|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTÓW I DZISIEJSZYCH I TYCH WCZORAJSZYCH
dziewczyny coś mi sie z tą listą konkursową nie widzi bo wczoraj jak na bierząco żeśmy odklikiwały to głosy szły momentalnie do góry a dziś to tylko głosy poszły wyżej u mnie ale tylko od znajomych moich co mi poklikali a tam na tej liście nikt chyba nie klika ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- to bedzie walka o ogień
|
|
#3152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
mnie ta lista jest OK - mam Was wszystkie razem |
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Paulina waży już 6,5 kg, czyli przybrała 1100 w 6 tygodni Poza tym mamy pozwolenie na rozszerzanie diety i mam zacząć od kaszki... Na razie bezglutenowej... Możecie coś polecić?
|
#3154 | ||
|
Zadomowienie
|
To się namieszało
![]() [QUOTE=aniulka8204;1903881 6] Cytat:
Ale tak na marginesie to co dwie synowe to nie jedna I to jeszcze jakie![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() Proszę mnie do listy dopisać |
||
|
|
|
#3155 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=katekatee;19042045]To się namieszało ![]() Cytat:
![]() no ale co się dziwić, Wikus taki słodziutki laaaski iść na spacer czy nie? raz słońce, raz chmurki... już sama nie wiem, boje się żeby jej nie przewiało czy coś, a z drugiej strony znów cały dzien w domu spędzić...
|
||
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
stara ja klikam na Ciebie caly czas ![]() mamuski szaleja...nono ![]() a co do tesciowej to katee...przynajmniej teraz mozesz sobie powybierac |
|
|
|
#3157 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak u mnie jest tak nie bardzo to ja z Wikim nie wychodze no ale mi to na ręke bo mogę zakuwać. Ale jak słoneczko wychodzi to na godzinkę czy nawet 1,5 myślę że możesz spokojnie wyjść no chyba że Ci się nie opłaca na tak króko picować Cytat:
A Aniulka zamiast tu znami siedzeć to na klikowym łobuziara
|
||
|
|
|
#3158 |
|
Wtajemniczenie
|
Kate juz poklikałam
a ile razy mozna kliknąć jednego dnia? bo w regulaminie nie ma nic na ten temat |
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Wy dziewczyny rozszerzałyście dietę swoich maluchów?
Pediatra poradziła mi zacząć od kaszki bezglutenowej ryżowej, ale teraz czytam, że ma właściwości zapierające... Powiedzmy, że ściągnę swoje mleko, to ile tego powinno być? Ile dodać kaszki? A może lepiej zrobić na wodzie? Masakra, myślałam, że zacznę od jabłuszka i marcheweczki, a ta mi tu z kaszką wyskoczyła i mnie w ogóle zbiła z tropu...
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Poszalałam na zakupach
W Rossmmanie są te książeczki Baby dream ale fajniejsze więc znowu kupiłam. Mają lusterko, więcej szeleszczącego i inne obrazki. Poza ty grzechotka z pluszakiem słonikiem-odoba mu się, bo łatwo złapac i wyslinić teraz sama je zjem... Byliśmy mimo pogody na spacerze i pospał chociaż pół h bo Tż-towi nie udało sie go uśpić. Za to teraz sam na macie zasnął szalejąc.
|
|
|
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
klikanie wre
![]() my już od dobrych kilku dni podajemy jabłuszko i muszę przyznać że małej bardzo smakuje
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
My juz z powrotem w domu....maly wymeczony na maxa, tylko zjadl i padl na tarasiku...
![]() Bylismy na szybkich zakupach - przytargalam 1001 sloiczkow dla maluszka ![]() I patrzylam na te z jogurtami - u nas sa tylko po 7 miesiacu... ![]() Potem bylismy z naszej sasiadki, ktora ma 5-letnia corcie....maly wybawil sie za wszystkie czasy....mala wysypala wszystkie zabawki, pluszaki, pilki i klocki jakie ma i André turlal sie po calym dywanie i lapal, co mu sie podobalo Wiecie, ze jestem w szoku - moj synio jak sobie upatrzy cos, co lezy dalej a nawet sporo dalej od niego to potrafi sie obrocic i do tego czegos dopelznac, zeby sobie wziac Dziecko mi rosnie....![]() Dobra, ide czytac...
|
#3165 |
|
Zadomowienie
|
Kamila nio rośnie, rośnie jak na drożdzach
![]() Dziewczyny ale mi Wiki akcje odstawił, myślałam że go zamorduję i to jeszcze w trakcie wizyty wiecie kogo.... Od 14 próbowałam go uśpić zasnął teraz po rykach, krzykach, piskach, kaszlach, kopach..... jak widział smoczek to darł się jeszcze głośniej a cycek to już wogóle szarpał na wszystkie strony. Nie wiem o co kaman Może mu się moja nerwówka udzieliła Nic lecę sie uczyć bo egzamin już tuż tuż a ja nic nie umie
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kate, eehhhhh to sie nameczylas.... Czasami po prostu wszystko jest zle naszym malym i co zrobic? Wziac gleboki oddech i przeczekac...a zauwazylam, ze jak ja sie uspokajam i mowie sobie "Ok, trzeba to przejsc i przeczekac, nie ma innej rady i szkoda nerwow" to i maly jakos sie uspokaja... ![]() Mi maly wywinal kilka razy takie histerie - miedzy innymi jak wybralam sie na dlugo wyczekiwane spotkanie z dluuuugo niewidziana kolezanke... Nawet usiasc z nim nie moglam, nic doslownie sie nie dalo, bo darl sie jak opetany....Tez mialam mordercze instynkty...
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-05-05 o 17:22 |
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie glosuja a nie udzielaja sie:P
My dzis kupilismy Tz garnitur na slub i dalismy na zapowiedzi |
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla solenizantow Domi masz racje mamusie glosuje heheheh takie klikanie wciaga
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak wykapie i nakarmie to potem bede klikała znów
|
|
|
|
#3170 |
|
Zadomowienie
|
teraz to ja klikam na was i klikam
później nadrabiam... i czas na wizaż się kończy |
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie nogi bola po tym lataniu po mieście:P Książeczka z Rossmmana właśnie sobie dosycha i zaraz będę się bawić
Ech mój takie ataki miał z 2 tygodnie przy karzdym usypianiu to nie chce anwet pisać jakie ja miałam mordercze instynkty... nie mogłam pierdnąć, bo spał przy suszarce albo na rękach albo darł się i nie przechodziło mu... Zaraz Was poklikam
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
pierwszy dzien w pracy minal nawet spoko, nie bylo tak zle Cos wypadlam z rankingu w konkursie nawet sie w 90 miejscach nie mieszcze ![]() lece was nadrobic
|
#3173 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Kochane
)Ja juz nie przepraszam i nie obiecuje, ze bede czesciej zagladala, bo i tak mi to nie wychodzi... Ostatnio jestem zabiegana szukam dzialki i projektu domu itp... Po prostu jedna wielka masakra, nie mam na nic czasu, a poza tym czesto wypuszczalam sie ostatnio na zakupy, zeby zmienic ciuszki na kolekcje wiosenno-letnia no i nadal z mala rzadko bywamy w domu W nastepnym tygodniu jedziemy do Warszawy, bedziemy we Włochac i Ursusie, mieszka któras z Was tam blisko, bo chetnie bym sie spotkala ![]() Przesylam zdjecia w moich nowych wloskach (prosze za bardzo nie krytykowac A i dziekuje za zyczenia urodzinowe Mała teraz idzie spac to troszke Was poczytam. Z tego co kiedys przelecialam i zapamietalam to piękny pamietnik z czasow ciazy Kareninki, naprawde kochana szacunek, ja nie mam ani talentu ani cierpliwosci do takich rzeczy Kachula mialam zapytac jak cwiczenia na hula hopie bo ja dawno nie cwiczylam i ostanio jak zaczelam to znowu chodzilam cala w siniakach Obiecane zdjecia, wersja proste, falowane i moja córcia
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Katarina córa bossska
We włoskach bardzo ci ładnie w wyprostowanych chyba bardziej
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() : torba:Ładnie Ci w tych włoskach a Bianeczka jak zawsze sliczna
|
|
#3177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Najlepsze życzenia dla wszystkich solenizantów Zdjęcia wszystkie cudne Byliśmy dzisiaj na szczepieniach, Młody waży 8700 g i mierzy 75 cm ![]() Pediatra kazał wprowadzać pół żółtka co dwa dni i dawać już jedzonka z małymi kawałkami. Kupiłam więc słoiczek "aromatycznego rosołku z kurczaka z ryżem", ale Filusiowi ciężko było przezwyciężyć swoją niechęć do całych ziarenek ryżu i mikroskopijnych kawałeczków marchewki Cytat:
Jak się boisz właściwości zapierających ryżu, to kup kleik albo kaszkę kukurydzianą, ona ma odwrotne działanie ![]() Cytat:
I odkąd się przekręcił na brzuszek to teraz robi to co chwilkę, hyc i jest na pleckach, hyc i jest na brzuszku, hyc i znowu na pleckach i tak może się przeturlać spory kawałek ![]() Co do jogurciku, to moje dziecię bardzo zasmakowało w misiowym gruszkowym i nic mu nie było, dzisiaj kupiłam na próbę te z bobovity bananowe, zobaczymy co będzie. Ja robię tak, żeby nie obciążać mu brzuszka, raz daję obiadek z glutenem i owoce, a raz obiadek bezglutenowy i wtedy jogurcik na deserek. Mamy tez pozwolenie na chrupki kukurydziane, tylko że znowu zapomniałam je kupić jak byłam w sklepie ![]() Ostatnio była mowa o karmieniu i brudzeniu, mój syn też najbardziej ubrudzony jest jak go Tatuś karmi ![]() Załącznik 3084168
|
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi a tak jakoś nie mogłam już wytrzymać
strasznie mnie kusiło żeby coś spróbować ale daję tylko jabłuszko raz dziennie. Poza tym tylko cycuś
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja z tego wszystkiego podalam dzis herbatke jabłkowa z melissa z Hippa (dostalam w tej paczce z hippa próbke) i Pola wypiła ledwie 10 ml mam wrazenie, ze nie bedzie chciała nowych smaków poznawac ![]() Brombi ile Ty juz tego dajesz łał! bravo dla Filutka, duzy chlopczyk z niego juzKatarina mnie sie bardziej podobasz w wyprostowanych a czemu zmielias na rudy?![]() Bianka super wyglada w tych kolczyczkach |
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane zaraz Was nadrobię
Ale najpierw muszę się wyżalić... Dziś byliśmy na szczepieniu 5 w 1 - mała nawet nie zauważyła wkłucia... Wazy 6,900 Ale zapytała czy mamy skierowanie na usg bioderek - ja na to, że do tej pory nam nikt nie zaproponował... To wypisała i powiedziała, że pewnie trzeba będzie czekać około 1 miesiąca, a kiedy poszłam zarejestrować malutką, najbliższy wolny termin - koniec lipca Nie wiem co mam teraz robić... Przy Piotrku nie robiliśmy usg... A i nie było mnie od rana a spadłam o 30 pozycji ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

Wiki jest mojej Blanusi, już zajęty

raz słońce, raz chmurki... już sama nie wiem, boje się żeby jej nie przewiało czy coś, a z drugiej strony znów cały dzien w domu spędzić...

W Rossmmanie są te książeczki Baby dream ale fajniejsze więc znowu kupiłam. Mają lusterko, więcej szeleszczącego i inne obrazki. Poza ty grzechotka z pluszakiem słonikiem-odoba mu się, bo łatwo złapac i wyslinić

Dziecko mi rosnie....