|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Moniczi ja to bym tak bez oddźwięku nie zostawiła tego tylko zrobiła jazde
i foch do rana na tżta![]() Wild kciuki za siedzenie na glukozie.
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś jak mnie w domu nie było i ex przyjechał i rodzice go wpuścili to wziął mój telefon i zaczął czytać smsy... jak go rodzice przyłapali i się dowiedziałam to ojciec miał problem żeby mnie przyblokować a mama szybko ex wypychała z domu bo bym mu krzywdę zrobiła. A ja wpadłam w furię za naruszanie prywatności i rzuciłam się z łapami na gościa Nic nie miałam do ukrycia, ale MÓJ telefon i MOJE smsy... i ex został ex No ale to ja ![]() Prądu dziś pół dnia nie mam... wrzucali do skrzynek zawiadomienia. Także może DZIŚ uda się coś zrobić w domu. Przedwczoraj siedziałam z teściową i plotkowałyśmy Wczoraj zaczęłam wyrzucać rzeczy z innych komód, ale dostałam telefon i jeździłam oglądać wózek i decydować o kolorze... To może dziś uda się dokończyć to co wczoraj zaczęłam
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#3153 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Najprawdobniej mamy imię dla juniora: Maciuś Mąż wybierał, a mi w sumie tez sie podoba
|
|
|
|
|
#3154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3155 | ||||
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65771031]Wleźli Ci do domu czy w drzwiach ich przyjęłaś?
![]() Kurde, ale miałam dziś ciężki dzień... Rano byłam na spotkaniu organizacyjnym ze szkoły rodzenia, całkiem nieźle się zapowiada Spotkałam znajomą sprzed lat, która tu do nas pewnie zajrzy (pozdro, Asia! ). Potem musiałam jechać do pracy odebrać całą dokumentację od księgowej, z którą zerwałam w końcu umowę. Potem zakupy w galerii i jeszcze spożywka, w międzyczasie mail od promotora, który w końcu odesłał rozdział mgr - połowa zaznaczona na czerwono, a jego uwagi tylko w kilku miejscach, więc nawet nie wiem o co mu chodzi ![]() W efekcie padam na ryjek i nie mam już siły na nic, a jutro rano idę na glukozę [/QUOTE]Ciężki człowiek ten Twój promotor, trzymam kciuki aby gładko poszło ![]() Cytat:
u nas tż może być na wszystkich zajęciach ![]() Cytat:
chyba bym przez tydzień z tż nie rozmawiała jakby coś takiego zrobił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65784791]I jak wrazenia po? Nie zemdlilo cię? Ja dzisiaj obudziłam się z mega leniem i nic mi się nie chce ![]() Najprawdobniej mamy imię dla juniora: Maciuś Mąż wybierał, a mi w sumie tez sie podoba [/QUOTE]Maciuś ładne imię
|
||||
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie, może któraś się zna... czy przeziębienie może zafałszować wyniki glukozy? Nikt mi takiej informacji nie udzielił, ani lekarka, ani pani w punkcie analiz. Mąż gdzieś tam się doczytał na necie jak czegoś szukał, ale to też już po fakcie powiedział.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
#3157 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale naskrobałyście
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zjadłam wczoraj o 18 pączka, dzisiaj cukier na czczo 94 ![]() Cytat:
![]() Ja mam już wszystkie ciuszki, sporo gadżetów, ale jeszcze dużo przede mną, w październiku po wypłacie znowu ruszam na zakupy. ![]() Cytat:
Cytat:
Musi swoje jeszcze wyczekać.Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65784791] Najprawdobniej mamy imię dla juniora: Maciuś Mąż wybierał, a mi w sumie tez sie podoba [/QUOTE]Ładne imię. ![]() Ja mam w brzuchu Bartusia, a Tż ma Maciusia, bo mu troszkę brzuch urósł i tak ostatnio o jego brzuszku mówię Cytat:
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-09-28 o 09:24 |
||||||||
|
|
|
#3158 |
|
Konto usunięte
|
Siedzę w labo po drugim pobraniu, w gardle mnie nadal drapie od tej słodyczy, ale jakoś dało się to wypić - miałam zwykłą glukozę i do tego całą cytrynę
A bałam się, bo znowu dzień zaczęłam od wymiotów przy myciu zębów Muszę się nauczyć, żeby Euthyrox brać po myciu zębów, bo często się go w ten sposób pozbywam
|
|
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65787171]Siedzę w labo po drugim pobraniu, w gardle mnie nadal drapie od tej słodyczy, ale jakoś dało się to wypić - miałam zwykłą glukozę i do tego całą cytrynę
A bałam się, bo znowu dzień zaczęłam od wymiotów przy myciu zębów Muszę się nauczyć, żeby Euthyrox brać po myciu zębów, bo często się go w ten sposób pozbywam [/QUOTE]Witam się w nowym dniu! Orlica, a wstajesz w nocy albo nad ranem na siku? Ja ostatnio codziennie, więc od razu biorę eutyrox, popijam wodą i rano już mogę od razu zjeść śniadanie ![]() pequenina_ Warto wiedzieć, że w empiku też można coś dzieciowego i przydatnego kupić! Ale zaszalałaś... zresztą nie tylko z zakupami, ale też z wielkością posta
|
|
|
|
#3160 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie ostatnio nie wstaję w nocy, choć jeszcze z miesiąc temu musiałam i wtedy właśnie brałam leki nad ranem.
Bleee, głodna jestem, a banan z torby tak ładnie na mnie patrzy... |
|
|
|
#3161 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65777141]U nas niby wszystko otwarte dla panów też, ale i tak wiadomo, że chodzić będą tylko kobiety, za to o zajęciach interesujących dla ojców będą informować z wyprzedzeniem, jak będzie np. o pielęgnacji noworodka czy o samym porodzie.[/QUOTE] Hm...u nas wszystkie zajęcia są dla panów też, tylko ćwiczenia dla pań tzn. coś w stylu pilatesu dla kobiet w ciąży. Jedne zajęcia prowadzi rehabilitantka a drugie położna i ona uczy oddychania do porodu.
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65780316]Króliczka dziś ciut ciut tylko przybyło [/QUOTE] Jest cudny. Nie chcesz dorobić? hehe zamówiłabym błękitnego ![]() Cytat:
A mnie oszukał system. W lutym dostałam w końcu wyczekaną, sporą podwyżkę. W maju się rozchorowałam, a że wiedziałam już że w końcu się udało, wolałam nie ryzykować i poszłam na zwolnienie. Na L4 jestem od sierpnia. Dostawałam niższą pensję więc mąż poszedł wyjaśnić sprawę. I co się okazuje że liczą mi podstawę przed podwyżką bo nie przepracowałam w ciągłości 3 msc. przez to zwolnienie. Jak sobie policzyłam z tego 80% które będę dostawać na macierzyńskim to będę miała mniejszą pensję niż najniższa krajowa która wzrasta w 2017 r. Ryczę sobie od rana. Jestem załamana. Oczywiście mąż mówi że sobie poradzimy... ale ja mam zakodowane z tyłu głowy że będzie ciężko... i nie umiem się nie martwić.
|
|
#3162 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry !
Ależ pospalam Orlicz i wild_girl - kciuki za glukoza ! Jesteście dzielne A ja dziś w planach mam NIC Nie wiedziałam że w empiku można coś dziecięcego dostać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3163 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przykro mi z tym zasiłkiem, ja też dostaję sporo mniej niż mi wyliczyła księgowa
|
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym wyliczaniem właśnie tak jest, U mnie akurat wyszło na dobre, bo miałam wyliczoną średnią od października wstecz, a wtedy miałam wyższe premie. I teraz jak zejdzie mi rata kredytu to zostaje mi praktycznie tyle, co dostałam za maj (wtedy nie dostałam już premii, bo szłam na L4 od czerwca i nie zasłużyłam swoją pracą za maj )
|
|
#3165 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie jakie cudne obrazki http://smalldesign.pl/kategoria/obrazki/
Np.: http://smalldesign.pl/produkt/obrazki/obrazek-298/ http://smalldesign.pl/produkt/obrazki/obrazek-273/ http://smalldesign.pl/produkt/obrazki/obrazek-271/ http://smalldesign.pl/produkt/obrazki/obrazek-258/ http://smalldesign.pl/produkt/obrazki/obrazek-298/ I tak dalej... Zakochałam się, absolutnie moje klimaty!!!
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
Orlica, ja też chętna na chłopięcego Króliczka, jeśli chcesz zarobić, jest po prostu śliczny. Chyba że np. coś na kształt tych ośmiorniczek też robisz
![]() Ja wczoraj dostałam ogromną pakę ciuszków... Co prawda 3/4 zostało odrzucone przez mojego antyróżowego męża... no bo to ciuszki głównie na dziewczynki i bardzo dużo takich typowo dla letniego Maluszka. Ale zostało tyle pajaców, bodziaków, że serio ja tego wszystkiego chyba po razie nie zdążę użyć muszę przejrzeć już tylko czy zimowych starczy. mam propozycje już od dwóch osób wanienek, leżaczków i laktatorów. Super! A myślałam że skoro nie mamy dzieci za bardzo w bliksiej rodzinie, to wszystko spadnie na nas. A tu rposzę, wystarcza jedna kuzynka i jedna koleżanka. Zostaje łóżeczko i fotelik, wózek chcą kupić rodzice. jak znam teściów, też coś będą chcieli... wow, fajnie się układa, zwłaszcza że idzie jesień, potencjalnie trudniejsza finansowa pora dla mnie i męża. a tak będzie większy luz psychicznie. Wiadomo, dałoby się radę jakby trzeba było, ale zzawsze to fajnie trochę zaoszczędzić.Monczi ja też bym zrobiła jesień średniowiecza za taką akcję...
|
#3168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ciuszkami się obkupilam na allegro i olx więc w zasadzie za 200zł mam pełną komode Co do reszty wydatków to raczej to na naszej głowie, ale od początku o tym wiedzieliśmy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3169 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i na pewno coś kupię... np. modlitwę. Są cudowne. Do 30.09. chyba -10% ;-) Cytat:
fajnie macie! My dostaliśmy kilka ciuszków od koleżanki mojej mamy ale dość zniszczone i maluteńkie...takie małeeee 56. więc słabo, a tak to mogę liczyć tylko na moich rodziców, bo teściowie raczej nie są zainteresowani.
|
|
#3170 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga uwaga! Ogłoszenie parafialne. W sklepie internetowym na smyku 50% taniej wszystkie ubrania i buty
do 29.09 lub wyczerpania zapasow.
|
#3171 | |
|
Zadomowienie
|
Ale mam dziś fatalny dzień
![]() Nie dość ze jak zwykle, mąż pije a ja mam kaca - serio, wory pod oczami, ciężka głowa, pić mi się chce, ogólne rozbicie.... to jeszcze chce mi się spać jak cholera, czuje się ciężko, chyba się przejadłam na śniadanie. A dziś mam iść na aerobik na basen. Niby fajnie, bardzo chciałam spróbować, ale jak mam się przebierać w kostium, czepek, włazić do tej zimnej wody, potem suszyć... brrrr... sama sobie obrzydzam. i na dodatek tęskni mi się żeby zobaczyć co tam u Mika, a wizyta dopiero 7.10. buuuuuuuuuuuu, pomarudzę wam dziś ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
|
#3172 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Byłam mocno obrażona na Tż, ale nie było sensu robić awantury, bo "przecież tam nie było nic do ukrycia" :/ No ale jakby było? Poza tym wkurzyłam się, bo wie że muszę trzymać dietę a przez niego te chrupki wciągnęłam, megapaczka w kwadrans - na szczęście cukier nie skoczył. Tyle, że już mu wybaczyłam, bo ma teraz okropny czas w pracy i muszę się skupić na wspieraniu go. Zresztą on tak ma, że jak w robocie mu ciężko, to szuka pretekstu do wypuszczenia emocji w domu :p A ja mam ksywkę w rodzinie "żelazne nerwy" bo nigdy nie daję się podejść. A raczej nie dawałam - odkąd jestem w ciąży, to bardzo łatwo doprowadzić mnie do płaczu ![]() MrsDorota fajne imię My nadal nic nie wybraliśmy. Mąż się upiera przy Nikodemie, ale ja mam wątpliwości, choć jako patron myślę, że by się sprawdził Myślę, że jak już zobaczę małego na porodówce to mi potwierdzi czy jest Nikosiem czy innym dżentelmanem.Kurcze z tymi zasiłkami z L4 to w ogóle jakieś szaleństwo. Przykro mi dziewczyny że tak Was system zrobił w bambuko, teraz jak tyle kasy jest potrzebne Ja nie mam pojęcia ile dostanę, wrzesień jest moim pierwszym pełnym miesiącem na zwolnieniu. Zastanawiam się też, ile będę dostawać od stycznia - bo z dniem porodu kończy się moja umowa o pracę i kolejnej nie będzie...
|
|
|
|
#3173 |
|
Zadomowienie
|
Furjatka trzeba próbować raz chodzi raz nie chodzi
|
#3174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może maleństwo tego potrzebuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
http://www.smyk.com/cool-club-kombin...iemowlecy.html jest kombinezonik który zamawiałam tydzień temu. nam wyszedł wtedy za 75zł chyba więc niewiele straciłam. Ale polecam gdyby któraś chciala
|
#3176 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65771031] Kurde, ale miałam dziś ciężki dzień... Rano byłam na spotkaniu organizacyjnym ze szkoły rodzenia, całkiem nieźle się zapowiada Spotkałam znajomą sprzed lat, która tu do nas pewnie zajrzy (pozdro, Asia! ). Potem musiałam jechać do pracy odebrać całą dokumentację od księgowej, z którą zerwałam w końcu umowę. Potem zakupy w galerii i jeszcze spożywka, w międzyczasie mail od promotora, który w końcu odesłał rozdział mgr - połowa zaznaczona na czerwono, a jego uwagi tylko w kilku miejscach, więc nawet nie wiem o co mu chodzi ![]() W efekcie padam na ryjek i nie mam już siły na nic, a jutro rano idę na glukozę [/QUOTE]Mnie ten promotor załamuje - zamiast na spokojnie wytłumaczyć, zaprosić na spotkanie ![]() Jak wrażenia ze szkoły rodzenia? [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65775756] Ja dzisiaj mam kiepski dzień. obiad nie chciał mi wyjść i prawie się przy tym poplakalam :-/ i potem już w ogóle spadek formy i nastroju u mnie nastąpił! Mam nadzieję, że jutro wstane ze swiezsza głowa [/QUOTE]Przytulam. Mam nadzieję, że masz lepszy humor ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, ze tym razem moje hormony będą łaskawsze dla mojego kp, bo jak widzę ten laktator to mnie Jaki masz model podgrzewacza? Cytat:
Cytat:
Co do płatnych szkół rodzenia - uczestniczyłam w takiej. Szkoła nastawiona na bardzo naturalny poród, niestety w moim przypadku wszystkie poznane treści były mało przydatne (przy ingerencjach niewiele można). Przydała się pielęgnacja niemowlaka. Ale kasy mi szkoda było po tym wszystkim. Cytat:
Cytat:
![]() Tutaj macie darmowe plakaty - http://www.savethemagicmoments.pl/20...ieciecego.html Cytat:
![]() Uciekam do kuchni. Dziś mamy bierzmowanie w rodzinie, mam zamówienie na wypieki (będzie tarta z karmelizowaną cebulą i placek leczo). Makijaż sporo mi zajmie, bo mnie strasznie wysypało na twarzy, włosy nie chcą współpracować
|
|
#3177 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3178 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
Orlica moja siostra zrobiła kiedyś takiego
1475056118096.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3180 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej:0
Kciuki dziewczyny za badanie glukozy dacie radę![]() ![]() ![]() Przykro mi, że zus takie problemy robi i nie wypłaca na czas ![]() ja na chorobowym jeszcze nie jestem, ale mi pracodawca wypłaca więc nie muszę się martwić
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

i foch do rana na tżta

Byłam dzisiaj umówiona z koleżankami na 18, tuż przed moim wyjściem do Tż przyszedł kolega, za którym nie przepadam, taki pasożytowaty trochę. Zanim wyszłam zaczęłam sobie na laptopie na brudno maila do koleżanki, głównie jak się czuję i co tam u mnie ostatnio.
Ale tu chodzi o sam fakt! A cały dzień miałam dobry humor
Nic nie miałam do ukrycia, ale MÓJ telefon i MOJE smsy... i ex został ex
Wczoraj zaczęłam wyrzucać rzeczy z innych komód, ale dostałam telefon i jeździłam oglądać wózek i decydować o kolorze... To może dziś uda się dokończyć to co wczoraj zaczęłam

[/QUOTE]

ale na pocieszenie - glukoza w normie 

[/QUOTE] Jest cudny. Nie chcesz dorobić? 

może maleństwo tego potrzebuje