Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 4. - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 19:27   #3151
Carpathia
Raczkowanie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.

Gratuluję sukcesów i rozmów!

U mnie niestety nadal cisza. Dziś wysłałam 8 aplikacji, pojawiło się też ponownie ogłoszenie na miejsce na które poleciła mnie koleżanka. Wygląda na to, że z nawiązką spełniam wymagania i jeszcze bardziej mi zależy

Spotkało Was dzisiaj coś miłego z okazji Walentynek?

Jeżeli nie to powiem Wam miło, że bardzo Was lubię
Carpathia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 19:28   #3152
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez triss Pokaż wiadomość
o 14.30 bardzo proszę co prawda nie jestem przekonana, czy chciałabym tam pracować no ale wole tam niz wcale. z drugiej strony czytałam gdzieś, że w PGNiG zarobki są całkiem całkiem ale nie wiem jak to wyglada w takim contact center. W biurach podobno panie nieźle zarabiają
kolejny plus jest taki, że praca prawie pod domem, nawet busa mogłabym sobie darować
hmm jesli jest to firma outsourcingowa działająca na zlecenie PGNiG to raczej nie sugerowałabym się opiniami o zarobkach, bo to moze byc zupełnie inna bajka.

Też będę trzymać kciuki linia przychodząca nie jest taka straszna jak wychodząca. Poza tym blisko domu... super

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 19:33   #3153
Auksencja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Carpathia Pokaż wiadomość
Gratuluję sukcesów i rozmów!

U mnie niestety nadal cisza. Dziś wysłałam 8 aplikacji, pojawiło się też ponownie ogłoszenie na miejsce na które poleciła mnie koleżanka. Wygląda na to, że z nawiązką spełniam wymagania i jeszcze bardziej mi zależy

Spotkała mnie miła rozmowa kwalifikacyjna Praca bardzo ambitna, rozwojowa i z perspektywami, w branży w której nie mam doświadczenia, ale która bardzo mnie interesuje ( zaproszono mnie na rozmowę ze względu na kursy , które ukończyłam). Minus tej pracy byłby taki, że musiałabym godzinę dojeżdżać w 1 stronę... chyba, że zaopatrzyłabym się w auto
Auksencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 19:37   #3154
triss
Wtajemniczenie

no tak się też zastanawiałam, czy to mialoby być ewentualne zatrudnienie przez PGNiG czy przez jakąś firmę, ale rozmowę mam w siedzibie PGNiG i jakby od nich było ogłoszenie. zresztą zobaczymy jutro. brrr jakby chodziło o dzwonienie i sprzedawanie to ja dziękuję, ale to raczej przyjmowanie rozmów i odpowiadanie na pytania
Stary 2013-02-14, 19:40   #3155
ziuta00
Raczkowanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39238222]
O rety, super! Gratuluję!!!
Wybierz nie tyle co lepiej płatną a ciekawszą i bardziej rozwojową[/QUOTE]
Właśnie tak się składa, że ta druga praca bardziej mnie ciekawi i na pewno więcej skorzystam bo w końcu nie jest to sprzedaż bezpośrednia, a i finansowo też dużo lepiej to wygląda, no i jak dla mnie duży plus praca po 8h/5 dni w tygodniu w stałych godzinach.

Cytat:
:szok: właśnie dzwonili, że jutro mam się zgłosić na rozmowę. I to ten pan, z którym miałam przyjemność mieć wstępna selekcję przez telefon 2 dni temu a rozmowa moim zdaniem poszła kiepsko. No i miał dzwonić najpoźniej wczoraj z odpowiedzią czy przeszłam czy nie.
a jednak i ty dostałaś telefon, w takim razie trzymam kciuki żeby się udało
ziuta00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 19:40   #3156
triss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Auksencja Pokaż wiadomość
Spotkała mnie miła rozmowa kwalifikacyjna Praca bardzo ambitna, rozwojowa i z perspektywami, w branży w której nie mam doświadczenia, ale która bardzo mnie interesuje ( zaproszono mnie na rozmowę ze względu na kursy , które ukończyłam). Minus tej pracy byłby taki, że musiałabym godzinę dojeżdżać w 1 stronę... chyba, że zaopatrzyłabym się w auto
ja często wysyłam CV do pracy gdzie mam prawie godzinę drogi... myśl o zaopatrzeniu w autko jest całkiem kusząca a jeśli praca jak piszesz ambitna i interesująca, a przyjmą cię to czemu nie
Stary 2013-02-14, 19:40   #3157
szakal165
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39238222]
mam nadzieje, że się wysłałaś[/QUOTE]
wysłałam
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-14, 19:42   #3158
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
no tak się też zastanawiałam, czy to mialoby być ewentualne zatrudnienie przez PGNiG czy przez jakąś firmę, ale rozmowę mam w siedzibie PGNiG i jakby od nich było ogłoszenie. zresztą zobaczymy jutro. brrr jakby chodziło o dzwonienie i sprzedawanie to ja dziękuję, ale to raczej przyjmowanie rozmów i odpowiadanie na pytania
bardzo fajny wstępniak do pracy na stanowisku spec ds obsługi klienta a jesli dodatkowo zatrudnienie przez pgnig a nie przez call center to juz w ogóle bajka

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 19:49   #3159
triss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
bardzo fajny wstępniak do pracy na stanowisku spec ds obsługi klienta a jesli dodatkowo zatrudnienie przez pgnig a nie przez call center to juz w ogóle bajka
tylko jeszcze trzeba jakoś przebrnąć przez rozmowę z drugiej strony w mojej poprzedniej pracy najbardziej ze wszystkiego nie podobało mi się telefoniczne obsługiwanie klientów, które dołożyli mi po jakimś czasie pracy... dzwoniłam tak ok. 3h w ciągu dnia i głowa mi pękała od tego, dodatkowo szef miał w zwyczaju dzwonić do mnie średnio 20 razy na dzień z byle pierdoła (na miejscu raczej nie bywał) i to tez mi bokiem wychodziło
Stary 2013-02-14, 20:16   #3160
slonecznikow_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziuta00 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Dawno nie piałam bo nic się nie zmieniało, a ja miałam fatalny nastrój i nie chciałam tutaj smęcić.
Dopiero w zeszłym tygodniu się ruszyło miałam trzy rozmowy i o dziwo związane ze studiami. Dzisiaj rano tez miałam rozmowę, z ogłoszenia wywnioskowałam, że to praca magazyniera/kompletowanie zamówień w sklepie internetowym także w mojej branży. Na rozmowie byłam w szoku, praca w biurze, odbieranie zamówień, nadzorowanie sklepu i wprowadzanie nowości, właściwie całkowita odpowiedzialność za jego działanie. Pan był bardzo zainteresowany kursem eurokobieta (wiec warto robić i wpisywać w CV), szczególnie photoshopem. No ale skończyło się na tym, że zadzwoni dzisiaj do 15.
Z ciekawości chciałam zapytać jak wpisałaś ten kurs do CV
Napisałaś jakie były poruszane tematy, może nazwy modułów
slonecznikow_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 20:29   #3161
pulinaj
Rozeznanie

No! Widzę po Waszych postach, że w końcu coś się ruszyło
Gratuluję dziewczyny! Aż mi się humor poprawił, mam nadzieję, że i u mnie coś drgnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-14, 20:32   #3162
szakal165
Zakorzenienie

http://ogloszenia.infoludek.pl/oglos...o/789838.xhtml
http://ogloszenia.infoludek.pl/oglos...o/789850.xhtml
http://ogloszenia.infoludek.pl/oglos...o/789758.xhtml
http://ogloszenia.infoludek.pl/oglos...o/789686.xhtml

http://www.gumtree.pl/cp-hostessy-pr...isty-456049334

dlaczego nie mieszkam w Szczecinie
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 20:53   #3163
ziuta00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slonecznikow_a Pokaż wiadomość
Z ciekawości chciałam zapytać jak wpisałaś ten kurs do CV
Napisałaś jakie były poruszane tematy, może nazwy modułów
Wymieniłam poruszane tematy i programy jakie były omawiane, bo niektóre nazwy modułów mało mówią o czym właściwie były.
ziuta00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 22:31   #3164
mariea
Zakorzenienie

Gratuluję wszystkim u których rusza się coś z pracą! Mam nadzieję, że dostaniecie wymarzone oferty, a reszta na skrzydłach Waszych sukcesów również znajdzie wymarzoną pracę Trzymajcie kciuki za mój chyba już 4 etap jutro... trzeba mieć anielską cierpliwość żeby przeżyć to szukanie pracy...
Stary 2013-02-14, 22:38   #3165
Auksencja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkim u których rusza się coś z pracą! Mam nadzieję, że dostaniecie wymarzone oferty, a reszta na skrzydłach Waszych sukcesów również znajdzie wymarzoną pracę Trzymajcie kciuki za mój chyba już 4 etap jutro... trzeba mieć anielską cierpliwość żeby przeżyć to szukanie pracy...
Te etapy są zabawne Zdarzyło mi się być na rozmowie max 2-etapowej, ale pierwszy etap to assessement center. Wspominam to fatalnie i nikomu nie życzę takiej rekrutacji... uzewnętrznianie się przez dwunastką obcych ludzi, jak w klubie AA.
Stary 2013-02-15, 08:08   #3166
tajkuna
BAN stały

Ja juz po rozmowie. Tak ciezkiej rozmowy nigdy nie mialam. Byly pytania o rozliczanie vat w praktyce itp na niektore pytania postulowalam odp jesli mialam to na studiach gorzej z pytaniami odnosnie sytuacji praktycznych np podali mi konkretny przyklad i zapytali jakby vat rozliczyla w tym konkre tnym przypadku a ja w ksiegowosci nigdy nie robilam i na takie pytania pelnej odp nie znala wojt nieugiety bardzo szczegolowe odp chcial szukaja kogos na prace interwencyjne ale wydaje mi sie ze chcieli by osobe z doswiadczeniem pytali sie czy dokonywalam wczesniej przelewow w jakims programie a gdzie je mialam dokonywac jak jako ksiegowa nie robilam czuje ze niezbyt mi poszlo z powodu braku doswiadczenia i wiedzy praktycznej napytania bardziej odnoszace sie do tego co uczylam sie na cwiczeniach z rachunkowos umialam odp
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:14   #3167
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
druga? hmm to nie ja pisałam, że mam aż dwie oferty tak dobrze nie ma chyba, że chodzi o to, że jutro chłopak ma małą szansę na coś się załapać ale do końca nie wiadomo co to...
niby bylam w poniedziałek na rozmowie, w poniedziałek będą wyniki to była inspekcja handlowa, o wiele bardziej by mi się marzyła...
oj, to co pokręciłam
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:16   #3168
kayra
Zadomowienie

Kurde te tematy w Dzień Dobry TVN coraz bardziej mnie wkurzają. Dzisiaj "Czy wspierając finansowo swoje dziecko wyrządzasz mu krzywdę?". I oczywiscie zaprosili córkę właścicieli KRUKA (biżuteria) i kurde, opowiada, że niby rodzice traktowali ich normalnie, że wcale tak niby nie dostaje ileś tam kasy, ale potem wyszło, że tatuś dał kasę na założenie jej firmy z biżuterią i że jak to jej zaufał. Jakbym miała bogatych rodziców to tez chętnie bym założyła firmę za ich kase, bo jakiż to wysiłek. Potem, że dzięki rodzicom podróżowała, zwiedzała, ale no przecież żyła normalnie. Kurde czemu oni nie zaproszą przeciętnego człowieka, który powie, że jakby rodzice nie pomogli to zwyczajnie nie miało by się z czego żyć, bo nie ma pracy. Jak mnie to wkurza, opowiada że to od niej zależy czy pójdzie na praktyki do jakiejś tam firmy, jasne może sobie pójść, bo nie musi sie martwić co zje na obiad. Naprawdę coraz bardziej mnie ten program irytuje.

Od razu przepraszam za moje frustracje z samego rana.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39245788]oj, to co pokręciłam [/QUOTE]
Chyba Ją pomyliłaś z inną dziewczyną.

kayra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:18   #3169
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Carpathia Pokaż wiadomość

ja dostałam perfumy i różę a potem się pokłóciłam z mężem. nice

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ziuta00 Pokaż wiadomość
Właśnie tak się składa, że ta druga praca bardziej mnie ciekawi i na pewno więcej skorzystam bo w końcu nie jest to sprzedaż bezpośrednia, a i finansowo też dużo lepiej to wygląda, no i jak dla mnie duży plus praca po 8h/5 dni w tygodniu w stałych godzinach.

no to dobry wybór

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
wysłałam
git!

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
wow!

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Ja juz po rozmowie. Tak ciezkiej rozmowy nigdy nie mialam. Byly pytania o rozliczanie vat w praktyce itp na niektore pytania postulowalam odp jesli mialam to na studiach gorzej z pytaniami odnosnie sytuacji praktycznych np podali mi konkretny przyklad i zapytali jakby vat rozliczyla w tym konkre tnym przypadku a ja w ksiegowosci nigdy nie robilam i na takie pytania pelnej odp nie znala wojt nieugiety bardzo szczegolowe odp chcial szukaja kogos na prace interwencyjne ale wydaje mi sie ze chcieli by osobe z doswiadczeniem pytali sie czy dokonywalam wczesniej przelewow w jakims programie a gdzie je mialam dokonywac jak jako ksiegowa nie robilam czuje ze niezbyt mi poszlo z powodu braku doswiadczenia i wiedzy praktycznej napytania bardziej odnoszace sie do tego co uczylam sie na cwiczeniach z rachunkowos umialam odp
ale Cię przeorali:|
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-15, 09:29   #3170
Kaza86
Rozeznanie

GG do Kaza86

Cytat:
Napisane przez kayra Pokaż wiadomość
Kurde te tematy w Dzień Dobry TVN coraz bardziej mnie wkurzają. Dzisiaj "Czy wspierając finansowo swoje dziecko wyrządzasz mu krzywdę?". I oczywiscie zaprosili córkę właścicieli KRUKA (biżuteria) i kurde, opowiada, że niby rodzice traktowali ich normalnie, że wcale tak niby nie dostaje ileś tam kasy, ale potem wyszło, że tatuś dał kasę na założenie jej firmy z biżuterią i że jak to jej zaufał. Jakbym miała bogatych rodziców to tez chętnie bym założyła firmę za ich kase, bo jakiż to wysiłek. Potem, że dzięki rodzicom podróżowała, zwiedzała, ale no przecież żyła normalnie. Kurde czemu oni nie zaproszą przeciętnego człowieka, który powie, że jakby rodzice nie pomogli to zwyczajnie nie miało by się z czego żyć, bo nie ma pracy. Jak mnie to wkurza, opowiada że to od niej zależy czy pójdzie na praktyki do jakiejś tam firmy, jasne może sobie pójść, bo nie musi sie martwić co zje na obiad. Naprawdę coraz bardziej mnie ten program irytuje.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Mam dokładnie tak samo. Dlatego już od pewnego czasu przestałam go oglądać I tak już wieloma rzeczami się dołuję, więc nie chcę się dołować przez jakiś głupi program, który w ogóle nie porusza problemów "zwykłych" ludzi....
Kaza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:31   #3171
kayra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaza86 Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo. Dlatego już od pewnego czasu przestałam go oglądać I tak już wieloma rzeczami się dołuję, więc nie chcę się dołować przez jakiś głupi program, który w ogóle nie porusza problemów "zwykłych" ludzi....
To samo mogłabym napisać. Ja też już rzadko oglądam, ale dzis włączyłam bo wcześnie wstałam.

Stary 2013-02-15, 09:44   #3172
Auksencja
Rozeznanie

Cytat:
Czytałam niedawno artykuł o dzieciach bogatych ludzi... ach jakie te dzieci cudowne, ambitne, nie leżą i nie pachną tylko mają swoje firmy. Taka córka Kulczyka ma chyba 3 firmy, studiowała za granicą itp. Córka właścicieli Oceanic też studiowała za granicą i też jest wielce ambitna. Ciekawe czy gdyby te osoby miały rodziców pracujących za 1500zł, to też studiowałyby za granicą na PRESTIŻOWYCH uczelniach i zakładały butiki w centrum W-wy i własne firmy.
Stary 2013-02-15, 09:47   #3173
Konto usunięte

ja oglądałam ostatnio "życie w przepychu"
Stary 2013-02-15, 09:58   #3174
Kaza86
Rozeznanie

GG do Kaza86

Cytat:
Czytałam niedawno artykuł o dzieciach bogatych ludzi... ach jakie te dzieci cudowne, ambitne, nie leżą i nie pachną tylko mają swoje firmy. Taka córka Kulczyka ma chyba 3 firmy, studiowała za granicą itp. Córka właścicieli Oceanic też studiowała za granicą i też jest wielce ambitna. Ciekawe czy gdyby te osoby miały rodziców pracujących za 1500zł, to też studiowałyby za granicą na PRESTIŻOWYCH uczelniach i zakładały butiki w centrum W-wy i własne firmy.
No właśnie. Nie ma sensu się do nich porównywać. Dzięki bogatym rodzicom mają w życiu łatwiej. Nie mówię, że to źle. Też bym tak chciała
Kaza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:58   #3175
201612231846
Konto usunięte

Cytat:

Chyba Ją pomyliłaś z inną dziewczyną.
Cytat:
To samo mogłabym napisać. Ja też już rzadko oglądam, ale dzis włączyłam bo wcześnie wstałam.

Heh. Cóż powiedzieć? Ludzie mający bogatych rodziców mają przyszłość w zasięgu ręki.

Mam u mnie w miejscowości koleżankę. Niby wychowana biednie. Zawsze mi zazdrościła,tego że mam nowy dom itd. Tylko, że moi rodzice osiągnęli budowę tego domu własną pracą. Parę lat temu u niej się pozmieniało. Nie ma taty, więc mama sprzedała tylko ziemię. Miała 3 córki i 1 syna, więc każdemu buduje dom. Jak bardzo jest to nieekonomiczne jeżeli 1 z córek i syn będą mieszkać sami. A węgiel kosztuje. Matka kupiła córce i synowi samochód tuż po zdaniu prawka.

A oni? Żyją sobie beztrosko. Syn całe dnie gra na komputerze. Córka non stop wydaje pieniądze (pomimo braku pracy). Stać ją by jechać .np 10km w 1 stronę tylko po kebaba. Obydwoje nie pracują. A żyją tak, że mają wszystko.

Pozostałe 2 córki są w związkach. Mają dzieci ,więc nie wiem jak u nich.

Ale jak widzę moją koleżankę, która mówi, że niby nie ma pieniędzy. A wchodzi do najdroższego sklepu i potrafi wydać 100 zł na słodycze 1 dnia to trafia mnie szlak. . A jak nie słodycze to z kolei jeździ non stop po kebaba ,pizzę itd. Ma do mnie 5 minut drogi na pieszo, a potrafi przyjechać samochodem. Facet ją prosi by pojechała gdzieś z nim to jest na zawołanie.

I później pyta mnie co z moim prawkiem itd? A ja jestem wychowana w takim domu, gdzie rodzice są w stanie opłacić mi kurs (i opłacili). Ale nie pracuję i nie mam pieniędzy by dokupić sobie jazdy doszkalające.
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:09   #3176
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie. Nie ma sensu się do nich porównywać. Dzięki bogatym rodzicom mają w życiu łatwiej. Nie mówię, że to źle. Też bym tak chciała
no raczej

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Dziewczyny,
nie ma co się dziwić. Wartość pieniądza dla każdego jest inna.
Mam znajomą, która ciągle mówi, że jest biedna a zarabia dwa razy więcej niż ja a do tego jej mąż też dobrze zarabia. Niby na nic jej nie stać, a wakacje dwa/trzy razy w roku, kosmetyczka, ciuchy, no i wychowanie dwójki dzieci lekcje angielskiego, pianino, balet ect.
Po prostu dla mniej to jest mało. Tyle.

Wg moich koleżanek mój mąż dużo zarabia. Może i dużo, ale dla mnie mało. Więc to jest pojęcie względne.
Stary 2013-02-15, 10:11   #3177
kayra
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie tak. Wkurzajace to. Nie wiem teraz tak myślę, ze może ona przylazła do tego programu, żeby mieć darmową reklamę tej swojej biżuterii, która oczywiście bazuje na nazwisku rodziców, już rozpoznawalnej marce.
Cytat:
Pewni, kto by nie chciał. Ja też bym chciała.

Stary 2013-02-15, 10:39   #3178
Auksencja
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie tak. Wkurzajace to. Nie wiem teraz tak myślę, ze może ona przylazła do tego programu, żeby mieć darmową reklamę tej swojej biżuterii, która oczywiście bazuje na nazwisku rodziców, już rozpoznawalnej marce.
Właśnie... niech założy firmę niebazującą na marce rodziców. Wtedy nie byłoby tak słodko

Tusia mam koleżanki, które trują, że są biedne. Jedna koleżanka - na gwiazdkę dostała nowiutkie auto prosto z salonu, oczywiście tatuś opłaca benzynę; tatuś zrobił weselisko na 150 osób, wybudował dom dla niej i jej męża. Ona ma wszystko to, na co ludzie pracują latami i biorą kredyty, a jak dzwoni do mnie to mówi o sobie, że "biednemu to zawsze wiatr w oczy".
Stary 2013-02-15, 10:53   #3179
Konto usunięte

Cytat:

Tusia mam koleżanki, które trują, że są biedne. Jedna koleżanka - na gwiazdkę dostała nowiutkie auto prosto z salonu, oczywiście tatuś opłaca benzynę; tatuś zrobił weselisko na 150 osób, wybudował dom dla niej i jej męża. Ona ma wszystko to, na co ludzie pracują latami i biorą kredyty, a jak dzwoni do mnie to mówi o sobie, że "biednemu to zawsze wiatr w oczy".
yyyyyyy, takie to mnie dobijają. wszystko pod nos...
Stary 2013-02-15, 11:07   #3180
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

Nie ma co o tym myśleć. Takie jest życie, że nie każdemu jest dane po równo. Można czuć żal do losu, ale nic przez to się nie osiągnie... Ja sobie myślę, że i tak mam fajnie, bo przynajmniej mieszkam w Warszawie, a jakby nie patrzeć tu jest praca, lepsza-gorsza, ale jest. Siedzę właśnie w "starej" pracy. Czekam na werdykt po rozmowie, bo dzisiejszy etap był ostatni

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości