Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-04, 10:11   #3061
slo_nk_o
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Sliczne imie

Kazda ciąza jest inna więc tak bardzo bym się nie przejmowała. Czasami kobiety zaczynają czuc cokolwiek baaardzo pozno z tego co czytałam. Sama bylam zaskoczona, ze przy pierwszej ciazy i z moim grubym brzucholem odczuwam zmiany. Sam ginekolog był zaskoczony.
Przeciez niektóre kobiety nie zawuwarzają, że są w ciązy przez cała ciąze i nagle rodzą zszokowane

slo_nk_o

Oj musi byc Tobie bardzo cięzko. Strasznie dziwne te bóle Współczuje.
Ja się zastanawiam co będzie później.
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Oj znam ten ból bo się z nim mecze od jakiś 2 tygodni. Czasami ledwo z łóżka wstaje. Niestety wszystko się rozciąga, uciska i to nieuniknione. W pierwszej ciąży praktycznie do końca kulałam
Oj to mnie nie pocieszyłaś. Mam nadzieję, że to szybko przejdzie. Jedne dolegliwości przechodzą to przychodzą inne...
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 10:14   #3062
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam co będzie później.

Oj to mnie nie pocieszyłaś. Mam nadzieję, że to szybko przejdzie. Jedne dolegliwości przechodzą to przychodzą inne...
Dokładnie. Jak widać każda z nas ma inne dolegliwości i w różnym natężeniu, jedne mniej przyjemne inne znośne.

Mi się dzisiaj sniło że już okrutnie spuchlam i nawet butów nie mogłam założyć

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 10:47   #3063
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie. Jak widać każda z nas ma inne dolegliwości i w różnym natężeniu, jedne mniej przyjemne inne znośne.

Mi się dzisiaj sniło że już okrutnie spuchlam i nawet butów nie mogłam założyć
Zniosę wszystko byle by dzieciątko urodziło się i było zdrowe Zawsze zastanawiałam się jak to jest być w ciąży, nosić w sobie małą istotkę. Teraz wiem, że kobieta naprawdę wiele zniesie i może znieś dla swojego dziecka.

Może w ogóle nie spuchniesz taka przeciwność snu
Ale pięknie ptaszki śpiewają na dworze
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 10:56   #3064
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry

Gratuluję dziewczynek oraz witam nowe mamusie.

Ja dzisiaj bardziej cierpiąca a raczej od wczoraj. Odkąd wczoraj wstałam bolały mnie nogi od kolan w górę. Chodziłam jak taki pingwinek. Dzisiaj boli mnie już tylko lewa noga ale za to boli też pachwina Niech to już przejdzie.
Ja też tak mialam. Pół dnia mnie bolały nogi i niewiadomo skąd te
bóle.
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 11:15   #3065
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agisia84 Pokaż wiadomość
Witam,
Jestem nowa na wątku Czytam Was od kilku tygodniu, ale dopiero teraz postanowiłam dołączyć do grona sierpnióweczek
To moja druga ciąża. Mam 19-miesięcznego synka. Teraz termin porodu planowany jest na 17 sierpnia. W pierwszej ciąży od połowy piątego miesiąca miałam skracającą się szyjkę i zalecane duużo leżec w łóżku. Teraz na razie jest ok, ale swoje doświadczenie mam i boje się, że będzie podobnie. To tyle na sam początek Płci do końca nie znam, chociaż na ostatniej wizycie gin zasugerował że coś widzi między nogami, - ja na to, że chłopak- a on, że nie ma jeszcze pewności, bo na tym etapie ciąży może to być przerośnięta łechtaczka.
hej..mam nadzijeję, że ta ciąża minie Ci spokojniej niż pierwsza.. rozgość się tu do sierpnia..
Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Zazdroszcze Wam tych dziewczynek Tylko nie mowcie mojemu TZetowi

Jak bylam w ciazy z Oliwia to bardzo chcialam by byla synkiem. Jak sie okazalo, ze dziewczynka to przepadlam. Zakochalam sie i nie bylo odwrotu.

Teraz juz sie oswoilam z mysla, ze to bedzie chlopiec, ale nie czuje tego samego jak w pierwszej ciazy. Nie wiem, czy ja sie po prostu odcielam od tej ciazy z tego calego stresu, czy to wina tego, ze jestem troche zawiedziona

Czasami mysle sobie, ze co sie stanie jak nie bede potrafila pokochac synka tak samo jak Oliwki...buuuuuu.

Mowilam Wam, ze moja kondycja psychiczna siada?

Na pocieszenie powiem Wam, ze mam kolezanke w pracy, ktora jest w 32 tygodniu i ma juz na plusie 21kg. Na polowkowym miala +15. Takze te moje 5 to wydaje sie kropla w morzu.....Oby wiecej niz dodatkowe 5 mi nie przybylo.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Witaj w naszych progach Agisia
Twoje odczucia mogą być wynikiem stresu jaki teraz przechodziłas w związku z amnio.. mechanizm obronny- żeby za bardzo się nie przywiązywać w razie wu.. pewnie z czasem będzie inaczej i jak zobaczysz malca to się zakochasz..każda miłość matczyna jest inna..

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Już jestem w Bydgoszczy po konferencji jadę do CH po buty na wiosnę i może coś dla Kubulka. Słyszeliście ze zamykają sieć mothercare i są wielkie promocje? Na konferencji mają logować żele Natalis, może wygram Tak nam się wczoraj smutno żegnalo z TZtem

Weeez, bo Ci zazdroszczę

Ech, biedaku

hej, gratuluję dziewczynki!

Mnie latanie ze zmianami w papierach czeka po 12 marca i juz mi słabo jak sobie o tym pomyślę

Super

Kurcze niech Ci koniecznie wystawi ze zniżka, bo możesz mieć faktycznie problem by skompletować całość w jednej aptece. Może jakieś zamówienie przez ta aptekę by przeszło?

super ze amnio wyszła ok. Amniopunkcja jest na tyle dokładnym badaniem, że nie powinno być mowy o wadach, których by badanie nie wylapalo

Dobrze, ze wszystko ok odpoczywaj i daj rosnąć kolejnej córeczce

Kolejna dziewczynka! Gratuluję

Hej
ja byłam ost w mothercare i nie było zadnych zniżek

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to koniec maja-początek czerwca przede na l4. Mam nadzieję, ze Bobo będzie grzecznie siedzialo i czekało.
2 ostatnie dni i widać wyraźnie wybrzuszenie podbrzusza. I czuć ręką twarde miejsce. Dobrze, ze mam dziś wizytę, bo nie wiem czy wszystko ok. Czy tak ma być, czy ta twardości jest podejrzana. Jak leżę nie da się tego nie wyczuć. Nawet bratanica wczoraj zwróciła uwagę, że brzuch wystaje inaczej niż zwykle.
rośnie malec
kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Tak was czytam dziewczyny i czytam i strasznie się martwię
Piszecie o ruchach, kulkach w podbrzuszu, rosnących brzuszkach a u mnie nic
Ani ruchów, ani kulek a i wg mnie brzuch mam bez zmian. Do tej pory zwalałam wine na otyłość ale jutro stuknie mi 19+0 i nic.

Witajcie nowe mamusie i gratuluje wszystkim płci Dużo dziewczynek się pojawia
ja też tak mam - ruchów - nie, brzucha - nie, od początku 1 kg w górę ale mieszczę się w xs..a jest wsio ok..lekarz mi mówil dziś, że ruchy poczuję koło 20-21tc

Cytat:
Każda się doczeka . Ja juz myślałam że czuje ale to był fałszywy alarm. Nadal czekam cierpliwie.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

No i mamy typ na imię może będzie Tosia
Tosia miała być u nas przed ciążą..śliczne imię, zawsze marzyłam, żeby moja córcia tak miała na imię, ale w ciązy zmieniliśmy..choc nadal mi siedzi w głowie Tosia
Cytat:
Dzień dobry

Gratuluję dziewczynek oraz witam nowe mamusie.

Ja dzisiaj bardziej cierpiąca a raczej od wczoraj. Odkąd wczoraj wstałam bolały mnie nogi od kolan w górę. Chodziłam jak taki pingwinek. Dzisiaj boli mnie już tylko lewa noga ale za to boli też pachwina Niech to już przejdzie.
biedna..oby szybko mineło

ja dziewczyny po wizycie.. lekarz po sprawdzeniu ginekologicznym sytuacji zapytał czy może poprosić męża na usg i razem podziwialiśmy maluszka na ekranie.. tętno prawidłowe u dzieciaczka - sprawdzał specjalnie prze to moje ciśnienie wysokie, bo mówil, że w takich sytuacjach u dziecka często też jest wyższe ale wyszło ok.. dzidzia waży ok 115g, nie wiem ile mierzy, nie spytałam o to, mierzył główkę, gość udową, sprawdzał rączki itp.. pytałm o szyjkę, bo nigdy mi nie mówil, ile ma i czy wszytsko ok i powiedział, że szyjkę sprawdza od połowy ciąży, bo wcześniej sie ona nie skraca zgupiałam..
zamiast magne b6 polecił mi laktomag 2x
nastepna wizyta tuż przed Wielkanocą, pytałam czy może być to badanie połówkowe- powiedział, że jesli dziecko będzie właściwie ułożone to tak, a jeśli nie to to rozłozy na dwie wizyty
od początku przytyłam 1kg..
aha..no i spytałam o płeć, mówi, że on nigdy nie zapisuje sobie płci jaką podaje, żeby się nie sugerować..potrząsł brzuchem , żeby ustawić dziecko i powiedział, ze wg niego to dziewczynka..także u nas już chyba zostanie córcia
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 11:20   #3066
superhuman
Zadomowienie

Hej Laski witam sie Piątkowo... Pisałam rano ale usunęło mi posta. Dzis od rana sprzątam mieszkanie przed jutrzejsza wizyta gości i właśnie usiadłam bo brzuch mnie rozbolał... Chyba sie za bardzo wysililam. A jeszcze tyle roboty przede mna.. Ehhhh
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 11:23   #3067
Sylwia5789
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Hej Laski witam sie Piątkowo... Pisałam rano ale usunęło mi posta. Dzis od rana sprzątam mieszkanie przed jutrzejsza wizyta gości i właśnie usiadłam bo brzuch mnie rozbolał... Chyba sie za bardzo wysililam. A jeszcze tyle roboty przede mna.. Ehhhh
Uważaj na siebie, nie przemęczaj się 😙
Sylwia5789 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 11:45   #3068
DobraDusza88
Zakorzenienie

Witam południowo

Właśnie wtrąbiłam miseczkę makaronu ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Mąż będzie dopiero ok 18, więc na wieczór zaplanowałam rybkę, ale już byłam tak głodna, że musiałam sobie coś zrobić

Jutro z kolei idziemy na imieniny do teścia, więc możliwe, że będę miała wolne od gotowania ewentualnie przygotuję coś lekkiego. Chyba też zostaniemy na noc, bo Tż lubią sobie z tatą posiedzieć nawet do rana we dwójkę (wszyscy inni już śpią albo pojechali do domów), a ja nie zamierzam jechać o tej porze. Pewnie i tak bym padła na twarz
Stary 2016-03-04, 11:56   #3069
asiulek8
Wtajemniczenie

Ooo Tteraz widzę że coraz więcej dziewczynek się uwidacznia

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 12:17   #3070
warszawianka109
Raczkowanie

Cześć!
Daaawno nie pisałam, ale podczytuję Was na bieżąco - gratuluję i strasznie zazdroszczę wszystkim, które znają już płeć

Jakie bierzecie witaminy w II trymestrze?
Ja szukałam czegoś co będzie miało dużo DHA i w końcu wybrałam sobie takie witaminy, których nie mogę dostać w żadnej aptece w okolicy :P Wczoraj widziałam je w Super Pharm, ale kosztowały prawie 50zł, więc chyba w końcu zamówię online, bo są prawie o połowę tańsze (28zł)
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 12:20   #3071
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia5789 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... dziś miałam nieprzespana noc... spędzana w połowie na ginekologii a druga połowa na chirurgii... jestem tak zmęczona psychicznie.. nie wiedziałam że aż tak można się bać...wczorajszy dzień przebiegał dość dobrze ale od 2 dni miałam mocne zaparcia jak nigdy brzuch mnie lekko pobolewal ale nic poza tym kolo godziny 20 umylam się i poszłam do toalety z zamiarem w końcu załatwienia się i się udalo nic mnie przy tym nie bolało.... wstaje z ubikacji a tam pełno krwi ...żywej jasnej nie ładnie mówiąc aż kapalo.... zdążyłam tylko zawalić mojego aż mi się słabo zrobiło... no i niestety pomyślałem tylko o jednym wpadłam w taką panikę płacz nie do opisania ... na prawdę mysllam ze tracę dziecko... pojechaliśmy szybki na sor potem odesłał mnie na gin lekarz mnie zbadał potem usg i 0 krwawienia szyjka zamknięta 3.2 cm. Wszystko ok ..no i badanie per rectum okazało się ze dużo żywej krwi... odetchnelam ze to jednak z tamtąd chociaż lekarz powiedział ze mnie nie wypuszcza koniecznie na chirurgii tam pobrana kręw znowu badanie i okazało się ze przez te zaparcia popękaly jakieś żyłki... ale żylaków nie ma co najważniejsze. Chcieli mi zrobić kolonoskopie ale lekarz gin powiedział ze raczej by odradzam robić w ciazy dopiero jeśli to się powtórzy. Wiem ze gdybym nie był w ciazy i bym miała takie krwawienie sprawdziłabym to na spokojnie skąd ono jest ale uwierzcie mi pierwszy raz w życiu tak się bałam pierwszy raz o niczym innym nie myślałam jak tylko o tym żeby nic się dziecku nie stalo.... miałam bardzo wysokie ciśnienie dostałam coś na obnizenie nawet nie wiem co spytałam tylko czy bezpieczne i usłyszałam ze na pewno bezpieczniejsze dla dziecka niż moja tetno i ciśnienie w tym momencie... I jeszcze jedno miałam takie wrażenie cały czas ze to ja bardziej przeżywam ciaze niż mój narzeczony ze bardziej się w to angażuje ale wczoraj jak zobaczyłam jego reakcja na ta kręew płakał jak małe dziecko... jak jechaliśmy do szpitala był cały w łzach... teraz wiem jak bardzo juz teraz kochamy nasze maleństwo.
o matko dobrze, że wszystko skończyło się pozytywnie. Rozumiem Twój strach
Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Witam się po raz pierwszy tutaj
Podczytuję Was regularnie i zdecydowałam dołączyć jeśli pozwolicie
Z podstawowych informacji: mam 25 lat, to moja pierwsza ciąża, TP z usg wskazuje na 16 sierpnia. Przy ostatniej wizycie dowiedzieliśmy się z mężem, że będzie to "na 100% dziewczynka", z czego bardzo się cieszymy i rozmyślamy intensywnie nad imieniem
Póki co czuję się dobrze, choć mam za sobą pobyt w szpitalu (ale o tym może innym razem). Dziś stuknął nam 17. tydzień Jestem szczęśliwa i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za wszystkie ciężarówki)
witaj
Cytat:
[B]Babygirl1990

Załamałam się.
Zabrałam się za zmiane nazwiska w instytucjach ubezpieczeniowych w uk. Zeby zmienic nazwisko w jednym musze najpierw zmienic we wczesniejszym, ale boje sie zmieniac nazwisko bo mam jeszcze zaaplikowac o zwrot podatku na stare nazwisko i boje sie zeby sie nie czepiali, ze inne nazwisko w dokumentach i dowodzie.
Normalnie głowę mi zmiażdzyło
Nienawidzę papierkowej roboty, ale powoli to jakoś ogarnę.

Jak zmienie nazwisko w jednej instutucji to musze na raz we wszystkich bo sie oni pogubią :
masakra, cierpliwości życzę
Cytat:
A ja wstałam dopiero ale się wyspalam 😀 nie wiem co będę w nocy robić a co do wózka to chciałabym bardzo taki ..
ładny
Cytat:
Jestem po lekarzu. Jest wszystko ok. Po zamykane na cztery spusty, szyjka długa ale miękka. Taki mój urok bo z Jagodą tez tak miałam. Mam brać 3 razy dziennie duphaston i 3 razy dziennie magnez.

Lekarz miał dzisiaj pierwszy dzień nowy sprzęt i jakieś bajery na mnie sprawdzał . Mówi że sprawdzi jaka płeć i tak gmera między nogami Bobo a mię przed oczami ukazuje się siusiorek. Juz się ciesze i mówię że widzę siusiaka. A on... Też tak myślałem, ale to łechtaczka hehehe. Także będzie druga córcia
córeczki są fajne i stroić można
Cytat:
Czyli kamień z serca)
nie stresuj się dziewczyno, mam koleżankę u której też było ryzyko ZD, ale dużo większe niż u Cb, bo jej brat ma ZD, i z amnio wszystko wyszło jej ok i lekarz kazał się nie martwić, więc i Ty głowa do góry, będzie zdrowe dziodzio
Cytat:
Witam,
Jestem nowa na wątku Czytam Was od kilku tygodniu, ale dopiero teraz postanowiłam dołączyć do grona sierpnióweczek
To moja druga ciąża. Mam 19-miesięcznego synka. Teraz termin porodu planowany jest na 17 sierpnia. W pierwszej ciąży od połowy piątego miesiąca miałam skracającą się szyjkę i zalecane duużo leżec w łóżku. Teraz na razie jest ok, ale swoje doświadczenie mam i boje się, że będzie podobnie. To tyle na sam początek Płci do końca nie znam, chociaż na ostatniej wizycie gin zasugerował że coś widzi między nogami, - ja na to, że chłopak- a on, że nie ma jeszcze pewności, bo na tym etapie ciąży może to być przerośnięta łechtaczka. :
hej
Cytat:
Zazdroszcze Wam tych dziewczynek Tylko nie mowcie mojemu TZetowi

Jak bylam w ciazy z Oliwia to bardzo chcialam by byla synkiem. Jak sie okazalo, ze dziewczynka to przepadlam. Zakochalam sie i nie bylo odwrotu.

Teraz juz sie oswoilam z mysla, ze to bedzie chlopiec, ale nie czuje tego samego jak w pierwszej ciazy. Nie wiem, czy ja sie po prostu odcielam od tej ciazy z tego calego stresu, czy to wina tego, ze jestem troche zawiedziona

Czasami mysle sobie, ze co sie stanie jak nie bede potrafila pokochac synka tak samo jak Oliwki...buuuuuu.

Mowilam Wam, ze moja kondycja psychiczna siada?
.
przestań będziesz kochać synka tak samo jak córeczkę
Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Tak was czytam dziewczyny i czytam i strasznie się martwię
Piszecie o ruchach, kulkach w podbrzuszu, rosnących brzuszkach a u mnie nic
Ani ruchów, ani kulek a i wg mnie brzuch mam bez zmian. Do tej pory zwalałam wine na otyłość ale jutro stuknie mi 19+0 i nic.

Witajcie nowe mamusie i gratuluje wszystkim płci Dużo dziewczynek się pojawia
spokojnie, jak jesteś szczupła to jeszcze nie musi być widać, a i na ruchy jeszcze czas, bez stresów
Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ja dziewczyny po wizycie.. lekarz po sprawdzeniu ginekologicznym sytuacji zapytał czy może poprosić męża na usg i razem podziwialiśmy maluszka na ekranie.. tętno prawidłowe u dzieciaczka - sprawdzał specjalnie prze to moje ciśnienie wysokie, bo mówil, że w takich sytuacjach u dziecka często też jest wyższe ale wyszło ok.. dzidzia waży ok 115g, nie wiem ile mierzy, nie spytałam o to, mierzył główkę, gość udową, sprawdzał rączki itp.. pytałm o szyjkę, bo nigdy mi nie mówil, ile ma i czy wszytsko ok i powiedział, że szyjkę sprawdza od połowy ciąży, bo wcześniej sie ona nie skraca zgupiałam..
zamiast magne b6 polecił mi laktomag 2x
nastepna wizyta tuż przed Wielkanocą, pytałam czy może być to badanie połówkowe- powiedział, że jesli dziecko będzie właściwie ułożone to tak, a jeśli nie to to rozłozy na dwie wizyty
od początku przytyłam 1kg..
aha..no i spytałam o płeć, mówi, że on nigdy nie zapisuje sobie płci jaką podaje, żeby się nie sugerować..potrząsł brzuchem , żeby ustawić dziecko i powiedział, ze wg niego to dziewczynka..także u nas już chyba zostanie córcia
cóeczki są super
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 12:26   #3072
Talantea
Zakorzenienie

Razem z TZtem postanowiliismy kupić fotelik Cybex Aton najpewniej Q. Tylko teraz sie zaczelam gubic w dopasowaniu adaptorów do ramy i do jakiego wózka bedzie pasowało
Nie ogarniam, a informacji jest mało. Niby na stronie pisze, że pasuje do wiekszosci ram , ale nie ma sprecyzowanych i wez tu człowieku to ogarnij.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 12:40   #3073
kasia_ruda
Zakorzenienie

Talantea, jak wybierzecie wózek, to zawsze mozna napisać do producenta, czy pasuje do niego ten fotelik, albo czy mają do niego adaptery.

Ps. Ja czekam na wózek, ma być dziś lub jutro

Pisałyście o zgłoszeniu mdlości i wymiotów lekarzowi, w środę mialam wizytę i gadaliśmy o tym, niestety taki "urok" bliźniaczej ciąży, dwa razy więcej hormonów, dwa razy ciaśniej moim narządom (stąd np wymioty od zgagi), oczywiście mam robione badania, we wtorek spr próby wątrobowe, hormony, wszystko w idealnym środeczku normy. Tak mam, muszę się chyba oswajać z myslą, że jestem jedną z 5% wybrańców, którym nie przechodzą wymioty po 1.trymestrze pewnie będzie coraz gorzej, bo zgaga będzie coraz bardziej dokuczliwa, a to ona jest odpowiedzialna za moje ostatnie "przygody" toaletowe.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 12:46   #3074
virginia
Zakorzenienie

Sylwia to się najadłaś strachu

Witam nowe mamusie
i gratuluję nowych dziewczynek!

My niestety nie znamy jeszcze płci. Podobno jak się ma więcej tkanki tłuszczowej to trudniej zobaczyć . Poza tym z maluszkiem wszystko ok ale niestety ciśnienie mam wysokie i gin kazała mi codziennie je kontrolować i dzwonić do niej jeśli dalej będzie się takie utrzymywać. Dziś się utrzymuje , zobaczymy przez weekend i najwyżej w pon. będę do niej dzwonić .
Z Natalką dalej jeździmy na zastrzyki, ja dziś byłam u lekarza i dostałam antybiotyk, brałam go już w ciąży ale i tak dzwoniłam do swojej gin i dopytywałam się czy na pewno mogę go brać.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 12:47   #3075
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,
To moja druga ciąża. Mam 19-miesięcznego synka. Teraz termin porodu planowany jest na 17 sierpnia. W pierwszej ciąży od połowy piątego miesiąca miałam skracającą się szyjkę i zalecane duużo leżec w łóżku. Teraz na razie jest ok, ale swoje doświadczenie mam i boje się, że będzie podobnie. To tyle na sam początek Płci do końca nie znam, chociaż na ostatniej wizycie gin zasugerował że coś widzi między nogami, - ja na to, że chłopak- a on, że nie ma jeszcze pewności, bo na tym etapie ciąży może to być przerośnięta łechtaczka.
Cześć

Ja jutro wstaję o 7 rano bo mam szkołę, nie wiem jak się obudzę tak rano ale przynajmniej zajmę się czymś bo powoli zaczyna mi się nudzić Zaczynam działać

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 12:47   #3076
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Talantea, jak wybierzecie wózek, to zawsze mozna napisać do producenta, czy pasuje do niego ten fotelik, albo czy mają do niego adaptery.
Napisze tylko w ostatecznosci. Wolalabym oszczedzic sobie pisania do firm. Niewiadomo kiedy przyjdzie odpowiedz

Stary 2016-03-04, 12:50   #3077
Fantasmagori
Zakorzenienie

A w ogóle to jutro chyba zabiorę TŻ na randkę na jakiś dobry obiad Zawsze był kochany ale teraz tak się stara żebym się nie denerwowała, dba o nas i się cieszy z córki że chcę mu pokazać że to doceniam Znalazłam wczoraj info o jednej restauracyjce, podobno dobre mają tam jedzenie więc chyba tam pójdziemy

Stary 2016-03-04, 12:54   #3078
kropla_deszczu
Zadomowienie

hejo

wczoraj miałam najgorszy dzień świata

tak mnie plecy napinkalały, że miałam ochotę umrzeć masakra nie dość, że mnie rwa męczy to jeszcze wczoraj doszedł ból krzyża, czułam się jakbym miała iść zaraz rodzić (bo mi się od razu porod z moimi bólami krzyżowymi przypomniał). Normalnie się poryczałam z bólu, bo już nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić

Dziś też boli, ale dużo mniej, chodze jak babcia jakas polamala. I brzuch mnie do tego ciągnie.

Ale wczoraj to miałam apogeum bólu.

Dzwoniłam do gina i kazał wziąc nospę i jeśli by mi się to nie uspokoiło, to sugerował żeby jechać na IP.

Ale nie wiem co może być powodem tego bólu moim zdaniem dziecko się inaczej ułożyło, choć lekarz twierdzi że dziecko jest jeszcze na tyle małe, że nie powinno uciskać. I mówił, że to może być ból od jakiegoś narządu

gratuluję tym co poznały płeć, i tym co zaczęły 5 msc, to już się wydaje tak daleko
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2016-03-04, 12:54   #3079
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisze tylko w ostatecznosci. Wolalabym oszczedzic sobie pisania do firm. Niewiadomo kiedy przyjdzie odpowiedz
Ja bym wolała mieć info od firmy niż od sprzedawcy w sklepie.

Jak mi się dłuży ten dzień. Okropnie.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 12:55   #3080
Sylwia5789
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
A w ogóle to jutro chyba zabiorę TŻ na randkę na jakiś dobry obiad Zawsze był kochany ale teraz tak się stara żebym się nie denerwowała, dba o nas i się cieszy z córki że chcę mu pokazać że to doceniam Znalazłam wczoraj info o jednej restauracyjce, podobno dobre mają tam jedzenie więc chyba tam pójdziemy
My dziś tez się wybieramy do reustaracji 😀 piątek trzeba odpocząć przy dobrym jedzonku ... a przy okazji wpadniemy do hebe zniżki są dziś na wszystkie perfumy do -60 %wiec może będzie wcześniejszy prezent na dzień kobiet 😈😁😁

Edytowane przez Sylwia5789
Czas edycji: 2016-03-04 o 12:57
Sylwia5789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 12:59   #3081
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:

Pisałyście o zgłoszeniu mdlości i wymiotów lekarzowi, w środę mialam wizytę i gadaliśmy o tym, niestety taki "urok" bliźniaczej ciąży, dwa razy więcej hormonów, dwa razy ciaśniej moim narządom (stąd np wymioty od zgagi), oczywiście mam robione badania, we wtorek spr próby wątrobowe, hormony, wszystko w idealnym środeczku normy. Tak mam, muszę się chyba oswajać z myslą, że jestem jedną z 5% wybrańców, którym nie przechodzą wymioty po 1.trymestrze pewnie będzie coraz gorzej, bo zgaga będzie coraz bardziej dokuczliwa, a to ona jest odpowiedzialna za moje ostatnie "przygody" toaletowe.
czyli musisz przecierpieć biedaku te mdłości, wymioty itp
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Witam nowe mamusie

My niestety nie znamy jeszcze płci. Podobno jak się ma więcej tkanki tłuszczowej to trudniej zobaczyć . Poza tym z maluszkiem wszystko ok ale niestety ciśnienie mam wysokie i gin kazała mi codziennie je kontrolować i dzwonić do niej jeśli dalej będzie się takie utrzymywać. Dziś się utrzymuje , zobaczymy przez weekend i najwyżej w pon. będę do niej dzwonić .
Z Natalką dalej jeździmy na zastrzyki, ja dziś byłam u lekarza i dostałam antybiotyk, brałam go już w ciąży ale i tak dzwoniłam do swojej gin i dopytywałam się czy na pewno mogę go brać.
zdrówka
Cytat:
przejdź się do jakiegoś sklepu z wózkami i tam popytaj, powinni wiedzieć

a mam do Ciebie pytanie, co Ty wgl bierzesz za leki? ja się nad tym magnezem zastanawiam, czy ktoś to bierze na własną rękę, czy tylko z zaleceń lekarza?
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2016-03-04, 13:00   #3082
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
My dziś tez się wybieramy do reustaracji 😀 piątek trzeba odpocząć przy dobrym jedzonku ... a przy okazji wpadniemy do hebe zniżki są dziś na wszystkie perfumy do -60 %wiec może będzie wcześniejszy prezent na dzień kobiet 😈😁😁
ooo fajnie że o tym wspomniałaś to może i ja skorzystam i jakiś prezent sobie wybiorę

Stary 2016-03-04, 13:02   #3083
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba lepiej napisać i poczekać, niż kupić złe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 13:02   #3084
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:

Witam nowe mamusie

Zdrowka dla Was

U nas tez jeszcze cos w oskrzelach slychac antybiotyk mamy do wtorku yo zobaczymy.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt i poznanych plci super ze dziewczynki sie ujawniaja ;-) :Oklaski:

Dzis przyjezdza Tz

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 13:08   #3085
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Witam nowe mamusie

Ja na wizytach mam zawsze ciśnienie kosmiczne, karta ciąży wygląda źle, ale nie bierzemy go z lekarzem pod uwagę, bo w domu kontroluję na codzień i mam w normie. Na wizytach zwykle jest stres/ mierzenie zaraz po wejściu do gabinetu/ elektryczne ciśnieniomierze. Na spokojnie kontroluj przez kilka dni, tak ze 3 razy dziennie, pamiętaj o zasadach prawidłowego mierzenia (godzinę po posiłku, nie "w biegu", a po conajmniej 15 min odpoczynku, obie nogi równo na ziemi, nie skrzyzowane). Jakie masz te pomiary teraz? Niestety przy nadwadze nadciśnienie w ciąży jest dość częstym powikłaniem. Ale nie martw się, ja mialam w ciąży z synkiem, nic złego się nie dzialo, dostałam leki, kontrolowałam to i było dobrze do końca, nawet urodziłam sn. Wspołczuję choroby i antybiotyku, nie dość, że ciąża osłabia, to jeszcze to. Ale lepiej tak niż dopuścić do jakichś powikłań. O ile dni Natalce przedłużyli zastrzyki? Nie może do was środowiskowa do domu przyjeżdżać?

Stary 2016-03-04, 13:11   #3086
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Witam,
Hej
Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
hej, gratuluję dziewczynki!

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Babygirl1990 witaj i czuj się jak u siebie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
witaj
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 13:15   #3087
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

zdrówka

a mam do Ciebie pytanie, co Ty wgl bierzesz za leki? ja się nad tym magnezem zastanawiam, czy ktoś to bierze na własną rękę, czy tylko z zaleceń lekarza?
Ja biore clexane 40, acard 150 raz dziennie, luteina podjezykowa 50 dwa razy dziennie, duphaston dwa razy dziennie, do tego kwas foliowy 5mg i witaminy z DHA.
Do tego moja levotyroxyna dawka 112 na tarczyce i jod 100.
Pytałam go o magnez i powiedział, ze moge brac bo nie zaszkodzi. Na bardzo mocne skurcze kazał mi brać czopki scopolan. Na wszelki wypadek mam jedno pudełko.

Cytat:
Chyba lepiej napisać i poczekać, niż kupić złe
W sumie juz w miare ogarnełam temat. Ten wózek co chcę Mamas&Papas Sola pasuje razem z kazdym fotelikiem Cybex Aton, do tego Mamas&Papas adaptory i gotowe
Jak bede miala wątpliwosci to napisze.
Ten wózek sola ma rozne opinie, ale zaryzykuje.

Stary 2016-03-04, 13:19   #3088
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dla nas wózki to odległa przyszłość narazie. Widzę, że coraz więcej się pojawia używanych. Poczekamy do wiosny.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 13:20   #3089
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Witam nowe mamusie

jakie masz to ciśnienie? ja u gina znowu miałam 150/110, ale w domu jest ok, śmiał się, że może mi poleci jakiegoś swojego kolegę gina w takiej sytuacji tzn jeśli on tak na mnie działa..ale w domu mam nadal mierzyć teraz nie 6 a 4 razy dziennie
Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

Cytat:
hejo

wczoraj miałam najgorszy dzień świata

tak mnie plecy napinkalały, że miałam ochotę umrzeć masakra nie dość, że mnie rwa męczy to jeszcze wczoraj doszedł ból krzyża, czułam się jakbym miała iść zaraz rodzić (bo mi się od razu porod z moimi bólami krzyżowymi przypomniał). Normalnie się poryczałam z bólu, bo już nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić

Dziś też boli, ale dużo mniej, chodze jak babcia jakas polamala. I brzuch mnie do tego ciągnie.

Ale wczoraj to miałam apogeum bólu.

Dzwoniłam do gina i kazał wziąc nospę i jeśli by mi się to nie uspokoiło, to sugerował żeby jechać na IP.

Ale nie wiem co może być powodem tego bólu moim zdaniem dziecko się inaczej ułożyło, choć lekarz twierdzi że dziecko jest jeszcze na tyle małe, że nie powinno uciskać. I mówił, że to może być ból od jakiegoś narządu

gratuluję tym co poznały płeć, i tym co zaczęły 5 msc, to już się wydaje tak daleko
hejo..mnie też strasznie dokuaczją plecy, właśnie krzyż/miednica..czasami popołudniami aż wstać nie mogę z pozycji siedzącej..koszmar..
Cytat:

zdrówka

ja do dziś brałam na własną rękę, ale dziś powiedziałam lekarzowi, kazał mi zacząc brać inny magnez niż mi w aptece polecili tj bez wit. b6 i mniejszą dawkę niż sobie wyznaczyłam.. mówił, że b6 nie wypłucze się z organizmu jak wit c, więc lepiej rbać bez..sama nie wiem..wcześniej czytałam inne info,ale i tak zaufam jemu
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 13:20   #3090
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dla nas wózki to odległa przyszłość narazie. Widzę, że coraz więcej się pojawia używanych. Poczekamy do wiosny.
My tez kupujemy uzywany wozek, tylko fotelik nowy. Po prostu sprawdzam mozliwosci

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości