|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Rybko proszę dopisz mi wizytę 01.08.2013 godzina 14. Dziękuję
![]()
#3123 |
Zadomowienie
|
Niunia bardzo wspolczuje :-( okropnie to smutne. W ciagu ostanich dwoch lat przydazylo sie to mojej bratowej i mojej przyjaciolce. Serce boli...trzymaj sie cieplo kochana...
Nemosek wszystkie bodziki i spioszki byly w oryginalnyc i nie otwieranych opakowankach wiec darowalismy sobie. Malej nic nie bylo... Sliczne brzuszki dziewczynki. Ja wygladam jak beczulka hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Zakorzenienie
|
bo to jest ta sama fotka co wrzucałam wczoraj
![]() ![]() wiem, a tej koleżance coś się ubzdurało ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Rozeznanie
|
jestem wlasnie po 20 minutowym aerobicu
![]() ![]() lineczka1989 no ogromnego, to Ty nie masz, taki normalny- idealny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Supcio ubranka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my już po wizycie ![]() Małej nic nie urosło między nóżkami i na 100% zostaje dziewczynką ![]() Niestety tak się ułożyła, że doktorek nie mógł jej w ogóle zbadac ![]() ![]() Podsumowując strasznie się cieszę z wizyty, że Mała jest cała i zdrowa ![]() Rybko Ty się chyba pytałaś o stopień dojrzałości łożyska ![]() Takie cuś znalazłam w necie: Skala Grannuma używana jest do oznaczenia stopnia dojrzałości (starzenia się) łożyska. Skala Grannuma ma cztery stopnie - 0, I, II, III. Na początku ciąży łożysko ma stopień 0, od około połowy ciąży powinno mieć już stopień I, trzeci trymestr to stopień II, natomiast stopień III zazwyczaj osiąga ok. 39 tygodnia ciąży. Stopień dojrzałości łożyska ocenia się w badaniu USG na podstawie ilości odkładających się w łożysku złogów włóknika i wapnia. Ja mam I st i jestem w 2 trym ![]() Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-07-16 o 19:59 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- No prosze jaka piłeczka ![]() A ta w avatarze to ta z lodòwki? Co ja wczoraj od dupy strony ogladalysmy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale się obżarłam ![]() ![]() Rybko możesz mi dopisac wizytę na 11.08 z usg, godziny jeszcze nie znam. I drugą 23.08 g.9.20 wizyta w szpitalu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3132 | ||
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() Ja bym powiedziala taka wieksza pileczka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3133 |
Zadomowienie
|
Trele_Morele sa polskie sklepy, sa. Juz robilam malosolne kilka razy ale bobu nie znalazlam. A moze szybko wykupowany?? Pojde jutro znowu to sprawdze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dobra, zjadłam obiad w końcu mogę iść spać ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zadomowienie
|
Niunia Bardzo Ci współczuję Kochana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam jeść kolację ale... jakoś mi się odechciało. Mam ochotę położyć się i zasnąć i nie oglądać już niczyjej twarzy dzisiaj bo jakąś niesamowitą nerwę mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |
Wtajemniczenie
|
Niunia kochanie brak słów, tak bardzo Ci współczuje... łezkę uroniłam, to straszne co Was spotkało. Pamiętam jak pisałaś o tej niteczce krwi w śluzie... Życzę Wam dużo, dużo siły, bądźcie dzielni! Takie rzeczy nie powinny się zdarzać... Dziękujemy, że znalazłaś siły, żeby nam o tym napisać. Wierzę, że doczekacie się jeszcze maleństwa! Myślałam, że wszystko co złe już za nami, że to się nie zdarzy... Odmówię za Was modlitwę, niech aniołek śpi w spokoju...
Pięknie wyglądacie brzuchatki! Paulinaizabela wcale nie masz małego brzuszka, jest ok. Budowniczko u Ciebie też widać różnicę! Ale jesteś ewenementem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3139 |
Zadomowienie
|
Niunia bardzo Ci współczuję. Nie wyobrażam sobie nawet co czujesz. Powiedzieli Ci dlaczego tak się stało? Jeśli nie czujesz się na siłach, to oczywiście nie odpowiadaj.
Trzymaj się kochana. |
![]() ![]() |
![]() |
#3140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czemu się nerwujesz? dziecko stresujesz ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Zadomowienie
|
Zszokowana wiadomością niuni nawet się z Wami nie przywitałam.
Nie wiem jak wy to robicie, że jesteście cały czas na bieżąco. Ja niestety nie daje rady zaglądać tu codziennie, albo nadrabiać 10 stron, ale chyba już się do tego przyzwyczaiłyście, że raz pisze z Wami cały dzień, a później znikam na tydzień ![]() Byłam ostatnio u koleżanki, która niedawno rodziła i tak mnie jakoś nastraszyła, żebym wzięła się już za zakupy dla dzidzi, że następnego dnia obudziłam się o 6 rano i wylicytowałam wózek tako jumper 3 w 1 za 300 zł, wanienkę za 10 zł + taki leżaczek foczka i jestem w trakcie licytowania łóżeczka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Rozeznanie
|
Mam z 9tc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie już wróciłam,
nadrabiałam nadrabiałam cytowałam i przeczytałam co się stało u niuni...i koniec. Jest mi tak strasznie przykro i smutno. Niunia jeśli jeszcze tu zajrzysz na forum wiedz że jestem z Tobą całym sercem..trzymaj się kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zadomowienie
|
Niesamowite
![]() Ja to w ogolę jestem śmieszna. Na początku chciałam, żeby każdy widział mój brzuch, a jak ktoś powiedział, że mały jeszcze to byłam niezadowolona. Teraz chciałabym słyszeć, że nie widać wcale, że jestem w ciąży. Niestety nie słyszę tego często ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
niunia_20 Strasznie mi przykro. Nawet nie wiem jak napisać Ci kondolencje
![]() ![]() --------------------------------------------------------------------------------- Dziewczyny myślala Któraś z Was o założeniu bloga parentingowego? Bloga o swoim dziecku i maciezyństwie/rodzicielstwie? W mojej glowie taki pomysl zakwitł na dlugo przed ciążą, ale na razie nie wiem jak "ugryść temat". Wydaje mi się że taki internetowy pamiętnik mógłby być fajną pamiątką dla nas rodziców (wszak pamięć jest zawodna) oraz dla Nszych dzieci (jak Bóg da będziemy mieli minimum dwoje dzieci). Myślę że fajną pamiątka była by dla Adasia gdy już będzie dorosłym Adamem, mozliwość poczytania co czuła/myslala Mama gdy miał pare miesięcy, jak On sam wyglądał, zachowywał się itp. Druga sprawa to My mieszkamy w UK i wielu naszych bliskich żyje w Polsce, dlatego też myślę że Pamietnik byłby fajnym sposobem "podglądania" w miarę na bierząco Adasia (czyli swojego wnuka, siostrzeńca, bratańca itp.). Z czasem jak wrócimy do Polski to Angielscy znajomi (niektórzy tak bliscy jak rodzina) będą mogli nadal w jakimś tam stopniu być w naszym życiu. Co o tym myślicie? Wiem że teraz pisanie blogów rodzinnych jest na czasie, ale ja za modą nie gonie ![]() ![]() babku ja znowusz chciałabym by wszyscy widzieli że to ciąża, a nie że znowu przytyłam ![]() ![]() Jeśli chodzi o wyprawkę to ja mam pampersa sztuk jeden ![]()
Edytowane przez _Peggy Czas edycji: 2013-07-16 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |||||
Zakorzenienie
|
RybkoWidzę że nie mam wizyty ,proszę o dopisanie 2.08 godz brak
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tam widzę małą różnicę ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
Udało się w końcu załadować fotki ,zebrałam się
![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
Koniec! Weszłam do domu a tam od progu sciezka mrowek az do kuchni. Jak z jakiegos filmu .
W kuchni blaty az sie ruszały, podłoga to samo .. Akcja szmaty, odkurzacz , zasypywanie sola tam gdzie najprawdopodobniej ich zrodlo .. No I chyba wygralismy. Przynajmniej na dzis. A co jak jutro wyjda? Kurde czy ja moge psikac rajdem jak jestem w ciazy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.