roku podobno mieli tyle błędów, jego klasa, bo właśnie sam robił a on takie rzeczy olewa, na szczęście te usprawiedliwienia też
Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
a ja kupiłam sobie taką fajną sukienkę z malych falbanek za 30 zł jeansy zwykłe rurki, balerinki pudrowe do latania (20 zł) i takie obcasy z motywami kwiatowymi (40 zł).
I jest super
Także ide się uczyć
Pokażesz?
Cytat:
ja też ciągle jem banany i co?
znowu schudłam, spodnie mi z dupy spadają - są za duże i tak czy siak są luźne, ale ostatnio były już mniej wr.

mówisz o przerwie, tym tygodniu między opakowaniami? zmalały Ci w nim

trzeba było 60D sobie zażyczyć!

sam wynik matury będzie świadczył o tym, kto dostał sprawiedliwą ocenę
Ja tez schudłam - cały kilogram

JA miałam 4-dniową nie, po odstawieniu po dwóch opakowaniach. Wiem, wiem, tak się nie robi, bo hormony to nie witaminy

Taa kupiłam dzisiaj to 70C i niech zwęża chociaż na razie nie, zapnę na pierwszą haftkę, to jest ok.

Niby tak, ale jak widzę osoby piszące po 10-13% i to osoby, które mają 3, w miarę wszystko rozumieją na lekcji, itd. Ci z 4 po 30-50... tragedia będzie z tymi wynikami fizyka pójdzie pewnie najgorzej.
Cytat:
Z ciekawostek mogę Wam powiedzieć, że z oficjalnych źródeł, nieoficjalnie wiem ile osób zdaje matmę rozszerzoną w Podlaskiem... dodam jedynie, że co roku było to w granicach 2500-3000 osób... w tym roku... uwaga, uwaga, uwaga... 306 osób xD! Całe woj. Podlaskie (czyli Białystok, Siemiatycze, Hajnówka, Bielsk Podlaski, Łomża, Suwałki i inne pipidówy). Z tego samego też źródła wiem, że spora część maturzystów, wybrała tylko to, co trzeba obowiązkowo (czyli polski, matmę i obcy na podstawie), co jest dość znaczącą różnicą w porównaniu do poprzednich lat.
Co to znaczy dla osób, które tak, jak ja piszą matmę na rozszerzeniu... z jednej strony, że maturka pewnie będzie trudniejsza, ale z drugiej strony, że konkurencja będzie mimo wszystko 10-krotnie mniejsza w porównaniu z rocznikami poprzednimi .
Jakim cudem, jak 58 tysięcy na cały kraj?
Cytat:
Ja to faceta zawsze wyniucham.

Cytat:
Że imię oryginalne, to wiem , ale dziękuję.
Według mnie nie może być inaczej. Tyle wydarzeń się na siebie nałożyło, że gdyby nie dali tematu związanego z II WŚ, to byłaby wręcz herezja... no chyba, że specjalnie dadzą nam coś innego, "bo wiedzą, że my wiemy, że oni nie wiedzą" . Właśnie ze względu na tą naszą ślepą ufność, jeśli chodzi o dobór powieści, mogą specjalnie dać coś innego... Cóż, i tak się nie dowiemy niczego przed 4 maja, a nasze filozofowanie teraz może nas tylko w złą stronę poprowadzić xD.
Ale matury są układane dużo wcześniej
Liczę na to, że jak będzie IIWŚ, to drugi temat, to jakiś Potop, Nad Niemnem czy inna normalna powieść
Cytat:
No witam, witam .
Poezja - stanowcze NIE!
Potop - stanowcze NIE!
Jeszcze trzeba wziąć tą lekturę i to streszczenie rzeczywiście przeczytać. Cały czas się zastanawiam, czemu kompletnie nic nie pamiętam, chociaż czytałam to 1,5 raza
A Ty co w ogóle zdajesz i gdzie planujesz iść?
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18803232]Justyna- gdzie tam na dożynki by przyjechała Shaun Baker na impreze z okazji dni miasta przyjedzie.
mam nadzieję że będziesz później na gadu [/QUOTE]
Nie no, to szpan bendzie aż ino
Będę

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 19:29   #3170
kruszi91
Raczkowanie

Witam Nie wiedziałam nawet że jest tu taki wątek

Ja również zdaję maturkę w tym roku ( za tydzień ) Powiedzcie szczerze kiedy zaczniecie się uczyć do prezentacji ? A może już umiecie ? Bo ja jakoś się nie potrafię za to zabrać ...

Jak myślicie jakie mogę dostać pytania do tematu " motyw labiryntu w lit. sztuce i filmie " ??
kruszi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 19:37   #3171
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszi91 Pokaż wiadomość

Ja również zdaję maturkę w tym roku ( za tydzień ) Powiedzcie szczerze kiedy zaczniecie się uczyć do prezentacji ? A może już umiecie ? Bo ja jakoś się nie potrafię za to zabrać ...

Jak myślicie jakie mogę dostać pytania do tematu " motyw labiryntu w lit. sztuce i filmie " ??
Mam 18., to po 11. (niemiecki) dokończę jeden punkt z prezentacji, przyswoję dokładnie treść tego nieszczęsnego Pana Tadeusza. Całości nie mam zamiaru się uczyć,napiszę sobie szczegółowy plan, tak żeby później go streścić do ramowego i wziąć ze sobą.

Stary 2010-04-24, 19:44   #3172
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Pamiętam czasy, jak w lipcu czy sierpniu zamówiłam router w poniedziałek gdzieś o 15, a on we wtorek o 13 był u mnie w domu, priorytetem!
Ogólnie zawsze wszystko szybko przylatywało ostatnio się pogorszyli

Parę tygodni temu mówił, jak się okazało, że jednak do końca roku będzie naszym wychowawcą, że żona się zasmuci. Bo ona tez ma klasę maturalną, a będzie musiała wypisywać jeszcze nasze świadectwa w tamtym roku podobno mieli tyle błędów, jego klasa, bo właśnie sam robił a on takie rzeczy olewa, na szczęście te usprawiedliwienia też

Ja tez schudłam - cały kilogram

A ja tam nie narzekam. ;> cały czas mi szybko przychodzi, max. 2dni, jeśli priorytet.

No właśnie dlatego mówię, że faceci to sieroty w takich sprawach. ja postawiłam tezę, Ty uzasadniłaś. xD piona!

I ja schudłam - nie wiem, ile, ale spodnie wiszą.

Wykonałam już prawie cały plan na dzisiaj. wszyściutkie organizacje, całe kalendarium integracji europejskiej, postanowienia traktatów, organy ue, współpraca krajów ue - w jakich dziedzinach, kto przyjął euro, itp. jeszcze tylko streszczenie Potopu przeczytać (szczegółowe, 27str. ) i powórzyć dokładnie obwe, bo mi się myli.

Studentka
Stary 2010-04-24, 19:48   #3173
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Wykonałam już prawie cały plan na dzisiaj. wszyściutkie organizacje, całe kalendarium integracji europejskiej, postanowienia traktatów, organy ue, współpraca krajów ue - w jakich dziedzinach, kto przyjął euro, itp. jeszcze tylko streszczenie Potopu przeczytać (szczegółowe, 27str. ) i powórzyć dokładnie obwe, bo mi się myli.
Nie osłabiaj ludzi... Ja byłam na niemieckim i usunęłam grzyba z klimatyzacji z auta
Nie, zaraz posprzątam, dokończę Kiełbasę i uczę się słówek

Stary 2010-04-24, 19:54   #3174
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszi91 Pokaż wiadomość

ja już umiem ale znam siebie i wiem,że muszę ją umieć, bo sama z siebie nie wydukałabym. codziennie sobie ją powtarzam także powinna pójść dobrze, a co do pytań to nie mam pojęcia, sama się ich obawiam.

Stary 2010-04-24, 19:56   #3175
martus9191
Zakorzenienie

Justyna nie przejmuj się ;D Ja też praktycznie zmarnowałam cały dzień :P
Byłam w Biedronce i polecam kawę mrożoną Amorres ona w lodówkach stoi w kubeczkach jest pyszna

Właśnie kolega z gimnazjum się do mnie odezwał i się pytamy z bioli On zdaje co prawda podstawę ale z tego co musi jest tak obkuty że się przy nim chowam

Zauważyłam że tylko chłopak wbił na wątek a ruch jak w ulu się zrobił

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

Stary 2010-04-24, 20:00   #3176
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:

Apropos informacji dotyczących ilości osób, które piszą rozszerzoną matmę, to posiadam je od swojej Pani z korepetycji, która jest egzaminatorem i sprawdza maturki. O tych 306 osobach dowiedziała się kilka miesięcy temu, podczas któregoś już szkolenia w tym OKE, już po wpłynięciu wszystkich deklaracji (oprócz tych ze szkół dla dorosłych, ale bądźmy szczerzy, kto tam będzie zdawał rozszerzoną matmę xD?) Na początku nie mogła uwierzyć w tą wartość: trzysta sześć osób, więc podeszła jeszcze do jakiegoś tam dyrektora, czy kogoś innego, na wysokim stanowisku i w 4 usłyszała od niego także wartość 306 osób.
Cytat:
No witam, witam .
Poezja - stanowcze NIE!
Potop - stanowcze NIE!
Ty tam już chłopcze nie wyskakuj z takimi dywagacjami ja przepowiedziałam tematykę II WŚ kilka dni temu (jak to się o Ferdydurke sprzeczałam z Martyną w okolicach tego dnia)
więc mi tu wódki sprzed nosa nie sprzątniesz
a tak serio, to zgadzam się i chętnie się podzielę, bo ja małopijąca.

w ogóle to cześć i czołem, witam na wątku.
zostań na dłużej, z nas fajne dziewczyny są

i podpinam się o pytanie, co zdajesz na maturze i gdzie się na studia wybierasz (miasto, uczelnia, kierunek?).

mój kolega jest na fil. polskiej.. i mówi, że trzeci raz do Pana Tadeusza podchodzi (gimnazjum, LO, teraz studia), i stwierdził, że kapituluje po raz trzeci nie przebrnie.

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
No ok Pand Tadeusz może byc;D Ale wszelakie Kordiany, Wertery i Dziady do mnie nie przemawiają :PA tak właściwie co zdjaesz na maturze i na co się wybierasz?
nie mogie, kung fu Pand Tadeusz.

Cytat:

Lowe Cie, Kamiś.
się śmiejcie ze mnie dalej.
jak będę marynarzem to będziecie chciały kartki dostawać

Kamila
, na Akademię Morską papiery składam, badania do Morskiego Świadectwa Zdrowia robię

Cytat:
Ej, fajnie Ja mam chyba na2 czy 3 roku obowiązkowy basen a ja tez płynę, jak wiem, że jakbym stanęła, to mam grunt

Ale matury są układane dużo wcześniej
Liczę na to, że jak będzie IIWŚ, to drugi temat, to jakiś Potop, Nad Niemnem czy inna normalna powieść

no ja tak samo

mi się Lalka podobała, mogłaby być.
ale współczesnością też bym nie wzgardziła.
I utrzymuję, że właśnie tematyka IIWŚ się pojawi.

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 20:05   #3177
Weronika112
Zadomowienie

Nie zacytowało mi, a nie chce mi się wracać.
Witam nowego kolegę.

wróciłam od dziadka. skosiłam trawę na całym podwórku ( a jest naprawdę spore). Dumna jestem z siebie.

Porobiłam czytanie z Companiona. W ogóle to wiejskie powietrze naprawdę baaaardzo mi sprzyja. Bo dziadek nie ma takiego typowego gospodarstwa, tylko bardziej tak rekreacyjnie tam jest. Ule, sad, huśtawki, hamak, sama zieleń. no po prostu kocham to miejsce.
To moja oaza spokoju, jedyne miejsce, w którym potrafię się wyciszyć .

Aaaa, i rośnie tam też kasztan. No i już zakwita. A to znaczy, że za późno na naukę.

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words
Weronika112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 20:09   #3178
effciaa16
Zakorzenienie

Marta, kawa jest pyszna, to prawda

i też muszę skosić trawę, aczkolwiek jest problem, bo kosiarka jest dość ciężka (ta co jest na paliwo), a z tą na prąd nie mam jak, bo nie mam w pobliżu gniazdka. A faceta "ni ma". Siostry chłopak zajęty.

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2010-04-24 o 20:22
Stary 2010-04-24, 20:16   #3179
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

Np Chłopi?
Chłopi
Przeczytałam 4 tomy z własnej, nieprzymuszonej woli
Cytat:
łał, ale fajowsko
taaa fajnie, tylko że te togi były szyte chyba na jakiegoś 300 kg człowieka.
2 lata temu musiałam ją założyć, bo była jakaś tam uroczystość szkolna. W jedną togę mogły wejść 3 osoby
O birecie już nie wspomnę- muszę mieć jakieś afro, żeby utrzymać go na głowie
Cytat:

Oooo skąd ja to znam + kocham <3 Najbardziej mnie rozwala taki człowieczek z mojej klasy, który wyskakuje z tekstem "jak rozwiąże to zadanie to będę miał 3?"
Ocenianie generalnie jest bardzo subiektywne, rzekłabym nawet - bardzo ekhm twarzowe. Osoba, która ciśnie matury na 90% nie może mieć 5, bo nie wychodzi jej to z ocen, ale co tam. Mnie też skrzywdzili:C! Z ocen piąteczka jak nic, ale nieeeee, bo miałam 3+ na semestr-.-
Też miałam sytuację życia i śmierci odnośnie paska, ale wszystko samo się rozwiązało na moją korzyść i ku mojemu zaskoczeniu :'D Teraz tylko muszę się modlić, żeby pkt starczyło na zachowanie
Bez sensu. przecież wyniki matur powinny być najważniejsze.
Wkurza mnie to, więc jak zostanę nauczycielką swoje niepowodzenia z tej szkoły przerzucę na tych uczniów, które będą lizać tyłki, by mieć pasek
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 20:21   #3180
martus9191
Zakorzenienie

Martyna to niechcący było
I ja się nie śmieje i będę prosic o kartki ;D

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości