mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-27, 10:14   #3151
Tottie1984
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
hehehe, nasz synek czasem siada sobie po 1 stronie i wtedy z drugiej nie mam brzucha - tż aż zachodzi się śmiechem
Oj też tak mam Z jednej strony brzucha dziecko a z drugiej robi się taka zjeżdżalnia... śmiesznie to wygląda
Stary 2011-10-27, 10:18   #3152
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Na tej aukcji bardziej podoba mi sie pościel, ale trzeba by było dokupić wypełnienie.

Zastanawiam sie nad innym rozwiązaniem, aby kopić materiał i kawałek watolinki i obszyć ją materiałem. Poduchę mam, bo była w zestawie z wózkiem. I tak czeka mnie wyprawa do sklepu z materiałami, bo wymyśliłam sobie aby obszyć ochraniacze na szczebelki, które dostałam tak żeby mi do pościeli pasowały.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:20   #3153
goferek33
Raczkowanie

ja też wcześniej nie miałam ktg, i moja gin mnie nie wysyłała na to badanie.

w szpitalu wojskowym w Szczecinie, może przyjść każda kobieta w ciąży po 37. tygodniu, posłuchać malca. nawet nie musi tego specjalnie motywować, że coś boli itd.
po prostu oddziałowa tam tak zarządziła, żeby nie odprawiać zestresowanej ciężarnej, że np. nie czuje ruchów, albo, że czuje słabiej.
nie wiem jak to jest w innych szpitalach.
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:20   #3154
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

agulan dzięki Ja też mam brauna, ale taki przedpotopowy, bo kupowany z 20 lat temu
Stary 2011-10-27, 10:21   #3155
elf27
Zadomowienie

a ktg jest obowiązkowe?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:25   #3156
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Nie dałam linka - ale roztargniona jestem
Oto link do aukcji
http://allegro.pl/2-el-posciel-do-wo...894314507.html
Stary 2011-10-27, 10:28   #3157
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
wiedzy na temat dzieciątka i opieki nad nim czytalam odnosnie temperatury w domu - i odpowiednio ile stopni w domu jak dziecko powinno byc ubrane...., przydatne informacje bo często w domach gdzie jest małe dziecko jest strasznie ciepło, a ja nie wytrzymuję w takich wysokich temperaturach - od razu ból głowy a o spaniu nie mam mowy....

Truscafko-a jaka to powinna byc temperatura???
Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Ja bardzo często mam swojego maluszka po prawej stronie brzucha. Kopnie mnie z prawej lub lewej strony żeber ale zdarza się że czuję kopniaki z obu stron naraz. Czkawka na dole pod pępkiem i tam też czuję te delikatniejsze ruchy (może rączki???) Dzieciątko od 27tc mam ułożone główką w dół
u mnie róznie-raz brzuch mam wybrzuszony z lewej(częściej) lub z prawej-czkawke czuję raz na dole raz po praweej str pępka
i od dawna Mała ułozona jest główka w dól ponoć,ale czasem to już sama się gubię

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:29   #3158
glamourous
Zakorzenienie

Hej kwiatuszki, ja sie melduje po dentyscie- super zadowolona bo faktycznie w 15 min bylo po wszystkim, zrobila mi przeglad i powiedziala ze chociaz jedna ciezarna co nie powie ze jej dzieci zeby zjadly

Wpadlam do pracy ze zwolnieniem, siedzialam prawie 3 godz i bylo prEsympatycznie, nie spodziewalam sie ze sie ludzie tak na nasz widok uciesza
Ide was ponadrabiac bo widze ze mialyscie plodny poranek i ponad 2 strony do tylu
Stary 2011-10-27, 10:29   #3159
muffinka90
Zakorzenienie

witam
ostatnio moglabym spac calymi dniami, jak w I trym, masakra, i nic nie chce mi sie jesc, tz mi wciska na sile, czy ja jestem nienormalna?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:30   #3160
lina84
Rozeznanie

GOFEREK 3mam kciuki mocno,a ile zostało Ci do 38 tygodnia ??
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:35   #3161
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć mamusie,

Ja ostatnio podobnie jak mufinka mogłabym cały czas spać .. więc śpię w dzień

Glam ... super, że już po dentyście

Ciekawe kiedy Bahamadia pochwali się swoim szczęście

Dziewczyny czy Wam też mleko wycieka z piersi?? To już nawet nie jest siara, bo siara jest żółta, tłusta... dziś wstałam z zalaną pizamą mlekiem ... Nie wiem czy to znak ze poród coraz bliżej

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 10:36   #3162
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
witam
ostatnio moglabym spac calymi dniami, jak w I trym, masakra, i nic nie chce mi sie jesc, tz mi wciska na sile, czy ja jestem nienormalna?
Nie.. nie jesteś nienormalna. Ja od połowy września do końca zeszłego tygodnia spałam od 22 do 11 lub 12 i też się zastanawiałam nad tym czy jestem nienormalna. Od poniedziałku wzięłam się troszkę za siebie i zaczęłam wstawać o 8/9

aha.. umieściłam nowe fotki w klubie
Dzisiaj z mężem idziemy na spacer porobić brzuszkowi jakieś fajne fotki w terenie... tak na pamiątkę A jutro mykam na spacer z najmłodszą siostrą i też będziemy się wzajemnie fotografować w terenie mam nadzieję że pogoda dopisze

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-10-27 o 10:38
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:39   #3163
asiol
Rozeznanie

Hej
ale nie mam humoru ... wiec nie siedzę na forum żeby Wam nie smęcić - nie wiem może to pogoda...
Wpadłam się tylko przywitać...
Co do ktg, u nas na szkole rodzenia powiedzieli zeby zapisać się na ktg do szpitala w którym zamierzamy rodzić, w terminie porodu i potem nam będą wyznaczać kolejne wizyty...

A co do temperatury w mieszkaniu to również w szkole rodzenia powiedzieli, że ma być noramlna czyli ok 20 stopni, dziecko ubrane o jedna warstwe wiecje niz my, i tylko do kąpieli nagrzać pomieszczenie do 23 czy coś w tym stylu....

Zmykam pospac w łóżku - jedyny sposób na zły humor
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:40   #3164
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

glamourous super, ze u dentysty poszło tak gładko

kkkasikkk mi nic a nic nie wycieka, ani pół kropelki nawet
Stary 2011-10-27, 10:40   #3165
muffinka90
Zakorzenienie

goferku trzymaj sie jeszcze troszke
i co zmienil sie szpital od czasu, kiedy rodzilas core?
moj tz umie swietnie gotowac (jak mu sie chce ), a to dlatego, ze kiedys pracowal w takim malym , prywatnym domu spokojnej starosci i musial dziadkom gotowac m.in., wiec nie mial wyjscia i sie nauczyl

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-27, 10:43   #3166
Ona231
Zadomowienie

Glamm i nie taki diabeł straszny Najważniejsze, że już po dentyście

Chawa ta druga pościel też ładna Nie pomogę ja kupiłam w komplecie

Mufinka ja spać nie mogę to troszkę pozazdroszczę Na zapas wyspać się nie da ale szkoda nie korzystać jak można
Stary 2011-10-27, 10:44   #3167
muffinka90
Zakorzenienie

asiol moj ginek tez mi tak mowil, w pon mam u niego ostatnia wizyte i w dniu terminu mam sie zglosic do szpitala i tam juz beda sie mna zajmowac odpowiednio

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-27, 10:44   #3168
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Ja na razie spadam
Stary 2011-10-27, 10:45   #3169
muffinka90
Zakorzenienie

Ona chetnie ci pare godzinek oddam, bo juz mnie to drazni, ze pol dnia nie moje, bo sie z wyra zwlec nie moge

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-27, 10:45   #3170
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość

Dziewczyny pomóżcie uspokoić moje nerwy, bo ostatnio to już mam schiza na tym punkcie a mianowicie chodzi o ułożenie dziecka w brzuchu. Ja miałam ostatnie usg w 23 tyg. także mała pływała jak sobie chciała, niby na podstawie badań przez położną jest od 32 tygodnia główka w dół ale ja jakoś nie do końca ufam tej położnej, którą teraz mam. Ostatnio byłam u niej w 34 i tez mówiła, że mała juz nawet powoli wpasowuje się główka w kanał ale ja czuję jak mała sie rusza to tak po prawej i polewej stronie żeber no i tak sobie myslę, że z jednej strony to może być pupcia a z drugiej nóżki ale równie dobrze główka i rączki .Ciałko ma ułożone po prawej stronie bo to widzę sama bo mam taki troszke wybrzuszony brzuch po prawej a i niekiedy czuję ruchy na samusieńkim dole - prawie w pachwinach po lewej albo po prawej - to niby że rączki mogłyby być. Jak Lenka ma czkawkę też czuję na samym dole a jak połozna mierzy jej puls to przykłada to urzadzenie tak na dole, poniżej pępka, po prawej no i prosze was żebyście opisały jak wy czujecie ruchy to ja może sobie dopasuję i uspokoje się, że ona rzeczywiście tą główka w dół leży. A np. teraz cały czas czuje twarde coś zarówno po prawej jak i po lewej stronie przy żebrach - masakra normalnie bez tego usg
Ja od dluzszego czasu mam polozenie miednicowe, i czuje cos twardego do prawej stronie pod zebrem, to glowka, tak przynajmniej wyszlo na USG. Dzis mam wrazenie ze dzidzius lezy poprzecznie, a dwa dni temu czulam czkawke na dole brzucha. Musze czekac do 2-3 listopada zeby sie dowiedziec, czy malenstwo sie obrocilo w dol.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
hej
przegladałyście może na str www nową gazetkę superpharm -jest cos o tych pieluchach o których Dalia pisała??

wracam do nadrabiania
Dygotka, ja pisalam na poprzedniej stronie, ze faktycznie jest ta promocja, trwa do 31 paxdziernika. za kazde wydane 30 PLN masz prawo kupic paczke Pampers Economy na 29.99.

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość

wczoraj w mojej ksiązeczce - skarbnicy wiedzy na temat dzieciątka i opieki nad nim czytalam odnosnie temperatury w domu - i odpowiednio ile stopni w domu jak dziecko powinno byc ubrane...., przydatne informacje bo często w domach gdzie jest małe dziecko jest strasznie ciepło, a ja nie wytrzymuję w takich wysokich temperaturach - od razu ból głowy a o spaniu nie mam mowy....
I jaka powinna byc odpowiednia temperatiura? Bo ja najlepiej czuje sie w 20-21 C. Nie chce przegrzewac dziecka..

Zupka ugotowana zaraz ide do TZ na depilacje Ja tez uzywam depilatora, mam taki specjlany do przycinania min. miejsc intymnych. mam kilka roznych nakladen, np. do wlosow w nosie zawsze jak sie depiluje to tez zostawiam ok. 2 mm
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:45   #3171
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
W końcu zdecydowałam się na poduszkę do karmienia motherhood,ale kupiłam używana za 20 zł ,Ponizej fotka poduszki i ubranek które moi rodzice kupili wczoraj.
rudominka Ja ubranko dla maluszka też przygotowałam razem z kombinezonem ,własnie żeby tż nie wybierał
Poduszkę do karmienia dostałam - taką samą. Mam jeszcze taki długi kojec (ale nie motherhood) i też bardzo sobie chwalę - dużo wygodniej się z nim śpi.
Kombinezon-śpiworek właśnie uprałam, jak wyschnie wszystko włożę do fotelika samochodowego i tak będzie czekać na wielki dzień

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam
Chyba trzymałyscie kciuki.Szyjka trzyma, moge sie delikatnie zaczac poruszac i dawke fenoterolu mam zmniejszona.Niestety przy pierwszym pomiarze cisnienia miałam ponad 160 wiec musiałam cisnieniomierz kupic.Aha w ciagu 4 tyg nie przytyłam ani grama)))
To bardzo dobre wieści Ciśnienie pewnie w domu się ustabilizuje.

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
wiecie co, moj TZ jest naprawde slepy!! Jest jeszcze bardziej slepy niz nasza kota!
Kurcze, otwarlam jedna paczke tych podkladow poporodowych, ja mam te Absor..... cos tam, i jak dla mnie to wygladaja one jak zwykla podpaski, takie jak byly kiedys, bez skrzydelek, a inaczej sobie te podklady wyobrazalam. J asie sporo wierce i wiem, ze te podklady sa dla mnie zby waskie. Juz wole kupic podpaski bella maxi blue, albo Always night.... choc te pierwsze sa bardziej miekki i nie beda podrazniac.
Ja zaraz po wyjściu ze szpitala próbowałam używać always albo im podobnych i nie sprawdziły się. Mimo że oddychające, to mnie odparzały i czułam się mocno nieświeżo cały czas, to jeszcze szwy mi się zahaczały w te dziurki-lejki. Ze 2 tygodnie używałam tych nart z Belli, potem dopiero zmieniłam.

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ostatnio doczytałam, że leżące i mało aktywne mamy z reguły przenoszą ciążę (???) bu
No bo jak chodzisz to dziecku jest łatwiej trafić w kanał rodny i w ogóle mu grawitacja pomaga. Niestety jak ciąża ma być przenoszona, to i chodzenie nic nie da....

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
nikaa nie wyobrazam sobie miec tam czupryne, ale na wizycie w poniedzialek gin zaznaczyl, ze ostatnie golenie do 1.11, a potem musi byc busz, bo inaczej sie rana goi i przy pelnym wygoleniu jest wieksze prawdopodobienstwo infekcji
Może nie od razu busz, ale ja teraz tylko trymera używam, żeby tych stanów zapalnych nie mieć. A przy obu porodach położne mnie goliły do nacięcia krocza i ani nie zacięły, ani nic się potem nie paskudziło, więc myślę że można im zaufać.

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Co myślicie o takiej pościelce do wózka?
http://allegro.pl/komplet-posciel-do...888036494.html
Zastanawiam sie nad kupnem
Dla mnie to strata pieniędzy. Poduszki i tak nie powinno się używać, a maluszka można przykryć kocykiem, który jest dużo bardziej uniwersalny. Poza tym w ogóle koncepcja pościeli na dwór nie przemawia do mnie - tak trochę jakby w szlafroku po dworze chodzić.

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie uspokoić moje nerwy, bo ostatnio to już mam schiza na tym punkcie a mianowicie chodzi o ułożenie dziecka w brzuchu. Ja miałam ostatnie usg w 23 tyg. także mała pływała jak sobie chciała, niby na podstawie badań przez położną jest od 32 tygodnia główka w dół ale ja jakoś nie do końca ufam tej położnej, którą teraz mam. Ostatnio byłam u niej w 34 i tez mówiła, że mała juz nawet powoli wpasowuje się główka w kanał ale ja czuję jak mała sie rusza to tak po prawej i polewej stronie żeber no i tak sobie myslę, że z jednej strony to może być pupcia a z drugiej nóżki ale równie dobrze główka i rączki .Ciałko ma ułożone po prawej stronie bo to widzę sama bo mam taki troszke wybrzuszony brzuch po prawej a i niekiedy czuję ruchy na samusieńkim dole - prawie w pachwinach po lewej albo po prawej - to niby że rączki mogłyby być. Jak Lenka ma czkawkę też czuję na samym dole a jak połozna mierzy jej puls to przykłada to urzadzenie tak na dole, poniżej pępka, po prawej no i prosze was żebyście opisały jak wy czujecie ruchy to ja może sobie dopasuję i uspokoje się, że ona rzeczywiście tą główka w dół leży. A np. teraz cały czas czuje twarde coś zarówno po prawej jak i po lewej stronie przy żebrach - masakra normalnie bez tego usg
Mam dokładnie jak opisujesz, a mała jest głową do dołu, więc chyba położna ma rację. Słuchanie tętna mamy po prawej stronie poniżej pępka, dolne kopniaki to rączki, górne to nóżki. I też właśnie po prawej stronie leży i mam nieco krzywo brzuch przez to
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:46   #3172
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Ona231 chyba jednak z pościeli zrezygnuje, bo równie dobrze mogę rożek wykorzysta jako kołderkę - a tych mam pod dostatkiem.
Zawruciłam nie potrzebnie głowę.
Stary 2011-10-27, 10:47   #3173
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cześc.

Dziewczyny zajrzyjcie do klubiku bo mam do Was pytanie dla Mnie bardzo ważne.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 10:54   #3174
muffinka90
Zakorzenienie

Chawa ggoraa nie pisala?

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

zaczynamy dzisiaj 39tc ide rodzic

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-27, 10:55   #3175
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Truscafko-a jaka to powinna byc temperatura???

u mnie róznie-raz brzuch mam wybrzuszony z lewej(częściej) lub z prawej-czkawke czuję raz na dole raz po praweej str pępka
i od dawna Mała ułozona jest główka w dól ponoć,ale czasem to już sama się gubię

frag. z książki

nie przegrzewaj dziecka

Wiadomo, że czynnikiem zwiększającym ryzyko śmierci łóżeczkowej jest przegrzanie organizmu dziecka. Nie opatulaj więc maleństwa w zbyt wiele ubranek i kocyków i nigdy nie wkładaj mu czapeczki kiedy znajduje się w zamkniętym pomieszczeniu. Skóra głowy pełni ważna rolę w wymianie ciepła. Postaraj się utrzymywać w sypialni temp 18 - 20 stopni czyli taką w której dobrze się czujesz mając na sobie koszulę nocną i szlafrok. Jest zasada mówiąca że Twoje dziecko będzie się czuło komfortowo mając na sobie o jedną warstwę ubrania więcej niż ty.

JAK UBIERAĆ NIEMOWLĘ KIEDY LEŻY W ŁÓŻECZKU

pow. 26 stopni - bez kocyka, dziecko w samej koszulce
24-26 st. - bez kocyka, dziecko w spioszkach
21-24 st. - jeden kocyk, dziecko w samej koszulce, albo bez kocyka, dziecko w śpioszkach i koszulce
18 - 21 st. - jeden kocyk i śioszki
16 - 18 st - dwa kocyki, śioszki, koszulka
ponizej 16 st. - trzy kocyki, śpioszki, koszulka

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:55   #3176
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
ja pisalam na poprzedniej stronie, ze faktycznie jest ta promocja, trwa do 31 paxdziernika. za kazde wydane 30 PLN masz prawo kupic paczke Pampers Economy na 29.99.
juz doczytałam wątek i widziałąm ale przejrzałam gazetke w necie i nie widziałam tej promocji,ale będę tez osobiscie w superpharm to się zorintuję

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-10-27 o 16:24
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:55   #3177
glamourous
Zakorzenienie

Uff doczytalam...dzieki wszystkim za kciuki
Dzieki wam tak sprawnie poszlo
Nika nie probowalam jeszcze tego kremu trojaktywnego- mam balsam na podraznienia i azs z oilatum i on nic nie daje wiec juz sceptycZnie do wszystkiego podchodze
Dokupilam dzis 5 pajacykow w rozmiarze tiny baby

Mnie tez tzt pare razy golil, chociaz na pocz troche to krepujace ale w sumie.. Oni i tak lepiej niz my wiedza co tam mamy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 10:57   #3178
elf27
Zadomowienie

dziewczyny sprzedałam przedmiot na allegro i kupujący zapłacił przez allegro co mam dalej zrobić, bo zamotałam się ooooo już znalazłam

TRUSCAFKO dziękuję

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-10-27 o 11:05
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:00   #3179
ela3010
Zadomowienie

Dzień dobry.

Wyhamowałam wreszcie.
Od rana, tzn od po siódmej bo tak wysłałam chłopaków, wzięłam sie za robotę. Pokój syna lśni, tak samo drugi. Łazienka wypucowana, kuchnia też. Międzyczasie dwa prania zrobiłam, sosik pieczarkowy do placków ziemniaczanych też zrobiony i odkurzyłam. I normalnie żeby coś zabolało, nawet brzuch nie twardnieje, a jak brałam luteinę to twardniał za każdym razem jak wstałam.

Ale ja tak o sobie....

Glam super ze wizyta udana.

Dziewczyny sama spróbuję się ogolić do porodu jak dam radę, ale do pierwszego goliła mnie położna i byłam zadowolona.

Gdzie Goldika zniknęła.

I Seona nic nie pisze.

Czuję się jak strażnik, pilnuję tylko kto sie pojawia.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:05   #3180
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

kasik ja jak nacisne na piers to mi wycieka, samo z siebie kapnie raz na jakis czas, zadko dosc.... tez bylo na poczatku przezroczyste itd ale teraz juz biale mleko niekiedy mam, zalezy, ale nie jest to zdecydowanie znak ze porod coraz blizej.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości