Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 17:16   #3181
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

dlatego napisalam ze nie pije do postu eleine tyllo poprostu przyklad...

lol.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:18   #3182
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Litośći, czy ktoś mi powie gdzie te darmowe kalendarze można dostać

Post na temat gotowości do rozszerzania diety dał mi dużo do myślenia i teraz już nie jestem taka pewna czy rozszerzać już w 5 miesiącu
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:21   #3183
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Arabiatta: co tam u Ciebie?

IDzia: powiem Ci że mi też...i tak sobie to przemyślałam i nie będę się śpieszyć. Wcześniej myślałam, że muszę gluten 5-6 mieś albo potem dopiero w 9tym. Ale to się okazało nieprawdą. Przy ekspozycji na gluten najważniejsze jest aby była osłona z mleka matki, czyli żeby w tym czasie dziecko mleko nasze dostawało.

W ten sposób zacznę w grudniu na spokojnie, może nawet w połowie 2-3 tygodnie od kaszki orkiszowej. Pewnie z holle zamówię

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:24   #3184
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Post na temat gotowości do rozszerzania diety dał mi dużo do myślenia i teraz już nie jestem taka pewna czy rozszerzać już w 5 miesiącu
Ja miałam wątpliwości co do tego czy Misiek jest gotowy już wcześniej, a teraz utwierdziłam się w tym, że skoro Misiek dobrze przybiera na kp, to nie się co tak spieszyć. Nie głoduje, więc może na ziemniaka troszkę poczekać.

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

W ten sposób zacznę w grudniu na spokojnie, może nawet w połowie 2-3 tygodnie od kaszki orkiszowej. Pewnie z holle zamówię
Kupiłam jakiś czas temu kaszkę z Holle właśnie orkiszową. Miałam intuicję żeby właśnie tę brać.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:28   #3185
idzia111
Zakorzenienie

No właśnie będzie zależało od tego jak będzie przybierał Misio, jak będzie ok to poczekam jednak. Niestety u mnie kaszki Holle są nie do zdobycia
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:29   #3186
d0tkaaa
Zakorzenienie

tak jak czytalam ze kp wcale nie dziala jako oslpna przy glutenie..nie do konca przynajmniejale tak tylko pisze..bo nie karmie cycem hihi.

Zuza

Razem
Stary 2013-11-20, 17:32   #3187
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie będzie zależało od tego jak będzie przybierał Misio, jak będzie ok to poczekam jednak. Niestety u mnie kaszki Holle są nie do zdobycia
Ja zamawiałam przez internet.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 17:36   #3188
d0tkaaa
Zakorzenienie

jak Was znalesc na fb?

Zuza

Razem
Stary 2013-11-20, 17:44   #3189
tweedledee
Zakorzenienie

Moje dzieko znów usnelo w bujaczkuno pokarało mnie przez to, ze mu pokazałam, ze tak mozna

Ale śpi, więc nie ma tragedii.

Elaine super, że wstawiłaś te informacje, ja oczywiście w tej kwestii jestem za wami jakies 1000mil, bo wiadomo, że Alik praktycznie najmłodszy jest, ale na pewno sie przyda. Też planuje jak najdłużej być na samej piersi

A co do tego, jak sie rozszerzało diete kiedy i teraz czy w jakis sposob mozna ja aktualnie rozszerzyc, to mysle, ze generalnie nie ma co sie spinac. Jak widac jestesmy bombardowane roznymi, nieraz sprzecznymi informacjami, grunt to obserwować malucha i słuchac intuicji, takie moje zdanie. No ale znawca ze mnie zaden
Stary 2013-11-20, 17:51   #3190
katarzynkajg
Zadomowienie

Elaine - dzięki za informacje

Cytat:
Litośći, czy ktoś mi powie gdzie te darmowe kalendarze można dostać
Tari podawała link ale do fotoksiążek
http://landings.photobox.pl/v3/pl/wl...lpd-gr-insert/
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
jak Was znalesc na fb?
Napisz do Roxi a ona przyjmie cię do klubu. Klub jest tajny i chyba nie można go znaleźć. Eve dziś pisała że Roxi skończył sie pakiet internetowy i jest na 3 dni odcięta od neta.

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:52   #3191
tysia222
Raczkowanie

Hej.
Tak jak Wam wcześniej pisałam, tż jest w domu i spędzamy czas razem, nadrabiając załatwianie spraw (np. Becikowe, NFZ) i szykując się na chrzciny- bo ksiądz nam je opóźnił o tydzień. Także nie mam za bardzo czasu, nadrobiłam tylko kilka ostatnich ston.
U nas chyba napewno zagościł skok- Mikołaj marudny w trakcie dnia, a w nocy od kilku dni budzi się co 2 godziny najgorsze jest to, że pewnie będzie tak przez kilka tygodni.

Fajne te świąteczne ikonki, ja już też myśle o prezentach.
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 18:15   #3192
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

idzia: ja też zamawiałam przez internet Karolajn mi dała link: http://www.kupujzdrowo.com/kaszka-or...-eko-250g.html sprawdzonego sprzedawcy. A dzisiaj na tych warsztatach jeszcze babeczka mówiła, że Hipp I Holle dużo tańsze są w DE więc jak ktoś ma możliwość i znajomych to tam można kupić.

dotkaa: mleko matki ma wspomagać, bo jesli ma być alergia u dziecka to i tak wyjdzie bez znaczenia czy na mm czy na piersi. po prostu podobno lepiej przy wprowadzaniu na kp glutenu karmić jeszcze piersią, bo pytałam o tą zależność miesięcy. aaaa z fb podaj namiary domi lub roxi - one zarządzają fb

tweed: ja też się na tym nie znam, dlatego do tej pory w ogóle się nie odzywałam w tym temacie tylko czytałam, co tu dziewczyny pisały. Dzięki temu sporo sie dwiedziałam, ale też i wiedziałam, o co chcę zapytać. Generalnie babeczka powtarzała, że najważniejsza jest OBSERWACJA dziecka

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-11-20, 18:32   #3193
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Moje dziecko zasypia na sofie,a mój facet robi mi kolację.Wiem,jestem wredna,ale baaardzo zmęczona po ostatnich dwóch nocach.Jasiek kojarzy noc z jedzeniem.
Trzymajcie się ciepło
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 18:32   #3194
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja też
pierwsza gwiazdka, pierwszy śnieg dla naszych dzieci
Normalnie nie jestem w stanie przyjąć do świadomości tego, że jeszcze niedawno siedziałam z rodzeństwem w oknie i wyczekiwałam pierwszej gwiazdki, a teraz będę tego uczyć swoją Maleńką Calineczkę

I wypowiem się na temat rozszerzania diety, a co...!
Jeśli chodzi o ekspozycję na gluten i dawanie dziecku kawałka chleba- to jedno i to samo. Trzeba wziąć pod uwagę, że chleb dziś i chleb 20 lat temu to 2 zupełnie inne produkty. Kiedyś dawano dzieciom kawałek chleba (też powoli i ostrożnie), dziś opieramy się częściej na kaszkach, bo jak tu któraś z dziewczyn już słusznie napisała- jest to jeden składnik, a nie kilkanaście naraz tak jak w dzisiejszym chlebie.
A to, że najnowsze badania zalecają 2miesięczną ekspozycję - przecież to normalne, że zawsze coś nowego usłyszymy, w końcu świat idzie do przodu, medycyna rozwija się itd itd... oczywiście trzeba pamiętać o tym, że nie zawsze "najnowsze badania" dają nam wiarygodne informacje i za parę miesięcy/lat może się okazać, że co innego jest zalecane....
Nooo... to się wygadałam ....
Stary 2013-11-20, 18:35   #3195
czarownica1
Zakorzenienie

IDZIA produkty Holle sa w Gemini chyba najtaniej
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 18:35   #3196
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
[B]
Napisz do Roxi a ona przyjmie cię do klubu. Klub jest tajny i chyba nie można go znaleźć. Eve dziś pisała że Roxi skończył sie pakiet internetowy i jest na 3 dni odcięta od neta.
Domi też ma uprawienia do przyjmowania do grupy na FB.
Stary 2013-11-20, 18:39   #3197
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Ghia piekne wymiary Antka

Ewusia super nazwa sklepu

Karolajn wspolczucia z tym zabkowaniem - biedna Hania ja tez dziaselka mecza.

skylie ja poszlam spac o polnocy, o 2 pobudka na karmienie, o 3 obudzila sie Marysia, o 5 moj panicz - postanowil ze sobie pogada, a co!, po czym jak on usnal, to pospalismy do 7 i wstala Marysia z mega placzem.

BrandyOrange maska jest rewelacyjna,pokazalam dzis tesciowej co mi sie robi z tym brzydkim naskorkiem, kazala sobie zamowic!

paulinka zdrowka dla Amelki i oby jak najrzadziej albo i wcale wizyty w szpitalu

iwona jaka zuza duza i jaka kluska zdrowiutka w takim razie.

jakierka super ze poprawa juz u Edzia jest

czarownica padlam ze smiechu doslownie Twoj patent na usypianie

dotka napisz mi na priv jak cie znalezc na FB, bo roxi do FB ma nielimitowane wejscia i tam moze siedziec do woli wiec cie przygarnie.

Jestem

Niestety u mnie nie moze byc rozow Tak sie cieszylam, ze Marysia konczy atybiotyk (jutro rano ostatnia dawka), a tu dzis obudzila sie w nocy z placzem nad ranem z placzem, caly dzien tulila sie do mnie. Plus o 12 poszla spac co sie nie zdarza. Ale miala pdowyzszona temp i dlatego. Teraz tez o 18 przyszla tesciowa, chodzi, lasi sie do mnie, wszystko ze mna, wiec pytam czy idziemy spac, a ta ze tak, wiec zostawilam Aleksa z tesciowa, a ja ubralam w pizame dalam syropy i poszla spac. Martwie sie o nia

Aleksio za to bardz fajniusi, od tygodnia szal na stopki i kocha lezaczek zFP bo zauwazyl ze jak kopie nozkami to go buja, wiec kopie z taka sila, ze lezaczek na tych pretach az skrzypi

Kto jeszcze nie zajrzal do Klubu, ostatnia szansa na dolaczenie do akcji
!

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 18:42   #3198
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Elaineja dokładnie tak samo czytałam i nadal czytam i staram się intuicyjnie działać, ale Antek a tak wrażliwy brzuszek że na razie tylko kaszka wchodzi w grę. Gluten chcę zacząć wprowadzać bo nawet wczoraj na wizycie pediatra powiedział, żeby robić ekspozycję a on jest też alergologiem.

A teraz z innej beczki. Łapię się ostatnio na tym, że ciągle na coś wyczekuję. A to aż Antek będzie miał mocniejszy brzuszek, a to jak już będzie lepiej sypiał, a to jak już będzie siedział, a to jak już będzie chodził i ciągle wypatruję przyszłości a teraźniejszość mi przez palce przelatuje. A przecież każdy dzień jest teraz bezcenny. Ale ja to ciągle tak mam stawiam sobie jakiś cel i tylko klapki na oczach żeby dążyć do tego celu a tu nie ten cel jest najważniejszy ale właśnie to dążenie No ale nafilozowałam ale taka mnie refleksja naszła w ten deszczowy wieczór
Stary 2013-11-20, 18:42   #3199
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Kto jeszcze nie zajrzal do Klubu, ostatnia szansa na dolaczenie do akcji
!
A czy to akcja również dla nienależących do klubu?

Dziękujemy z córcią dla wszystkich razem i każdej z osobna za życzenia zdrówka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 18:42   #3200
czarownica1
Zakorzenienie

EV

no i tyle se poczytalam, ide bo Tz prawie u bram a musze jeszcze dziecie odczepic od ramiaczek mojego stanika z ktorych sobie strzela przy jedzeniu

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-11-20 o 18:44
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 18:43   #3201
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
jak Was znalesc na fb?
o popatrz a właśnie dzisiaj o tobie myślałam że cię nie ma na fejsie

Ale się wkur... na tż.. zbił mój ukochany kubek na kawę! Już mu powiedziałam, że śpi na wycieraczce... a ten że wielkie halo, kubek. No kurde dla mnie wielkie
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 18:59   #3202
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Niestety u mnie nie moze byc rozow Tak sie cieszylam, ze Marysia konczy atybiotyk (jutro rano ostatnia dawka), a tu dzis obudzila sie w nocy z placzem nad ranem z placzem, caly dzien tulila sie do mnie. Plus o 12 poszla spac co sie nie zdarza. Ale miala pdowyzszona temp i dlatego. Teraz tez o 18 przyszla tesciowa, chodzi, lasi sie do mnie, wszystko ze mna, wiec pytam czy idziemy spac, a ta ze tak, wiec zostawilam Aleksa z tesciowa, a ja ubralam w pizame dalam syropy i poszla spac. Martwie sie o nia
Biedactwo pewnie zmęczona chorobą, gorączką.
Stary 2013-11-20, 19:05   #3203
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

CZAROWNICA a widzisz muszę na gemini spojrzeć bo szykuje kolejne zamówienie a mam tak blisko do ich magazynu ze aż szkoda gdzie indziej drożej kupować..dziekowac za przypomnienie

EV jeszcze raz dużo zdrówka dla Mery. Kiedy na kontrole idziecie?

U nas wieczorne karmienie.

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-11-20, 19:07   #3204
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość

ewusia sorki bo chybsa przegapiłam -co to za sklep montujesz?
My mamy sklep internetowy z butami i Tż postanowił zostać przedsiębiorcą i otworzyć sklep stacjonarny. A wyposażenie nawet tanim kosztem tego sklepiku pochłonie nasze całe oszcednosci :-/ obu coś z tego było

Witamy się znów wieczorową porą. Głową mnie boli okrutnie :-/
Dziś skrecalam meble w sklepie
Byliśmy u rehabilitantów - Tymuś już nie potrzebuje rehabilitacji, kontrola w styczniu

A nasz dżentelmen się uspil przed kąpielą i zaraz go budzić muszę, aż szkoda takie slodziactwo

U nas była położna zaraz na 2 dziennik wyszliśmy ze szpitala, nawiedziła nas z rana bez zapowiedzi. Pogadala, poogoadala i poszła.

Na Mikołaja planuje dla Tymcia pierwszy samochodzik, dla Tz skarpetki bo już dostał taki uchwyt na tel ostatnio a z kasą krucho.
Na gwiazdkę dla Tymusia robimy zrzutke z dziadkami na nowy fotelik do auta, a Tż dostanie gwiezdne wojny na BlueRay bo on kolekcjonuje filmy, a o tym mi od 3 lat gada
A moja Chrzesnica na Mikołaja dostanie to o co poprosi w liście plus zestaw ubranek, a na gwiazdkę mikrofon z melodyjkami i nagrywaniem plus ubranka

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 19:17   #3205
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
tak jak czytalam ze kp wcale nie dziala jako oslpna przy glutenie..nie do konca przynajmniejale tak tylko pisze..bo nie karmie cycem hihi.

A ja czytałam, że działa.

I do mnie nie trafiają za bardzo takie argumenty, jak gdzieś tam nie robią, kiedyś nie robili. Kiedyś kwasu foliowego też nie zalecano i dzieci rodziły się zdrowe, ale niektóre miały mniej szczęścia i opłakane skutki braku kwasu foliowego obserwuję codziennie. Kiedyś dzieci latały w chodzikach, dziś co drugi 30-latek cierpi z powodu bólów kręgosłupa. Medycyna idzie do przodu, coraz lepiej poznawane są mechanizmy wielu chorób.
Kiedyś gluten zalecano po 10 miesiącu, najnowsze badania dowodzą, że wprowadzenie go w 5-6 miesiącu życia pod osłoną mleka matki (lub inaczej przy mm) zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia alergii. Po drugie przy wyłącznym KP można łatwiej zaobserwować kiepską reakcję na gluten, bo nie ma innych pokarmów, które mogłyby ją spowodować.

Powyższe to oczywiście moje zdanie, żeby nie było.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 19:24   #3206
Anulka_p
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43809269]A ja czytałam, że działa.

I do mnie nie trafiają za bardzo takie argumenty, jak gdzieś tam nie robią, kiedyś nie robili. Kiedyś kwasu foliowego też nie zalecano i dzieci rodziły się zdrowe, ale niektóre miały mniej szczęścia i opłakane skutki braku kwasu foliowego obserwuję codziennie. Kiedyś dzieci latały w chodzikach, dziś co drugi 30-latek cierpi z powodu bólów kręgosłupa. Medycyna idzie do przodu, coraz lepiej poznawane są mechanizmy wielu chorób.
Kiedyś gluten zalecano po 10 miesiącu, najnowsze badania dowodzą, że wprowadzenie go w 5-6 miesiącu życia pod osłoną mleka matki (lub inaczej przy mm) zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia alergii. Po drugie przy wyłącznym KP można łatwiej zaobserwować kiepską reakcję na gluten, bo nie ma innych pokarmów, które mogłyby ją spowodować.

Powyższe to oczywiście moje zdanie, żeby nie było.[/QUOTE]

Ja mam takie samo zdanie na ten temat.
Stary 2013-11-20, 19:27   #3207
arrabbiata
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43809269]A ja czytałam, że działa.

Powyższe to oczywiście moje zdanie, żeby nie było.[/QUOTE]

No właśnie.......kiedyś ludzie w jaskiniach mieszkali i jakoś żyli Więc argument, że kiedyś tak było i było dobrze jest do D.
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 19:31   #3208
mela1234
Zakorzenienie

Jejku piszecie już o prezentach na gwiazdkę! Małgoś napisała list i mniej więcej wiem, Alicja dostanie ubrania, nie wiem co dla męża (chyba tylko na rózgę zasługuje), a dla siebie już wymyśliłam. A raczej usłyszałam w tv o swoim prezencie. W czerwcu jest w Łodzi koncert Aerosmith i muszę iść! Więcej się to nie powtórzy! Chodzę zadowolona, uhahana, mimo, że biletu jeszcze nie mam!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 19:35   #3209
strawberry162
Rozeznanie

jak długo po szczepieniu może utrzymywać się gorączka?

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 19:40   #3210
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

elaine kontrol po skonczonym antybiotyku, na moje oko ostatnia dawka wyjdzie jutro rano, wiec jutro powinnam isc i chyba tak zrobie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości