METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-04, 10:03   #3181
Surya
Rozeznanie

Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

Cytat:
Napisane przez ashley2344 Pokaż wiadomość
Ja radze wziasc olowek i samemu cos narysowac na scianie
ja zalaczylam obrazem z tym co ja mam na scianie narysowane wlasnorecznie
średnio mi się to podoba
Surya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 10:52   #3182
POLIMERY
Przyczajenie

http://www.meblebrw.pl/Offers/28-11-...-47SEVILLA.jpg

co sądzicie o tych meblach

POZDRAWIAM
POLIMERY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 11:15   #3183
xxxMadziaxxx95
Rozeznanie

tancerkaGd Prześliczny pokój
Gdzie kupiłaś te czarne meble?
xxxMadziaxxx95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 19:53   #3184
little_bad_girl
Raczkowanie

Talking Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość
i PO
CUDOWNIE .
Świetnie urządziłaś pokoik.

Mogę wiedzieć co to za mebelki .
Stary 2008-08-04, 20:22   #3185
senna24
Raczkowanie

Hej mam pytanko Kupuję niedługo mieszkano i chciałabym odnowić je nie za drogo,ale ładnie ,schludnie ,oczywiście z jakimś elementem innym niż wszystkie ,np. z jakimś rysunkiem na ścianie. Macie jakieś ulubione zdjęcia takich pokoi?? bardzo proszę o odpowiedź ,z góry dzia. pozdrawiam
senna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 10:15   #3186
PaLLitQa
żona

Cytat:
Napisane przez little_bad_girl Pokaż wiadomość
CUDOWNIE .
Świetnie urządziłaś pokoik.

Mogę wiedzieć co to za mebelki .
dziekuje ) meble z brw TIP TOP
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 23:31   #3187
Malaaja
Przyczajenie

Cześć ;] Widzę, że macie 'zmysł architektoniczny' więc proszę o poradę
Otóż mam nowy pokój, który nie wyszedł tak jak chciałam - meble nie są najnowsze, trochę do siebie niektóre nie pasują, ale w tym roku nie mam co liczyć na nowe, bo mamy remonty. Co najwyżej mogę wybrać rolety xD
Chciałabym się więc poradzić. Myślałam nad dekoracjami welurowymi. Mi się podobają, ale mama ma wątpliwości, czy nie zostawiają śladów. No właśnie? Jak to jest?
Po drugie, mogłabym meble poprzestawiać, chociaż to też muszę "delikatnie", bo mam niewiele gniazdek z prądem, a tam akurat tata nie pomyślał, że można zrobić więcej i szkoda teraz ściane rozkówać -,-'.
Po trzecie, może jakieś dodatkI?

Ps. prosiłabym o coś niedrogiego, bo z pieniędzmi to teraz u nas nie za dobrze, bo elewacje robią ;D
zdjęcia zrobię jutro, albo pojutrze za dnia i wstawie, rozrys pokoju również ;]

POMOŻECIE? xD
Malaaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 12:54   #3188
Marenciara
Raczkowanie

Drogie dziewczyny!Przypadkowo trafiłam na tę stronę ale jestem zachwycona i zaczynam się wciągać w przeglądaniePotrwa to na pewno długo...Nastawiam się psychicznie na remont w kwietniu(wiem,że to jeszcze kupa czasu ale wolę mieć coś przygotowanego niż podejmować decyzję na szybko).Mam mały pokoik ,który dzielę z bratem.Przy ostatnim remoncie napaliłam się na kolor niebieski i taki mam z jaśniejszym niż ściany sufitem.Niby nie jest źle ale już mi od dawna to się nie zgrywa,mamy meble(szafa+biurko+dwa słupki)białe z motywem szarych wzorków podobnych jak na panelach z czarnymi obramówkami,do tego paskudne łóżka dwu osobowy fotel brata i moja wersalka oba łóżka w dość ciemnych brązowych kolorach,no i dywan oblecha.A chodzi mi przede wszystkim na zmianę koloru myślałam o jakiś ciepłych barwach,mebli zbytnio nie mogę się pozbyć więc trzeba dopasować do nich kolor ścian,myślałam o zmianie łóżek albo chociaż mojej wersalki która zajmuje mnóstwo miejsca a łóżko brata nakryć jakimś ładnym nakryciem plus do tego poduszki,na stolik i krzesła nie mam niestety miejsca,hym a podłoge też chciałabym wymienić ale nie wiem jak z funduszami będzie,ale chciałabym się koniecznie dywanu pozbyć...jakieś pomysły?
Marenciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 19:43   #3189
mmaggiee
Rozeznanie

Witam
nie chce zakladac nowego watku, wiec umieszcze tu swoje pytanie wiecie gdzie mozna znalezc dywan podobny do tego ze zdjecia (jednej z wizazanek, oczywiscie zgode na umieszczenie dostalam)? mam nadzieje,ze jakis brw,albo inny ogolnie dostepny sklep

przepraszam,ze link, ale mam cos problem z zaladowaniem https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1217507717
mmaggiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 20:24   #3190
dagulajca
Przyczajenie

jakie sciany? jekie meble?

Czesc Jestem Dagmara i jestem tutaj nowa chciałbym dostac od was jakies porady i propozycje. Mam Salon w kształcie litery ,,L" Pokój jest odremontowany, ściany sa białe. Mam do niegio nietypowy fioletowy naroznik..Nie wiem jakie meble mam do tego wybrac i kolory scian.. Chciałbym zeby była biblioteczka i napewno stolik pod Tv.

Czekam na wasze pomyły i porady. Pozdrawiam
dagulajca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 21:52   #3191
TheTen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmaggiee Pokaż wiadomość
Witam
nie chce zakladac nowego watku, wiec umieszcze tu swoje pytanie wiecie gdzie mozna znalezc dywan podobny do tego ze zdjecia (jednej z wizazanek, oczywiscie zgode na umieszczenie dostalam)? mam nadzieje,ze jakis brw,albo inny ogolnie dostepny sklep

przepraszam,ze link, ale mam cos problem z zaladowaniem https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1217507717
IKEA i na allegro dzis widzialam pelno roznych kolorow 100-300zl
TheTen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 21:54   #3192
madie
Zakorzenienie

Dot.: jakie sciany? jekie meble?

Zapraszam do oswojenia się z wyszukiwarką Jest tu masa wątków z pomysłami. Inspiracji Ci u nas dostatek
madie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 22:03   #3193
nie wymysle nic lepszego
Raczkowanie

jako ze ja rowniez zamierzam zrobic remont w moim pokoju to moze pokrotce go opisze i moje pomoje pomysly a wy moze podrzucicie mi swoje ; ))

wrzucam zrobiony przeze mnie rysunek nie jest on dobry ale moze cos dojrzycie na nim i choc troche zobrazuje moj pokoj ; ))

a wiec narazie kroluje tu niebieski co bym chciala zmienic .
wiem ze wszystkie meble sa w innym kolorze ale chce wywalic oba biurka i wstawic jedno czarne
wtedy moze bedzie mniejza mieszanka

ta sciana gdzie jest łozko i biurka jest niska , bo reszta to skos. i chcialabym ja zrobic na czerwono i zrobic taka jakby fakture (nie ze pomalowane na gladko tylko taka jakby faktura;p)

skos chce pomalowac na bialo i wrzucic moze jakies plakaty a kawalek miejsca zostawic i wrzucic jakies swoje powiedzonka itp

na tej scianie gdzie jest stolik i fotele mam taka jakby anturame (jest zółta) a na niej zdjecia
i teraz mam pytanie . czy dobrze wybralam kolory . ?
co musi zostac w moim pokoju to zółta antyrama i niebieski dywan .
nie wiem czy jak zrobie czerwona sciane to sie nie pogryzie ?

moze zaproponujecie jakis innym kolor ktory by sie komponowal do niebieskiego dywanu ?
i np w jakich kolor szukacplakatow zeby to wszystko pasowalo ?

z góry dzieki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoj.JPG (25,3 KB, 33 załadowań)
nie wymysle nic lepszego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 22:54   #3194
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15

Cytat:
Napisane przez Marenciara Pokaż wiadomość
Drogie dziewczyny!Przypadkowo trafiłam na tę stronę ale jestem zachwycona i zaczynam się wciągać w przeglądaniePotrwa to na pewno długo...Nastawiam się psychicznie na remont w kwietniu(wiem,że to jeszcze kupa czasu ale wolę mieć coś przygotowanego niż podejmować decyzję na szybko).Mam mały pokoik ,który dzielę z bratem.Przy ostatnim remoncie napaliłam się na kolor niebieski i taki mam z jaśniejszym niż ściany sufitem.Niby nie jest źle ale już mi od dawna to się nie zgrywa,mamy meble(szafa+biurko+dwa słupki)białe z motywem szarych wzorków podobnych jak na panelach z czarnymi obramówkami,do tego paskudne łóżka dwu osobowy fotel brata i moja wersalka oba łóżka w dość ciemnych brązowych kolorach,no i dywan oblecha.A chodzi mi przede wszystkim na zmianę koloru myślałam o jakiś ciepłych barwach,mebli zbytnio nie mogę się pozbyć więc trzeba dopasować do nich kolor ścian,myślałam o zmianie łóżek albo chociaż mojej wersalki która zajmuje mnóstwo miejsca a łóżko brata nakryć jakimś ładnym nakryciem plus do tego poduszki,na stolik i krzesła nie mam niestety miejsca,hym a podłoge też chciałabym wymienić ale nie wiem jak z funduszami będzie,ale chciałabym się koniecznie dywanu pozbyć...jakieś pomysły?
Proponuję ciepłe kolory, pomarańcz, delikatny beż, i brązowe dodatki. możesz wymienić dywan na taki jak niżej. możesz kupić ładny koc polarowy i nim nakryć i wersalkę i łóżko brata. jeśli chcesz wymienić podłogę, to proponuję panele na zatrzask - niewiele z nimi roboty, jeden dzień. no, z tym że trzeba wynieść wszystkie meble nie mam pojęcia jakie masz zainteresowania, czy inne pomysły, ale przejrzyj wątki tematyczne, na ewno znajdzies jakieś inspiracje.
Cytat:
Napisane przez mmaggiee Pokaż wiadomość
Witam

Mam podobny [ o ile nie taki sam] w salonie - kupiliśmy go we Wrocławskim Praktikerze.

Zobacz, co słychać na moim blogu
tysia_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 09:16   #3195
Marenciara
Raczkowanie

Brat zadowoliłby się łóżkiem i komputerem tylko i wyłącznie więc na niego nie zwracam uwagi;p Chciałam bym chyba jeszcze zmienić wystrój półek,doszłam do wniosku,że jest tu zbyt 'dziecinnie' duża ilość miśków i figurek z porcelany.Może to się wydawać śmieszne ale przy wieku 20 lat mam sentyment do wyrzucenia czy oddania moich miśków bo dla mnie każdy z nich ma inną historię;p Pomyślałam,że może jakiś większy kosz do którego mogłabym wrzucić miśki i wyjąć kiedy tylko będzie taka potzeba(a jest bo dzieci w rodzinie mamy dużo i często nas odwiedzaja)? Ale co w zamian na półki,świece,suszone kwiaty?
Stary 2008-08-07, 09:55   #3196
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15
Cytat:
Napisane przez Marenciara Pokaż wiadomość
Brat zadowoliłby się łóżkiem i komputerem tylko i wyłącznie więc na niego nie zwracam uwagi;p Chciałam bym chyba jeszcze zmienić wystrój półek,doszłam do wniosku,że jest tu zbyt 'dziecinnie' duża ilość miśków i figurek z porcelany.Może to się wydawać śmieszne ale przy wieku 20 lat mam sentyment do wyrzucenia czy oddania moich miśków bo dla mnie każdy z nich ma inną historię;p Pomyślałam,że może jakiś większy kosz do którego mogłabym wrzucić miśki i wyjąć kiedy tylko będzie taka potzeba(a jest bo dzieci w rodzinie mamy dużo i często nas odwiedzaja)? Ale co w zamian na półki,świece,suszone kwiaty?
Miśki możesz włożyć do wiklinowego, zamykanego kosza figurki natomiast owinąć w chusteczki lub jakiś materiał, i włożyć do pudełka, delikatnie, żeby sie nie pobiły w zamian możesz postawić ładny zestaw świec [np takie jak w załączniku], parę książek, które darzysz największą sympatią [lub najczęściej po nie sięgasz] i na przykład wazon z kwiatami [osobiście nie lubię suszonych kwiatów w pokoju, wolałabym dać jakieś sztuczne, np papierowe tulipanki lub różyczki - są bardzo wdzięczne ]

Cytat:
Napisane przez nie wymysle nic lepszego Pokaż wiadomość
jako ze ja rowniez zamierzam zrobic remont w moim pokoju to moze pokrotce go opisze i moje pomoje pomysly a wy moze podrzucicie mi swoje ; ))

wrzucam zrobiony przeze mnie rysunek nie jest on dobry ale moze cos dojrzycie na nim i choc troche zobrazuje moj pokoj ; ))

a wiec narazie kroluje tu niebieski co bym chciala zmienic .
wiem ze wszystkie meble sa w innym kolorze ale chce wywalic oba biurka i wstawic jedno czarne
wtedy moze bedzie mniejza mieszanka

ta sciana gdzie jest łozko i biurka jest niska , bo reszta to skos. i chcialabym ja zrobic na czerwono i zrobic taka jakby fakture (nie ze pomalowane na gladko tylko taka jakby faktura;p)

skos chce pomalowac na bialo i wrzucic moze jakies plakaty a kawalek miejsca zostawic i wrzucic jakies swoje powiedzonka itp

na tej scianie gdzie jest stolik i fotele mam taka jakby anturame (jest zółta) a na niej zdjecia
i teraz mam pytanie . czy dobrze wybralam kolory . ?
co musi zostac w moim pokoju to zółta antyrama i niebieski dywan .
nie wiem czy jak zrobie czerwona sciane to sie nie pogryzie ?

moze zaproponujecie jakis innym kolor ktory by sie komponowal do niebieskiego dywanu ?
i np w jakich kolor szukacplakatow zeby to wszystko pasowalo ?

z góry dzieki
ja proponuję Ci zielony, a nie czerwony - co za dużo kolorów, to nie zdrowo. zielony ładnie się zgrywa i z żółtym, i z niebieskim. Możesz pomalować ściany na jasną pistację, a skos bardziej intensywnym kolorem. plakaty obrazujące naturę, kwiaty będą pasować na fotele możesz narzucić polarowe kocyki [uparłam sie na nie, bo bardzo mi się podobają] w kolorze żółtym w makro można kupić takie już od 5 zł! co do koloru mebli, no cóż, mogłabyś zapytać mamę, czy nie byłoby lepiej czarne meble przemalować na biało, np farbą akrylową, wtedy byłoby w iare ułożone kolorystycznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 69831_PE185124_S4.jpg (16,9 KB, 8 załadowań)

Stary 2008-08-07, 10:12   #3197
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15

Cytat:
Napisane przez dagulajca Pokaż wiadomość
Czesc Jestem Dagmara i jestem tutaj nowa chciałbym dostac od was jakies porady i propozycje. Mam Salon w kształcie litery ,,L" Pokój jest odremontowany, ściany sa białe. Mam do niegio nietypowy fioletowy naroznik..Nie wiem jakie meble mam do tego wybrac i kolory scian.. Chciałbym zeby była biblioteczka i napewno stolik pod Tv.

Czekam na wasze pomyły i porady. Pozdrawiam
białe meble i delikatne, wrzosowe ściany. taka wizja mi się od razu pojawiła po przeczytaniu Twojego postu Meble np. jak te z ikei, z serii BENNO, i stolik LACK
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 59447_PE165345_S4.jpg (14,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 80837_PE205285_S4.JPG (10,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 49406_PE145331_S4.jpg (9,5 KB, 12 załadowań)

Stary 2008-08-07, 11:47   #3198
Surya
Rozeznanie

Pod koniec sierpnia planuję remont pokoju Chciałabym się poradzić czy wybrane przeze mnie kolory będą pasować do siebie i czy pokój nie będzie zbyt ciemny. Dodam, że jest dość duży ok 15 m2 i w dni pogodne słońce gości u mnie od ok godz. 9 do 15-16. Okno mam bardzo duże, bo z balkonem i zajmuje prawie całą 3m ścianę. Meble mam w kolorze buku, więc jasne. Bardzo podoba mi się kolor zasłon, ale z racji tego, że kolor ścian będzie dość ciemny nie wiem, czy nie stworzę grobowca dodaję w załącznikach kolor ścian (babie lato- Dulux) i strategicznych dodatków. Proszę o poradę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg farba.jpg (670 Bajtów, 854 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zsłony.JPG (7,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dywan.jpg (5,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pled.jpg (3,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg firanka.jpg (7,8 KB, 9 załadowań)
Surya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 13:11   #3199
nie wymysle nic lepszego
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tysia_15 Pokaż wiadomość

ja proponuję Ci zielony, a nie czerwony - co za dużo kolorów, to nie zdrowo. zielony ładnie się zgrywa i z żółtym, i z niebieskim. Możesz pomalować ściany na jasną pistację, a skos bardziej intensywnym kolorem. plakaty obrazujące naturę, kwiaty będą pasować na fotele możesz narzucić polarowe kocyki [uparłam sie na nie, bo bardzo mi się podobają] w kolorze żółtym w makro można kupić takie już od 5 zł! co do koloru mebli, no cóż, mogłabyś zapytać mamę, czy nie byłoby lepiej czarne meble przemalować na biało, np farbą akrylową, wtedy byłoby w iare ułożone kolorystycznie

dzięki za odzew ; ))
a tak mysle ze moze tą jedną tylko sciane (ta gdzie jest łozko i biurka) pomalowac na zółto ale ja bym chciala farba strukturalna (własnie czy to ciezko samemu zrobic ? bo tata powiedzial ze nigdy czegos takiego nie robil i mi nie zrobi wiec powiedzialam ze zrobie sama ale nie wiem czy bym potrafila ..)
a reszte scian na biało a np tam gdzie jest stolik i fotele namalowac jakis wzor drzewa tez na zółto ?
tak zeby to drzewo wychodzilo jakby ze stolika ?

no nie wiem . tak sobie kombinuje ;d moze jeszcze jakies propozycje ?

edit.
a jakbym wywalila ta zółtą antyrame i jedynym kolorem tak naprawde bylby niebieski dywan to czy ta czerwona sciana by pasowalo czy tez za duzo by bylo ?
nie wymysle nic lepszego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 13:40   #3200
Marenciara
Raczkowanie

Tysia dziękuję za pomoc ;*
Stary 2008-08-08, 13:52   #3201
Malaaja
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Malaaja Pokaż wiadomość
Cześć ;] Widzę, że macie 'zmysł architektoniczny' więc proszę o poradę
Otóż mam nowy pokój, który nie wyszedł tak jak chciałam - meble nie są najnowsze, trochę do siebie niektóre nie pasują, ale w tym roku nie mam co liczyć na nowe, bo mamy remonty. Co najwyżej mogę wybrać rolety xD
Chciałabym się więc poradzić. Myślałam nad dekoracjami welurowymi. Mi się podobają, ale mama ma wątpliwości, czy nie zostawiają śladów. No właśnie? Jak to jest?
Po drugie, mogłabym meble poprzestawiać, chociaż to też muszę "delikatnie", bo mam niewiele gniazdek z prądem, a tam akurat tata nie pomyślał, że można zrobić więcej i szkoda teraz ściane rozkówać -,-'.
Po trzecie, może jakieś dodatkI?

Ps. prosiłabym o coś niedrogiego, bo z pieniędzmi to teraz u nas nie za dobrze, bo elewacje robią ;D
zdjęcia zrobię jutro, albo pojutrze za dnia i wstawie, rozrys pokoju również ;]

POMOŻECIE? xD
Daje kilka zdjęć mojego pokoju, zaraz jak uda mi się to narysuje jak to mniej więcej wygląda.

http://images33.fotosik.pl/346/1b06ae8c75307a30med.jpg
http://images27.fotosik.pl/261/b401febae9be1cccmed.jpg
http://images34.fotosik.pl/338/14f5fc7b00d282c3med.jpg
http://images32.fotosik.pl/338/9f6d73f17cf71533med.jpg
http://images32.fotosik.pl/338/194d28fe88b4bfd8med.jpg
http://images30.fotosik.pl/262/7181cfa748d974d5med.jpg
http://images25.fotosik.pl/261/8fa762022c339fb6med.jpg

wiem, że zdjęcia są słabej jakości, ale aparat mi ostatnio świruje
i tu rozpis
http://images34.fotosik.pl/338/1bfb96d53a054d1emed.jpg
Malaaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 15:23   #3202
Kinia781
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny
Jestem na etapie przygotowań do remontu mieszkanka, doradźcie mi co byście zmieniły, zrobiły uwzględniając wszystko. Dwa pokoje, czyli duży pokój i sypialnię chcę zrobić od zera, a pokoik kompterowy wytapetować, położyć panele, pozbyć się wykładziny, jeśli starczy kasy zmieniłabym również kanapę. Na remont mam około 11 tys. Załączam zdjęcia pokoi, wiem straszny bałagan, ale w czwartek prawdopodobnie zaczynamy tapetować, więc przymrużcie oko :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00001.jpg (50,0 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00007.jpg (63,0 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00009.jpg (35,5 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00010.jpg (39,7 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00012.jpg (50,1 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00013.jpg (49,5 KB, 76 załadowań)
Kinia781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 19:03   #3203
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez tancerkaGd Pokaż wiadomość
witam wszystkich
chcialabym się z Wami podzielic metamorfoza swojego pokoju

tuż przed remontem :

no a teraz po metamorfozie :

szalenie mi sie podopba zestawienie kolorow

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-16, 23:11   #3204
kika14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość
i PO
Cytat:
Napisane przez tancerkaGd Pokaż wiadomość
witam wszystkich
chcialabym się z Wami podzielic metamorfoza swojego pokoju

tuż przed remontem :

no a teraz po metamorfozie :

Piękne pokoje !
Stary 2008-08-17, 13:48   #3205
wega1993
Rozeznanie

Hey, mam dość duży jak dla mnie pokój, koloru czerwonego. Co można zrobić, aby stał się inny, z charakterem? Co dokupić niedrogiego, może jakieś wzorki na ścianę. Jak ogarnąć ten nieład? Oto fotki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (113,9 KB, 128 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.JPG (122,7 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.JPG (109,4 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.JPG (114,2 KB, 111 załadowań)

,,
Większość ludzi jest silniejsza, niż sami sądzą. Tylko czasami zapominają o wierze."

wega1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 18:29   #3206
urwanyguzik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kinia781 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Jestem na etapie przygotowań do remontu mieszkanka, doradźcie mi co byście zmieniły, zrobiły uwzględniając wszystko. Dwa pokoje, czyli duży pokój i sypialnię chcę zrobić od zera, a pokoik kompterowy wytapetować, położyć panele, pozbyć się wykładziny, jeśli starczy kasy zmieniłabym również kanapę. Na remont mam około 11 tys. Załączam zdjęcia pokoi, wiem straszny bałagan, ale w czwartek prawdopodobnie zaczynamy tapetować, więc przymrużcie oko :P
co do salonu to doradzam lekkie meble jasne (nowoczesne), bo ten komplet strasznie przytlacza atmosfere. tapete bym dala bez wzorkow jasna a najlepiej farbe powiekszajaca optycznie pomieszczenie. Moze nowy drapak, bo te pienki brzozy jakos mi nie pasuja. polaczenie kuchni z salonem jest fajne, ale zmienilabym te ciemne meble na jasne. dalabym tez jakis duzy obraz albo tryptyk czy cos w tym rodzaju. zlikwidowalabym ten obrazek infantylny (jesli to jakas pamiatka zawsze go mozna schowac). co do sypialni to mysle ze za duzo tam wzorow:podloga i tapeta. ta meble tez troche przytlaczaja bo sa do samej gory, ale dobrze ze jest tam lustro to powieksza optycznie. to oparcie od lozka tez jakos tak przytlacza. zdecydowalabym sie na farbe bez wzorow, albo jakies wzory (tapeta wzorzysta)tylko na jednej ze scian, moze jakis szablon, naklejka nad lozkiem?
a czy w pokoju z kompem musi byc lozko? moze dwa fotele nowoczesne z malym stoliczkiem do ogladania tv? zlikwidowalabym maskotki ew powkladalabym je do koszy wiklinowych jesli to sentymentalne pamiatki. na scianach gladkich jakies naklejka duza albo szablon. moze biale firanki do polowy okna i prawdziwe albo sztucznie kwitnace storczyki? zamaskowalabym wszedzie kaloryfery - szpeca.
wklejam nie koniecznie to co mam na mysli bo nie mam takich ale moze to jakas inspiracja i znajdziesz cos co sie spodoba. generalnie doradzam jasne kolory zeby powiekszyc wnetrza. powodzenia!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sypialnia107.jpg (15,6 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sypialnia203.jpg (45,8 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z2391902X.jpg (16,6 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image-9-dmucawiec_wiz.jpg (15,7 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image-56-flora_236.jpg (23,1 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image-55-flora_247.jpg (15,4 KB, 79 załadowań)
urwanyguzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 18:53   #3207
urwanyguzik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wega1993 Pokaż wiadomość
Hey, mam dość duży jak dla mnie pokój, koloru czerwonego. Co można zrobić, aby stał się inny, z charakterem? Co dokupić niedrogiego, może jakieś wzorki na ścianę. Jak ogarnąć ten nieład? Oto fotki:
pokoj faktycznie duzy i bardzo ladny.
jesli dobrze widze i to akwarium to dokupilabym stolik, a moze giga akwarium? masz gdzie stawiac moze jakis kacik z fotelami w stylu nowoczesnym i malym stoliczkiem a na scianie tapeta w duze czerwone roze, a reszta scian np zlamana biel? nie wiem czy lubisz roze ? a po przeciwnej stronie lustro w ktorym odbijalyby sie te roze. pochowalabym te kosze dwa co stoja w rogu bo szpeca. lepsze bylyby wiklinowe. meble sa fajne. widze ze lubisz muzyke. moze jakies postacie duze (szablony, naklejki) z piosenkarkami, albo same spiewajace cienie? zmienilabym to co wisi u sufitu bo jakos nie pasuje. a plyty i obrazy piosenkarzy blizej siebie bym dala. jezeli chodzi o firanke to proponuje albo dluga na calej dlugosci albo krotsza ale tez po calosci - zeby byla tej samej dlugosci. na parapecie brakuje mi kwiatow w ladnych doniczkach. moze jeszcze jakis jeden duzy np wielka dracena albo juka stojacy na podlodze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-17, 18:59   #3208
urwanyguzik
Rozeznanie

duzo inspiracji naklejki:
www.artofawall.com.pl
www.klimatydomu.pl
www.szabloneria.pl
www.decardi.pl
www.qprint.com.pl
www.noframe.pl
Stary 2008-08-17, 19:09   #3209
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wega1993 Pokaż wiadomość
To co na biurku uporządkowane w pudełka.
Narzuta na łóżko. Poduszki.
Inny dywan.

Wszystko oczywiście w dopasowanych kolorach.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 09:37   #3210
Ag4
AGA :)

tancerko masz przesliczny pokój

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości