Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-28, 21:51   #3121
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

A na koniec moje P z pro¶b± o zerkniêcie

I 2 duze kanapki z ciemnego chleba z ziarnami, takiego okr±glego, a kanapki z samego srodka na ciep³o - z wedlin±, mozzarella i suszonymi pomidorami [swiezych nie lubie, blee ] do tego 2 rzodkiewki + koktajl ze swiezych truskawek z kawalkami cytryny

II p³atki frutina z wrzuconymi orzechami i kawalkami kokosa z jogo naturalnym + jakies pó³ ritter sport z herbatnikiem
edit: zaponialam ze do tego pokruszylam troszke twarogu

III miska zupy pomidorowej z makaronem, a na drugie pol woreczka br±zowego ryzu ze szpinakiem i tunczykiem

IV lód fruitella, wiejski z truskawkami i jab³kiem na ciep³o z cynamonem

V bu³ka z ziarnami na pó³ z wêdlin± drobiow±/tunczykiem, ogórkiem i sa³at±, do tego 2 muffinki bo sie wlasnie upiekly pomaranczowo - kokosowa oraz z twarogiem i zurawin±

i jak sie dzisiaj prezentuje?

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2011-05-28 o 21:57
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 21:55   #3122
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

no i moje U.
1¶n - dwie kromki ¿ytniego pe³noziarnistego z mozzarell± i pomidorem, 3 bia³ka sadzone z przyprawami.
2¶n - du¿a gar¶æ truskawek
kawa latte
3¶n - sa³atka - rukola, pomidorki, parmezan, szynka parmeñska.
przek±ska - wie¶niak z du¿± gar¶ci± w³oskich, laskowych.
obiad - du¿a porcja sa³atki greckiej i 1,5 burgera z indyka.
kolacja - ma³a activia naturalna.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 21:58   #3123
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Dla mnie generalnie taki sobie. Wegiel na weglu, weglem pogania. A sniadanie to w ogole jakies kuriozum jak dla mnie, odnosze wrazenie, ze dla ciebie owsianka jest pretekstem do wrzucenia w siebie maksymalnej tony cukru.
có¿, wydaje mi siê, ¿e odk±d jem np.: wiejski do owsianki, to wrzucam wiêcej bia³ka do ¶niadania, ni¿ kiedy jad³am s³odki serek danio.
Wêgle? Hm, staram siê w³a¶nie je ograniczaæ (dziêki czemu schud³am w tydzieñ 0,5 kg) i dlatego do obiadu jest tylko ga³ka ziemniaków, a nie 3 jak wcze¶niej. Na II ¶niadanie mia³ byæ p±czek, bo akurat babcia kupi³a, ale dosz³am do wniosku, ¿e w serze jest wiêcej bia³ka. Na kolacjê na chleb po³o¿y³am szynkê, bo lepiej tyle, ni¿ nic.
Owsianka kopalni± cukru? Bo da³am ga³kê lodów i gar¶æ s³odkich p³atków?
Trochê to przykre, ¿e osoba odzwyczajona ca³kowicie od cukru ocenia wszystkich pod swoim k±tem. Mo¿e dla Ciebie to "tona cukru", ale mi zdarza³o siê zje¶æ wiêcej. Zajrzyj na w±tek, na którym wiza¿anki wypisuj± czym danego dnia zgrzeszy³y. Tam mo¿e znajdziesz inne wiza¿anki (mo¿e niektóre nawet z ncj), które wrzucaj± w siebie jeszcze wiêksz± "tonê cukru".
Dziêki za ocenê, ale mogê prosiæ, ¿eby¶ wiêcej nie ocenia³a moich jad³ospisów? chcê, ¿eby rzuca³ na nie okiem kto¶, kto je takie produkty, jakie s± dostêpne w Polsce i który od cukru nie jest na tyle odzwyczajony, by uwa¿aæ ga³kê lodów i gar¶æ p³atków za tonê cukru.
Skoñczy³am : ).

PS
Iza, wybacz OT, ale musia³am ; ).
proszê o nie komentowanie tej¿e wypowiedzi, tylko ewentualnie mojego jad³a.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-05-28 o 21:59
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 22:00   #3124
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 631
GG do santos

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
no i moje U.
1¶n - dwie kromki ¿ytniego pe³noziarnistego z mozzarell± i pomidorem, 3 bia³ka sadzone z przyprawami. Zueplnie bez sensu, ze same bialka. To calych jaj nie moglas dac? Jakas paranoja. Zostaly ci z robieniaciadta same bialka?
2¶n - du¿a gar¶æ truskawek
kawa latte
3¶n - sa³atka - rukola, pomidorki, parmezan, szynka parmeñska.
przek±ska - wie¶niak z du¿± gar¶ci± w³oskich, laskowych.
obiad - du¿a porcja sa³atki greckiej i 1,5 burgera z indyka.
kolacja - ma³a activia naturalna.
tak se.malo. Kolacja marna. Salatki, pomidorki same. Brzmi jak jedzenie krolika.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 22:06   #3125
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
tak se.malo. Kolacja marna. Salatki, pomidorki same. Brzmi jak jedzenie krolika.
nie, nie paranoja - bia³ka czêsto zostaj± mi po wypiekach, nie lubiê wyrzucaæ jedzenia. kolacja by³a szybko po obiedzie i dlatego ma³a. Czy ma³o? Ja siê najadam .

aaa, spyta³a¶ czy mi zosta³y po cie¶cie - sorry, nie doczyta³am. tak, po cie¶cie i po kremie, razem chyba z osiem ^^. normalnie jadam ca³e, nie ¶wiruje.

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-05-28 o 22:07
Stary 2011-05-28, 22:08   #3126
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
có¿, wydaje mi siê, ¿e odk±d jem np.: wiejski do owsianki, to wrzucam wiêcej bia³ka do ¶niadania, ni¿ kiedy jad³am s³odki serek danio.
Wêgle? Hm, staram siê w³a¶nie je ograniczaæ
Nie widac. Po prostu. W twoim jadlo jest DUZO wegli i nie jest to pierwsze twoje menu na jakie zrocilam pod tym katem uwage.
Cytat:

Owsianka kopalni± cukru? Bo da³am ga³kê lodów i gar¶æ s³odkich p³atków?

Zdaje sie, ze byly tam tez dwie polewy i jakos nie wydaje mi sie, zey byly bez cukru hehe. Widzialam zdjecia, ktore ochoczo zamiescilas. Podlicz sobie zawartosc cukru w tej owsiance, bo Mars sie chowa przy tym.

Wracajac do ilosci wegli... Nie jest to tez pierwsza ulepowata owsianka, bo niedawno przewinal sie Milky Way.

Pisze to nie po to, zeby tobie dowalic czy dla ciebie ,wisi mi to, ale nie promujmy owsianki jako zdrowego sniadania walac do niej lody, polewe i cini minis. No prosze cie. To, ze jest tam wiesniak, nie zmienia faktu, ze zamienilas fajne, zdrowe sniadanie na junk food.
Cytat:
c
Trochê to przykre, ¿e osoba odzwyczajona ca³kowicie od cukru ocenia wszystkich pod swoim k±tem. Mo¿e dla Ciebie to "tona cukru", ale mi zdarza³o siê zje¶æ wiêcej. Zajrzyj na w±tek, na którym wiza¿anki wypisuj± czym danego dnia zgrzeszy³y.
Po 1 ja tez jem cukier i to rafinowany, ostatnio nawet i lody sie pojawily w moim menu. Po drugie co to za argument, ze mozna zjesc wiecej cukru. No mozna, co w zwiazku z tym? Mozna palic 4 paczki dziennie zamiast 2, to nie znaczy, ze 2 to malo

Cytat:

Dziêki za ocenê, ale mogê prosiæ, ¿eby¶ wiêcej nie ocenia³a moich jad³ospisów?
Prosic mozesz ;-)

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage

Edytowane przez santos
Czas edycji: 2011-05-28 o 22:09
Stary 2011-05-28, 22:09   #3127
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Cytat:
Dla mnie generalnie taki sobie. Wegiel na weglu, weglem pogania. A sniadanie to w ogole jakies kuriozum jak dla mnie, odnosze wrazenie, ze dla ciebie owsianka jest pretekstem do wrzucenia w siebie maksymalnej tony cukru.
mog³aby¶ na moje jad³o zerkn±æ?
powiedz mi, czy szynka (polêdwica drobiowa, z piersi kurczaka/indyka) jest warto¶ciowa i mo¿na zje¶æ jej du¿o powiedzmy 100g+warzywa czy co¶, czy nie bardzo?
I jeszcze powiedz ile mog³abym zje¶æ orzeszków (np.dzi¶ zjad³am 75g ziemnych) czy to nie za du¿o? Chcia³abym zast±piæ wiêkszo¶æ wêgli t³uszczami bo mam ju¿ do¶æ tej diety co siê ci±gnie 8miechów a ani kg w dó³ a wrêcz przeciwnie
aha i jeszcze jedno, Twoim zdaniem jaja czy wie¶niak najlepiej na kolacjê? a na ¶niadanie co wybraæ?
obieca³am sobie ¿e na dzieñ bêdê jad³a góra jeden serek homo/wiejski lub jogurt/szklankê mleka, ¿eby by³o ma³o nabia³u ale mi ciê¿ko, nie jem chleba i wszystkie popo³udnia spêdzam poza domem na próbach/korkach/w ko¶ciele/szko³ach itp. i poprostu najlepiej mi wzi±¶æ w torebkê jogurt na II¶n, homo i posiekane orzeszki na podw. i wie¶niak na kolacjê (choæ tê staram siê je¶æ ciep³± ju¿ w domu)
pomo¿esz?

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 22:20   #3128
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
nie, nie paranoja - bia³ka czêsto zostaj± mi po wypiekach, nie lubiê wyrzucaæ jedzenia. kolacja by³a szybko po obiedzie i dlatego ma³a. Czy ma³o? Ja siê najadam .

aaa, spyta³a¶ czy mi zosta³y po cie¶cie - sorry, nie doczyta³am. tak, po cie¶cie i po kremie, razem chyba z osiem ^^. normalnie jadam ca³e, nie ¶wiruje.
No to spox, jak zazwyczaj jadasz cale . Jak nie chudniesz na tym to ok, aczkolwiek albo masz kiepski metabolizm albo zero ruchu albo 60 lat ;-)

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
mog³aby¶ na moje jad³o zerkn±æ?
powiedz mi, czy szynka (polêdwica drobiowa, z piersi kurczaka/indyka) jest warto¶ciowa i mo¿na zje¶æ jej du¿o powiedzmy 100g+warzywa czy co¶, czy nie bardzo?Teoretycznie mozna, z tym, ze ma ona duzo soli itd. Ja bym uwazala, chyba, ze sama sobie upieczesz szynke, wtedy to git majonez
I jeszcze powiedz ile mog³abym zje¶æ orzeszków (np.dzi¶ zjad³am 75g ziemnych) czy to nie za du¿o? Chcia³abym zast±piæ wiêkszo¶æ wêgli t³uszczami bo mam ju¿ do¶æ tej diety co siê ci±gnie 8miechów a ani kg w dó³ a wrêcz przeciwnieNie jedz ziemnych orzeszkow na R. Jak musisz to jedz migdaly. Unikaj tez kokosa
aha i jeszcze jedno, Twoim zdaniem jaja czy wie¶niak najlepiej na kolacjê? a na ¶niadanie co wybraæ?Zalezy jak lezy, czy ci sluzy weglowa kolacja czy bialkowa. U mnie to zalezy od dnia, ale na sama wage lepiej mi sluzy bialkowa
obieca³am sobie ¿e na dzieñ bêdê jad³a góra jeden serek homo/wiejski lub jogurt/szklankê mleka, ¿eby by³o ma³o nabia³u ale mi ciê¿ko, nie jem chleba i wszystkie popo³udnia spêdzam poza domem na próbach/korkach/w ko¶ciele/szko³ach itp. i poprostu najlepiej mi wzi±¶æ w torebkê jogurt na II¶n, homo i posiekane orzeszki na podw. i wie¶niak na kolacjê (choæ tê staram siê je¶æ ciep³± ju¿ w domu) TO zacznij jesc chleb, tylko razowy i najlepiej nie pszenny tylko. Nie jedz jogurtow zbyt duzo, a najlepiej wcale. Ogranicz sie do wiesniaka, twarogu i czasem mleka.
pomo¿esz?
Cytat:
eR;

I.2omlety biszkoptowe (2jaja+2bia³ka,,4³y¿ki m±ki orkiszowej
kilka ³y¿eczek homo nat) jeden z papryk±,pieczarkami,cebul k± i szczypiorkiem oraz polêdwica sopock± drobiow±, drugi z cynamonem,kakao nat, i po³ow± jab³uszka pra¿onego; inka z mlekiemProponuje robic je na owsianych platkach, beda chlonac mniej tluszczu.Ale sniadanie na +
II.filet z indyka na oleju z pestek+ cebula marchew i pieczarki; mizeria z ca³ego ogórka,koperku i ³y¿eczki jogurtu;Fajnie
III.serek homo nat wymerdany z 3³ychami jogo nat kaw± i orzechami w³oskimi;Daj se siana z taka iloscia jogurtu. Wrzuc wiesniaka zamiast homo nat
IV.reszta ok.60g tuñczyka wsw,jajo,³y¿ka otr±b,papryka przyprawy ró¿niaste i na olej; No ok, ale duzo dzis smazonego. Lepiej bylo zrobic salatke z tego tunczyka

gdzie¶ tam ze 3 inki z mlekiem, i kilka ³y¿ek lodów z pud³a ale znikoma ilo¶æ. i jak? celowo nie da³am wêgli do obiadu bo oleju du¿o a nie ³±czê wêgli z t³uszczem bo i tak nie mogê schudn±æ.
Jak nie laczysz wegli z tluszczem, jak w sniadaniu i kolacji masz wegle smazone na tluszczu?
Moim zdaniem menu wcale niezle i dosc mocno Rowe. Proponuje dodac inne wegle, bo mozliwe ze organizm sie broni. Sproboj przejsc na diete z duza iloscia owsianych i zyta pelnoziarnistego. Mi tego typu Low GI carb pomagaja bardziej niz calkowita eliminacja wegli. Jedz mniej jogurtu, jak potrzebujesz "nawilzacza" uzywaj kremowego twarogu.
Ogranicz nabial do jaj, wiesniaka, twarogu i mleka (ale mleka malo). Nie pij Inki , bo to syf. A kofeina z kawy podkreca metabolizm. I bron boze nie jedz cukru przy diecie low carb. To jest najglupsze, co ludzie robia, tna wegle z ziaren, a potem tu se skubna cukra tam se skubna cukra i masakra jest. Przy low carb high fat trzeba unikac cukru jak ognia, wrecz bardzie niz przy po prostu jedzeniu normalnej ilosc iwegli, ale low GI (np platki owsiane, amarantus itd). Moim zdaniem moze ci pomoc (ale nie musi) wprowadzenie owsianych zamiast orkiszu itd.
Aha, myslalas najnormalniej w swiecie, o zwiekszeniu ilosci ruchu? Proponuje interwaly Zuzany, 20 min dziennie i pewnie waga pojdzie w dol.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-28, 22:21   #3129
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
No to spox, jak zazwyczaj jadasz cale . Jak nie chudniesz na tym to ok, aczkolwiek albo masz kiepski metabolizm albo zero ruchu albo 60 lat ;-)
Ruchu mam duuu¿o, lat mniej, a trochê chudnê - jestem zdziwiona powiem Ci, bo moja waga d³ugo na tym sta³a ( z miesi±c? pó³tora? ) wiêc zostawi³am to jako U, a dzi¶ po 2 tygodniach siê zwa¿y³am i jest mnieeej - my¶lê nad tym. jaki¶ pomys³?
No i druga rzecz to to, ¿e po prostu ¼le siê czujê jak jem wiêcej. Ale to ju¿ kosmetyczna rzecz.

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-05-28 o 22:22
Stary 2011-05-28, 22:25   #3130
santos
Zakorzenienie

GG do santos

aha zabcia tak podsumowujac: mozliwe, ze waga stoi w miejscu, bo zmienilas radykalnie diete i organizm sie broni zwalniajac metabolizm. Zamiast wprowadzac zmiany drastyczne w diecie, najlepiej ciac porcje po prostu. Zryj Mniej najlepsza filozofia hehe. Wiec jelsi zamierzasz jesc wegle na U w przyszlosci to ja ci radze zacznij juz teraz. TYlko mniej i o niskim GI. I tyle. Nie baw sie w diety nielaczenia, bo potem bedzie ciezko z tego wyjsc. Na ogol ich efekt jest wlansie taki: drastyczna dieta powoduje, ze pierwsze kg leca szybko,a potem klops i zastoj. A potem powrot do U to juz zupelny armagjedon.
Lepiej chudnac powolutku i z jak najmniejsza iloscia zmian.

PS. Cukier to zuo

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-28, 22:27   #3131
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ironique Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, proszê o pomoc Od czasu matur, kiedy by³am tak zestresowana [co ³±czy siê z czêstym bólem ¿o³±dka w czasie tych dwóch tygodni], ¿e jad³am dwa-trzy posi³ki dziennie, nie potrafiê wróciæ do normalnego jedzenia... Staram siê nawet czasem wpychaæ na si³ê, ale i tak wychodz± mi z tego zwykle trzy, czasem cztery posi³ki... Dodatkowo, przyznajê, nie chcia³abym nag³ego skoku wagowego... To, ¿e dzi¶ zjad³am dwa ¶niadania i tak uwa¿am za sukces, ale mo¿e macie jakie¶ sposoby na zwiêkszenie apetytu..? Bêdê wdziêczna...
Podam jad³ospis z wczoraj, jak mówiê, niezbyt dobry, ale nie chcê offtopowaæ do koñca.

I owsianka: cztery ³y¿ki p³atków, serek wiejski, banan, ³y¿eczka mas³a orzechowego, dwie ³y¿eczki d¿emu niskos³odzonego truskawkowego; kawa z mlekiem i s³odzikiem
banan
II pier¶ z kurczaka w przyprawach sma¿ona na teflonie bez dodatkowego t³uszczu, dwie gar¶cie makaronu z m±ki razowej ekologicznej, pó³ opakowania warzyw na patelniê
III grahamka: pó³ z serkiem ze szczypiorkiem, jajkiem na twardo i ogórkiem, pó³ z burgerem drobiowym podsma¿anym bez t³uszczu, odrobin± keczupu i pomidorem

Ironique, ja robi³am tak. Ju¿ na diecie jad³am ma³o, wiêc po niej by³o jeszcze gorzej - po ka¿dym posi³ku ból ¿o³±dka i po prostu nie by³am w stanie je¶æ wiêcej. Wiêc jad³am duu¿o posi³ków ale malutkich, naprawdê ma³ych. Parê ³y¿ek makaronu, i tak dalej. Z czasem zwiêksza³am ka¿dy posi³ek, dodawa³am co¶. D³uga droga, ale po pewnym czasie organizm sam domaga³ siê wiêcej jedzenia a ¿o³±dek ju¿ tak nie bola³. I tak dalej, i tak dalej. No i dalej tak robiê. Czasem patrzê, jak dziewczyny wstawiaj± swoje jad³ospisy, owsianka z 6 ³y¿ek a ja ledwo dopycham 3-4. Mo¿e to nie od razu zwiêkszy apetyt ale z czasem przyzwyczaisz siê do jedzenie wiêcej.
Mam nadziejê, ¿e co¶ tam pomog³am.
A jad³ospis faktycznie malutki, choæ jako¶ciowo w³a¶ciwie okey.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 22:29   #3132
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Ruchu mam duuu¿o, lat mniej, a trochê chudnê - jestem zdziwiona powiem Ci, bo moja waga d³ugo na tym sta³a ( z miesi±c? pó³tora? ) wiêc zostawi³am to jako U, a dzi¶ po 2 tygodniach siê zwa¿y³am i jest mnieeej - my¶lê nad tym. jaki¶ pomys³?
No i druga rzecz to to, ¿e po prostu ¼le siê czujê jak jem wiêcej. Ale to ju¿ kosmetyczna rzecz.
Po 1 zy moglybyscie laskawie PRZESTAC zamieszczac jadlospisy z NIEWLASCIWA literka? SKoro chudniesz, to nie jest to Utrzymanie, chyba proste?
Ja nie chcesz pisac wprost R, to chociaz dopisz, ze chudniesz, bo potem wychodza jakies paranoje jak ktos to przeczyta niedouczony.

Jedz wiecej taka moja rada. Ja mam ten sam problem niestety. Po prostu wrzucam kaloryczne rzeczy typu maslo orzechowe i banany. Orzechy Orzechy hehhehee. Zazwyczaj zwiekszam po prostu ilosc bialka i tluszczu (ale u mnie to sie wiaze tez z tym, ze zeby utrzymac rzezbe musze jesc TONE bialka).

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Ciocia Santos zdominowala watek tego pololudnia (lub nocy, zalezy od perspektywy "globalnej " ). Ide zrobic moje 10k po parku. Nerka.

PS moze ktos moje wczorajsze oceni?

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-28, 22:34   #3133
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Po 1 zy moglybyscie laskawie PRZESTAC zamieszczac jadlospisy z NIEWLASCIWA literka? SKoro chudniesz, to nie jest to Utrzymanie, chyba proste?
Ja nie chcesz pisac wprost R, to chociaz dopisz, ze chudniesz, bo potem wychodza jakies paranoje jak ktos to przeczyta niedouczony.

Jedz wiecej taka moja rada. Ja mam ten sam problem niestety. Po prostu wrzucam kaloryczne rzeczy typu maslo orzechowe i banany. Orzechy Orzechy hehhehee. Zazwyczaj zwiekszam po prostu ilosc bialka i tluszczu (ale u mnie to sie wiaze tez z tym, ze zeby utrzymac rzezbe musze jesc TONE bialka).

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Ciocia Santos zdominowala watek tego pololudnia (lub nocy, zalezy od perspektywy "globalnej " ). Ide zrobic moje 10k po parku. Nerka.

PS moze ktos moje wczorajsze oceni?
EJ! czytaj co piszê, napisa³am, ¿e wa¿ê siê co dwa tygodnie, TO PO PIERWSZE! i nie kontrolujê swojej wagi codziennie a jestem nieobiektywna i w lustrze nie widzê. o. ja zaraz oceniê. nienawidzê bananów, ale postaram siê dorzuciæ - jeszcze wiêcej? - orzechów i mas³a. Uwielbiam sport za to nienawidzê du¿o je¶æ i pewnie dlatego mam problem, no. Dziêki.
Stary 2011-05-28, 22:37   #3134
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
EJ! czytaj co piszê, napisa³am, ¿e wa¿ê siê co dwa tygodnie, TO PO PIERWSZE! i nie kontrolujê swojej wagi codziennie a jestem nieobiektywna i w lustrze nie widzê. o. ja zaraz oceniê. nienawidzê bananów, ale postaram siê dorzuciæ - jeszcze wiêcej? - orzechów i mas³a. Uwielbiam sport za to nienawidzê du¿o je¶æ i pewnie dlatego mam problem, no. Dziêki.
mam to samo, ale tak sie nie da. Dzis gadalam z kolega, ktory ma ten sam problem, co ja. Wszyscy sie z nas smieja, ze wydajemy 3x tyle na jedzenie. Koledze sie spodobal pomysl z jedzeniem orzechow hehe.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-28, 22:40   #3135
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:

OK, Ciocia Santos zapodaje menu

U

Sniadanie:
2oo g tlustego twarogu
1/2 banana
1/2 mango
1 lyzka chia
2 lyzki slonecznika
2 lyzeczki masla migdalowo-nerkowcowego
2 lyzki activii sliwkowej
okey, ¿adnych wêgli z³o¿onych typu p³atki owsiane nie dorzucasz?

Kawa z przyprawami, wanilia i mlekiem wlasnej roboty (nawet wlasnorecznie mielona z owymi przyprawami, dostalam tydzien temu, przywieziona z Kolumbii he he)

Przekaska:

standardowo furrrra orzechow mix peacan/migdaly/nerkowce no wiadomo, okey.

Lunch:
2 kromki razowego niemieckiego mokrego
1.5 z twarogiem, wedlina chuda i 1 jajkiem na twardo +pomidor, ogorek & kilka oliwek zielonych
0.5 z maslem orzechowym jak na sniadanie
jak w ogóle wygl±da niemiecki chleb? okey, jest nawet jakie¶ bia³ko.

reszta owocow ze sniadania (pol mango, pol banana)

kawalek batona proteinowego (nieduzy) & kilka rodzynek mo¿e byæ.

3km marszu
5km biegu po parku
4km marszu
(dodam, ze u nas dzis +30, pelna patelnia )
nie umar³a¶? by³am w Hiszpanii i te¿ siê upar³am biegaæ w po³udnie. Prawie dosta³am zawa³u.

Obiad:
3 tortille swieze srednie (wielkosci talezyka deserowego) :
2 z kurczakiem w sosie
1 z mielonym w sosie i duza iloscia topionego sera (cos miedzy mozarella z kulki a oscypkiem)
+ 2 lyzeczki smietany okey, a jakie¶ warzywa?

Deser:
500ml mro¼ny smoothie z truskawek mamey i mleka (z cukrem-troche, bo nie zdazylam nakrzyczec na pana, ze bez ) haha, niee.

Kolacja:
duza micha arbuza no ci warto¶ciowego tu nie ma, ale rozumiem ¿e upa³ i by³o sporo przed.

+ 2x white russian na tarasie pod palma (tak specjalnie to napisalam hehe) i troche chipsow tortilla (nachos, solonych, bez dodatkow)

I na koniec wkleje wam fote miejsca gdzie sis sobie spacerowalam i jadlam owe pysznosci na obiad. Piekny dzis dzien u mnie ,az sie musze podzielic :P no dobra, takie s³oñce to zastrzyk dobrej energii na nastêpny tydzieñ, wiem i nie chwal siê!

Prosze o ocenke
no masz! jedz na kolacjê co¶ jeszcze oprócz arbuza!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 22:42   #3136
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Cytat:

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Jak nie laczysz wegli z tluszczem, jak w sniadaniu i kolacji masz wegle smazone na tluszczu? placuszki sma¿one na teflonie, bez t³uszczu a w kolacjii chodzi o ³y¿kê otr±b? no to je wywale i zrobiê sa³atkê
Moim zdaniem menu wcale niezle i dosc mocno Rowe. Proponuje dodac inne wegle, bo mozliwe ze organizm sie broni. poprotu chodzi o to ¿e mam bardzo ciê¿k± do naprostowania wadê zgryzu, i mam w budzi du¿o drutów przez to czujê ci±g³y ból przy gryzieniu i chleb to mêka, muszê mieæ wszystko startê, zmikowane itd. Sproboj przejsc na diete z duza iloscia owsianych i zyta pelnoziarnistego. Mi tego typu Low GI carb pomagaja bardziej niz calkowita eliminacja wegli. Jedz mniej jogurtu, jak potrzebujesz "nawilzacza" uzywaj kremowego twarogu.
Ogranicz nabial do jaj, wiesniaka, twarogu i mleka (ale mleka malo). Nie pij Inki , bo to syf. A kofeina z kawy podkreca metabolizm. I bron boze nie jedz cukru przy diecie low carb. To jest najglupsze, co ludzie robia, tna wegle z ziaren, a potem tu se skubna cukra tam se skubna cukra i masakra jest. Przy low carb high fat trzeba unikac cukru jak ognia, wrecz bardzie niz przy po prostu jedzeniu normalnej ilosc iwegli, ale low GI (np platki owsiane, amarantus itd). Moim zdaniem moze ci pomoc (ale nie musi) wprowadzenie owsianych zamiast orkiszu itd. ehh jem codziennie na ¶niadanie owsiankê,choæ nie przepadam.... nooo ew, taka czysta na mleku z odrobin± soli i ³y¿eczk± miodu opruszona cynamonu, ok to dam te owsiane jutro
Aha, myslalas najnormalniej w swiecie, o zwiekszeniu ilosci ruchu? Proponuje interwaly Zuzany, 20 min dziennie i pewnie waga pojdzie w dol. czy znajdê to gdzie¶ w necie?

dziêkujê wiedzia³am ¿e zarzucisz radami

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-28, 22:43   #3137
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
mam to samo, ale tak sie nie da. Dzis gadalam z kolega, ktory ma ten sam problem, co ja. Wszyscy sie z nas smieja, ze wydajemy 3x tyle na jedzenie. Koledze sie spodobal pomysl z jedzeniem orzechow hehe.
ma³y OT.
czyta³am dzi¶ artyku³, ¿e uprawiane sportu mo¿e uzale¿niæ, bo odpowiada za nadmierne wydzielanie hormonów szczê¶cia i po pewnym czasie po prostu potrzebujesz takiego energetycznego kopa.
To prawda, nie?

Wiem, ¿e siê nie da, ale ja po prostu nie mieszczê. Ju¿ nie mówi±c co siê dzieje jak jest cieplej, st±d te sa³atki. Ale orzeszki s± okey, kocham mas³o orzechowe.
Stary 2011-05-29, 03:15   #3138
kiciakasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 195

Cytat:
Napisane przez Edo_ergo_sum Poka¿ wiadomo¶æ
Widzê ¿e w swoich postach ograniczasz siê tylko do krytyki.
Umkn±³ mi gdzie¶ ten fakt, po prostu pomin±³em a nowo przyswojone fakty czêsto wzbudzaj± we mnie zdziwienie, szczególnie jak s± na pierwszy rzut oka paradoksalne. Pó¼niej wszystko siê ³±czy w ca³o¶æ...tak to u mnie wygl±da.
ja sie tylko nie wtracam tam, gdzie nie mam nic do powiedzeniabtw, to nie krytyka, a jedynie uzupelnienie Twoich informacji. prosze bez takich brzydkich komentarzy, bo to czarny pr i wychodze na straszna babe

santos, skoro niedozywienie i malnutrition to "nie to samo", to w takim razie jak powiesz "niedozywienie" po angielsku? kazde niedozywienie = niedobory, braki. tylko moga to byc niedobory roznych rzeczy i w roznym nasileniu

---------- Dopisano o 04:15 ---------- Poprzedni post napisano o 03:59 ----------

aha, morphine, santos ma racje.
twoja owsianka byla dziwna i jakas straszna

Edytowane przez kiciakasia
Czas edycji: 2011-05-29 o 03:17
kiciakasia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 05:52   #3139
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Poka¿ wiadomo¶æ
santos, skoro niedozywienie i malnutrition to "nie to samo", to w takim razie jak powiesz "niedozywienie" po angielsku? kazde niedozywienie = niedobory, braki. tylko moga to byc niedobory roznych rzeczy[COLOR=Silver] i w roznym nasileniu
Malnourishment. Nie to samo, co malnutrion, chociaz trudno uniknac malnutrition przy malnourishment, ale na odwrot wcale nie, jak ktos tu zauwazyl przytaczajac przyklad otylych ludzi z malnutrition.

---------- Dopisano o 05:33 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ----------

Cytat:
ma³y OT.
czyta³am dzi¶ artyku³, ¿e uprawiane sportu mo¿e uzale¿niæ, bo odpowiada za nadmierne wydzielanie hormonów szczê¶cia i po pewnym czasie po prostu potrzebujesz takiego energetycznego kopa.
To prawda, nie?

Wiem, ¿e siê nie da, ale ja po prostu nie mieszczê. Ju¿ nie mówi±c co siê dzieje jak jest cieplej, st±d te sa³atki. Ale orzeszki s± okey, kocham mas³o orzechowe.
Moze uzaleznic. Z tym, ze ja tak samo, jak trenuje cialo, tak trenuje umysl. Nie mam uzaleznien.
Sport akurat musze uprawiac, bo inaczej wysiadaja mi w pracy plecy. Widaomo, ze nie musze w takiej ilosci, to inna kwestia.

No wiem, mi czesto ciezko jesc duzo. U mnei sie w miare sprawdza jedzenie duzego sniadania. Wiem, ze ble, bo sama nie przepadam. Ale robie tak: po obudzeniu czekam z 2h (i tak mi samo ak wychoszi z uwagi na prace i komunikacje miejska) i jem duze sniadanie, a potem duzy lunch, zawsze o duzej kcal. Czasem mozna przesadzic, np w czwartek wklejalam tu jadlo, gdzie zjadlam 'podwojny' obiad. I tu juz przesada, bo owszem, wcisnelam 4 tacos i deser, ale potem do wieczora juz praktycznie nic. No roznie bywa. Napewno jak zaczniesz na sniadanie jesc placki owsiane z czekoalda i kokosem, posmarowane maslem orzechowym, z bananem i wiesniakiem to pomoze. To jest moj niezawodny sposob :d. Tylko ja jem wczesnie sniadania, ok 7.40, bo wstaje o 5.30, do do 13.00 zdaze zglodniec na tyle, ze znowu cos wielkiego zjem. Problem pojawia sie pozniej..... Polecam orzeszki

---------- Dopisano o 05:39 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ----------

Cytat:
dziêkujê wiedzia³am ¿e zarzucisz radami
Platki owsiane mozesz sama mielic na make, nie wyjda az takie drobne jak normalna maka, ale spokojnie sie nadadza do omletow. Poza tym kazda maka pelnoziarnista, zytnia itd. Polecam kasze. Na snoadanie mozesz nawet zjesc ryz (brazowy oczywiscie) na mleku z wiesniakiem i owocem.

Zuzana zapodaje hardkor tu:
http://www.bodyrock.tv/
Nie patrzylam na strone od dosc dawna, kiedys wklejala fajny workout codziennie, ten wlasnie do 15 min, nie wiem, czy dalej wkleja, ale zawsze mozesz obadac stare.

---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:39 ----------

Ciocia santos zapodaje
u

Sniadanie
2 kromki razowca niemieckiego:
1 z twarogiem, wedlina i jajem na twardo, pomidorek
1 z maslem nerkowcowo-migdalowym
Banan
Kawa z mlekiem

Przekaska
75 g(400kcal) mixu tropikalnego owoce&orzechy
Kawa ze smietanka

Lunch
120gwiesniaka
Furrrrrrra orzechow mix peacan,migdal,nerkowiec,

Kawalek batona proteinowego

3km marszu
7km biegu po parku
3km marszu
(u nas dalej patelnia +30 c)- nie umieram, warunki pogodowe nie robia na mnie wrazenia, odbywalam spacery 10 km przy -15 C, przy + 35 C i 95% wilgotnosci nie uzywalam klimy, bieganie przy 30 to pikus, zwlaszcza, ze tu gorskie powietrze, a w parku duzo cienia

Zaraz po
Jajko na twardo
1 wafel kukurydziany z sezamem
Troche arbuza, troche mamey i troche mango

Obiad
2 tortille grube okragle nadziewane twarogiem ( wielkosci podstawki pod kubek)
2 lyzki potrawki z kurczaka w sosie mole
2 lyzki awokado
Warzywa zielone w smietanie duszone - 2 lyzki
Maly kawalek tortili hiszpanskiej (z jaj i ziemniakow)
Pomidorek, oliwki zielone

Deser
2 duze szklanki smoothie z mleka, kakao i jezyn
Wielka miska salatki owocowej arbuz, mango, mamey

2 kieliszki rumu ;-)

I ktos oceni?

Santosowa rzezba ;-)

Edytowane przez santos
Czas edycji: 2011-05-29 o 05:56
Stary 2011-05-29, 06:02   #3140
kiciakasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 195

dzieki, w sumie zdalam sobie sprawe, ze to wiedzialam, ale mi wypadlo z mozgu; coz, ludzie nie sa doskonali, a szkoda
btw. po polsku malnutrition=niedozywieni e jakosciowe; malnourishment=niedozywie nie ilosciowe (jak przeczytalam Twoja wypowiedz mi sie przypomnialo)

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

ej, jak smakuje mamey? wyglada jak wielka sliwka skrzyzowana z awokado
Stary 2011-05-29, 08:16   #3141
beaufyf00l
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 586

Cytat:
Ciocia santos zapodaje
u

Sniadanie
2 kromki razowca niemieckiego:
1 z twarogiem, wedlina i jajem na twardo, pomidorek
1 z maslem nerkowcowo-migdalowym
Banan
Kawa z mlekiem

Przekaska
75 g(400kcal) mixu tropikalnego owoce&orzechy
Kawa ze smietanka

Lunch
120gwiesniaka
Furrrrrrra orzechow mix peacan,migdal,nerkowiec,

Kawalek batona proteinowego

3km marszu
7km biegu po parku
3km marszu
(u nas dalej patelnia +30 c)- nie umieram, warunki pogodowe nie robia na mnie wrazenia, odbywalam spacery 10 km przy -15 C, przy + 35 C i 95% wilgotnosci nie uzywalam klimy, bieganie przy 30 to pikus, zwlaszcza, ze tu gorskie powietrze, a w parku duzo cienia

Zaraz po
Jajko na twardo
1 wafel kukurydziany z sezamem
Troche arbuza, troche mamey i troche mango

Obiad
2 tortille grube okragle nadziewane twarogiem ( wielkosci podstawki pod kubek)
2 lyzki potrawki z kurczaka w sosie mole
2 lyzki awokado
Warzywa zielone w smietanie duszone - 2 lyzki
Maly kawalek tortili hiszpanskiej (z jaj i ziemniakow)
Pomidorek, oliwki zielone

Deser
2 duze szklanki smoothie z mleka, kakao i jezyn
Wielka miska salatki owocowej arbuz, mango, mamey

2 kieliszki rumu ;-)

I ktos oceni?
Od d³u¿szego czasu przygl±dam siê Twoim jad³ospisom i muszê Ci powiedzieæ, ¿e dzisiejszy podoba mi siê wyj±tkowo! Sporo posi³ków jak na Ciebie, przy czym przek±ski niedu¿e objêto¶ciowo, wiêc wszystko chyba w normie z samopoczuciem, hmm?
Poza tym zazdroszczê klimatu ... ile ja bym da³a za mieszkanie w takim miejscu !
Prócz tego jeste¶ znakomitym przyk³adem na to, ¿e t³uszcze s± w diecie bardzo potrzebne i nie ma co ich siê baæ! Super!

Kto siê boi,

nie wiedz±c w³a¶ciwie czego,
podwójnie siê boi.
beaufyf00l jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 10:21   #3142
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Wczorajsze U

¦niadanie: 7 ³y¿ek domowego muesli (mieszanina ró¿nych nies³odzonych p³atków, otrêbów i suszonych owoców) z gar¶ci± truskawek i zalane szklank± kefiru naturalnego; skrzypopokrzywa

II ¶niadanie: serek wiejski (200 g) z wkrojonymi rzodkiewkami i kawa³kiem ogórka; gar¶æ nerkowców; jab³ko

Obiad: kilka ³y¿ek kaszy jaglanej; gulasz drobiowo - warzywny; sa³atka (warzywa, oliwa z oliwek, zio³a)

Kolacja: jajecznica z dwóch jaj L sma¿ona na ma¶le z papryk± i szczypiorkiem; du¿a kromka ¿ytniego z mas³em, sa³at±, szynk± z indyka, pomidorem i czerwon± cebul±; herbata malinowa

+ 2l wody
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 10:48   #3143
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 440

wczorajsze P.

- p³atki jêczmienne + otrêby, na mleku, z truskawkami, gorzk± czekolad± i suszonymi daktylami; kawa zbo¿owa.
- ry¿ br±zowy z kurczakiem w curry, ananasem, papryk±, pieczarkami, marchewk± i innymi..
- kawa z mlekiem, 2 kiwi
- 2 kromki orkiszowca z twaro¿kiem, wêdzonym ³ososiem, sa³at±, oliwkami, wielki malinowy pomidor; kawa³ sernika ³aciatego z rodzynkami.
- wieczorna impreza, czyli ró¿nego rodzaju przek±ski: oliwki, brie, antipasti, sa³atka grecka, bardzo sporo paluszków i mini krakersów,
4 piwa

?

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 11:09   #3144
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Wczorajsze U

¦niadanie: 7 ³y¿ek domowego muesli (mieszanina ró¿nych nies³odzonych p³atków, otrêbów i suszonych owoców) z gar¶ci± truskawek i zalane szklank± kefiru naturalnego; skrzypopokrzywa
pysznie.
II ¶niadanie: serek wiejski (200 g) z wkrojonymi rzodkiewkami i kawa³kiem ogórka; gar¶æ nerkowców; jab³ko hm, jako¶ mniej ni¿ zwykle?

Obiad: kilka ³y¿ek kaszy jaglanej; gulasz drobiowo - warzywny; sa³atka (warzywa, oliwa z oliwek, zio³a) oj, gulasz to nie moje smaki.

Kolacja: jajecznica z dwóch jaj L sma¿ona na ma¶le z papryk± i szczypiorkiem; du¿a kromka ¿ytniego z mas³em, sa³at±, szynk± z indyka, pomidorem i czerwon± cebul±; herbata malinowa w porz±dku.

+ 2l wody
Gdzie pyszny podwieczorek? pewnie bo sobota. Wydaje mi siê jako¶ mniej s³odko ni¿ zwykle, ale jako¶ciowo ³adnie - jak zwykle.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ
wczorajsze P.

- p³atki jêczmienne + otrêby, na mleku, z truskawkami, gorzk± czekolad± i suszonymi daktylami; kawa zbo¿owa. nie piszesz ile, ale mam nadziejê, ¿e porcja jest du¿a?
- ry¿ br±zowy z kurczakiem w curry, ananasem, papryk±, pieczarkami, marchewk± i innymi.. mniam.
- kawa z mlekiem, 2 kiwi + jaka¶ czekoladka, mo¿e jogurt z twaro¿kiem, p³atkami, orzechami?
- 2 kromki orkiszowca z twaro¿kiem, wêdzonym ³ososiem, sa³at±, oliwkami, wielki malinowy pomidor; kawa³ sernika ³aciatego z rodzynkami. ooo sernik. ja ju¿ te¿ dzi¶ wci±gnê³am kawa³ek.
- wieczorna impreza, czyli ró¿nego rodzaju przek±ski: oliwki, brie, antipasti, sa³atka grecka, bardzo sporo paluszków i mini krakersów, moja mi³o¶æ - tylko piwa nie lubiê.
4 piwa

?
Bardzo ³adnie jako¶ciowo, ale wiesz, ze to takie U, prawda? Jak na P to ci±gle za ma³o, tak my¶lê.
Stary 2011-05-29, 11:13   #3145
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Gdzie pyszny podwieczorek? pewnie bo sobota. Wydaje mi siê jako¶ mniej s³odko ni¿ zwykle, ale jako¶ciowo ³adnie - jak zwykle.
Dziêki za ocenê
Taak, sobota
Staram siê je¶æ bardziej zdrowo ostatnio, dlatego mniej s³odko
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 11:19   #3146
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ

I 2 duze kanapki z ciemnego chleba z ziarnami, takiego okr±glego, a kanapki z samego srodka na ciep³o - z wedlin±, mozzarella i suszonymi pomidorami [swiezych nie lubie, blee ] do tego 2 rzodkiewki + koktajl ze swiezych truskawek z kawalkami cytryny

II p³atki frutina z wrzuconymi orzechami i kawalkami kokosa z jogo naturalnym + jakies pó³ ritter sport z herbatnikiem

III miska zupy pomidorowej z makaronem, a na drugie pol woreczka br±zowego ryzu ze szpinakiem i tunczykiem

IV lód fruitella, wiejski z truskawkami i jab³kiem na ciep³o z cynamonem

V bu³ka z ziarnami na pó³ z wêdlin± drobiow±/tunczykiem, ogórkiem i sa³at±, do tego 2 muffinki bo sie wlasnie upiekly pomaranczowo - kokosowa oraz z twarogiem i zurawin±

oceni ktos?
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 11:22   #3147
Becia012
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 169

Wczorajsze Utrzymanie;

¦niadanie: Du¿a grahamka na pó³; 1/2 z mas³em orzechowym i ³y¿eczk± miodu; 1/2 z mas³em czosnkowym, sa³at±, polêdwic± sopock±, pomidorem, papryka i ogórkiem; kawa z mlekiem; gar¶æ truskawek.
¦niadanie2: Po³owa du¿ego jogurtu naturalnego, gar¶æ truskawek,
banan, gar¶æ p³atków fitella, 3 ³y¿ki otr±b, kilka daktyli; marchew.
Obiad: 1. talerz krupniku 2. 2 kotleciki mielone; 3 ga³ki ziemniaków z koperkiem; du¿oo m³odej kapusty; szklanka wody z sokiem malinowym.
Podwieczorek: Pieczone jab³ko gigant z ³y¿k± migda³ów i du¿± kostk± czekolady deserowej; ga³ka lodów toffi.
Kolacja: Du¿a, ciê¿ka kromka chleba ¿ytniego; kie³basa ¶l±ska z grilla; sa³ata z sosem jogurtowym;musztarda; ketchup.
Stary 2011-05-29, 12:53   #3148
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Wiesz, ¿e to widac jak ktos nie liczy i ma zdrowe podejscie do sprawy i naprawde chce wyzdrowiec itd ! Super ! ajajaj dziêkujê

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

No to lecimy z moim Peee ...

¦. bu³ka grahamka (90g) na pó³:
obie po³ówki z mas³em i ryb±=filet sledziowy w pomidorach z papryka z puszki i (zuzylam mniej wiecej 1/2 puszki) + troche sa³aty i pomidora + herbata zielona oj! na ¶niadanie wiêcej! dodaj tu kakao i owoc jaki¶ np.

II¦. a) gar¶c cheeriosów + gar¶c corn flexów ze szklank± mleka + sok 100% cappy pomarañczowy (330ml)
b) batonik Kinder mleczna czekolada + Jab³ko ten batonik jest malutki, daj tu co¶ wiêkszego. albo wypasion± bu³e/ kanapkê.

O. chiñszczyzna (czyli ry¿ bia³y + miêso z piersi kurczaka + warzywka "mieszanka chinska" + pieczarki + fix do potraw chinskich <- i to wszystko robione chyba na margarynie ) jak du¿o to ok.

P. 200g jogurtu jogobella brzoskwiniowa z ³yzka s³onecznika,2 ³y¿kami amarantusa i jakies 150g truskawek w to (wyszla pe³na micha) + kawalek jablko -> od siostry ja bym tu da³a jeszcze jak±¶ czekoladê, i co¶ dorzuci³a do tej mieszanki bo czego¶ tu brakuje mi ;D

K. 2 d³ugie kromki chleba ciemnego na 4 :
Dwie z mas³em,serem ¿ó³tym i pomidorem. Jedna z maslem, szynka drobiow± i pomidorem. A ostatnia z serkiem kanapkowym orzechowym ("Tartare Orzechowa Aleja" -taki pyszny mniam ) i papryk± + herbata kocham ró¿niaste serki w tym stylu

moze dzisiaj ktos rzuci okiem ?? ...a jutro na komunie ^^
wiesz co? mi siê wydaje, ¿e powinna¶ zacz±æ zwiêkszaæ. tak¿e dawaj do przodu. a na komunii wiesz, mam nadzieje, ¿e porz±dnie pojesz. ja nied³ugo mam bal to bêdzie duuu¿o ¿arcia

Cytat:
mi sie podoba, trzymaj tak kochana dalej!

£iii! Tak jest, zastosowa³am siê. I baardzo mi siê to podoba

Cytat:
Milka1224

I 2 duze kanapki z ciemnego chleba z ziarnami, takiego okr±glego, a kanapki z samego srodka na ciep³o - z wedlin±, mozzarella i suszonymi pomidorami [swiezych nie lubie, blee ] do tego 2 rzodkiewki + koktajl ze swiezych truskawek z kawalkami cytryny ja z kolei nigdy nie jad³am suszonych, dobre s±? a ten koktajl...!

II p³atki frutina z wrzuconymi orzechami i kawalkami kokosa z jogo naturalnym + jakies pó³ ritter sport z herbatnikiem o Bo¿e kocham t± czekoladê! ale czekolady Milki te¿ s± dobre

III miska zupy pomidorowej z makaronem, a na drugie pol woreczka br±zowego ryzu ze szpinakiem i tunczykiem mmmmmmm,.

IV lód fruitella, wiejski z truskawkami i jab³kiem na ciep³o z cynamonem ca³y czas siê zastanawiam co to za lód? a wiejski z truskawkami to niebo w gêbie!!

V bu³ka z ziarnami na pó³ z wêdlin± drobiow±/tunczykiem, ogórkiem i sa³at±, do tego 2 muffinki bo sie wlasnie upiekly pomaranczowo - kokosowa oraz z twarogiem i zurawin± sama robi³a¶ muffinki?

Jak zawsze mega pysznie i ilo¶ciowo te¿ ok. Nic dodaæ nic uj±æ.

Cytat:
Phynn
wczorajsze P.

- p³atki jêczmienne + otrêby, na mleku, z truskawkami, gorzk± czekolad± i suszonymi daktylami; kawa zbo¿owa. jak porcja spora to ok. i smak chyba te¿ fajny ;P
- ry¿ br±zowy z kurczakiem w curry, ananasem, papryk±, pieczarkami, marchewk± i innymi.. jak du¿a porcja to spoko
- kawa z mlekiem, 2 kiwi ojoj, malutko. Teraz jest tyle pyszno¶ci! daj co¶ mega mniam
- 2 kromki orkiszowca z twaro¿kiem, wêdzonym ³ososiem, sa³at±, oliwkami, wielki malinowy pomidor; kawa³ sernika ³aciatego z rodzynkami. kochaam serniki.
- wieczorna impreza, czyli ró¿nego rodzaju przek±ski: oliwki, brie, antipasti, sa³atka grecka, bardzo sporo paluszków i mini krakersów, jak zjad³a¶ sporo tych przek±sek, a nie podziuba³a¶ to ok
4 piwa
no.. jo³.

?
Tak tak do P jeszcze daleka droga, ale nie poddawaj siê i dawaj dalej!

A ja powiem tylko tyle: STRASZNIE MI SIÊ NUDZI i czekam ju¿ do 17. na go¶ci
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 13:11   #3149
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

R-ka:

I¶: omlet z 3 jaj na ma¶le, 1/2 t³ustego twarogu + ³y¿eczka miodu

II¶: kromka naturalnego ¿ytniego na zakwasie grubo posmarowana mas³em + sa³ata, szpinak, pomidorki, papryka w oliwie

ma³a ³y¿eczka mas³a orzechowego

O: kawa³ pieczonej karkówki polanej oliw± z oliwek + sa³ata w jogurcie z ogórkiem (niewielka ilo¶æ)

gar¶æ orzechów, mo¿e ze dwa kabanosy ( 100 % prawdziwe )

K: ³oso¶ w oliwie

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Edytowane przez polny mak
Czas edycji: 2011-05-29 o 13:14
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-29, 13:33   #3150
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Nie widac. Po prostu. W twoim jadlo jest DUZO wegli i nie jest to pierwsze twoje menu na jakie zrocilam pod tym katem uwage.

Zdaje sie, ze byly tam tez dwie polewy i jakos nie wydaje mi sie, zey byly bez cukru hehe. Widzialam zdjecia, ktore ochoczo zamiescilas. Podlicz sobie zawartosc cukru w tej owsiance, bo Mars sie chowa przy tym. polecam naukê czytania ze zrozumieniem. Po pierwsze - to lody by³y z polew±, a nie owsianka, czyli polewa wchodzi³a w objêto¶æ lodów, a nie by³a dodatkowo. Po drugie - gdzie ty masz drug± polewê? EDIT: podliczy³am. jakie¶ 22g cukrów (prostych, tych z p³atków, wie¶niaka i orzechów nie liczy³am). Ile ma mars?

Wracajac do ilosci wegli... Nie jest to tez pierwsza ulepowata owsianka, bo niedawno przewinal sie Milky Way. owszem, i by³o bardzo pyszne. To ¶niadanie, dlatego sobie pozwalam. Bardziej zale¿y mi na ocenie jako¶ci reszty posi³ków.

Pisze to nie po to, zeby tobie dowalic czy dla ciebie ,wisi mi to, ale nie promujmy owsianki jako zdrowego sniadania walac do niej lody, polewe i cini minis. No prosze cie. To, ze jest tam wiesniak, nie zmienia faktu, ze zamienilas fajne, zdrowe sniadanie na junk food. ja owsiani nie promujê, ja j± po prostu jem. ; )

Po 1 ja tez jem cukier i to rafinowany, ostatnio nawet i lody sie pojawily w moim menu. o matko, zjad³a¶ lody! niesamowite.

Po drugie co to za argument, ze mozna zjesc wiecej cukru. No mozna, co w zwiazku z tym? Mozna palic 4 paczki dziennie zamiast 2, to nie znaczy, ze 2 to malo

Prosic mozesz ;-) cieszy mnie to, ale wiedz, ¿e mo¿e i ja nale¿ê do wyj±tkowych osób, które nie uwa¿aj± ciê za krolow± tego w±tku. Dlatego dodajê do listy ignorowanych .

a teraz pragne zadaæ pytanie, bo nurtuje mnie pewien fakt.
czemu gdy liczy³am jeszcze dok³adnie kalorie (jad³am 2100) i posi³ki sk³ada³y siê g³ównie z wêgli - 4 kromki na ¶niadanie, bu³ka w szkole, ry¿ z 1/4 (!) piersi z kurczaka i warzywami oraz 3 kanapki na kolacjê - utrzymywa³am wagê (i nie æwiczy³am wtedy) a teraz, gdy jem mniej wêgli (no, chyba temu nie mo¿na zaprzeczyæ. Mo¿e nie znacznie, ale nieco. Du¿o mniej chleba poch³aniam) i æwiczê, a jem mniej kalorii (czasem podliczê - wczoraj dla przyk³adu wysz³o 1600) to tyjê?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-05-29 o 13:36
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.