|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Domi tak na jakis czas przefarbowalam, dla odmiany i zeby wzmocnic wloski
![]() Ja tak mam, ze raz do roku robie cos innego z wlosami i pozniej wracam do blondu ![]() A mialam Ci napisać, że masz slicznego Aniołeczka w awatarze ![]() I Xpresja ma tez sliczny awatar, to stópka Twojej malej? Bardzo ładne zdjęcie ![]()
#3182 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
nie oczekuj od niej, że od razu będzie jej wszystko smakowało. Do tej pory przecież dostawał tylko mleczko. Musisz dać jej czas, żeby polubiła nowe smaki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3183 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi chodzi o tą listę z tymi innymi kobitkami z innych forum i współczuję że już musisz pracować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziekuje za aniołeczke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jabłuszko dajesz gotowane, czy surowe, stare? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mu właściwie cycujemy już tylko rano i wieczorem, a ciągu dnia cycuś jest raczej dodatkiem, jakby miał taką fanaberię ![]() Wstaje koło 6-7 cycuje, potem po drzemce porannej dostaje kaszkę koło 10-10.30, następnie obiadek po spacerku koło 14-15, potem deserek koło 17 , cycek po kąpieli i kaszka po 22. Chyba jakoś za dużo, mam nadzieję, mu nie daję, bo nie chciałabym go utuczyć ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak to babka w rejestracji nie zapisała ![]() ![]()
![]() |
#3187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jest wszystko ok ale stracha sie najadłam że hej a z moją nerwicą to tak się wystraszyłam tym wszystkim że juz mi ręce pomału drętwiały ![]() ale zawsze do Was tu wrócę bo jakoś tu sie dobrze czuję z Wami a tam walczę o kliki jak lew haha
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stwierdziła, że będzie miała skończone już 7 miesięcy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Zakorzenienie
|
Oj ktoś tu chyba klikaniem zamiast czytaniem się zajmuje
![]() Kurcze, ja już w poniedziałek zaczynam na 7.50 i mam 5 lekcji ![]()
#3190 |
Zakorzenienie
|
A to nie jest takie uciążliwe dawać aż tyle tego?(jak juz sie wprowadza tyle nowych posiłków)
własciwie wtedy sie cały czas karmi, przygotowuje, sprzata, i tak w kółko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś tego tak nie widzę, że w kółko karmię i sprzątam, chyba tak nie jest. Bo przecież dziecko je jakieś 15-20 minut, przygotowanie to jakieś 5 minut, a je co 4 godziny mniej więcej, więc zostaje jeszcze dużo czasu pomiędzy ![]()
![]() |
#3192 |
Wtajemniczenie
|
surowe starte.
raz kupiłam złociste jabłka z bobovity ale Nila wypluwała. Nie sądziłam, że może jej to nei smakować a jednak. woli surowe ![]() kurcze Brombi znasz mnie jak swoją dłoń ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za pomoc, już się nieco uspokoiłam po chwilowej panice związanej w wprowadzaniem nowych posiłków ![]() Cytat:
![]() |
#3194 |
Raczkowanie
|
cześć miłe Panie,
ponadrabiam później co się da, całe szczęście n ie za dużo ![]() kliki kliki od rana ![]() ![]() zaraz jedziemy z Mi do rehabilitankti, pogoda obrzydliwa, leje wieje i ciemno, normalna jesień. wczoraj cały dzień i pół nocy pracowałąm nad serią fotek na konkurs. w nocy się zalogowaąm i czekam na akceptrację. dam link apotem i plisy plisy o kliki bo jedna bbaka ma ponad 130... a nic fajnego nie pokazała ![]() ale bym chciała coś wygrać, napędziłyście mi ciśnienie ![]() no to pa |
![]() ![]() |
![]() |
#3195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
obowiązkowo ![]() Kurcze ja zaczełam czytać o tych posiłkach rano w "Twój maluszek" i nic tam konkretnego nie napisali. Wy to jakos dajecie na spokojnie te słoiczki, kaszki, a ja mam wrażenie, ze ciagle nie wiem do czego zaczac ![]() Chyba zdam sie na intuicje. Jeszcze poczekam do ukończenia 5ego misiąca i wtedy zaczne wprowadzać te słoiczki po 4tym i kaszki ![]() Dzis może jeszcze jedną próbe z herbatką zrobię ![]() Tarasia co do jabłek surowych to ja się troche boje, bo źródła za bardzo nie znam.Owszem, kupowane na targu... hm...a moze tez spróbuje dać surowe jak Ty? ![]() co do tego klikania to nie wiem jak Wy, ale mnie juz tak meczy ![]() Marze, zeby juz był 10 maj i skonczyl sie ten konkurs z bobovity, bo żal byłoby przerwać, a tak to cholernie wciąga ![]() Ja to już łapie stresa...do 15ego goscie maja dać znać czy beda a jesczze nikt nie zadzwonil ![]() ![]() czy ja sie musze tak wszytskim przejmowac? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ditu myślę, że warto się zapisać " na siłę". przecież płacisz na NFZ więc niech robią co do nich należy a nie wymądrzają się! ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Domi, ja kupuję jabłka w warzywniaku. Najpierw je myję, potem wyparzam a dopiero potem obieram i jeszcze raz przelewam wrzątkiem ![]() na szczęście moi rodzice maja na działce jabłonkę z pysznymi jabłkami więc potem nei będę się musiała martwić o te pestycydy. Poza tym, narazie szkoda mi kupować jabłka w słoiczku bo Nila jeszcze ich tyle nie je i zmarnowałabym sporo jabłuszka za ponad 2 złote ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3197 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Blanusia ![]() A i mamusia bardzo ladnie ![]() ![]() Respecto dla Filusia, porzadny mezczyzna z niego juz ![]() Cytat:
Hehehe...Domi, moj André je juz wszystko ladnie a herbatka pluje dalej niz widzi...po prostu nie chce i juz....take nie przejmuj sie... ![]() Cytat:
![]() ![]() No i ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzien doberek ![]()
![]() |
#3199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witajcie dziewczyny sama nie wiem co sie stało ![]() wszystko było dobrze ona praktycznie wcale mi nie płacze jak już to tylko pomardzi ale nie płacze aż tu nagle atak szału choćby jakiegoś ataku kolki czy czegoś dostała nieszło jej uspokoić nawet na rączkach smoka absolutnie krzyk okropny chocby ze skóry ją obdzierali ale tak przeraźliwy strasznie, łzy ogromnie płyneły gorąca w momencie normalnie aż zaczęla się szarpać no nie wiem co jej to było w szpitalu ją zbadali pooglądali i wszystko ok w aucie sie uspokoila i usnęła ale to chyba ze zmęczenia z tego krzyku, kazali dawać czopki przez kilka dni uspokajające i przeciwbólowe i porobić badania krwi i moczu i usg brzuszka ![]() ona nawet przy pobieraniu krwi i jak welfron jej w szpitalu zakładali to tak nie płakała bo to nie był płacz tylko okropny wrzask i krzyk a ja niestety mam nerwice i tak sie wystraszyłam co sie dzieje że pomału już ręce mi drętwiały a kiedyś to tak zesztywniały że mi palce zesztywniały bo mięśnie sie po prostu zaciskają i koniec oj strachu sie najadłam okropnie a moj tż od razu powiedział że jedziemy niech ją obejrzą co sie dzieje bo to był naprawde straszny krzyk
![]() ![]() |
![]() |
#3200 |
Zadomowienie
|
dzień dobry mamusie!
nas dzisiaj obudził deszcz ![]() zaraz wyklikam konkursową listę Katarinka, ja już pisałam że moim zdaniem wygladasz super w tym kolorze, tak oryginalnie ![]() a w avatarku stópka Lenki ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- ... no własnie co sie dzieje z Elą ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Zadomowienie
|
witam wiam klikam klikam;p
aNIULKA CO SIE STALO??
#3202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas tez pada... ![]() W ogole nasz sasiad i jednoczesnie dobry znajomy mnie zdenerwowal troche, bo mowi do mnie wczoraj: "Wiesz, jutro przyjdzie przesylka do mnie, to odbierzesz, prawda?Beda miedzy 12 a 18, ale i tak jestes w domu to..." No kuuuuurrrrrczeeee, czy to, ze mam dziecko znaczy, ze siedze w domu 24 na dobe?? ![]() Powiedzialam o tym malzowi, a on, ze chlopak sie tak nieszczesliwie wyrazil i zebym odebrala ta przesylke, bo to moze cos waznego... ![]() I tak jestesmy dzisiaj w domu przez deszcz, ale jak sie wkurze to specjalnie tej przesylki nie odbiore... ![]()
![]() |
#3203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moja sis bierze w sobote ślub i zapowiadają burze ![]() w co ja się ubiorę jak nie będzie pogody ?! ela miała skarżyć się w klubie ale nie zaglądałam tam ostatnio, może coś napisała? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() W związku z długim weekendem a potem różnymi innymi sprawami nie zaglądalam tutaj prawie tydzień i widzę że nie mam teraz najmniejszych szans żeby Was nadrobić ![]() Tak więc tylko wszystkim małym (i dużym) jubilatom którzy świętowali ostatnimi dniami życzę wszystkiego najlepszego ![]() U nas w miarę ok, chociaż Domiś ostatnio jakoś nie w humorze, nie wiem czy to na te zęby czy co... A poza tym wreszcie zaczęła się przewracać z plecków na brzuszek ![]() ![]() I widzę że jakiś nowy konkursik Was wciągnął... Jakaś lista jest? Nie wiem gdzie bo bym na Was poklikała... ![]() Aha, mam pytanko do tych z Was które zaczęły wprowadzać gluten... Dajecie kaszkę mannę? Czy coś innego? A jeśli mannę to jak ją przygotowujecie? No bo ma być pół łyżeczki dziennie ale trochę ciężko taką małą ilość ugotować ![]() Pozdrowionka w ten piękny, iście wiosenny dzień ![]() ![]()
#3205 |
Zadomowienie
|
witam laleczki
![]() ![]() Kupiliśmy kojec ![]() ![]() brombi, ten Twój Filemonek to naprawde ładnie waży... ![]() ![]() Domi, Brombusia ma racje, karmienie kaszkami, obiadkami, owocami itd to sama przyjemność ![]() ![]() 5-7 rano - mleko 200ml 10-11.30 - kaszka 160ml albo jogurcik 14-15 - obiadek 17-18 - deserek albo mleko albo kaszka, zalezy co bylo wczesniej 21-kaszka bobovity na dobranoc, albo mleko przez sen ![]() Katarina, Bianeczka cudooo ![]() ![]() Moje dziecko w końcu opracowało przewroty na brzuszek do perfekcji... i juz tesknie za czasami kiedy tego nie robiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje przewrotu na plecki ![]() Ja dodaje malemu zwyklej kaszki manny do obiadku. Gotuje mala ilosc, przelewam do malego pojemniczka i mam na kilka dni. "Zgodnie z aktualnymi zaleceniami kaszkę zawierającą gluten (zwykle jest to manna) możemy podać dziecku między 4. a 6. miesiącem życia. Zaleca się, aby początkowa zawartość glutenu była niewielka i nie przekraczała 2-3 g dziennie, tj. tyle, ile mieści się na małej płaskiej łyżeczce. Dziecku karmionemu piersią kaszkę możemy zmieszać z mlekiem mamy lub wodą, karmionemu sztucznie dodajemy do mieszanki mlecznej." ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3207 |
Wtajemniczenie
|
ale tą manną się gotuje przez 2-3 minuty na wodzie? a potem dodaje do jakiegoś posiłku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3209 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() Aniulka dobrze że z Agusią wszystko ok ![]() ![]() ![]() Dziewczyny proszę o kliki bo ja teraz nie mam za bardzo czasu się upominać a nie chciałąbym wypaść całkiem z rankingu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My też od 2 dni jesteśmy na żółtku i Ali bardzo smakuje, chrupki je już od tygodnia, a mlaska i ciamka przy tym, że hej ![]() Też mam ten słoiczek, zobaczymy czy Ala go zmymla. A co do misiowego ogródka, jogurcików też mamy zacząć wprowadzać produkty mleczne, żeby się przekonać czy mała ma alergię czy nie. Dzisiaj pójdę kupić jogurcik ![]() Cytat:
My jedziemy teraz na 3, ostatnio kontrolę i czekaliśmy ponad miesiąc na wizytę. Cytat:
![]() Cytat:
http://www.nynek.pl/product_info.php...9156d3e1732fe9 Dziękujemy kochanym wizażowym ciocią za życzenia ![]() Dzisiaj byłyśmy na szczepieniu, Alicja warzy 7900 i mierzy 69 cm. Wszystkie matki: "jaka ona duża i długa". Alicja była dłuższa i cięższa od jej rówieśników chłopców, którzy dzisiaj na szczepienie przyszli ![]() A przy tym szczepieniu tak płakała, taki pisk był, że aż mi łzy w oczach stanęły, masakra po prostu ![]() Z nocami muszę powiedzieć, że się poprawiło (tfu tfu), przebudza się 2-3 razy w nocy, dostaje smoka i zasypia i wróciłam do karmienia nad ranem je koło 4 lub 5 i śpi do 7 bez kręcenia się. Wciąga 180 ml, więc po prostu głód.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html Edytowane przez Ravenne Czas edycji: 2010-05-06 o 11:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.