|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
dzien dobry!!!
za nami slaba nocka-mala nie chciala spac od 1 do ok 3... ale dzis jest jak narazie jak aniolek-usnela w bujaczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
niezawsze - przykro mi
![]() ![]() ![]() ![]() Wlasnie ciocia do mnie dzwonila ze ma dla mnie takie krzeselko do karmienia ![]() ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widze, ze bujaczki sa bardzo popularne. Chyba odciazaja rece mamus.
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja chciałam się pochwalić, że Igusia w końcu nauczyła się jeść z moich piersi ![]() ![]() Tylko mam mały problem, bo pojawiły się krostki- i nie wiem co to - czy jakies potówki, czy cos złego zjadłam. Może od pomidorów?? Podobno zawierają silne alergeny... sama już nie wiem. A ta kapiel w krochmalu to na co pomaga? I jak ją przygotować? Ugotować krochmal czy po prostu wsypac do wody mąki ziemniaczanej?? ![]() aniu Michcio jaki facet już się robi, sliczny jest ![]() martysek nie martw się, to chyba normalne ![]() ![]() jeśli chodzi o dietę, wczoraj jadłam brokuły i marchewkę na parze, pierś z kurczaka i małej nic nie było ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- ke_j serdecznie gratuluję! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
ania - krochmal na potowki
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Basienka - super dieta! fajnie że możesz tyle różnych rzeczy jeść ![]() ![]() ![]() Niezawsze - gratuluję kupy! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a krostki to może być trądzik niemowlęcy, przemywaj czystą przegotowaną wodą, kąpiel w krochmalu też może być dobrym pomysłem, na pewno nie zaszkodzi ![]()
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
karolcia, jaszczka dzięki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3158 |
Wtajemniczenie
|
robie tak samo-mojej pomaga na wysypke-lagodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Zadomowienie
|
jaszczka ja mojego małego też lubie u siebie na brzuchu kłaść tylko musi być najedzony żeby cyca nie szukał
![]() Siala nie wiem co doradzić z ubraniami, na pewno nie ma sensu kupować nowych a w leginsach chodzisz ? bo ja dalej tylko w leginsach bo w spodnie z przed ciąży się nie mieszczę mimo, że waga ta sama co przed ciążą to cm w pasie i brzuchu więcej o 8 ![]() ![]() idealneciało może zrób tak jak siala mówi a właśnie używasz smoka ? bo mój po karmieniu też dalej szuka ale on chce poprostu ssać a nie jeść więc daje mu smoka i jest ok niezawsze u mnie też pobudki zazwyczaj co 3 godziny więc też zazdroszczę ![]() jadł o 22 potem o 2.30 potem o 5.35 i o 8.30 ![]() Cytat:
![]() ![]() anuszka super, że sie nauczyła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() o spóźniłam się ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-08-31 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Alutka, Jaszczka - kamień z serca, że nie jestem sama. Na początku myślałam, że może ma coś z oskrzelami, ale ona ewidentnie sama te dźwięki wydaje. Mam was 40 stron do nadrobienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Zadomowienie
|
Anuszka - ja po prostu wiedziałam, że wam się uda
![]() ![]() ![]() ![]() a wogóle mam dobry humor bo Patryk dał mi troszkę pospać dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() po następnym karmieniu pakuję go w wózek i idę połazić po sklepach ![]() ![]() ![]() a teraz spadam pod prysznic póki malec śpi! ![]()
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
Igusia lubi myju myju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Rozeznanie
|
Jaszczka -udanych zakupow. Pochwal sie zdobyczami.
#3164 |
Zakorzenienie
|
wiolek dziekuje
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- jaszczka nawet nie wiesz jak się cieszę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
witam
Zoska po raz pierwszy zbojkotowala wczoraj popoludniowa drzemke. ![]() ![]() a dzis testowalam chuste i dziewczyny polecam wam goraco!!!!!!! szczegolnie tym ktorych dzieci malo sypiaja. dla mnie super ![]() dostep do piersi Załącznik 3374803 ogladam swiat Załącznik 3374804 przytulona Załącznik 3374805 anuszka bardzo sie ciesze kochana, super ![]() ![]() niezawsze wspolczuje zmeczenia. ja jestem spioch i w dzien moge latac caly czas ale noc to masakra Ania ciesze sie ze noc dobra ![]() Xaw takie buty Załącznik 3374806
#3166 |
Zakorzenienie
|
itakasia super buty a ta chuste od kiedy mozna?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Zakorzenienie
|
anuszka
od urodzenia ![]() ![]() ![]()
#3168 |
Zakorzenienie
|
anuszka super, że maluszek załapał jak sie je. Ale jest jedno ale. Piszesz, że ściągasz 20 ml i wtedy karmisz. Ok, ale to 20 musisz jej też dać, bo w pierwszym mleku tym rzadkim są ważne składniki i maluch musi je dostać.
itakasia też mam chustę. Nosiliśmy już w niej Franka i był spokojny. Popatrzyłam na ta stronę ktora podałaś i tam jest noszenie dla niemowląt. Nie rozumiem tylko jednego. Jak mam go wsadzić do chusty nie rozdzielając nóżek.? My wkładaliśmy tak, że mały oplatał pas nogami. Może to źle, może za wcześnie? Widzę, że masz super noszenia. Kurcze muszę sie takich nauczyć. Gdzie moge znaleźć instrukcje? |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Rozeznanie
|
Marta instrukcja chusty, ładnie rozpisane
http://www.chustomania.pl/online/chu...iazania_chusty |
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
marta
ja sądze ze nie za wczesnie. czytalam ze tak mozna nosic jesli dziecko da sie tak ulozyc. bo jesli jest za male to nie da rady tak zrobic z nozkami. to boczna pozycja to wkladam Zosie do tego pasa przy ciele, potem nogi do drugiego, jak tutaj tutaj ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- entertete ![]() super ta stronka ![]() ![]()
#3171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Rozeznanie
|
hej mamusie...
Wasze pociechy wzrosty powoli maja--super, ze takie duze dzieciaczki, a moja 3 tyg w czwartek skonczy ![]() jak ona uwielbia jazde w samochodzie szok! marta--super ten domek na wyjazd.....my nad morze sie wybieramy, tylko jeszcze czekamy az mala podrosnie chwilke..... |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Raczkowanie
|
hej witajcie dziewczyny dopiero dzis sie melduje na odchowalni i niestety niemam czasu nadrobic bo mała ciągle głodna co godzine pije cyca a czasem czesciej najpierw zmagalismy sie z nadmiarem pokARMU a teraz karmie ją cały czas a mam wrazenie że ciągle jest głodna i płacze niewiem czy juz ją dokarmiac i czy niestarcza jej muj pokarm a mam pytanie dziewczyny jak uzywac soli morskiej czy mozna jej uzywac jesli dziecko niema kataru czy tylko podczas kataru bo moja niema kataru ale ma sucho w nosku i niemoge jej wyczyscic noska
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
itakasia będę musiała sprawić sobie taką chustę... albo niech ktos z rodziny mi sprawi
![]() ![]() marta wiem, daję butlą ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- xaw moja też w czwartek 3 tygodnie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- alisa możesz używac soli jesli nie ma kataru, bo ona słuzy tez do nawilżania sluzówki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Xaw
ladnie mala rosnie ![]() Anuszka gdzies wyczytalam na stronie z chustami ze mozna u nich kupic i jesli sie nie sprawdzi przez tydzien to mozna zwrocic. jak znajde to dam linka ![]() tutaj
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-08-31 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Zakorzenienie
|
itakasia będę wdzięczna!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a co z hd?dawno jej nie widzialam...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 |
Zakorzenienie
|
agravka
nie mam pojecia ![]() entertete a jak u was sprawdza sie chusta? anuszka podalam linka w poprzednim poscie ![]()
#3179 |
Rozeznanie
|
Tez dawno nie widzialam Hd. Ciekawe co u niej.
Mam pytanie. Czy Wasze pociechy maja faldki pod brodka. Strasznie ciezko utrzymac to m-ce w czystosci. wczoraj podczas kapieli dokladnie tam wymylam. Przez noc jak sie malej ulalo, to rano patrze a tam juz serek sie zrobil i jak mylam ja dzis w tym zgieciu pielucha to zauwazylam, ze skora schodzi. Moze po kapieli zasypac maka ziemniaczana? Co o tym sadzicie? Mialyscie tez taki problem?
#3180 |
Zakorzenienie
|
itakasia dzieki
![]() alutka iga tez ma fałdki, ale nie zauważyłam, żeby coś tam się zbierało. Ja smaruję parafiną, w szpitalu mi kazali, bo Iga przez to, że była przenoszona miała lekko zmacerowaną skórę. Myslę, że z mąki też się zrobią kluchy (a może się mylę) i lepiej natłuścić lekko?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.