|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
#3152 |
Rozeznanie
|
ogarnełam się !
co ja się narozpaczałam to szkoda gadać.............. ale teraz czas dupkę zebrac i juz zaopatrzona jestem w zdrową żywnosć.. zeby nie było ze szewc bez butów chodzi hehe ![]() no i siłka od jutra ale na razie bardzo chilloutowo. w tym roku się biorę jeszcze przed zimą za siebie, hahahaha przechytrzę system ! ![]()
#3153 |
Wtajemniczenie
|
psia krew, mam ja swoją sobotę z 3 kawałkami pizzy i 2 piwami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
szczurku po takim zestawie to ja mam zawsze z 2 kg więcej.
Wczoraj wylądowałam na EKG i dzis od rana robię już różne badania. do tabelki 76,5 kg
#3155 |
Rozeznanie
|
Waga do tabelki 66,9
Ten tydzień ładnie dietowo ![]() od grudnia chce 65 zobaczyć w tabelce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Rozeznanie
|
Eliza dlaczego wyladowalas na EKG? co sie dzieje?
ej a gdzie reszta dziewczyny?? czy ta pogoda spowodowala ze nikt sie nie odzywa..? |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
Mam nie równe bicie serca jakieś dodatkowe uderzenia Dostałam leki mam zrobić badania na tarczycy Jak będą w porządku to musze iść do kardiologa Dzisiaj tylko trochę lepiej Jak jutro będę nadal się tak czuła to idę chociaż dośswojego lekarza bo mam dosyć
![]() |
#3158 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zadomowienie
|
Waga do tabelki: 96,5 kg
Wstyd i hańba ![]() Powoli się ogarniam ale potrzebuję Waszej pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
Emilka no możliwe.W środę będę miała wyniki to się okaże.
KASIULAa co to się u Ciebie dzieje ? z wątku zniknęłaś ![]()
#3161 |
Zadomowienie
|
Eliza w sumie to nie dzieje się nic nowego. Remont tylko wszedł w 'decydujący' etap i jestem na etapie wybierania wyposażenia łazienki. Masakra
![]() Wiem że muszę to zmienić i muszę tu być żeby jakoś wrócić do diety. Zrób wszystkie badania tak dla własnego spokoju. Może to z jakiegoś stresu?Mnie ostatnio mąż przestraszył. Obudził się w środku nocy bo bardzo źle się czuł, zbladł, nie mógł oddychać (wyszedł prawie goły na pole na świeże powietrze) i tam siedział dopóki pogotowie nie przyjechało. Okazało się że to na tle nerwowym (mimo że nie miał ostatnio stresów), dostał zastrzyk na uspokojenie i wszystko wróciło do normy. Ładnie Ci idzie z dietą ![]() Szczurku jeszcze nie jadłam tego sera. Czeka spokojnie w lodówce na swoją kolej ![]() ![]() KasDi oczywiście że możesz wrócić ![]() Szafirowa ogarniamy się razem? Soldus Ty też ucichłaś? Jak dieta i siłownia? Medzia chyba znowu zaginęła. Mam nadzieję że jeszcze wróci ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 |
Wtajemniczenie
|
17.11.2014
Bilans tygodnia: +1,5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
ten tydzień bedzie dla mnie ciężki
![]() ![]()
#3164 |
Zadomowienie
|
Hej!
Brzydka ta wczorajsza tabelka ![]() ![]() Ja wczoraj i dzisiaj w miarę ładnie się trzymam. Mam nadzieję że będzie coraz lepiej ![]() Eliza trzymaj się dzisiaj. Na pewno sobie dasz radę, wierzę w Ciebie ![]() Dzisiaj znowu miałam zabiegany dzień, ostatnio jakoś ciężko mi wszystko ogarnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Nie mam weny i czasu na przygotowywanie pełnowartościowych przekąsek do pracy. A jogurt mnie nie zaspokaja. Nie wiem. Coś muszę wymyślić. Ważne, że mam kompa i mogę swobodnie do Was wrócić. Będę nadrabiać wasze posty. Jedyne co mi się udało podczas mojej nieobecności na forum to właśnie ruszać od czasu do czasu. No i rzuciłam palenie ![]() Dziś miałam iść na basen, ale znów jestem na zwolnieniu - rozłożyło mnie kompletnie, o bieganiu też nie ma mowy. Ale rzucę się na 30 min na podłogę dziś i porobię jakieś ćwiczenia. Jadłospisu nie podaję z dziś, bo to żal i siara się z tym pokazywać, ale Mogę wam przedstawić plan na jutro. Jadłospis jutro: I. Owsianka na mleku 1,5% z miodem, siemieniem lnianym, bananem i cynamonem. II. Kawa z mlekiem, cynamonem i chilli, łyżeczką cukru. Chrupkie pieczywo z serkiem almette i jabłko. III. Fasolka po bretońsku. IV. Sałatka z sałąty pekińskiej, pomidora, ogórka, cebuli fety z sosem czosnkowo-jogurtowym. Tylko 4 posiłki, bo jutro pewnie będę długo spała i nie zdążę zjeść pięciu Jeszcze raz przepraszam, że się nie odzywałam. Mam nadzieję, że nie jesteście złe. Już nadrabiam wasze posty ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- [1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;48675362]Witajcie! Dziś odbyłam rozmowę sama ze sobą o tym co sama sobie zrobiłam. Przytyłam i jestem okropnie z siebie niezadowolona. Praca zabiła mój wyrobiony tryb jedzenia, ćwiczeń, spania i generalnie całego życia. Sezon się skończył, a moje dobre nawyki żywieniowe nie powróciły. Jestem chodzącym dramatem. Wkładałam sobie w głowę, że do tego nigdy nie dojdzie. Jednak doszło. Doszło bardzo. Niedługo dojdę wo wagi, z której startowałam w 2012 roku. Także jestem pośmiewiskiem sama dla siebie i pewnie dla innych. Czuję się ze sobą źle....bardzo źle. Rozpaczając nad swoim losem zjadłam 0,5kg lodów. Zrobiło mi się mnie żal jeszcze bardziej. Poszukałam w mojej głowie tych emocji, które miałam odnosząc kiedyś sukcesy. Cóż się okazało? Okazało się, że te emocje płynęły z tego miejsca i nie ma opcji żeby powróciły bez niego. Dlatego się kajam. Proszę o wybaczenie, o głosy krytyki, o mobilizację, o Was...jak kiedyś :-*[/QUOTE] O matko!!! To TY! Ostatnio o tobie myślałam! Ciekawe gdzie jest i co robi Soldus, ta piękność rudowłosa. Jak dziś pamiętam jak się zachwycałam Twoimi zdjęciami i tym jaka byłaś kobieca. Mój ideał piękna - chuda czy nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3166 |
Zadomowienie
|
Yenna super że wróciłaś. Nie będziesz miała dużo do nadrabiania bo wątek jest na wymarciu.
Menu wygląda ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przepis: Do kubka, lub filiżanki wsypujesz dwie łyżeczki rozpuszczalnej kawy i zalewasz odrobiną wody (tak tylko żeby się rozpuściła), chyba, że masz ekspres, to mocny napar z kawy, i już wtedy go nie zalewasz wodą. Rozpuszczasz w tym naparze łyżeczkę cukru brązowego lub białego, szczypta chilli, szczypta cynamonu, jeśli lubisz możesz też dosypać kardamon. Mleko podgrzewasz i uzupełniasz szklankę. Kawa ma moc, ale zarazem jest delikatna w smaku przez dużą ilość mleka, aromatyczna, pachnie świętami. Mniam! Często ją piję również w lato, ale wtedy uzupełniam zimnym mlekiem i dodaje kostki lodu ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() |
#3168 |
Zadomowienie
|
Yenna moja córka poszła jako 6-latek do szkoły. Niestety, na dodatek jest z czerwca więc jest najmłodsza. Było mówione że dzieci które idą do szkoły jako 6-latki nie będą uczyć w zerówce liter i czytania. Mimo to poznawali trochę liter ale tak pobieżnie. Teraz z kolei pani oczekuje od dzieci szybkiego czytania mimo że dzieci jeszcze nie poznały wszystkich liter. W elementarzu jest normalny tekst bez podziału wyrazów na sylaby i ciężko dzieciom czyta się w tej książce. W domu uczę małą czytać w książce gdzie jest podział wyrazów na sylaby kolorami. Dziecko wtedy widzi jak podzielić sobie wyraz i jest mu łatwiej. Małej coraz lepiej idzie więc jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego, może mnie za to zlinczujecie, ale dobrze, że twój były zostawił cię jak poczuł, że coś się wypaliło, niżby czekał jeszcze kilka miesięcy, lat? Bo co się odwlecze to nie uciecze... Mój były D. był cudownym człowiekiem, tak jak pewnie Ty, ale to nie wystarczyło. Wszyscy mówią, że będzie żałował, bo jesteś świetną dziewczyną? Możliwe. Ale, to, że nas ktoś zostawia i mówi, że się wypaliło - to nie znaczy, że nie uważa nas za wartościowe, wspaniałe osoby - może po prostu rzeczywiście się wypaliło... nie ma chemii. Może lepiej, że to się skończyło, niżeli miałby się skończyć, za kilka lat. Byłoby Ci dużo trudniej. Nie myśl, o tym, że jak wrócisz do polski to będziesz "stara". Może akurat miłość sama Cię znajdzie i Twoje plany na przyszłość ulegną zmianie? U mnie tak się stało - znalazłam swoją miłość 100 km od domu, na festiwalu gdzie było prawie milion ludzi ![]() ![]() Nie staję po stronie Twojego byłego, ale pokazuję jak może to wyglądać z jego strony. I uwierz, nie warto planować "nie zakocham się, bo chcę wrócić do Polski". Życie Ci zrobi jeszcze takiego psikusa, że nie bedziesz wiedziała gdzie jesteś. ![]() Mówisz, że pisze do ciebie, że burzy Twój spokój. A czy powiedziałaś mu, żeby tego nie robił? Może to wystarczy. Mój były też mi tego nie powiedział, ale w końcu wyczułam, że tak jest i odcięłam się całkowicie. Może poczuł się zdradzony, może opuszczony. Nie wiem. Powinnaś poprosić go, żeby do Ciebie nie pisał - jeśli cię szanuje, to nie będzie tego robił, uszanuje Twoją decyzję, i nie będzie myślał czy mówił znajomym o Tobie źle. Jeśli nie zrozumie - to znaczy, że to buc i kretyn i wtedy dobrze, że nie jesteście razem. Nie staję po stronie Twojego byłego, ale pokazuję jak może to wyglądać z jego strony. Że może nie chciał Ci zrobić krzywdy, ale nie potrafił inaczej mimo, że jesteś wspaniałą dziewczyną? I uwierz, nie warto planować "nie zakocham się, bo chcę wrócić do Polski". Życie Ci zrobi jeszcze takiego psikusa, że nie bedziesz wiedziała gdzie jesteś. ![]() Miałam się nie rozpisywać - przepraszam, ale chciałam żebyś jak najlepiej mnie zrozumiała ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
I jeszcze jedna sprawa - przedszkola są reformowalne, a szkoły niestety nie(przez nauczycieli zadufanych w sobie, idących "starym systemem itp.) W przedszkolu i zerówce jest ZAKAZ nauki czytania i pisania. A gdy dziecko idzie do pierwszej klasy to nagle nauczyciel i podręczniki wymagają tej umiejętności - i co wtedy?! Wini się przedszkole, że nie nauczyło. Tylko, że zadaniem przedszkola jest przygotowanie do nauki czytania i pisania, a nie nauka... Co nie znaczy, że w przedszkolu "przedszkolanki" bo nie można ich nazwać nauczycielami wychowania przedszkolnego, popełniają błędy w przygotowaniach do czytania i pisania - a to w połączeniu z niereformowalną szkołą prowadzi do porażki dziecka - które niczemu nie jest winne. A co do uwag Twojej małej - to żałosne, że je dostała... w sensie nauczyciel jest żałosny i niedokształcony, skoro je postawił. Na boga przecież ona rozwojowo (ma 6 lat i jest w pierwszej klasie, tak?) nie jest w stanie usiedzieć w ławce bez gadania, kręcenia się. Przecież większość aktywności w klasie gdzie są małe 6 latki powinna odbywać się na dywanie, na dworze, w ruchu, a nie w ławce. Przecież ona powinna się bawić, krzyczeć, tańczyć i śmiać się. ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Dziewczyny- dziś crdio zaliczone 2o min. Teraz się biorę za mel b i tiffany. Wzięłam intensywny poziom cardio, więc po 20 min pocę się jak szczur. serio.
![]() |
#3170 |
Rozeznanie
|
Yenna super, że znów zawitałaś
![]() ![]() Eliza oby wyniki były dobre, trzymaj się |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3172 |
Zadomowienie
|
Yenna wątek nie jest na wymarciu, po prostu przechodzi ciężkie chwile. Dziewczyny załapały mały dołek, ale się z niego wygrzebiemy
![]() ![]() Dzisiaj na wadze spadek i to znaczny ![]() Dzisiaj w miarę ok chociaż na 2 śniadanie wpadło trochę gorzkiej czekolady. Na śniadanie była jajecznica z chlebem wieloziarnistym a na obiad jest udko z kurczaka pieczone, trochę ziemniaków i surówka. Na kolację i podwieczorek jeszcze nie wiem co będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że nie jest, bo tylko Wy mi dajecie motywację do działania pełną parą. ![]() ![]() Podoba mi się Twoje śniadanie. Kocham jajka pod każdą postacią. Ale mogę Ci zdradzić trik na najpyszniejszą jajecznicę świata. W każdej wykwintnej lub znającej się na śniadaniach restauracji taką podają. Najpierw oddziel białka od żółtek. Roztrzep białka i wrzuć je na patelnię i usmaż aż nie będzie żadnych glutów. (Jeśli lubisz z cebulą, szynką itp. to przed wrzuceniem białek należy ją podsmażyć a potem dopiero białka na patelnie. Jak już nie ma glutów, to wrzucamy roztrzepane żółtka. Mieszamy intensywnie, żeby nam się nie ścięły za mocno. Ja lubię jak żółtko jest płynne więc długo jej nie smażę, tylko chwile. A dzięki temu, że białko wcześniej ścięłam, mogę się cieszyć "mokrą" jajecznicą ![]() ![]() A czekoladą się nie przejmuj, jeśli była gorzka i nie zjadłaś pół tabliczki to wszystko w normie jest ![]() Ja do tej pory trzymam się jadłospisu, tego co wczoraj wrzuciłam ![]() ![]() ![]() Żeby się zmotywować, to oglądam sobie film o tańcu gdzie tancereczki wyginają swoje piękne ciała ![]() Po filmie biorę się za cardio dziś w planie 34 min, wieczorem mel b na pośladki ![]() ![]()
Moja dzidzia przyjdzie na świat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2014-11-19 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wróciłam przed chwiląz pogrzebu i nie mogę się dogrzać.Zmarzliśmy okropnie.Kościółek tam malutki i staliśmy na dworze ![]() ft3 i ft4 mam dobre tylko tsh mam podwyższone.Norma jest do 4,2 a ja mam 4,83 ale to chyba nie jest tak tragicznie żeby miało to wpływ na serducho.Właściwie to mi już przeszło.Biorę leki ,które mam zapisane. Będę sie odzywać częściej tylko się trochę u mnie zluźni ![]() Z dietą ok.Wczoraj zamówiłam sobie nie dietetyczny obiad,ale zjadłam trochę bo mi nie smakowało ![]()
#3175 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Zakorzenienie
|
Emilka jeszcze nie byłam u lekarza Dzisiaj dopiero odebrałam wyniki A Ty ile miałaś przekroczone ?
#3177 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 |
Zadomowienie
|
Eliza masz podwyższone tsh i powinnaś umówić się do endokrynologa. Przez to możesz źle się czuć. Może zmotywuje Ciebie to że podwyższone tsh utrudnia odchudzanie. Z dobrze dobranymi lekami łatwiej schudniesz
![]() Super że wczoraj nie poszalałaś z jedzeniem! Emilia jak się czujesz? ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Eliza ja na początku miałam tsh 5,76 a teraz mam 0,8. |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
Tylko u mnie jest taki problem ze ja mam guza tarczycy i jak pójdę do lekarza to od razu mi każą iść na operację a ja nie chce Wiem ze powinnam ale się boję
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.