|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() PS: co to był za olejek, Alterra chyba czy co, chodzi mi o nakładanie go na włosy? Ktoś mi ostatnio pisał o oleju ze słodkich migdałów....Marta chyba? ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Mam, pierwszy to teoria, co i gdzie, następny praktyka... http://www.youtube.com/watch?v=xycM3_yBsps http://www.youtube.com/watch?v=4c78JUoNn3s ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Położyłaś farbę ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3182 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3183 | |
Zakorzenienie
|
No właśnie, też miałam wspomnieć, że ikonki super.
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
Zakorzenienie
|
Poczytałam sobie o tej mojej hennie Eld (po raz kolejny zresztą) i nic nowego się nie dowiedziałam - czysta henna, trochę gorszej jakości (nie wiem jak to mierzą, chyba ceną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Zakorzenienie
|
Ryczałam, że nigdy nie miałam lejących włosów i ktoś wspominał żeby spróbować do olejowania właśnie oleju ze słodkich migdałów a on chyba był w takiej oliwce.... Tyle się tu pisze i nie mogę tego wyszukać
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- To pozazdrościć ! ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- To Flora mi pisała, znalazłam. Olejek Hipp albo BDFM (to ten Fur Mama czy źle myślę? )
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3188 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
przez te Wasze rozkminki brwiowe, dziś więcej czasu poświeciłam swoim ![]() ale se wymalowałam ![]() scrabble1 dzięki za przypomnienie, kolor jest skrętu dzis brak, na prosto je suszara zrobilam i wyglądają jak zniszczone siano ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę brwi henną (już brązową, typową do brwi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja ![]() MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2013-11-13 o 15:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3191 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() juz sama sobie je hennuję ( tą farbką do brwi o nazwie henna) bo na kosmetyczkę nie wyrabiałam kredki i cienie do brwi są fajne, ale nie u kogoś, kto notorycznie dotyka sobie twarzy i przeciera brwi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi kredkami i cieniami to prawda niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dałam zdjęcia do codziennika, znowu jest skręt, tym razem bez puchu, odżywka z olejem cedrowym ładnie się spisuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co oni ostatnio maja z tym alkoholem? wszędzie dodają, jakby to miało czemuś służyć...
![]() |
#3195 | |||||||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3196 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A używałyście innego Kallosa od mlecznego? Myślicie, że jakiś inny byłby lepszy? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Zakorzenienie
|
Użyłam dziś samej Joanny mrożącej do stylizacji, ciekawe co z tego wyjdzie, bo kiedyś mnie puszyła i robiła mi matowe włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Przyczajenie
|
Może pytanie, które zadam wyda się głupie, ale jak nakładacie odżywkę b/s?
,,Rozczesujecie palcami", wmasowujecie czy wgniatacie? Zawsze wybierałam pierwszą opcję, jednak teraz zaczęłam się zastanawiać, czy to nie niszczy skrętu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3200 |
Raczkowanie
|
Ja smaruję dłonie i całe place odzywką, jak kremem do rąk (poza wierzchem dłoni) i tak przeczesuję w szybkim tempie włosy, a żel wgniatam. Skoro czesanie na morko grzebieniem ma nie niszczyć włosów, to czemu robienie tego palcami z odzywką miałoby? Na masowanie bym się nie odważyła, bo miałabym kołtuny jakich mało.
#3201 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak będzie dobrze, to być może obędzie się bez zastępstwa dla Bielendy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Raczkowanie
|
Wcale?! i nie masz kołtunów?
Moje włosie właśnie zostało zdetoksowane, podwójne mycie barwą tatarakowo-chmielową, odżywka joanny z apteczki babuni mleko i miód, potem musiałam dołożyć odzywkę DeBa, bo Joanna nie dała rady. Do stylizacji użyłam Garniera AiK, potem żelu Joanny wymieszanego z olejem lnianym i z pestek winogron (nie robi się obrzydliwa papka, huraa!), końcówki zabezpieczone serum z Joanny. Muszę przyznać, że włosy mam po roku pielęgnacji w świetnym stanie, olej lniany mieszany z olejem z pestek winogron im ewidentnie służy ostatnio. Spodziewałam się po myciu SLSem totalnego siana i załamani nerwowego, tymczasem jestem pozytywnie zaskoczona. W tym momencie już absolutnie nie żałuję, że je skróciłam tak bardzo, zaczęły się małe potwory układać jak należy ![]() Przyszedł czas na zapuszczanie, także muszę bardzo końcówki chronić. Wyrabiam sobie pomału nawyk porannego dokładania zabezpieczacza ![]() I muszę wam wszystkim podziękować bardzo bardzo bardzo bo bez tego, ze odpowiadacie na moje dziwne pytania, nie zdziałałabym tak wiele ![]() ![]() ![]() ![]()
#3204 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz, jak kupisz lidlowy żel i jak się u Ciebie sprawdza, na razie chyba nie jest tu u nas zbyt popularny ![]() Cytat:
![]() Miałam tylko kallosa mlecznego, ale lubił mi puszyć włosy niestety. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3206 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Przyczajenie
|
Ha, ja też w końcu ścięłam te moje włosy
![]() Co do Kallosa mlecznego, zapach podobał mi się przez pierwsze mycie, a teraz mam go już dość :P a to pudło taaakie wielkie ![]() A co do brwi, skoro już mamy brwiowy offtop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3208 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ojej, pamiętam nawet, że wyrywałam sobie z górnego rządka rzęsy, które rosły w dół ![]() Cytat:
Wczoraj udało mi się nałożyć na 3 godziny przed myciem olej z kokosa, i byłam pozytywnie zaskoczona, bo nic się nie spuszyło. Co prawda, na jakieś 20 minut przed myciem nałożyłam tę maskę Seri z imbirem i dimethicone, a potem jej użyłam do mycia jeszcze i się ładnie kokos zmył. Poprawiłam szamponem dla dzieci Schleckera na sam skalp + piana w dół. Szampon dla dzieci mi chyba jednak nie służy. Włosy takie zbyt miękkie są, trochę jakby skóra swędzi, a i mam wrażenie niedomycia. Cytat:
![]() Właśnie pisałam wyżej, że chyba jednak przerzucę się na rypacze po olejach jednak, ewentualnie na zmianę z myciem samymi odżywkami, bo też włoski są fajne. A szampony dzieciowe zostawię dziecku ![]() Aha każdy żel u mnie ostatnio niczego nie zrobił. Znika, a włosy się prostują (znaczy skręt znika, włosy są falowane, ale muszę rozczesać, żeby jakoś wyglądały). Cytat:
![]() Ah!, Koleżanka właśnie jest na wycieczce w Indiach i wysłała mi smsa z zapytaniem, jakie te oleje ma kupić! Bo zdążyłyśmy porozmawiać o olejach przez 10 minut przed jej wyjazdem i nie wytłumaczyłam jej wszystkiego. Ciekawa jestem strasznie, czy coś dorwie ciekawego. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Rozeznanie
|
Ja też. Co najwyżej tak raz na tydzień, dla przyzwoitości i poczucia, że moje TT się nie marnują
![]() Mi zaczęły lecieć jak dawałam oleje na suche włosy i na skalp. Teraz testuję olejowanie na odżywkę, i mniej leci, dużo mniej. Muszę się pochwalić, że dorwałam joaśkę mrożącą, zastosowałam i jestem baaardzo zadowolona. Ładnie się odgniotła i jak na razie przetrwała próbę testową - godzinną podróż do pracy, kiedy to zazwyczaj włosy zdążyły mi się spuszyć lub rozprostować, albo jedno i drugie. Teraz nie mam ani spuszonych, ani rozprostowanych, ale nie wiem czy to efekt mocnego żelu, czy powodu do pochwalenia nr 2 - nowego cięcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pani fryzjerka powiedziała parę rzeczy, które mnie lekko zaintrygowały i postanowiłam się z Wami nimi podzielić. Bo nie wiem co mam myśleć... Stwierdziła na przykład, że zabezpieczanie włosów serum silikonowym to jest ściema, albowiem silikony to samo zło i powodują puch ![]() ![]() ![]() Przecież jakbym tego wszystkiego nie nakładała na łeb to mogłabym pomarzyć o włosach w dobrej kondycji. Nie są jeszcze takie, jakie chciałabym je widzieć, no ale to kwestia czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 |
Zadomowienie
|
Mnie włosy lecą tak gdzieś od roku chyba. Najpierw jakoś nie zwracałam uwagi... Zajmuję się nimi od jakichś 5 tygodni, o ile kondycja jakby się stopniowo poprawia, to nie zauważyłam zmian w ilości codziennie traconych włosów
![]() Problem w tym, że przez jakieś dwadzieścia kilka lat miałam krótkie włosy i kompletnie nic z nimi nie robiłam poza myciem szamponem. Nawet nie miałam żadnych przyrządów do czesania ![]() ![]() Zapuściłam w ciągu ostatnich 6 lat od zapałki do 68cm, ale nie wiedziałam jak się z nimi obchodzić, a zwłaszcza czesać. Przeżyły w świetnym stanie ciążę i 3-letnie karmienie, a teraz mam smętne ogryzki. Jasne, że są kobiety, które mają takie włosy jak ja teraz, i są zadowolone, bo więcej im natura nie dała. Ale moje, marnieją niestety. Troszkę mi smutno i nie wiem, czy ich nie ściąć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.