|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zadomowienie
|
Na tej aukcji bardziej podoba mi sie pościel, ale trzeba by było dokupić wypełnienie.
Zastanawiam sie nad innym rozwiązaniem, aby kopić materiał i kawałek watolinki i obszyć ją materiałem. Poduchę mam, bo była w zestawie z wózkiem. I tak czeka mnie wyprawa do sklepu z materiałami, bo wymyśliłam sobie aby obszyć ochraniacze na szczebelki, które dostałam tak żeby mi do pościeli pasowały. |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Raczkowanie
|
ja też wcześniej nie miałam ktg, i moja gin mnie nie wysyłała na to badanie.
w szpitalu wojskowym w Szczecinie, może przyjść każda kobieta w ciąży po 37. tygodniu, posłuchać malca. nawet nie musi tego specjalnie motywować, że coś boli itd. po prostu oddziałowa tam tak zarządziła, żeby nie odprawiać zestresowanej ciężarnej, że np. nie czuje ruchów, albo, że czuje słabiej. nie wiem jak to jest w innych szpitalach. |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zadomowienie
|
agulan dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zadomowienie
|
a ktg jest obowiązkowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Zadomowienie
|
Nie dałam linka - ale roztargniona jestem
![]() Oto link do aukcji http://allegro.pl/2-el-posciel-do-wo...894314507.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Truscafko-a jaka to powinna byc temperatura??? Cytat:
i od dawna Mała ułozona jest główka w dól ponoć,ale czasem to już sama się gubię ![]()
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
Hej kwiatuszki, ja sie melduje po dentyscie- super zadowolona bo faktycznie w 15 min bylo po wszystkim, zrobila mi przeglad i powiedziala ze chociaz jedna ciezarna co nie powie ze jej dzieci zeby zjadly
![]() Wpadlam do pracy ze zwolnieniem, siedzialam prawie 3 godz i bylo prEsympatycznie, nie spodziewalam sie ze sie ludzie tak na nasz widok uciesza Ide was ponadrabiac bo widze ze mialyscie plodny poranek i ponad 2 strony do tylu
#3159 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ostatnio moglabym spac calymi dniami, jak w I trym, masakra, i nic nie chce mi sie jesc, tz mi wciska na sile, czy ja jestem nienormalna? |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Rozeznanie
|
GOFEREK 3mam kciuki mocno,a ile zostało Ci do 38 tygodnia ??
#3161 |
Rozeznanie
|
Cześć mamusie,
Ja ostatnio podobnie jak mufinka mogłabym cały czas spać .. więc śpię w dzień ![]() Glam ... super, że już po dentyście ![]() Ciekawe kiedy Bahamadia pochwali się swoim szczęście ![]() Dziewczyny czy Wam też mleko wycieka z piersi?? To już nawet nie jest siara, bo siara jest żółta, tłusta... dziś wstałam z zalaną pizamą mlekiem ... ![]() ![]()
#3162 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() aha.. umieściłam nowe fotki w klubie ![]() Dzisiaj z mężem idziemy na spacer porobić brzuszkowi jakieś fajne fotki w terenie... tak na pamiątkę ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-10-27 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Rozeznanie
|
Hej
ale nie mam humoru ... wiec nie siedzę na forum żeby Wam nie smęcić - nie wiem może to pogoda... Wpadłam się tylko przywitać... Co do ktg, u nas na szkole rodzenia powiedzieli zeby zapisać się na ktg do szpitala w którym zamierzamy rodzić, w terminie porodu i potem nam będą wyznaczać kolejne wizyty... A co do temperatury w mieszkaniu to również w szkole rodzenia powiedzieli, że ma być noramlna czyli ok 20 stopni, dziecko ubrane o jedna warstwe wiecje niz my, i tylko do kąpieli nagrzać pomieszczenie do 23 czy coś w tym stylu.... Zmykam pospac w łóżku - jedyny sposób na zły humor |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zadomowienie
|
glamourous super, ze u dentysty poszło tak gładko
kkkasikkk mi nic a nic nie wycieka, ani pół kropelki nawet |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
goferku trzymaj sie
![]() ![]() i co zmienil sie szpital od czasu, kiedy rodzilas core? moj tz umie swietnie gotowac (jak mu sie chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Zadomowienie
|
Glamm i nie taki diabeł straszny
![]() ![]() Chawa ta druga pościel też ładna ![]() ![]() Mufinka ja spać nie mogę to troszkę pozazdroszczę ![]() ![]()
#3167 |
Zakorzenienie
|
asiol moj ginek tez mi tak mowil, w pon mam u niego ostatnia wizyte i w dniu terminu mam sie zglosic do szpitala i tam juz beda sie mna zajmowac odpowiednio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Zadomowienie
|
Ja na razie spadam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
Ona chetnie ci pare godzinek oddam, bo juz mnie to drazni, ze pol dnia nie moje, bo sie z wyra zwlec nie moge
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zupka ugotowana ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Kombinezon-śpiworek właśnie uprałam, jak wyschnie wszystko włożę do fotelika samochodowego i tak będzie czekać na wielki dzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Zadomowienie
|
Ona231 chyba jednak z pościeli zrezygnuje, bo równie dobrze mogę rożek wykorzysta jako kołderkę - a tych mam pod dostatkiem.
Zawruciłam nie potrzebnie głowę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
Cześc.
Dziewczyny zajrzyjcie do klubiku bo mam do Was pytanie dla Mnie bardzo ważne. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
Chawa ggoraa nie pisala?
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- zaczynamy dzisiaj 39tc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
frag. z książki nie przegrzewaj dziecka Wiadomo, że czynnikiem zwiększającym ryzyko śmierci łóżeczkowej jest przegrzanie organizmu dziecka. Nie opatulaj więc maleństwa w zbyt wiele ubranek i kocyków i nigdy nie wkładaj mu czapeczki kiedy znajduje się w zamkniętym pomieszczeniu. Skóra głowy pełni ważna rolę w wymianie ciepła. Postaraj się utrzymywać w sypialni temp 18 - 20 stopni czyli taką w której dobrze się czujesz mając na sobie koszulę nocną i szlafrok. Jest zasada mówiąca że Twoje dziecko będzie się czuło komfortowo mając na sobie o jedną warstwę ubrania więcej niż ty. JAK UBIERAĆ NIEMOWLĘ KIEDY LEŻY W ŁÓŻECZKU pow. 26 stopni - bez kocyka, dziecko w samej koszulce 24-26 st. - bez kocyka, dziecko w spioszkach 21-24 st. - jeden kocyk, dziecko w samej koszulce, albo bez kocyka, dziecko w śpioszkach i koszulce 18 - 21 st. - jeden kocyk i śioszki 16 - 18 st - dwa kocyki, śioszki, koszulka ponizej 16 st. - trzy kocyki, śpioszki, koszulka
![]() |
#3176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-27 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Zakorzenienie
|
Uff doczytalam...dzieki wszystkim za kciuki
![]() Dzieki wam tak sprawnie poszlo ![]() Nika nie probowalam jeszcze tego kremu trojaktywnego- mam balsam na podraznienia i azs z oilatum i on nic nie daje wiec juz sceptycZnie do wszystkiego podchodze Dokupilam dzis 5 pajacykow w rozmiarze tiny baby Mnie tez tzt pare razy golil, chociaz na pocz troche to krepujace ale w sumie.. Oni i tak lepiej niz my wiedza co tam mamy ![]()
![]() |
#3178 |
Zadomowienie
|
dziewczyny sprzedałam przedmiot na allegro i kupujący zapłacił przez allegro
![]() ![]() ![]() TRUSCAFKO dziękuję ![]() Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-10-27 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wyhamowałam wreszcie ![]() Od rana, tzn od po siódmej bo tak wysłałam chłopaków, wzięłam sie za robotę. Pokój syna lśni, tak samo drugi. Łazienka wypucowana, kuchnia też. Międzyczasie dwa prania zrobiłam, sosik pieczarkowy do placków ziemniaczanych też zrobiony i odkurzyłam ![]() ![]() Ale ja tak o sobie... ![]() Glam super ze wizyta udana ![]() Dziewczyny sama spróbuję się ogolić do porodu jak dam radę, ale do pierwszego goliła mnie położna i byłam zadowolona ![]() Gdzie Goldika zniknęła ![]() I Seona nic nie pisze ![]() Czuję się jak strażnik, pilnuję tylko kto sie pojawia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
kasik ja jak nacisne na piers to mi wycieka, samo z siebie kapnie raz na jakis czas, zadko dosc.... tez bylo na poczatku przezroczyste itd ale teraz juz biale mleko niekiedy mam, zalezy, ale nie jest to zdecydowanie znak ze porod coraz blizej.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.