|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Idę sobie...
a jutro idę do kosmetyczki ;d a co! ![]() ![]() Buziaki
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Sama nie wierzę w to co piszę, ale dzieć śpi od 20 ![]() Szok a ja po prysznicu, allegro przeglądnięte, ajwon pozamawiany, włosy wymyte... chyba pójde lodówkę ogołocić z tej okazji jeszcze
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Jak znam życie to albo nie będę mogła usnąć albo sąsiad będzie wiercił za ścianą albo jedno i drugie ![]() Ewcia od 15 minut patrzy na karuzelkę jak zahipnotyzowana zamiast wziąć i usnąć no. A matka bobra walentynkowo ogarnęła, żel naszykowała i chciała się rozdziewiczać poporodowo z konkubentem swym
|
|
|
|
#3157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby tak dalej---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my już po rozdziewiczaniu ![]() było nawet dość fajnie spodziewałam się większych dyskomfortów![]() o i po frytach, bo się właśnie me dziecię rozbudza chyba kupsko idzie, bo sie gniecie strasznie
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki kiedy dzieciakom przechodzi ta pie.....a czkawka?? już normalnie mnie do szału doprowadza, mały nadal ma po kilka razy dziennie i oczywiście w najmniej pożądanych momentach (np w środku nocy lub jak akurat zasypia)
|
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wybudziłam młodego na kąpiel, wcześniej na jedzenie i dalej śpi ![]() byle mi tylko nie wstał o 3 rześki jak skowronek
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3162 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiście u nas nie obyło się bez kupna czegoś dla młodej. Kupiliśmy jej pluszową kolorową piłeczkę i taką pluszową kostkę w komplecie, Jak bylismy u ortopedy to tez była tam taka kostka, bardzo się nią wówczas interesowała. Narazie ją przeprałam i się suszy. Zobaczymy czy będzie się też interesować. ![]() Cytat:
O jakiej poduszce piszesz?Cytat:
Przyznam ze oryginalny prezent na walentynki ![]() Ano właśnie Kiedyś zetknęłam się z czymś takim, że dziecko na pytanie co by chciało dostać na komunię odpowiedzialo, ze pieniądze. Przy czym na pytanie a co chce kupić za te pieniądze to w sumie nie umiało powiedzieć co. Ja nie wierzę, że marzeniem 8 czy 9 letniego dziecka są pieniądze. Chyba, że tak się świat zmienił.Cytat:
Ja sobie zamroziłam na okres ciąży, ale zapomniałam o nich. Trzeba by je zjeść zanim będą nowe Choć trochę się boję reakcji ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moja już ma rzadko, ale raz na jakiś czas jest. |
|||||||
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle byliśmy na kebabie. Myślałam, że umrę ze śmiechu. Mieli tam taki bałagan, że lepiej nie mówić.
Gościu dostał jedzenie - kebab, frytki, surówka i pyta się o sztućce. A ten Turek mówi, że są tam dalej. Gość mówi, że tam ich nie ma. Na to ten Turek - no to nie ma ( jak to w ogóle zjeść). Gościu nie wiedział co ma na to odpowiedzieć - no bo jak to zjeść. Dopiero później coś tam się wkurzył i się widelce znalazły.Z kolei u nas - poprosiłam tz żeby mi zamówił kebaba w picie. No to on poszedł. Czas oczekiwania tak się wydłużał, że w międzyczasie zjedliśmy chińczyka, tz tam chodził kilka razy, ale jeszcze nie gotowy. Za którymś razem ja poszłam się zapytać. No i mówię zamówienie nr 1. Ten mi mówi czy to było ( i tu wymienia nazwę której nie pamiętam) ja mówię, że nie - fajny bajzel mieli . Nagle podlatuje jakiś gościu który też czekał i wyrywa talerz, że to jego - chyba taki głodny był. Potem ten Turek mnie się pyta czy zamawiałam kebab - tam chyba 90% potraw to kebab w różnych wersjach No to mówię, że tak. Ten wyciąga talerz, a tam kebab frytki, surówka. No to ja sobię myślę, że pewnie tz pomylił się i zamówił mi taki zestaw obiadowy zamiast kebaba w picie. Wracam do stolika ( siedzieliśmy dosyć daleko od tego punktu - to było w galerii) i pytam się tz. On zdziwiony z czym ja przychodzę. Ale już mi się nie chciało wracać. Sami już się pogubili, taki burdel mieli. Ciekawe kto dostał mojego kebaba Nie muszę chyba dodawać, że jadłam go dwoma widelcami, bo nozy nie było
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-02-15 o 00:20 |
|
|
|
#3164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No chyba wyczuwała, bo nie chciała zasnąć ponad godzinę i jeszcze kupę w międzyczasie trzeba było ogarnąć... A bunga całkiem przyjemne. Bałam się jak przez pierwszym razem ale było w sumie praktycznie jak zazwyczaj, bez bólu i problemów ![]() Bałam się też, że zrobił mi się z bobra taki wór świętego mikołaja ale nie, uff ![]() Cytat:
Cytat:
A w ogóle to można? Słuchajcie jak to jest z karmieniem i przeziębieniem? Bo mnie coś złapała w szpitalu i tak się niemrawo rozkręca. Nic mi generalnie nie dolega tylko kręci mnie w nosi i leci czasem wodnisty gil, że tak powiem gardło nie, gorączka raczej nie, no głowa mnie jeszcze boli ale tu dochodzi niewyspanie więc się do końca nie sugeruję. Tylko ten nos...
|
|||
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później o 7 i jeszcze spał do 8:15, rozpusta![]() dobry dzisiaj tż ma wolne, więc ogarnę chałupę i do pracy, a po południu goście, będę robić parówki w bułkach (bez skojarzeń )
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3166 | |
|
Rozeznanie
|
Hello!!!
Jestem więcej na fejsie ![]() Cytat:
Co do karmienia i przeziębienia, to przy katarze koniecznie zakładaj maseczkę żeby nie chuchać i prychać na niunię Poza tym karmić można do temp. 39. A co do leków to niestety nie pomogę, ale na pewno można jakiś paracetamol, a na ból gardła tantum verde. No i wygrzewać się, może jakiś sok z malin?---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- U nas ostatnie karmienie o 20, zasnął ok 21. Jedno krótkie karmienie o 3, pobudka o 7, karmienie, zabawa na macie przez 15 min (mama zjadła jajecznicę zrobioną przez TŻ ), cyc na 5 min i mały dalej śpi I tak prawie codziennie---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Mam sprawę... Jak się wasze maleństwa zachowują przy TŻ, gdy ci wracają po pracy do domu? Mój tak jakby zapominał że jest ktoś taki jak tata ;-) Fakt że TŻ wychodzi ok 8:30, więc nie ma czasu się zajmować małym a poza tym młody zazwyczaj śpi. Wraca dopiero ok 17:30, zanim zje jest 18 i wtedy może się zając synem. No a ten gdy TŻ bierz go na ręce to w ryk. Przygląda mu się jakby pierwszy raz go widział, ale gdzieś tak po godzinie juz się do niego uśmiecha. Tylko że wtedy już jest pora kąpania, karmienia i usypiania. No i widzi go raptem ok 3 godzin dziennie... |
|
|
|
|
#3167 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dobre
![]() nie bedzie bobo, nie ma jak ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() tutaj sprawa jest jasna mala chce tablet, matka woli minilaptopa ![]() tatus chce wypasny rower ale to juz ktos ma sprezentowac ![]() Cytat:
![]() a mialam z dzialki mojej mamy ekologiczne warzywka, jezyny, truskawki, wisnie, ehhh wszystko poszlo...... a te truskawy mrozila tesciowa i przywiozla hihi jakis czas temureakcji nie bylo ![]() mloda od wczorajszego ranka non stop wisi mi na piersi, chyba mamy kryzys laktacyjny ![]() w nocy karmilam na lezaco, przysypialam a ona nadal ciagnela, zamkniete oczy ale ssala zawziecie z truskawkami chyba jej smakowalo ![]() dzieki Cytat:
najwazniejsze ze glodna nie wyszlas ![]() nasze walentynki wygladaly tak, ze mala non stop na piersi byla,wiec bitej smietany nie mialam kiedy zrobic ![]() takze truskawki zjedlismy same, mala zrobila kupsztala w miedzyczasie i poszlismy spac, tzn. ja karmić
|
||||||
|
|
|
#3168 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Temperatury nie mam - uff, czyli karmię normalnie. Plus dzisiaj zaczynam się odciągać na niedzielne wychodne... eh. A tż kupił mi jakiś syropek dla kobiet w ciąży, średnio mi się widzi, żeby pomogło na katar ale nie zaszkodzi popić...Moje dziecko po raz kolejny jest zafascynowane osiołkiem, którego Wam wczoraj pokazywałam. Tak jak do tej pory wytrzymywała w leżaczku max.15 min dając mi czas na co najwyżej prysznic tak teraz się potrafi sobą (i osiołkiem) zająć zdecydowanie dłużej
|
||||
|
|
|
#3169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale dobre i to ;-) A my walentynek nie obchodzimy
|
|
|
|
|
#3170 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!
wyspałam się ![]() popieram ![]() Wstyd się przyznać, ale ja czasem uciekam od córki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zero romantyzmu, chłodna kalkulacja i dużo żelu a potem sie rozkręciło![]() Cytat:
|
|
#3171 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam ☠☠☠☠☠☠☠ca na punkcie kotów
|
|
#3172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tableta, mówiąc że to gadzet, miałam na myśli dla dziecka, bo tak naprawdę do gier to trzeba by było wydać więcej kasy (żeby była lepsza rozdzielczość i karta graficzna), poza tym, tam chyba nie chodzą płyty więc gry tylko z netu. w takim wypadku psp jest lepszym pomysłem. no chyba że dziecko będzie do czego innego wykorxystywać tableta ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
tez tako cos mam
to drugie niebiesko fioletowe
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
to niby krolik jest
![]() moje dziecko robiąc kupe, przestrasza sie wlasnych bąków i innych kupowych "odgłosów" ![]() Choc szczerze to sama sie zaczęłam bac teraz ![]()
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj współczuję, ja bym mojego zacałowała, zwłaszcza rano jak jest wyspany i uśmiecha się od ucha do ucha ![]() Biję się w pierś! |
|
|
|
|
#3177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dzisiaj o 14 wizyta u pediatry, trzymajcie kciuki Ciekawe, co powie o tej naszej skazie, której chyba nie ma ![]() Cytat:
![]() U nas ostatnio była próba, ale zakończyła się fiaskiem, bo mnie bolało :/ A przypominam, że jestem po cc. To chyba psychika zrobiła swoje ![]() Cytat:
|
|
#3178 |
|
Rozeznanie
|
Kciuki za wizytę!!!
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
potrzebuje rady kupowej wróżki!!
![]() Żólta jajeczniczka, ale ze śluzikiem - co to znaczy?
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
bry
sie maruda zbudziła o 7 i jestem niewyspana zawsze spałysmy do 9 lub 10
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Jutro i w sobotę się odciągam a w niedzielę tż zobaczy co to znaczy siedzieć z dzieckiem 8h. podczas gdy ja będę SPAĆ

Adam 18.11.2012

O jakiej poduszce piszesz?
później o 7 i jeszcze spał do 8:15, rozpusta
dzisiaj tż ma wolne, więc ogarnę chałupę i do pracy, a po południu goście, będę robić parówki w bułkach (bez skojarzeń

Ciekawe, co powie o tej naszej skazie, której chyba nie ma