|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
![]() Oj to mnie nie pocieszyłaś. Mam nadzieję, że to szybko przejdzie. Jedne dolegliwości przechodzą to przychodzą inne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się dzisiaj sniło że już okrutnie spuchlam i nawet butów nie mogłam założyć ![]()
![]() |
#3063 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może w ogóle nie spuchniesz taka przeciwność snu ![]() Ale pięknie ptaszki śpiewają na dworze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bóle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kciuki za wizytę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja dziewczyny po wizycie.. lekarz po sprawdzeniu ginekologicznym sytuacji zapytał czy może poprosić męża na usg i razem podziwialiśmy maluszka na ekranie.. tętno prawidłowe u dzieciaczka - sprawdzał specjalnie prze to moje ciśnienie wysokie, bo mówil, że w takich sytuacjach u dziecka często też jest wyższe ale wyszło ok.. dzidzia waży ok 115g, nie wiem ile mierzy, nie spytałam o to, mierzył główkę, gość udową, sprawdzał rączki itp.. pytałm o szyjkę, bo nigdy mi nie mówil, ile ma i czy wszytsko ok i powiedział, że szyjkę sprawdza od połowy ciąży, bo wcześniej sie ona nie skraca ![]() zamiast magne b6 polecił mi laktomag 2x nastepna wizyta tuż przed Wielkanocą, pytałam czy może być to badanie połówkowe- powiedział, że jesli dziecko będzie właściwie ułożone to tak, a jeśli nie to to rozłozy na dwie wizyty od początku przytyłam 1kg.. aha..no i spytałam o płeć, mówi, że on nigdy nie zapisuje sobie płci jaką podaje, żeby się nie sugerować..potrząsł brzuchem , żeby ustawić dziecko i powiedział, ze wg niego to dziewczynka..także u nas już chyba zostanie córcia ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Zadomowienie
|
Hej Laski witam sie Piątkowo... Pisałam rano ale usunęło mi posta. Dzis od rana sprzątam mieszkanie przed jutrzejsza wizyta gości i właśnie usiadłam bo brzuch mnie rozbolał... Chyba sie za bardzo wysililam. A jeszcze tyle roboty przede mna.. Ehhhh
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Raczkowanie
|
Uważaj na siebie, nie przemęczaj się 😙
|
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Witam południowo
![]() Właśnie wtrąbiłam miseczkę makaronu ze szpinakiem i suszonymi pomidorami ![]() ![]() Jutro z kolei idziemy na imieniny do teścia, więc możliwe, że będę miała wolne od gotowania ![]() ![]() ![]()
#3069 |
Wtajemniczenie
|
Ooo Tteraz widzę że coraz więcej dziewczynek się uwidacznia
![]()
#3070 |
Raczkowanie
|
Cześć!
Daaawno nie pisałam, ale podczytuję Was na bieżąco - gratuluję i strasznie zazdroszczę wszystkim, które znają już płeć ![]() Jakie bierzecie witaminy w II trymestrze? Ja szukałam czegoś co będzie miało dużo DHA i w końcu wybrałam sobie takie witaminy, których nie mogę dostać w żadnej aptece w okolicy :P Wczoraj widziałam je w Super Pharm, ale kosztowały prawie 50zł, więc chyba w końcu zamówię online, bo są prawie o połowę tańsze (28zł) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nie stresuj się dziewczyno, mam koleżankę u której też było ryzyko ZD, ale dużo większe niż u Cb, bo jej brat ma ZD, i z amnio wszystko wyszło jej ok i lekarz kazał się nie martwić, więc i Ty głowa do góry, będzie zdrowe dziodzio ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Zakorzenienie
|
Razem z TZtem postanowiliismy kupić fotelik Cybex Aton najpewniej Q. Tylko teraz sie zaczelam gubic w dopasowaniu adaptorów do ramy i do jakiego wózka bedzie pasowało
![]() Nie ogarniam, a informacji jest mało. Niby na stronie pisze, że pasuje do wiekszosci ram , ale nie ma sprecyzowanych i wez tu człowieku to ogarnij. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
Talantea, jak wybierzecie wózek, to zawsze mozna napisać do producenta, czy pasuje do niego ten fotelik, albo czy mają do niego adaptery.
Ps. Ja czekam na wózek, ma być dziś lub jutro ![]() Pisałyście o zgłoszeniu mdlości i wymiotów lekarzowi, w środę mialam wizytę i gadaliśmy o tym, niestety taki "urok" bliźniaczej ciąży, dwa razy więcej hormonów, dwa razy ciaśniej moim narządom (stąd np wymioty od zgagi), oczywiście mam robione badania, we wtorek spr próby wątrobowe, hormony, wszystko w idealnym środeczku normy. Tak mam, muszę się chyba oswajać z myslą, że jestem jedną z 5% wybrańców, którym nie przechodzą wymioty po 1.trymestrze ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Zakorzenienie
|
Sylwia to się najadłaś strachu
![]() Witam nowe mamusie ![]() i gratuluję nowych dziewczynek! ![]() My niestety nie znamy jeszcze płci. Podobno jak się ma więcej tkanki tłuszczowej to trudniej zobaczyć ![]() ![]() ![]() Z Natalką dalej jeździmy na zastrzyki, ja dziś byłam u lekarza i dostałam antybiotyk, brałam go już w ciąży ale i tak dzwoniłam do swojej gin i dopytywałam się czy na pewno mogę go brać.
#3075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jutro wstaję o 7 rano bo mam szkołę, nie wiem jak się obudzę tak rano ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle to jutro chyba zabiorę TŻ na randkę na jakiś dobry obiad
![]() ![]() ![]()
#3078 |
Zadomowienie
|
hejo
![]() wczoraj miałam najgorszy dzień świata ![]() tak mnie plecy napinkalały, że miałam ochotę umrzeć ![]() ![]() ![]() Dziś też boli, ale dużo mniej, chodze jak babcia jakas polamala. I brzuch mnie do tego ciągnie. Ale wczoraj to miałam apogeum bólu. Dzwoniłam do gina i kazał wziąc nospę i jeśli by mi się to nie uspokoiło, to sugerował żeby jechać na IP. Ale nie wiem co może być powodem tego bólu ![]() ![]() gratuluję tym co poznały płeć, i tym co zaczęły 5 msc, to już się wydaje tak daleko ![]()
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Sylwia5789 Czas edycji: 2016-03-04 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a mam do Ciebie pytanie, co Ty wgl bierzesz za leki? ja się nad tym magnezem zastanawiam, czy ktoś to bierze na własną rękę, czy tylko z zaleceń lekarza?
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3083 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3084 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas tez jeszcze cos w oskrzelach slychac antybiotyk mamy do wtorku yo zobaczymy. Gratuluje wszystkim udanych wizyt i poznanych plci super ze dziewczynki sie ujawniaja ;-) :Oklaski: Dzis przyjezdza Tz ![]()
![]() |
#3085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na wizytach mam zawsze ciśnienie kosmiczne, karta ciąży wygląda źle, ale nie bierzemy go z lekarzem pod uwagę, bo w domu kontroluję na codzień i mam w normie. Na wizytach zwykle jest stres/ mierzenie zaraz po wejściu do gabinetu/ elektryczne ciśnieniomierze. Na spokojnie kontroluj przez kilka dni, tak ze 3 razy dziennie, pamiętaj o zasadach prawidłowego mierzenia (godzinę po posiłku, nie "w biegu", a po conajmniej 15 min odpoczynku, obie nogi równo na ziemi, nie skrzyzowane). Jakie masz te pomiary teraz? Niestety przy nadwadze nadciśnienie w ciąży jest dość częstym powikłaniem. Ale nie martw się, ja mialam w ciąży z synkiem, nic złego się nie dzialo, dostałam leki, kontrolowałam to i było dobrze do końca, nawet urodziłam sn. Wspołczuję choroby i antybiotyku, nie dość, że ciąża osłabia, to jeszcze to. Ale lepiej tak niż dopuścić do jakichś powikłań. O ile dni Natalce przedłużyli zastrzyki? Nie może do was środowiskowa do domu przyjeżdżać? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego moja levotyroxyna dawka 112 na tarczyce i jod 100. Pytałam go o magnez i powiedział, ze moge brac bo nie zaszkodzi. Na bardzo mocne skurcze kazał mi brać czopki scopolan. Na wszelki wypadek mam jedno pudełko. W sumie juz w miare ogarnełam temat. Ten wózek co chcę Mamas&Papas Sola pasuje razem z kazdym fotelikiem Cybex Aton, do tego Mamas&Papas adaptory i gotowe ![]() Jak bede miala wątpliwosci to napisze. Ten wózek sola ma rozne opinie, ale zaryzykuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Zakorzenienie
|
Dla nas wózki to odległa przyszłość narazie. Widzę, że coraz więcej się pojawia używanych. Poczekamy do wiosny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.