Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-04, 20:58   #3151
agnszp
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Chyba sie moje zdjęcie nie chce załadować na forum
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 21:01   #3152
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Juz miałam dawno Was zapytać czy spicie i odpoczywacie wyłącznie na lewym boku?
Tija jak to dokładnie jest i ma być? Ja póki co staram się na lewym, ale tak cholernie jest mi niewygodnie, że na samą myśl, że mam iść się położyć spać, odechciewa mi się :-P
Teraz to nie ma znaczenia, bo dzieciaczki są jeszcze niewielkie Więc leżymy jak nam wygodnie. W III trymestrze można na to większą uwagę zwrócić, ale też nie dajmy się zwariować. Jeszcze odleżyn na lewym boku dostaniemy

Przypomniało mi się co chciałam Wam pisać. Dzisiaj na konferencji był profesor pediatra/neonatolog i ciekawe rzeczy o kolce mówił. Zalecał by leczyć kolkę u dzieci probiotykami. Nie żadnymi espumisanami czy innymi sabsimplexami, bo one w zasadzie nie działają. Najważniejszym lekiem jest czas, a podawanie probiotyku ten czas skraca. Poza tym mówił by namawiać kobiety do KP chociaż przez pierwsze 4 doby, bo wtedy dziecko dostanie meeega dużo przeciwciał od matki.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Chyba sie moje zdjęcie nie chce załadować na forum
Dodały się Ładnie się zaokrągla!
Stary 2016-03-04, 21:04   #3153
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Teraz to nie ma znaczenia, bo dzieciaczki są jeszcze niewielkie Więc leżymy jak nam wygodnie. W III trymestrze można na to większą uwagę zwrócić, ale też nie dajmy się zwariować. Jeszcze odleżyn na lewym boku dostaniemy

Przypomniało mi się co chciałam Wam pisać. Dzisiaj na konferencji był profesor pediatra/neonatolog i ciekawe rzeczy o kolce mówił. Zalecał by leczyć kolkę u dzieci probiotykami. Nie żadnymi espumisanami czy innymi sabsimplexami, bo one w zasadzie nie działają. Najważniejszym lekiem jest czas, a podawanie probiotyku ten czas skraca. Poza tym mówił by namawiać kobiety do KP chociaż przez pierwsze 4 doby, bo wtedy dziecko dostanie meeega dużo przeciwciał od matki.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Dziękuję za szybka odpowiedź :-*
Na ostatnim usg dr do mnie z tekstem, że teraz usg będziemy robić na lewym boku! Zzielenialam...bo po lewej stronie była ściana :-P
Ale w końcu wytłumaczył bym po prawej stronie rękę podlozyla pod pupę :-P :-P juz go nie dopytalam o więcej...z tego zaskoczenia ;-)
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 21:07   #3154
Sylwia5789
Raczkowanie

Cytat:
Tija jak to dokładnie jest i ma być? Ja póki co staram się na lewym, ale tak cholernie jest mi niewygodnie, że na samą myśl, że mam iść się położyć spać, odechciewa mi się :-P
Mi lekarz powiedział żeby nie martwić sobie tym głowy owszem zdążają się w późniejszej ciaxy ucisk macicy na tętnice główna gdzieś około 20tc ale to poczulabys się trochę słabiej źle. Mi gin powiedział ze jeśli jest wygodnie spać na lewym czy na prawym to żebym tak spala ... no a przecież podczas snu obraca my się klikanascie razy w nocy wiec nie da się tego kontrolować. Sama jeżdżąc w kartce miałam kiedyś przypadek omdlenia kobiety w ok. 30 tygodniu właśnie przez ucisk na tetnice. Ale wystarczy często w takich przypadkach odwrócić kobietę na lewy bok i po kłopocie.
Sylwia5789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 21:12   #3155
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za szybka odpowiedź :-*
Na ostatnim usg dr do mnie z tekstem, że teraz usg będziemy robić na lewym boku! Zzielenialam...bo po lewej stronie była ściana :-P
Ale w końcu wytłumaczył bym po prawej stronie rękę podlozyla pod pupę :-P :-P juz go nie dopytalam o więcej...z tego zaskoczenia ;-)
Może po prawej stronie był dzieciaczek i ładniejszy obraz był na Twoim lewym boku
Stary 2016-03-04, 21:13   #3156
Sylwia5789
Raczkowanie

Cytat:

Ja dziś miałam wykład na temat śmierci łóżeczkowej, i akurat tak na mnie wypadlo ze ja tym tematem musze się zająć i przygotowac sprawko na ten temat ... przerażające to jest... a najgorsze w tym wszystkim jest to ze nieznana jest nadal przyczyna...

Edytowane przez Sylwia5789
Czas edycji: 2016-03-04 o 21:16
Stary 2016-03-04, 21:15   #3157
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Powiedział to zanim zaczął robić usg dopytam przy kolejnej wizycie ;-)

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Sylwia5789 Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam wykład na temat śmierci łóżeczkowej, i akurat tak na mnie wypadlo ze ja tym tematem musze się zająć i przygotowac sprawko na ten temat ... przerażające to jest... a najgorsze w tym wszystkim jest to ze nie znana jest nadal przyczyna...
Właśnie, to że przyczyna jest nieznana jest najgorsze :'(
cudzie trwaj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 21:19   #3158
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Mi lekarz powiedział żeby nie martwić sobie tym głowy owszem zdążają się w późniejszej ciaxy ucisk macicy na tętnice główna gdzieś około 20tc ale to poczulabys się trochę słabiej źle. Mi gin powiedział ze jeśli jest wygodnie spać na lewym czy na prawym to żebym tak spala ... no a przecież podczas snu obraca my się klikanascie razy w nocy wiec nie da się tego kontrolować. Sama jeżdżąc w kartce miałam kiedyś przypadek omdlenia kobiety w ok. 30 tygodniu właśnie przez ucisk na tetnice. Ale wystarczy często w takich przypadkach odwrócić kobietę na lewy bok i po kłopocie.
Wszystko się zgadza, ale chodzi o ucisk na żyłę, nie tętnice

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Ja dziś miałam wykład na temat śmierci łóżeczkowej, i akurat tak na mnie wypadlo ze ja tym tematem musze się zająć i przygotowac sprawko na ten temat ... przerażające to jest... a najgorsze w tym wszystkim jest to ze nieznana jest nadal przyczyna...
Wątpię żebyśmy kiedykolwiek poznali przyczynę dlatego lepiej dla własnego spokojnego sumienia zastosować zalecenia zapobiegające śmierci łóżeczkowej.

Cytat:
Powiedział to zanim zaczął robić usg dopytam przy kolejnej wizycie ;-)

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Właśnie, to że przyczyna jest nieznana jest najgorsze :'(
Koniecznie spytaj
Stary 2016-03-04, 21:19   #3159
Sylwia5789
Raczkowanie

Cytat:
Wszystko się zgadza, ale chodzi o ucisk na żyłę, nie tętnice
Hym z moich informacji od połowy ciazy na tetnice glowna a później na żyłę główna dolna..
Stary 2016-03-04, 21:23   #3160
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Hym z moich informacji od połowy ciazy na tetnice glowna a później na żyłę główna dolna..
Hmm to mnie inaczej uczyli mówiąc tętnica główna masz na myśli aortę brzuszną?
Stary 2016-03-04, 21:24   #3161
Sylwia5789
Raczkowanie

Cytat:
No ale jeśli chodzi o niedotlenie w wyniku którego jest omdlenia to sprawca jest ucisk na żyłę główna dolna... bo chodzi o prawa cześć serca...( ojoj anatomia juz tak dawno na studiach byla ze juz trochę zapomniałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 21:28   #3162
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
No ale jeśli chodzi o niedotlenie w wyniku którego jest omdlenia to sprawca jest ucisk na żyłę główna dolna... bo chodzi o prawa cześć serca...( ojoj anatomia juz tak dawno na studiach byla ze juz trochę zapomniałam
To co z tą tętnicą? Bo zespół żyły głównej dolnej związanej z uciskiem macicy i omdleniami to czaje, ale nie czaje ten tętnicy z tym wszystkim Chyba już późno, jak już o anatomii piszemy
Stary 2016-03-04, 21:29   #3163
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
To co z tą tętnicą? Bo zespół żyły głównej dolnej związanej z uciskiem macicy i omdleniami to czaje, ale nie czaje ten tętnicy z tym wszystkim Chyba już późno, jak już o anatomii piszemy
Oj chyba późno ;-)
Ja juz do łóżeczka zmykam. Dobrej nocy Dziewczynki :-* :-* :-* :-*
cudzie trwaj
Stary 2016-03-04, 21:30   #3164
Sylwia5789
Raczkowanie

Cytat:
No chodzi o t. Brzuszna nie pamiętam dokładnie wiem ze anatomicznie rzecz biorąc jest to możliwe..
Stary 2016-03-04, 21:32   #3165
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na lewym bądź na prawym. Na plecach nie moge a nq brzuchu nie umiem

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 21:34   #3166
Sylwia5789
Raczkowanie

Jutro zajrzę do anatomi z rat. Bo internetów nie czytam jeśli chodzi o med.
Stary 2016-03-04, 21:36   #3167
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
No chodzi o t. Brzuszna nie pamiętam dokładnie wiem ze anatomicznie rzecz biorąc jest to możliwe..
Wierzę na słowo, bo nie mam siły szukać

Cytat:
Jutro zajrzę do anatomi z rat. Bo internetów nie czytam jeśli chodzi o med.
Mnie tak moje panie doktor przeszkoliły, że umiem nawet mądre rzeczy w internetach znaleźć nie chciały żebyśmy tylko opierały wiedzę na książkach
Stary 2016-03-04, 21:42   #3168
Sylwia5789
Raczkowanie

Cytat:
Wierzę na słowo, bo nie mam siły szukać

Mnie tak moje panie doktor przeszkoliły, że umiem nawet mądre rzeczy w internetach znaleźć nie chciały żebyśmy tylko opierały wiedzę na książkach
No czasem można znaleźć mądre rzeczy ale jeśli chodzi o te objawy omdlenia to mój błąd oczywiście tu chodzi tylko o żyłę... ale mam cały czas w głowie ze w ciszy tez może być uciska na tetnice ... chociaż teraz to już nie wiem ... na pewno masz ode mnie większą wiedzę na ten temat ja o ciąży na swoich studiach miałam mały rozdział ukierunkowany na pierwszą pomoc plus odebranie ciazy w trudnych warunkach ... ale nie wiem czy bym to zrobiła...to wydaje się bardzo przerażające.
Stary 2016-03-04, 21:43   #3169
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jutro :-D 19+O ale liczę jako 19 tydzień ;-) na razie zdecydowanie wolę liczyć skończone tygodnie j
Ja też.

Cytat:
Ja zasypiam na lewym. Miałam tak od zawsze, lepiej mi się spało na lewym i juz. Od leżenia na prawym albo mnie mdliło albo dostawałam zgagi. Dziś w nocy kilka razy obudziłam się na plecach. I bywa, że lezę na brzuchu. Czasami to takie na boku bardziej w stronę brzucha. Zawsze wtedy mam nogę która jest wyżej zgietą w kolanie i ta jakby się nią podpieram. Trochę mi to pozycję bezpieczną przypomina.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 21:43   #3170
Sylwia5789
Raczkowanie

Przepraszam w ogóle za te literówki ale pisze na telefonie a ten słownik przekształca jak chce.
Stary 2016-03-04, 21:46   #3171
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
No czasem można znaleźć mądre rzeczy ale jeśli chodzi o te objawy omdlenia to mój błąd oczywiście tu chodzi tylko o żyłę... ale mam cały czas w głowie ze w ciszy tez może być uciska na tetnice ... chociaż teraz to już nie wiem ... na pewno masz ode mnie większą wiedzę na ten temat ja o ciąży na swoich studiach miałam mały rozdział ukierunkowany na pierwszą pomoc plus odebranie ciazy w trudnych warunkach ... ale nie wiem czy bym to zrobiła...to wydaje się bardzo przerażające.
Może być coś z tą tętnicą, bo znalazłam jakiś artykuł ale nie chce mi się czytać

A jeśli chodzi o brak doświadczenia i odbieranie porodu - samo się rodzi Tak położne uspokajały zlęknione studentki, które stawały do porodów.
Stary 2016-03-04, 21:52   #3172
Sylwia5789
Raczkowanie

Cytat:
Może być coś z tą tętnicą, bo znalazłam jakiś artykuł ale nie chce mi się czytać

A jeśli chodzi o brak doświadczenia i odbieranie porodu - samo się rodzi Tak położne uspokajały zlęknione studentki, które stawały do porodów.
Tak na prawdę to piękny zawód... odbiera się na świat nowe życie, takie małe niewinne, ale ja bym chyba nie dała rady . Jestem ratownikiem medycznym jeździłam w kartce byłam tez na SORach i jednak wolę ...a może nie tyle co wole le czuje sie pewbiej z dorosłymi osobami , wiadomo zdarzają się dzieci ale mało kiedy takie maleństwa. Praca położnej tez lepsza pod tym względem ze rodzice pewnie cieszą się ze dzidzia dobrze odebrana, a w kartce większość ludzi zapomina o jakiej koliwek życzliwości, nie wspominając ze 70 pro wyjazdów to meliny, libacje albo katar...
Stary 2016-03-04, 21:56   #3173
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja śpię jak mi wygodnie, nawet na brzuchu chociaż już zaczyna trochę uwierac i tez nogę podkulam do brody. W takim polszpagacie śpię .

Leżę juz w łóżku i czekam jeszcze 15 minut bo cukier musze zmierzyć i idę spaaaaać. Mam nadzieje że dzisiejszej nocy młoda da pospać i nie będzie się chciała od 24 do 3 bawić jak to było wczoraj

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 22:22   #3174
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Haha może spotkamy się na poródówce- mieszkam pod Poznaniem
No ja do poznania mam 80km, ale kto wie

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 22:35   #3175
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Witam się po raz pierwszy tutaj
Podczytuję Was regularnie i zdecydowałam dołączyć jeśli pozwolicie .
Z podstawowych informacji: mam 25 lat, to moja pierwsza ciąża, TP z usg wskazuje na 16 sierpnia. Przy ostatniej wizycie dowiedzieliśmy się z mężem, że będzie to "na 100% dziewczynka", z czego bardzo się cieszymy i rozmyślamy intensywnie nad imieniem
Póki co czuję się dobrze, choć mam za sobą pobyt w szpitalu (ale o tym może innym razem). Dziś stuknął nam 17. tydzień Jestem szczęśliwa i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za wszystkie ciężarówki
Witamy Witamy

Cytat:
A ja wstałam dopiero ale się wyspalam nie wiem co będę w nocy robić a co do wózka to chciałabym bardzo taki ..
Chyba mikrus z tej samej "fabryki" co Adamexy wyglądają identycznie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Lekarz miał dzisiaj pierwszy dzień nowy sprzęt i jakieś bajery na mnie sprawdzał . Mówi że sprawdzi jaka płeć i tak gmera między nogami Bobo a mię przed oczami ukazuje się siusiorek. Juz się ciesze i mówię że widzę siusiaka. A on... Też tak myślałem, ale to łechtaczka hehehe. Także będzie druga córcia
Ciekawe czy się okaże powiedzmy w 30tyg że nagle płeć się odmieni na usg podobno nadal się zdarzają takie przypadki

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Zazdroszcze Wam tych dziewczynekTylko nie mowcie mojemu TZetowi

Jak bylam w ciazy z Oliwia to bardzo chcialam by byla synkiem. Jak sie okazalo, ze dziewczynka to przepadlam. Zakochalam sie i nie bylo odwrotu.

Teraz juz sie oswoilam z mysla, ze to bedzie chlopiec, ale nie czuje tego samego jak w pierwszej ciazy. Nie wiem, czy ja sie po prostu odcielam od tej ciazy z tego calego stresu, czy to wina tego, ze jestem troche zawiedziona

Czasami mysle sobie, ze co sie stanie jak nie bede potrafila pokochac synka tak samo jak Oliwki...buuuuuu.

Mowilam Wam, ze moja kondycja psychiczna siada?

Poczekaj tylko aż ujrzysz swojego małego księcia ale powiem Ci że wg mnie to naprawdę super jak przy np. planowanej dwójce maluszków trafia się rodzicom chłopiec i dziewczynka )

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Każda się doczeka . Ja juz myślałam że czuje ale to był fałszywy alarm. Nadal czekam cierpliwie.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

No i mamy typ na imię może będzie Tosia
Tosia to zdrobnienie jakiegoś imienia czy imię imię ?

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
Cześć!
Daaawno nie pisałam, ale podczytuję Was na bieżąco - gratuluję i strasznie zazdroszczę wszystkim, które znają już płeć

Jakie bierzecie witaminy w II trymestrze?
Ja szukałam czegoś co będzie miało dużo DHA i w końcu wybrałam sobie takie witaminy, których nie mogę dostać w żadnej aptece w okolicy :P Wczoraj widziałam je w Super Pharm, ale kosztowały prawie 50zł, więc chyba w końcu zamówię online, bo są prawie o połowę tańsze (28zł)
Biorę femibion natal 2 plus przed snem bo mdli mnie po tym

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Razem z TZtem postanowiliismy kupić fotelik Cybex Aton najpewniej Q. Tylko teraz sie zaczelam gubic w dopasowaniu adaptorów do ramy i do jakiego wózka bedzie pasowało
Nie ogarniam, a informacji jest mało. Niby na stronie pisze, że pasuje do wiekszosci ram , ale nie ma sprecyzowanych i wez tu człowieku to ogarnij.
W każdym sklepie z wózkami sprzedawca wie jakie foteliki pasują sklepy oczywiście sprzedają te nakładki i jak na wszystkim mają swoją marżę więc nie widzę problemu wystarczy spytać

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Napisze tylko w ostatecznosci. Wolalabym oszczedzic sobie pisania do firm. Niewiadomo kiedy przyjdzie odpowiedz
Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja bym wolała mieć info od firmy niż od sprzedawcy w sklepie.

Czemu tak? Skoro na miejscu możesz cały zestaw kupić to sprzedawca MUSI dopasować fotelik z nakładkami do konkretnego producenta możesz nawet poprosić by ci "pokazał na żywca" jak fotelik danej marki się montuje. Cybex + Maxi Cosi pasują prawie wszędzie, no ale jeśli nie ufasz tak sprzedawcy to jasne - zostaje mail w zeszłym miesiącu napisałam maila do marki Chicco z zapytaniem gdzie w moim mieście mogę obejrzeć jeden z wózków ich firmy i odpowiedź przyszła jeszcze tego samego dnia

Jak mi się dłuży ten dzień. Okropnie.
Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
19+0 więc zaczęłam 20 tydzień
Termin porodu to 29 lipiec
Wohooo ! Drogie Panie, mamy pierwszą mamę na półmetku Gratulacje

Mnie dzisiaj męczył ból podbrzusza i to całkiem mocny wzięłam nospę, puściło po 2 godzinach, ależ to ulga będzie czuć już ruchy maleństwa będzie wiadomo że wszystko ok.
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 22:48   #3176
di_anna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

ja dziewczyny po wizycie.. lekarz po sprawdzeniu ginekologicznym sytuacji zapytał czy może poprosić męża na usg i razem podziwialiśmy maluszka na ekranie.. tętno prawidłowe u dzieciaczka - sprawdzał specjalnie prze to moje ciśnienie wysokie, bo mówil, że w takich sytuacjach u dziecka często też jest wyższe ale wyszło ok.. dzidzia waży ok 115g, nie wiem ile mierzy, nie spytałam o to, mierzył główkę, gość udową, sprawdzał rączki itp.. pytałm o szyjkę, bo nigdy mi nie mówil, ile ma i czy wszytsko ok i powiedział, że szyjkę sprawdza od połowy ciąży, bo wcześniej sie ona nie skraca zgupiałam..
zamiast magne b6 polecił mi laktomag 2x
nastepna wizyta tuż przed Wielkanocą, pytałam czy może być to badanie połówkowe- powiedział, że jesli dziecko będzie właściwie ułożone to tak, a jeśli nie to to rozłozy na dwie wizyty
od początku przytyłam 1kg..
aha..no i spytałam o płeć, mówi, że on nigdy nie zapisuje sobie płci jaką podaje, żeby się nie sugerować..potrząsł brzuchem , żeby ustawić dziecko i powiedział, ze wg niego to dziewczynka..także u nas już chyba zostanie córcia
Mój lekarz twierdzi podobnie. Ostatnio jak byłam na badaniu to powiedział, że żeby dokładnie ocenić szyjkę trzeba wykonać usg dopochwowe, ale nie będziemy robili go na razie bo na ewentualne rozwarcie jest jeszcze za wcześnie (to był 14 tydz.).
Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Obejrzałam i ja i tez sie zakochałam
A w sklepie byliście gdzieś może w Wawie?
Byliśmy w Poznaniu, w dwóch sklepach które podane były na stronie dystrybutora:
http://www.akord.poznan.pl/partnerzy
Zadzwoniłam najpierw i pytałam czy są

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
No ja do poznania mam 80km, ale kto wie
Ja mam jeszcze dalej, a wszystko wskazuje, że się jednak na Poznań zdecyduję
di_anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 00:20   #3177
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez di_anna Pokaż wiadomość
......
Byliśmy w Poznaniu, w dwóch sklepach które podane były na stronie dystrybutora:
http://www.akord.poznan.pl/partnerzy
Zadzwoniłam najpierw i pytałam czy są
....
Bardzo dziękuję
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 00:41   #3178
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość

Tosia to zdrobnienie jakiegoś imienia czy imię imię ?
Antonina

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 03:51   #3179
tabitabi
Raczkowanie

Nie mogę spać, od godziny 20 z przerwami boli mnie lewa strona podbrzusza, jak dotykam ręką żeby sprawdzić czy czasem nie twardnieje to jeszcze bardziej boli ale nie czuć napięcia. Czasem pomaga wypróżnienie ale teraz już sama nie wiem co robić. Obudził mnie właśnie ból przy zmianie pozycji spania i zastanawiam się czy powinnam jechać do szpitala sprawdzić czy coś złego się nie dzieje :/ niby brzuch nie twardnieje, krwi nie ma więc lekarz mówił że to macica się rozciąga ale ból jest bardzo mocny brałam nospę. Doradzicie coś?
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 04:54   #3180
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja śpię głównie na lewym boku od zawsze. Ale to wina refleksu, który kiedyś miałam i tak mi zostało.

A teraz przyszedł mój rogal i jest cudownie)))

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Cytat:
Ja też czuje juz Kropka od kilku dni, na początku nie byłam pewna czy to to, ale jak te same ruchy pojawiły się mniej więcej w tych samych godzinach, po obiadku to już wiem, że to to :-D
A wiecie, od niedzieli odcielam cukier tylko na tą dozwolona ilość to młody już nie jest taki aktywny jak był wcześniej. Czuję go nadal ale nie w postaci ADHD jak wcześniej.

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Cytat:
Ja jutro :-D 19+O ale liczę jako 19 tydzień ;-) na razie zdecydowanie wolę liczyć skończone tygodnie
Co prawda na usg 29.02 dzieciak przyspieszył o tydzień i dr określił Go wtedy na 19+1

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

No i TP na 28.07.mam... Pierwsza???? Strach...
Na ostatnim usg młody mi też wyszedł trochę większy/starszy i TP wyszedł na lipiec chyba 30. Ale moja ciążę rozwiążą najpóźniej w 39 tygodniu więc i tak na sierpień się nie zalapie. Oliwia sama postanowiła wyjść w 35 tyg.
Będę młodego mobilozowala by zaczął się streszczac po 36 tyg.skonczonym bo nie chce Cc, która teraz już nade mną wisi jak widmo....
Gorzej jak przez tą cukrzycę młody dobija do 4 kg...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości