|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
D0brze, że w tym czasie nie wyszłam gdzieś do sklepu bo później musiałabym gdzieś do nich jeździć a na to nie mam ochoty
|
|
|
|
|
#3122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też myślę, że to Dzidziuś mnie objada, ale muszę popracować nad sobą - wczorajsze 92 na czczo mnie rozwaliło, ale to na chyba wina kolacji była :/ |
|
|
|
|
#3123 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3124 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3125 |
|
Rozeznanie
|
No na zwolnieniu jestem w zasadzie od początku....
W czerwcu jakoś poszłam, ze wzg m.in. na wcześniejsze poronienie.... |
|
|
|
#3126 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie H&M ma idealną rozmiarówkę S i XS zawsze pasuje jak ulał i spodnie ciążowe mam (rurki) i tez są super wygodne i fajnie leżą.
|
|
|
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
Amalte dzięki za odpowiedź!
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Amalte to tak jak ja, na zwolnieniu od 1 czerwca. Ciekawe czy mnie odwiedza? Mocno Cię męczył czy tylko o tp pytali?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zaczęło się!! ![]() Wysprzątałam pół kuchni (3 h!!!) ja i moja dokładność, ekhm... zrobiłam obiad - schab w sosie porowo marchewkowym z kwestii smaku ;-) i padam na gębę. A tu moje nowe cudo przyszło - żelazko - i muszę je wypróbować czy działa... buuu nie mam siły.
|
|
#3130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na obiad u mnie dzisiaj gulasz, ziemniaczki i surówka z pomidorków
|
|
|
|
|
#3131 |
|
@}-,-'-
|
Melduję kalafior ciążowy
byłam na wizycie i zapomniałam zwolnienia ale na pocieszenie - glukoza w normie |
|
|
|
#3132 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do tego stopnia, że kupuję ciuchy z materiałów, które teoretycznie mają się nie gnieść ![]() Cytat:
super! Każdy miewa kalafiorki ciążowe, nie przejmuj się! ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większych nie mierzyłam, bo bałam się, że nie utrzymają mi się - ogólnie w ciąży jestem "zbita" - przybyło mi cm pod biustem, brzuch nie jest taki okrągły jak u większości kobiet - stąd pas spadałby, tyłek płaski - skończyłabym z gaciami z krokiem w kolanach. Poszukam spodni ciążowych bez pasa. Cytat:
![]() Byłam dziś załatwiać sprawunki na mieście - solidny spacer i już jestem zdechła
|
|
#3134 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jak zamieszkałam z Tż myślałam że się pochlastam. Mąż robi w domu dosłownie wszystko...prócz prasowania, a do pracy chodzi w koszulach. Do tego okropne żelazko i na jedną koszulę schodziło mi 20-30 min!!! a dalej nie było idealnie. Więc teraz za ślubne kupiliśmy sobie generator pary. W pół godziny 5 koszul myknęłam bez nerwów... ! no bajka! zero wysiłku... no prawie, bo kolejne pół godziny stania po całym dniu sprzątania to jednak sporo
|
|
#3135 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kurde, ale miałam dziś ciężki dzień... Rano byłam na spotkaniu organizacyjnym ze szkoły rodzenia, całkiem nieźle się zapowiada Spotkałam znajomą sprzed lat, która tu do nas pewnie zajrzy (pozdro, Asia! ). Potem musiałam jechać do pracy odebrać całą dokumentację od księgowej, z którą zerwałam w końcu umowę. Potem zakupy w galerii i jeszcze spożywka, w międzyczasie mail od promotora, który w końcu odesłał rozdział mgr - połowa zaznaczona na czerwono, a jego uwagi tylko w kilku miejscach, więc nawet nie wiem o co mu chodzi ![]() W efekcie padam na ryjek i nie mam już siły na nic, a jutro rano idę na glukozę
Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 Czas edycji: 2016-09-27 o 20:50 |
|
|
|
|
#3136 |
|
Konto usunięte
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65771031]Wleźli Ci do domu czy w drzwiach ich przyjęłaś?
![]() Kurde, ale miałam dziś ciężki dzień... Rano byłam na spotkaniu organizacyjnym ze szkoły rodzenia, całkiem nieźle się zapowiada Spotkałam znajomą sprzed lat, która tu do nas pewnie zajrzy (pozdro, Asia! ). Potem musiałam jechać do pracy odebrać całą dokumentację od księgowej, z którą zerwałam w końcu umowę. Potem zakupy w galerii i jeszcze spożywka, w międzyczasie mail od promotora, który w końcu odesłał rozdział mgr - połowa zaznaczona na czerwono, a jego uwagi tylko w kilku miejscach, więc nawet nie wiem o co mu chodzi ![]() W efekcie padam na ryjek i nie mam już siły na nic, a jutro rano idę na glukozę [/QUOTE]Najwazniejsze ze masz wreszcie jakiś kontakt z promotorem! Może wreszcie uda ci się skonczyć pisanie pracy Kiedy zaczynasz zajęcia w sr?Ja dzisiaj mam kiepski dzień. obiad nie chciał mi wyjść i prawie się przy tym poplakalam :-/ i potem już w ogóle spadek formy i nastroju u mnie nastąpił! Mam nadzieję, że jutro wstane ze swiezsza głowa
|
|
|
|
#3137 |
|
Konto usunięte
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65775756]Najwazniejsze ze masz wreszcie jakiś kontakt z promotorem! Może wreszcie uda ci się skonczyć pisanie pracy
Kiedy zaczynasz zajęcia w sr?Ja dzisiaj mam kiepski dzień. obiad nie chciał mi wyjść i prawie się przy tym poplakalam :-/ i potem już w ogóle spadek formy i nastroju u mnie nastąpił! Mam nadzieję, że jutro wstane ze swiezsza głowa [/QUOTE]Taki kontakt, że lepiej żeby się nie odzywał, bo tylko mnie demotywuje ![]() Zajęcia zaczynam we wtorek, będą co tydzień ![]() To na pozytywne zakończenie dnia zrób coś dla siebie Jakiś przyjemny film czy długą kąpiel
|
|
|
|
#3138 |
|
Raczkowanie
|
Hej !
U mnie ostatnio czas ucieka jak szalony. Ale od jutra powinno być luzniej więc będę z Wami na biezaco My z TZ szkole rodzenia mieliśmy zacząć w październiku ale dziś zadawonili ze jednak zapraszają na listopad. Wykłady są dla mnie i TZ a ćwiczenia tylko dla kobiet. Maleńka coraz mocniej kopie <3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3139 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3140 |
|
Rozeznanie
|
Ech dziewczyny wkurzyłam się okropnie, pewnie przez hormony jestem przewrażliwiona
Byłam dzisiaj umówiona z koleżankami na 18, tuż przed moim wyjściem do Tż przyszedł kolega, za którym nie przepadam, taki pasożytowaty trochę. Zanim wyszłam zaczęłam sobie na laptopie na brudno maila do koleżanki, głównie jak się czuję i co tam u mnie ostatnio. Wychodząc, zamknęłam laptopa ale nic nie wyłączałam i okienko z mailem też zostało otwarte. Wracam o 20, a ten kolega jeszcze siedzi, ba, wołają mnie z uśmiechami, że poczytali sobie moje małe wypracowanie bo chcieli mi laptopa podkręcić i było otwarte i "nie mogli się powstrzymać". Tak się tym zdenerwowałam, że nic nie powiedziałam tylko wyszłam z powrotem i kupiłam sobie chrupki w sklepie i zjadłam całą paczkę Wróciłam a Tż mi jeszcze gada, żebym nie zachowywała się jak mała dziewczynka bo to było tylko parę zdań i przesadziłam z tym wyjściem na chrupki Ale tu chodzi o sam fakt! A cały dzień miałam dobry humor
|
|
|
|
#3141 |
|
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65771031]Wleźli Ci do domu czy w drzwiach ich przyjęłaś?
![]() Kurde, ale miałam dziś ciężki dzień... Rano byłam na spotkaniu organizacyjnym ze szkoły rodzenia, całkiem nieźle się zapowiada Spotkałam znajomą sprzed lat, która tu do nas pewnie zajrzy (pozdro, Asia! ). Potem musiałam jechać do pracy odebrać całą dokumentację od księgowej, z którą zerwałam w końcu umowę. Potem zakupy w galerii i jeszcze spożywka, w międzyczasie mail od promotora, który w końcu odesłał rozdział mgr - połowa zaznaczona na czerwono, a jego uwagi tylko w kilku miejscach, więc nawet nie wiem o co mu chodzi ![]() W efekcie padam na ryjek i nie mam już siły na nic, a jutro rano idę na glukozę [/QUOTE]Prawdę mówiąc nie wiedziałam jak się zachować więc zapytałam czy chcą wejść....powiedzieli, że nie i staliśmy tak w drzwiach. Może i to lepiej, bo byłam z prasowaniem rozłozona ![]() I też jutro idę na glukozę. Prawdę mówiąc trochę się tego obawiam... Ciężko będzie wysiedzieć na tym stołeczku w poczekalni tyle czasu na głodniaka.... ze zmulonym żołądkiem.... idę z cytrynową glukozą więc mam nadzieję, że nie będzie tragedii |
|
|
|
#3142 | |||||||||||||||||||
|
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65744751]
![]() Zaczęłam królisia : D Różowego [/QUOTE]Pięęęęęękny! Też mam zamiar robić, ale niebieskiego : P [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65744936] ![]() Voila![/QUOTE] WOW, gratulacje, podziwiam! Cytat:
Cytat:
Pokaż ciuszki! : ) Ja ostatnio byłam w lumpku w dzień dostawy, za niecałe 4 dyszki kupiłam śpiworek do spania, komplet dla roczniaka na lato, z metką! (bo będziemy u rodzinki TŻ na następne święta, a tam tropiki : P), krótkie spodenki i długie spodnie, wszystko na ok rok. : ) Rzecz jasna foteczki zaraz wstawię. A od kilku dni przeglądałam internety i dzisiaj rano w końcu poskładałam zamówienia w różnych sklepach... za łącznie 4 stówy :O Ale kupiłam mnóstwo rzeczy i brakuje mi tylko laktatora, kosmetyków, koszul do rodzenia, koszul i staników do karmienia i łóżeczka. Chyba. A kupiłam dużo pieluszek, tetrowych, flanelowych, bambusowych, muślinowych, 2 otulacze, ceratki, pokrowiec na materac żeby się nie zmoczył, 2 grube kocyki ( w tym jeden z makaszki z wąsem <3), 2 średnie kocyki, nożyczki, cążki, szczotkę, lusterko do auta, zasłonki na szyby w aucie, wymieniać dalej? : D Kupa kupa rzeczy, a to nadal chyba jeszcze nie wszystko : P Co do laktatora, już prawie kupiłam używany, ale TŻ w porę się zorientował co kombinuję i wybił mi to z głowy. Skonsultowałam z internetami i skubany ma rację. Laktator to osobista rzecz i niehigieniczne jest używanie go po kimś. To tak w skrócie. Laktator w sumie kosztuje kilkadziesiąt złotych, więc mnie TŻ i internety przekonały i kupię nowy. Za to podgrzewacz już kupiłam używany : P I kilka godzin kminiłam jak działa, ale wykminiłam - fajna sprawa, można utrzymywać ciepło w butelce np. w nocy na 40 stopni i jak mały się obudzi to od razu ma gotowe. Bo TŻ się zadeklarował wstawać w nocy zamiast mnie, więc zamierzam mieć dawkę mleka na noc w lodówce i niech sobie TŻ podgrzewa : ) Cytat:
Cytat:
Poród w wodzie, chciałabym, ale u nas chyba nie da się rodzić w wodzie, tylko tuż przed można tam być, a jak przyjdzie co do czego to trzeba wyjść. Cytat:
Cytat:
Mam nawilżacz, ale w sumie kupiony był w maju więc po sezonie grzewczym. Ja tam czułam nosem jego zapach, ale żeby wilgotność powietrza się zmieniała to nie zauważyłam. Może latem po prostu nie da się tego odczuć. Jak się w końcu wprowadzimy i go wygrzebię to uruchomię i dam znać : P Ale kiedy to będzie? Na gwiazdkę? : D Na co ja zwracałam uwagę to pojemność - żeby nie wlewać do niego wody co chwilę, poza tym kwestia ile metrów nawilży, no i są 3 rodzaje, jeden z nich wytwarza dźwięki, których my nie słyszymy, ale pieski ten dźwięk wkurza, więc tego nie brałam. Cytat:
Cytat:
Piłam herbatę non stop (sikałam jeszcze częściej : D: D: D), siedziałam w łóżku pod kołdrą i w swetrze (jakbym wiedziała co kupić w tym lumpku...) przez 2 dni, a TŻ solidarnie chorował ze mną : P Na szczęście nadal mieszkamy u mamy, co ona z nami ma... Dzięki! A dzisiaj już właściwie mi przeszło, chociaż mam trooooszkę kataru i widzę, że czerwone gardło, ale przynajmniej nie boli. Pierwszy raz wyzdrowiałam za pomocą herbaty i łóżka, hurrraaaa! : ) Dziękuję też za link o leczeniu wodą utlenioną, nie zdążyłam zastosować, tak szybko wyzdrowiałam : P Cytat:
Szczęściara : P Mi już nie działał. Więc w sumie wszystko co miałam w koszyku było na tyle drogie, że znalazłam to samo taniej w empiku : P W smyku wzięłam tylko podkład na materac oddychający. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie w nocy tak kopie, że nie mogę spać, a przytulając się do TŻ, on czuje kopanie na swoim ciele :O |
|||||||||||||||||||
|
|
|
#3143 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65771031] Kurde, ale miałam dziś ciężki dzień... Rano byłam na spotkaniu organizacyjnym ze szkoły rodzenia, całkiem nieźle się zapowiada Spotkałam znajomą sprzed lat, która tu do nas pewnie zajrzy (pozdro, Asia! ). Potem musiałam jechać do pracy odebrać całą dokumentację od księgowej, z którą zerwałam w końcu umowę. Potem zakupy w galerii i jeszcze spożywka, w międzyczasie mail od promotora, który w końcu odesłał rozdział mgr - połowa zaznaczona na czerwono, a jego uwagi tylko w kilku miejscach, więc nawet nie wiem o co mu chodzi ![]() W efekcie padam na ryjek i nie mam już siły na nic, a jutro rano idę na glukozę [/QUOTE]Dzielna! Jak się cieszę, że studia już za mną, pisanie pracy u mnie wyglądało podobnie :P Cytat:
|
||
|
|
|
#3144 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65776171]Taki kontakt, że lepiej żeby się nie odzywał, bo tylko mnie demotywuje
![]() Zajęcia zaczynam we wtorek, będą co tydzień ![]() To na pozytywne zakończenie dnia zrób coś dla siebie Jakiś przyjemny film czy długą kąpiel [/QUOTE]Musiałabym wleźć do Franka małej wanienki, bo innej nie posiadam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Szybko chatę ogarniam i lecę spać. Dzieć dzisiaj nie zrobił sobie drzemki co nas oboje wytrąciło z równowagi. Brakuje mi mojej drzemki
|
||
|
|
|
#3145 | |
|
Konto usunięte
|
Wcale Ci się nie dziwię, że się wkurzyłaś, głupota ze strony Twojego faceta, czytali to razem, a mogłaś tam pisać jakieś intymniejsze szczegóły
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() Ja mam to szczęście, że idę do labo mojej Mamy prywatnie - choć mam skierowanie na NFZ do innego. Wolę zapłacić i te 2h przesiedzieć na kanapie w pokoju socjalnym z robótką
|
|
|
|
|
#3146 |
|
Rozeznanie
|
pequenina ten laktator ma jakieś coś wymienne, co pozwoli zachować higienę (podobno, jeszcze go nie widziałam). Cieszę się, że potwierdzasz że nie zachowałam się zbyt melodramatycznie
![]() MrsDorota, Orlica - właśnie o to chodzi, to było moje prywatne :/ Tżtowi wybaczę, tak w okolicach jutra Dzięki za wsparcie! Amalte nie bój się glukozy Obiecałam sobie, że już nikogo nie będę straszyć - w końcu każdy inaczej odczuwa nadmiar słodyczy
|
|
|
|
#3147 |
|
Konto usunięte
|
Króliczka dziś ciut ciut tylko przybyło
|
|
|
|
#3148 |
|
Rozeznanie
|
Orlica ja już chcę tego króliczka xD
|
|
|
|
#3149 |
|
Wtajemniczenie
|
Orlica aaa! Już jest cudny, nawet bez uszek
![]() Moniczi co za zachowanie Mi trudno byloby powstrzymac emocje w takim momencie. Dobrze, ze pokazałaś od razu, że zachowanie chłopaków było nie na miejscu... :niee:Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3150 |
|
Rozeznanie
|
No i na mnie przyszła kolej... Siedze i czekam na pobranie... Szczerze nie wiem czy dam rade z ta glukozą bo mnie juz jest niedobrze
zawsze jak wstaje to w przeciagu 15 min musze zjeść a tu tyle czekania... Krew poierają od 6.30 w kolejce jestem 2 a za mna już chyba z 15 osob...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

ale na pocieszenie - glukoza w normie 

Byłam dzisiaj umówiona z koleżankami na 18, tuż przed moim wyjściem do Tż przyszedł kolega, za którym nie przepadam, taki pasożytowaty trochę. Zanim wyszłam zaczęłam sobie na laptopie na brudno maila do koleżanki, głównie jak się czuję i co tam u mnie ostatnio.
Ale tu chodzi o sam fakt! A cały dzień miałam dobry humor 
[/QUOTE]

śmiesznie to brzmi ale jest w tym dużo sensu. Dużo soku malinowego, cytryny, miodu. Jak bedzie gorzej to mleko z miodem i czosnkiem MNIAM