|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3152 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Poczekaj ja ci jeszcze pokaze....
Zaraz będzie ciemno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3153 |
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46793667]Cześć dziewczynki
![]() ![]() Dzisiaj mnie wypisali ze szpitala, wróciłam właśnie do domu i melduję się na forum. Zabieram się za nadrabianie a mam tego sporo, od wtorku wieczora Was nie podczytywałam, więc nie wiem co się dzieje, ale mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku. Zanim nadrobię chciałam Wam po prostu dac znać, że jestem już w domu ![]() Przyjeli mnie z twardym brzuszkiem. Na wstępie miałam zrobione KTG, gdzie przez pół godzinki słuchałam sobie serduszka córci i raz mi brzuch stwardniał, ale położna powiedziała, że tak mały skurcza macicy nie jest niczym niepokojącym. Wrażenia po KTG - bezcenne ![]() Potem przez dwa dni podawali mi magnez w kroplówce, oprócz tego brałam magnez w tabletkach (3x2) i luteinę (2x2). Wczoraj odłączyli magnez z kroplówki i zostawili tylko tabletki. Już wczoraj na wizycie rannej brzuch był bardziej miękki (ale i tak się stawia czasem) no i dzisiaj pouśmiechałam się do lekarza żeby wypisał mnie do domu. Krew ok, mocz ok, CRP<6 więc ok ![]() ![]() Leżałam w sali 4 osobowej z świetnymi dziewczynami, ubaw codziennie po pachy, normalnie musze przyznać że miło tam czas spędziłam. A Że był to mój pierwszy pobyt w szpitalu to i się zorientowałam jak to jest. Poznałam kilka położnych, fajnych lekarzy, odwiedziłam oddział, słyszałam jak krzyczą przy porodzie, ale byłam też w jednym pokoju z dziewczyną, której skurcze zaczęły się o 21 a o 12 następnego dnia jeszcze była z nami i ja wspierałyśmy bo pot już się z niej lał i o 14:30 urodziła ![]() Był też jeden przykry incydent, dziewczynę przywieźli nieprzytomną w 6 mies ciąży po wypadku samochodowym i jej maleństwo niestety nie przeżyło ![]() Generalnie było ok, ale nie ma to jak w domu ![]() ![]() ![]() super ze wrocilas i ze z wami wszystko w porzadku ![]()
#3154 |
Rozeznanie
|
dzanet super że wszystko gra!
![]() Meta masz jak się skontaktować z lekarzem? Ostatnio pojechałaś na IP - czy teraz te bóle są takie jak tamte? Oby wszystko było ok!!! ![]() Wróciliśmy ze spaceru w lesie. Mieszkało się na wsi i teraz nas ciągnie od przyrody i ciszy ![]() A sprzątanie czeka. Jutro mamy mnóstwo gości... Odkurzanie trzeba będzie zrobić rano bo teraz już córka idzie spać. Myślałam że wcześniej wrócimy, ale było tak fajnie. ![]()
#3155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() jakie kosmetyki kupujecie dla Waszych dzieciaczków na start? ja zastanawiam się nad bambino, johnson i nivea. prosze o opinie.
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 ![]() Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama ![]() 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ograniczony dostęp do kosmetyków jakie są w Polsce a Johnsona nie lubię.Mam żel do ciała i włosków Weleda, do tego będzie oliwka (lubię tą serię), mam też krem na niepogodę Mustela i Sudocrem. I to raczej wystarczy na początek☺ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3159 |
Konto usunięte
|
Hej hej
![]() Padam na twarz ![]() ![]() ![]() Upał niesamowity ale wbiłam sie w sukienkę i pojechaliśmy do ikei i w miasto ![]() ![]() ![]() Obok ikei jest sklep dziecięcy i kupiłam te naklejki sówki co ostatnio wstawialam i prześcieradło do łóżeczka bo było w promocji za 5euro ![]() ![]() No i pózniej przeszłam całe miasto w poszukiwaniu sukienki na ramiaczkach i w ciążowych wyglądałam jak sierota a w innych były takie wycięcia, ze cyc na wierzchu ![]() ![]() Ale w łóżeczku mamy czyściutką pościel i jak padnę tak nie wstane ![]() dzanet-super, ze wszystko ok i fajnie, ze miło spędziłaś tam czas z dziewczynami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mega intensywny dzień dziś :P Dzanet cieszę się bardzo, ze u Ciebie wszystko dobrze ![]() Nie było kiecek w Lidlu ![]() Kupiłam dziś 5 par nowych gaci, takie ładne i takie... duże ![]() Cytat:
![]() Prócz wydzielina, kurcze i tak się zastanawiam co to... Koleżanka była z 4miesięczną córą, zakochałam się, a Tż jak nigdy nie podnieca się dziećmi, nie mógł oderwać od niej gał i mówił, że już naszą chciałby tulić ![]() ![]() Cytat:
Ja mam też z Lidla w dwupaku i też fajne, myję okna, płytki, meble, drzwi, wszystko ![]()
![]() |
#3161 |
Zakorzenienie
|
Raz dwa trzy próba
Ok juz mogę pisać bo dwa razy dziś mnie wywalilo na aplikacji. Dobry wieczór ![]() Za mną kolejny intensywnie spędzonym dzień. Asiu śpi się super jest cicho, sąsiadów nie ma za ścianą mieszkamy na 2 piętrze na max 2 ![]() ![]() Byłam dziś w pepco kupiłam Tosi sukienki i coś tam jeszcze. W rosmanie zestaw do paznokci bo zapomniałam w tych dużych zakupach o nich a idę konsekwentnie wg schematu. Właśnie gotuje kalafiorkowa. Korzystam z tego ze mieszkam w centrum i co chwilę kogoś spotykam gdzieś chodzę albo do mnie goście przychodzą wracam do żywych ![]() Teraz was nadrobie, bo skończyłam na myciu okien a to dość dawno było ![]() Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-06-07 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To podobno nadmiar jakiś tam płynów które wydzialają się pod wpływem wzrostu i ucisku przez macicę , najcześciej są bez zapachowe prawda? u mnie czasem tak jest że pocieknie mi delikatnie jak by sama woda a czasem taki budyń jak by , pytałam się gin i ona mówi że to normalne i żeby sie tym nie przejmować , poza tym na każdym badaniu sprawdza takim papierkiem czy ph jest odpowiednie i wtedy wie czy w tej wydzielinie znajdują się wody płodowe czy nie . Ja sie wkurzam zawsze bo takie objawy mam zawsze pare dni po wizycie i potem się z tym męczę do następnej , pare dni przed mi przechodzi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Wtajemniczenie
|
Dzanet dobrze ze jest dobrze
![]() aisa84 te skurcze lydek są okropne ![]() Ja dzis jeździlam na rowerku i sporo spacerowalam, stopy mi odpadaja ![]()
#3164 |
Zakorzenienie
|
A miałam napisać. O spaniu właśnie. Ja od kiedy mam poduszkę nie narzekam na jakieś bóle w śnie czy po obudzeniu. Śpię ja plecach nic mnie nie kuje, nie boli. Tosia się wkurza jak śpię za długo ja jednym boku i mnie budzi kopami, ale juz się rozumiemy doskonale wiem co lubi moja wypinaczaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
Dziś międzynarodowy dzień sexu
![]() Co do wydzieliny, to mnie już ona nie rusza ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3166 |
Zakorzenienie
|
Dzanet cieszę się że jesteś w domku i wszytsko juz dobrze :-* trzymałam za Was mocno kciuki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, bezzapachowe ![]() Czasem też mam kilka dni przerwy, potem znowu od nowa, raz sama woda, raz śluz, raz wszystko na raz. Ale tak może się dziać po prostu, zapytam swojego gina jak będę szła na wizytę jeszcze ![]() U mnie gacie mokre to też standard ![]() Boże, jaka jestem gruba... ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Idę chyba spać ![]()
![]() |
#3168 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Witaj Dzanet dobrze ze już wszystko dobrze
![]() Zadawałam pytania bo lekarz tak ze mną rozmawiał i zachęcał do zadawania pytań a tamten to cicho siedział to i ja cicho siedzialam ![]() I też mam mokro w makrach u mnie bez wkładki by się nie obyło bo teraz takie gorączki to samo z się by śmierdziało ale co zrobić a może być ino gorzej latem...
#3169 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 | |||
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46793667]Cześć dziewczynki
![]() ![]() Dzisiaj mnie wypisali ze szpitala, wróciłam właśnie do domu i melduję się na forum. Zabieram się za nadrabianie a mam tego sporo, od wtorku wieczora Was nie podczytywałam, więc nie wiem co się dzieje, ale mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku. Zanim nadrobię chciałam Wam po prostu dac znać, że jestem już w domu ![]() Przyjeli mnie z twardym brzuszkiem. Na wstępie miałam zrobione KTG, gdzie przez pół godzinki słuchałam sobie serduszka córci i raz mi brzuch stwardniał, ale położna powiedziała, że tak mały skurcza macicy nie jest niczym niepokojącym. Wrażenia po KTG - bezcenne ![]() Potem przez dwa dni podawali mi magnez w kroplówce, oprócz tego brałam magnez w tabletkach (3x2) i luteinę (2x2). Wczoraj odłączyli magnez z kroplówki i zostawili tylko tabletki. Już wczoraj na wizycie rannej brzuch był bardziej miękki (ale i tak się stawia czasem) no i dzisiaj pouśmiechałam się do lekarza żeby wypisał mnie do domu. Krew ok, mocz ok, CRP<6 więc ok ![]() ![]() Leżałam w sali 4 osobowej z świetnymi dziewczynami, ubaw codziennie po pachy, normalnie musze przyznać że miło tam czas spędziłam. A Że był to mój pierwszy pobyt w szpitalu to i się zorientowałam jak to jest. Poznałam kilka położnych, fajnych lekarzy, odwiedziłam oddział, słyszałam jak krzyczą przy porodzie, ale byłam też w jednym pokoju z dziewczyną, której skurcze zaczęły się o 21 a o 12 następnego dnia jeszcze była z nami i ja wspierałyśmy bo pot już się z niej lał i o 14:30 urodziła ![]() Był też jeden przykry incydent, dziewczynę przywieźli nieprzytomną w 6 mies ciąży po wypadku samochodowym i jej maleństwo niestety nie przeżyło ![]() Generalnie było ok, ale nie ma to jak w domu ![]() ![]() ![]() Ohh widzę,że i Ty miałaś tą przyjemność być w szpitalu. Super,że już w domku ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Hahaha ja jestem w szoku ![]() ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
No ostatnio miałam 130/80 tylko trochę puls mialam podwyzszony
![]()
#3172 |
Rozeznanie
|
Gosia mi też puchną dłonie ale tylko jak wyjdę na dwór w ten upał i pospaceruję...
Dzisiaj całe popołudnie spędziłam u kuzynki w ogródku bo Małz poszedł na nadgodziny do pracy... A teraz zjadłam kolację i idę spać... Dobranoc do jutra Mamuśki... |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | ||||
Zakorzenienie
|
bryy wieczór
![]() my dzis gości mielismy i dopiero zaległam na kanapie i sobie czytam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ogólnei obie rasy fajne ![]() Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46793667]Cześć dziewczynki ![]() ![]() Dzisiaj mnie wypisali ze szpitala, wróciłam właśnie do domu i melduję się na forum. Zabieram się za nadrabianie a mam tego sporo, od wtorku wieczora Was nie podczytywałam, więc nie wiem co się dzieje, ale mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku. Zanim nadrobię chciałam Wam po prostu dac znać, że jestem już w domu ![]() Przyjeli mnie z twardym brzuszkiem. Na wstępie miałam zrobione KTG, gdzie przez pół godzinki słuchałam sobie serduszka córci i raz mi brzuch stwardniał, ale położna powiedziała, że tak mały skurcza macicy nie jest niczym niepokojącym. Wrażenia po KTG - bezcenne ![]() Potem przez dwa dni podawali mi magnez w kroplówce, oprócz tego brałam magnez w tabletkach (3x2) i luteinę (2x2). Wczoraj odłączyli magnez z kroplówki i zostawili tylko tabletki. Już wczoraj na wizycie rannej brzuch był bardziej miękki (ale i tak się stawia czasem) no i dzisiaj pouśmiechałam się do lekarza żeby wypisał mnie do domu. Krew ok, mocz ok, CRP<6 więc ok ![]() ![]() Leżałam w sali 4 osobowej z świetnymi dziewczynami, ubaw codziennie po pachy, normalnie musze przyznać że miło tam czas spędziłam. A Że był to mój pierwszy pobyt w szpitalu to i się zorientowałam jak to jest. Poznałam kilka położnych, fajnych lekarzy, odwiedziłam oddział, słyszałam jak krzyczą przy porodzie, ale byłam też w jednym pokoju z dziewczyną, której skurcze zaczęły się o 21 a o 12 następnego dnia jeszcze była z nami i ja wspierałyśmy bo pot już się z niej lał i o 14:30 urodziła ![]() Był też jeden przykry incydent, dziewczynę przywieźli nieprzytomną w 6 mies ciąży po wypadku samochodowym i jej maleństwo niestety nie przeżyło ![]() Generalnie było ok, ale nie ma to jak w domu ![]() ![]() ![]() hejjjjj super ze juz w domu i ze pobyt znośny ![]() współzuje ze musiałaś być świadkiem dramatycznych wydarzen, jak ja urodziłam młodego to tez było jedno nie za fajne zdarzenie-nawet nei bede pisac.. w kazdym razie ryczałysmy we 3 na sali a ty w szpitalu byłaś tam gdzie pracuje twoja lekarka? ![]() Cytat:
pewnei korzystacie na całego co ![]() oby mieszkało wam sie tam super fajnie ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 |
Wtajemniczenie
|
ja tez mam w planach zaczac od tej firmy, a co juz zakupiłas z tych kosmetyków??
A ja dzis ide na chrzciny gdzie bede chrzestna, upał nie zmieski zadnych szpilek nie moge ubrac bo stopy spuchniete ![]()
#3175 |
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() ![]() Co do śluzu tez tak mam, ciagle mi cieknie, szczegolnie po nocy ![]() Ostatnio rano wstalam, rozebralam sie zeby sie pobalsamowac i nagle mi polecialo po nogach na nową podlogę ![]() ![]() I muszę stwierdzic ze lepiej mi sie jeździ na rowerku niz chodzi,jezdzilam wczoraj ze 2h i bylo super a potem jak wyszlam na spacer to juz czulam ze bola mnie stopy,nogi i te cholerne kolki... jednak rower świetnie odciąża Co najlepsze rower mi pozyczyla tesciowa i sama zaproponowala zebysmy sobie pojeździli ![]()
#3176 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dzanet - bardzo się cieszę że jesteś już w domku! ![]() Jutro mam wizytę ![]() Czy jak chcę kąpać małego tylko w olitaum to będzie dobre rozwiązanie? Któraś mama tak kąpała swoją córkę i bardzo sobie chwaliła ten sposób.
![]() |
#3177 | |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() Dziękuję za super powitanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zbieram się na obiadek z okazji 85 urodzin babci, miłęgo dnia dziewuszki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 |
Wtajemniczenie
|
dzanet2108 tylko nie podrywaj lekarza
![]() ![]()
#3179 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Rozplywam się ![]() Zaraz kąpiel, potem grill na obiad a potem idziemy na rowerki wodne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.