Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-05, 08:53   #3151
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
No to ja pojechałam z tymi klockami kupiłam jeden zestaw 110sztuk a drugi chyba 60, do tego w domu mamy z 40. Ale jak przychodzi jego kuzyn czy kuzynka to jest mega walka wiec moze tyle im wystarczy.

My nie

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Co do budowania to Leo po malu łączy ale najlepiej mu idzie budowanie wieży na samochodziku bo tam jest wglebienie i łatwo mu wpasować pierwsze dwa.
Nie ukrywam ze te klocki troche sobie kupiłam ogólnie to moja ulubiona zabawa

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Tassia czy ty parę dni temu nie wspominalas ze Maciej słabo mówi? Jestem pod wrażeniem takiego zdania!
ja też wuielbiam klocki. wogóle cieszę się jak głupia na nowe zabawki Tuśki

no właśnie to samo miałam pisać o tym mówieniu Maćka

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Poziomkowa ale to nie było zdanie a powtórzenie. On sam nic nie mówi.
Choć chyba mu wraca bo dziś przyszła moja mama i od progu wolał baba baba.
A potem w mieszkaniu biegł do niej i darl się jak dawniej: IDE IDE no IDE

W sumie prawie tydzień miał amnezje
no widzisz, skok miał jak u Tusi i teraz więcej mówi. moim zdaniem mówi, ale przecież nie zapamieta tego tak od razu ty pewnie przez swój zawód bardzo analizujesz jego postępy, czasem piszesz jakby wielu rzeczy nie umiał, a jak się okazuje jest świetny i bardzo do przodu!
ja tak nie analizuję, cieszę się ze wszystkich postępów i nie myślę,że coś Tusia robi źle albo za późno.

co do klocków to ona właśnie próbuje dociskać, nie wiem, moze nie ma siły?muszę jej zawsze docisnąć no oprócz tych kwiatków, one wchodzą gładko.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
uwielbiam Listy do M

u nas nie ma obi

a co do ubierania choinki to ja nie lubie kolorowo- wole jakis jeden/dwa kolory
ja zawsze tesciowi ubieram taka kolorowa choinke czyli wszystkie bombki i lancuchy jakie mam i anielskie wlosy....istna cypeliada

a co do choinki w donicy- super pomysl!

hmm...skoro u Was tylko goraczka i katar to moze jednak zęby?

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Muszę sie pochwalic- Moje malutkie serduszko zrobilo dzisiaj nawet nie parę a duzo krokow
za kazdym razem po 7-8
oczywiscie jak mamusia byla w pracy....
poogladalam filmiki i sie poplakalam ze tego nie widzialam na zywo, na co tesc dumny jak paw ze on byl przy tym i zebym zalowala, jakby mi chcial na zlosc zrobic...

kurde nie wiem co z Julii spaniem, przyszlo mi na mysl ze te gorsze dni to przez to ze zaczyna chodzic, u Waszych maluchow jak uczyły się chodzić tez byly takie noce ?
Wczoraj Julka od 19 plakała 4 razy,co przyszlam do niej to juz siedziala, a o 20:30 to w ogole wyła 1,5h i nic nie pomagalo tylko dopiero bajki na laptopie ją uspokoily...i co chcielismy ją polozyc to straszna histeria.
A dziś to do tej pory to juz 6 razy u niej byłam
brawa dla Julci!
ja bym tego nie łączyłą z chodzeniem, u nas przynajmniej tak nie było.

jeśli chodzi o choinkę to niby też wolę stonowane, ale za dzieciaka mieliśmy kolorową choinkę-światełka, różne figurki itp. anielskie włosy. i teraz mamy choinkę biało-fioletową, ale mam zamiar już od tego roku wieszać na niej też różne figurki naszej produkcji, dla Tusi

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
No to sobie możemy rękę poda - choroba + czwórki = maraton zombie... wkurzonych na wszystko, a na siebie nawzajem najbardziej, zombie

Nie nie puszczał, chociaż sama się zastanawiałam, czy nie będzie Pół biedy, ze szampon i żel mam z Alterry, wiec trochę mniejszy syf, ale... no raczej dzieci nie powinny tego pic

Mam nadzieję, ze trzydniówka, chociaż krostki ma teraz na pupie, na twarzy i na dłoniach, a takie niestety daje bostonka (okazało się, że w żłobie jest). No nic, jedzie dzisiaj Bartek z nim do pediatry - zobaczymy co powie

W imieniu autka dziękuję

Ważne, że klient zadowolony

Ależ gaduła
Kurcze, Janek nic sensownego i w ciągu nie mówi... owszem, mama, tata (i to na nas), baba (różnie, najczęściej na taką paskudną zabawkę z różowymi włosami), beee (na owieczkę), szczeka na pieska, miauczy na kotka, robi brum brum na autko, ale żeby tak "po ludzku" się komunikowac to nie

Kolejnośc ok - nasivin na końcu, bo obkurcza

To może w innym markecie będą - bo zdarzają się ładne Jakieś dwa lata temu np. w Tesco (ubiegłoroczne były już paskudne).

A ja właśnie cepeliadę lubię - owszem, bardzo mi się podobają takie jedno, dwukolorowe choinki i co roku się nad taką zastanawiam, ale ostatecznie i tak zawsze jest multikolor. U mnie akurat bez łańcuchów i anielskiego włosia (u rodziców już jest ), ale za to z aniołkami, bałwankami, pomarańczami i cukierkami

Niestety doszły krostki - to nie zęby, a przynajmniej nie tylko

Gratulacje dla Malucha Spoko, jeszcze przy Tobie pochodzi Zawsze możesz powiedzie teściowi, że przy Tobie więcej przeszedł

U mnie nocki różnie, ale nie wiązałabym tego z chodzeniem. Pediatra mi mówiła, że często na naukę chodzenia nakładają się jeszcze inne rzeczy - zęby, nocne lęki, żłobki, etc... po prostu to taki okres w życiu dziecka, ze dużo się dzieje i odreagowuje, ale sam fakt chodzenia nie ma kluczowego znaczenia.

Spodobało mi się i mocno dumam czy nie kupi do wanny dla młodego takiego statku. A w ogóle chyba kupimy mu zabawkowy odkurzacz, bo na normalny jest szał... do tego stopnia, ze nie można poodkurzac i ciągle z szafy wyciąga i lata z rurą

Nadgarstek mnie boli od kilku dni i to co raz bardziej... nie uderzyłam, nie wykręciłam, nie wiem o co chodzi
Tusia ma zabawkowy odkurzacz i zawsze odkurza ze mną...wymyśliłam to jak zaczęła się bać odkurzacza, a że ja odkurzam codziennie to było to uciążliwe. a tak to jest zajęta swoim

no to Jasiu przecież już fajnie mówi

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 09:36   #3152
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no widzisz, skok miał jak u Tusi i teraz więcej mówi. moim zdaniem mówi, ale przecież nie zapamieta tego tak od razu ty pewnie przez swój zawód bardzo analizujesz jego postępy, czasem piszesz jakby wielu rzeczy nie umiał, a jak się okazuje jest świetny i bardzo do przodu!
ja tak nie analizuję, cieszę się ze wszystkich postępów i nie myślę,że coś Tusia robi źle albo za późno.

Tusia ma zabawkowy odkurzacz i zawsze odkurza ze mną...wymyśliłam to jak zaczęła się bać odkurzacza, a że ja odkurzam codziennie to było to uciążliwe. a tak to jest zajęta swoim

Co do pierwszego

Odkurzacza się na początku bał, teraz pokochał Szczerze mówiąc nie wiedziałam, ze takie zabawkowe są Dowiedziałam się na ubiegłotygodniowym kinderbalu, który Jaśko (najmłodzszy) przebiegał z odkurzaczem i nie chciał odda przy wychodzeniu

Wiesz co, on nawija jak nakręcony, ale we własnym Jasiowym języku
Do Waszych dzieciaków mówiących zdaniami, a przynajmniej wyrazami o wyższym stopniu komplikacji niż mama czy baaa jeszcze mu daleko
Ale zupełnie mnie to nie stresuje
Nie mówi zrozumiale, za to biega, wspina się, kombinuje z układaniem puzzli czy kombinuje w ogóle. Co dnia mnie czymś zadziwia, łobuz mały Na gadanie jeszcze przyjdzie czas - w sumie to nawet lepiej, że można poudawac, że się go nie rozumie czasami

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 10:19   #3153
87czarna
Zakorzenienie

motylkuA myślałamże tylko ja zachowuje się jak małe dziecko Też cieszą mnie nowe zabawki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 10:25   #3154
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Co do pierwszego

Odkurzacza się na początku bał, teraz pokochał Szczerze mówiąc nie wiedziałam, ze takie zabawkowe są Dowiedziałam się na ubiegłotygodniowym kinderbalu, który Jaśko (najmłodzszy) przebiegał z odkurzaczem i nie chciał odda przy wychodzeniu

Do Waszych dzieciaków mówiących zdaniami, a przynajmniej wyrazami o wyższym stopniu komplikacji niż mama czy baaa jeszcze mu daleko
Nie mówi zrozumiale, za to biega, wspina się, kombinuje z układaniem puzzli czy kombinuje w ogóle. Co dnia mnie czymś zadziwia, łobuz mały Na gadanie jeszcze przyjdzie czas - w sumie to nawet lepiej, że można poudawac, że się go nie rozumie czasami
Haha
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
motylkuA myślałamże tylko ja zachowuje się jak małe dziecko Też cieszą mnie nowe zabawki
To i ja witam w tym klubie

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 11:16   #3155
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Co do pierwszego

nooo Tusia też głównie gada po swojemu, paszczka jej się nie zamyka ale właśnie jakieś tam swoje dziwne słowa. przecież nie gada cały dzień zrozumiałych słów
no dobra, oprócz co to i kto to, bo to ciągle nawija, wszystko ją interesuje. ale zdaniami bym tego nie nazwała.
aaaa i dzisiaj pomagała mi rozwieszać pranie, mówię jej "daj ubranie" a ona na to "daje" a potem dała mi kolejne i powiedziała "to też". czyli jednak zapamiętała to z wczoraj
a tak poza tym to pojedyncze słowa

Cytat:
czasem mam wrażenie,że kupuję je dla siebie. i książeczki bo Tusia to by mogła ciągle swoje ulubione oglądać, a mi się nudzą

Stary 2014-12-05, 11:55   #3156
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
najpierw płakała na badaniu, bo ona jak widzi panią dr to zaczyna już ryczeć... a zbadanie jej czy zajrzenie do gardła to już w ogóle masakra.
potem poszliśmy na szczepienie i była już fajna i zadowolona, aż do czasu jak pielęgniarka zaczęła do niej podchodzić. wtedy już wyczuła,że coś się będzie działo i wyk:/ nie mam bladego pojęcia dlaczego tak się jej odmieniło to nawet nie z bólu, to z paniki... nie wiem czy ja coś źle robię nawet jej pokazuję książeczki o pójściu do lekrza, opowiadam jej....ech...

eee nie no,chyba nie czop?on raczej taki bardziej zbity

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

kilka dni, coś koło tygodnia
Jeju czy Ty przypadkiem nie piszesz o mojej Lenie? u mnie było. Identycznie ! Za każdym razem jak widzi Pani doktor która się do niej zbliża jest wyk! Osluchiwanie wyk!.zobaczenie do gardła wyk! I juz się uspokoiła weszłysmy do pielęgniarki było ok nie spodobało jej się mierzenie a jak już podeszły do niej to masakra jedna wielka także nic źle nie robisz dzieci po prostu boją się nie wiem może mają syndrom białego fartucha? ja tak miałam jak szłam do gin :P

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Dzień doberek

Julia przeszła dzisiaj samą siebie- wstała o 9:00, gdzie zwykle o 7:00 jest na nogach...
Szok!

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Kto wypije ze mną kawkę?
Hm coś chyba było w powietrzu bo moja spala tez dość ładnie poprzedniej nocy fakt poszła spać 23.30 :/ ale spala w swoim lozeczku do 5 rano gdzie to się rzadko zdarza! No i później juz z nami bo o 5 mleko trzeba przecież zjeść jeja wasze dzieci budzą was a ja muszę budzić moje dziecko :/ ona sama się nie budzi.no.ale co się dziwić jak idzie tak późno spać to tak bywa a ja o 8 ja budzę chyba musze o 7 wstawać żeby ją próbować dalej przestawić bo chyba nigdy się nie nauczy spać normalnie ..
Stary 2014-12-05, 12:12   #3157
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Jeju czy Ty przypadkiem nie piszesz o mojej Lenie? u mnie było. Identycznie ! Za każdym razem jak widzi Pani doktor która się do niej zbliża jest wyk! Osluchiwanie wyk!.zobaczenie do gardła wyk! I juz się uspokoiła weszłysmy do pielęgniarki było ok nie spodobało jej się mierzenie a jak już podeszły do niej to masakra jedna wielka także nic źle nie robisz dzieci po prostu boją się nie wiem może mają syndrom białego fartucha? ja tak miałam jak szłam do gin :P

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Hm coś chyba było w powietrzu bo moja spala tez dość ładnie poprzedniej nocy fakt poszła spać 23.30 :/ ale spala w swoim lozeczku do 5 rano gdzie to się rzadko zdarza! No i później juz z nami bo o 5 mleko trzeba przecież zjeść jeja wasze dzieci budzą was a ja muszę budzić moje dziecko :/ ona sama się nie budzi.no.ale co się dziwić jak idzie tak późno spać to tak bywa a ja o 8 ja budzę chyba musze o 7 wstawać żeby ją próbować dalej przestawić bo chyba nigdy się nie nauczy spać normalnie ..
A jak ja budzisz to jak sie zachowuje? U nas juz z 3tygodnie jak wszystko stanęło na głowie. Dzis nastawiłam budzik na 8 i jak zaczęłam go delikatnie budzić to pochlipiwał i wtulał sie w kołderke. Jedynie jak tz nie idzie do pracy to leo na równych nogach od 7.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-12-05, 12:24   #3158
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
nooo Tusia też głównie gada po swojemu, paszczka jej się nie zamyka ale właśnie jakieś tam swoje dziwne słowa. przecież nie gada cały dzień zrozumiałych słów
no dobra, oprócz co to i kto to, bo to ciągle nawija, wszystko ją interesuje. ale zdaniami bym tego nie nazwała.
aaaa i dzisiaj pomagała mi rozwieszać pranie, mówię jej "daj ubranie" a ona na to "daje" a potem dała mi kolejne i powiedziała "to też". czyli jednak zapamiętała to z wczoraj
a tak poza tym to pojedyncze słowa

czasem mam wrażenie,że kupuję je dla siebie. i książeczki bo Tusia to by mogła ciągle swoje ulubione oglądać, a mi się nudzą
Dobra, dobra, masz komunikacje (w miarę zrozumiałą) w dwie strony
U nas owszem, robi o co proszę - np. uwielbia asystowac przy praniu - wkłada rzeczy do pralki, zamyka urządzenie, włącza guziczki, które mu pokażę, ale nie mam pojęcia, co ma na myśli, stojąc przez włączona machiną, żywo gestykulując i tłumacząc mi coś w tym stylu "du! dudu! duuuu..... babababa.... du? tiktiktiktik..."
Ewentualnie staje przede mną i prowadzi 5 minutowy monolog na "ma".... "mama, mama? maaaaaaaaaaaaama... mamamamama! mam mamamamamama"

WYMIENIĘ

Stary 2014-12-05, 13:13   #3159
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
No to sobie możemy rękę poda - choroba + czwórki = maraton zombie... wkurzonych na wszystko, a na siebie nawzajem najbardziej, zombie

Nie nie puszczał, chociaż sama się zastanawiałam, czy nie będzie Pół biedy, ze szampon i żel mam z Alterry, wiec trochę mniejszy syf, ale... no raczej dzieci nie powinny tego pic

Mam nadzieję, ze trzydniówka, chociaż krostki ma teraz na pupie, na twarzy i na dłoniach, a takie niestety daje bostonka (okazało się, że w żłobie jest). No nic, jedzie dzisiaj Bartek z nim do pediatry - zobaczymy co powie

W imieniu autka dziękuję

Ważne, że klient zadowolony

Ależ gaduła
Kurcze, Janek nic sensownego i w ciągu nie mówi... owszem, mama, tata (i to na nas), baba (różnie, najczęściej na taką paskudną zabawkę z różowymi włosami), beee (na owieczkę), szczeka na pieska, miauczy na kotka, robi brum brum na autko, ale żeby tak "po ludzku" się komunikowac to nie

Kolejnośc ok - nasivin na końcu, bo obkurcza

To może w innym markecie będą - bo zdarzają się ładne Jakieś dwa lata temu np. w Tesco (ubiegłoroczne były już paskudne).

A ja właśnie cepeliadę lubię - owszem, bardzo mi się podobają takie jedno, dwukolorowe choinki i co roku się nad taką zastanawiam, ale ostatecznie i tak zawsze jest multikolor. U mnie akurat bez łańcuchów i anielskiego włosia (u rodziców już jest ), ale za to z aniołkami, bałwankami, pomarańczami i cukierkami

Niestety doszły krostki - to nie zęby, a przynajmniej nie tylko

Gratulacje dla Malucha Spoko, jeszcze przy Tobie pochodzi Zawsze możesz powiedzie teściowi, że przy Tobie więcej przeszedł

U mnie nocki różnie, ale nie wiązałabym tego z chodzeniem. Pediatra mi mówiła, że często na naukę chodzenia nakładają się jeszcze inne rzeczy - zęby, nocne lęki, żłobki, etc... po prostu to taki okres w życiu dziecka, ze dużo się dzieje i odreagowuje, ale sam fakt chodzenia nie ma kluczowego znaczenia.

Spodobało mi się i mocno dumam czy nie kupi do wanny dla młodego takiego statku. A w ogóle chyba kupimy mu zabawkowy odkurzacz, bo na normalny jest szał... do tego stopnia, ze nie można poodkurzac i ciągle z szafy wyciąga i lata z rurą

Nadgarstek mnie boli od kilku dni i to co raz bardziej... nie uderzyłam, nie wykręciłam, nie wiem o co chodzi

usztywnij porządnie a powinno przejść ja tak miałam po wszystkich świetych gdy na cmenatarzach dwóch musiałam targać Lene na rękach bo nie chciałą do nikogo i tak o to tydzień czasu mnie bolał masakrycznei usztywniłam i po trzech dniach przeszło

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
A jak ja budzisz to jak sie zachowuje? U nas juz z 3tygodnie jak wszystko stanęło na głowie. Dzis nastawiłam budzik na 8 i jak zaczęłam go delikatnie budzić to pochlipiwał i wtulał sie w kołderke. Jedynie jak tz nie idzie do pracy to leo na równych nogach od 7.
Ona wstaje na równe nogi jak ja wstaje .w dzień się zdarza ze musze ja budzić z drugiej drzemki to otwieram drzwi wyłączam.suszarke i ona się budzi .bo u nas jest trochę ludzi i jest głośno wiec juz nie ma mowy o spaniu bo jak kogoś usłyszy to już staje i chce.zeby. ten ktoś przyszedł i.wzial ja na rączki.
Stary 2014-12-05, 13:21   #3160
papalinka83
Zakorzenienie

ostatnio mieliśmy powódź w domu, przy wymianie pokrętła od kaloryfera wywaliło zawór i w pokoju Oli mieliśmy 10 cm wody, a do tego przez 3 dni nie dało się zakręcić grzejnika, tylko dawał na maksa i było u niej w pokoju 24 stopnie . Na szczęście wczoraj już hydraulik był i naprawił, ale musiał spuszczać wodę z grzejników całego bloku

Cytat:
Dziewczyny,która z Was ma klocki Lego Duplo? Polecacie,bo zastanawiam się nad kupnem? ;>
Ja mam, tzn ola ma ale leżą w szafie, bo dostała też mega blocks (takie duże) na urodziny i średnio jej idzie skłądanie, więc na razie jej mniejszych nie wyciągam nawet
Cytat:

Kurcze może ja też muszę kupić taki zabawkowy, bo Ola strasznie się boi i zawsze płacze jak odkurzam, a też raczej codziennie to robię

Vea zdrówka dla jaśka, a rękę może przeciążyłaś? Spróbuj zawinąć mocno, żeby odciążyć staw

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 13:28   #3161
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
ostatnio mieliśmy powódź w domu, przy wymianie pokrętła od kaloryfera wywaliło zawór i w pokoju Oli mieliśmy 10 cm wody, a do tego przez 3 dni nie dało się zakręcić grzejnika, tylko dawał na maksa i było u niej w pokoju 24 stopnie . Na szczęście wczoraj już hydraulik był i naprawił, ale musiał spuszczać wodę z grzejników całego bloku

Ja mam, tzn ola ma ale leżą w szafie, bo dostała też mega blocks (takie duże) na urodziny i średnio jej idzie skłądanie, więc na razie jej mniejszych nie wyciągam nawet

Kurcze może ja też muszę kupić taki zabawkowy, bo Ola strasznie się boi i zawsze płacze jak odkurzam, a też raczej codziennie to robię

Vea zdrówka dla jaśka, a rękę może przeciążyłaś? Spróbuj zawinąć mocno, żeby odciążyć staw
No właśnie nie mam pojęcie gdzie mogłabym przeciąży
Siedzę sobie z łapką zawiniętą w bandaż elastyczny i dziwnie na mnie patrzą w pracy... dobrze chociaż, że to lewa ręka...

Jeszcze w temacie odkurzacza, zadwoniłam przed chwilą do koleżanki - organizatorki kinderbalu i włascicielki odkurzacza i powiedział, że odkurzacz był w całym zestawie - z mopem, zmiotkami, szufelką, etc i ... uwaga, uwaga... psikaczem do szyb. Powiedziała, że przez dwa miesiące kiedy córy szalały na punkcie zestawu miała najczystsze szyby na osiedlu... a na pewno najbardziej mokre

WYMIENIĘ

Stary 2014-12-05, 13:29   #3162
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Motyl mój Bartek naśladuje ale głównie odgłosy jak kaszel, wzdychanie, kichanie itp
Moja córa robi to samo! Kiedyś szliśmy do sklepu i szła koło nas babka, która bardzo kaszlała. Amela zaczęła ją nasladować. Strasznie śmiesznie to wyglądało.
Stary 2014-12-05, 14:33   #3163
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
jeeej u nas Tula nadal w użyciu i to częstym. jeden z najlepszych moich zakupów

a powiedzcie-czy dzieci też powtarzają po Was słowa?bo że naśladują to wiem,ale powtarzają?Tusia powtarza po mnie dużo słów ale widzę,że nie zapamiętuje. Tzn pamięta już sporo słów, ale mówi po mnie dużo więcej sensownych niż zapamiętuje. Dzisiaj powtórzyła kilka razy buty, kwiatek, masz , kukułka, a jak mama jej pokazywała nasze zdjęcia to Tusia zapytała "co to?" mama jej mówi,że mama i tata, Tusia pokazała następne zdjęcie i mama powiedziała "to też", a ona już potem pokazywała kolejne zdjęcia i mówiła "to też". ale jak ją pytam na następny dzień to już nie pamięta tych słów taka papuga!
nie mam tego problemu - nati NIC po mnie nie powtarza i sie nie martwie, wiec chyba tez nie musisz.

co do klockow: duplopodobne są cobi, megablox i jixin. pewnie sa tez jakies ine. ja mialam kolejke jixin i byla super. tylko zwierzeta nie pasowaly a reszta byla ok.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
kurde nie wiem co z Julii spaniem, przyszlo mi na mysl ze te gorsze dni to przez to ze zaczyna chodzic, u Waszych maluchow jak uczyły się chodzić tez byly takie noce ?
Wczoraj Julka od 19 plakała 4 razy,co przyszlam do niej to juz siedziala, a o 20:30 to w ogole wyła 1,5h i nic nie pomagalo tylko dopiero bajki na laptopie ją uspokoily...i co chcielismy ją polozyc to straszna histeria.
A dziś to do tej pory to juz 6 razy u niej byłam
u nas tak bylo. do tego zęby sie wyzynaja (4 gorna i 2 dolna) i chyba pełnia tez robi swoje. teraz doszedl katar...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 15:46   #3164
teacherka
Zakorzenienie

Czaszko, moja pediatra zapowiadała nam, że złe nocki osiągną punkt krytyczny około pierwszych urodzin/w momencie gdy zacznie chodzić, a potem się poprawi. I faktycznie, było u nas baaaaaardzo źle z nockami, prawie chodziła przez sen po łóżeczku, a potem się na trochę uspokoiło.

Wprawdzie od jakiegoś czasu znowu masakra ze snem u nas, ale teraz winię zęby. Gorzej, bo nie umiem sobie poradzić z histerią gdy wychodze np. do toalety. W nocy jak się obudzi i mnie nie zobaczy to też histeria, Tżowi się wyrywa i go kopie, biegnie pod drzwi łazienki i wali w nie piąstkami Nie wiem czemu, nie wiem jak się zaczęło. A jeszcze gorzej jest gdy zobaczy mnie pod prysznicem Nie umiem jej pomóc, próbowałam ją oswoić z prysznicem i na razie nic.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 16:38   #3165
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Jest jakis lek do inhalacji bez recepty na suchy kaszel?

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-12-05, 17:22   #3166
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Jest jakis lek do inhalacji bez recepty na suchy kaszel?
może zwyczajnie sól fizjologiczna?
Stary 2014-12-05, 17:57   #3167
Poziomkowa89
Zakorzenienie

No bylam juz w aptece i tylko to wchodzi w grę. Dzięki ja-ika
Wlasnie oswajam leo z maszyna

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-12-05, 18:26   #3168
tassia
Zakorzenienie

A my jutro w ten ziab na basen

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:48   #3169
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Leo juz swoje buty wystawił ale rano bedzie miec niespodziankę

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-12-05, 19:19   #3170
tassia
Zakorzenienie

My zrobiliśmy Mikołaja przed chwila.... Ja o 5 jade do Warszawy wiec zrobiliśmy dziś nalot Mikołaja. TŻ wyszedł z macicuhem ja zapalilam swiece., pogasilam światła, ustawilam prezenty na środku pokoju i wlaczylam głośno dźwięk dzwonków.... Wtedy chłopaki przybiegli i i Maciej zaniemowil.... Oniemial i odleciał. Szkoda ze po cienki zdjęcia nie wyszły

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 19:50   #3171
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, dobra, masz komunikacje (w miarę zrozumiałą) w dwie strony
U nas owszem, robi o co proszę - np. uwielbia asystowac przy praniu - wkłada rzeczy do pralki, zamyka urządzenie, włącza guziczki, które mu pokażę, ale nie mam pojęcia, co ma na myśli, stojąc przez włączona machiną, żywo gestykulując i tłumacząc mi coś w tym stylu "du! dudu! duuuu..... babababa.... du? tiktiktiktik..."
Ewentualnie staje przede mną i prowadzi 5 minutowy monolog na "ma".... "mama, mama? maaaaaaaaaaaaama... mamamamama! mam mamamamamama"
nieważne co ma na myśli, słoooodziak

Cytat:
No właśnie nie mam pojęcie gdzie mogłabym przeciąży
Siedzę sobie z łapką zawiniętą w bandaż elastyczny i dziwnie na mnie patrzą w pracy... dobrze chociaż, że to lewa ręka...

Jeszcze w temacie odkurzacza, zadwoniłam przed chwilą do koleżanki - organizatorki kinderbalu i włascicielki odkurzacza i powiedział, że odkurzacz był w całym zestawie - z mopem, zmiotkami, szufelką, etc i ... uwaga, uwaga... psikaczem do szyb. Powiedziała, że przez dwa miesiące kiedy córy szalały na punkcie zestawu miała najczystsze szyby na osiedlu... a na pewno najbardziej mokre
oo a z jakiej firmy taki zestaw?nie czasem z wadera?

Cytat:
No bylam juz w aptece i tylko to wchodzi w grę. Dzięki ja-ika
Wlasnie oswajam leo z maszyna

my zawsze używamy sól fizjologiczną. tzn. ostatnio nie, bo Tuśka wyje

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
My zrobiliśmy Mikołaja przed chwila.... Ja o 5 jade do Warszawy wiec zrobiliśmy dziś nalot Mikołaja. TŻ wyszedł z macicuhem ja zapalilam swiece., pogasilam światła, ustawilam prezenty na środku pokoju i wlaczylam głośno dźwięk dzwonków.... Wtedy chłopaki przybiegli i i Maciej zaniemowil.... Oniemial i odleciał. Szkoda ze po cienki zdjęcia nie wyszły
fajnie
Tusia będzie miała prezent jak się obudzi

Stary 2014-12-05, 20:11   #3172
kaska87
Zakorzenienie

Mikiś jutro dostanie prezent

dziewczyny jakie macie lego duplo? do jutra mam kupon 35zł dla chrześniaka wybrałam pociąg z cyferkami, jeszcze chcę dla Mikusia coś wybrać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 20:15   #3173
Poziomkowa89
Zakorzenienie

A u was tez mikołaj zostawia prezenty do bucików? Rodzina tza patrzy na mnie jak na dziwadlo
Ja dzis pobrałam kolejny kupon 20zl wiec mam dwa te same.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-12-05, 20:34   #3174
your Angel
czyli Endżi

Julo też powtarza, ale bardzo łatwe słowa "jajo" (jedna z ulubionych potraw ) czy "Bubu" na naszego kota. Zapamiętuje, ale czasem wychodzi mu tylko jedna sylaba albo trzy czyli "ja" albo "jajaja", "bu" albo "bububu"

Za to pięknie zajada sam. Uwielbia nabijać jedzenie na widelec i nawet jak jest najedzony, to taki zajarany, że kąsek się nadział, zje wszystko
Łyżkę przekręca w buzi, nie do końca ogarnia ten ruch nabierania.

No i dalej samodzielnie zasypia. Co drugą nockę woła o mleko o 3, pozostałe przesypia całe

Pochwaliłam się

Wzięłam dziś małemu czapę i rękawiczki, na żywo jest moc!

http://www.hm.com/pl/product/41291?article=41291-B
Stary 2014-12-05, 20:40   #3175
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
A u was tez mikołaj zostawia prezenty do bucików? Rodzina tza patrzy na mnie jak na dziwadlo
Ja dzis pobrałam kolejny kupon 20zl wiec mam dwa te same.
Ja nie znam tego zwyczaju

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 20:43   #3176
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Lula To jak sie u Was tłumaczy dzieciom ze to mikołaj zostawił? Wczesniej myślałam ze to wszędzie tak.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-12-05, 20:49   #3177
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Lula To jak sie u Was tłumaczy dzieciom ze to mikołaj zostawił? Wczesniej myślałam ze to wszędzie tak.
U mnie w domu mikołaj zawsze przychodził z prezentami ja dzisiaj dałam małemu laptopa w prezencie to wył i uciekał, kocham moje dziecko w urzędzie tez się wykręcał w wózku o chował bo się ludzi bał bo stali za blisko zwariuje, kiedy mu to przejdzie ja się pytam

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 20:53   #3178
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
u nas sie gada ze w buta albo pod poduszke
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 21:31   #3179
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Lula no kiedyś na pewno cierpliwości...

A ja to juz nie pakuje leosiowi prezentów w papier bo potem jest mi przykro ze bawi sie opakowaniem a nie zabawka

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-12-05, 21:37   #3180
butterfly20
Zakorzenienie

eej a jak pobieracie kupon skoro teraz nie ma żadnych po 20 zeta?

u nas po prostu chowa się prezenty w mieszkaniu na Mikołaja. A na BZ są pod choinką i niby Aniołki przynoszą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości