|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3094 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
acz nie wiem czy to prawda ale trafiłam w sieci na niejedną taką informację ![]() Cytat:
Co do tego amoniaku... czytałam również, że z kolei te substancje amonikaopodobne które w farbach bez amoniaku się stosuje mogą być nieraz gorsze niż sam amoniak, ale to też niepotwierdzone info przeze mnie. Ale interesuję się tym kurcze bo też bardzo chciałabym cos zrobić z włosami już ;/ no właśnie z tymi prenatalnymi mam troche pomieszane, bo niedawno zmieniłam gina. U poprzedniego prenatalne miałam mieć 14 października. Natomiast ta ginka wyliczyła mi płód mniejszy niż tamten gin o tydzień, więc wizytę mam u niej 16 października, ale nie będzie robiła penatalnego bo powiedziała że będzie jeszcze za mały - ale liczę że podczas wizyty jednak może ten mały bober będzie już akurat bo do tamtego pierwszego gina już nie wracam. także wszystko okaże się 16 co to na tej wizycie będzie.Co do farby: polecasz tą oilę garniera? jestem ciekawa bo reklama dość kusząca. Cytat:
skoro jest takim pasjonatem motoryzacji to pewnie nie moze doczekać się małego do szkolenia ![]() A ja jeszcze nie zdecydowałam się czy chcę wiedzieć. Kiedyś byłam pewna, że nie chcę poznawać płci przed porodem, natomiast teraz doszły wątpliwości związane z ekonomiczną stroną i przygotowaniami, bo są aspekty kiedy warto jednak wczesniej wiedzieć. No zobaczymy
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-08 o 20:16 |
|||
|
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3096 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Selenti A więc odpoczywaj Jeszcze się doczekasz ![]() Ja właśnie odebrałam wyniki badań iiiiii wyszło na to, że przechodziłam już toksoplazmozę bo IgG mi wyszło dodatnie a IgM ujemne także kamień z serca aleee jutro dopiero będę miała grupę krwi niby wiem, że mam rh-, TŻ ma ponoć rh+ i teraz powiedzcie mi czy w pierwszej ciąży robią coś w związku konfliktem serologicznym ?[/QUOTE]Na też się dowiedziałam że mam konflikt. Powiem lekarzowi na kolejnej wizycie. Kupiłam dziś oliwke fur mama, dzięki dziewczyny |
|||||
|
|
|
#3097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn Olaf zasypia Tak się czasem łudzę, że to to... A z Olafem pierwsze ruchy poczułam w 17 tygodniu Teraz sie nie mogę doczekać...Cytat:
Cytat:
![]() kasian86 mimo wszytsko bądź dobrej myśli, my tu wszystkie trzymamy kciuki ![]() Od popołudnia dziwnie boli mnie podbrzusze, jakby rozpierało, tak sobie wmawiam, że może coś tam rośnie, oby to nic złego...
|
|
#3098 |
|
Przyczajenie
|
Ja cały czas myślę o dziewczynce, jakoś tak samo wychodzi. Więc chyba dziewczynka... Al kto wie...
|
|
|
|
#3099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także głowa do góry. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3100 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a te rozpieranie to chyba małe mieszkanie sobie powiększa nie martw się.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-08 o 20:38 |
|||
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
kasian86 - trzymaj się i nie poddawaj - ja liczę że jednak zostaniesz z nami do końca
|
#3102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3103 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co dopiero do 25 ![]() Cytat:
Na pewno jest wszystko ok Cytat:
|
|
#3104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uśmiechnij się Kasiuniu i dawaj z nami do przodu, bo nerwowe oczekiwanie do 25 nic nie da, a juz raz prawie zrezygnowałaś, pamiętasz? także główka do góry, i nie czuj się wyobcowana, że masz się separować i czaić jako obserwator bo brak ci pewności. Ja to myślę, ze jednak mam więcej powodów do zmartwień , ale staram się o nich nie pamiętać, czuć się matką, i cieszyć tym co przynoszą dziewczyny codziennie z każdym wpisem, żeby nie myśleć o tym wszystkim co jest albo co mogłoby być nie tak. Proszę nie uciekać i pozbierać myśli do kupy kupy bez zmartwień. Buziak![]() pomarańcza no to nie pobije Cię chyba nikt!: ))) jesteś niesamowita hehehe
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-08 o 21:00 |
|
|
|
|
#3105 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jakiś nastrój taki kiepski mnie dziś złapał, nie wiem z czego to wynika. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej
|
|||||
|
|
|
#3106 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia jak dla mnie to po prostu Twoje bebe jest mniejsze niż OM i to nie jest żadna nieprawidłowość ani powód do zmartwień. Także czekaj cierpliwie aż podrośnie, bo podrośnie!
dajże mu mieć swoje tempo a nie to co byśmy chciały ja też bym chciała mieć USG takie jak OM conajmniej i mieć za chwile prenatalne a za chwile ruchy ale cierpliwość kochana to nie znaczy zmartwienie więc bądź cierpliwa, poszłaś za wcześnie ale jak małe jest tylko 6 dni mniejsze to naprawdę rośnie! wyśpij się i proszę mnie tu jutro wstać i pokazać się ze świeżym optymistycznym umysłem boś się zasmuciła zupełnie niepotrzebnie. buziaki
|
|
|
|
#3107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja uciekam bo jutro do pracy ![]() Spokojnej nocki życzę
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian zgadzam się z tym co pisały dziewczyny. Wg mnie nie ma co panikować
To że wg USG o OM jest różnica to nic nie znaczy . Zobaczysz że z czasem też tak może być że może się wahać to na +/- , bo to w zależności jaka dzidzia jest duża. A jeśli chodzi o objawy to ja w pierwszej ciąży z objawów miałam tylko częstomocz A teraz tylko zawroty głowy i czasem mdłości , chociaż podejrzewam że to bardziej wina Duphastonu bo zawsze jakoś po wzięciu tej tabletki się pojawiają. Jeśli chodzi o farbowanie włosów to ja w ciąży nie farbuję. Jakoś tak dla bezpieczeństwa, ale rozmawiałam z kilkoma fryzjerkami znajomymi to powiedziały ,że w I trymestrze lepiej się wstrzymać. W sumie lekarz jak lekarz jeden powie można , a drugi że nie. powiem Wam że czuję się strasznie wymęczona ;/ Ale mam już wszystko przygotowane jutro na obiad
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Kabel sie odzywa
jakbyscie kiedys narzekaly ze duzo nadrabiania oto TOP 3 nabijaczek postow :P: Nikii89 164 Seleniti 129 VwVampirka 128 |
|
|
|
#3110 |
|
Raczkowanie
|
Kasian, Hope ma w 100% racje. Moja ciaza tez jest o ponad tydzien mlodsza niz wskazuje OM. A ja na 1000% wiem kiedy mialam owulacje. Tak wiec glowa do gory i daj malenstwu szanse na podgodnienie tych kilku dni.
Hope normalnie Cie podziwiam A co do objawow to ja tez prawie zadnych nie mam. Czasami mnie jakies mdlosci dopadna, ale ciezko powiedziec czy to skutek ciazy czy np przejedzenia
Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2013-10-08 o 21:54 |
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Już po rekonesansie kurtkowym.
Ta z H&m to dziadostwo totalne. Cienizna i okropne rozmiary. Ja noszę xs/s i ta ciążowa s to jakaś masakra. Po ciążowej s-ce spodziewałam się, że będzie dość mała kurtką z większym miejscem na brzuch. A to normalna, wisząca na mnie l-ka była... także nie polecam.Ja kupiłam nieciazową kurtkę w Carry. Rozmiar L. Ale na teraz jest dobra, bo ma w talii pasek, który nadaje kobiece kształty ![]() Podobna do tej: http://carry.pl/ona/137-plaszcz.html Tylko jasna i bez futra na kapturze. Ta sama cena Fajna była jeszcze w orsayu: http://store.orsay.com/index.shtml?l...listType%3Dall Tylko sporo droższa.
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
kasian trzymaj sie dziewczyno, przezywalam dokladnie to samo po pierwszym usg, u mnie jeszcze wieksze opoznienie bylo, ale wszystko sie pomalutku poukladalo, dzidek jest, tyle ze mniejszy u chyba tak juz zostanie, narazie nie masz co sie zamartwiac, bo to nic nie pomoze, daj sobie czas na ochloniecie i czekaj cierpliwie, trzymam mocno kciuki
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie to idzie sprawdzić?? |
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, spoko ja tez blisko czolowki
jak odpowiadam to na raty a nie na raz i tak sie natluklo jak otwierasz subskrybcje to masz kolo nazwy watku ilosc postow i w nia klikasz i masz kto pisal i ile postow
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę przestać na razie pisać , bo wyjdzie że zamiast zajmowac się dzieckiem siedzę na wizażu a tak nie jest w sumie
Tylko skąd tyle niby wiadomości , jak ja mało piszę wg mnie
|
|
|
|
#3117 | |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
Kasia i zgadzam się z hope, głowa do góry. Dziewczyny ta oliwka fur mama jest dużo lepsza od tej drugiej dla dzieci z babydream:-D Ale sure dziś objadłam z mężem, zrobiłam udka zapiekane w tym sosie majonezowo-kechupowym, dodałam trochę musztardy i płatki kukurydziane. I mam pytanie do dziewczyny która to poleciała, czy te pałatki trochę zgniatasz i czy te płatki super przylegaja do mięsa, bo mi tak w większości podczas jedzenia spadały. A przepis super, kurczak wigilię nie był suchy, dzięki
Edytowane przez pomarancza24 Czas edycji: 2013-10-08 o 22:21 |
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bede musiała cos kupić...dziś w pracy dopadły mnie mdłości, na szczęscie jakos dobrnęłam... i kupiłam oliwke fur mama. jestem już wysmarowana i pachne jak niemowlak... ![]() cały wieczór mnie mega suszyło.... i teraz bede biegac cała noc do toalety na pewno.
Edytowane przez asia27100 Czas edycji: 2013-10-08 o 22:46 |
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam kilka postów wyżej moje spostrzeżenia Ja kupiłam kurtkę 2 rozmiary większą, więc zmieści brzuch, a teraz dzięki paskowi w talii nadaje mi kształty i nie widać, że jest za duża
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
aaa takie buty.... bede musiała tez czegos poszukać. bo w zeszłorocznej moge juz mieć problemy by dopiac sie.... w cyckach
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

także teraz już opadam z sił i przepraszam za brak cytowania drugi dzień z rzędu
mam nadzieję, ze mi wybaczycie tą chwilową niedyspozycję 
no więc poza rodzicami wiedzą już dziadkowie i rodzeństwo. 

także nie polecam.