Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta! - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-24, 20:57   #3151
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!

paulizia podoba machina do solarium kładziesz się wystaje tylko głowa i to jest coś jak sauna ale z dodatkiem olejków eterycznych super relaks i podobno usuwa toksyny z organizmu

lolka Franek tak się po 2h rzuca na UU jakby to był jego ostatni posiłek albo jakby nie jadł trzy dni
Ja karmię gdzie trzeba, nie cykam się od biedy nawet na stojąco trzymając go na rękach mogę go nakarmić. Franek je 5 minut maksymalnie i tylko z jednej UU
Stary 2011-09-24, 21:16   #3152
ania2631
Wtajemniczenie

Paulizia-ja chyba bym wzięła wiekszy..Tak jak andziotka napisała byłby jeszcze na wiosnę...

Sliczne są te ciuszki z nexta
Stary 2011-09-24, 22:16   #3153
Agnieszka.M
Rozeznanie

Asiak wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Antek dzisiaj z apetytem i usmiechem na twarzy zjadl pol sloiczka ziemniaczka ze szpinakiem ja jak sprobowalam to ledwo przelknelam
Mój Antoś też lubi szpinak z ziemniaczkami - zajada się ze smakiem, a ja tylko to powąchałam i miałam dosyć, a jak spróbowałam odrobinę, żeby sprawdzić, czy nie podgrzałam za mocno, to miałam odruch wymiotny Tak samo mu smakują brokuły Śmiejemy się z mężem, że my nawet się boimy spróbować, czy nie za ciepłe, a on się ze smakiem zajada Za to zdziwiłam się bardzo, bo uwielbia soczek jabłkowy, a jabłuszka ze słoiczka gerbera nie tyknął ... jak mu podstępem wcisnęłam jedną łyżeczkę, to miał odruch wymiotny. Kupiłam dzisiaj jabłuszko z hippa i zobaczymy jak zareaguje. Marchewkę też uwielbia. Kaszka zupełnie odpada, to samo kleik, jak pociągnie łyczek i poczuje, że coś jest dosypane, nawet odrobinka, to wypluwa, zaciska usteczka i finito.

Jeśli chodzi o kombinezon, to ja bym zostawiła ten rozmiar. Antoś super w nim wygląda, w większym mógłby wyglądać jak w worku. Później go najwyżej sprzedaż, a na wiosnę kupisz inny.

Mamaoptymistka zazdroszczę SPA, normalnie się rozmarzyłam przy twoich opisach

Dzisiaj w nocy mi Antoś zrobił taką jazdę, że mąż na skrzydłach z pracy leciał, bo napisałam mu sms-a, że jak natychmiast nie przyjedzie, to znajdzie swoje dziecko wywieszone na miotle za oknem Normalnie mi głowę rozrywało od wrzasku. Dzisiaj cały dzień jęczał i zobaczyliśmy, że już mu wyraźnie widać pod dziąsełkami dwie dolne jedynki, posmarowaliśmy żelem i póki co spokojnie zasnął. Oby dzisiejszej nocy tak zostało , bo mąż znowu w pracy, a ja nie wiem, czy drugą taką noc przeżyję albo zostawię dziecko pod opieką psa, a sama się rzucę z mostu. Jutro od rana jedziemy na działkę do rodziców, wykorzystać ostatnie dni pogody. Cieszę się, bo przynajmniej będzie więcej osób do bawienia Antosia i troszkę odsapnę.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 06:14   #3154
mamaoptymistka
Zadomowienie

AgnieszkaM bardzo dobrze Cię rozumiem. Jak młody budzi się często ja nie dosypiam to przychodzi taki dzień że rano o 6 tej zostawiam go mężowi i idę spać do innego pokoju. Gdyby mąż wtedy nie przyjął go bez słowa to wychodzi ze mnie taka złość że tornado to jest nic przy mnie.

Zamiast spać siedziałam przy kompie dopóki się nie wyładował. No ale w miarę się wyspałam chociaż pobudek tyle samo.

Dziś powrót do domku.

Chłopcy J&F oglądają bajki.

Miłej niedzieli dziewczyny, ma być ładny dzień trzeba spacerek zaliczyć.
No i został nam jeszcze jeden zjazd na Kolorową - chyba z Jasiem pójdę.
Stary 2011-09-25, 06:21   #3155
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość

Dzisiaj w nocy mi Antoś zrobił taką jazdę, że mąż na skrzydłach z pracy leciał, bo napisałam mu sms-a, że jak natychmiast nie przyjedzie, to znajdzie swoje dziecko wywieszone na miotle za oknem Normalnie mi głowę rozrywało od wrzasku. Dzisiaj cały dzień jęczał i zobaczyliśmy, że już mu wyraźnie widać pod dziąsełkami dwie dolne jedynki, posmarowaliśmy żelem i póki co spokojnie zasnął. Oby dzisiejszej nocy tak zostało , bo mąż znowu w pracy, a ja nie wiem, czy drugą taką noc przeżyję albo zostawię dziecko pod opieką psa, a sama się rzucę z mostu. Jutro od rana jedziemy na działkę do rodziców, wykorzystać ostatnie dni pogody. Cieszę się, bo przynajmniej będzie więcej osób do bawienia Antosia i troszkę odsapnę.
aga integruje sie z toba, to co ja przezylam dzisiaj
sms dobry!!!!!! fajnie ze wrocil szybciochem i pomogl
mysle ze lumi pojdzie z toba na most
ja bym sie bala o sta psych helen zostawiajac dzieci pod jej opieka

ale po dzisiejszej nocnej akcji, to z calym szacunkiem do moich dzieci, jak bedzie tz dluzej to ja sie pakuje i wyjezdzam na cale dlugie dwa dni!!!
chociaz bym sobie miala namiot rozbic w lesie to pojade! sama!(tzn bez dzieci, bo dorosli mile widziani!) i niech tz nawet nie probuje dyskutowac bo go skroce o glowe
Stary 2011-09-25, 06:39   #3156
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
Widzę że dzisiaj noc kiepska dla niektórych maluszków Dziewczyny, współczuję oby dzisiaj było lepiej. Agnieszka, dobry tekst

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Jak młody budzi się często ja nie dosypiam to przychodzi taki dzień że rano o 6 tej zostawiam go mężowi i idę spać do innego pokoju. Gdyby mąż wtedy nie przyjął go bez słowa to wychodzi ze mnie taka złość że tornado to jest nic przy mnie..
ja tak zawsze robię jak mąż jest w domu a dzisiaj rano to mnie tak wk... że siedzę obrażona i piję kawę Idę pobluzgać do klubu
Wczoraj na noc dałam dwie miarki kleiku do mleka. Wypił trochę i ryk, no to ja go do odbicia, daję mleko i znowu ryk. Zestresowałam się mocno, bo już miałam wizję że dziecko nie chce jeść tego kleiku. Jednak zorientowałam się że nie zmieniłam smoczka na wieloprzepływowy i z 3 mu wolno leciało. Po zmianie smoka pił spokojnie ale momentalnie usnął, więc wypił tylko 100 ml. Pobudka o 23.30 a później standard, czyli tysiąc pięćset sto dziewięćset No nic, zobaczymy dzisiaj.

Paulizia, ja bym zostawiła ten kombinezonik
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 06:52   #3157
gusiagatko
Zakorzenienie

mamaoptymistka
Ale ma Franus apetyt na urlopie Szkoda, ze to juz ostatni dzien, nacieszcie sie nim porzadnie

Daisy nie boj sie! Jak nosidelko prawidlowo zapiete to nic sie Gabulkowi nie stanie

Widze, ze kiepsko spaly niektore maluszki

U nas noc standardowa. 22-7 + 2 pobudki na U
Dzien dobry
Milej niedzieli

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 07:14   #3158
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

U nas nocka fajna Pepe spał od 19.30 do 4.20. Po 2 kwękał, ale zatkałam go smokiem i pospał jeszcze.

U nas rano było 8 stopni ciepła.

Dzisiaj robimy podmianę z gondoli na spacerówkę, bo Pepe wyrósł.
Doję, piję kawę i zbieram się na 9 do kościoła.

Monia, dałaś kleik na noc??

mamaoptymistka, zazdroszczę spa i wypoczynku, wczoraj wieczorem marudziłam małżowi, żebyśmy gdzieś pojechali ( on będzie z Pepe, a ja w spa ).

Miłego dnia dziewczyny
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 07:18   #3159
MoniaK
Zakorzenienie

Anulinka, dałam dałam pisałam wyżej szału nie było ale zobaczymy jak dzisiaj będzie
Stary 2011-09-25, 07:20   #3160
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Anulinka, dałam dałam pisałam wyżej szału nie było ale zobaczymy jak dzisiaj będzie
Faktycznie Jeszcze mnie ta kawa nie dobudziła
Nie poddawaj się. Będą postępy
Stary 2011-09-25, 07:55   #3161
atiz
Rozeznanie

Dzień dobry, wczoraj położyliśmy małą godzinę później niż zwykle i nocka ciężka była.
Terrorystka mała

Miłego dzionka dziewczynki.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 08:33   #3162
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

W klubie filmik

Nocka należała do bardziej spokojnych ale to jeszcze nie to co było kiedyś.
U nas nic ciekawego, pogoda ładna wyślę starszego pod blok z chłopcami, chociaż na godzinkę, niech z nimi pospaceruje pod blokiem, ja chora, nos zapchany, kaszel :/

Miłej niedzieli.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 08:49   #3163
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Faktycznie Jeszcze mnie ta kawa nie dobudziła
Nie poddawaj się. Będą postępy
oby oby były jakieś postępy

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

W klubie filmik

Nocka należała do bardziej spokojnych ale to jeszcze nie to co było kiedyś.
U nas nic ciekawego, pogoda ładna wyślę starszego pod blok z chłopcami, chociaż na godzinkę, niech z nimi pospaceruje pod blokiem, ja chora, nos zapchany, kaszel :/

Miłej niedzieli.
ojej kuruj się
Podziwiam że starszy synal jest chętny na spacery z maluchami i potrafi się nimi zająć
Stary 2011-09-25, 09:04   #3164
zosiaaa
Zadomowienie

witam

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Kochane prosze o pomoc i ocencie ten kominezonik, a dokladnie czy zostawic czy wymienic na 9-12 miesiecy. Rekawki w tym za duze, troszke obszerny, ale na dlugosc prawie idealny... boje sie, ze 9-12 bedzie juz w ogole za duzy... ja juz sama mam metlik od patrzenia

Załącznik 4244599

ja bym zostawiła , bo za duży to chyba tez nie dobrze

Mamaoptymistaka ja też chcę SPA , strasznie Ci zazdroszczę i z chęcią bym sobie zjechała z kolarowej, w tamtym roku czułam się jak duży dzieciak, byłam tam częstym gościem, bo niedaleko wynajmowaliśmy pokój

Matal avek

ale sobie popisałam, ide bo marud otwiera oczy

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 09:31   #3165
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
oby oby były jakieś postępy

ojej kuruj się
Podziwiam że starszy synal jest chętny na spacery z maluchami i potrafi się nimi zająć
chętny to za bardzo nie jest, ale powiedziałam że z nimi pójdzie no to idzie :P Oni w wózku są bardzo grzeczni i na spacerach.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Dzisiaj moje słonka mają 5 miesięcy
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 09:33   #3166
bzyczka1
Zakorzenienie

no nie nadrobię was za chiny ale jestem i żyjemy z Lilką
w środę była szczepiona i wyszedł jej bąbel na ręce i ma rumień, jak jej nie zejdzie do środy to pójdę do lekarza chyba, bo smaruję altacetem i nic to nie daje ;/

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 09:38   #3167
mamaoptymistka
Zadomowienie

ewesko dla Bartusia i Wiktorka najlepsze życzenia, dużo zdrówka i dużo uśmiechu

zosiaa, gusia, moniaK dzięki. Zosiaa no kolorowa rządzi zwłaszcza jak się nie hamuje wcale a mając 6 latka na pokładzie słyszałam tylko "mama tylko nie hamuj" "mama nie bój się"
Stary 2011-09-25, 10:24   #3168
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

agnieszka_pe no Gabryska taka już jest, ona nie płacze - jedynie jak przegapię chwilę gdy daje znać, że chce jesc - a taka chwila trwa krótko. Dla niej głód to koniec świata, wrzask nie z tej ziemi (m.in Anulka słyszała na zlocie jaki piski)
W innych przypadkach zero płaczu.. a skłamałabym, gdy usypia i smok jej wypadnie to jeszcze płacz.
Kochana współczuję nocki a Tż o Twoich planach już wie? Pod namiot nie jedz Zmarzniesz Przyjedz do mnie, mój tz prosi sie by go samego z Malutką zostawiać i ciągle truje bym gdzięs poszła.. ale gdzie i z kim

Lolus no cały dzień poza domkiem. Najpierw rynek potem kazimierz a potem czułyśmy sie jak księżniczki bo obiadek na Zamku w Przegorzałach. Znasz to miejsce ?? Byłam tam pierwszy raz ale jestem zachwycona widokami z tarasu na Krk. Gamoń jestem bo nie włożylam karty pamięci do apratu i nie miałam miejsca by zdj zrobić . Baaaaaaaaardzo Ci polecam gdybyś kiedyś w Krk była.
Malutką karmię w aucie Nie umiem w miejscu publ
a z tym kombinezonikiem to szkoda wielka gdyby był za mały Disneyowskie są cuuudne

Paulizia; ale mój małż też do mega pomysłowych nie nalezy Jednak na wszystko sie godzi, ja rzucę pomysł a on wdraża w życie, choć ten zamek wczoraj to on wymyślił, gdyż ja nigdy w tamtym miejscu nie byłam. Dziekuje Ci za stronę polska Nexta !!!!!!!!!!!! Jestes moim zakupowym natchnieniem
Ejjj na pewno nie byłoby koncertu w wykonania Antonka. Probowałaś z nim wyjśc gdzieś do knajpy?? I co ?

Agnieszka.M ale sms śmiałam sie w głos Czyli ten płacz z powodu ząbków? Biedactwo Może jak smarujecie żelem to będzie juz dobrze.. oby ! Milej niedzieli, odpoczniesz sobie chwilke

andziotko, ale pokrochmaliłam... śpiworek a kombinezonik - wyraźna różnica W Tesco 99zł ? To baaardzo drogo !!

Ewesko, dla Twoich dwóch Skarbów najlepszego !!

asiak, zdróweczka

mamaoptymistko, a skoro Wam tak fajnie tam, to nie chcecie jeszcze dzień, dwa zostać dłuzej "?

gusiu, odważę się - obiecuje Ale Nadunia już ładnie śpi i nie ma problemów z zasypianiem? A ciągle pop kąpsianiu musi byc zabawa ?

MoniaK, nawet nie wiesz jak sie cieszę, że widać jakieś swiatełko w tunelu. Mam ochotę skakać z radości pod sufit ale nie zrobię tego, co by nie zapeszac

Hellooo Mamunie !

Wiecie co, martwię sie, bo wczoraj Gabi ważyła 6.20 (potem 6,17) wiadomo waga czuła... ale dziś rano 6.13 a tydzien temu w niedziele było 6.10....
Za 2 dni kończy 4 msc i zastanawiam się, czy nie podac jej dziś czegoś na próbe choc serce mi sie kroi Może moje mleczko nie wystarcza... ale nie wiem co podac ? Marchewkę z hippa ??? czy moje mleko zagęścić ale czym ?? Kaszką ryżową z nestle ??
Na dodatek ulało się jej troszkę po obu posiłkach rano i wyczułam delikatny zapach acetonu Jako dziecko miałam wymioty acetoniczne i doskonale ten zapach pamiętam... nie wiem co myśleć... wizytę mamy umówioną na 03.10.

Dziś znów piekne lato !
Kurcze szkoda, ze mojego tż nie widzicie, włożył Gabi do hustawki, usiadł obok niej na podłodze i gra na xboxie w jakies autka. Cały czas gada do Malutkiej a ona aż piszczy z radości Jestem przeciwniczką patrzenia się w tv, no ale to 30min niech ma zwłaszcza jak widzę, jacy oboje szczęśliwi
Na 15.00 mamy stolik na obiadek a potem jeszcze jakiś spacer zrobimy, albo wczesniej - i wezmę Malutką w wózku spacerowym... Nie zrobię jej chyba krzywdy? Bo napisane jest na nim, że wózek spacerowy dla dzieci, które samodzielnie siedzą - od 6msc I znów nie wiem co począć.. ale wiem, że część z Was jeździ już spacerowymi? Kurcze, rozkłada się on na płask więc to tak jakby była w gondolce, nie ??

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 11:17   #3169
MoniaK
Zakorzenienie

Sto lat dla naszych wątkowych bliźniaków

Daisyy, co do rozszerzania diety to myślę że jak będziesz teraz u lekarza to dopytaj. Na razie Twoje mleczko Gabi wystarczało, ładnie spała itd. więc może to inne przyczyny. Jeśli masz możliwość położenia Gabi na płasko w spacerówce to niczym się nie przejmuj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 11:19   #3170
gusiagatko
Zakorzenienie

ewesko Najlepszego dla Wiktorka i Bartusia

Aliczka Najlepszego dla Miska

Daisy To jak sie odwazysz daj to daj koniecznie znac czy Wam sie spodobalo
Nadia juz ladnie zasypia. Do 22 zazwyczaj juz spi. Z usypianiem nie mam juz problemow, wieczorny cycus, pozniej biore ja do odbicia, zrobimy rundke po mieszkanku i tak zasypia w pozycji pionowej
Czasem zadrzy jej sie usnac wczesniej w bujaczku z kciukiem w buzi
A po kapieli oczywisice jest nadal 30 minut drzemki a potem zabawa

Co do spacerowki: rozklada sie na plasko? Jak tak to mozesz smialo brac
Z rozszerzaniem diety nie pomoge, bo sie kompletnie nie znam (jeszcze) ale ja bym sie wstrzymala na Twoim miejscu.

U nas dzis tez pieeekna pogoda, lato na calego. Na obiadek grill na balkonie a po jedzonku bierzemy niunie, nosidelko, kocyk i idziemy do lasu

06.07.2011

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-09-25 o 11:22
Stary 2011-09-25, 11:23   #3171
gosiek217
Raczkowanie

ddaaiissyy mój michaś tez mało przybiera i mam zamiar mu dac jakiegoś ziemniaka albo deserek, za 4 dni kończy 4 miesiące i też mnie ściska jak już nie bedzie tylko na piersi
eweska NAJLEPSZEGO DLA CHŁOPCÓW

Dzień dobry,
nocka kiepska, ale mam plan żeby sobie z tym poradzić, wczoraj znalazłam na kompie książkę "każde dziecko może nauczyć się spać " i będę dzisiaj wdrażać bo wygląda na to że Michał budzi się w nocy z przyzwyczajenia a nie z głodu, zobaczymy co z tego bedzię nastawienie mam bojowe bo mam dość tego wstawania.

a i musze się pochwalić że od wczoraj Michas jest zainteresowany swoimi stópkami i przewraca się na brzuszek i to co chwile a potem piszczy że mu wygodnie.

no to tyle miłego dnia

gosiek217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 12:36   #3172
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

heloł
nadaje od mamy bo mam awarie internetu
nie wiem kiedy bede

CHRZTU NIE BYŁO!
chrzestny zaswiadczenia nie dostal i nie wiem kiedy edziemy robic, co gorsza nie mam innego kandydata na chrzestnego.

takze wkur...w.

tesknie!
Stary 2011-09-25, 12:44   #3173
asiak1981
Rozeznanie

gosiek-brawo!

AgaM dziękuję za życzenia!

Eweska-zdrówka dla Ciebie i buziaki dla chłopaków!

Andziot- jaka zupkę gotujesz?

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 13:46   #3174
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Ja głosowałam,ale jak ja prosiłam o pomoc na fejsie to Ty żeś nie kliknęła Więc od teraz pomagam tylko Matall, lwicy, paulizi i ewesce No dobra, na Sebka głosuje, ale to wyjątek

No drogie te rzeczy w mothercare jak diabli. Ja śpiworka szukałam w Smyku i nie mieli Muszę iść jeszcze raz w takim razie.
Jakie glosowanie na fejsie??? Ej ja nic nie dostalam chyba, bym kliknela serio!!! Chyba, ze szybko zobaczylam, bo sie dziecko darlo i mialam potem kliknac, ale zupelnie nie wiem o co chodzi, kompletnie nie pamietam

Ja mam spiworek z lumpika, kosztowal 10zl. Wyprodukowany dla Tesco, z takimi dwoma zwierzaczkami. W ogole kupilam go zanim Misia sie urodzila i wydawalo mi sie, ze nie bede z niego nigdy korzystac, a tymczasem jest naszym wybawieniem. Troche juz z niego wyrasta, wiec przechodzimy na taki wiekszy frottowy z zyrafka, a w poniedzialek jade odebrac taki z rekawkami, bo u nas zimno jak pierun w nocy http://tablica.pl/oferta/spiworek-kubus-puchatek--IDjyZZ.html

Uwaga, w czym teraz spi Misiek: body z dlugim rekawem, na to pajac. Spiworek. 2 koce z mikrofibry/polarek, kocyk z Mothercare. A i tak zdarza sie w nocy, ze ma zimny kark!!! Mieszkamy w starym budownictwie, ktore nie zdarzylo sie nagrzac przez to gow*niane lato, wiec do czasu jak nie zaczna grzac, my bedziemy tak marzli. Juz i tak dogrzewam ja farelka przy kapieli. Sama spie pod koldra i dwoma kocami polarowymi, a nawet moj zimnolubny TZ spi pod dwoma koldrami, wiec cos jest na rzeczy.

No, spalam dzisiaj do 13
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 14:21   #3175
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

My po obiadku i spacerku
Pepe teraz z babcią spaceruje
Przetransportowaliśmy małego do spacerówki i jest całkiem ok.
Nasza rozkłada się na płasko, więc jest dobrze, a do tego ma więcej swobody

Piotruś śpi w nocy w śpiworku ( takim na ramiączkach ), pod dołem ma pajacyka. W sypialni mamy ok. 21 stopni.
Dzisiaj wszamał cały słoiczek marchewki z jabłkiem.
Po wczorajszych jagódkach kupa byla kolorowa.

Teraz czas na popołudniową kawę
Stary 2011-09-25, 15:21   #3176
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane, ja znowu z doskoku, wesele super, mala byla grzeczna, teraz pakujemy sie i o 21-szej mamy samolot z powrotem do Oslo!!
kocham was i mam nadzieje, ze jutro z domku zajrze juz na dluzej

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 16:03   #3177
ania2631
Wtajemniczenie

Dzień dobry podwieczorkowo

U nas nocka standardowo...Pogoda przepiękna więc spacer zaliczony i szczerze mówiąc to za bardzo mi się łazić nie chciało ,ale ze względu ,że małżu miał wolne to wykorzystaliśmy ten piekny dzień...Dziecie drzemkę klepie w łóżeczku więc chwilę mogę odsapnąć i się coca coli napić takiej z lodówki ......

A i miałam coś napisać yyy ah już wiem...

Będąc na spacerku wyjęłam Alicje z wózka aby sobie trochę świata pooglądała i po chwili zaczęła płakać i nie wiem czemy to już zdarzyło się trzeci raz czyżby się czegoś wystraszyła

Przypominamy o głosowaniu i dziękujemy

Edytowane przez ania2631
Czas edycji: 2011-09-25 o 16:07
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 16:07   #3178
gusiagatko
Zakorzenienie

gosiek dla Michalka ze przewroty i odkrycie swoich stopek

Grazin O kurcze Tez tesknimy

mimbi Ale marzniecie Przytule Cie wiec

anula Ciesze sie, ze wesele sie udalo i Zosienka grzeczna byla. Zycze Wam bezpiecznej podrozy

ania2631 glosik oddany
Moze tak dobrze sie Ala w wozeczku czuje i chce w nim zostac dlatego placze. Nie wiem.

My po spacerku. Cudnie bylo NOWE FOTY W ALBUMIE Z dzis

06.07.2011

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-09-25 o 17:48
Stary 2011-09-25, 16:31   #3179
Paulizia
Wtajemniczenie

Hej!
Ja tak na szybko

Zalatwilismy chrzciny. Beda 16 pazdziernika czyli w chrystusowe urodziny mojego tz, ktory urodzil sie dokladnie w dniu wyboru papieza do tego chrzestni urodzili sie tego samego dnia

Bylismy tez wyprobowac restauracje, do ktorej zaprosimy chrzestnych z rodzinami na obiad, winko i deser

Zaraz bedziemy mieli gosci tak wiec uciekam papa
Stary 2011-09-25, 16:42   #3180
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Mamy nowinę
Widać ( tak z 1 mm ) i czuć ( palcem macałam ) pierwszego zęba Pepe ( lewa jedynka z dołu )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości