"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 14:56   #3151
muron
Zakorzenienie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

my musimy spłacić kredyt i jak finanse pozwolą to nas tu nie zobaczą, mam nadzieję, ze za parę lat się uda. My tylko wózek. Ale osoby chore, niepełnosprawne, naprawdę są w tej sytuacji w klatce. Nikt nie myśli. Winda to koszty, ale litości

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 15:16   #3152
vilya
Zadomowienie

To jest racja z tym przegrzaniem dzieci - nie wolno przegrzewać bo stąd się właśnie chorują.

Jak nawet dziecko lekko zmarznie to nie zachoruje a jak się zgrzeje to na pewno.

A co do wystawienia dziecka na pole to mój brat był wystawiany nawet jak było kilkanaście stopni mrozu, i to z polecenia pani doktor. Dzięki temu udało się mojego brata wyleczyć zupełnie z gronkowca złocistego którym zarażono go w szpitalu. Mama go do domu tylko zabierała na karmienie i przewijanie. Kiedyś jakaś baba przyszła i zaczęła się awanturować jak mama w taki mróz wystawia niemowlę - ale właśnie mróz uratował go.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 15:27   #3153
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
To jest racja z tym przegrzaniem dzieci - nie wolno przegrzewać bo stąd się właśnie chorują.

Jak nawet dziecko lekko zmarznie to nie zachoruje a jak się zgrzeje to na pewno.

A co do wystawienia dziecka na pole to mój brat był wystawiany nawet jak było kilkanaście stopni mrozu, i to z polecenia pani doktor. Dzięki temu udało się mojego brata wyleczyć zupełnie z gronkowca złocistego którym zarażono go w szpitalu. Mama go do domu tylko zabierała na karmienie i przewijanie. Kiedyś jakaś baba przyszła i zaczęła się awanturować jak mama w taki mróz wystawia niemowlę - ale właśnie mróz uratował go.
o widzę, że z Małopolski jesteś

Mróz zdrowy! Najgorsza to ciepła ciapa z nieba;-)

Stary 2010-07-30, 15:39   #3154
vilya
Zadomowienie

hihi no pole mnie zdradziło
Stary 2010-07-30, 16:18   #3155
muron
Zakorzenienie

moja koleżanka zawsze się śmiała jak to możliwe, że się poznali z mężem skoro ona wychodzi na dwór, a on na pole;-)

zrobiłam sałatkę warstwową z surimi, tylko pół łyżeczki majo do sosu, jajko, pomidorki, papryka, więc porcja witamin jest;-)
Naoglądałam się Smaczny.wizaz.pl i mnie wzięło.

Stary 2010-07-30, 17:53   #3156
arjuna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez insomnia_00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie!
Czy ja naprawdę mam złe wyniki??
dziś byłam je odebrać i pielęgniarka, która mi je wydała zerknęła na moje wyniki i powiedziała, że "kiepsko z moim moczem"
Ja nie znam się na tych wszystkich oznaczeniach, cyferkach itd.... Patrze w kartkę i nic nie mogę wymyślić... Czemu ona mi tak powiedziała???

barwa: jasnożółta
przejrzystość: mętny
ciężar właściwy: 1,005
PH: 8,0
Białko, glukoza, ciała ketonowe, urobilinogen, bilirubina, erytrocyty, azotyny, leukocyty: negatywne
nabłonki wielokątne: liczne
Leukocyty: 3-5 wpw
Erytrocyty: św. 0-2 wpw
Bakterie: nieliczne
Składniki mineralne: liczne fosforany bezpost.

Pocieszam się tym, że mogła się mylić, bo bakterie są przecież nie liczne... Już sama nie wiem co mam o tym myśleć...
Może któraś z Was umie to zinterpretować???
czy dobrze pobrałas mocz do badań? mnie oświecił mój ginekolog, bo przez lata robiłam to niewłasciwie i ZAWSZE miałam coś poza normą. Teraz zrobiłam to zgodnie z jego zaleceniem i wszystko w normie: powinnaś być na czczo, po dokładnej kapieli, rano, palcami powinnaś rozchylić wargi sromowe i zebrać niedużo środkowego moczu(tj. zebrać mocz gdy jesteś tak w połowie sikania)

robiłaś tak?

trzymam kciuki, by wszystko było ok
arjuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 17:58   #3157
vilya
Zadomowienie

heh z tym moczem środkowym to ja zawsze mam problem bo zawsze boję się, że jak zacznę go pobierać to się zaraz skończy i okaże się że to nie środkowy tylko końcowy. Przecież skąd człowiek ma wiedzieć ile jeszcze ma w pęcherzu
Stary 2010-07-30, 18:06   #3158
mysiopez
Zadomowienie

A ja własnie zobaczyłam fajną wanienkę w biedronce.. za 27 zł. W innym sklepie widziałam ją za 45 a na allegro za 42 zł jest
http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/

tylkko chyba za szybko na zakup.. jak uwazacie?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png

Edytowane przez mysiopez
Czas edycji: 2010-07-30 o 18:26
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 18:52   #3159
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
zrobiłam sałatkę warstwową z surimi, tylko pół łyżeczki majo do sosu, jajko, pomidorki, papryka, więc porcja witamin jest;-)
Naoglądałam się Smaczny.wizaz.pl i mnie wzięło.
poprosze o dokładny przepis albo link...nigdy nie wiedziałam jak wykorzystac surimi
Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
A ja własnie zobaczyłam fajną wanienkę w biedronce.. za 27 zł. W innym sklepie widziałam ją za 45 a na allegro za 42 zł jest
http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/

tylkko chyba za szybko na zakup.. jak uwazacie?
całkiem fajna...może sama się skuszę, tylko musze ją na żywo obejrzec
Stary 2010-07-30, 20:12   #3160
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
poprosze o dokładny przepis albo link...nigdy nie wiedziałam jak wykorzystac surimi

całkiem fajna...może sama się skuszę, tylko musze ją na żywo obejrzec
ja dzis widziałam,myślałam i w takim razie pojde jutroz

a o wanience

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez arjuna Pokaż wiadomość
czy dobrze pobrałas mocz do badań? mnie oświecił mój ginekolog, bo przez lata robiłam to niewłasciwie i ZAWSZE miałam coś poza normą. Teraz zrobiłam to zgodnie z jego zaleceniem i wszystko w normie: powinnaś być na czczo, po dokładnej kapieli, rano, palcami powinnaś rozchylić wargi sromowe i zebrać niedużo środkowego moczu(tj. zebrać mocz gdy jesteś tak w połowie sikania)

robiłaś tak?

fakt mocz środkowy, ja w szpitalu uzywałam chusteczek do hig intymnej bo mocz oddawałyśmy o 5 rano;-)
wtedy np. nie ma tyle nabłonka
ale reszta niezalezna

Stary 2010-07-30, 21:00   #3161
kma1982
Wtajemniczenie

dzięki muron jutro upichcę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 21:10   #3162
Layla79
Zakorzenienie

jak mówimy o surimi, to dobra sałatka jest z kukurydzą, zblanszowanym porem, surimi, jajkiem i majonezem.

a druga fajna sałatka to gotowany kurczak, prażone w soli płatki migdałów, połówki ciemnych winogron, majonez. połączenie słodyczy i soli robi piorunujące wrażenie. pycha.

a'propos. jeżeli zdarzyły się Wam błyski w oku albo wrażenie niepełnego pola widzenia - białych plamek, to polecam wizytę u okulisty. jest to albo objaw odklejania siatkówki albo jeden z objawów zatrucia ciążowego. ja idę do okulisty, bo raz mi się tak zdarzyło i nie wiedziałam co to, a wzrok mam dobry.

co do moczu - ja robiłam drugie badanie, bo w pierwszym wyszła ketoza, leukocyty i inne paskudztwa, ale mocz był źle pobrany.
mocz musi być po nocy, trzeba się podmyć, dopiero wtedy pobrać środkowy strumień moczu. wyniki teraz mi wyszły bardzo dobre. także nie ma co przeżywać.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 22:13   #3163
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
jak mówimy o surimi, to dobra sałatka jest z kukurydzą, zblanszowanym porem, surimi, jajkiem i majonezem.

a druga fajna sałatka to gotowany kurczak, prażone w soli płatki migdałów, połówki ciemnych winogron, majonez. połączenie słodyczy i soli robi piorunujące wrażenie. pycha.

a'propos. jeżeli zdarzyły się Wam błyski w oku albo wrażenie niepełnego pola widzenia - białych plamek, to polecam wizytę u okulisty. jest to albo objaw odklejania siatkówki albo jeden z objawów zatrucia ciążowego. ja idę do okulisty, bo raz mi się tak zdarzyło i nie wiedziałam co to, a wzrok mam dobry.

co do moczu - ja robiłam drugie badanie, bo w pierwszym wyszła ketoza, leukocyty i inne paskudztwa, ale mocz był źle pobrany.
mocz musi być po nocy, trzeba się podmyć, dopiero wtedy pobrać środkowy strumień moczu. wyniki teraz mi wyszły bardzo dobre. także nie ma co przeżywać.
siatkówka tak po prostu się nie odkleja, to b. powazne schorzenie, powodujace utratę wzroku. Ale w ciązy z oczami rózne rzeczy mogą się dziać faktycznie. A miałas jakiś uraz? dzwigałaś coś-pewnie nie? Może to jakieś zmęczenie?Masz wadę wzroku, dokładnie wysoką krótkowzroczność?

Informacja dla sióstr-Krecików o problemach ze wzrokiem w ciązy:
http://www.pulsmedycyny.com.pl/index...um/7485/1.html

Oglądam moje brylki i muszę kupic nowe buuu. A to u mnie duzy wydatek bo muszę miec szkła pocieniane, które sa bardzo drogie, oprawka pól biedy

mnie wzięło na kuchnię staropolską i przed chwilą ubijałam polędwiczki wieprzowe marynowane w świezym estragonie, zmiażdżonym czosnku, oliwie i miodzie;-) Bedą w sosie z prawdziwków- babia dowiozła;-) I kopytka mniammmm. Teraz głodna i wcinam marchewkę i lodowa bo na dziś dość kalorii

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-07-30 o 22:20
Stary 2010-07-31, 07:59   #3164
cytrynka3002
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Witam Was po chwilowej nieobecności.

Smacznie się na tym naszym forum zrobiło...ja dziś mam ochotę na drożdżówkę ze śliwkami, chyba ją upichcę popołudniu.

Dziś z mężem jedziemy oglądać meble...powoli sprzątam pokój, w którym ma być maluszek...do tej pory służył nam za gabinet - w sumie stoi w nim biurko z laptopem, kanapa i mnóstwo pierdółek, które nie pasują do pozostałych pokojów. W połowie sierpnia malujemy i dekorujemy ściany, chcę też wtedy kupić meble jakieś do pokoju...już się nie mogę doczekać remontu.

Ja dziś skończyłam 14 tc...jak ten czas leci! Cały czas troszkę mnie pobolewa brzusio, zwłaszcza wieczorami, ale ten ból jest inny - czuję takie rozciągnie...brzucho systematycznie rośnie, wczoraj kupiłam pierwsze spodnie ciążowe i nosi się je o niebo lepiej, niż zwykłe spodnie - ja musiałam je nosić z rozpiętym guzikiem.

Moja rodzinka powoli kupuje ubranka dla maleństwa...ja z mężulkiem na razie kupiłam jeden kombinezonik i kilka body...na razie wystarczy. Teraz dużo czasu spędzam w sklepach dla maluchów, bo kilka koleżanek urodziło niedawno pociechy i tak je odwiedzam po kolei...powiem Wam, że czasami ceny ubranek są masakryczne, na szczęście rodzimy w styczniu i lutym, a od grudnia zaczynają się przeważnie wyprzedaże, sądzę, że uda się na pewno coś upolować.

Miłego dnia dla Was.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 08:26   #3165
insomnia_00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
to może jakieś zapalenie, a masz jakieś problemy przy oddawaniu moczu? A jak nie możesz do gina idz do rodzinnego po co roztrząsać i się martwić

Z tyłu toteż bóle krzyża, nerwobóle, napięcie mięśni.
Przy oddawaniu moczu żadnych problemów nie mam.... ani nie boli... nie piecze... a te kłucie w nerkach... hm... zastanawiające...

"Nie oszukuj sam siebie - wokół Ciebie jest pełno ludzi, którzy chętnie Cię w tym wyręczą..."
insomnia_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 08:28   #3166
Chantalle
Raczkowanie

witam w piękną sobotę. Myślę, że wózek juz mamy wybrany, bardzo podoba nam się Easywalker duo, cena z gondolami 4tys.zł
http://allegro.pl/item1167999214_woz...aw_gratis.html
Proszę o poradę, zastanawiam się czy gondole to konieczność (osobno 650zł za sztukę). Termin mam na poczatek lutego, może wystarczy ten wózek w wersji spacerowej z porzadnymi śpiwórkami? pierwsze 3 miesiace i tak zbyt czesto chyba nie bedziemy sie wychylać na spacery,jesli zima bedzie taka jak poprzednia, do tego jesli urodza się wczesniaki. Tak więc spacerówka ze spiworami moze wystarczy? jakie są wasze doświadczenia,jak dlugo uzywalyscie gondolek?pzodrawiam

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 08:30   #3167
insomnia_00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arjuna Pokaż wiadomość

robiłaś tak?

Właśnie trzymam się procedury poprawnego pobrania moczu... Wcześniej też mnie lekarz oświecił, że robię to nie prawidłowo... i od tamtej pory przestrzegam zasad...
No może tym razem troszkę za późno go pobrałam, bo troszkę mi się przysnęło... i wstałam właściwie o 9:30...

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
heh z tym moczem środkowym to ja zawsze mam problem bo zawsze boję się, że jak zacznę go pobierać to się zaraz skończy i okaże się że to nie środkowy tylko końcowy. Przecież skąd człowiek ma wiedzieć ile jeszcze ma w pęcherzu
A ja znowu zawsze się boje, że mi nie starczy...
Ale jakoś tak na oko i na wyczucie robię... i zawsze mi się udaje nasiusiać tym środkowym strumieniem...

"Nie oszukuj sam siebie - wokół Ciebie jest pełno ludzi, którzy chętnie Cię w tym wyręczą..."
insomnia_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 08:57   #3168
izus123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
witam w piękną sobotę. Myślę, że wózek juz mamy wybrany, bardzo podoba nam się Easywalker duo, cena z gondolami 4tys.zł
http://allegro.pl/item1167999214_woz...aw_gratis.html
Wózek wygląda super, świetny design, wygląda na porządnie wykonczony, brakuje mi tylko jednej funkcji, ktora dla mnie jest obowiązkowa- przekładana rączka, czyli jazda maluchów tyłem lub przodem do kierunku jazdy, pozwala to dziecku oglądać świat przed sobą lub widziec mamusie

Jesli chodzi o gondolę, myślę , że jest niezbędna, przez pierwszy okres dziecko powinno być w gondoli, ktora posiada sztywne dno z miękką wyściółką, bez uskoków, zagłębień , lub innych potencjalnie niebezpiecznych elementów. ( ...tak czytałam)
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 09:02   #3169
agape
Zadomowienie

a czy dzieci nie zaczynaja siadac dopiero po 6 miesiącach a nawet później?? a samodzielne sadzanie malucha w takiej pozycji moze tylko wykrzywic kregosłup wiec myślę że gondola jest niezbędna

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 09:07   #3170
Chantalle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
a czy dzieci nie zaczynaja siadac dopiero po 6 miesiącach a nawet później?? a samodzielne sadzanie malucha w takiej pozycji moze tylko wykrzywic kregosłup wiec myślę że gondola jest niezbędna
nie pisałam o sadzaniu od razu, spacerowke mozna kłaść na płasko przecież.

Moje dziewczynki:
Stary 2010-07-31, 09:15   #3171
izus123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
nie pisałam o sadzaniu od razu, spacerowke mozna kłaść na płasko przecież.
Ale to chyba niezbyt zdrowe dla malutkiego ciałka...
Stary 2010-07-31, 09:39   #3172
Chantalle
Raczkowanie

no tez o tym myslalam, tylko ze tutaj(w DK) sa takie specjalne spiworki z usztywnieniem,tak jakby stelarzem, moze wlasnie w tym celu, nie wiem,zielona jestem totalnie
http://www.voksi.com/images/products...ryingboard.jpg
http://www.voksi.com/images/products...rban_black.jpg

niestety nie ma w opisach przedziału wiekowego.

Moje dziewczynki:
Stary 2010-07-31, 09:43   #3173
agape
Zadomowienie

na szczeście jeszcze dużo czasu i może jeszcze coś fajnego wpadnie w oko ja to nawet nie mysle jeszcze o wózku a potem bedzie zdziwienie ze koniec 9 mc a ja bez wózka

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 09:53   #3174
mysiopez
Zadomowienie

Chantalle u mnie w bliskiej rodzinie są bliżniaczki. I ich mama mówi, że dopiero jak kupiła wózek typu tramwaj..;P to zaczęła być szczęsliwa. Poprzedni nie mieścił się do windy i trudno go się wnosiło, w przeciwieństwie do długiego wózka. Ale to tylko zdanie mojej kuzynki, wybór należy do ciebie. a.. i kiedyś nam rozwalili drzwi próbując tym szerokim wózkiem dostać się do nas...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 09:54   #3175
Chantalle
Raczkowanie

ja wozek i tak kupuje po narodzinach dzieci, przez internet.
Te dunskie spiworki z wkladanym usztywnieniem uzywane są też do samochodu na poczatku zamiast fotelikow, mają otwory na przewleczenie pasów. Czego to oni nie wymyslą...

Moje dziewczynki:
Stary 2010-07-31, 11:13   #3176
izus123
Raczkowanie

Echh... wspomnienia, nas (jestem z bliźniąt) mama woziła w dokładnie tego typu wózku, wiem, bo długo jeszcze leżał w naszej piwnicy... chmmm, niewiele się zmieniło, może troche design przez te 28lat
http://www.bobowozki.com.pl/product_...8&%3CosCsid%3E
Stary 2010-07-31, 11:21   #3177
kma1982
Wtajemniczenie

byłam w Biedronce, zakupiłam wanienkę tę zieloną - całkiem ładna
zaraz robię też sałatkę z surimi - mam na nią wielką ochotę
Stary 2010-07-31, 11:48   #3178
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insomnia_00 Pokaż wiadomość
Właśnie trzymam się procedury poprawnego pobrania moczu... Wcześniej też mnie lekarz oświecił, że robię to nie prawidłowo... i od tamtej pory przestrzegam zasad...
No może tym razem troszkę za późno go pobrałam, bo troszkę mi się przysnęło... i wstałam właściwie o 9:30...

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

A ja znowu zawsze się boje, że mi nie starczy...
Ale jakoś tak na oko i na wyczucie robię... i zawsze mi się udaje nasiusiać tym środkowym strumieniem...
to nie chodzi o godzinę, ale pierwszy po nocy- wtedy nie jemy, nie pijemy i nic się nie "zmiesza"

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
też taniej niz gdzie indziej, ale drożej niz w Biedronie- ta wanienka w realu za 37 zł

Stary 2010-07-31, 12:41   #3179
gociak58
Raczkowanie

Cytat:
Ja również skusiłam się na wanienkę i również zieloną ładna jest i cena fajna

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44j2cgtly5x.png
gociak58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 13:10   #3180
Supernovaja
Raczkowanie

cos na poprawe humoru

Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
_________________________ _________________________ ___
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8.. miesiącu ciąży.
_________________________ _________________________ ____
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko..
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. _________________________ _________________________ ____
Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. _________________________ _________________________ ____
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości