|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, a czy lekarz wystawiający receptę wie później, czy ona została wykupiona czy nie ![]()
![]() |
#3152 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
![]() ![]() ![]() Waderko trzymam kciuki za Ciebiee taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaak mocnooooo. Cytat:
![]() Czy lekarz przyjmujący prywatnie może przepisać na recepcie lek z refundacją? Bo tak czytałam dzisiaj o antybiotyku który brałam i na niego jest 50% refundacji a ja zapłaciłam 100%.... No i Waderce też prywatna przepisała Clexane na 100%. Może coś się zmieniło i prywaciarze nie mogą refundacji dawać? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Konto usunięte
|
No właśnie chyba tak jest, że nie mogą. Bo skoro to NFZ refunduje, a oni umowy z NFZ nie mają to i nie mają uprawnienia, żeby dawać refundację...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to jest bo mój mi np wypisał na ryczałt a w aptece pani polczyła 100% a jak tak miałam to mi liczyły jako ryczałt .... zależy też kto obsługuje w aptece... jedne się boją i sprzedają na 100%....
#3156 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Jeśli to taki całkowicie prywatny to ![]() ![]() To dobrze, bo bałam się, że moja gin nr1 dowie się, że nie wykupię jej clexanu ![]() Powiedzcie, czy to okropne co robię? Czepiać się dwóch srok, czy jak to się mówi...?
#3157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Chociaż najchętniej stworzyłabym gina idealnego i zmiksowała tych trzech ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3158 |
Konto usunięte
|
No coś Ty, Wadera. Ja zmieniałam ginów.. jak rękawiczki
![]() No taki lajf, mamy wybór, to korzystamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do przeczuć - tych dobrych, to ja w tej ciąży też takie miałam od początku (pomimo strachu), więc mam nadzieję, że u Ciebie te przeczucia też się sprawdzą !!! Cytat:
![]() Też ![]() ![]() Szkoda, że się obudziłam i nie wiem co było dalej ![]() Nie, na pewno nie ma takiej wiedzy. A co do dwóch ginów to nie ma w tym nic dziwnego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() Perse Jak Artuś po tym upadku ![]() ![]() Mam do Ciebie pytanie : Który stopień referencyjności szpitala jest najlepszy 1 czy 3? Esko Zosia już wyzdrowiała ![]() ![]() Barbie U mnie jest taki szpital w którym cc jest płatne i to koszt około 4500zł ![]() Measia Mam nadzieję, że Marysia szybko wydobrzeje. Myślę o was ![]() Wadera A czemu nie chcesz brać Clexane ![]() Dziś trochę sprzątałam i boli mnie lekko podbrzusze. Stasio zasnął to pewnie i ja się położe. S. zaczyna mnie coraz bardziej zaskawiać ![]() Wczoraj robiłam pranie i wyszłam na chwilę z łazienki, potem wróciłam i włączyłam pralkę. Po skończeniu prania wyciągam ciuchy, a tam opakowanie z musztardą, to cud, że się nie otworzyło ![]() Póżniej chciałam nasmarować go kremem, patrze a tam kolor zmienił z białego na róż, myślałam, że się przeterminował, zaczęłam wyciskać a tam wylatują ..zapałki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Konto usunięte
|
Fiol, dziękuję, że pytasz, zachowanie Artusia ani w 1% się nie zmieniło, więc mam nadzieję, że wszystko OK. Minęły już trzy doby od upadku, więc chyba ten "krytyczny" okres za nami.
3 jest najlepszy ![]() A Stasio ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
Perse Czyli wychodzi na to, że mój szpital należy do najlepszych
![]() ![]() Zobaczysz jak Artuś polubi podłogowanie to cały do będzie należał do niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
#3164 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, że mnie uspokoiłyście.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3165 |
Rozeznanie
|
Hej
jakoś nie mogę się ostatnio odnaleźć na forum ale jestem na bieżąco ![]() Ściskam wszystkie nowe AM bardzo mi przykro, że Was też to spotkało ![]() Fiol Prawdziwy urwis i jaki pomyslowy ![]() Measia Biedna Marysia mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje Czekam z utęsknieniem na TŻta ale jeszcze co najmniej 5tyg go nie bedzie ![]() Moja córeczka dorasta, zaczęła się już sama ładnie bawić siada na dywanie, wyjmuje zabawki z pudełka coś przekłada, stuka Potrafi tak siedzieć z 30min dziwne uczucie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wow dziecko mi zasneło o tej godzinie ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-02-15 o 19:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
Iza, Hosenka - śliczne dzieciaczki
Anita - fajny sen Wadera - cieszę się, że wizyta udana. czemu wizyty u 2 lekarzy miałby by być okropne? robisz to co uważasz, potrzebujesz tańszych leków, innego spojrzenia, informacji i chodzisz do 2 i tyle. Gryzelda - trzymaj się.. Kucyk - prywatnie może wypisywać z refundacją, ja zawsze miałam z refundacją niezależnie czy od prywatnego specjalisty czy rodzinnego na nfz. Może czasem kwestia refundacji jest dyskusyjna, nie poparta badaniami ![]() ![]() Agatka - dziwna sytuacja z ryczałtem, nigdy mi się nie zdarzyła, a przecież różnica w cenach jest często ogromna.. Fiol - Stasio jest dobry ![]() Measia - zdrowia dla Marysi Ewel - szybka ta Twoja Laura |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
doobbbrrreeeeee!
![]() ![]() ![]() Cytat:
zdolniacha ![]() ![]() może to sposób? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3170 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziekuje ze pytasz. Zosia już zdrowa dziś 1 spacerek był i po raz pierwszy byłam sama u dziadków. Poza tym tez łobuzuje -np. dziś nie wiem jak sciagneła masło i tak sobie wędrowała w jednej ręce kostka masła a drugą je wyjadała. Ja już naprawdę nie mam gdzie kłaść w kuchni różnych rzeczy bo wszystko sciąga. Do tego coraz więcej gada. Umie powiedzieć większość odgłosów zwierzątek wiejskich tylko nie wiem czy ona je na zywo zobaczy (no może cielaczki i krówke jak się do Waderki uśmiechniemy). I naprawde wiele rozumie i wykonuje polecenia. prawie codzien mamy z niej ubaw ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Iza śliczny Domiś ![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45160934] Ja zostaję w szpitalu, jestem już na sali, lekarz powiedział, że dzisiaj czekamy. Jak do jutra nic się nie będzie działo to dostanę tabletkę. [/QUOTE] Dobrze, że jednak postanowiłaś pojechać do szpitala. Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej i jak najmniej nieprzyjemnie miała to z głowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45163890] Byliśmy dzisiaj na długim spacerze, myślę, że zrobiłam coś koło 8 km i ja w sumie robię takie trasy codziennie bez problemu, a TŻ zmęczony jak koń po wyścigach ![]() Poszliśmy do moich rodziców i z powrotem. Pogoda iście wiosenna. Jak już będzie wiosna, a Młody się przesiądzie do spacerówki, to świat będzie nasz ![]() ![]() [/QUOTE] niezły spacer ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anitko a Twój sen ![]() Ja byłam dziś odwiedzić mamę a później u przyjaciółki i jej 11 miesięcznego synka - Jerzyka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
ZEBERKA! widze Cie ! pisz co u Was? Jak się czujesz? Jak Kasia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
Gryzylda- słuszna decyzja z tym szpitalem! Trzymaj się!
jana- zaciskam kciuki cały czas- wytrwajcie jeszcze trochę w dwupaku Marysiu mesi- zdrowiej rybko ![]() agatko- podoba mi się to zastosowanie dupka na głowę- muszę to mojej gin powiedzieć bo ona chce mnie bez leków od 12tc zostawić...( z Kasią dupka i luteinę brałam chyba do 18tc i od razu przeszłam na fenoterol...) waderka- ciesze się ogromnie z dobrych nowin fioluś- ale rozbójnik- Staś! pani- a nie chciałabyś uciec z Olą i Krzysiem jak BERBIE? esesia- jak do nas przyjedziecie to też Zo może prawdziwe wiejskie zwierzęta poznać ![]() u nas lepiej chociaż Kasia nadal ma katarek mamy bunt na mleko (chyba dlatego, że ostatnio ciągle w nim podwalam leki) dzisiaj pierwszy dzień od tygodni miałam jakiś niezwykły przypływ energii ![]() ![]()
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
![]() i jak użyłaś energrtycznego kopa?
![]() |
#3175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poodkurzałam mieszkanie - pierwszy raz od miesiąca (do tej pory robił to Tz-et) i pomyłam podłogi (pierwszy raz od 3 tygodni, Tz-et ograniczał się tylko do odkurzania i sprzątania wyższych partii- ale na szczęście mam mało "gołych" podłóg) jej- chyba zaczynam się "przestawiać" bo w ciągu 3 tygodni 3 razy myłam podłogi ale w nowym mieszkaniu....a tam mam co myć... popołudnie i wieczór spędziłam z Teściową zabierając ją na wizytę do kardiologa (do tego też trzeba pokładów energii i cierpliwości) ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- olśniło mnie dlaczego Kasia nie chce pić mleka...bo przecież ma zatkany nos przez katar ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-02-15 o 22:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Konto usunięte
|
Właśnie był u mnie lekarz... Powiedział, że zaraz dostanę tabletkę. Mam nadzieję, że szybko pójdzie i jutro wrócę do domu.
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45170212]Właśnie był u mnie lekarz... Powiedział, że zaraz dostanę tabletkę. Mam nadzieję, że szybko pójdzie i jutro wrócę do domu.[/QUOTE] ja z tabletką leżałam 8 godzin jak nie więcej zanim się zaczęło....
![]() |
#3178 |
Raczkowanie
|
Niestety szyjki juz nie mam, skurcze regularne, idzie fenoterol, juz ostatni, raczej mam sie szykowac na poród
![]() ![]()
#3179 |
Zakorzenienie
|
ja z tabletkami. w ogóle na mnie nie zadziałały...
Który to tydzień?
![]() |
#3180 |
Konto usunięte
|
Berbie podali mi od razu 3... Lekarz mówił, że godzina i powinno się zacząć.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.