Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-02, 17:18   #3151
iloona79
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Jusi,
gratuluję!!Relacja zdana na piątkę z plusem
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 18:01   #3152
unsafe_girl
Rozeznanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez niezapominajka1987 Pokaż wiadomość
Jusi super że dobrze się czujesz. Ja przez pierwsze trzy dni też miałam strasznie tłustą cerę, bez przerwy się wycierałam, a za chwile znowu tłuszcz spływał Jusi a Tobie cycuszki też sterczą na boki i są oddalone od siebie?
Ja jestem prawie 3 tygodnie po operacji i nadal mam strasznie tłustą cerę
unsafe_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 18:34   #3153
Kachuula
Zadomowienie

Hej dziewczynkiNie mam czasu poczytać bo prasowanie i pakowanie a jutro w góry. Jeszcze dziś idę do lekarza bo gardło boli mnie okropnie
Jak dam radę jeszcze do was wpadne . Teraz lecę do przychodni.
Pozdrawiam was
Kachuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 18:37   #3154
Amorcio
Wtajemniczenie

Kurcze zastanawia mnie ta reakcja na narkoze, ze cera tlusta, krosty. Gdy mialam 25lat, operowano mi kolano, to byla dosyc powazna operacja ale nie mialam takich problemow, tak samo z nudnosciami. z sali pooperacyjnej nic nie pamietalam, Obudzilam sie na sali, po chwili zasnelam i gdy sie znowu obudzilam czulam sie bardzo dobrze pomijajac bol kolana.
Czy ta reakcja jest skutkiem narkozy? Czy operacji tego typu
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 18:43   #3155
kicia_nh
Zadomowienie

Jusi, Niezapominajka na początku będziecie odczuwać tak jakbyście miały piersi pod pachami, tak samo jak jest z tłustą cerą, jednak to minie z czasem Chyba większość dziewczynek tak miała (o ile nie wszystkie), więc nie przejmujcie się tym.

http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 19:19   #3156
anika75
Zadomowienie

Hej Dziewczynki

Jusi, z tym nadmiernym przetłuszczaniem się skóry to normalka - też tak miałam parę tygodni. Mogą pojawić się też krostki na twarzy i dekolcie, więc się nie przestrasz . Mi również przedramiona wysypało po narkozie . Wydaje mi się, że w ten sposób organizm się oczyszcza ze specyfików podawanych w narkozie, ale tylko się wydaje, pewności nie mam .

Wiecie co? Kocham swoje cycki . Mąż śmieje się ze mnie, bo codziennie głaskam je po kilkanaście razy, moje łapy częściej na cyckach leżą niż jego
Stary 2013-03-02, 19:38   #3157
edzia1985
Raczkowanie

Hej kochane przepraszam ze sie nie odzywalam pare dni ale miałam uważnie głowy.

Jusi cieszę sie ze tak swietnie sie czujesz i szyko dochodzisz do siebie. Opis rewelacyjny dziękuje

Byłam dzi na konsultacji a więc termin operacji na 11.05, chyba ze zwolni sie termin szybciej.
Co do moich wakacji pod koniec czerwca nie ma prżeciwskazania ale nie mogę skakać,grać w siatkówkę itp
Iiii najważniejsze rozmiar mam mieć Mentory 395 cc CPG 313 ....no i teraz mam zagadkę które to rozmiar heheh zwariowalam byłam pewna ze to 395 ale teraz jestem głupia ,lewa pierś będę musiała mieć podciagnieta bo bardziej mi "zwisa"
Przedemna była dziewczyna 3 tyg po operacji dziękuje ze ja spotkałam,rownież fajnie mi opowiedziała wszystko i ten jej uśmiech nie znikajacy z twarzy...bezcenne tez tak chce
Co sądzicie o rozmiarze i tej firmie ?
Zabieram sie za nadrabianie zaległości
Pokochalam mojego doktorka,czułam sie dobrze u niego,odpowiadał na moje pytania i zapewnił fajna atmosferę, mój mezulek tez go polubił
edzia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 19:45   #3158
anika75
Zadomowienie

Edzia - 395 to pojemność implantu, czyli jego rozmiar, a to cpg313 to model implantu. Na pierwszej stronie jest link do tabelek Mentora - wejdź i poszukaj swojego modelu - zobaczysz, jaką ma szerokość, projekcję
Stary 2013-03-02, 19:58   #3159
edzia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Edzia - 395 to pojemność implantu, czyli jego rozmiar, a to cpg313 to model implantu. Na pierwszej stronie jest link do tabelek Mentora - wejdź i poszukaj swojego modelu - zobaczysz, jaką ma szerokość, projekcję
Dziękuje bardzo juz zerkam ale jestem podekscytowana

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Hej Dziewczynki

Jusi, z tym nadmiernym przetłuszczaniem się skóry to normalka - też tak miałam parę tygodni. Mogą pojawić się też krostki na twarzy i dekolcie, więc się nie przestrasz . Mi również przedramiona wysypało po narkozie . Wydaje mi się, że w ten sposób organizm się oczyszcza ze specyfików podawanych w narkozie, ale tylko się wydaje, pewności nie mam .

Wiecie co? Kocham swoje cycki . Mąż śmieje się ze mnie, bo codziennie głaskam je po kilkanaście razy, moje łapy częściej na cyckach leżą niż jego
Tak pozytywnie sie czyta takie posty masz przyjemność teraz ach zazdroszczę

11.o5.2013 Anatomki Mentor 395 cc Dr. M.K
Poznań
edzia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 20:28   #3160
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczynki

Super sie czyta takie posty:c mok:

Jusi a te rajstopy lekarz daje anty zakrzepowo czy z jakiegos innego powodu?

Edytowane przez Amorcio
Czas edycji: 2013-03-02 o 20:34
Stary 2013-03-02, 20:55   #3161
gawisz
Raczkowanie

Buziolo powiem szczerze, że Twoja relacja ze spotkania z ginekologiem to po prostu idealne odzwierciedlenie wiedzy i podejścia do implantologii piersi... szkoda tylko, że taką postawę prezentuje lekarz. A fakt "wciągnięcia" w rozmowę pomocnicy to już jest dla mnie jakieś nieporozumienie. Przychodzisz po konkretne skierowanie, a tu "dobre rady"... i inne metody? A pomysł antykoncepcji w celu powiększenia piersi to już mnie po prostu powalił. Antykoncepcja hormonalna powoduje zmiany w gospodarce wodnej organizmu przez co zatrzymuje on większą ilość wody - stąd efekt "puchnięcia".. to skutek uboczny.. ale żeby lekarz polecał tabl w celu powiększenia piersi...

Jusi, ale z Ciebie dzielna Kobieta! Gratuluję, po prostu przeszłaś to fachowo W tamtym tygodniu miałam konsultację z anestezjologiem i dowiedziałam się, że niestety będę miała dreny... i od razu przypomniał mi się post jednej z Dziewczyn, że wspomnienia ma z tego okropne... jak było u Ciebie?

Z tą tłustą skórą to nawet nie straszcie, bo ja mam niestety do tego tendencje i muszę bardzo uważać, bo jak się zbytnio przetłuści to od razu się zapycha i zaraz jakieś stany zapalne na buzi mam. A swoją drogą, warto się na takie zdarzenie zaopatrzyć w żel i krem Ziaji Med do cery tłustej - mi polecałam dermatolog i faktycznie od lat stosuję i lepszego nie znam ( a kosztują po 12 zł )

Edytowane przez gawisz
Czas edycji: 2013-03-02 o 20:57
gawisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 21:26   #3162
iloona79
Zadomowienie

O Kurka!
Tego to ja nie słysząłam,ze cera może być tłusta po narkozie?!
Słyszałam o mdłościach, o spuchniętym brzuchu,ale o tłystej cerze?!
W sumie ja zawsze to mam suchą,więc moż enie powinnam się martwić,ale normalnie zastanawiam się czy nie stworzyć również listy pytań do anestezjologa?!
Stary 2013-03-03, 06:26   #3163
unsafe_girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gawisz Pokaż wiadomość
Buziolo powiem szczerze, że Twoja relacja ze spotkania z ginekologiem to po prostu idealne odzwierciedlenie wiedzy i podejścia do implantologii piersi... szkoda tylko, że taką postawę prezentuje lekarz. A fakt "wciągnięcia" w rozmowę pomocnicy to już jest dla mnie jakieś nieporozumienie. Przychodzisz po konkretne skierowanie, a tu "dobre rady"... i inne metody? A pomysł antykoncepcji w celu powiększenia piersi to już mnie po prostu powalił. Antykoncepcja hormonalna powoduje zmiany w gospodarce wodnej organizmu przez co zatrzymuje on większą ilość wody - stąd efekt "puchnięcia".. to skutek uboczny.. ale żeby lekarz polecał tabl w celu powiększenia piersi...
Powiem szczerze, że mi od tabletek piersi urosły, zrobiło mi się takie pełne C. Brałam je przez 2 lata i byłam bardzo zadowolona z wyglądu biustu, a przy okazji nie przytyłam. Ale przez ostatnie pół roku miałam przerwę i piersi od razu wróciły do pierwotnego stanu. Dlatego podjęłam decyzję o operacji, bo przecież do końca życia nie będę brać tabletek..

Od przyszłego tygodnia znowu zaczynam brać tabletki i szczerze trochę się obawiam, że piersi urosną mi za bardzo
Miała tak któraś z was?

Edytowane przez unsafe_girl
Czas edycji: 2013-03-03 o 06:28
unsafe_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 06:52   #3164
anika75
Zadomowienie

Hej Dziewczynki
Co tu wczoraj tak cichutko było? Wenę straciłyście?

Kulkaaga, poczytałam sobie o tych więzadłach Coopera - przecież one znajdują się w gruczole, więc jak niby mają trzymać implant, który siedzi pod mięśniami? W przypadku naturalnego biustu i owszem - trzymają piersi w pozycji "sterczącej", ale żelków, które znajdują się pod mięśniem nie są w stanie trzymać, bo to fizycznie niemożliwe .

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Super sie czyta takie posty:c mok:
Amorcio, ja w przeciwieństwie do większości dziewczyn na forum dłuuugo się przyzwyczajałam do swoich piersiaków - były dla mnie za wielkie, no i ta asymetria... Lubiłam je, nawet bardzo, ale wciąż coś mi w nich nie pasowało. Dopiero niedawno poczułam, że są moje - tak długo wyczekiwane mimo, że duże . Zresztą u mnie nie dało się włożyć mniejszych implantów, bo nie wypełniłyby lewego zwiska. Gdyby tak jeszcze prawus zszedł niżej
Stary 2013-03-03, 06:55   #3165
katarzynka00
Zakorzenienie

Niedziela, a ja już przy drugiej kawce
To ciekawe że dzieci w tygodniu pospałyby dłużej a w weekend się zrywają

miłego dnia !!!!
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2013-03-03 o 06:57
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 06:59   #3166
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Niedziela, a ja już przy drugiej kawce
To ciekawe że dzieci w tygodniu pospałyby dłużej a w weekend się zrywają

miłego dnia !!!!
Hej Katarzynko .
Nie tylko dzieci - ja też tak mam
Stary 2013-03-03, 07:13   #3167
ania2003
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczyny, Ja też witam się przy porannej kawce

Ale tu wczoraj cisza zapanowała. Wiało pustką . Pewnie to pierwsze słońce sprawiło, że część wybyła z domów. Ja w każdym bądź razie też troszeczkę przewietrzyłam moje maluchy.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:

Amorcio, ja w przeciwieństwie do większości dziewczyn na forum dłuuugo się przyzwyczajałam do swoich piersiaków - były dla mnie za wielkie, no i ta asymetria... Lubiłam je, nawet bardzo, ale wciąż coś mi w nich nie pasowało. Dopiero niedawno poczułam, że są moje - tak długo wyczekiwane mimo, że duże . Zresztą u mnie nie dało się włożyć mniejszych implantów, bo nie wypełniłyby lewego zwiska. Gdyby tak jeszcze prawus zszedł niżej

Aniko przypomnij kiedy Ty miałaś op. bo nie masz w podpisie

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Aniko już sprawdziłam w Twoich albumach. Bo sama jestem ciekawa jak to z tą akceptacją
Stary 2013-03-03, 08:04   #3168
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczynki
Co tu wczoraj tak cichutko było? Wenę straciłyście?

Kulkaaga, poczytałam sobie o tych więzadłach Coopera - przecież one znajdują się w gruczole, więc jak niby mają trzymać implant, który siedzi pod mięśniami? W przypadku naturalnego biustu i owszem - trzymają piersi w pozycji "sterczącej", ale żelków, które znajdują się pod mięśniem nie są w stanie trzymać, bo to fizycznie niemożliwe .

Daje to do myslenia, ciekawe jak ze mna bedzie...

Dzis pospalam dluzje. Tz z dziecmi wstal, sniadanko zjedli a ja dopiero teraz po sniadanku. Wstalam ubralam moj stelaz ryzowy i zeszlam jak piersiasta Bogini o poranku. Tz od razu oczy zrobil i sie czule usmiechal. Powiedzial, ze ta wielkosc (ryzowa 350ml czyli stanik D) jest idealna do mnie
A na obiadek mamy juz stolik zarezerwowany, nie musze dzis gotowac.....ale w piatek TZ znowu jedzie na ok 10dni (chociaz tym razem wiem, ze tego typu podroz sie nie przedluza)musi bo inaczej na Swieta moglo by go nie byc a i komunia corci zagrozona by byla jego nieobecnscia. Przez te jego wyjazdy nie moge zrobic operacji np poczatkiem kwietnia tylko musze czekac na koniec sierpnia a i wakacje beda spontaniczne.
Stary 2013-03-03, 08:20   #3169
przedpo
Raczkowanie

Witam się dziewczynki

Co do tłustej cery po narkozie - ja miałam ze dwa, trzy dni. Jednego dnia, jak się obudziłam, to na twarzy miałam tak gruby film sebum, jakbym się grubo czymś wysmarowała:/, ale nie miałam od tego żadnych wyprysków. Za to włosy....Koszmar jakiś, od skóry tłuszcz, włosy już przy suszeniu u nasady wyglądały, jak ze smalcem, z kolei po długości mega wysuszone i nie wróciły do normy jeszcze właściwie teraz.

Któraś pytała o staniki poop. Mój jest w tragicznym stanie. Znalazłam w Warszawie sklep, gdzie je sprzedają ja mam Voe, ale ten sklep jest czynny do 16 w dni robocze, więc musiałabym się sporo urwać z pracy...:/. Ale chyba wcześniej czy później będę musiała, bo co prawda w czw minie 6 tyg, ale chciałabym jeszcze w nim pochodzić, a wygląd obecnego woła o pomstę do nieba.

Miłego Wam dzionka.

już są ojaaa
przedpo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-03, 08:26   #3170
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Dzis pospalam dluzje. Tz z dziecmi wstal, sniadanko zjedli a ja dopiero teraz po sniadanku. Wstalam ubralam moj stelaz ryzowy i zeszlam jak piersiasta Bogini o poranku. Tz od razu oczy zrobil i sie czule usmiechal. Powiedzial, ze ta wielkosc (ryzowa 350ml czyli stanik D) jest idealna do mnie
A na obiadek mamy juz stolik zarezerwowany, nie musze dzis gotowac.....ale w piatek TZ znowu jedzie na ok 10dni (chociaz tym razem wiem, ze tego typu podroz sie nie przedluza)musi bo inaczej na Swieta moglo by go nie byc a i komunia corci zagrozona by byla jego nieobecnscia. Przez te jego wyjazdy nie moge zrobic operacji np poczatkiem kwietnia tylko musze czekac na koniec sierpnia a i wakacje beda spontaniczne.

I ja się witam z poranną kawką!!
Dziś to spałam jak zabita,ale to chyba z nadmiaru wrażeń wczorajszego dnia-spotkanie rodzinne i danwo niewidziane osoby,choć uroczystośc smutna to jednak tez się posmialiśmy jak za dawnych czasów...

Dobrze,ze Młodego z domu chociaż się pozbyłam bo tez bym z rana pobudkę miała a tak to choć trochę nadrobiłam z tygodnia

Amorcio,
w sumie to tak czytam,ze chodziz sobie z tym ryżem to może i ja powinnam...bo my raz zrobiliśmy tą próbę-przy okazji śmiejąc się do rozpuku-ale potem "cycki" w kąt rzuciłam i tam leżą
Choć nie wiem czy mi się chce je zakładać-tż nie ma więc jakby nie ma motoru do działania
A mi jakoś ta świadomośc,ze z ryżem chodzę by mi przeszkadzała...sama nie wiem...hm
Stary 2013-03-03, 09:04   #3171
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gawisz Pokaż wiadomość
[B]
Jusi, a
Z tą tłustą skórą to nawet nie straszcie, bo ja mam niestety do tego tendencje i muszę bardzo uważać, bo jak się zbytnio przetłuści to od razu się zapycha i zaraz jakieś stany zapalne na buzi mam. A swoją drogą, warto się na takie zdarzenie zaopatrzyć w żel i krem Ziaji Med do cery tłustej - mi polecałam dermatolog i faktycznie od lat stosuję i lepszego nie znam ( a kosztują po 12 zł )
na co jest dokladnie ten kremik??w czym pomaga

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
O Kurka!
Tego to ja nie słysząłam,ze cera może być tłusta po narkozie?!
Słyszałam o mdłościach, o spuchniętym brzuchu,ale o tłystej cerze?!
W sumie ja zawsze to mam suchą,więc moż enie powinnam się martwić,ale normalnie zastanawiam się czy nie stworzyć również listy pytań do anestezjologa?!
ja mialam spuchniety brzuch doslownie pare dni taka mala kulka hehe a i bok mi jeden spuchl smiesznie to wygladalo ale szybko zniknelo taka asymetria ale wlosy i twarz to masakra wlosy mylam wieczorem gdzies o 12 to byly takie jak bym 3 dni nie myla,twarz olejjjj masakryczny chyba przez miesiac tak mialam

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

polecam zakupic suchy szampon i dodatkowo uzywac (chyba ze chcecie myc glowe 2 razy dzieennie heh)i tonik nawet jak ktos nie uzywa to przecierac twarz kilka razy dziennie ale bezalkoholowyi najwazniejsze chusteczki matujacepolecam inglota sa super bo niektore to zwykle bibulki

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

napisalam w klubie
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 09:54   #3172
margo50100
Raczkowanie

Hej Dziewczyny, cenne wskazówki jeśli chodzi o sposoby na przetłuszczające sie włosy i cere po op. Dzięki wielkie!

Unsafe_girl, mi kiedyś taka starej daty Pani ginekolog zapisała antykoncepcje na cere i zaznaczyła ze u mnie to jest wskazane bo mam małe piersi to mi troszkę się powiększą. I faktycznie, wahanie wagi miałam przez pierwsze 2-3 miesiące(przytyłam), potem wagowo wróciłam do normy, a cycki mi urosły nie jakoś megastycznie ale sie tak fajnie wypłęniły i ujędrniły. Jak przestałam brać tabletki to oczywiście cycki zniły...

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Dziewczyny, czy znacie powody dla których odchodzi się od implantów solnych?!?!
Stary 2013-03-03, 09:57   #3173
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:

Więzadła nie znajdują się w gruczole:
"Więzadła Coopera zbudowane są z włókien kolagenowych, przy czym przez środek każdego z nich biegnie nerw.
Więzadła biegną zarówno w skórze piersi, jak i przez środek piersi.
Więzadła w skórze odpowiadają za zawieszenie piersi. Zaczepione są w powięzi mięśni, w okolicach obojczyków i biegną wewnątrz skóry w stronę brodawek, i to ich rozciągnięcie odpowiada za opadanie piersi.
Druga grupa więzadeł biegnie przez środek piersi – od okolic brodawek, w kierunku mięśni na klatce piersiowej – i te odpowiedzialne są za „przyczepienie” piersi do klatki piersiowej."

wiem, że implant jest trzymany przez mięsień, ale pozostaje jeszcze nasz gruczoł, prawda? No i fakt, że wszędzie gdzie czytałam o metodzie pod dwa mięśnie pisze, że ten drugi mięsień to faktycznie nie mięsień a tylko powięź - dlatego napisałam, że wg mnie nie podtrzyma ona na tyle implantu.
Myślę, że dajmy już temu spokój - ja nie wierzę, że chodzenie bez stanika działa dobrze na piersi jakiekolwiek, dr i jej pacjentki twierdzą inaczej - spoko. Dziewczyna zapytała co o tym myślimy - ja myślę to co napisałam
Ale oczywiście możecie sądzić inaczej - nie mam nic przeciwko temu

A najchętniej to zobaczę dziewczynę po załóżmy 10 latach od op u dr i 10 latach biegania bez stanika. Jaj jej piersi będą nadal stać na baczność i wybijać mi oczy sutkami to klęknę na grochu i będę się biła w piersi (tylko jeszcze nie teraz, bo bolą )

Cytat:
Napisane przez przedpo Pokaż wiadomość

Któraś pytała o staniki poop. Mój jest w tragicznym stanie. Znalazłam w Warszawie sklep, gdzie je sprzedają ja mam Voe, ale ten sklep jest czynny do 16 w dni robocze, więc musiałabym się sporo urwać z pracy...:/. Ale chyba wcześniej czy później będę musiała, bo co prawda w czw minie 6 tyg, ale chciałabym jeszcze w nim pochodzić, a wygląd obecnego woła o pomstę do nieba.

Miłego Wam dzionka.
No właśnie ja pytałam o te poop. bo linki w pierwszym poście nie przekierowują do konkretnych modeli a do strony z całym asortymentem sklepu
Też mam Voe teraz, na nieszczęście jeszcze biały - i do tego teraz jeszcze mam go nie ściągać a blizny muszę smarowac przez dwa tyg alantanem - więc można się domyśleć jak owy voe teraz wygląda

Smarowałam się wczoraj i szok - chyba pierwszy raz zobaczyłam swoje sutki, bo do tej pory przed tym wyciąganiem przez dra były skutecznie schowane przede mną

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-03, 09:58   #3174
margo50100
Raczkowanie

Cytat:
Amorcio,
w sumie to tak czytam,ze chodziz sobie z tym ryżem to może i ja powinnam...bo my raz zrobiliśmy tą próbę-przy okazji śmiejąc się do rozpuku-ale potem "cycki" w kąt rzuciłam i tam leżą
Choć nie wiem czy mi się chce je zakładać-tż nie ma więc jakby nie ma motoru do działania
A mi jakoś ta świadomośc,ze z ryżem chodzę by mi przeszkadzała...sama nie wiem...hm
Ilonka, ja jak jestem w domu to lubię założyć te woreczki z ryżem, po jakimś czasie tak sie przyzwyczajam że mam piersi, ze kiedy je ściągam to normalnie jakby mi ktoś cycki zabrał. Brakuje mi ich normalnie...
Stary 2013-03-03, 10:05   #3175
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo50100 Pokaż wiadomość
Ilonka, ja jak jestem w domu to lubię założyć te woreczki z ryżem, po jakimś czasie tak sie przyzwyczajam że mam piersi, ze kiedy je ściągam to normalnie jakby mi ktoś cycki zabrał. Brakuje mi ich normalnie...
No u mnie aż tak nie jest źle bo coś tam swojego mam-małe bo małe,ale są Natomiast zakładając te z ryżem przypominają mi że są cięzkie a tego się strasznie boję-że te cycki po op będa mi strasznie ciązyły,że będę czuć ten ciężar-dlatego też nie zalezy mi na dużych...
Stary 2013-03-03, 10:19   #3176
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margo50100 Pokaż wiadomość
Margo,ja mam tak samo, tak dobrze mi z ta wielkoscia. Ciekawe jaki implant bedzie potrzebny zeby taki efekt uzyskac u mnie. W czwartek konsultacja, ubiore moj stelaż u doktora i licze na to, ze implant ktory bedzie potrzebny to nie bedzie to moje maximum ktore da sie wlozyc bo wolala bym aby to byl to taki srodkowy rozmiar wedle powiedzenia czym wiekszy tym wieksze ryzyko powiklan
Stary 2013-03-03, 10:34   #3177
french_miki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jusi84 Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za miłe słowa jesteście kochane to może opowiem o przeżyciach prze op i po a więc o 12 wyjechaliśmy z Danielem i o 14 byliśmy już w klinice daliśmy sobie po buziaku i pani pielęgniarka zaprowadziła mnie na salę a Daniel wrócił do domu zostawił tel żeby zadzwonili jak już będę po op... panie dały mnie na środkowe łóżko bo mówiły że te najlepiej lubią rozebrałam się umyłam cycuchy przebrałam w piżamkę i o 15 dr mnie porysował pobadał powiedział że jestem drobniutka i cycunie troszku będą z pod pach wystawały ui że przez moje znamię pod piersią a raczej 3 sutek o się okazało muszę mieć niżej cięcie więc chyba będzie je trochę widać ale to mi nie przeszkadza a i że piersi to nie bliźniaczki że to 2 różne organy i tak jak mam teraz piersi jedna lekko niżej to po op też tak będzie ale luzik a i że mam klatkę szewską czyli bardzo duże wgłębienie cycki będą trochę ostawały ale po zdjęciu opatrunku dr powiedział że ślicznie piersi zmniejszyły mostek więc jest lepiej niż wcześniej mówił o 15 przyjechał anestezjolog zaprosił mnie do swojego gabinetu siadłam na jego miejsce hehe śmiał się że chcę mu zabrać stanowisko powiedział wszystko o znieczuleniu podpisałam papiery pielęgniarka założyła mi wenflon krew mi wytrysła takie miałam wysokie ciśnienie założyłam to nieszczęsne rajstopy masakra takie obcisłe położyłam się na stół coś mi wstrzyknęli bo zaczęło mi się w głowie kręcić i tylko słyszałam jakieś 2 drętwe kawały i potem zasnęłam obudziłam się o 18 coś gadali justnko budzimy się dały mi pielęgniarki tel dzwonił Daniel nie pamiętam o czym z nim rozmawiałam ale czułam się tak jakbym miała ogromnego kaca hehe potem zasnęłam o 20 już normalnie funkcjonowałam nie bolało mnie gardło przez chwilę miałam sucho ale po 15 min już normalnie połykałam ślinę chciałam do dreamer napisać eska i podniosłam głowę i mi się zrobiło niedobrze zwymiotowałam to co mi podali hehe ale chyba nie wszystko bo do tej pory czuję że coś mi zalega w gardle a nie mogę tego normalnie wykaszleć o 22 zjadłam jogurcik kanapkę i herbatkę i całą noc przespałam do 12 czuwałam bałam się zasnąć o 12 dała mi pielęgniarka antybiotyki i kroplówkę i zasnęłam obudzam się przed 7 rano normalnie wstałam do toalety nie bolało mie nic tylko dreny przeszkadzały dawały taki dyskomfort o 11 dr zdjął mi opatrunki więc na chwilę zobaczyłam cycunie są śliczne nie za duże bo nie dało rady większych mi wsadzić ale i tak się cieszę w domu noc przespałam całą rano jak mama mnie podnosiła to trochę bolało wiadomo cała noc bez ruchu ale po chwili przeszło co jakiś czas mam napady i strasznie mnie cycki swędzą po prostu całe nie potrzebuje leków żadnych bo praktycznie mnie nic nie boli tylko podczas chodzenia trochu przeszkadza więc kochane co są przed op nie macie co się bać jestem przykładem że nie boli po op jutro jadę na zmianę opatrunku jak tylko będę mogła zrobię fotki
miłego weekendu idę trochę pochodzić bo wtedy najlepiej się czuję
Nareszcie mam znowu trochę czasu, żeby do Was zajrzeć! Jusi! Myslałam o Tobie w dzień Twojej operacji, bardzo sie cieszę, że wszystko poszło sprawnie Oby tak dalej.

Dziewczyny, czytam i czytam Wasze wypowiedzi i nie mogę wszystkiego ogarnąć po takim czasie ja wróciłam do pracy i trzaskam nadgodziny, poza tym komputer mi się zepsuł, teraz pisze od kompa kolezanki, jutro mam zamiar iść i kupić sobie nowy, takze mam nadzieję, że będę miała z Wami trochę pogadac, bo muszę przyznać, że mi tego brakuje.

Moje cycuchy mają już 4 tygodnie i nie mogę się na nie napatrzeć, przy nich mój większy brzuch nawet nie wyglada źle są małe, ale piękne i nie przeszkadza mi ich rozmiar. Blizny i cycuchy codziennie nacieram Bio Oilem i cierpliwie czekam aż trochę zmiękną, bo na razie ich do rąk TŻ nie daję, zwłaszcza, że jest to ktoś nowy i boję się, że jak ich w takim stanie dotknie to się zrazi i nie będzie na nie normalnie patrzył. Wszystkie moje przyjaciółki już je widziały i się zachwycaja, robia mi kontrolę co jakiś czas

Idę czytać dalej, jeśli chcecie fotki to zrobię na pewno

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

jeszcze co do staników, wczoraj kupiłam jeden w C&A, bardzo łądnie wyprofilowany, bez fiszbin, za 34,9 więc stwierdziłam, że warto tyle, ze jest pod biustem 75 i raczej mniejszych nie ma, wiec trzeba go lekko wszyć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-03, 10:36   #3178
balbinka 020
Raczkowanie

Dzień dobry w niedzielę

Dzisiaj 6 dzień po operacji Czuję się bardzo dobrze,ruchowo jestem też całkowicie sprawna,czasami jeszcze coś gdzieś zakuje ale tak jest super!Co do cery po narkozie to fakt jest diwnie tłusta.Z natury mam cerę mieszaną ale po narkozie to normalnie sam tłuszcz i to samo tyczy się włosów zrobiły się dziwne...myję codziennie a wciąż przetłuszczone ale mam nadzieję,że wszystko wróci do normy.
Stary 2013-03-03, 11:01   #3179
margo50100
Raczkowanie

Cytat:
No u mnie aż tak nie jest źle bo coś tam swojego mam-małe bo małe,ale są Natomiast zakładając te z ryżem przypominają mi że są cięzkie a tego się strasznie boję-że te cycki po op będa mi strasznie ciązyły,że będę czuć ten ciężar-dlatego też nie zalezy mi na dużych...
Iloona własnie ja jak z nimi pocodzę to przestaje czuć ich cieżar, ciało się po rpostu przyzwyczaja, polecam spróbować!
Stary 2013-03-03, 11:04   #3180
Rubineczka
Raczkowanie

Witajcie
Wchodzę na chwileczkę bo pracy od wczoraj mam sporo
Wkleiłam zdjęcie z piątej doby po zabiegu, zapraszam

Miłego dnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości