Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 09:05   #3151
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

dzien dobry!!!
za nami slaba nocka-mala nie chciala spac od 1 do ok 3... ale dzis jest jak narazie jak aniolek-usnela w bujaczku a wogle jestem przeszczesliwa, bo nie ma juz prawie zadnych krostek i jest gladziutka!!! ciesze sie ze moja dieta przynosi efekty!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 09:13   #3152
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

niezawsze - przykro mi choc dzis wazylam nastke to w ciagu 2tyg przybrala 600g wiec wazy juz 6kg a w dzien je roznie co 3 do 5h
Wlasnie ciocia do mnie dzwonila ze ma dla mnie takie krzeselko do karmienia
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 09:25   #3153
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A Lenka dzisiaj była grzeczna Pogadała z prababcią,pouśmiechała się do dziadka,nie marudziła nawet przy kąpieli Tylko z kupką mamy już straszny problem.Nie było już 5 dni!!! Termometr nie pomaga,owoce i nabiał w diecie też nie,nawet czopek nie działa Nie wiem już co zrobić...
A co do jedzenia to Lenka starsza,a nigdy nie zjadła więcej niż 130ml.Na ogół je 100-120ml,ale ma dni,że je 60-80ml.Powinnam się martwić,że ma słaby apetyt?
Mi polozna powiedziala tak, jesli zmiana mojej diety nie pomoze to podac malej wody z glukoza, albo rumianku lub koperku, jesli to nie pomozt to podzielic saszetke plantexu na 3 i podac jedna dawke. Moze zadzwon do swojej poloznej, ciekawe co Ci powie.

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Pora na pierwszego posta na Odchowalni z prośbą o radę.
Czy dziecko którejś z was też tak głośno śpi?
Moja Mała pól nocy mruczy, wzdycha, sapie, jęczy, że nie mogę przez to spać.
Ona śpi jak suseł i nie spina się jak przy gazach. Leży spokojnie i nawet nie drgnie, ale śpiewa jak najęta.

Podobnie przy karmieniu - sapie, ale też leży spokojnie i ładnie ssie.

Czy to normalne?
Moja Dagusia spiewa, mruczy jak kociak, przy jedzeniu pieje jak kurka, wzdycha, sapie. Musze to nagrac.
Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Martysek niektóre dzieci tak po prostu mają. W szpitalu na sali ze mną leżała dziewczyna,której właśnie syn mruczal co chwilę, jadł głośno i wogóle. Przez sen to samo. Moja tak nieraz przy jedzeniu i jak usypia. Ale przez sen spokój.

Swoją droga dzień dobry dziewczyny,piękna pogoda za oknem czyż nie? U nas tragedia,zimno,deszczowo, szaro i buro. Nie fajnie!

A jak tam u Was z nocnym spaniem?u nas dwa ostatnie dni były średnie,tzn dwie noce,Julia miała długasne przerwy w spaniu,za to dziś super.

Dziewczyny karmiace,co do żywienia to mi np położna mówiła by jeść praktycznie wszystko,ale nie przesądzać. I w sumie ma rację baba! Nawet czekoladę ostatnio wcinałam i nic. Choć dla mojej wagi akurat to nie najlepsze rozwiązanie hihi. Na śniadania i kolację często wybieram ciemne pieczywo,najczęście graham,ale i jasne też jem. Czy to z polędwica drobiową, serkiem topionym, białym, miodem, dzemem, pasztetem. Jedynie ser żółty ograniczan bo Julia po nim inaczej się zachowuje,nie bardzo jej służy. Ale też płatki śniadaniowe z mlekiem,albo jajecznice, omlet, kiełbaskę jakąś gotowana czy parówkę. Na obiad najwięcej zup wszelkiego rodzaju: pomidorowa, ogórkówa, rosół, żurek, szpinakowa, ziemniaczana, jarzynowa (narazie tyle robiłam). Z mies jadłan schab, piersi z kurczaka, udka i narazie tyle. Ziemniaki pod różna postacią. Tzn w całości, puree, zapiekanka z ziemniaków, odsmażane nawet jadłam. I ćwiartki z piekarnika. Z dodatków mizeria, buraczki, marchewka z groszkiem, sama marchewka tarta. Ogólnie na obiady jeszcze można pierogi, kluski na parze, naleśniki, i tyle co mi się przypomina,tzn co robiłam czy próbowałam.
Z deserków budyn, galaretka, kisiel. Jakieś lekkie ciasto. Biszkopty, herbatniki, deserki, serki homo, maślanki jogurty, z owoców jadłan banany, winogron kilka, jabłka, nektarynki, gruszki, śliwek kilka.
A z napoi: woda mineralna niegazowana, sok typu kubuś, sok jabłkowy, sok pomarańczowy, herbaty owocowe różnego rodzaju, zielona herbata, melisa z gruszka,albo sama melisa, herbatka z hippa jakąś z anyżem itd, biała herbatę czasem pije itd
Basiu, Twoja dieta jest bardzo urozmaicona. Mala chyba nie ma problemu z robieniem kupek.
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Moja Nastka jak zjadla o 19.30 to splapa do 4.30, zjadla i spala do 8.30 zjadla i lezy w bujaczku, czekam na wiesci kiedy moge wpasc po wyplate i musze jechac do urzedu

Pogoda nawet oki, wazne ze nie pada
Widze, ze bujaczki sa bardzo popularne. Chyba odciazaja rece mamus.
Stary 2010-08-31, 09:42   #3154
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cześć
Ja chciałam się pochwalić, że Igusia w końcu nauczyła się jeść z moich piersi Jestem taka szczęśliwa! Nie radzi sobie tylko w nocy, kiedy piersi są przepełnione, ale też znalazłam na to sposób- ociągam z 20 ml, przy okazji sutek się też trochę wyciąga i już ładnie zjada
Tylko mam mały problem, bo pojawiły się krostki- i nie wiem co to - czy jakies potówki, czy cos złego zjadłam. Może od pomidorów?? Podobno zawierają silne alergeny... sama już nie wiem. A ta kapiel w krochmalu to na co pomaga? I jak ją przygotować? Ugotować krochmal czy po prostu wsypac do wody mąki ziemniaczanej??
aniu Michcio jaki facet już się robi, sliczny jest
martysek nie martw się, to chyba normalne Iga czasem wydaje odgłosy jakby chrząkała, czasem jakby się dziwiła i sapie. Myślałam, że ją boli gardło, ale chyba wtedy by płakała? Noska zatkanego też nie ma, bo czyściłam jej solą i fridą, więc taka chyba jej uroda

jeśli chodzi o dietę, wczoraj jadłam brokuły i marchewkę na parze, pierś z kurczaka i małej nic nie było Bałam się trochę tych brokułów, ale jest ok.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

ke_j serdecznie gratuluję!
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 09:54   #3155
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

ania - krochmal na potowki zagotuj szklankw wody, w szklance i troche wody rozmieszaj 2 lyzki maki ziemniaczanej tak by nie bylo grudek i wlej do gotujacej wody, zagotuj, musi byc taki wodnisty...i jak ostygnie wlac do wody w waniece
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 10:04   #3156
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Pora na pierwszego posta na Odchowalni z prośbą o radę.
Czy dziecko którejś z was też tak głośno śpi?
Moja Mała pól nocy mruczy, wzdycha, sapie, jęczy, że nie mogę przez to spać.
Ona śpi jak suseł i nie spina się jak przy gazach. Leży spokojnie i nawet nie drgnie, ale śpiewa jak najęta.

Podobnie przy karmieniu - stęka, sapie, ale też leży spokojnie i ładnie ssie.

Czy to normalne?
mój też tak ma nawet mama się dziwiła, jak dzwoniłam do niej jeszcze ze szpitala, że takie małe dziecko a tak "gada" nie chciała mi wierzyć, że to moje i już mu tak zostało, nawija praktycznie w trybie ciągłym, a jak go chwilę nie słychać to lecę zobaczyć co się dzieje, bo cisza jest u nas nienormalna

Basienka - super dieta! fajnie że możesz tyle różnych rzeczy jeść ja dziś wprowadziłam pomidorka na kanapkę i będę obserwować małego no i w planie mam serniczek z ricotty zrobić mniam!
Niezawsze - gratuluję kupy! (jakkolwiek dziwnie by to nie zabrzmialo ) no i zgadzam się, że niektóre kupki muszą wypłynąć, nie ma mocnych

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Cześć
Ja chciałam się pochwalić, że Igusia w końcu nauczyła się jeść z moich piersi Jestem taka szczęśliwa! Nie radzi sobie tylko w nocy, kiedy piersi są przepełnione, ale też znalazłam na to sposób- ociągam z 20 ml, przy okazji sutek się też trochę wyciąga i już ładnie zjada
hehe a nie mówiłam?
a krostki to może być trądzik niemowlęcy, przemywaj czystą przegotowaną wodą, kąpiel w krochmalu też może być dobrym pomysłem, na pewno nie zaszkodzi
Stary 2010-08-31, 10:06   #3157
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

karolcia, jaszczka dzięki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 10:13   #3158
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
ania - krochmal na potowki zagotuj szklankw wody, w szklance i troche wody rozmieszaj 2 lyzki maki ziemniaczanej tak by nie bylo grudek i wlej do gotujacej wody, zagotuj, musi byc taki wodnisty...i jak ostygnie wlac do wody w waniece
robie tak samo-mojej pomaga na wysypke-lagodzi
Stary 2010-08-31, 10:14   #3159
wiolek1
Zadomowienie

jaszczka ja mojego małego też lubie u siebie na brzuchu kłaść tylko musi być najedzony żeby cyca nie szukał

Siala nie wiem co doradzić z ubraniami, na pewno nie ma sensu kupować nowych a w leginsach chodzisz ? bo ja dalej tylko w leginsach bo w spodnie z przed ciąży się nie mieszczę mimo, że waga ta sama co przed ciążą to cm w pasie i brzuchu więcej o 8 więc sobie śmigam w leginsach gorzej będzie jak się baardzo ochłodzi

idealneciało może zrób tak jak siala mówi a właśnie używasz smoka ? bo mój po karmieniu też dalej szuka ale on chce poprostu ssać a nie jeść więc daje mu smoka i jest ok

niezawsze u mnie też pobudki zazwyczaj co 3 godziny więc też zazdroszczę ale po wczorajszym cieżkim dniu i nocy dzisiaj było ślicznie, odważe się powiedzieć, że to chyba najlepsza noc do tej pory ( brak porannego marudzenia w godzinach 6-7)
jadł o 22 potem o 2.30 potem o 5.35 i o 8.30

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dzien dobry!!!
za nami slaba nocka-mala nie chciala spac od 1 do ok 3... ale dzis jest jak narazie jak aniolek-usnela w bujaczku a wogle jestem przeszczesliwa, bo nie ma juz prawie zadnych krostek i jest gladziutka!!! ciesze sie ze moja dieta przynosi efekty!!!
mój za to ma skorupe na twarzy nie wiem czy to te masci tak wysuszyły czy dalej to są te krostki, miałam dzisiaj do kontroli do pediatry ale leje jak nie wiem a dziadek auto ma w naprawie więc nie mam jak. przełożyłam na jutro w nadzieji, że nie będzie padać

anuszka super, że sie nauczyła widzisz nie wolno się poddawać krochmal ja robiłam tak: 2 łyżki mąki ( takie średnio kopiate ) rozpuszczałam w pól szklanki zimnej wody i wlewałam do około pół litra wrzącej ( można zagotować) i tą papke do wanienki ale trzeba strasznie uważać bo dziecko slizga się jak rybka spróbuj może pomoże. i buźke też tym myłam tzn brałam gazik i w tej wanience przemywałam oczywiście omijając oczka

o spóźniłam się tylko u mnie to jest gęsta papka a nie wodnisty, zazwyczaj nie gotuje tylko do wrzącego no i już wyłączam palnik i nie czekam az przestygnie tylko wode w wanience chłodniejszą daje i wlewam takie wrzące

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-08-31 o 10:17
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 10:18   #3160
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Martysek Maja moja jak je to czasem wzdycha i wydaje dzwieki yyy troche jakby miala orgazm a podczas snu tylko wtedy jak ja pierdki mecza, ale wtedy macha lapkami i nozkami(...)
Niezawsze, porównanie jak najbardziej pasujące Czasem w ciągu dnia tylko w czasie jednej drzemki miauczy, a ostatnio całą noc.

Alutka, Jaszczka - kamień z serca, że nie jestem sama. Na początku myślałam, że może ma coś z oskrzelami, ale ona ewidentnie sama te dźwięki wydaje.

Mam was 40 stron do nadrobienia Natalia śpi, zjadłam śniadanie, więc biorę się za czytanie.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 10:19   #3161
jaszczka
Zadomowienie

Anuszka - ja po prostu wiedziałam, że wam się uda jak się Patryk z moich płaszczaków nauczył jeść to chyba wszystko jest możliwe

a wogóle mam dobry humor bo Patryk dał mi troszkę pospać dzisiaj fakt, że zebrało mu się na harce i pogaduchy o 23, ale jak zasnął po półtorej godziny zabawy to spał do 4, zjadł i spał do 8 a teraz już jest wykąpany i nasmarowany mazidłami i śpi dalej
po następnym karmieniu pakuję go w wózek i idę połazić po sklepach podobno są wyprzedaże w Mothercare mam tylko nadzieję, że tym razem nie będę wracać wartkim pędem na syrenie, bo małego złapie mały-wielki głód po godzinie od jedzenia

a teraz spadam pod prysznic póki malec śpi!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 10:25   #3162
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Igusia lubi myju myju
Stary 2010-08-31, 10:26   #3163
alutka78
Rozeznanie

Jaszczka -udanych zakupow. Pochwal sie zdobyczami.
Stary 2010-08-31, 10:28   #3164
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

wiolek dziekuje

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

jaszczka nawet nie wiesz jak się cieszę Tym bardziej, że miałam już chwile zwątpienia. Najważniejsze to się nie poddawać
Stary 2010-08-31, 10:32   #3165
itakasia
Zakorzenienie

witam
Zoska po raz pierwszy zbojkotowala wczoraj popoludniowa drzemke. tzn byla jakas rozbita i meczyly ja gazy. i w nocy po raz drugi miala godzinna przerwe. tez z powodu gazow. a dzisiaj od rana juz ok. a ja szukam w menu sprawcy. i to z pewnoscia ciasto ktore zjadlam u rodzicow, jakies kupne z duza iloscia jakis bakali itp. Zosia dba o moja diete
a dzis testowalam chuste i dziewczyny polecam wam goraco!!!!!!! szczegolnie tym ktorych dzieci malo sypiaja. dla mnie super

dostep do piersi
Załącznik 3374803
ogladam swiat
Załącznik 3374804
przytulona
Załącznik 3374805

anuszka
bardzo sie ciesze kochana, super
niezawsze
wspolczuje zmeczenia. ja jestem spioch i w dzien moge latac caly czas ale noc to masakra
Ania
ciesze sie ze noc dobra
Xaw
takie buty
Załącznik 3374806
Stary 2010-08-31, 10:34   #3166
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

itakasia super buty a ta chuste od kiedy mozna?
Stary 2010-08-31, 10:39   #3167
itakasia
Zakorzenienie

anuszka
od urodzenia, na stronie pisza ze jesli noworodek ma niska wage urodzeniowa lub jest wczesniakiem to ulozyc go bokiem, jak w instrukcji, probowalam tak, ale Zosia juz za duza. zastosowalam wiec dwie pozostale pozycje i jest super. mala byla spokojna i zaczela przysypiac wiec ja odlozylam do lozeczka. a najpierw sie we mnie wpatrywala, usmiechala itp. na razie mam pozytywne doswiadczenia
Stary 2010-08-31, 10:43   #3168
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

anuszka super, że maluszek załapał jak sie je. Ale jest jedno ale. Piszesz, że ściągasz 20 ml i wtedy karmisz. Ok, ale to 20 musisz jej też dać, bo w pierwszym mleku tym rzadkim są ważne składniki i maluch musi je dostać.

itakasia też mam chustę. Nosiliśmy już w niej Franka i był spokojny. Popatrzyłam na ta stronę ktora podałaś i tam jest noszenie dla niemowląt. Nie rozumiem tylko jednego. Jak mam go wsadzić do chusty nie rozdzielając nóżek.? My wkładaliśmy tak, że mały oplatał pas nogami. Może to źle, może za wcześnie? Widzę, że masz super noszenia. Kurcze muszę sie takich nauczyć. Gdzie moge znaleźć instrukcje?
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 10:55   #3169
entertete
Rozeznanie

Marta instrukcja chusty, ładnie rozpisane

http://www.chustomania.pl/online/chu...iazania_chusty
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 11:01   #3170
itakasia
Zakorzenienie

marta
ja sądze ze nie za wczesnie. czytalam ze tak mozna nosic jesli dziecko da sie tak ulozyc. bo jesli jest za male to nie da rady tak zrobic z nozkami. to boczna pozycja to wkladam Zosie do tego pasa przy ciele, potem nogi do drugiego, jak tutaj tutaj

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

entertete
super ta stronka, kolejne fajne wiazania. jak sie Zoska obudzi to bede testowac dalej
Stary 2010-08-31, 11:15   #3171
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Marta instrukcja chusty, ładnie rozpisane

http://www.chustomania.pl/online/chu...iazania_chusty
O super! Bardzo Ci dziękuje, będziemy próbowac
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 11:46   #3172
Xawmeli
Rozeznanie

hej mamusie...
Wasze pociechy wzrosty powoli maja--super, ze takie duze dzieciaczki, a moja 3 tyg w czwartek skonczy ale czas leci......na wazeniu bylysmy dziec nooooooo 1 kg od wyjscia ze szpitala--ach moja bunia hehhe...
jak ona uwielbia jazde w samochodzie szok!
marta--super ten domek na wyjazd.....my nad morze sie wybieramy, tylko jeszcze czekamy az mala podrosnie chwilke.....
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:02   #3173
alisa32
Raczkowanie

hej witajcie dziewczyny dopiero dzis sie melduje na odchowalni i niestety niemam czasu nadrobic bo mała ciągle głodna co godzine pije cyca a czasem czesciej najpierw zmagalismy sie z nadmiarem pokARMU a teraz karmie ją cały czas a mam wrazenie że ciągle jest głodna i płacze niewiem czy juz ją dokarmiac i czy niestarcza jej muj pokarm a mam pytanie dziewczyny jak uzywac soli morskiej czy mozna jej uzywac jesli dziecko niema kataru czy tylko podczas kataru bo moja niema kataru ale ma sucho w nosku i niemoge jej wyczyscic noska
alisa32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 12:09   #3174
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

itakasia będę musiała sprawić sobie taką chustę... albo niech ktos z rodziny mi sprawi Wtedy ręce wolne i cos można porobić
marta wiem, daję butlą

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

xaw moja też w czwartek 3 tygodnie Ciekawe ile wazy ale widzę, że sporo urosła, niektóre ciuszki na 56 robią się za małe

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

alisa możesz używac soli jesli nie ma kataru, bo ona słuzy tez do nawilżania sluzówki Po prostu wstrzykujesz do każdej z dziurek, ja potem kładę Igusię na brzuszku, czekam chwilę i wysysam glutki fridą albo gruchą
Stary 2010-08-31, 12:12   #3175
itakasia
Zakorzenienie

Xaw
ladnie mala rosnie
Anuszka
gdzies wyczytalam na stronie z chustami ze mozna u nich kupic i jesli sie nie sprawdzi przez tydzien to mozna zwrocic. jak znajde to dam linka
tutaj

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-08-31 o 12:16
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:14   #3176
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

itakasia będę wdzięczna!
Stary 2010-08-31, 12:25   #3177
agravka
Wtajemniczenie

dziewczyny a co z hd?dawno jej nie widzialam...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 12:46   #3178
itakasia
Zakorzenienie

agravka
nie mam pojecia
entertete
a jak u was sprawdza sie chusta?
anuszka
podalam linka w poprzednim poscie
Stary 2010-08-31, 12:51   #3179
alutka78
Rozeznanie

Tez dawno nie widzialam Hd. Ciekawe co u niej.
Mam pytanie. Czy Wasze pociechy maja faldki pod brodka. Strasznie ciezko utrzymac to m-ce w czystosci. wczoraj podczas kapieli dokladnie tam wymylam. Przez noc jak sie malej ulalo, to rano patrze a tam juz serek sie zrobil i jak mylam ja dzis w tym zgieciu pielucha to zauwazylam, ze skora schodzi. Moze po kapieli zasypac maka ziemniaczana? Co o tym sadzicie? Mialyscie tez taki problem?
Stary 2010-08-31, 12:58   #3180
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

itakasia dzieki
alutka iga tez ma fałdki, ale nie zauważyłam, żeby coś tam się zbierało. Ja smaruję parafiną, w szpitalu mi kazali, bo Iga przez to, że była przenoszona miała lekko zmacerowaną skórę. Myslę, że z mąki też się zrobią kluchy (a może się mylę) i lepiej natłuścić lekko??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości