Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-29, 13:34   #3151
beaufyf00l
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 586
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
R-ka:

I¶: omlet z 3 jaj na ma¶le, 1/2 t³ustego twarogu + ³y¿eczka miodu

II¶: kromka naturalnego ¿ytniego na zakwasie grubo posmarowana mas³em + sa³ata, szpinak, pomidorki, papryka w oliwie

ma³a ³y¿eczka mas³a orzechowego

O: kawa³ pieczonej karkówki polanej oliw± z oliwek + sa³ata w jogurcie z ogórkiem (niewielka ilo¶æ)

gar¶æ orzechów, mo¿e ze dwa kabanosy ( 100 % prawdziwe )

K: ³oso¶ w oliwie
Fajnie, ale chyba bardziej ograniczy³a¶ tu wêgle ni¿ do tych 6 jednostek?
Ja bym doda³a tylko jakie¶ miêsko na tê kanapkê w II¦ i do kolacji jakiego¶ pomidorka, albo mo¿e broku³y, hmm?
mog³yby te¿ wpa¶æ np. jakie¶ truskawki do tego omleta, ale to ju¿ takie kosmetyczne zmiany ;p

Kto siê boi,

nie wiedz±c w³a¶ciwie czego,
podwójnie siê boi.
beaufyf00l jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 13:37   #3152
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 988

Lekkie R (przesadzi³am w tym tygodniu z t± 'lekko¶ci±'..)
I owsianka ( 4 ³y¿ki p³atków, 1 otr±b, ³y¿eczka proszku poprawiaj±cego trawienie) z serkiem homo brzoskwiniowym i po³ow± brzoskwini
II kromka (ciê¿ka, ok. 90 g) chleba s³onecznikowego z mas³em, wêdlin± i ogórkiem zielonym
III du¿a wydr±¿ona grahamka wy³o¿ona plastrem niskot³uszczowego sera, z kotletem mielonym i surówkami zapieczona w piekarniku
IV to zupe³nie nie mam pomys³u, mo¿e wie¶niak ze s³onecznikiem?
V jajecznica z 2 jaj na ma¶le, zielony ogórek

Stary 2011-05-29, 14:07   #3153
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Poka¿ wiadomo¶æ
Fajnie, ale chyba bardziej ograniczy³a¶ tu wêgle ni¿ do tych 6 jednostek?
Ja bym doda³a tylko jakie¶ miêsko na tê kanapkê w II¦ i do kolacji jakiego¶ pomidorka, albo mo¿e broku³y, hmm?
mog³yby te¿ wpa¶æ np. jakie¶ truskawki do tego omleta, ale to ju¿ takie kosmetyczne zmiany ;p
dzi¶ zjad³am za du¿o- 130 g z tego co mi wysz³o ( kromka razowego np warzy³a 53 g)

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

morphine to w koñcu tyjesz czy chudniesz? przed chwil± napisa³a¶ santos, ¿e po lekkim ograniczeniu wêgli 0,5 kg schud³a¶ a teraz piszesz, ¿e tyjesz? jak to z Tob± w koñcu jest?

dopisuje: zle policzylam cos jeszcze dodam, dzieki

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Edytowane przez polny mak
Czas edycji: 2011-05-29 o 14:12
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 14:18   #3154
blablablablabla55555
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

P:

I. 2 bu³ki (ciemne z ziarnami) z mas³em i serkiem kanapkowym ze szczypiorkiem / miodem / serkiem typu w³oskiego / serem, pomidorem, sa³at±

II. bu³a (ma¶lana z makiem) z mas³em i konfitur± truskawkow± / grub± warstw± samego mas³a ; jogurt bananowy z p³atkami czekoladowymi (150g) ; du¿e jab³ko

III. zapiekanka makaronowa z broku³ami na wierzchu z zapieczonym serem i ¶mietan±
(du¿a porcja - ponad 2 razy wiêksza ni¿ 'normalna')

IV. bu³ka (z sezamem) z d¿emem truskawkowym / miodem ; jogurt jagodowy (150g)

Proszê o wgl±d .
blablablablabla55555 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 14:20   #3155
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

po ograniczeniu wêgli schud³am 0,5 kg, ale wtedy jad³am ich jednak nieco mniej ni¿ teraz (chocia¿ to mikroskopijne zmiany, np. twaro¿ek do 2 kromek na kolacjê zamiast wczorajszej sa³atki jarzynowej, brak lodów w ¶niadniu itp.). I od tamtej pory znowu przyty³am (nie wa¿y³am siê, ale czujê po ubraniach).
Dodajê fotkê mojego dzisiejszego obiadu - zawsze mniej wiêcej tyle ziemniaków dajê. Jak jest ry¿, to pó³ woreczka, a jak makaron to ¶rednio 50-70 g, choæ zazwyczaj s± to w³a¶nie ziemniaki. Nie moge je¶æ mniej ry¿u i makaronu, bo mama twierdzi, ¿e schudnê. Jak mam zmniejszyæ tu ilo¶æ wêgli? Je¶æ æwieræ ziemniaka czy w ogóle?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 100_3532.jpg (91,0 KB, 142 za³adowañ)

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-05-29 o 14:22
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 14:20   #3156
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

WczorajszeUtrzymanie:

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków) z serkiem wiejskim, rozgniecionymi truskawkami, orzechami w³oskimi i miodem

2. 2 kromki chleba '7 ziaren':
- z margaryn±, sa³at±, plastrem wêdzonego filetu z kurczaka, pomidorem, rzodkiewk± i szczypiorkiem,
- z mas³em orzechowym i d¿emem wi¶niowym niskos³odzonym

3. 3 nale¶niki pe³noziarniste:
- 2 ze szpinakiem sma¿onym na ma¶le z czosnkiem,
- 1 z mas³em orzechowym

4. 2 kawa³ki pe³noziarnistego ciasta z truskawkami - (prze)s³odzone s³odzikiem (moja robota ); kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2%; pasek gorzkiej czekolady

5. Serek wiejski z pomidorem, rzodkiewkami i szczypiorkiem; kromka chleba graham z serkiem ¶mietankowym, pomidorem, ogórkiem ¶wie¿ym, rzodkiewk± i szczypiorkiem

I jak? Nie za du¿o wêgli?
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 14:33   #3157
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
po ograniczeniu wêgli schud³am 0,5 kg, ale wtedy jad³am ich jednak nieco mniej ni¿ teraz (chocia¿ to mikroskopijne zmiany, np. twaro¿ek do 2 kromek na kolacjê zamiast wczorajszej sa³atki jarzynowej, brak lodów w ¶niadniu itp.). I od tamtej pory znowu przyty³am (nie wa¿y³am siê, ale czujê po ubraniach).
Dodajê fotkê mojego dzisiejszego obiadu - zawsze mniej wiêcej tyle ziemniaków dajê. Jak jest ry¿, to pó³ woreczka, a jak makaron to ¶rednio 50-70 g, choæ zazwyczaj s± to w³a¶nie ziemniaki. Nie moge je¶æ mniej ry¿u i makaronu, bo mama twierdzi, ¿e schudnê. Jak mam zmniejszyæ tu ilo¶æ wêgli? Je¶æ æwieræ ziemniaka czy w ogóle?
o matulu, morphine ja jad³am wiêksze obiady kiedy siê ee. 'odchudza³am' i drastycznie schud³am. Jak mo¿na na obiad je¶æ jednego ziemniaka, troszkê grzybków i kawa³ek miêsa? I to tylko dlatego, ¿e kto¶ na forum zwraca ci uwagê, ¿e wg niego jesz za du¿o wêgli. :O Wg mnie osoby na utrzymaniu powinny zostawiæ w spokoju kalorie, wêglowodany, cukry i bia³ko. Niech bêdzie tak jak masz na to ochotê, skoro nie ty³a¶ jedz±c wiêcej to nie widzê potrzeby zmniejszania, nie prawda?
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 14:35   #3158
vespertine_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064

Hej. Pisa³am tutaj ostatnio i dosta³am ochrzan za bardzo ¼le skomponowany jad³ospis. Mam nadziejê, ¿e teraz jest chocia¿ troche lepiej. Mam nadzieje, ¿e kto¶ oceni konstruktywnie czy nie jest za duzo/za ma³o, czy jest zdrowo, czy dostarczam wystarczajaco duzo bialka itd. Z gory dziêkujê za ocenê. (jestem wegetarianka, wiec proszê nie proponujcie mi dodatku miêsa do którego¶ z posi³kow)

U!
¶niadanie: jogurt naturalny z otrebami pszennymi i wkrojonymi truskawkami
drugie ¶niadanie: miska ryzu z soczewic±, cebulk± i pomidorami
obiad: zupa pomidorowa z ma³a ilo¶ci± makaronu
du¿a czerwona papryka nadziewana soczewica czerwona, zielona, ry¿em, pomidorami, cebulk±(plaster ¿ó³tego sera na wierzchu), zasma¿ana kapusa. troche mizerii
deser: kilka truskawek z mal± ilo¶ci± bitej ¶mietany
podwieczorek: miska p³atków owsianych na mleku z otrêbami pszennymi i ¿ytnimi plus wkrojone truskawki
kolacja: pó³ papryki z obiadu

bêdzie sam koñ

Edytowane przez vespertine_
Czas edycji: 2011-05-29 o 14:39
vespertine_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 14:37   #3159
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
wed³ug mnie to te¿ strasznie ma³o. ja bym siê tym w ¿yciu nie najad³a... a Ty jeszcze obcinaæ co¶ chcesz. jedz mo¿e po prostu wiêcej wêgli z³o¿onych, bia³ka, zdrowych t³uszczy i odpowiedni± ilo¶æ te¿ tych "niezdrowych" ze wzglêdu na @, a ogranicz wêgle proste i powinno byæ ok z wag±, na dodatek, ¿e przecie¿ æwiczysz...

Stary 2011-05-29, 14:39   #3160
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
o matulu, morphine ja jad³am wiêksze obiady kiedy siê ee. 'odchudza³am' i drastycznie schud³am. Jak mo¿na na obiad je¶æ jednego ziemniaka, troszkê grzybków i kawa³ek miêsa? I to tylko dlatego, ¿e kto¶ na forum zwraca ci uwagê, ¿e wg niego jesz za du¿o wêgli. :O Wg mnie osoby na utrzymaniu powinny zostawiæ w spokoju kalorie, wêglowodany, cukry i bia³ko. Niech bêdzie tak jak masz na to ochotê, skoro nie ty³a¶ jedz±c wiêcej to nie widzê potrzeby zmniejszania, nie prawda?
zjad³am jeszcze po³owê tej michy sa³aty ze ¶mietan± mam skurczony ¿o³±dek i taka porcja baaaardzo mnie syci. Nie chcia³abym tyæ dalej, dlatego staram siê je¶æ mniej wêgli, acz jak jad³am ich wiêcej, to wagê trzyma³am. Mam tak¿e pewne nieprzyjemne skutki niedobowu wêgli (mówi³am ju¿ kiedy¶ o tym - nieprzyjemny oddech), ale mimo to ograniczam wêgle. Biorê jednego ziemniaka wybieraj±c jednocze¶nie najwiêkszy kawa³ek miêsa. Tylko nie wiem, jak mam jeszcze zmniejszyæ te wêgle, ¿eby ich ca³kiem nie likwidowaæ.
Te¿ uwa¿am, ¿e osoby na U nie powinny siê tym przejmowaæ, ale skoro tyjê, to szukam powodu. Przykre jest te¿ to, ¿e osoba nieodchudzaj±ca siê patrzy z zazdro¶ci± na kogo¶, kto je na kolacjê 3 kanapki, na obiad wiêcej ziamniaków, a na II ¶niadanie p±czka, a ona sama nie mo¿e, bo musi je¶æ wiêcej bia³ka (ono w koñcu ma równie¿ du¿y wp³yw na @ - podobnie jak nnkt).
fakt, nie ty³am jedz±c wiêcej, ale teraz tyjê. Nie zwiêkszê teraz do poprzedniego stanu, bo ju¿ próbowa³am i przyty³am szybciej

Steven Tyler
Stary 2011-05-29, 14:43   #3161
kiciakasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 195

a ty wiesz, ze skurczony zoladek glownie jest w twojej glowie?
Stary 2011-05-29, 14:45   #3162
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
wed³ug mnie to te¿ strasznie ma³o. ja bym siê tym w ¿yciu nie najad³a... a Ty jeszcze obcinaæ co¶ chcesz. jedz mo¿e po prostu wiêcej wêgli z³o¿onych, bia³ka, zdrowych t³uszczy i odpowiedni± ilo¶æ te¿ tych "niezdrowych" ze wzglêdu na @, a ogranicz wêgle proste i powinno byæ ok z wag±, na dodatek, ¿e przecie¿ æwiczysz...
nie bêdê siê wypowiadaæ na temat porcji, bo ju¿ nie raz próbowa³am rozci±gn±æ ¿o³±dek (jad³am do oporu - dos³ownie - przez kilka tygodni) i jedynym efektem by³o to, ¿e po posi³ku by³o mi niedobrze, a ¿o³±dka nijak nie rozci±gnê³am.
Nie chcê obcinaæ, ale nie tylko santos uwa¿a, ¿e jem zdecydowanie za du¿o wêgli.. owsianki zawsze mam du¿e, mo¿e nawet dziwne i zbyt s³odkie, ale to w koñcu ¶niadanie, gdybym owsiankê jad³a na kolacjê, to na pewno nie by³aby ona z lodami
aktualnie jestem w trakcie poszukiwania dobrego chleba - bo te, które teraz jem s± raczej mieszane w stosunku 1:1.
Martwi mnie jednak fakt, ¿e tyjê (nie ¿ebym chcia³a to zaraz zrzucaæ, tylko dlaczego tak jest, skoro jedz±c wiêcej - jak napisa³am wy¿ej - by³o ok, a teraz, kiedy mam 2x w tygodniu gimnastykê, 1x basen, a w pozosta³e dni æwiczê w domu i/lub je¿d¿ê na rowerze to tyjê, kiedy wcze¶niej jedynym moim ruchem by³o przej¶æ siê do tramwaju - doj¶æ do szko³y - wróciæ t± sam± drog± do domu i chodziæ do wieczora po mieszkaniu?) ;-)

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Poka¿ wiadomo¶æ
a ty wiesz, ze skurczony zoladek glownie jest w twojej glowie?
wiem jedynie, ¿e ty tak my¶lisz
wiesz, ¿e jak cz³owiek jest najedzony, to czuje, ¿e nie ma ochoty je¶æ drugiego wielkiego udka? No to ja siê w³a¶nie tak czujê.
Czekaj, to nie ty ostatnio mi napisa³a¶, ¿e jak jestem najedzona tym co zjad³am, to mam nie wpychaæ na si³ê, bo nie na tym polega U?

Steven Tyler

Czas edycji: 2011-05-29 o 14:46
Stary 2011-05-29, 14:46   #3163
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Napisane przez vespertine_ Poka¿ wiadomo¶æ
Hej. Pisa³am tutaj ostatnio i dosta³am ochrzan za bardzo ¼le skomponowany jad³ospis. Mam nadziejê, ¿e teraz jest chocia¿ troche lepiej. Mam nadzieje, ¿e kto¶ oceni konstruktywnie czy nie jest za duzo/za ma³o, czy jest zdrowo, czy dostarczam wystarczajaco duzo bialka itd. Z gory dziêkujê za ocenê. (jestem wegetarianka, wiec proszê nie proponujcie mi dodatku miêsa do którego¶ z posi³kow)

U!
¶niadanie: jogurt naturalny z otrebami pszennymi i wkrojonymi truskawkami
drugie ¶niadanie: miska ryzu z soczewic±, cebulk± i pomidorami
obiad: zupa pomidorowa z ma³a ilo¶ci± makaronu
du¿a czerwona papryka nadziewana soczewica czerwona, zielona, ry¿em, pomidorami, cebulk±(plaster ¿ó³tego sera na wierzchu), zasma¿ana kapusa. troche mizerii
deser: kilka truskawek z mal± ilo¶ci± bitej ¶mietany
podwieczorek: miska p³atków owsianych na mleku z otrêbami pszennymi i ¿ytnimi plus wkrojone truskawki
kolacja: pó³ papryki z obiadu
na przysz³o¶æ - zamieñ podwieczorek ze ¶niadaniem. otrêbami siê nie da naje¶æ (co najwy¿ej zapchaæ), a p³atki to co innego. kolacja jest bardzo ma³a.
widzê ¿e jesz nabia³, jajka te¿? mo¿e sobie zjedz jak±¶ jajecznicê do tej papryki.
trochê monotonnie je¶li chodzi o te truskawki, bo jest mnóstwo innych owoców - no ale rozumiem, pojawi³y siê teraz pierwsze takie naprawdê pyszne.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 14:50   #3164
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
zjad³am jeszcze po³owê tej michy sa³aty ze ¶mietan± mam skurczony ¿o³±dek i taka porcja baaaardzo mnie syci. Nie chcia³abym tyæ dalej, dlatego staram siê je¶æ mniej wêgli, acz jak jad³am ich wiêcej, to wagê trzyma³am. Mam tak¿e pewne nieprzyjemne skutki niedobowu wêgli (mówi³am ju¿ kiedy¶ o tym - nieprzyjemny oddech), ale mimo to ograniczam wêgle. Biorê jednego ziemniaka wybieraj±c jednocze¶nie najwiêkszy kawa³ek miêsa. Tylko nie wiem, jak mam jeszcze zmniejszyæ te wêgle, ¿eby ich ca³kiem nie likwidowaæ.
Te¿ uwa¿am, ¿e osoby na U nie powinny siê tym przejmowaæ, ale skoro tyjê, to szukam powodu. Przykre jest te¿ to, ¿e osoba nieodchudzaj±ca siê patrzy z zazdro¶ci± na kogo¶, kto je na kolacjê 3 kanapki, na obiad wiêcej ziamniaków, a na II ¶niadanie p±czka, a ona sama nie mo¿e, bo musi je¶æ wiêcej bia³ka (ono w koñcu ma równie¿ du¿y wp³yw na @ - podobnie jak nnkt).
fakt, nie ty³am jedz±c wiêcej, ale teraz tyjê. Nie zwiêkszê teraz do poprzedniego stanu, bo ju¿ próbowa³am i przyty³am szybciej
A mi siê wydaje, ¿e to po prostu dlatego, bo zmieniasz siê. Jeste¶ nastolatk± tak? To normalne, ¿e zmieniasz siê w kobietê i tyjesz. Po prostu robisz siê bardziej kobieca. ;P Tak samo by³o u mnie. Jad³am wiêcej ni¿ teraz na przytyciu,( z czego bardzo du¿a ilo¶æ to by³y s³odycze -moja s³abo¶æ ) a utrzymywa³am wagê. Oczywi¶cie do czasu. I wiesz, jako¶ nie czu³am siê z tym ¼le, oczywi¶cie siê wystraszy³am trochê, ale z drugiej strony.. i ch³opcy zaczêli siê interesowaæ A co sta³o siê ze mn± pó¼niej to ju¿ zupee³nie inna historia.
Tak¿e mi siê wydaje, ¿e powinna¶ je¶æ tak, jak masz na to ochotê, masz ochotê na drugiego ziemniaka? To jedz drugiego ziemniaka. Masz ochotê na lody w owsiance? To jedz lody w owsiance. I na zdrowie, smacznego.
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 14:58   #3165
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Cytat:
A mi siê wydaje, ¿e to po prostu dlatego, bo zmieniasz siê. Jeste¶ nastolatk± tak? To normalne, ¿e zmieniasz siê w kobietê i tyjesz. Po prostu robisz siê bardziej kobieca. ;P Tak samo by³o u mnie. Jad³am wiêcej ni¿ teraz na przytyciu,( z czego bardzo du¿a ilo¶æ to by³y s³odycze -moja s³abo¶æ ) a utrzymywa³am wagê. Oczywi¶cie do czasu. I wiesz, jako¶ nie czu³am siê z tym ¼le, oczywi¶cie siê wystraszy³am trochê, ale z drugiej strony.. i ch³opcy zaczêli siê interesowaæ A co sta³o siê ze mn± pó¼niej to ju¿ zupee³nie inna historia.
Tak¿e mi siê wydaje, ¿e powinna¶ je¶æ tak, jak masz na to ochotê, masz ochotê na drugiego ziemniaka? To jedz drugiego ziemniaka. Masz ochotê na lody w owsiance? To jedz lody w owsiance. I na zdrowie, smacznego.
zgadzam siê, pamiêtam jak pisa³a¶ ¿e nie masz "kobiecej figury" (nie chce Ciê tu obra¿aæ). ¿e masz raczej ma³y biust, jeste¶ drobna itp. mo¿e w³a¶nie teraz zaczyna siê to zmieniaæ? A mo¿e organizm chce jeszcze 2kg aby by³ okres,biust,trochê kobiecych kr±g³o¶ci i wszystko w normie?
Zaufaj mu.
Swoj± drog±, je¶li nie masz okresu lub masz z nim problem,. to czemu siê przejmujesz 1kg czy tam ile na wadze? Dziwne. serio, ja ty³am z wagi 39 czy tam 40 do 60 i nadal okesu nie by³o, przyty³am jeszcze 4 i wreszcie jest. i ta waga by³aby dla mnie super gdyby nie rozwalony metabolizm i inne takie/
mówiê Ci zaufaj organizmowi.

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 15:00   #3166
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
nie bêdê siê wypowiadaæ na temat porcji, bo ju¿ nie raz próbowa³am rozci±gn±æ ¿o³±dek (jad³am do oporu - dos³ownie - przez kilka tygodni) i jedynym efektem by³o to, ¿e po posi³ku by³o mi niedobrze, a ¿o³±dka nijak nie rozci±gnê³am.
Nie chcê obcinaæ, ale nie tylko santos uwa¿a, ¿e jem zdecydowanie za du¿o wêgli.. owsianki zawsze mam du¿e, mo¿e nawet dziwne i zbyt s³odkie, ale to w koñcu ¶niadanie, gdybym owsiankê jad³a na kolacjê, to na pewno nie by³aby ona z lodami
aktualnie jestem w trakcie poszukiwania dobrego chleba - bo te, które teraz jem s± raczej mieszane w stosunku 1:1.
Martwi mnie jednak fakt, ¿e tyjê (nie ¿ebym chcia³a to zaraz zrzucaæ, tylko dlaczego tak jest, skoro jedz±c wiêcej - jak napisa³am wy¿ej - by³o ok, a teraz, kiedy mam 2x w tygodniu gimnastykê, 1x basen, a w pozosta³e dni æwiczê w domu i/lub je¿d¿ê na rowerze to tyjê, kiedy wcze¶niej jedynym moim ruchem by³o przej¶æ siê do tramwaju - doj¶æ do szko³y - wróciæ t± sam± drog± do domu i chodziæ do wieczora po mieszkaniu?) ;-)
No je¶li siê najadasz, to ok... To kwestia indywidualna.
Mi tam wcale nie wydaje siê, ¿eby¶ jad³a a¿ tak du¿o tych wêgli... A z owsiankami te¿ czêsto szalejê, bo ¶niadanie, to ¶niadanie... Trzeba przyjemnie zacz±æ dzieñ.
Teraz jesz ju¿ tylko 1600kcal (pisa³a¶, ¿e przeliczy³a¶ orientacyjnie) i dalej chcesz obcinaæ? Chcesz tak ma³okalorycznie je¶æ na U? Sama pisa³a¶ gdzie¶, ¿e dorastaj±ca m³odzie¿ ma du¿o wiêksze zapotrzebowanie. Mo¿e tym ci±g³ym obcinaniem z byle powodu spowalniasz sobie metabolizm? A po próbie powrotu do wiêkszej ilo¶ci wêgli zrobi³a¶ to za szybko i organizm nie zd±¿y³ siê przestawiæ i st±d mog³o kilka dkg przybyæ (wiem, ¿e siê nie wa¿y³a¶, ale s±dzê, ¿e wiêkszy wzrost to nie by³)? I mo¿e wydawaæ Ci siê, ¿e ubrania nie s± takie lu¼ne, bo np. opuch³a¶ od zatrzymania siê wody w organizmie, lub po prostu zjad³a¶ co¶ wzdymaj±cego...

Stary 2011-05-29, 15:02   #3167
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
dziêki, mo¿e zabrzmi to tak, ¿e bardziej odpowiadaj± mi rady osób zgadzaj±cych siê ze mn± ni¿ wychodz±cym mi naprzeciw, ale widzê, ¿e np.: Tobie zale¿y na kobiecej sylwetce, a santos.. hmm, wed³ug mojej opinni ma ona sze¶ciopak jak facet, ale to tylko moje zdanie. Nie podoba mi siê to i nie chcia³abym tego osi±gn±æ. Chcê byæ bardziej kobieca .
Te¿ my¶la³am o tym, ¿e mo¿e po prostu siê zmieniam w kobietê . Tylko dlaczego zaczê³am siê tak nagle zmieniaæ, a wcze¶niej waga sta³a? No dobra, mo¿e w³asnie nagle. My¶la³am te¿ o tym, ¿e mo¿e w wyniku æwiczeñ by³yby to jakie¶ namiastki miê¶ni, ale skoro jem za ma³o bia³ka, to raczej chyba nie

Steven Tyler
Stary 2011-05-29, 15:04   #3168
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120

dzisiejsza R, proszê o ocenê

1. ¶niadanie: fili¿anka kawy z mlekiem 3,2% i pó³ ³y¿eczki cukru. twaro¿ek ze szczypiorkiem i wkrojon± rzodkiewk±. 2 kromki razowego s³onecznikowego z mas³em, sa³at±, szynk±, po plastrze pomidora.

2. II ¶niadanie: homo naturalny ze zmiksowanym bananem i truskawkami

3. obiad: 2 kostki miruny w zio³ach z parowaru, ziemniaczki m³ode (3), kefir.

4. podwieczorek: ciastka z ciasta francuskiego posmarowane nutell± - nie wiem jak to opisaæ ale pokroi³y¶my z kole¿ank± ciasto francuskie, wrzuci³y¶my do piekarnika a¿ wyros³o, posmarowa³y¶my nutell± i hopsa do buzi

5. kolacja: wpadnie wie¶niak z ogórkiem i pomidorek.

w miêdzy czasie woda, zielona herbatka i gdzie¶ wpad³y 2 paski gorzkiej czeko bo siê uczy³am dzi¶ i mózg potrzebowa³
Pia Gizela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 15:06   #3169
vespertine_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
na przysz³o¶æ - zamieñ podwieczorek ze ¶niadaniem. otrêbami siê nie da naje¶æ (co najwy¿ej zapchaæ), a p³atki to co innego. kolacja jest bardzo ma³a.
widzê ¿e jesz nabia³, jajka te¿? mo¿e sobie zjedz jak±¶ jajecznicê do tej papryki.
trochê monotonnie je¶li chodzi o te truskawki, bo jest mnóstwo innych owoców - no ale rozumiem, pojawi³y siê teraz pierwsze takie naprawdê pyszne.
No teraz siê objadam truskawkami bo je uwielbiam, ale oczywi¶cie bêdê jakie¶ inne owoce tez jad³a
Co do ¶niadania to nie wiem jak to jest, ale ja nie potrafie zje¶æ du¿ego. Tak ju¿ chyba mam i nie da siê tego zmieniæ. Np. p³atki rano by mnie w³a¶nie zapchaly i by³oby mi niedobrze. Ja dopiero godzinê, dwie po wstaniu zjad³am to lekkie ¶niadanie ale nie potrafi³abym wcze¶niej.
Do papryki wiêc zjem jajko sadzone, ale ona jest naprawdê mega syc±ca(i pyszna!) bo ma soczewice, wiêc zjem jej troche mniejsz± porcjê ni¿ pó³.
Dziêkuje za ocenê

bêdzie sam koñ

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 15:09   #3170
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
zgadzam siê, pamiêtam jak pisa³a¶ ¿e nie masz "kobiecej figury" (nie chce Ciê tu obra¿aæ). ¿e masz raczej ma³y biust, jeste¶ drobna itp. mo¿e w³a¶nie teraz zaczyna siê to zmieniaæ? A mo¿e organizm chce jeszcze 2kg aby by³ okres,biust,trochê kobiecych kr±g³o¶ci i wszystko w normie?
Zaufaj mu.
Swoj± drog±, je¶li nie masz okresu lub masz z nim problem,. to czemu siê przejmujesz 1kg czy tam ile na wadze? Dziwne. serio, ja ty³am z wagi 39 czy tam 40 do 60 i nadal okesu nie by³o, przyty³am jeszcze 4 i wreszcie jest. i ta waga by³aby dla mnie super gdyby nie rozwalony metabolizm i inne takie/
mówiê Ci zaufaj organizmowi.
faktycznie, pamiêtam. No, mo¿e macie racjê . Co do tycia - podkre¶lam przecie¿ wyra¼nie, ¿e nie przejmujê siê i nie chcê zrzucaæ, tylko zastanawiam siê nad powodem . Dlaczego teraz tyjê, a jak jad³am wiêcej to nie ty³am. No, ale powtarzam siê ju¿.
Ja okres straci³am jak tylko zaczê³am siê odchudzaæ - 61 kg przy 165. To by³o zdecydowanie za du¿o, wszyscy mi to mówili, nosi³am wtedy ubrania L, a przy mojej drobnoko¶cisto¶ci wygl±da³o to zdecydowanie nie najlepiej. Straci³am @ od razu, bo nie mia³am go nawet regularnego (rozpocz±³ mi siê 7 miesiêcy wcze¶niej i mia³am mo¿e 4-5 miesi±czek dopóki nie rozpoczê³am diety). Mam nadziejê, ¿e nie muszê wracaæ do tej wagi. I wszyscy mi mówi±, ¿e raczej nie (i oby nie ) - w³±czaj±c w to lekarzy, rodzinê i znajomych.
Czeka mnie nied³ugo wizyta u ginekologa, zobaczymy..

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
No je¶li siê najadasz, to ok... To kwestia indywidualna.
Mi tam wcale nie wydaje siê, ¿eby¶ jad³a a¿ tak du¿o tych wêgli... A z owsiankami te¿ czêsto szalejê, bo ¶niadanie, to ¶niadanie... Trzeba przyjemnie zacz±æ dzieñ. te¿ tak sobie t³umaczê te owsianki
Teraz jesz ju¿ tylko 1600kcal (pisa³a¶, ¿e przeliczy³a¶ orientacyjnie) i dalej chcesz obcinaæ? Chcesz tak ma³okalorycznie je¶æ na U? no w³a¶nie nie chcia³abym... ale czasem jest wiêcej - tak my¶lê, bo wczoraj akurat nie by³o podwieczorku, a jak jest, to na pewno wpada wiêcej kcal
Sama pisa³a¶ gdzie¶, ¿e dorastaj±ca m³odzie¿ ma du¿o wiêksze zapotrzebowanie. Mo¿e tym ci±g³ym obcinaniem z byle powodu spowalniasz sobie metabolizm? my¶la³am o tym i, szczerze mówi±c, dosz³am do wniosku, ¿e to prawdopodobne..
A po próbie powrotu do wiêkszej ilo¶ci wêgli zrobi³a¶ to za szybko i organizm nie zd±¿y³ siê przestawiæ i st±d mog³o kilka dkg przybyæ (wiem, ¿e siê nie wa¿y³a¶, ale s±dzê, ¿e wiêkszy wzrost to nie by³)? to jak powinnam zwiêkszaæ? Po 'diecie' rozkrêci³am sobie metabolizm zwiêkszaj±æ o 100 kcal co 2 tygodnie - ale liczy³am dok³adnie co do kalorii. Teraz nie chcê tego robiæ.. poza tym czasem nie mam po prostu ochoty je¶æ podwieczorku, bo mam zbyt ma³± przerwê miêdzy obiadem i kolacj±. I wtedy wypada sporo kcal.. I mo¿e wydawaæ Ci siê, ¿e ubrania nie s± takie lu¼ne, bo np. opuch³a¶ od zatrzymania siê wody w organizmie, lub po prostu zjad³a¶ co¶ wzdymaj±cego... ew. ta woda, bo wzdymaj±cych produktów unikam - potworne bóle brzucha

Steven Tyler

Czas edycji: 2011-05-29 o 15:11
Stary 2011-05-29, 15:15   #3171
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie, pamiêtam. No, mo¿e macie racjê . Co do tycia - podkre¶lam przecie¿ wyra¼nie, ¿e nie przejmujê siê i nie chcê zrzucaæ, tylko zastanawiam siê nad powodem . Dlaczego teraz tyjê, a jak jad³am wiêcej to nie ty³am. No, ale powtarzam siê ju¿.
Ja okres straci³am jak tylko zaczê³am siê odchudzaæ - 61 kg przy 165. To by³o zdecydowanie za du¿o, wszyscy mi to mówili, nosi³am wtedy ubrania L, a przy mojej drobnoko¶cisto¶ci wygl±da³o to zdecydowanie nie najlepiej. Straci³am @ od razu, bo nie mia³am go nawet regularnego (rozpocz±³ mi siê 7 miesiêcy wcze¶niej i mia³am mo¿e 4-5 miesi±czek dopóki nie rozpoczê³am diety). Mam nadziejê, ¿e nie muszê wracaæ do tej wagi. I wszyscy mi mówi±, ¿e raczej nie (i oby nie ) - w³±czaj±c w to lekarzy, rodzinê i znajomych.
Czeka mnie nied³ugo wizyta u ginekologa, zobaczymy..

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

ale wiesz, ginekolog nie jest jasnowidzem i nie powie ci, przy jakiej wadze odzyskasz okres

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

wiem jedynie, ¿e ty tak my¶lisz
wiesz, ¿e jak cz³owiek jest najedzony, to czuje, ¿e nie ma ochoty je¶æ drugiego wielkiego udka? No to ja siê w³a¶nie tak czujê.
Czekaj, to nie ty ostatnio mi napisa³a¶, ¿e jak jestem najedzona tym co zjad³am, to mam nie wpychaæ na si³ê, bo nie na tym polega U?
wiem i popieram to, zeby nie wciskac na sile.
ale szlag mnie trafia, jak ktos twierdzi, ze ma "skurczony zoladek", chyba, ze chodzi o skurcz zoladka
ja sie ciebie o ilosci nie czepiam, czepiam sie raczej tych, co kaza wciskac pod korek
Stary 2011-05-29, 15:21   #3172
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
ale wiesz, ginekolog nie jest jasnowidzem i nie powie ci, przy jakiej wadze odzyskasz okres wiem, a szkoda ale my¶lê, ¿e lepiej pój¶æ, ni¿ czekaæ w domku cierpliwie, a nu¿ mo¿e okres sobie przyjdzie i dlatego te¿ nie panikujê z powodu tych dodatkowych liczb na wadze argumentuj±c 'Nie mam okresu, mo¿e to lepiej wp³ynie'.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

wiem i popieram to, zeby nie wciskac na sile.
ale szlag mnie trafia, jak ktos twierdzi, ze ma "skurczony zoladek", chyba, ze chodzi o skurcz zoladka
ja sie ciebie o ilosci nie czepiam, czepiam sie raczej tych, co kaza wciskac pod korek nie rozumiem fragmentu z korkiem, ale cieszê siê, ¿e nie mnie siê czepiasz najadam siê tymi porcjami, ka¿dy posi³ek mam takiej wielko¶ci, a jak jem je co 3 godziny, to w zupe³no¶ci mi starcza.

Steven Tyler
Stary 2011-05-29, 15:23   #3173
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Ja na Twoim miejscu ograniczy³abym wêgle proste, w ci±gu dnia wêgle z³o¿one jad³abym w takich porcjach jak dawniej, kiedy nie ty³a¶, a kolacje jad³abym bia³kowe/ bia³kowo-t³uszczowe i obserwowa³a organizm. Je¶li bêdziesz ty³a (w co w±tpiê) to wtedy zmniejsz ilo¶æ wêgli w ci±gu dnia na rzecz t³uszczy czy bia³ek. Je¶li chud³a- to wiadomo, dawaæ spokojnie wêgle do kolacji. A je¶li utrzymywa³a wagê, to stopniowo zacznij je wprowadzaæ, np. najpierw jedna kromka, potem dwie i ew. wiêcej.

Stary 2011-05-29, 15:32   #3174
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Ja na Twoim miejscu ograniczy³abym wêgle proste, w ci±gu dnia wêgle z³o¿one jad³abym w takich porcjach jak dawniej, kiedy nie ty³a¶, a kolacje jad³abym bia³kowe/ bia³kowo-t³uszczowe i obserwowa³a organizm. Je¶li bêdziesz ty³a (w co w±tpiê) to wtedy zmniejsz ilo¶æ wêgli w ci±gu dnia na rzecz t³uszczy czy bia³ek. Je¶li chud³a- to wiadomo, dawaæ spokojnie wêgle do kolacji. A je¶li utrzymywa³a wagê, to stopniowo zacznij je wprowadzaæ, np. najpierw jedna kromka, potem dwie i ew. wiêcej.
szczerze mówi±c nie potrafiê ¿yæ bez wêgli na kolacjê najbardziej uwielbiam zwyk³e kanapki - kiedy¶ jad³am 4, potem 3. Zmniejszy³am do 2 i wola³abym tak zostawiæ... Dlatego chcia³abym ewentualnie pokombinowaæ z pozosta³ymi posi³kami.
Co do wêgli z³o¿onych - có¿, jad³am ich du¿o. Na ¶niadanie 4 kromki, na II ¶niadanie bu³ka, na obiad 1/2 woreczka ry¿u/makaron pe³noziarnisty i na kolacjê 3 kromki. Raczej a¿ tyle nie zjem, odk±d przerzuci³am siê na owsianki na ¶niadanie i mniej kanapek na kolacjê. Poza tym kolacjê jem 3 godziny przed snem - nawet na R mo¿na je¶æ wêglowe kolacje o takiej porze (czyli o 20-21, ¿eby nie by³o, ¿e k³adê siê nad ranem i kolacjê jem o pó³nocy ).
Wiêc mo¿e inaczej - co mog³abym zmodyfikowaæ oprócz ¶niadania i kolacji? Ostatnio w prawdzie zdarzy³o mi siê zje¶æ 1 czy 2 razy trzy kanapki na kolacjê, postaram siê ju¿ je¶æ dwie .

co do wêgli prostych.. dzi¶ zjad³am ju¿ danio na ¶niadanie z 4 kromkami mieszanego i czeka na mnie karpatka, któr± wczoraj zrobi³am mam straszn± ochotê na ni±... mogê sobie na ni± pozwoliæ w ramach podwieczorku czy nie powinnam? Czy mo¿e zje¶æ jeden kawa³ek zamiast dwóch i do tego gar¶æ orzechów, ¿eby by³o rozs±dniej? Wiem, ¿e na U nie powinnam siê nad tym zastanawiaæ tylko je¶æ to, na co mam ochotê i ju¿, ale có¿.. : (

EDIT:
Bloody, masz gg? robimy ma³y OT, nie chcê, ¿eby Iza siê zez³o¶ci³a na nas .
Jak masz, to wy¶lij na pw .

Steven Tyler

Czas edycji: 2011-05-29 o 15:38
Stary 2011-05-29, 15:47   #3175
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Napisane przez vespertine_ Poka¿ wiadomo¶æ
Co do ¶niadania to nie wiem jak to jest, ale ja nie potrafie zje¶æ du¿ego. Tak ju¿ chyba mam i nie da siê tego zmieniæ. Np. p³atki rano by mnie w³a¶nie zapchaly i by³oby mi niedobrze. Ja dopiero godzinê, dwie po wstaniu zjad³am to lekkie ¶niadanie ale nie potrafi³abym wcze¶niej.
jakbym czyta³a kiedy¶ o sobie a teraz jem te wszystkie owsianki, ogólnie rano mam apetyt.

je¶li po l¿ejszym ¶niadaniu czujesz siê lepiej i nie czujesz siê os³abiona, to w takim razie wpychanie w siebie faktycznie nie ma sensu. z tym ¿e radzi³abym co¶ zamiast tych otrêbów. od¿ywiasz siê zdrowo i w Twojej diecie jest wystarczaj±co du¿o b³onnika. mo¿e jaka¶ kromka razowca?
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 15:48   #3176
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
bo ja mam dziwne wrazenie, ze 90% komentuj±cych ma na mysli "jedz wiecej!" (a pragne zauwazyc, ze co druga pani ma tutaj ed).
i raczej nie bierze sie pod uwage indywidualnych preferencji; santos lubi zjesc 3 porzedniejsze posilki, a ty 6 malenkich (6? 5?) - kazdy organizm jest inny i lepiej dziala tak, jak lepiej dziala

tak samo jeden bedzie lepiej dzialac na bialku, a inny na wiekszej ilosci wegli - jednak warto zwracac uwage na zrodla tych weglowodanow i nie nazywac porcji lodow posypanej platkami owsianymi owsianka

Edytowane przez kiciakasia
Czas edycji: 2011-05-29 o 15:50
kiciakasia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 15:53   #3177
vespertine_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
jakbym czyta³a kiedy¶ o sobie a teraz jem te wszystkie owsianki, ogólnie rano mam apetyt.

je¶li po l¿ejszym ¶niadaniu czujesz siê lepiej i nie czujesz siê os³abiona, to w takim razie wpychanie w siebie faktycznie nie ma sensu. z tym ¿e radzi³abym co¶ zamiast tych otrêbów. od¿ywiasz siê zdrowo i w Twojej diecie jest wystarczaj±co du¿o b³onnika. mo¿e jaka¶ kromka razowca?
Za duzo otrêbów? Bo ja wla¶nie sypie go do wszystkich jogurtow, p³atków itd. My¶lalam ze sa potrzebne bardzo, ale ich smaku w ogóle nie czujê, wiêc ro¿nicy mi zbyt wielkiej nie robi±. Urozmaicaj± mi jogurt jedynie
Jutro postaram siê dodaæ jaki¶ chleb razowy (albo bulkê) wiêc zobaczymy jak mi to wyjdzie.

jeszcze raz dziêkujê za rady

bêdzie sam koñ

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 15:53   #3178
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
bo ja mam dziwne wrazenie, ze 90% komentuj±cych ma na mysli "jedz wiecej!" (a pragne zauwazyc, ze co druga pani ma tutaj ed).
i raczej nie bierze sie pod uwage indywidualnych preferencji; santos lubi zjesc 3 porzedniejsze posilki, a ty 6 malenkich (6? 5?) - kazdy organizm jest inny i lepiej dziala tak, jak lepiej dziala

tak samo jeden bedzie lepiej dzialac na bialku, a inny na wiekszej ilosci wegli - jednak warto zwracac uwage na zrodla tych weglowodanow i nie nazywac porcji lodow posypanej platkami owsianymi owsianka
i tak uwa¿am, ¿e to by³a owsianka. Na zdjêciu p³atków nie widaæ, bo wymiesza³am je z wie¶niakiem w osobnej miseczce, nastêpnie prze³o¿y³am do tej, przykry³am orzechami, kilkoma p³atkami cini minis i da³am ³y¿kê lodów. Dlaczego? Dosz³am do wniosku, ¿e bez sensu fotografowaæ p³atki - ka¿dy wie, jak wygl±daj±. I chcia³am, ¿eby wygl±da³o to bardziej prezentacyjnie, ze wzglêdu na bloga. Acz zapewniem, ¿e po³owa z tego, co zaczyna siê pod cini minis i orzechami to p³atki, a druga po³owa - wie¶niak. Ale ju¿ nie ci±gnijmy tego tematu.
co do moich porcji - u mnie w domu zawsze siê takie jad³o, dlatego mo¿e nie mogê rozci±gn±æ sobie ¿o³±dka. Dziadek nawet je mniej wiêc po prostu od ma³ego jem takie porcje. Owsianki moje natomiast to zawsze spore michy, II ¶niadania te¿ maleñkie nie s± (2 kromki chleba czy bu³ka z czym¶ ). A i kolacja wydaje mi siê normalnej wielko¶ci - ale do¶æ tego tematu, bo przecie¿ ka¿dy mo¿e termin 'normalnej wielko¶ci' definiowaæ inaczej .

Steven Tyler

Czas edycji: 2011-05-29 o 15:58
Stary 2011-05-29, 15:56   #3179
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Cytat:
i tak uwa¿am, ¿e to by³a owsianka. Na zdjêciu p³atków nie widaæ, bo wymiesza³am je z wie¶niakiem w osobnej miseczce, nastêpnie prze³o¿y³am do tej, przykry³am orzechami, kilkoma p³atkami cini minis i da³am ³y¿kê lodów. Zdecydowanie wiêcej by³o p³atków i wie¶niaka ni¿ dodatków, ale ju¿ nie ci±gnijmy tego tematu.
i jak tu byæ normalnym jak Ciê besztaj± z wszystkich stron za lody w owsiance Bo¿eeeee!
morphine pójdziesz do piek³a!(sory ale musia³am bo to ju¿ przesada ¿eby wypominaæ lody w owsiance, i siê rozkminiaæ czy to jeszcze owsianka)

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 16:02   #3180
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 631
GG do santos

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Poka¿ wiadomo¶æ
Od d³u¿szego czasu przygl±dam siê Twoim jad³ospisom i muszê Ci powiedzieæ, ¿e dzisiejszy podoba mi siê wyj±tkowo! Sporo posi³ków jak na Ciebie, przy czym przek±ski niedu¿e objêto¶ciowo, wiêc wszystko chyba w normie z samopoczuciem, hmm?
Poza tym zazdroszczê klimatu ... ile ja bym da³a za mieszkanie w takim miejscu !
Prócz tego jeste¶ znakomitym przyk³adem na to, ¿e t³uszcze s± w diecie bardzo potrzebne i nie ma co ich siê baæ! Super!
Dziekuje za ocene. Ja cale zycie kocham tluste mniam mniam hehe. Z sampoczuciem ok, kiedys zylam bez przekasek , ale przy tej ilosci ruchu no way! Moje bmi jest tak niskie, zecnie moge schudnac wiecej,bo bedzie to niezdrowe wiec pcham pcham. Pchac moge jedynie rano wiecej, stad te orzechy w okolicach sniadaniai lunchu. Wczoraj zjadlam duzy obiad , bo byla mala imprezka na tarasie hehehe, az teraz rano go czuje. No ale po takim biegu to tez dobrze. Mam takie urxadzenie do mierzenia dystansu do biegania, ono mierzy tez kcal, ale np nie bierze pod uwage klimatu. Wczoraj mi pokazalo prawie 600 kcal spalone na tym biegu, ale np zawsze jak biegam na biezni to mi ono pokazuje mniej, niz bieznia (w biezni mam tez czujnik pulsu do pulsomierza to moze jest bardziej adekwatna?- nie wiem, dobre pytanie!)
Cytat:

[/COLOR]ej, jak smakuje mamey? wyglada jak wielka sliwka skrzyzowana z awokado
smakuje jak slodka papaja. Papaja jest bleh , zadko mi smakuje, mamej mi smakuje jak papaja, ktora ktos wreszcie naprawil smakowo. Jest koszmarnie slodki i czuc taki ' piasek' pod zebami troche, miaz jest mniej mokry i sliski niz np mango. Zapraszam sporobowac ;-)
Cytat:

a teraz pragne zadaæ pytanie, bo nurtuje mnie pewien fakt.
czemu gdy liczy³am jeszcze dok³adnie kalorie (jad³am 2100) i posi³ki sk³ada³y siê g³ównie z wêgli - 4 kromki na ¶niadanie, bu³ka w szkole, ry¿ z 1/4 (!) piersi z kurczaka i warzywami oraz 3 kanapki na kolacjê - utrzymywa³am wagê (i nie æwiczy³am wtedy) a teraz, gdy jem mniej wêgli (no, chyba temu nie mo¿na zaprzeczyæ. Mo¿e nie znacznie, ale nieco. Du¿o mniej chleba poch³aniam) i æwiczê, a jem mniej kalorii (czasem podliczê - wczoraj dla przyk³adu wysz³o 1600) to tyjê?
Prganizm czesto broni sie na ostre zmiany w wydatkach energetycznych zwolieniem metabolizmu

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.