Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 14:17   #3181
scrabble1
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Noooo, fajne
Dziewczyny, a co się robi z brwiami? Bo ja pewnie też niedouczona jestem. Ja sobie tak wyrywam pincetką to, co mam za dużo, a coś się jeszcze robi??????
Haha rozmawiałyśmy o podkreślaniu rzadkich brwi np. cieniem czy innymi specyfikami Jeżeli jesteś ze swoich zadowolona to niczego Ci nie trzeba

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość
ol. kokosowy, ol. palmowy, masło shea, kakaowe, mango- teoretycznie puszą wysokoporowate. Przez to jestem bardziej skłonna przetestować Isanę z oliwą. Chociaż nakładałam masło do ciała Cien mango z lidla i było fajnie. Ale to tylko 2 razy w dużych odstępach czasu.

To zależy jakie masz brwi i czego oczekujesz. Ja stosuję i henne Refectocil i domalowuję cieniem, bo ta henna nie barwi skóry. Kiedyś tego nie robiłam. Teraz mi łyso bez brwi
Dokładnie siostro, mam to samo uczucie a Refecto Cil jest najlepsza!

PS: co to był za olejek, Alterra chyba czy co, chodzi mi o nakładanie go na włosy? Ktoś mi ostatnio pisał o oleju ze słodkich migdałów....Marta chyba?

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
W sumie bez sensu zadałam pytanie o brwi. Uściślam - czy są jakieś specjalne metody na regulację gęstych i ciemnych brwi Jakieś wytyczne czy coś...Bo sama tak sobie dziabię, nigdy nie byłam zadowolona z regulacji u kosmetyczki (robiła mi zbyt cienko przeważnie). Na szczęście nie muszę nic farbować. Zajrzałam na jakiś wątek pt. pytania do stylistki, ale ogrom mnie przeraził, nie chcę tam utknąć w poszukiwaniach Jakbyście coś konkretnego wiedziały, gdzie mam szukać, to będę wdzięczna.
Najlepiej poszukaj filmików na YT , wszystko super zrozumiesz, jest taka metoda aby dokładnie wymierzyć gdzie powinie zaczynać się łuk brwiowy itp, jak znajdę to wkleję link.

Mam, pierwszy to teoria, co i gdzie, następny praktyka...
http://www.youtube.com/watch?v=xycM3_yBsps
http://www.youtube.com/watch?v=4c78JUoNn3s

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Hahaha, tośmy się zrozumiały To wszystko zależy od kształtu brwi, co do ich grubości to sama najlepiej wyczujesz jak jest dobrze, jeśli są bardzo gęste to lepiej trochę odchudzić, żeby nie zdominowały twarzy A co do długości to najlepsz metoda jest na ołówek.
Lubię podkreślone brwi, ale z umiarem
I bez przesady:
[COLOR="Silver"]

padłam trupem ! Fotki są bezcenne!

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a z jakiego powodu?

Położyłaś farbę Wiesz, obiecałam to przypominam....

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:17   #3182
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
PS: co to był za olejek, Alterra chyba czy co, chodzi mi o nakładanie go na włosy? Ktoś mi ostatnio pisał o oleju ze słodkich migdałów....Marta chyba?
Nie ja. Nic o tym przynajmniej nie wiem.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:23   #3183
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Hahaha, emot rewelka
No właśnie, też miałam wspomnieć, że ikonki super.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Jak się czuję? Jeszcze trochę w szoku. Rano przeżyłam moment paniki, gdy zaczęły się wywijać we wszystkie strony. ALE ostatecznie chyba na plus. Dla tych, którzy mnie nie kojarzą, wklejam zdjęcia przed i po

+ Na pewno objętość, której zaczynało im brakować.
+ Skręt mocniejszy, dziś kilka osób mi powiedziało "ale ty masz loki", zwykle postrzegano je raczej jako fale.
+ Czas schnięcia, ilość kosmetyków. Śmieszne uczucie.
+ Nie plączą się, nie zaczepiają o torbę, nie wkręcają w szalik.
+ Zero problemu z czesaniem.
- Zły dzień włosowy na pewno będzie bardziej widoczny. Nie można związać w razie wu
- Oczywiście trochę szkoda długości, ale w sumie szybko mi rosną.
Teraz spróbuję zapuścić do ramion i zobaczę, jak się będą zachowywać.
Zmiana jest niesamowita! Na pewno na dobre im wyszła, tak jak piszesz, od razu im się poprawiło A kolor masz naturalny czy farbujesz?

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-11-13, 14:28   #3184
martaakow
Zakorzenienie

Poczytałam sobie o tej mojej hennie Eld (po raz kolejny zresztą) i nic nowego się nie dowiedziałam - czysta henna, trochę gorszej jakości (nie wiem jak to mierzą, chyba ceną ), ale za to farbuje najbardziej na rudo z tych popularnych.
Stary 2013-11-13, 14:29   #3185
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
A kolor masz naturalny czy farbujesz?
Naturalsy
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:54   #3186
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ryczałam, że nigdy nie miałam lejących włosów i ktoś wspominał żeby spróbować do olejowania właśnie oleju ze słodkich migdałów a on chyba był w takiej oliwce.... Tyle się tu pisze i nie mogę tego wyszukać

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Naturalsy
To pozazdrościć !

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
To Flora mi pisała, znalazłam. Olejek Hipp albo BDFM (to ten Fur Mama czy źle myślę? )

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-11-13, 15:02   #3187
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
To Flora mi pisała, znalazłam. Olejek Hipp albo BDFM (to ten Fur Mama czy źle myślę? )
Tak, ten.
Stary 2013-11-13, 15:09   #3188
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Poczytałam sobie o tej mojej hennie Eld (po raz kolejny zresztą) i nic nowego się nie dowiedziałam - czysta henna, trochę gorszej jakości (nie wiem jak to mierzą, chyba ceną ), ale za to farbuje najbardziej na rudo z tych popularnych.
a daj sobie spokój, jak masz skład na opakowaniu i jest lawsonia i nic poza tym to chyba o to kaman ?

przez te Wasze rozkminki brwiowe, dziś więcej czasu poświeciłam swoim
ale se wymalowałam

scrabble1 dzięki za przypomnienie, kolor jest
skrętu dzis brak, na prosto je suszara zrobilam i wyglądają jak zniszczone siano

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:12   #3189
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
a daj sobie spokój, jak masz skład na opakowaniu i jest lawsonia i nic poza tym to chyba o to kaman ?

przez te Wasze rozkminki brwiowe, dziś więcej czasu poświeciłam swoim
ale se wymalowałam

scrabble1 dzięki za przypomnienie, kolor jest
skrętu dzis brak, na prosto je suszara zrobilam i wyglądają jak zniszczone siano
No też sobie daję właśnie spokój i bez obaw potraktuję je w przyszłym miesiącu farbą.

Ja muszę brwi henną (już brązową, typową do brwi ) potraktować, ale nie chce mi się. Nie lubię w sumie tego robić.
Stary 2013-11-13, 15:14   #3190
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Fajny jest męski żel z lidla, czarno-zielony, ale jest słabszy niż męska isana i joanna mrożąca, ale mocniejszy niż żele bielendowe. Męcz męcz, po to tu jesteśmy, żeby sobie pomagać Sama ubolewam nad tymi żelami, sama mam jeszcze ostatnią tubkę męskiej isany, a koleżanka wyśle mi chyba jezcze ze 2, ale co potem, jak się skończą Joannowe żele niby lubię, ale to nie to, co isana
O, a ja własnie szukam czegoś słabszego do joanny mrożącej do odświeżania grzywki. Masz może skład tego żelu z lidla, albo wiesz chociaż czy ma alkohol? Zdjęcie tubki może? I co to za żele z Bielendy? Powiedz więcej, żebym wiedziała za czym mam sie oglądać na półkach w sklepie

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)

Edytowane przez PannaLokowana
Czas edycji: 2013-11-13 o 15:17
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:16   #3191
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
No też sobie daję właśnie spokój i bez obaw potraktuję je w przyszłym miesiącu farbą.

Ja muszę brwi henną (już brązową, typową do brwi ) potraktować, ale nie chce mi się. Nie lubię w sumie tego robić.
to coś do brwi mi sie trzyma tydzień
juz sama sobie je hennuję ( tą farbką do brwi o nazwie henna) bo na kosmetyczkę nie wyrabiałam

kredki i cienie do brwi są fajne, ale nie u kogoś, kto notorycznie dotyka sobie twarzy i przeciera brwi

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 15:28   #3192
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
to coś do brwi mi sie trzyma tydzień
juz sama sobie je hennuję ( tą farbką do brwi o nazwie henna) bo na kosmetyczkę nie wyrabiałam

kredki i cienie do brwi są fajne, ale nie u kogoś, kto notorycznie dotyka sobie twarzy i przeciera brwi
Mnie też się tyle trzyma. I też robię sama. Płacę wtedy 2-3 zł, a nie 15 czy 20. A efekt przy wprawie ten sam.

Z tymi kredkami i cieniami to prawda niestety.
Stary 2013-11-13, 15:34   #3193
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
O, a ja własnie szukam czegoś słabszego do joanny mrożącej do odświeżania grzywki. Masz może skład tego żelu z lidla, albo wiesz chociaż czy ma alkohol? Zdjęcie tubki może? I co to za żele z Bielendy? Powiedz więcej, żebym wiedziała za czym mam sie oglądać na półkach w sklepie
Alkoholu nie ma lidlowy, przynajmniej na razie, na pewno jest słabszy od mrożącej joanny Potem na zdjęciach żele bielendowe, ale już są nowe w sklepach, nowa szata graficzna i nowe składy, dodali alkohol, choć jeszcze gdzieniegdzie widywałam niedawno stare składy.

Dałam zdjęcia do codziennika, znowu jest skręt, tym razem bez puchu, odżywka z olejem cedrowym ładnie się spisuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg żel lidl (2).jpg (87,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg żel lidl.jpg (57,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bielenda żele.jpg (33,1 KB, 11 załadowań)
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 16:48   #3194
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Alkoholu nie ma lidlowy, przynajmniej na razie, na pewno jest słabszy od mrożącej joanny Potem na zdjęciach żele bielendowe, ale już są nowe w sklepach, nowa szata graficzna i nowe składy, dodali alkohol, choć jeszcze gdzieniegdzie widywałam niedawno stare składy.

Dałam zdjęcia do codziennika, znowu jest skręt, tym razem bez puchu, odżywka z olejem cedrowym ładnie się spisuje
Dzięki, muszę przejść się do Lidla w takim razie

Co oni ostatnio maja z tym alkoholem? wszędzie dodają, jakby to miało czemuś służyć...

Stary 2013-11-13, 17:55   #3195
natis1913
Przyczajenie

Cytat:
To na razie ciężko ocenić, bo nie wiele rzeczy stosujesz, ale wiadomo, wszystko z czasem Może szkodzić Alterra, bo jest na alkoholu. Co do delikatniejszego myjadła Facelle Sensitive, dobry wybór, albo balsam do mycia dla mam, Babydream fur mama. Mrs. potters polecam, Joaśkę lnianą też. Olej winogronowy, jak najbrdziej możesz spróbować, w kuchni też się przyda Ja bym jeszcze dokupiła jakąś maskę i odżywkę emolientową, na pewno będzie walczyć z puchem. Np. L'biotica biovax pomarańczowy, żółty lub brązowy, odżywka Garnier Avokado- klasyki. Kallos też ok- nadaje się do mycia Albo możesz go wzbogacać, no i ma proteiny wielkocząsteczkowe, tak jak żółtko. Dodała bym jeszcze jedwab do zabezpieczania końcówek, chyba że rozdwajanie Ci nie straszne
Nie z rozdwajaniem nie mam problemu. A odżywka z Alerry sprawdza się świetnie

Cytat:
Może być za lekka, jeśli do tej pory używałaś d/s jako b/s i Ci pasowało. Ale to już sama musisz zobaczyć.
Używałam ale to było może ze 3 razy i większej różnicy nie widziałam, no może troch bardziej wygładzone były

Cytat:
Maska i odżywka z Alterry są niemal takie same w składzie i działaniu.
Z żółtkami uważaj, żeby nie przeproteinować włosów.
Co do Kallosa - można spróbować, ale też jest to raczej produkt do wzbogacania.
Może takie same ale o ile odżywka sprawdza się super, o tyle z maski chyba zrezygnuję

Cytat:
Spróbuj nałożyć więcej. Ja żelu lnianego naprawdę sporo dawałam. Nie bój się o ilość, bo trudno jest z nim przesadzić.
Może faktycznie za mało dałam No nic, będę próbować

Cytat:
Też nie ma co szaleć, bo nakupujesz tych kosmetyków, a połowa będzie stać. Kupuj po trochu i obserwuj, jak włosy na poszczególne odżywki/oleje reagują.
I nie wiem, czy ta kolekcja taka mała, sama teraz mam mniej, a niczego mi specjalnie nie brakuje.
Niby tak, ale kończą mi się wszystkie rzeczy z poszczególnych kategorii I muszę trochę nadrobić

Cytat:
W sumie wątpię, żeby szkodziła. Chyba że ktoś ma wrażliwą skórę i blisko niej nakłada. Moim zdaniem to jedna z lepszych emolientowych odżywek, jakie miałam.
U mnie też się dobrze sprawdza

Cytat:
Akurat tę odżywkę jak najbardziej polecam, choć są przypadki, że masło shea w niej puszy.
Też się nad nią zastanawiam Tylko póki co to mój portfel raczej nie jest aż tak zasobny

Ćwiczę z Ewą Chodakowską!!

I codziennie staram się być lepszą wersją wczorajszej siebie
natis1913 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 18:16   #3196
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Napisane przez natis1913 Pokaż wiadomość
Olejuję póki co Alterrą Limonka i Oliwki, ale mam go na wykończeniu i zastanawiam się nad olejem z pestek winogron z biedronki..z tego co czytałam to powinien dobrze działać na moje na pewno porowate włosy A moja pielęgnacja wygląda tak:

Mycie: Bd - jeszcze na "pół" mycia chyba zainwestuję w Facelle, bo Bd strasznie mi włosy plącze i chyba podrażnia skórę Mam zamiar też kupić Mr. Potter's z aloesem i wykorzystać go do OMO lub spróbować myć odżywką, mam też szampon Barwa Ziołowa
Odżywka b/s: Alterra Granat i Aloes, mam też Ziaję z jedwabiem ale nie używam, bo postanowiłam zrezygnować z silikonów, tylko nie za bardzo wiem jakich efektów mogę się spodziewać
Odżywka d/s: Do tej pory była to kropelka Alterry d/s ale jeszcze dzisiaj będę miała Joannę Naturię Len i Rumianek
Maska: Alterra Granat i Aloes, do tego mam jakąś z Avon'u ale silikony...do tego jeszcze maski własnej roboty jak np z żółtka, w planach jest jeszcze Kallos
Wcierki: Jantar Akurat jestem podczas tygodniowej przerwy, będę powtarzać zabieg
Stylizatory: Żel lniany - ugotowałam i użyłam raz, jakoś nie widziałam efektu, ale za pierwszym razem to sobie mogę oceniać do tego kręciłam włosy na opaskę, też z marnym skutkiem
Do tego raz w tygodniu robię piling cukrowy..czeszę tylko na mokro, grzebieniem z szerokim rozstawem zębów
Hmm, to chyba tyle Jak widać moja włosowa "kolekcja" nie jest zbyt duża, ale jeszcze w tym miesiącu mam zamiar ją powiększyć, jak tylko będę się mogła z domu ruszyć Myślicie, że ten olej z biedry to dobry pomysł?
Ja niedawno kupiłam drugiego Facelle, dla mnie jest świetny.

A używałyście innego Kallosa od mlecznego? Myślicie, że jakiś inny byłby lepszy?

Cytat:
Napisane przez hulietta Pokaż wiadomość
hej!
Wpadam podzielić sie efektami metody CG. Swoją przygodę zaczełam z marcu. Startowałam z prostych, lekko podatnych włosów. Przez te 7 miesiecy zmieniły sie nie do poznania. Nie mam zdjęć z tyłu niestety nie umiem tego uchwycic ale mysle ze z przodu i tak widac róznicę. Dziekuję Wam za rady i pomysły.. nareszcie podobają mi sie moje włosy...
Na pierwszym przed pielegnacją CG, na drugim po pierwszych próbach, trzecie zdjęcie dzisiaj
wow, duża zmiana
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 18:30   #3197
martaakow
Zakorzenienie

Użyłam dziś samej Joanny mrożącej do stylizacji, ciekawe co z tego wyjdzie, bo kiedyś mnie puszyła i robiła mi matowe włosy.
Stary 2013-11-13, 19:28   #3198
Juvia
Przyczajenie

Może pytanie, które zadam wyda się głupie, ale jak nakładacie odżywkę b/s?
,,Rozczesujecie palcami", wmasowujecie czy wgniatacie? Zawsze wybierałam pierwszą opcję, jednak teraz zaczęłam się zastanawiać, czy to nie niszczy skrętu.
Juvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 19:32   #3199
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
A używałyście innego Kallosa od mlecznego? Myślicie, że jakiś inny byłby lepszy?
Nie używałam jeszcze żadnego, wczoraj byłam pierwszy raz w Hebe i kupiłam pierwszego - tego Latte. Ale obejrzałam inne. Większość innych Kallosow była z silikonami.
macka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 19:49   #3200
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Juvia Pokaż wiadomość
,,Rozczesujecie palcami", wmasowujecie czy wgniatacie? Zawsze wybierałam pierwszą opcję, jednak teraz zaczęłam się zastanawiać, czy to nie niszczy skrętu.
Ja smaruję dłonie i całe place odzywką, jak kremem do rąk (poza wierzchem dłoni) i tak przeczesuję w szybkim tempie włosy, a żel wgniatam. Skoro czesanie na morko grzebieniem ma nie niszczyć włosów, to czemu robienie tego palcami z odzywką miałoby? Na masowanie bym się nie odważyła, bo miałabym kołtuny jakich mało.

Stary 2013-11-13, 20:01   #3201
Juvia
Przyczajenie

Cytat:
Skoro czesanie na morko grzebieniem ma nie niszczyć włosów, to czemu robienie tego palcami z odzywką miałoby?
Cóż, ja się nie czeszę
Juvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 20:32   #3202
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Użyłam dziś samej Joanny mrożącej do stylizacji, ciekawe co z tego wyjdzie, bo kiedyś mnie puszyła i robiła mi matowe włosy.
Chyba nie wyszło źle, jeszcze zobaczę, jak będzie za godzinę czy dwie, jak włosy się po swojemu ułożą. I jak będzie rano.
Ale jak będzie dobrze, to być może obędzie się bez zastępstwa dla Bielendy.
Stary 2013-11-13, 21:11   #3203
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Cóż, ja się nie czeszę
Wcale?! i nie masz kołtunów?

Moje włosie właśnie zostało zdetoksowane, podwójne mycie barwą tatarakowo-chmielową, odżywka joanny z apteczki babuni mleko i miód, potem musiałam dołożyć odzywkę DeBa, bo Joanna nie dała rady. Do stylizacji użyłam Garniera AiK, potem żelu Joanny wymieszanego z olejem lnianym i z pestek winogron (nie robi się obrzydliwa papka, huraa!), końcówki zabezpieczone serum z Joanny.

Muszę przyznać, że włosy mam po roku pielęgnacji w świetnym stanie, olej lniany mieszany z olejem z pestek winogron im ewidentnie służy ostatnio. Spodziewałam się po myciu SLSem totalnego siana i załamani nerwowego, tymczasem jestem pozytywnie zaskoczona. W tym momencie już absolutnie nie żałuję, że je skróciłam tak bardzo, zaczęły się małe potwory układać jak należy

Przyszedł czas na zapuszczanie, także muszę bardzo końcówki chronić. Wyrabiam sobie pomału nawyk porannego dokładania zabezpieczacza

I muszę wam wszystkim podziękować bardzo bardzo bardzo bo bez tego, ze odpowiadacie na moje dziwne pytania, nie zdziałałabym tak wiele :roza :

Stary 2013-11-13, 21:20   #3204
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, muszę przejść się do Lidla w takim razie

Co oni ostatnio maja z tym alkoholem? wszędzie dodają, jakby to miało czemuś służyć...
Dodają chyba tylko, żeby nas wkurzyć
Napisz, jak kupisz lidlowy żel i jak się u Ciebie sprawdza, na razie chyba nie jest tu u nas zbyt popularny

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
Ja niedawno kupiłam drugiego Facelle, dla mnie jest świetny.

Kupiłam niedawno facelle, na razie używam do do higieny intymnej (wreszcie koniec z podrażnieniami) i czasem myję nim synka - wreszcie nie ma suchej skóry Niedługo muszę spróbować do mycia włosów.

Miałam tylko kallosa mlecznego, ale lubił mi puszyć włosy niestety.

Cytat:
Ja ją zawsze nakładam na mocno mokre włosy i w małej ilości, inaczej robiła mi to, co Tobie

Cytat:
Rozczesuję palcami z odżywką bs na dłoniach Nie niszczy mi to skrętu, ja potem jeszcze nawet rozczesuję włosy z odżywką lekko grzebieniem z szerokimi ząbkami.

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Nie używałam jeszcze żadnego, wczoraj byłam pierwszy raz w Hebe i kupiłam pierwszego - tego Latte. Ale obejrzałam inne. Większość innych Kallosow była z silikonami.
Mnie czasem jakiś inny kusi, ale mam za dużo tego wszystkiego

Cytat:
Chyba nie wyszło źle, jeszcze zobaczę, jak będzie za godzinę czy dwie, jak włosy się po swojemu ułożą. I jak będzie rano.
Ale jak będzie dobrze, to być może obędzie się bez zastępstwa dla Bielendy.
Napisz koniecznie, jak wyszło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pajączki.jpg (47,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pajączki (3).jpg (50,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0168_e1.jpg (171,8 KB, 7 załadowań)
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 21:23   #3205
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Dodają chyba tylko, żeby nas wkurzyć
Napisz, jak kupisz lidlowy żel i jak się u Ciebie sprawdza, na razie chyba nie jest tu u nas zbyt popularny
Kupię, kupię Zawsze sobie kupuję coś małego, jak dobrze zaliczę laborki czy coś xd

Stary 2013-11-13, 22:41   #3206
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ją zawsze nakładam na mocno mokre włosy i w małej ilości, inaczej robiła mi to, co Tobie
Ja dałam jak zawsze - na zwilżone. I są mięciutkie, aż bym je ciągle macała. Ale jeszcze się nie przeglądałam w lustrze.
Stary 2013-11-14, 01:37   #3207
Zelmyra
Przyczajenie

Ha, ja też w końcu ścięłam te moje włosy I też póki co nie żałuję. Poszło jakieś 10-12 cm, więc niby dużo, ale nadal sięgają za ramiona, więc z przodu patrząc niewielka różnica. Dziś było dopiero drugie mycie odkąd są krótsze, więc wciąż je obserwuję jak się zachowają. Wygląda na to, że z przodu robią się mocne loki, wręcz a la baranek, a z tyłu niestety wyprost :/ ale zobaczymy.

Co do Kallosa mlecznego, zapach podobał mi się przez pierwsze mycie, a teraz mam go już dość :P a to pudło taaakie wielkie ale powoli zużywam go do mycia OMO. Jako odżywka d/s mnie puszył, drugi raz już nie kupię...

A co do brwi, skoro już mamy brwiowy offtop - farbowałyście może kiedyś brwi henną do włosów lub o zgrozo zwykłą farbą do włosów? Wiadomo że niezalecane, ale podobno działa i nic złego się nie dzieje...?
Zelmyra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 05:56   #3208
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
hulietta, piękne włosy

Ja nie wiem co jest, ale nałożyłam przed chwilą olejek łopianowy na skórę głowy i zaczęło swędzieć jak cholera

W ogóle jak kładłam wczoraj olej na całe włosy i przeczesywałam je palcami, żeby dobrze olejem dotrzeć to mi wypadło tyle włosów, że masakra
Mi też ciągle lecą, a może nawet bardziej, niż wcześniej...

Cytat:
Fajny jest męski żel z lidla, czarno-zielony, ale jest słabszy niż męska isana i joanna mrożąca, ale mocniejszy niż żele bielendowe. Męcz męcz, po to tu jesteśmy, żeby sobie pomagać Sama ubolewam nad tymi żelami, sama mam jeszcze ostatnią tubkę męskiej isany, a koleżanka wyśle mi chyba jezcze ze 2, ale co potem, jak się skończą Joannowe żele niby lubię, ale to nie to, co isana
Dzięki, też poszukam

Cytat:
Jak się czuję? Jeszcze trochę w szoku. Rano przeżyłam moment paniki, gdy zaczęły się wywijać we wszystkie strony. ALE ostatecznie chyba na plus. Dla tych, którzy mnie nie kojarzą, wklejam zdjęcia przed i po

+ Na pewno objętość, której zaczynało im brakować.
+ Skręt mocniejszy, dziś kilka osób mi powiedziało "ale ty masz loki", zwykle postrzegano je raczej jako fale.
+ Czas schnięcia, ilość kosmetyków. Śmieszne uczucie.
+ Nie plączą się, nie zaczepiają o torbę, nie wkręcają w szalik.
+ Zero problemu z czesaniem.
- Zły dzień włosowy na pewno będzie bardziej widoczny. Nie można związać w razie wu
- Oczywiście trochę szkoda długości, ale w sumie szybko mi rosną.
Teraz spróbuję zapuścić do ramion i zobaczę, jak się będą zachowywać.
U mnie chyba też się skończy na radykalnym cięciu, jak nie przestaną wypadać. Mam coraz mniejszą objętość

Cytat:
Haha rozmawiałyśmy o podkreślaniu rzadkich brwi np. cieniem czy innymi specyfikami Jeżeli jesteś ze swoich zadowolona to niczego Ci nie trzeba

Najlepiej poszukaj filmików na YT , wszystko super zrozumiesz, jest taka metoda aby dokładnie wymierzyć gdzie powinie zaczynać się łuk brwiowy itp, jak znajdę to wkleję link.

Mam, pierwszy to teoria, co i gdzie, następny praktyka...
http://www.youtube.com/watch?v=xycM3_yBsps
http://www.youtube.com/watch?v=4c78JUoNn3s
Dzięki, obejrzałam filmiki i już wiem, czemu zawsze kosmetyczka mi chciała albo :a. zmywać oczy i się dziwiła, że nic się nie zmywa, b. nakładać hennę i się dziwiła, że ja nie używam, tylko mam takie naturalne. Chociaż tyle...Znaczy będę tylko dalej dziabać po swojemu.
Ojej, pamiętam nawet, że wyrywałam sobie z górnego rządka rzęsy, które rosły w dół Ale ostatnio się skupiłam na włosach i w ogóle z bliska się oczom nie przyglądałam.

Cytat:

Kurczę, fajnie Ci, że masz z włosami na + w sumie. Ja trochę się podłamałam tym nieustającym wypadaniem. Ciągle nie mogę dobrać co moim włosom pasuje najbardziej.
Wczoraj udało mi się nałożyć na 3 godziny przed myciem olej z kokosa, i byłam pozytywnie zaskoczona, bo nic się nie spuszyło. Co prawda, na jakieś 20 minut przed myciem nałożyłam tę maskę Seri z imbirem i dimethicone, a potem jej użyłam do mycia jeszcze i się ładnie kokos zmył. Poprawiłam szamponem dla dzieci Schleckera na sam skalp + piana w dół. Szampon dla dzieci mi chyba jednak nie służy. Włosy takie zbyt miękkie są, trochę jakby skóra swędzi, a i mam wrażenie niedomycia.

Cytat:
Wcale?! i nie masz kołtunów?

Moje włosie właśnie zostało zdetoksowane, podwójne mycie barwą tatarakowo-chmielową, odżywka joanny z apteczki babuni mleko i miód, potem musiałam dołożyć odzywkę DeBa, bo Joanna nie dała rady. Do stylizacji użyłam Garniera AiK, potem żelu Joanny wymieszanego z olejem lnianym i z pestek winogron (nie robi się obrzydliwa papka, huraa!), końcówki zabezpieczone serum z Joanny.

Muszę przyznać, że włosy mam po roku pielęgnacji w świetnym stanie, olej lniany mieszany z olejem z pestek winogron im ewidentnie służy ostatnio. Spodziewałam się po myciu SLSem totalnego siana i załamani nerwowego, tymczasem jestem pozytywnie zaskoczona. W tym momencie już absolutnie nie żałuję, że je skróciłam tak bardzo, zaczęły się małe potwory układać jak należy

Przyszedł czas na zapuszczanie, także muszę bardzo końcówki chronić. Wyrabiam sobie pomału nawyk porannego dokładania zabezpieczacza

I muszę wam wszystkim podziękować bardzo bardzo bardzo bo bez tego, ze odpowiadacie na moje dziwne pytania, nie zdziałałabym tak wiele :roza :
Gratuluję
Właśnie pisałam wyżej, że chyba jednak przerzucę się na rypacze po olejach jednak, ewentualnie na zmianę z myciem samymi odżywkami, bo też włoski są fajne. A szampony dzieciowe zostawię dziecku Jeszcze dam szansę facelle może (w razie czego zawsze mogę zużyć zgodnie z przeznaczeniem).
Aha każdy żel u mnie ostatnio niczego nie zrobił. Znika, a włosy się prostują (znaczy skręt znika, włosy są falowane, ale muszę rozczesać, żeby jakoś wyglądały).

Cytat:
Napisane przez Zelmyra Pokaż wiadomość
Ha, ja też w końcu ścięłam te moje włosy I też póki co nie żałuję. Poszło jakieś 10-12 cm, więc niby dużo, ale nadal sięgają za ramiona, więc z przodu patrząc niewielka różnica. Dziś było dopiero drugie mycie odkąd są krótsze, więc wciąż je obserwuję jak się zachowają. Wygląda na to, że z przodu robią się mocne loki, wręcz a la baranek, a z tyłu niestety wyprost :/ ale zobaczymy.

Co do Kallosa mlecznego, zapach podobał mi się przez pierwsze mycie, a teraz mam go już dość :P a to pudło taaakie wielkie ale powoli zużywam go do mycia OMO. Jako odżywka d/s mnie puszył, drugi raz już nie kupię...

A co do brwi, skoro już mamy brwiowy offtop - farbowałyście może kiedyś brwi henną do włosów lub o zgrozo zwykłą farbą do włosów? Wiadomo że niezalecane, ale podobno działa i nic złego się nie dzieje...?
Tył się może jeszcze pozbiera do kręcenia O brwiach pisałam wyżej OT, nie doceniałam swoich najwyraźniej.
Ah!, Koleżanka właśnie jest na wycieczce w Indiach i wysłała mi smsa z zapytaniem, jakie te oleje ma kupić! Bo zdążyłyśmy porozmawiać o olejach przez 10 minut przed jej wyjazdem i nie wytłumaczyłam jej wszystkiego. Ciekawa jestem strasznie, czy coś dorwie ciekawego.
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 06:38   #3209
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
Cóż, ja się nie czeszę
Ja też. Co najwyżej tak raz na tydzień, dla przyzwoitości i poczucia, że moje TT się nie marnują

Cytat:
Mi też ciągle lecą, a może nawet bardziej, niż wcześniej...
Mi zaczęły lecieć jak dawałam oleje na suche włosy i na skalp. Teraz testuję olejowanie na odżywkę, i mniej leci, dużo mniej.

Muszę się pochwalić, że dorwałam joaśkę mrożącą, zastosowałam i jestem baaardzo zadowolona. Ładnie się odgniotła i jak na razie przetrwała próbę testową - godzinną podróż do pracy, kiedy to zazwyczaj włosy zdążyły mi się spuszyć lub rozprostować, albo jedno i drugie. Teraz nie mam ani spuszonych, ani rozprostowanych, ale nie wiem czy to efekt mocnego żelu, czy powodu do pochwalenia nr 2 - nowego cięcia Wycieniowałam włosy wczoraj Nabrały objętości,. nie są trójkątne, skręt jest podkreślony, w ogóle jest cacy i pięknie. Jak uda mi się zrobić zdjęcia to wrzucę, albowiem w końcu nie wstydzę się własnej głowy Co prawda czeka mnie jeszcze jedna wizyta u pani fryzjerki - ale to dotyczy koloru. Wymyśliłam sobie ombre z refleksów, kobieta obawiała się że na hennowanych włosach nie wyjdzie i zrobiła mi refleksy próbne z założeniem, że jak będzie ok, to przyjdę na doróbki w cenie. Jestem zadowolona jak diabli

Pani fryzjerka powiedziała parę rzeczy, które mnie lekko zaintrygowały i postanowiłam się z Wami nimi podzielić. Bo nie wiem co mam myśleć... Stwierdziła na przykład, że zabezpieczanie włosów serum silikonowym to jest ściema, albowiem silikony to samo zło i powodują puch No jakoś jej nie uwierzyłam. Powiedziała również, że najlepszym olejem do włosów jest olej arganowy, wszystkie inne mogą źle działać na włosy i je niszczyć (popukałam się w głowę, ale w środku, w Czesiu ). I myliła hennę z chną - nie wiem co o tym myśleć, bo średnio się na razie na tym temacie znam. A na koniec najlepsze - stwierdziła, że przesadzam z pielęgnacją włosów, bo w sumie mam zdrowe i nie potrzebnie nakładam tyle rzeczy na włosy (czyli za często maski i oleje, serum to mam wyrzucić, b/s niepotrzebne skoro daję d/s, a jakieś OMO to już zupełnie bez sensu) Co o tym myślicie? Jak dla mnie to lekka bzdura..
Przecież jakbym tego wszystkiego nie nakładała na łeb to mogłabym pomarzyć o włosach w dobrej kondycji. Nie są jeszcze takie, jakie chciałabym je widzieć, no ale to kwestia czasu Dziwne poglądy ma ta fryzjerka, ale na moje szczęście obcina i farbuje super.

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 08:08   #3210
Floria
Zadomowienie

Mnie włosy lecą tak gdzieś od roku chyba. Najpierw jakoś nie zwracałam uwagi... Zajmuję się nimi od jakichś 5 tygodni, o ile kondycja jakby się stopniowo poprawia, to nie zauważyłam zmian w ilości codziennie traconych włosów
Problem w tym, że przez jakieś dwadzieścia kilka lat miałam krótkie włosy i kompletnie nic z nimi nie robiłam poza myciem szamponem. Nawet nie miałam żadnych przyrządów do czesania No i nie wypadały
Zapuściłam w ciągu ostatnich 6 lat od zapałki do 68cm, ale nie wiedziałam jak się z nimi obchodzić, a zwłaszcza czesać. Przeżyły w świetnym stanie ciążę i 3-letnie karmienie, a teraz mam smętne ogryzki. Jasne, że są kobiety, które mają takie włosy jak ja teraz, i są zadowolone, bo więcej im natura nie dała. Ale moje, marnieją niestety. Troszkę mi smutno i nie wiem, czy ich nie ściąć...
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości