Kieleckie Panny Młode część XII :) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 18:28   #3151
Escorpio
Zakorzenienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode część XII :)

Cytat:
Napisane przez Arcykicia Pokaż wiadomość
Jestem z tych osób które zanim coś kupią/wybiorą robią rozeznanie w temacie;p
A tak z innej beczki,zespół się zalicza tak jakby do gości? I płaci się za nich tak jak za zaproszoną osobę? I jeszcze nie wiem jak to jest z dziećmi:O powiedzmy dziecko 2 letnie..
Oczywiście możesz im zafundować coś do jedzenia, ale nie musisz ( w końcu są w pracy). To tak, jakbyś kelnerom miała płacić za jedzenie, bo pracują na Twoim weselu. Ale nasłuchałam się, że jak zespół nie ma jedzenia, to potem mało gra. Zresztą w Polsce tak się przyjęło, że zespół dostaje jedzenie. U mnie się płaci chyba 75% ceny. Ale pewna nie jestem, bo już zapomniałam jak to dokładnie jest. Z dziećmi też jest różnie, zależy gdzie. Przeważnie do 3 roku życia nic się nie płaci, do 14 - 50% ceny, a potem już 100%. Ale też wszystko zależy jak się ugadasz z menagerką.

Edytowane przez Escorpio
Czas edycji: 2015-02-18 o 18:30
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 18:50   #3152
mogg
Zakorzenienie

Ja mam w umowie że muszę im zapewnić jedzenie no i nie wyobrażam sobie by 12h grali i nic nie zjedli czy się nie napili - chodzi mi tylko o napoje. Alkoholu na moim weselui pić nie będą - są w pracy i koniec.
Tak samo fotograf - mam identyczny zapis.
W moim domu weslnym jest 50% dla właśnie tzw "obsługi weselnej"
Dzieci chyba do 5 r.ż mają za darmo, i do 12 albo 13 mają 50%.
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 19:33   #3153
Arcykicia
Przyczajenie

aha ok to sama kupie im jakies krakersy ;D

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

żartuje oczywiscie Dzięki kobietki;p ) Będę musiała porozmawiać dokładnie z właścicielem jak to u nich jest bo u każdego inaczej
Arcykicia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 20:00   #3154
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
aha ok to sama kupie im jakies krakersy ;D

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

żartuje oczywiscie Dzięki kobietki;p ) Będę musiała porozmawiać dokładnie z właścicielem jak to u nich jest bo u każdego inaczej
Zapytaj zespołu - to będziesz wiedziała na czym stoisz
Stary 2015-02-18, 20:21   #3155
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

A to może są jakieś rodzaje białego złota ja bardzo chciałam takie korowe-białe/żółte/białe/żółte jeszcze satynowane Ale poczytałam i zobaczyłam u znajomej że faktycznie zżółkło i TŻ wolał jednokolorowe.
I teraz już wiem że jest rodowane i z tym palladem i to jest różnica.
Oby w Waszych wszystko było ok

U nas każdy ma talerzyk i Państwo Foto, Kamerzysta i DJ ba nawet im winietki zamówiłam
Nie wiem czy płacę za nich 100% bo nie zapytałam. Dzieciaki do 13 lat liczą za 50% plus maja inne menu np. obiad nuggetsy z fryteczkami
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 20:39   #3156
Arcykicia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
Zapytaj zespołu - to będziesz wiedziała na czym stoisz
nie mam jeszcze zespołu;p ale wiadomo że zapewnię im jedzenienie wyobrażam sobie żeby mieli pusty stolik,siedzieli głodni i wkurzeni;p
Bardziej zastanawiało mnie to właśnie czy dla obsługi są jakieś zniżki itp...
Arcykicia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 20:40   #3157
Escorpio
Zakorzenienie

U mnie będą dzieci/nastolatki 13 i 15 lat i chyba będę musiała za nich płacić 100%… A oni nic nie jedzą i wszystko wybrzydzają Może uda mi się załatwić im chociaż 75%.
Jeszcze najlepsze co moja ciocia wymyśliła. Mówi, że wypada zaprosić 15-latkę z osobą towarzyszącą Szkoda tylko, że jak ciocia teraz robiła 2 wesela, to ta siostrzenica była sama, ale że w październiku będzie miała ponad 15 lat, to już muszę ją z kimś zapraszać. Ciekawe kto mi za tę osobę zapłaci

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
nie mam jeszcze zespołu;p ale wiadomo że zapewnię im jedzenienie wyobrażam sobie żeby mieli pusty stolik,siedzieli głodni i wkurzeni;p
Bardziej zastanawiało mnie to właśnie czy dla obsługi są jakieś zniżki itp...
Zniżek raczej nie ma, po prostu płacisz mniej, bo też mniej jedzenia dostają

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-18, 20:50   #3158
Asia1029
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
U mnie będą dzieci/nastolatki 13 i 15 lat i chyba będę musiała za nich płacić 100%… A oni nic nie jedzą i wszystko wybrzydzają Może uda mi się załatwić im chociaż 75%.
Jeszcze najlepsze co moja ciocia wymyśliła. Mówi, że wypada zaprosić 15-latkę z osobą towarzyszącą Szkoda tylko, że jak ciocia teraz robiła 2 wesela, to ta siostrzenica była sama, ale że w październiku będzie miała ponad 15 lat, to już muszę ją z kimś zapraszać. Ciekawe kto mi za tę osobę zapłaci

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Ja uważam że 15 latek z osobą towarzyszącą to troszkę przesada.
Asia1029 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 20:54   #3159
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze najlepsze co moja ciocia wymyśliła. Mówi, że wypada zaprosić 15-latkę z osobą towarzyszącą Szkoda tylko, że jak ciocia teraz robiła 2 wesela, to ta siostrzenica była sama, ale że w październiku będzie miała ponad 15 lat, to już muszę ją z kimś zapraszać. Ciekawe kto mi za tę osobę zapłaci [COLOR="Silver"]
haha to może powiedz tej swojej cioci, że jak tak bardzo chce, żeby jej dorosła córka szła ze swoim chłopakiem to niech sama za niego zapłaci... żenujące...
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 20:56   #3160
mogg
Zakorzenienie

Cytat:

Ja przyjelam zasade ze zapraszamy z osoba towarzyszaca od 18 lat

moj telefon zjada literki i polskie znaki :/
Stary 2015-02-18, 21:04   #3161
Asia1029
Raczkowanie

[QUOTE=mogg;50309573]Ja przyjelam zasade ze zapraszamy z osoba towarzyszaca od 18 lat

moj telefon zjada literki i polskie znaki :/[/QUOTE

ja również Mogg i myślę że takie podejście jest w porządku
Asia1029 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-18, 21:19   #3162
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Oczywiście możesz im zafundować coś do jedzenia, ale nie musisz ( w końcu są w pracy). To tak, jakbyś kelnerom miała płacić za jedzenie, bo pracują na Twoim weselu. Ale nasłuchałam się, że jak zespół nie ma jedzenia, to potem mało gra. Zresztą w Polsce tak się przyjęło, że zespół dostaje jedzenie. U mnie się płaci chyba 75% ceny. Ale pewna nie jestem, bo już zapomniałam jak to dokładnie jest. Z dziećmi też jest różnie, zależy gdzie. Przeważnie do 3 roku życia nic się nie płaci, do 14 - 50% ceny, a potem już 100%. Ale też wszystko zależy jak się ugadasz z menagerką.
Ja słyszałam historię, że ktoś ze znajomych był na weselu, gdzie byl DJ i młodzi nie dali mu jeść, to gość w przerwie usiadł na środku sceny i zaczął się rozkładać z kanapkami, termosem itp. I podobno w 5 minut znalazł się dla niego obiad :P
Tak serio, to myślę, że za "obsługę" trzeba zapłacić jak za normalnych gości, w końcu sali nie robi różnicy, kto porcję zjada, tylko, że ją zjada :P Chociaż w sumie, jak teraz myślę, to nie wiem, czy na stoliku ci ludzie mają "komplet" menu, tzn. zakąski, sałatki itp. , czy jedzą tylko ciepłe posiłki? W sumie nie pomyślałam o tym w ogóle! Ja będę miała tylko DJa, będzie biedny sam siedział. Panią fotograf zapraszamy jako gościa, więc tu nie mam kłopotu, a nikogo więcej "obcego" nie będzie..
U nas za dzieci do 10 r.ż płaci się chyba połowę, a za maluszki nic, ale "moje dzieci" będą akurat 10 lub wyżej więc pewnie trzeba będzie za nich zapłacić normalnie. Menu będzie takie samo dla wszystkich. Będzie domowe jedzenie i duże dzieci, więc nie widzę powodu, dlaczego miały by mieć coś innego. A jak będą wybrzydzać to nie mnie tylko rodzicom :P

Cytat:

15-latka z osobą towarzyszącą to przesada uważam.. No chyba, że to Twoja bliska (w sensie uczuciowym) kuzynka i wiesz, że jej zależy na tym, żeby przyjść ze swoim chłopakiem, a Ty chcesz jej sprawić przyjemność. Ale tylko pod takim warunkiem.

Mój tata zaczął znów marudzić. Tym razem, że dlaczego ten ślub jest w czwartek, kto to widział.. Na szczęście nic już się na to nie poradzi, więc może tylko gadać. Potem truł, żeby cienkie obrączki brać, bo takie są najlepsze i najładniejsze (sam w swojej nie chodzi od wieków). Potem, że czemu te zaproszenia takie smutne (o tym już truje odkąd zapro przyszły, w pogardzie mając moje odczucia co do nich..). Dobrze, że już mamy prawie wszystko załatwione, bo nie da się go słuchać. Już słyszę to gadanie jak się w końcu dowie, że suknia ma czarny pas.. O losie

26.10.2014

30.04.2015
Oluniuniunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 21:28   #3163
ttunia
Raczkowanie

te uwaam, e y os towaryzszaca zarpasza się od 18 lat, chyba ze dokłenie tak jak napisała ktoraś dziewczyna jest to np młodsza siostra i chce przyjsc z chlopakiem albo jakas bliska rodzina itp.
U mnie DJ ma zapis w umowie ze zapewniamy mu posiłek jak wszystkim biesiadnikom. I teraz tak myślę, bo bedzie tylko dj i fotograf, ktory zwinie sie po polnocy i tak glupio posadzic ich osobno... w zasadzie to mi nawet nie pasuje jeszcze wciskac gdzies dodatkowy stolik dla nich, chociaz ustwienie stołów to i tak zalezy od ilosc osob. A z drugiej strony dosadzic ich do kogos tez glupio.
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 22:08   #3164
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia1029 Pokaż wiadomość
Ja uważam że 15 latek z osobą towarzyszącą to troszkę przesada.
Ja też tak uważam!

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
haha to może powiedz tej swojej cioci, że jak tak bardzo chce, żeby jej dorosła córka szła ze swoim chłopakiem to niech sama za niego zapłaci... żenujące...
Cytat:
Ja przyjelam zasade ze zapraszamy z osoba towarzyszaca od 18 lat
Cytat:
Napisane przez Oluniuniunia Pokaż wiadomość
15-latka z osobą towarzyszącą to przesada uważam.. No chyba, że to Twoja bliska (w sensie uczuciowym) kuzynka i wiesz, że jej zależy na tym, żeby przyjść ze swoim chłopakiem, a Ty chcesz jej sprawić przyjemność. Ale tylko pod takim warunkiem.
No właśnie nie wiem co ciocia wymyśliła, bo to jest mojej siostry ciotecznej ( a cioci siostrzenicy) córka (czyli taka moja siostrzenica cioteczna). Mamy ze sobą bardzo dobre kontakty. Ale bez przesady ona ma 15 lat i nie ma chłopaka Ciocia wpadła na pomysł, że skoro u niej na weselach K. się sama bawiła, to na moje można by ją z os. tow. zaprosić I co ona sobie koleżankę weźmie do towarzystwa czy kolegę
Co do wieku, to w sumie u mnie z młodzieży będą właśnie siostrzeńcy 13 i 15 lat, a potem już 17 i 19 - latkowie. Tym starszym dajemy zaproszenia z os. tow. bo są braćmi ciotecznymi tż, synami jego chrzestnej no i jak na razie obaj mają dziewczyny, więc głupio tak ich samych zapraszać.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ttunia Pokaż wiadomość
te uwaam, e y os towaryzszaca zarpasza się od 18 lat, chyba ze dokłenie tak jak napisała ktoraś dziewczyna jest to np młodsza siostra i chce przyjsc z chlopakiem albo jakas bliska rodzina itp.
U mnie DJ ma zapis w umowie ze zapewniamy mu posiłek jak wszystkim biesiadnikom. I teraz tak myślę, bo bedzie tylko dj i fotograf, ktory zwinie sie po polnocy i tak glupio posadzic ich osobno... w zasadzie to mi nawet nie pasuje jeszcze wciskac gdzies dodatkowy stolik dla nich, chociaz ustwienie stołów to i tak zalezy od ilosc osob. A z drugiej strony dosadzic ich do kogos tez glupio.
Na paru weselach widziałam, że ekipa (foto, wideo, dj/orkiestra) miała po prostu swój osobny stolik. Np. na przyjęciu u koleżanki był tylko fotograf i miał swój taki malutki stoliczek z jedzeniem i napojami. Dlatego myślę, że jak masz tylko dj i fotografa to sala zapewni im taki mniejszy stolik dwuosobowy
Stary 2015-02-18, 23:25   #3165
ttunia
Raczkowanie

Escorpio skoro ona nie ma chłopaka to już w ogóle nie rozumiem tej ciotki... zwłaszcza ze z tego co piszesz to jest to dosc daleka rodzina... olałabym to tym bardziej że to jeszcze siostrzenica tej ciotki (tak zrozumiałam) a nie jej córka.
I w sumie taki mały 2osobowy stolik to spoko bo niestety do tej pory byłam tylko na weselach z zespolem i oni wtedy zawsze mieli osobny stolik ale to juz jest kilka osob z resztą jeszcze daleko do wszystkiego i pewnie bede milion razy dzwonic do Łukasza i pytać o mnóstwo rzeczy pomijając fakt samego spoktania przed ślubem wiec sie wszystkiego dowiem

Edytowane przez ttunia
Czas edycji: 2015-02-18 o 23:26
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 23:31   #3166
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ttunia Pokaż wiadomość
Escorpio skoro ona nie ma chłopaka to już w ogóle nie rozumiem tej ciotki... zwłaszcza ze z tego co piszesz to jest to dosc daleka rodzina... olałabym to tym bardziej że to jeszcze siostrzenica tej ciotki (tak zrozumiałam) a nie jej córka.
I w sumie taki mały 2osobowy stolik to spoko bo niestety do tej pory byłam tylko na weselach z zespolem i oni wtedy zawsze mieli osobny stolik ale to juz jest kilka osob z resztą jeszcze daleko do wszystkiego i pewnie bede milion razy dzwonic do Łukasza i pytać o mnóstwo rzeczy pomijając fakt samego spoktania przed ślubem wiec sie wszystkiego dowiem
To jest córka mojej siostry ciotecznej Niby daleka rodzina, ale mamy bardzo dobry kontakt i często się widzimy
Stary 2015-02-18, 23:46   #3167
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
To jest córka mojej siostry ciotecznej Niby daleka rodzina, ale mamy bardzo dobry kontakt i często się widzimy
Córka mojej siostry ciotecznej jest moją chrześnicą i oczkiem w głowie
Ale jest też dziewczynka, o takim samym stopniu pokrewieństwa, tylko od drugiej strony rodziny, ale nie znam jej, chyba jej nawet nigdy nie widziałam.. I tak właśnie bliskość w rodzinie wygląda :P

26.10.2014

30.04.2015
Oluniuniunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 01:10   #3168
mahoniowa
Zadomowienie

Wykombinowalam neta! i skusiłam się na wizaż mobilny:P po prostu nie mogę bez WAS zyc

co do tej mojej akcji to rzeczywiście przyznaje, mam tupet i czasem niewyparzony język (o czym Was już dostrzegłam ) i jak mi ktoś podpadnie to zresztą, dlaczego mam przemilczec coś co mi nie odpowiada w związku z moim ślubem.. z TZ idę na kompromisy ale tylko z nim

Też uważam tak jak dziewczyny, ze 15 lat to zdecydowanie przesada żeby zapraszać z os. tow., my byśmy popełnili gafe bo TZ był przekonany ze corka jednego z kuzynów ma 15 lat a tu się okazało ze 18 kończy w marcu i juz trzeba jej zrobić zapro z osobą.. swoją drogą, dobrze zna swoją rodzinę, nie?

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 06:34   #3169
mikonada
Zakorzenienie

Ejjj dziewczyny.. zalałam wczoraj netbooka herbatą ale lipa

Ja do siebie tylko pelnoletnich zapraszalam z os.tow.

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Mahoń, ja nie mam innego wyjscia jak appka mobilna..

Jutro i sobota do Warszawy jedziemy
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 07:13   #3170
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

moj mąz jest fotografem i w umowie ma zapisane ze powyzej ilus tam godzin pracy bedzie mial zapewniony posilek cieply (cos w ten desen)

Mahoń zaczyna sie Ciebie bac

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 07:46   #3171
karmiii
Rozeznanie

hej dziewczyny ale miałam ciężki tydzień ledwo żyję, jeszcze się nie skończył ale już jest luz s jutro piąteczek wolny zastanawiam się co zrobic z tak cennym czasem.

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
Wykombinowalam neta! i skusiłam się na wizaż mobilny:P po prostu nie mogę bez WAS zyc

gratuluje aplikacji ja też mam, i mam tez KWC Tż mówi ze za duzo czasu spedzam na wizazu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
karmiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 07:51   #3172
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Netbooka zostaw do wyschniecia na kilka dni i dopier wlaczaj u mnie podzialalo

Ja mam siostry cioteczej corki maja 15 i 14 lat, drugiej 14 dalam osobne zaproszenia ale pojedyncze.

My jedziemy do Lublina a za tydzien odwiedzaja Nas znajomi

Ja tez na aplikacji non stop ;D minus jest taki ze mibobrazkow czasem nie pokazuje

Stary 2015-02-19, 07:52   #3173
karmiii
Rozeznanie

Cytat:

oj współczuję, ja wrzuciłam moj tel do wody ale zyje, a notebook przezyl?
u mnie tak brat cioteczny zrobil zapraszal tylko pelnoletnich i 2 dziewczyny obrazily sie o to i nie poszly na wesele... Mnie też wydaje się, że najlepiej osoby pełnoletnie bo inaczej ciężko wyczuć granicę i skończymy na zapraszaniu 14sto latek z os. tow.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-19, 07:53   #3174
mogg
Zakorzenienie

Ja swoj upuscilam na rogu jest pekniety ale chodzi ;D

Stary 2015-02-19, 08:04   #3175
mikonada
Zakorzenienie

Karmii, mogg...
Wlaczylam go wczoraj raz. Suszyl sie pol dnia, tak to obraz dziala itd aleklawiatura i touch pad nie..
Małżonek nie zajrzal bo on informatykiem nie jest... chyba sama musze sie nauczyc takich rzeczy

Tel poprzedni mi wpadl kiedys do wc... (nie pytajcie) ale rozlozylam na czynniki pierwsze i przezyl.
Stary 2015-02-19, 08:09   #3176
karmiii
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny orientujecie się może ile +/- kosztuje dekoracja sali, kościoła itp kwiaciarni Vanilla? Jestem zachwycona ich pracami,ale wydaje mi się że takie cudeńka kosztują;p wiem że to zależy od rodz.kwiatów ilości itp ale chciałabym się dowiedzieć orientacyjnie żeby wiedzieć czy mnie stać;p

ja się z nimi ugadywałam i nie dali mi jednej kwoty, może Ci tylko zrobić wycene jak juz wiesz co chcesz ceny za bukiet to od 80 do 250zl na salę do tego dochodzi cena świeczników
itd. Zastanawiałam się aby samemu zrobić dekorację sali żywymi kwiatami, ale to na razie luźne myślenie bo tyyyle kasy

Stary 2015-02-19, 08:09   #3177
mogg
Zakorzenienie

Poczeksj jeszcze, u mnie przez 2-3 dni klawiatura nie chodzila i potem poszla:d najlepiej nie wlaczac go narazie dac mu wyschnac

Stary 2015-02-19, 08:15   #3178
karmiii
Rozeznanie

Kieleckie Panny Młode część XII :)

Cytat:
Karmii, mogg...
Wlaczylam go wczoraj raz. Suszyl sie pol dnia, tak to obraz dziala itd aleklawiatura i touch pad nie..
Małżonek nie zajrzal bo on informatykiem nie jest... chyba sama musze sie nauczyc takich rzeczy

Tel poprzedni mi wpadl kiedys do wc... (nie pytajcie) ale rozlozylam na czynniki pierwsze i przezyl.

haha właśnie jak mówiłam że wpadł mi do wody tel to też miałam na myśli toalete mialam w tylniej kieszeni izdejmujac je tel wpadl. Tż mówił że tylko ja jestem do tego zdolna a tu proszę :p

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Poczeksj jeszcze, u mnie przez 2-3 dni klawiatura nie chodzila i potem poszla:d najlepiej nie wlaczac go narazie dac mu wyschnac

a tak zgadzam się zostaw go na kilka dni w spokoju wylacz poloz w cieple suche miejsce np niedaleko kaloryfera(nie wiem jak sie pisze :p) najlepiej wyciagnij tez baterie i niech odpoczywa 3-4 dni. niektorzy tez mowia o ryzu ale podobno to mit

Stary 2015-02-19, 08:23   #3179
mikonada
Zakorzenienie

Pytalam szwagra to tez cos mowil o ryzu, ale to raczej dla tel sie moze sprawdzic...
No to teraz lezy taka sierotka na stole..
Kaloryfer (ja mowie kalafior :p ) mam jeden ale nie wlaczamy go w ciagu dnia :p małż jest oszczedny..

Co do upuszczania, potykania sie, uderzania itp to jestem w tym specjalista...az dziwne ze jeszcze zyje :p

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Karmii tez chcialam sama.. jak najwiecej, ale jak przeliczylam ile to by mi czasu zajelo to zrezygnowalam, nie ryzykowalam. A tak menagerka sali b.ladnie ozdobila stoly bukietami bialych tulipanow a nasz w roze biale z mini bambusami i swieczniki
Stary 2015-02-19, 08:38   #3180
mogg
Zakorzenienie

U nas sa swieczki i kwiaty sztuczne a jak chce inne o to musze zamowic ;D jeszcze o tym nid myslalam , snilo mi sie dzis ze z tz mamy koszmarne obraczki !!

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości