|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
|
|
#3152 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
Postaram sie -Dziekuje za przyjecie ![]() cos o mnie,hmmm nie wiem od czego by tu zaczac ?a co chcialy byscie wiedziec ? Cytat:
![]() Cytat:
Mi od zawsze sie to imie podobalo ,jak tylko dowiedzialam sie ze bedzie chlopiec to od razu oznajmilam Tz ze bedzie Alan ,nawet nie protestowal ![]() Cytat:
![]() a moj szkrabek jest w avatarku ale jasne ze wam go pokaze ![]() ok sprobuje ![]() No wiec mam na imie Kasia ,przed wczoraj skonczylam 30 lat ... jestem mama 11 miesiecznego Alana .Alanek jest moim pierwszym dzieckiem .Mieszkamy w Irlandii od prawie 5 lat. Na codzien Alankiem zajmuje sie moja mama , ja niestety musialam wrocic po macierzynskim do pracy kurcze to takie podstawowe info ,nie umiem pisac o sobie -jak by co to pytajcie ![]() widze ze nasze pociechy urodzone tego samego dnia Dziewczyny piekne te wasze dzieciaczki nawet nie wiecie jak sie ciesze ze was znalazlam !!! macie dzieci w podobnym wieku , a ja jestem ciekawa wszystkiego ,-karmienia ,drzemek , rozwoju itp itd !! Pzdr was serdecznie
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
, po pierwsze nie mam żadnych studiów , skończyłam liceum i tyle , po drugie musiałabym mieć jakis kursy chociaż czy coś takiego , też nie mam , jak byłam w biurze pracy pytać to powiedziały że teraz nie ma żadnych a poza tym mają do zaproponowania etat kierowcy
Po za tym u nas jest totalne bezrobocie i miałabym jedynie szansę na jakąś pracę w stylu wykładacza towaru na półce w biedronce 16 h na dobę za najniższą krajową. Urządzałaby mnie jakaś nie daleko na pół etatu ale nie ma nic takiego ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Dobra idę przestudiować przepis na sernik nowojorski ,niedziela bez ciasta , nie może być
|
|
|
|
#3154 |
|
Wtajemniczenie
|
acha a to moje szczescie
![]() zdjecie nr 1 - 11 miesiecy (robimy fotki co miesiac tak na pamiatke ) nr 2w peruce kuzynki ![]() i nr 3 z avatara ![]() pisalyscie o wit D ja daje devikap 1 kropelke ,tak mi pediatra kazal .
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
ok, ok
to teraz jakieś zaręczyny trzeba zorganizować ![]() Cytat:
|
|
#3156 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo catering na imprezy? albo kulinarnego bloga? Cytat:
![]() ja tez dawalam 1 kropelke, ale jak widac to za malo. poza tym powinno sie dawac 1000j.m. a w 1 kropli jest 500... nie wiem, czemu polecaja tylko 1 kropelke. ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
jakie studia masz?
Edytowane przez yoonka Czas edycji: 2011-03-18 o 22:58 |
|||
|
|
|
#3157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
yoonka to mnie teraz zaskoczylas z ta dawka wit D ,jakos sie nigdy nad tym nie zastanawialam ,powiedziano mi 1 kropla i dalej tematu nie drazylam.
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2011-03-18 o 22:56 |
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3159 | ||||||
|
Rozeznanie
|
helol;
Katia, jestes tu jeszcze? witaj ;Nie wiem co z ta ranka, jakos teraz mam watpliwosci czy to ranka, moze jej sie goic to zaczelo, przemywalam jej rumiankiem, no i nie poszlam do lekarza; poczekam, zobacze jutro rano; to jest malusie i tam w srodku, zasypac tam maka to tak nie bardzo; Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie nie przeszkadza karmienie poki co, ale fakt, ze taki biegajacy berbec przy cycu srednio mi KIEDYS wygladal, w sumie, teraz troszke inaczej na to patrze, ta sytuacja, ktora opisalas to faktycznie sredniawa; Mysle, ze mojej juz dlugo karmic nie bede; Ale chcialabym od razu przeskoczyc na mleko krowie, wiec jeszcze czekam, to raz; (kiedy dzieci moga mniej mleka jesc?); po drugie, niedlugo sciagne do rodzicow, wiec bede w koncu miala troche odpoczynku i spokoju, wiec bardziej sprzyjajace warunki ku probom oduczania; na razie sobie tego nie wyobrazam; Rano w tym cycu faktycznie moze byc niewiele, wiec teraz zaczelam dawac jej drugie sniadanko; jak jej daje po poludniu, to cyce sa przepelnione, ale i tak za jakis czas dostaje cos do zkjedzenia; Nauczyla sie tez wiecej pic w ciagu dnia; soczek, wode i herbatki owocowe mamusi; Jest ok; Dziewczyny co dajecie wieczorem do jedzenia dzieciom? Ile tych kaszek? czy jak jej daje kaszke dzieciowa (zboza tylko) o 11, potem ma kasze jakas, albo ryz, albo ziemniaki, albo makaron do obiadu i jeszcze wieczorem dostaje dzieciowa, albo manne, albo ryz, to ok? Cytat:
Dzieki za info co do kaszek, bo sciagamy do pl, a tutaj cora tez takie jada, tzn same ziarna, bez dodatkow, i takie bym chciala jej dawac; te slodzone omijam szerokim lukiem; daje jej owocki i tak sie slodzi; Cytat:
![]() Cytat:
wspominalas o tym kawalerze; a ja pytalam w jakim wieku? sliczne sa dzieciuszki! Wercia, Lenka, i chlopaki przystojne, Macius, Kubus usmiechniety; No i Karinka faktycznie luzara! (sliczna jest) Edytowane przez cigi Czas edycji: 2011-03-18 o 23:54 |
||||||
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cigi,a Ty z mała i TZtem zjeżdżacie do PL?? na stałe?
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2011-03-18 o 22:57 |
|
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
skończyłam wydział matematyki i informatyki na Uniwersytecie Wrocławskim... jestem magister biomatematyki.. dodatkowo mam uprawnienia do nauczania w szkole matmy...
|
#3162 |
|
Wtajemniczenie
|
Ferrou
no mowie ci jak bosko wygladal w tej peruce , prawie calego go przykryla od tylu wygladalo jak by sama perulka "chodzila"podziwiam za kierunek studiow ja matmy nie cierpie ![]() cigi Jestem
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2011-03-18 o 22:59 |
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
same shit... different day
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
damn it! niedobrze
p.s. Ferrou, baza pod cienie Kryolan sprawdz Ci się? mam okazję załapać się na tansze zamówienie od nich i myślę na co warto się skusić
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2011-03-18 o 23:04 |
|
|
|
#3165 |
|
Rozeznanie
|
nie myslalas, zeby zaczac programowac?
|
|
#3166 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekujemy cioteczkom za komplementy
CIGI kawaler ma 2.5-3 lat... lal Twoja tez malusia...Karinka dosc duzo je teraz... 6.30 mleko 220ml 9.00 kawalek chleba i jajecznica z jaja lub kawalek chleba i kasza 150ml 11-12 deser i chrupki 3 obiad 230ml 18 chrupki 19.30 mleko 260 i 3 miarki kaszki
|
#3167 |
|
Rozeznanie
|
cigi francuzki chyba generalnie takie drobniutkie są
mowi sie, ze to najzgrabniejsze kobiety świata
|
|
#3168 |
|
Wtajemniczenie
|
KATI ale przystojniak
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
coś tam na studiach próbowałam, jakieś podstawy mam... z 2 lata temu miałam nawet takie ambicje żeby się SQL'a nauczyć, bo na studiach pokrywało mi się to z innymi obowiązkowymi zajęciami... przygotowałam się, kupiłam książki... tylko że zapał minął... i strasznie mnie wkurza jak jakaś kropka czy przecinek spieprza cały program i on nie działa.. i szukaj sobie gdzie jest bład...
|
#3170 | |
|
Rozeznanie
|
nie no matrix jednak wymiata nawet po latach... ehhh... młodość sentymenty ehhh wszyscy wtedy wierzylismy w matrix ehh :P
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#3171 | ||
|
Rozeznanie
|
O stanikach piszecie- tak sie przyzwyczailam do tych miekkich do karmienia, ze nie wiem jak ja zwykly stanik z fizbina zniose
; wczesniej ledwie trawilam, jak przychodzilam do domu po calym dniu, to stanik w kat!A znacie dziewczyny firme Etam bielizniarska? jest u ktorejs z Was (w miescie)? pytam, bo uwielbiam, ciekawa jestem; Cytat:
A co to? Biofizyke znam, ale biomatematyki jakos nie moge sobie wyobrazic; Cytat:
; fajny chlopak z Alanka, mrowak, przyjezdzam ja z Basienka; na wypoczynek
|
||
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
podstawy znam
i chyba za szybko nazwałam to co umiem programowaniem...jakieś podstawy C++, podstawy Visual Basic, w Excelu dość dużo umiem bądź umiałam bo jednak coś z czego nie korzystamy się zapomina... Statistica, Matlab... to co było mi potrzebne do analizowania różnych danych... A .Net i Javy to nie... ALE kiedyś szybko się uczyłam
|
#3173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziekuje ![]() Kurcze a ja myslalam ze moj mlody duzo je .. a Alan je tak : 7:00- 150-180 ml mleczka 10/11 - 150 ml kaszki na gesto (nie wypije kaszki z butli ) 13-14 - obiad -190g + czasami deserek 160 g (zwykle pol ,lub caly mniejszy ) 17 -mleczko 150-180ml 20:00- 150-180ml kaszki czasami zje jeszcze jakies ciastko czy chrupke . cigi dziekuje acha a jak z zabkami u waszych dzieciaczkow ? bo moj Alan ma "az " 2
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2011-03-18 o 23:19 |
|
|
|
|
#3174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kwestia tygodnia i bys sie nauczyla. C++ i Wroclaw to juz bym Cie do jednego naszego klienta wysylala. jedyny bol taki, ze najpierw trzeba pojsc na praktyki , zeby zdobyc doswiadczenie komercyjne jakiekolwiek, a potem mozna zaczac fajnie zarabiac. Plus sytuacji jest taki, ze programisci maja staze w wiekszosci platne, a nie za darmo
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Cigi.. biomatematyk to taka osoba współpracująca z biologami, lekarzami itp itd... chodzi o to, że oni zbierają dane i coś badają, jednak większość nie zna narzędzi do analizy... i wtedy wkracza biomatematyk i wykrzesuje z tych danych wszystko co się da
i musi znać pewne biologiczne podstawy, aby wiedzieć co i jak...Np moja praca magisterska była o modelach mutacji w czasie 'kopiowania' DNA w komórkach, tworzyłam, liczyłam, badałam prawdopodobieństwo takowych mutacji na przestrzeni np milionów lat np pokazywałam jak człowiek jest do małpki podobny
|
#3176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
yoonka
200ml to Alan nie pil juz kilka miesiecy ...poprostu wypija te 150 i koniec czasem mu sie zdazy 180 .. kanapka ,no tak moj mlody nie lubi "naszego "jedzenia ,jedyne co trawi to sloiczki ,staram sie mu dawac "normalne" jedzenie ale on sie bardziej nim bawi niz je..
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam się, komp mi się wyłączył i wszytskie się usunęło;/ by to szlag
uwielbiam patrzeć na zdjęcia naszych dzieciaczków wszytskie są śliczne, słodkie i mądre![]() Katia witamy, mi też się bardzo podoba imie Alan
|
|
#3180 |
|
Wtajemniczenie
|
sara
dziekuje
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

Postaram sie -Dziekuje za przyjecie 

kurcze to takie podstawowe info ,nie umiem pisac o sobie -jak by co to pytajcie 
Szok

; wczesniej ledwie trawilam, jak przychodzilam do domu po calym dniu, to stanik w kat!