|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
gosia z tego co wiem sa to badania darmowe bo to jest jedno z tych 3 przyslugujacych w pl na nfz. i prenatalne nie penetralne
![]() ![]() ![]() Kochana platne platne dopiero po 35 roku zycia sa darmowe teraz sa platne i dosc drogie 230 zl ![]() Santom
Będe mamusią ![]() Edytowane przez Gosiiaczek Czas edycji: 2013-10-09 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dziś pobudke zaliczyłam o 5 żeby specjalnie rano na 7 dojechać na WF w postaci jogi ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale gaduły z Nas :P Cytat:
![]() ![]() Kasian Dziewczyny dobrze mówią, jak się nie będziesz słuchać to będzie bacik ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
USG w 12 tygodniu, genetyczne, takie na którym przezierność karkową mierzą i wielkość poszczególnych organów jest refundowane. Jedyny warunek, żeby akurat miejsce w przychodni w tym terminie było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
Gosiiaczek - silna z ciebie kobietka (i to już od urodzenia)
![]()
#3155 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no widzisz ![]() ![]() Cytat:
Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Santom[/QUOTE] Ceny sa różne niestety no i też np tam gdzie pewnie będę skierowana jak się chce płytę to płaci się dodatkowo 50 zł i są to dwa badania jedno jakoś pod koniec pierwszego a drugie jakoś pod koniec drugiego trymestru. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Ale przynajmniej na tym drugim badaniu można zobaczyć dzidzie w 4d obraz jest wtedy kolorowy ale to też niestety kosztuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
A tez nie jestem pewna czy mi sie nieobilo o uszy, ze jesli to w 12 tc usg wyjdzie zle to wtedy lekarz daje skierowanie na bezplatna dalsza diavnostyke juz bez wzgledu na wiek. Moge sie mylic. Ale z drugiej strony jesli to usg wyjdzie prawidlowe to po co dalej sie stresowac i nakrecac,ze z dzieckiem cos jest nie tak, co?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3158 |
Rozeznanie
|
witam sie dziwczynki i znikam
bo lece na wizyte bo ma dzisiaj ale taka rutynowa bez usg jak bede po to sie odezwe jak znajde czas bo puzniej na pielgrzymke sie wybieram kolo 4 kg na nuszkach dam rade zawsze chdze to teraz tez musze isc nawet podwujmnie ![]()
#3159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale, jeśli chodzi o jakość sprzętu, to w zależności od tego czym dysponuje lekarz, 2d może być tak samo dobre jak 3d/4d. Cytat:
U mnie jak wyszły nieprawidłowości, to przed skierowaniem na badania prenatalne dostałam skierowanie na echo serca płodu. Tam na dokładnej maszynie jeszcze raz zostalam zbadana nieinwazyjnie i wykluczono potrzebę badań prenatalnych. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
Kochane mówicie tutaj o badaniach genetycznych a każda z Was chodzi do lekarza na nfz? bo chyba jak się chodzi do lekarza prywatnie to wszystkie badania też są płatne czy nie tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak chodzisz prywatnie to i badania krwi i usg są płatne. Dlatego powszechną praktyką jest, że wiele kobiet prowadzi ciążę u 2 lekarzy. Na NFZ bierze skierowania na badania, a jej lekarz prywatny komentuje wyniki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do drugiego zgadzam się w 100% ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hanka śpi, ja wciągnęłam na szybko serial ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- A jeszcze Wam powiem o płaceniu u mojego lekarza wczoraj ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
Mąż jest wiekowy
![]() Co ciekawe, dla niego to jest naturalne, że mama musiała pracować i oddała go do babci, w ogóle go to nie rusza. W przeciwieństwie do mnie. Ja nie mogłam w to uwierzyć, w głowie mi się to nie mieściło. |
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Raczkowanie
|
Ej mam sie martwic ze doktorka powiedziala mi ze mam zrobic te badania czy chce mnie naciagnac bo juz nic nie wiem ???? Serio teraz mam strach
![]() ![]()
#3167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To że Ty byłaś wcześniakiem, nie ma wpływu na to, czy Twoje dziecko też będzie lub że dziecko będzie chore. Być może są jakieś inne przyczyny (choroby genetyczne w rodzinie czy coś). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prenatalne też masz w cenie? no to super lekarz ![]() Cytat:
U nas nawet nie wiem jakie kolejki ja byłam raz u niej i nigdy więcej, przez tydzień nie mogłam normalnie chodzić a w jej kompetencje też wątpię, więc raczej sobie daruje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja znajoma chodzi do takiego strasznie pazernego na pieniądze że aż się w głowie nie mieści. Wyobraźcie sobie minął jej termin porodu więc poszła do niego na konsultacje, on tylko zaglądnął, stwierdził że wszystko ok, kazał przyjść za trzy dni i skasował 150zł, i tak 5 razy i za każdym 150 zł do jego rączki - no facet oszalał chyba ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 |
Rozeznanie
|
Ja zwariuje z tymi zachciankami
![]() Wczoraj lody zagryzałam śliwkami a dziś kupiłam 3 rurki z bitą śmietaną, gruszke, sok marchwiowo-selerowy i kiszoną kapuste..Ciekawe w jakiej kolejności to wszystko zjeść teraz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak tak, jak wyjdzie coś źle dają skierowanie do poradni genetycznej (niezależnie ile masz lat) i tam powtórne badania plus badania z krwi. Jak wszystko oki to nie ma co testów pappa robić bo tylko mącą w głowie, z doświadczenia pisze ![]() Cytat:
![]() A poza tym w zeszłym roku wyszło tak że od stycznia cena usg wzrosła z 50 zł do 100 zł ;/ Tak nagle i dla prowadzonych już ciąż też, trochę nie fair, bo różnica b. duża. Na szczęście rodziłam w marcu i chyba jedno tylko droższe miałam...
![]() |
#3172 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zacytowałam, bo chciałam się trochę pomądrzyć, ale już Ci wszystko dziewczyny napisały ![]() Cytat:
![]() Który to tydzień u Ciebie? ![]() Cytat:
![]() Aleja prywatnie do lekarza chodzę ![]() Cytat:
![]() Wiecie w ogóle, że żeby badania były prawdziwie genetyczne lekarz wykonujący USG musi być na liście Fetal Medicine Foundation? ![]() https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
![]() |
#3173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszecie tyle, że nie jestem w stanie nadrabiać i odpisywać ![]() ![]() Ja mam ostatnio okropną ochotę na słodkie, cały czas bym coś dobrego jadła.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do amniopunkcji nigdy nie ma przymusu ![]() A dzięki za ten link, ta mądrala z mojej pierwszej ciąży z nfz wcale na liście nie jest ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3177 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lista - tak chodzi o genetyków. Dlatego piszę, że usg genetyczne powinien taki lekarz przeprowadzić. Prowadzić ciążę i inne usg może robić lekarz spoza listy ![]()
![]() |
#3179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak, wszystko w cenie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hanka cos marudna po wstaniu, wlasnie mnie ugryzla w reke ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.