Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 23:47   #3151
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Gratuluje synusia

Super, że w końcu trafiłaś na fajnego lekarza

Supcio ubranka

Super ubranka i śliczny brzusio

Niunia wyrazy współczucia Życzę Ci przede wszystkim dużo dużo siły.

A my już po wizycie
Małej nic nie urosło między nóżkami i na 100% zostaje dziewczynką
Niestety tak się ułożyła, że doktorek nie mógł jej w ogóle zbadac Serduszko jest, rączki są, nóżki są, żeberka, nerki, płuca są, główka została zbadana dowcipnie, bo przez brzuch się nie dało więc z główką wsio w porządku, nosek piękny, czółko też. Mała waży 349g.
Podsumowując strasznie się cieszę z wizyty, że Mała jest cała i zdrowa

Rybko Ty się chyba pytałaś o stopień dojrzałości łożyska
Takie cuś znalazłam w necie:
Skala Grannuma używana jest do oznaczenia stopnia dojrzałości (starzenia się) łożyska. Skala Grannuma ma cztery stopnie - 0, I, II, III. Na początku ciąży łożysko ma stopień 0, od około połowy ciąży powinno mieć już stopień I, trzeci trymestr to stopień II, natomiast stopień III zazwyczaj osiąga ok. 39 tygodnia ciąży. Stopień dojrzałości łożyska ocenia się w badaniu USG na podstawie ilości odkładających się w łożysku złogów włóknika i wapnia.

Ja mam I st i jestem w 2 trym
za wizytę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Niedawno wróciłam, odebrałam dziś sukienke na ślub jest taka jak chciałam dobrałam sobie biżuterię z moich zbiorów a na wieczór spotkanie z moimi przyjaciółkami, idealne zakończenie dnia

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 05:25   #3152
ania_cz79
Raczkowanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

niunia_20 bardzo mi przykro nawet nie wiem co napisać.

----------------------------------------------------------------------

_Peggy blog to fajna sprawa jak ma ktoś czas ale tylko anonimowo nawet dla znajomych i rodziny bez zdjęć i ważnych informacji o swojej rodzinie. Nieświadomie wiele ludzi wyrządza krzywdę sobie i swoim dzieciom uzewnętrzniając się w sieci, na portalach społecznościowych, wszędzie publikując zdjęcia dzieci.
Ja też mieszkam daleko z rodziną widzę się rzadko ale jeśli będę chciała informować ich o naszym życiu to napisze maila i wyślę zdjęcia na prywatną skrzynkę.
Blog to fajny pomysł do wyrażania emocji i zapisywania swoich przeżyć ale pamiętaj o anonimowości. Znam kilka przypadków gdzie niestety bardziej to zaszkodziło i pomogło.
Ale to moje zdanie...
A tak na marginesie też mam takie humanistyczne pociągi. Pół życia pisałam pamiętniki, śmieję się teraz jak to czytam, myślę również o tym żeby do tego wrócić, właśnie dla dziecka, ale mam za mało czasu a to również byłaby fajna pamiątka dla dziecka.

Jak miałam 12 lat napisałam książkę o miłości Niestety gdzieś mi zaginęła po kilku przeprowadzkach.

A ogólnie dziewczyny jakie macie właśnie zdanie na temat chwalenia się na portalach społecznościowych typu fb swoimi pociechami, swoim życiem.
Ja jestem na nie.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 06:18   #3153
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Zszokowana wiadomością niuni nawet się z Wami nie przywitałam.
Nie wiem jak wy to robicie, że jesteście cały czas na bieżąco. Ja niestety nie daje rady zaglądać tu codziennie, albo nadrabiać 10 stron, ale chyba już się do tego przyzwyczaiłyście, że raz pisze z Wami cały dzień, a później znikam na tydzień
ja siedzę w domu więc mam czas na pisanie tutaj

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Mam z 9tc Maskara jaka widac roznice!
niewielka różnica
Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślala Któraś z Was o założeniu bloga parentingowego? Bloga o swoim dziecku i maciezyństwie/rodzicielstwie? W mojej glowie taki pomysl zakwitł na dlugo przed ciążą, ale na razie nie wiem jak "ugryść temat".
Wydaje mi się że taki internetowy pamiętnik mógłby być fajną pamiątką dla nas rodziców (wszak pamięć jest zawodna) oraz dla Nszych dzieci (jak Bóg da będziemy mieli minimum dwoje dzieci). Myślę że fajną pamiątka była by dla Adasia gdy już będzie dorosłym Adamem, mozliwość poczytania co czuła/myslala Mama gdy miał pare miesięcy, jak On sam wyglądał, zachowywał się itp. Druga sprawa to My mieszkamy w UK i wielu naszych bliskich żyje w Polsce, dlatego też myślę że Pamietnik byłby fajnym sposobem "podglądania" w miarę na bierząco Adasia (czyli swojego wnuka, siostrzeńca, bratańca itp.). Z czasem jak wrócimy do Polski to Angielscy znajomi (niektórzy tak bliscy jak rodzina) będą mogli nadal w jakimś tam stopniu być w naszym życiu.

Co o tym myślicie? Wiem że teraz pisanie blogów rodzinnych jest na czasie, ale ja za modą nie gonie Troszeczkę też boje się "odrzeć z prywatności" naszego Bombla
pomysł z blogiem fajny, ale trzeba pisać w miarę regularnie żeby miało to sens
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ja porównywałam z poprzedniej fotki którą kiedyś wklejałaś,ale stosunkowo niedawno chyba

A ogólnie dziewczyny jakie macie właśnie zdanie na temat chwalenia się na portalach społecznościowych typu fb swoimi pociechami, swoim życiem.
Ja jestem na nie.
ja niestety nie porównywałam, ale mój TŻ twierdzi że ostatnio mi brzuch ie rośnie, więc może coś w tym jest

co do portali i się chwalenia, ja nie mam nic przeciwko temu, jeżeli zdjęcia które wrzucają nie są w jakiś tam sposób krzywdzący... kiedyś moja koleżanka (dodam że w moim wieku- 24 lata) wrzuciła zdjęcia swojej prawie 4 letniej córki i ona miała w ustach coś co przypominało papierosa i jeszcze jakiś taki podpis był to już jest przesada
inna znowu wrzuciła zdjęcie gołego dziecka w kąpieli

a jeżeli, ktoś wrzuca zdjęcia ze: ślubu, chrzcin, wakacji, jakichś fajnych momentów z życia to fajnie

hejo
ale miałam dzisiaj sen zboczony i mój TŻ mnie obudził

w ogóle wczoraj ciasto nie tak zrobiłam i mi zakalec wyszedł, ale małżowi smakuje a dzisiaj byłam święcie przekonana że mam wizytę u neurologa, a tu się okazało że w piątek moje myślenie jest zdecydowanie upośledzone ostatnimi czasy...
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-17 o 06:19
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 06:22   #3154
aaby
Zakorzenienie

Czytałam, nadrabiałam, ambitnie chciałam poodpisywać... i wczorajsza wiadomość zwaliła mnie z nóg

niunia, strasznie mi przykro z powodu Waszej straty Wiem, że żadne słowa nie pomogą i nie ukoją Waszego bólu - pewnie to trywialne, ale musi minąć po prostu czas. Wiedz, że jesteśmy tutaj

nemosku Dziś nochal trochę wyżej Jakoś tak ostatnio mam sinusoidalne nastroje... Pewnie hormony...
Ale piękne zakupy! To wszystko z wyprzy?! Chcę takie pajace z KappAhl'a! U mnie ich nie było

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Dziewczyny, dopiero pooglądałam fotki, bo na telefonie mi się nie wyświetlają
Piękne brzuszki i piękne zakupy!

paulinaizabela, ile płaciłaś za ten 3pak pajacy z Nexta w kwiatki? Polowałam na niego, ale okazało się, że w PL sklepie on-line Next nie robi wyprzedaży, a teraz jest już nowa kolekcja

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-07-17 o 06:19
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 07:07   #3155
coralady
Wtajemniczenie

Witam

niunia tak bardzo mi przykro...Nie mam słów na takie Nieszczęscia!

nemosek śliczne ubranka Takie "nieoklepane",naprawd ę ładne!

Peggy ja pisze dziennik dla mojego synka(wcześniej dla córki), jest tam wszystko-zdjęcia usg,moje zdjęcia brzuszkowe,wspomnienia,wy darzenia z życia itd.Nie mam potrzeby pisania jeszcze bloga.

Piękne macie Brzuszki-wszystkie!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 07:18   #3156
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

ehh nie wiem jak to napisać i przepraszam za złe wieści

Mojego maleństwa juz nie ma ze mną. Pozostanie na zawsze w moim serduszku. Pisałam Wam w któryś dzień że pobolewa mnie brzuszek i wieczorem kolo 22 juz na papierze zobaczyłam śluz z odrobina krwi więc pojechaliśmy na IP. Lekarz mnie zbadał (akurat był mój) i niestety usłyszałam wyrok: rozwarcie na 3 cm i pęcherz płodowy uwypukla sie do pochwy... Powiedział że szanse są ale bardzo niewielkie. Dostałam tabletki, kroplówki, specjalnie wymienili mi łóżko żebym mogła mieć podniesione nogi i miałam leżeć i nie wstawać. Tak było przez 4 dni. W sobotę popołudniu poczułam bardzo silny ból w dole -taki że normalnie ruszyc sie nie mogłam bo tak bolało. Póżniej zaczęło się krwawienie delikatne. Zawołałam położna i mówię jej że mnie boli i nie wiem czy to wzdęcia (kupkę mi się trochę chciało a nie robiłam od 4 dni) czy poprostu tam sie zaczyna coś dziać. Zawołała lekarza, zbadał mnie na łóżku i mówi że pełne rozwarcie i na porodówkę. Byłam tak ok 21 godziny. CZekalismy aż wody odejdą i odeszły koło 23.30. Miałam regularne skurcze najpierw co 13, 10, 5 i 3 minuty. To było straszne. Maż był cały czas ze mną. Michałek urodził się 13 minut po północy 13.07.2013 roku, ważył 296 gramów i miał 22 cm. był taki malutki... ciężko mi o tym pisać ale chciałam żebyście wiedziały. Wczoraj był pobrzeb maluszka. Nie wiem jak dałam radę w tym uczestniczyć. Tyle dni i nocy przepłakanych... Moje serducho pęka z tęsknoty i smutku. Jakoś trzeba życ dalej ale nie wiem jak... Przepraszam

Wam drogie Mamusie życze Wszystkiego dobrego
Bardzo Ci współczuję kochana... dlaczego to się trafia kobietom, które chcą mieć dziecia inne piją i rodzą w terminie, lub rodzą i zabijają....to niesprawiedliwe.... nosisz pod sercem maluszka, tak go pragniesz..a teraz jest z aniołkami to nie feir aż się popłakałam..jaki ten los jest niesprawiedliwy

aż się nie chce chwalić że zaczełam 20 tydz...(( takie to smutne i mam dola,boję się że i mnie może to spotkać.....bo moja siostra poroniła,druga urodziła w 6 miesiącu, a i moja mama też poroniła....

Edytowane przez agnieszka255
Czas edycji: 2013-07-17 o 07:22
agnieszka255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 07:24   #3157
issia88
Zakorzenienie

Witam Mamusie z rana

Dziś coś kiepską noc miałam :/ budziłam się, na lewym boku źle, na prawym też, a na plecach to już w ogóle katorga :/

Idę szykować śniadanko, bo jadę z mężem zawieźć mój samochód do mechaników na przegląd, bo idzie do sprzedaży - 3 auta w domu to zdecydowanie za! dużo :/ w tym w moim spłacam kredyt, więc już w ogóle :/

Anula - pochwal się sukienką :P

Nemosek - śliczne ubranka

Agnieszka255 - oj zgadzam się z Tobą. Nie raz dziewczyny w ogóle nie dbają o ciążę i rodzą się piękne i zdrowe dzieci, a tu się przytrafia coś takiego kobiecie, która pragnęła tego dziecka i wszystko robiła, aby było całe i zdrowe :/ Bez sensu...
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 07:27   #3158
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
aż się nie chce chwalić że zaczełam 20 tydz...(( takie to smutne i mam dola,boję się że i mnie może to spotkać.....bo moja siostra poroniła,druga urodziła w 6 miesiącu, a i moja mama też poroniła....
Agnieszka nie mozesz tak myśleć, bo Ciebie to wcale nie musi spotkać

mówiłam wczoraj TŻ o przypadku niuni i mi powiedział, żebym takich rzeczy nie czytała bo od kiedy spodziewamy się dziecka jego bardziej ruszają takie wiadomości niż wcześniej
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 07:29   #3159
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
różnica jest, ale wg mnie malutko brzuszek urósł :P

Dzień dobry

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 07:31   #3160
nasturcja7667
Zadomowienie

Witam się z Wami!
Nic mi się nie chce, ale serio muszę się wziąć do roboty, bo samo się nie posprząta, niestety

Jakiś taki smutny humor mam. Pewnie przez stres. Bejbziol wczoraj tak mocno kopał wieczorem, że aż mnie bolało Normalnie rozszalał się strasznie, a nic takiego nie jadłam/ nie piłam co mogłoby go tak rozruszyć.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:11   #3161
Kabriela
Zadomowienie

Dziewczyny ja dzisiaj jestem nie do życia, w nocy nie mogłam spać budziłam się non stop, teraz jestem jak zombi....a poza tym późnym wieczorem brzuch mnie bolał i warczałam na męża i trochę mi głupio teraz...a poza tym po wiadomości niuni jakoś nie jestem w nastroju...niestety ja nie umiem o tym nie myśleć...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:24   #3162
Olenka_24
Zadomowienie

Hej dziewczyny !

Witam się z Wami z rana. Ja też dziś coś średni humor mam, i zero chęci na cokolwiek
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:34   #3163
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość

Dziewczyny myślala Któraś z Was o założeniu bloga parentingowego?
Nie myślę o tym z kilku względów:
1. Prowadzę bloga kosmetycznego i już z 1 dzieckiem mam na niego niewiele czasu, a co mówić z kolejnym maluchem.
2. Mój mąż jest bardzo wielkim przeciwnikiem zamieszczania w internecie zdjęć z życia prywatnego, nie ma nk, fb, nikt go praktycznie w internecie nie zobaczy. Zdjęć z nim tez raczej nie daję, jak pokażę córcię na fb to już jest niezadowolony więc co mówić o maluszku...
3. Jakoś nie czuję takiej potrzeby- z Olą wszystko uwiecznialiśmy na zdjęciach, na filmach kamerą i to jest nasza pamiątka.

Witam z rana

Nie spałam pół nocy bo Misio tak mocno kopał. Śpię przytulona brzuchem do pleców męża więc i on nie spał bo wciąż obrywał kopniaki i to dość mocne

Pobolewa mnie mymłon i to dość mocno Nie wiem dlaczego, jak się przekręcam na 2 bok, wstaję itp. Może niuniek gdzieś uciska? Na usg nic nie było widać niepokojącego, ale to boli...

Uwaga! Chwalę się 22 tygodniowym brzuszkiem
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:43   #3164
maomami
Wtajemniczenie

A ja wstałam rano i od rana mam takiego nerwa że masakra!!! Zamówiliśmy z mężem teściowi prezent na urodziny ( od wszystkich dzieci- wart 350 zł), wczoraj sprawdzam status przesyłki, bo kurierem miała przyjść, pisze że w doręczeniu, tzn że kurier ją ma i powinna dojść, dzisiaj rano wchodzę, sprawdzam i okazuje się że niby kurier doręczył paczkę. No ja pier**** !!! Ciekawe gdzie ją doręczył, zadzwoniłam zrobiłam dym, kurier nie odbiera, pani zgłosiła sprawę do oddziału w krakowie i teraz czekam na ich odzew. Ja piernicze nie dość że to nie była mała paczka, pani mi powiedziała że jakiś Pan Nowak ją odebrał, no wszystko fajnie tylko u mnie we wsi nie ma Nowaka i ten baran kurier pojechał do miejscowości o takiej samej nazwie tylko że w innej gminie zapewne!!!!!

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:45   #3165
ktosiula
Wtajemniczenie

Dzień dobry
U nas dzisiaj początek 22 tygodnia. Też jestem "jakaś taka" po wiadomości od niuniu, wczoraj przed snem o niczym innym nie myślałam... miałam mieć w piątek USG polówkowe a rano mi zadzwonili, żeby przełożyć na poniedziałek i w ogóle mnie to przybiło. Tak bym chciała wiedzieć, że jest ok.

Ryba zmień mi USG połówkowe na 22.07. godz. 9.15

Cytat:
Widać różnicę, ale pomalutku się zmienia. A lekarka coś mówiła na to, że masz taki mały brzuszek? Z wagą stoisz w miejscu tak? U mnie tylko 0,5 kg na plusie ale brzuszek jest wyraźnie ciążowy choć nieduży, a też się martwię.

Cytat:
Udało się w końcu załadować fotki ,zebrałam się
Dobranoc
Boskie! Te pajace z Kapahla też mam. Szkoda, że ten najmniejszy rozmiar nie ma stópek, nie wiem czy zwróciłaś uwagę ale te większe już miały stópki zakryte! Ciekawe czemu??? Mimo to nie mogłam się powstrzymać i musiałam je kupić, są takie pozytywnie kolorowe

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Koniec! Weszłam do domu a tam od progu sciezka mrowek az do kuchni. Jak z jakiegos filmu .
W kuchni blaty az sie ruszały, podłoga to samo .. Akcja szmaty, odkurzacz , zasypywanie sola tam gdzie najprawdopodobniej ich zrodlo ..
No I chyba wygralismy. Przynajmniej na dzis. A co jak jutro wyjda? Kurde czy ja moge psikac rajdem jak jestem w ciazy?
.
Są takie proszki specjalne na mrówki. Pewnie u Was też gdzieś kupisz w sklepiej gospodarstwa domowego. Lepiej chyba nie psikać żebyś nie musiała tego wdychać.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 08:46   #3166
nemosek
Zakorzenienie

Witam się z ranka
Miałam ciężką noc ,nic się nie chce :/

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość

Ja jestem na nie.
Ja jestem antyfejsbukowa.Mimo że mam konto,b.rzadko tam zaglądam,nie ciągnie mnie tam w ogóle.Nie mogę się odnaleźć,jakoś mnie to nie kręci
Nawet jeszcze nazwiska nie zdążyłam zmienić i zdjęcia dodać

Aby Tak z wyprzedaży,dziękuję
Te pajace wzięłam na zniżkę -20%
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
\
nemosek śliczne ubranka Takie "nieoklepane",naprawd ę ładne!

\
staram się jak mogę

Agnieszka Nie ściągaj na siebie złych myśli

Cytat:
Nemosek - śliczne ubranka
.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja dzisiaj jestem nie do życia, w nocy nie mogłam spać budziłam się non stop, teraz jestem jak zombi....a poza tym późnym wieczorem brzuch mnie bolał i warczałam na męża i trochę mi głupio teraz...a poza tym po wiadomości niuni jakoś nie jestem w nastroju...niestety ja nie umiem o tym nie myśleć...
Nie Ty jedna....

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
za wizytę

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Niedawno wróciłam, odebrałam dziś sukienke na ślub jest taka jak chciałam dobrałam sobie biżuterię z moich zbiorów a na wieczór spotkanie z moimi przyjaciółkami, idealne zakończenie dnia

Ciekawa jestem efekt zobaczymy już niedługo

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:51   #3167
ktosiula
Wtajemniczenie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41829252]

Uwaga! Chwalę się 22 tygodniowym brzuszkiem [/QUOTE]

Ale ładny! Mój jest sporo mniejszy w tym samym tygodniu ale u Ciebie to już drugi bąbelek to pewnie dlatego bardzo kształtny, podoba mi się!

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A ja wstałam rano i od rana mam takiego nerwa że masakra!!! Zamówiliśmy z mężem teściowi prezent na urodziny ( od wszystkich dzieci- wart 350 zł), wczoraj sprawdzam status przesyłki, bo kurierem miała przyjść, pisze że w doręczeniu, tzn że kurier ją ma i powinna dojść, dzisiaj rano wchodzę, sprawdzam i okazuje się że niby kurier doręczył paczkę. No ja pier**** !!! Ciekawe gdzie ją doręczył, zadzwoniłam zrobiłam dym, kurier nie odbiera, pani zgłosiła sprawę do oddziału w krakowie i teraz czekam na ich odzew. Ja piernicze nie dość że to nie była mała paczka, pani mi powiedziała że jakiś Pan Nowak ją odebrał, no wszystko fajnie tylko u mnie we wsi nie ma Nowaka i ten baran kurier pojechał do miejscowości o takiej samej nazwie tylko że w innej gminie zapewne!!!!!
O kurde, ale numer. Ciekawe jak to odkręcą łajzy jedne... oby jak najszybciej

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:55   #3168
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem jak wy to robicie, że jesteście cały czas na bieżąco. Ja niestety nie daje rady zaglądać tu codziennie, albo nadrabiać 10 stron, ale chyba już się do tego przyzwyczaiłyście, że raz pisze z Wami cały dzień, a później znikam na tydzień
Byłam ostatnio u koleżanki, która niedawno rodziła i tak mnie jakoś nastraszyła, żebym wzięła się już za zakupy dla dzidzi, że następnego dnia obudziłam się o 6 rano i wylicytowałam wózek tako jumper 3 w 1 za 300 zł, wanienkę za 10 zł + taki leżaczek foczka i jestem w trakcie licytowania łóżeczka Tak się wzięłam za siebie! Dostałam sporo ciuszków od niej i czekam, aż siostra Tż skończy remont, bo od niej dostanę najwięcej ciuszków. Rodziła dwa lata temu swojego synka w grudniu, także ciuszki od niej będą idealne dla mojego Janka (tak ostatnio do niego mówimy, zobaczymy czy przyjmie się na stałe ) Jutro opróżniam szafki w małym pokoiku i robię miejsce na rzeczy mojego niunia. Pochwalcie się dziewczyny co już macie w swoich wyprawkach, może jeszcze bardziej mnie zmobilizujecie
Ulala no to faktycznie pełna mobilizacja
Ja w sumie kupuję po trochu, mam min:
ciuszki (cały czas jeszcze kompletuję)
kołoderka+poduszka+prześc ieradło+pościel do łóżeczka
rożek
2 małe kocyki
podkłady higieniczne- 5 szt (jeszcze dokupię)
pieluchy tetrowe- 5zt (też dokupię jeszcze)
2 opakowania pałeczek do uszu
miękka szczoteczka+grzebyk w zestawie do włosków
termometr kąpielowy
zestaw butelek Avent
podgrzewacz

I na tą chwilę to chyba wszystko..,w sierpniu mam zamiar z większych zakupów kupić łóżeczko z materacykiem no i jakiś większy kocyk+ znów jakieś akcesoria i pierdoły.

Cytat:
Dobranoc
śliczne te ubranka

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41829252]Nie myślę o tym z kilku względów:
1. Prowadzę bloga kosmetycznego i już z 1 dzieckiem mam na niego niewiele czasu, a co mówić z kolejnym maluchem.
2. Mój mąż jest bardzo wielkim przeciwnikiem zamieszczania w internecie zdjęć z życia prywatnego, nie ma nk, fb, nikt go praktycznie w internecie nie zobaczy. Zdjęć z nim tez raczej nie daję, jak pokażę córcię na fb to już jest niezadowolony więc co mówić o maluszku...
3. Jakoś nie czuję takiej potrzeby- z Olą wszystko uwiecznialiśmy na zdjęciach, na filmach kamerą i to jest nasza pamiątka.

Witam z rana

Nie spałam pół nocy bo Misio tak mocno kopał. Śpię przytulona brzuchem do pleców męża więc i on nie spał bo wciąż obrywał kopniaki i to dość mocne

Pobolewa mnie mymłon i to dość mocno Nie wiem dlaczego, jak się przekręcam na 2 bok, wstaję itp. Może niuniek gdzieś uciska? Na usg nic nie było widać niepokojącego, ale to boli...

Piękny brzusio, okrąglutki.

Hej

Widzę,że dziś niektóre w kiepskim humorze...
Myślę że większość z Nas poruszyła wczorajsza wiadomość od Niuni... Też myślałam o niej wczoraj...to taka straszna tragedia :-(

U Nas dziś cieplutko i słonecznie...
Wczoraj znów mały nie chciał dać mi zasnąć... on jest chyba nisko ułożony (już na 4d mi to ginka powiedziała) i strasznie kopie mnie po pęcherzu...,więc co róż zmiana pozycji albo trzeba było wstać na siusiu...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:57   #3169
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Witam Mamusie z rana

Anula - pochwal się sukienką :P
.
Cytat:
Ciekawa jestem efekt zobaczymy już niedługo
Jak się ogarnę po ślubie to może w niedzielę coś wrzucę ale nie obiecuję bo trzeba będzie znowu się pakować i szykować na wyjazd

Tak w ogóle to dzień dobry
Stary 2013-07-17, 08:58   #3170
kyte
Wtajemniczenie

Witajcie,
w ogóle nie mam na nic chęci.
Wczoraj byłam u dziewczyny, która ma córkę , i sprzedawała po niej rzeczy. Miałam kilka rzeczy odłożonych. Weszliśmy do domu a tam pełno ciuszków od koloru do wyboru, wszystkie w idealnym stanie. Zaczęła nam pokazywać każdy jeden ciuszek i zaczęłam wybierać. Nagle mój mąż się zapytał "ile za to wszystko?Proszę to wszystko zapakować" Stwierdził że tak mu się podobają wszystkie ciuszki, że nie jest w stanie wybrać I większość rzeczy dziewczyna kupiła w Next, więc te ciuszki kupiliśmy za bezcenI są śliczne Zaraz może uda mi się wkleić parę zdjęć.
I kupiłam do łazienki dwie wymarzone doniczki
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:58   #3171
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
łoo nieciekawie... ciekawe jak rozwiążą tą sprawę swoją drogą niezły ten pan Nowak, że odebrał paczkę której nie zamawiał

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 09:02   #3172
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam ostatnio u koleżanki, która niedawno rodziła i tak mnie jakoś nastraszyła, żebym wzięła się już za zakupy dla dzidzi, że następnego dnia obudziłam się o 6 rano i wylicytowałam wózek tako jumper 3 w 1 za 300 zł, wanienkę za 10 zł + taki leżaczek foczka i jestem w trakcie licytowania łóżeczka Tak się wzięłam za siebie! Dostałam sporo ciuszków od niej i czekam, aż siostra Tż skończy remont, bo od niej dostanę najwięcej ciuszków. Rodziła dwa lata temu swojego synka w grudniu, także ciuszki od niej będą idealne dla mojego Janka (tak ostatnio do niego mówimy, zobaczymy czy przyjmie się na stałe ) Jutro opróżniam szafki w małym pokoiku i robię miejsce na rzeczy mojego niunia. Pochwalcie się dziewczyny co już macie w swoich wyprawkach, może jeszcze bardziej mnie zmobilizujecie
Widzę że zakupy dzieciowe idą pełną parą

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
tak to jest jak mąż wraca z pracy koło 20 :P a dzisiaj wyjątkowo późno był ten obiad

czemu się nerwujesz? dziecko stresujesz
Przespałam się i już mi lepiej, już się nie denerwuje
Wczoraj teściowa wyprowadziła mnie z równowagi

Przepiękny, okrąglutki

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
za wizytę

Pochwal się sukienką (nie pamiętam czy dodawałaś ).
W ogóle jest stresik przed zbliżającym się ślubem ?

Cytat:
Dobranoc
- tyle mam do napisania

Dzień dobry
Zbieram się właśnie do szkoły rodzenia, nie wyspałam się i przez to mam ogromny problem żeby się zmobilizować i tam pójść
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 09:04   #3173
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ups...ja nie wiem jak oni te paczki dostarczają

Jaki zgrabny i uroczy po prostu

Nie pisałam jaki wczoraj nerw miałam.
Najpierw w Urzędzie Miasta młody szczylek dostał za swoje,bo się z łaska odzywał do mnie i do tż.I jeszcze odwrócił się plecami i gada do nas,jak ja tego nie lubię Jakby za kare tam siedział,niech się zamienię,chętnie wezmę jego etacik

Potem w straży miejskiej byliśmy bo dostaliśmy mandat.Stanęliśmy w takiej bocznej uliczce,zero znaku,dużo miejsca,nikogo nie zastawiliśmy i poszliśmy sprawdzić tylko do urzędu czy jest wydział geodezji.I po 15 minutach bach mandat jest.Polowali po prostu,dziady jedne!!!
Ale się bojowo nastawiłam,już mnie strażnik wkurzył na początku, bo cały czas do mnie ja pani nie pytałem,ale ja miałam dużo do powiedzenia
Jeszcze mnie karetka postraszył że wezwie jak się źle czuję.Ja mówię że czuję się dobrze tylko okoliczność mnie zdenerwowała.
I te swoje paragrafy itp, no to ja dalej w zaparte i mówię że mam wrażenie że straż miejska tylko czyhała na nas,a on się wkurzył tym i mówi to skoro czyhała to 200 zł mandatu i 2 pkt karne będą,więc ja a na jakiej podstawie, a on w pewnym momencie do mojego męża pan to ma ciężkie życie.
No to teraz się we mnie zagotowało i powiedziałam już wprost w mając ten mandat i wszystko, że niech się liczy ze słowami i że nie życzę sobie takich niekulturalnych tekstów.I wyszłam.
Cham jeden
A i mąż mandatu nie dostał.Przynajmniej taki plus.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-17, 09:08   #3174
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witajcie,
Wczoraj byłam u dziewczyny, która ma córkę , i sprzedawała po niej rzeczy. Miałam kilka rzeczy odłożonych. Weszliśmy do domu a tam pełno ciuszków od koloru do wyboru, wszystkie w idealnym stanie. Zaczęła nam pokazywać każdy jeden ciuszek i zaczęłam wybierać. Nagle mój mąż się zapytał "ile za to wszystko?Proszę to wszystko zapakować" Stwierdził że tak mu się podobają wszystkie ciuszki, że nie jest w stanie wybrać I większość rzeczy dziewczyna kupiła w Next, więc te ciuszki kupiliśmy za bezcenI są śliczne Zaraz może uda mi się wkleić parę zdjęć.
fajna reakcja męża

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Pochwal się sukienką (nie pamiętam czy dodawałaś ).
W ogóle jest stresik przed zbliżającym się ślubem ?
wrzucałam zdjęcia na Kate Middleton moja jest lekko zmieniona, ale to był pierwowzor, swojej zdjęcia nie mam, zapomniałam zrobić
Stary 2013-07-17, 09:08   #3175
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurcze przerąbane:/ Ja tak kiedyś też coś zamówiłam z Siódemki, też dostarczyli komu innemu (a nawet się nazwisko nie zgadzało) obiecałam sobie że więcej nie skorzystam z ich usług.
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41829252]Nie myślę o tym z kilku względów:

Witam z rana

za 22 tydz.
I sobie przypomniałam że jestem w 24 tc
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 09:14   #3176
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Boskie! Te pajace z Kapahla też mam. Szkoda, że ten najmniejszy rozmiar nie ma stópek, nie wiem czy zwróciłaś uwagę ale te większe już miały stópki zakryte! Ciekawe czemu??? Mimo to nie mogłam się powstrzymać i musiałam je kupić, są takie pozytywnie kolorowe
U mnie był tylko jeden rozmiar :/
Rzeczywiście dziwne to
Lubię takie żywe kolorki

Trele Nie zauważyłam Twojego posta o mrówkach,Tak jak pisze Ktosiula jest taki proszek specjalny.Siostra i koleżanka miały,wysypywały i problem zniknął jak na razie.Chociaż one takie sprytne że zaraz gdzie indziej mogą wyjść.

Koleżanka miała przy suficie w rogu i pryskała jakimś sprayem,a też jest w ciąży.Wietrzyła pokój i nic nie było.Ona jeszcze miała latające :/

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ulala no to faktycznie pełna mobilizacja
Ja w sumie kupuję po trochu, mam min:
ciuszki (cały czas jeszcze kompletuję)
kołoderka+poduszka+prześc ieradło+pościel do łóżeczka
rożek
2 małe kocyki
podkłady higieniczne- 5 szt (jeszcze dokupię)
pieluchy tetrowe- 5zt (też dokupię jeszcze)
2 opakowania pałeczek do uszu
miękka szczoteczka+grzebyk w zestawie do włosków
termometr kąpielowy
zestaw butelek Avent
podgrzewacz

I na tą chwilę to chyba wszystko..,w sierpniu mam zamiar z większych zakupów kupić łóżeczko z materacykiem no i jakiś większy kocyk+ znów jakieś akcesoria i pierdoły.

śliczne te ubranka

Piękny brzusio, okrąglutki.

Hej

Widzę,że dziś niektóre w kiepskim humorze...
Myślę że większość z Nas poruszyła wczorajsza wiadomość od Niuni... Też myślałam o niej wczoraj...to taka straszna tragedia :-(

U Nas dziś cieplutko i słonecznie...
Wczoraj znów mały nie chciał dać mi zasnąć... on jest chyba nisko ułożony (już na 4d mi to ginka powiedziała) i strasznie kopie mnie po pęcherzu...,więc co róż zmiana pozycji albo trzeba było wstać na siusiu...
Dzięki
to powolutku z wyprawką do przodu

Cytat:
Witajcie,
Pokaż

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

- tyle mam do napisania

Dzień dobry
Zbieram się właśnie do szkoły rodzenia, nie wyspałam się i przez to mam ogromny problem żeby się zmobilizować i tam pójść

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-17, 09:14   #3177
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwalcie się dziewczyny co już macie w swoich wyprawkach, może jeszcze bardziej mnie zmobilizujecie
ja już mam:
- ubranka
- wanienkę
- mate do wanienki
- rożek
- 4 kocyki cienkie i 1 gruby- muszę dokupić jeszcze jeden z tych grubszych
- 3 pieluszki flanelowe- jeszcze ze 2 muszę kupić
- wkładki laktacyjne
- frida do noska
- płyn do mycia ciała i włosów
- 10 sztuk pieluch tetrowych- jeszcze ze 20 dokupię
- majtki siateczkowe wielorazowe
- krem ochronny Mustela
- smoczek silikonowy
- łańcuszek do smoczka
- zestaw do pielęgnacji paznokci
- szczotkę+ grzebyk do włosków
- termometr do wody
- próbkę kremu Sudocrem
- komplety poszewek na pościel (dostałam je ale mi się nie podobają :P)

no i do odebrania mam:
- łóżeczko
- laktator ręczy i elektryczy
- przewijak

i to tyle mam na razie

zapomniałam że mam jeszcze 3 reklamówki zabawek dla takiego dziecka które już zaczyna się interesować czymkolwiek

aaaaaaa i karuzelę do łóżeczka mam

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-17 o 09:21
Stary 2013-07-17, 09:14   #3178
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie,
No to czekamy na fotki
Uwielbiam oglądać dzieciowe rzeczy

Nemosku, to miałaś wczoraj intensywny dzień...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 09:17   #3179
nemosek
Zakorzenienie

Gratki za tygodnie

Nikt dzisiaj nie wizytuje?

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja już mam:
- ubranka
- wanienkę
- mate do wanienki
- rożek
- 4 kocyki cienkie i 1 gruby- muszę dokupić jeszcze jeden z tych grubszych
- 3 pieluszki flanelowe- jeszcze ze 2 muszę kupić
- wkładki laktacyjne
- frida do noska
- płyn do mycia ciała i włosów
- 10 sztuk pieluch tetrowych- jeszcze ze 20 dokupię
- majtki siateczkowe wielorazowe
- krem ochronny Mustela
- smoczek silikonowy
- łańcuszek do smoczka
- zestaw do pielęgnacji paznokci
- szczotkę+ grzebyk do włosków
- termometr do wody
- próbkę kremu Sudocrem
- komplety poszewek na pościel (dostałam je ale mi się nie podobają :P)

no i do odebrania mam:
- łóżeczko
- laktator ręczy i elektryczy
- przewijak

i to tyle mam na razie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-17, 09:18   #3180
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie,
oo to już ciuszków masz kupę

nemosek, zapomniałam napisać że superanckie te ubranka, najlepsze bodziaki z żabkami

i gratuluję zaczętych tygodni i piękne brzuszki te co wklejały

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:

co?

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości