|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Cytat:
|
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Cytat:
starcza na 2-3 dni
|
|
|
#3153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
20 stopni i chłodno... teraz słońce wylazło, ale szału nie ma ![]() Cytat:
i jeszcze cebula i czosnek
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawno się tak nie bałam ![]() O tak, tak jeszcze zapomniałam o cebuli i czosnku ![]() Zabieram się za Revenge
|
|
|
#3155 |
|
Przyczajenie
|
Ej..Nie chciałam nikogo urazić ani nie patrze na nikogo z góry
Przysięgam Nie wgłębiałam się w każdy post, to fakt, moja wina.. ale piszecie tu o dietach, a ja chyba uważam diety (również te oparte na liczeniu kalorii) za kiepski pomysł. Kiedyś sama tak robiłam dopóki nie zaczęłam głębiej interesować się tematem. Problemem jest według mnie to, że wszelkie zalecenia, diety czy zasady tzw. 'zdrowego odżywiania' skupiają się na pojedynczych aspektach jedzenia: jakie jedzenie ma mało kalorii, co ma dużo białka, jakich węglowodanów czy tłuszczy unikać itd. To nie ma nic wspólnego z prawdziwie gęstym odżywczo jedzeniem. Do tego ignorowanie własnej fizjologii i zrzucanie wszelkich niepowodzeń na brak silnej woli, zbyt małą motywację czy po prostu dawanie z siebie zbyt mało powoduje tylko jeden wielki stres. Zapominamy, że organizm to małe laboratorium, które aby spalić kalorie uruchamia szereg procesów chemicznych. Każdy konsumowany produkt spalany jest inaczej, dwa produkty o tej samej kaloryczności, ze względu na różny skład, trawione są w różny sposób. To doprowadza nas do konkluzji: kaloria kalorii nie równa. Liczby jednakowe w tabelach kalorycznych nie mają odzwierciedlenia w liczbach kalorii gdy jedzenie dostanie się do naszego systemu. W zależności od tego czy konsumujemy węglowodany, białko czy tłuszcz nasz organizm reaguje wydzielając odpowiednie hormony i uruchamiając różne procesy trawienne. Różne procesy trawienne oznaczają różną ilość energii, która jest potrzebna do ich przeprowadzenia. Dla organizmu najważniejsze jest dostarczenie odpowiednich składników odżywczych, jeśli proporcja między nimi zostanie zachwiana to nawet przy prawidłowym kalorycznym zapotrzebowaniu pewne procesy (w tym odchudzanie) nie zostaną przeprowadzone prawidłowo. That's all folks! Nie musicie od razu skakać mi po główce Amen ;P |
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam pytać czy to ten
mój TŻ był na tym w kinie, sam bo ja nie chciałam iść podziwiam Cię, że oglądałaś
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
jakoś nie potrafię się wbić w rozmowę chciałam tylko dac znać, że żyję i bierę się do roboty, bo dziś na wadze 48,9kg czyli więcej jak było w poniedziałek a wesele coraz bliżej, nie chcę źle się czuć w tej kiecce, więc teraz obiecuję ładnie i zdrowo jeść no i ćwiczyć dziś jak na razie wszystko zdrowo, na śniadanie owsianka z bananem, a na obiad leczo zaraz zjem sobie brzoskwinię 2 śn nie było, bo codziennie jestem na mieście w tych godzinach i wracam akurat na obiad ![]() No i melduję ćwiczonka 20 przysiadów ( codziennie będę robić o 20 więcej ) 60 brzuszków 30 minut hula hop ![]() A jutro idę na siłownię z koleżanką, także będą 2 godziny ćwiczeń na brzuch i nogi, no i może pośladki
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, ja Ci dam "nie mogę się wbić w rozmowę"
proszę się odzywać więcej bo brakuje tu Ciebie Moni też... ciekawe czy już wróciła do Niemiec... ![]() Jak tam bieganko po mieście? dałaś się namówić TŻ-towi na frytki i kebaba? ![]() Brawo za ćwiczonka oooo, na siłownię idziesz?
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja Ci dam nie wbić się w rozmowe proszę pisać chociaż z rańca lub wieczorem jak znajdziesz torszkę czasu. Madziu ja marzę o takiej wadze jak Ty więc cii ale jak dorzucisz dziś siłkę to pewnie będziesz mieć jutro fajny spadek ![]() Paula ja kocham takie pasztety domowe <3 o jezuuu taki krojoooony gruby plaster na kromala ![]() Patimarshal ja napiszę tylko tyle, po prostu opuść ten wątek mamy dość obcych osób na tym wątku ;]Nie jestem w temacie jeśli chodzi o seriale
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Heroine no nie mam nic ciekawego do powiedzenia to siedzę cicho
nie dałam się namówić na frytki, wybrałam mniejsze zuuoo i zjadłam sałatkę z gyrosem A no idę na siłkę, ale tak tylko zobaczyć, bo przed wyjazdem do niemiec to szkoda mi kasę tracić, a siłke to ja w pracy będę miała Tinek Ty masz kochana taką figurkę jak marzenie, więc nie masz co zazdrościć hihi A siłka to jutro dziś piwko z koleżanką
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Booosz...dacie wiare,że od wtorku mam przerwę w imprezowaniu?!?!?!
![]() Także tego...od rana siedziałam z maską na łepetynie, przed chwilą zmyłam, nałozyłam jedwab, pomalowałam pazurki, ubranie pt. "Tania dziwka po przejściach" wisi już na krześle no i heja ^^
|
#3162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jutro idę, znazłam w końcu kogoś kto podziela moją pasję- ruskie szmpany ![]() Haha, no bez przesady!
|
|
|
#3163 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak włoski po eksperymentach ostatnich? ![]() No to super, że byłaś twarda Cytat:
ulalaa, gdzie dzisiaj bawisz? ![]() Cytat:
tyż lubię ![]()
|
||||
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co wasza Paula zaczynia? Gołąbki
Piekę je właśnie od kilkunastu minut w piekarniku, takie koślawce mi powychodziły, nawet nie wiem czy będą jadalne, bo farsz boski wyszedł, ale możliwe że ta kapucha do ![]() Edit: jak to wysyłam to już pok. godziny siedzą te gołębie, kapucha twarda - albo taka kapucha albo nie wiem Podlałam je bulionem - może zmięknie...No ale farsz lodzio miodzio ![]() Dziewczyny, jeśli chodzi o bloga to mam zawiechę. Naprawdę to ostatnia rzecz o której obecnie myślę, tym bardziej, że nawet nie mam pomysłu na zdjęcia. Przez ten bar nie mogę ich już robić w kuchni, a w salonie ciągle bajzel bo wiadomo że póki narożnik i ława nie dojadą to nic nie będzie stało tam gdzie powinno No i nic nie piszę. Wczoraj nawet zastanawiałam się czy go nie skasować ![]() I tak zbiorczo - ze wszystkich Kłamczuch ja Arię lubię najbardziej jako aktorkę I ciuch fajny, i włos mi się jakoś podoba i jakoś mi nie przeszkadza zbytnio w serialu ![]() Heroine, Ashley - nooo wszystko cacy i jeszcze ten akcent ![]() Zoska, też mnie z Arią zaskoczyłaś ale ja już tutaj pisałam że może być tak jak w Plotkarze że będzie wielkie zaskoczenie bo osoba "z kręgu" będzie tą tajemniczą osoba która wszędzie miesza ![]() Ewelcia, ja też mam taką kurtkę niepraktyczną, kolor cappuccino Ale na ramoneskę się mocno napaliłam chociaż wiadomo jak u nas bywa z pogodą - w mig robi się zimno. I nie wiem w końcu czy nie przelatać jeszcze w tym co mam.Ja już w końcu nie wiem jak jest z tą Ali Kurde niech to się już kończy Doczytałam o horrorze - nie widziałam - muuuuszę zobaczyć ![]() Madzia, taka waga i Ty się martwisz jeszcze Cocktail, dziękuję za kolejną opinię o paskach Wiesz, mi w nakładkach naprawdę nic nie przeszkadzało przed ciążą ale teraz nawet język jak szoruję to mam odruch wymiotny Kisiej, jakie rozkminy z PLL
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2013-08-22 o 17:33 |
|
|
|
#3165 | |
|
Zadomowienie
|
To już mam drugą osobę!
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Bradzo lubię, często oglądam, mam w zakładach jako jeden z nielicznych
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, a broń Cię panie boooożeeeeeeee!!!
weź mi tego nie rób Jesuuu, jaki akt desperacji Gołąbki! toż to uczta się szykuje jak nie wiem co a jaką kapuchę kupiłaś? taką normalną czy włoską? Młoda ogólnie bardzo szybko mięknie
|
|
|
|
#3167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I absolutnie nie napisałam tego żeby usłyszeć tego typu komentarze i jakoś sobie podnieść samoocenę, ale właśnie takie wypalenie jakieś przeżywam, jakoś nie mogę się zebrać z postem, no i te warunki właśnie...Filmów nawet nie oglądam żeby jakaś recenzję naskrobać, bo dopiero dziś przynieśliśmy do pokoju nagłośnienie, bo nam szafkę pod TV typek przywiózł. Mam nadzieję że się jakoś obudzę i blog dalej ruszy ![]() Cytat:
Może dojdzie jakoś ta kapucha ![]() Edit: Mięknie w bulionie
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2013-08-22 o 17:52 |
|||
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, na pewno wyjdą pyyycha
a z czego farsz robiłaś? samo mięsko czy z ryżem?
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja byłam z Tż na spacerze i zjadłam 2 gałki lodów Macie pomysł na obiad jutro, nie wiem co zrobić a takie popularne już mi sie znudziły |
|
|
|
|
#3170 |
|
Zadomowienie
|
Ewelcia, 14stopni?? O maskara
no ja mam idealnie, bo nie leze plackiem na sloncu, tylko w cieniu,w lezaczku, ksiazke czytam nie lubie sie czuc jak skwarek na patelni ![]() margotku, fajnie, ze sie odzywasz ![]() heroinko, no postanowilam ciut popuscic, ale nie do konca w ogole nie wiem, czy to faktycznie duzo jem, czy jak, ale naprawde czuje sie tu nonstop pelna, moze to temperatura mi apetyt odbiera haha, chyba znak, ze czas tu zostac na stale![]() tinku, Paula niestety, ale blendamed WS zostalywycofane ![]() Widze, ze PatiMarshall, musiala miec ostatnie zdanie- niestety, ale znow napisalas o rzeczach, ktore sa oczywiste - organizm potrzebuje przeciez roznej ilosci energii do strawienia pszennej bulki, a innej do strawienia bialka nie chcac sie wdawac w dyskusje o rzeczach oczywistych, dodam tylko, ze ladnie to wszystko podsumowalas, moze powinnas to napisac we wszystkich watkach typu "jak zrzucic 150. Kg w 3 dni?" ?
|
|
#3171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są na tych zgrubieniach. Odcinałam, ale to pewnie taka kapucha ![]() Cytat:
Ewelcia, ściągnęłam filmidło Dziś jak TŻ nie będzie łamało po pracy to obejrzymy
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2013-08-22 o 19:18 |
||
|
|
|
#3172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a z kim Ty tam jesteś? ![]() No co Tyyyyyy 3 dni temu byłam w aptece i były! Przed moim nosem ![]() Cytat:
na tych zgrubieniach to normalka, że są twarde
|
|||
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3174 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"przelot po blogach i wizażu" - tylko to mnie motywuje by rano wstać ![]() Cytat:
dziś dzielna byłam i zamiast słodyczy zjadłam śledzia![]() Gratki z okazji zakończenia kosztownych randek ze stomatologiem ![]() teraz to już tylko przyjemności...piaskowani e, skaling i wizyty kontrolne![]() Mam nadzieję, że kawa Cie w reanimowała trochę ![]() Cytat:
przypomniałaś mi o paście jajecznej z makrelą ![]() Cytat:
a szczerze mam nadzieje, że to ostatni sezon bo ileż można A Tobie widzę lato służy utrzymaniu smukłej sylwetki Od kiedy pamiętam latem tyje a chudnę na zimą ![]() Dziś luźniejsze popołudnie mam, chata wolna czasopismo w łapie I kupiłam dziś kolejny balsam do ciała i ów cudowny błyszczyk hamujący apetyt błyszczyk bezbarwny zawsze się przyda a za te parę zł to tyle śmiechu miałam, że uważam za opłacalną inwestycje nawet jak nic nie schudnę od niego![]() Dziś 2x tifoczki, słodyczy zero Śniadanie: mleko1,5% 125g płatki owsiane20g (tu ważę bo to idealne proporcje dla mnie są II śniadanie: koreczki śledziowe i kromka chleba obiad: 3 jajka S smażone -pseudo jajecznica i kabanosy 3 cienkie takie (ok 25g) i pomidory 2 - (wiem, wiem ale ja nienawidzę gotować a tu już chociaż ciepły element jest )przekąska maliny i 2 nektarynki a na kolacje mam łososia do podgrzania Paula z tym ważeniem masz dużo racji...ja i tak na pamięć znam wszystkie tabele kcal i na oko dobrze wiem co i jak
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
No to nie wiem
ja jak nie mam pomysłu to stawiam na jajecznicę i pewnie jutro będzie w ramach obiadu, bo TŻ na dyżurze i nie opłaca mi się dla siebie czegoś wymyślać
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Za mną pół godziny rowerka i trochę gimnastyki. Teraz popijam wodę z cytryną i myślę czy aby jeszcze czegoś nie zjeść
Może lekką kanapeczkę albo serek homo bo mam Czekam na TŻ, może jak wróci to ten horror Ewelci obejrzymy ![]() Cytat:
![]() Aż musiałam wguglować Opinie widzę są różne. Coś tam u niektórych działa ![]() Jakie masz pisemko? Ja kupiłam w tamtym miesiącu Glamour i mi się bardzo przyjemnie czytało, chociaż za dużo tam jednak takiego targetu na "feszyn wiktims". Np. w jednym z artykułów było: "gdy po pracy biegniesz na zakupy ze stylistką lub na pokaz mody" Że cooo? A ostatnio mnie Avanti korciło ale odłożyłam - zaraz by mi się ciuchów nowych chciało ![]() To luzik Ciekawe czy TŻ posmaczą Teraz je trącałam widelcem jak do michy przekładałam i w ogóle już pomiękły - będzie dopszzz
|
|
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zakupiłam z ciekawości Harper's Bazaar ale jak dla mnie za mało czytania za dużo mody... ale to chyba dobrze bo to w sumie czasopismo o modzie więc mogłam się spodziewać
|
|
#3178 |
|
Zadomowienie
|
Heroine, z mamą
planowalam na sierpień wyjazd z moim chłopakiem, ale on ma trochę zobowiązań w domu i wkuwa do egzaminów, więc wspólny wyjazd jak coś jest w planach w polowie wrzesnia dopiero Nie mow, że u Ciebie są te paski?? Dzizas, w żadnej nie ma, pytałam w Krakowie w kilku, jak nie kilkunastu i mi facet powiedział, że wycofali a lekko mowiac, zdesperowana już jestem ![]() Margot, no, dzisiaj aż za bardzo sobie pozwolilam na przymaki, wpadlo kilka takich ciastek ich, bo chcialam wlasnie sprobować ale cóż, jutro też jest dzień, już nie bede musiała ich próbować tak, poranny przegląd blogów z kawką albo herbatą to mój mały rytuał ![]() Paula, nie kasuj ![]()
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Heroine Daj spokój mało w gacie nie narobiłam ze strachu
![]() MedzikKiedy ja wrócę do takiej wagi nawet nie mam jak się zważyć w domu, bo baterie padły Tinek ![]() i nie chce narazie kupować, bo inaczej wchodzę na wage codziennie ![]() ![]() za ćwiczenia ![]() PaulaDokładnie z sandałków od razu w kozaki ja też nie kupuje żadnej nowej, bo na zimę muszę się w jakąś zaopatrzyć, a one takie drogie ![]() no i buty na jesień muszę kupić, a już nie wspominam nawet o kozakach ![]() Gołąbki ![]() kocham, uwielbiam ![]() Twoje też na pewno pyszne mówi, że raz chciała zrobić i jej nie wyszły i więcej nie robi ![]() Daj znać czy oglądaliście ten horror dla mnie był masakryczny ![]() bałam się jak nie wiem co Margot uwielbiam tą pastę, a szczególnie rano na śniadanko ![]() A teraz będzie 2 część we wrześniu tego horroru ja Cię podziwiam, nie obejrzałabym sama za żadne skarby taka ze mnie boi
Edytowane przez ewelciaa144 Czas edycji: 2013-08-22 o 23:54 |
|
|
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
Heroine noo po ostatnich wakacjach to ja ważę 52kg:/ nigdy jeszcze tyle nie ważyłam. Muszę mieć 4 z przodu bo inaczej się wścieknę! O wiele lepiej się wtedy czuję. Więc muszę się wziąć w garść, a waga tak łatwo nie leci jak u naszej Madzi :/
Paula ja kocham gołąbki, mama jak zawsze robiła to tak dużo, bo uwielbiamy. Ja zawsze polewałam duuuuużą ilością sosu pomidorowego, żeby pływały w nim Ale z Ciebie zdolna kucharka ! ![]() Ewelcia a Ty ile ważysz i ile masz wzrostu? bo o ile się nie mylę, marzy nam się dojść do podobnego celu też nie pamiętam kiedy ostatnio ważyłam tyle co Medzik, a dam się pochlastać za tą wagę ![]() Również nie mam zamiaru kupować na razie baterii bo też wchodzę codziennie - waga zuooo ![]() Zmykam do pracy na 8 i dziś do ok.17 a później do gina. Najpierw muszę się gdzieś umówić prywatnie, bo mam jakieś zapalenie i dostaje wściekodupy od kilku dni... po raz 1 coś takiego mi się zdarzyło i normalnie to jakaś masakra :/
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

Ja robię dzisiaj i mrożę ^^

tylko nie wiem czy potrafiłabym zrobić. Swoją droga macie pomysł na jakiś obiad dzisiaj mam ziemniaki z wątróbką i surówka a nie mam pomysłu na jutro 

u mnie 25 stopni i słoneczko
20 stopni i chłodno... teraz słońce wylazło, ale szału nie ma 
mój TŻ był na tym w kinie, sam
jakoś nie potrafię się wbić w rozmowę
chciałam tylko dac znać, że żyję
a wesele coraz bliżej, nie chcę źle się czuć w tej kiecce, więc teraz obiecuję ładnie i zdrowo jeść no i ćwiczyć
) 

weź mi tego nie rób 
dziś dzielna byłam i zamiast słodyczy zjadłam śledzia
Może lekką kanapeczkę albo serek homo bo mam