![]() |
#3151 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cytat:
Cytat:
Jak czytam Wasze wpisy o wyjściu na spacer to u mnie chyba nie jest najgorzej, nawet jak jestem sama. Najgorzej jak którejś chce się odbic i trzeba gwiazdę nosić. Jak im nic nie dokucza to potrafią pospać, też z 3 godziny. Zaraz wyjdzie, że ja jak Ania niepotrzebnie narzekam, ale chyba też chciałabym mieć magiczne zaklęcie na wszytsko. Mąż się śmieje, że w pracy jestem przyzwyczajona, że wydam polecenie i nie ma zmiłuj, a tu cholercia na własne dzieci nie działa. ![]() Cytat:
Zdrówka
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zakorzenienie
|
Maria przeciaganie dziecka na siłe gdy jest zmęczone przynosi odwrotne skutki.
Np Gabi śpi 3x30min. I czasem ta ostatnia drzemka wypada 18 gdy caly dzien sie przeciagnie i mimo to jej pozwalam usnąć i wtedy pół godziny pozniej np usypia. (Przewaznie drzemka 17.30-18 wtedy zasypia normalnie.) Dzis np druga drzemke miala dlugą, bo prawie 2 godzinną, leżałam kolo niej i czytalam to dlatego ![]() Nie wiem czy zrozumiale to napisałam ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-10 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Konto usunięte
|
Zabcia porządny materac kosztuje wiecej niż lozko. Dlatego jak myslicie i wymianie łóżka na większe to.kupilabym od razu większy. Poki nie macie na lozko to go położyć teraz na ziemi
![]() Znam kilka par, które wlasnie z powodu dzieci i strachu przed ewentualnym upadkiem, wyciagneli materace z łóżek i polozyli na ziemi Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2016-11-10 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Zakorzenienie
|
Maria Francesca ja mam z Musteli płyn do kąpieli i śmierdzi a ten sztyft pachnie miodkiem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67393176]Zabcia porządny materac kosztuje wiecej niż lozko. Dlatego jak myslicie i wymianie łóżka na większe to.kupilabym od razu większy. Poki nie macie na lozko to go położyć teraz na ziemi
![]() Znam kilka par, które wlasnie z powodu dzieci i strachu przed ewentualnym upadkiem, wyciagneli materace z łóżek i polozyli na ziemi[/QUOTE] Myślenie zaczeło sie nie od wymiany lóżka tylko materaca. I tak gdybamy czy odrazu nie zdecydować sie na wiekszy. Napisalam termofor zamiast hydrofor ![]()
![]() |
#3158 |
Rozeznanie
|
Dzanet ojej! Jesteś SuperMatka!
Jak mały płacze w wozku to zabawiam gadam daje grzechotki itp. Bezsmoczkowy ale gryzaki pomagają ![]() ![]() Jedynie nosimy jak z tz jesteśmy na zakupach to po sklepie żeby wszystko widział ![]() Kanwa próbuj z gondola bo jednak dużo zdrowiej dla małej niz w foteliku ![]() Zabciu proponuje większy materac i wymienić prześcieradła a z łóżka narazie zrezygnować ![]() ![]() ![]() Aaa widzę że Dzanet mnie wyprzedziła z tym pomysłem ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- U nas z tym łóżkiem to dziwna historia bo jak spimy we dwoje to mnóstwo miejsca bo my zwykle "na łyżeczki" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Raczkowanie
|
dzanet hahaha padłam
![]() ![]() zabcia w zeszłym miesiącu zdecydowaliśmy się z mężem na wymianę łóżka, bo mała niby mała, ale sporo miejsca zajmuje ![]() ![]() Lena fizjoterapeutka zasugerowała właśnie fotelik, jeśli na gondolę jest całkowity foch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A może w gondoli lepiej będzie na brzuszku? Więcej zobaczy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Zakorzenienie
|
Tylko teraz taka poubierana to na brzuszku nie bardzo.
W foteliku jej nie woziłam. Tylko nosidło u nas jest sposobem na spokojny spacer do około 2 godzin.W foteliku samochodym zasypia ale w aucie tylko ![]() Już wolałabym wozić w spacerówce kubełkowej na płasko niż w foteliku chyba. Spróbuję z tą gondolą jescze.Tylko psa będę musiała u rodziców zostawiać na czas spacerów bo inaczej Idy z wózka w razie czego nie wyciągnę i jednocześnie psa nie ogarnę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 |
Raczkowanie
|
Lena pani zajmuje się tylko dziećmi, wydaje się być ok ;-) ale fakt faktem, w gondoli bez dwóch zdań zdrowiej
![]() ![]() Muszę się jeszcze pochwalić dzisiejszym usypianiem <3 był cyc, machanie lewą nóżką, znów złapać cyca, machać lewą nóżką, polizać cyca, machać lewą nóżką, poniuchać cyca, machać lewą nóżką, a potem już tylko cyc, smoczek, cyc, smoczek i tulenie tulenie tulenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Konto usunięte
|
Kanwa sprobuj z tą spacerówka, może akurat
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Kacian a Ty próbowałas spacerówki? Moja znowu niecierpi fotelika. Klucha ma w nim po prostu ciasno. Fotelika używamy tylko w samochodzie i od razu jak wkladam jest foch ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Hana spi od 19. Obudzila się o 16'30 z drzenki i za nic nie dalo się jej przetrzymać dłużej. Oby pospala do 7 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
Kanwa my juz dawno w spacerówce Gabi mega nudzila się w gondoli i nie dało się.
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- A co pod ten materac podlożyć aby oddychał?
![]() |
#3165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiecie co, ja zdaję sobie sprawę, że mieszkanie w bloku to nie bezludna wyspa, ale żeby wiercić o 19.40? ![]() ![]() Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-11-10 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | |||
Zakorzenienie
|
Ja wam zazdroszczę że wasze dzieci chodzą spać najpóźniej o 21. U mnie właśnie zaczęła się godzina opowiadania wszystkiego... :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Raczkowanie
|
A wiecie że w sumie nawet nie pomyślałam o spacerówce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chusty najbardziej potrzebuje jak chce iść jednego sh bo tam schody i brak możliwości jak wjechać z wózkiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3170 | |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67385761]Codziennie na spacerze przechodzimy koło krzyża i już od dawna uczyłam Zosie że przy krzyżu robimy amen. Dzisiaj mówię jej, "Zosiu, Bozia tu jest"
- Ameeeen. A juta Bozia, pa paaa (A juta czyt. Do jutra) ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Chcecie wiedzieć jak u nas wygląda spacer? ![]() Na pewno? ![]() Karmię Hanie, bo na spacer zaczynamy się szykować od razu po jej krótkiej drzemce. W tym czasie Zosia rozwala puzzle Hani po całej kuchni. Hania nakarmiina, to zaczynam debatę z Zosia nt tego, że jednak powinna zrobić siku zanim wyjdziemy na spacer (zwykle mowi, ze nue chce siku, jutro zrobi). W końcu Zosia wysikana, przebieram Hani pampersa. Potem gonie za Zosia żeby ją ubrać, bo ona nie chce, ciepło jest. Zofia ubrana, wciagam na dupe pierwsze lepsze gacie i ubieram Hanie. Ta bardzo nie lubi się ubierax, więc jest ryk. Uspokaja się jak śpiewam (ona pierwsza docenila moj talent) więc jedziemy ze starszą przeboje mini disco, bańkę łap, boogie woogie itp. Obie ubrane. Proszę Zosie by popatrzyla jak ptaszki jedzą z naszego karmika na balkonie i lecę z Hania na dół. Torba, Hania, pielucha, szumis. Kilka razy prosiłam, by Zosia wzięła szumisia. Ale "nie umie, ała ma". Hania w wózku na dole, idę po starszą. Na dole dyskusja które buty ubrać (najchetniej ciągle by chodziła w gumowcach, czy +30 czy -2). Ubrane. Idę przyłożyć do pieca, Hania już się zaczyna irytować, starsza wyciąga buty z szafki. Przełożone, jeszcze tylko ja. Zdarza się że wyskakuje w laczach. Jestesmy na spacerze. Cała przygotowawcza ceremonia zajmuje godzinę. Hania zasypia od razu i śpi roznie, czasen godzinę, czasem dwie. Jak się obudzi to czasen jeszcze usnie, a jak nie to ryk. Ale wtedy już zwykle wozek stoi na podworku i bawię się z Zosia Wychodzimy codziennie ![]() Właśnie wyobrażałam sobie jak to wygląda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
Australia u nas często po 20 wierca. Kiedyś gościu nowy zaczął przed samą 22 to sąsiad z dołu go zjechał
Próbuję cały dzień coś napisać więcej ale zawsze coś na drodze staje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67390881]Otóż to ![]() ![]() ![]() To tak strasznie brzmi, ale ja uwielbiam te spacery z nimi! A całe to zamieszanie przed wywołuje tylko usmiech na mojej buzi. Wiem, że to cyrk, ale jak o tym wszystkim myślę, to śmiać mi się chce ![]() Czytając właśnie się śmiałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Pochwałę się Maja sama zasnela na łóżku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
||
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Raczkowanie
|
Zabcia tak jeszcze czytam co piszę. Zmieniliśmy wyro właśnie ze 140 na 160
![]() Tak że tego.... Do spania we troje polecam ![]() Edytowane przez kacian Czas edycji: 2016-11-10 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o rozmiarach łóżek...u mnie to nawet 2m szerokości by było za małe tak mój mąż się rozwala. Mieliśmy raz wielkie na noclegu, nie wiem ile szerokości. Każde z nas oddzielna kołdra, miejsca full a mój mąż oczywiście marudził ze miejsca mało i nawał się na mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Raczkowanie
|
australia87 u wszystko ok. Olek jest pod opieką poradni nefrologicznej, ale na szczęście nic poważnego mu nie dolega.
Teraz mamy jakiś ciezki okres. Noce są okropne. Budzi się bardzo często. Właściwie co godzinę mamy pobudke. Wszystko wskazuje na ząbkowanie... Przepraszam, że nie cytuję, ale ciagle Was nadrabiam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Rozeznanie
|
Kanwa hmm faktycznie może być ciężko w kombinezonach czapkach i pod kocem
![]() ![]() Nosidło to też niezła opcja chociaż pewnie nie siedzi mała? Ale jednak wózek by odciazyl Twój kręgosłup. Kacian no teoretycznie godzina jest dozwolona tylko że tu pojedziesz gdzieś samochodem powiedzmy pół godziny drogi + załatwienie spraw pół + powrót + spacer to w ciągu dnia jest już 2,5h ![]() ![]() ![]() Ale usypianie to macie ciekawe ![]() Zabciu najpopularniejsze co mi przychodzi do głowy to paleta ![]() http://www.meblemix.pl/blog-milosnik...odloge,25.html Sporo ludzi trzyma materac na podłodze lub dywanie i nic się nie dzieje po kilku latach ale nigdy nie wiadomo ![]() Aniu mój do około 3 msc życia był kapany przed 22 bo inaczej nie spał po kąpieli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Trzeci raz wchodze Wam napisać że jest promocja w smyku i zawsze zapominam bo czytam i coś innego pisze ![]() Idę spać, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabi dzis pół godziny na plecach przemieszzała sie po macie, krzyczą przy tym aż się czerwieniła. Sprawdzala co jej gardło potrafi ![]() ![]() Jak ja uwielbiam te etapy rozwoju ![]() Palety super sprawa, zwlaszcza ze mamy szafki nocne zrobione wlasnie z palet. Przez męża mego ![]() Ale czas.. od 7 miesiąc ciazy mamy kupione pianki na zrobienie narożnika do salonu. Plan również z palet. Maż to uwielbia, ale czasu zero:/ Ogladałam wlasnie stelaze pod matwrac, ale czy one takie bez nóg coś dają..hmm Dalej bardzo blisko podłogi.
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powoli Was nadrabiam ![]()
![]() |
#3180 |
Rozeznanie
|
Ale nadrabiania. Caly dzien nie mialam jak zajrzec. A to spacer, to babcie musialam podrzucić w kilka miejsc a wieczorem poszliśmy do znajomych. Oliwka poznała przyszlego narzeczonego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.