|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
dlatego napisalam ze nie pije do postu eleine tyllo poprostu przyklad...
lol. |
![]() ![]() |
![]() |
#3182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Litośći, czy ktoś mi powie gdzie te darmowe kalendarze można dostać
![]() Post na temat gotowości do rozszerzania diety dał mi dużo do myślenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Zakorzenienie
|
Arabiatta: co tam u Ciebie?
IDzia: powiem Ci że mi też...i tak sobie to przemyślałam i nie będę się śpieszyć. Wcześniej myślałam, że muszę gluten 5-6 mieś albo potem dopiero w 9tym. Ale to się okazało nieprawdą. Przy ekspozycji na gluten najważniejsze jest aby była osłona z mleka matki, czyli żeby w tym czasie dziecko mleko nasze dostawało. W ten sposób zacznę w grudniu na spokojnie, może nawet w połowie 2-3 tygodnie od kaszki orkiszowej. Pewnie z holle zamówię ![]()
#3184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Zakorzenienie
|
No właśnie będzie zależało od tego jak będzie przybierał Misio, jak będzie ok to poczekam jednak. Niestety u mnie kaszki Holle są nie do zdobycia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Zakorzenienie
|
tak jak czytalam ze kp wcale nie dziala jako oslpna przy glutenie..nie do konca przynajmniejale tak tylko pisze..bo nie karmie cycem hihi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3188 |
Zakorzenienie
|
jak Was znalesc na fb?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Zakorzenienie
|
Moje dzieko znów usnelo w bujaczku
![]() ![]() Ale śpi, więc nie ma tragedii. Elaine super, że wstawiłaś te informacje, ja oczywiście w tej kwestii jestem za wami jakies 1000mil, bo wiadomo, że Alik praktycznie najmłodszy jest, ale na pewno sie przyda. Też planuje jak najdłużej być na samej piersi ![]() A co do tego, jak sie rozszerzało diete kiedy i teraz czy w jakis sposob mozna ja aktualnie rozszerzyc, to mysle, ze generalnie nie ma co sie spinac. Jak widac jestesmy bombardowane roznymi, nieraz sprzecznymi informacjami, grunt to obserwować malucha i słuchac intuicji, takie moje zdanie. No ale znawca ze mnie zaden ![]()
#3190 |
Zadomowienie
|
Elaine - dzięki za informacje
![]() Tari podawała link ale do fotoksiążek http://landings.photobox.pl/v3/pl/wl...lpd-gr-insert/ Napisz do Roxi a ona przyjmie cię do klubu. Klub jest tajny i chyba nie można go znaleźć. Eve dziś pisała że Roxi skończył sie pakiet internetowy i jest na 3 dni odcięta od neta. |
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Raczkowanie
|
Hej.
Tak jak Wam wcześniej pisałam, tż jest w domu i spędzamy czas razem, nadrabiając załatwianie spraw (np. Becikowe ![]() U nas chyba napewno zagościł skok- Mikołaj marudny w trakcie dnia, a w nocy od kilku dni budzi się co 2 godziny ![]() Fajne te świąteczne ikonki, ja już też myśle o prezentach. |
![]() ![]() |
![]() |
#3192 |
Zakorzenienie
|
idzia: ja też zamawiałam przez internet
![]() dotkaa: mleko matki ma wspomagać, bo jesli ma być alergia u dziecka to i tak wyjdzie bez znaczenia czy na mm czy na piersi. ![]() ![]() tweed: ja też się na tym nie znam, dlatego do tej pory w ogóle się nie odzywałam w tym temacie tylko czytałam, co tu dziewczyny pisały. Dzięki temu sporo sie dwiedziałam, ale też i wiedziałam, o co chcę zapytać. Generalnie babeczka powtarzała, że najważniejsza jest OBSERWACJA dziecka ![]()
#3193 |
Zadomowienie
|
Moje dziecko zasypia na sofie,a mój facet robi mi kolację.Wiem,jestem wredna,ale baaardzo zmęczona po ostatnich dwóch nocach.Jasiek kojarzy noc z jedzeniem.
Trzymajcie się ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() I wypowiem się na temat rozszerzania diety, a co...! ![]() Jeśli chodzi o ekspozycję na gluten i dawanie dziecku kawałka chleba- to jedno i to samo. Trzeba wziąć pod uwagę, że chleb dziś i chleb 20 lat temu to 2 zupełnie inne produkty. Kiedyś dawano dzieciom kawałek chleba (też powoli i ostrożnie), dziś opieramy się częściej na kaszkach, bo jak tu któraś z dziewczyn już słusznie napisała- jest to jeden składnik, a nie kilkanaście naraz tak jak w dzisiejszym chlebie. A to, że najnowsze badania zalecają 2miesięczną ekspozycję - przecież to normalne, że zawsze coś nowego usłyszymy, w końcu świat idzie do przodu, medycyna rozwija się itd itd... oczywiście trzeba pamiętać o tym, że nie zawsze "najnowsze badania" dają nam wiarygodne informacje i za parę miesięcy/lat może się okazać, że co innego jest zalecane.... Nooo... to się wygadałam .... ![]()
#3195 |
Zakorzenienie
|
IDZIA produkty Holle sa w Gemini chyba najtaniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Zakorzenienie
|
Ghia piekne wymiary Antka
![]() Ewusia super nazwa sklepu ![]() Karolajn wspolczucia z tym zabkowaniem - biedna Hania ja tez dziaselka mecza. skylie ja poszlam spac o polnocy, o 2 pobudka na karmienie, o 3 obudzila sie Marysia, o 5 moj panicz - postanowil ze sobie pogada, a co!, po czym jak on usnal, to pospalismy do 7 i wstala Marysia z mega placzem. ![]() BrandyOrange maska jest rewelacyjna,pokazalam dzis tesciowej co mi sie robi z tym brzydkim naskorkiem, kazala sobie zamowic! paulinka zdrowka dla Amelki i oby jak najrzadziej albo i wcale wizyty w szpitalu iwona jaka zuza duza i jaka kluska ![]() ![]() jakierka super ze poprawa juz u Edzia jest ![]() czarownica padlam ze smiechu doslownie ![]() ![]() dotka napisz mi na priv jak cie znalezc na FB, bo roxi do FB ma nielimitowane wejscia i tam moze siedziec do woli wiec cie przygarnie. Jestem Niestety u mnie nie moze byc rozow ![]() ![]() ![]() Aleksio za to bardz fajniusi, od tygodnia szal na stopki i kocha lezaczek zFP bo zauwazyl ze jak kopie nozkami to go buja, wiec kopie z taka sila, ze lezaczek na tych pretach az skrzypi ![]() Kto jeszcze nie zajrzal do Klubu, ostatnia szansa na dolaczenie do akcji!
#3198 |
Zadomowienie
|
Elaineja dokładnie tak samo czytałam i nadal czytam i staram się intuicyjnie działać, ale Antek a tak wrażliwy brzuszek że na razie tylko kaszka wchodzi w grę. Gluten chcę zacząć wprowadzać bo nawet wczoraj na wizycie pediatra powiedział, żeby robić ekspozycję a on jest też alergologiem.
A teraz z innej beczki. Łapię się ostatnio na tym, że ciągle na coś wyczekuję. A to aż Antek będzie miał mocniejszy brzuszek, a to jak już będzie lepiej sypiał, a to jak już będzie siedział, a to jak już będzie chodził i ciągle wypatruję przyszłości a teraźniejszość mi przez palce przelatuje. A przecież każdy dzień jest teraz bezcenny. Ale ja to ciągle tak mam stawiam sobie jakiś cel i tylko klapki na oczach żeby dążyć do tego celu a tu nie ten cel jest najważniejszy ale właśnie to dążenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy z córcią dla wszystkich razem i każdej z osobna za życzenia zdrówka ![]() ![]()
![]() |
#3200 |
Zakorzenienie
|
EV
![]() no i tyle se poczytalam, ide bo Tz prawie u bram a musze jeszcze dziecie odczepic od ramiaczek mojego stanika z ktorych sobie strzela przy jedzeniu ![]() Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-11-20 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Zadomowienie
|
o popatrz a właśnie dzisiaj o tobie myślałam że cię nie ma na fejsie
![]() Ale się wkur... na tż.. zbił mój ukochany kubek na kawę! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Zakorzenienie
|
CZAROWNICA a widzisz muszę na gemini spojrzeć bo szykuje kolejne zamówienie a mam tak blisko do ich magazynu ze aż szkoda gdzie indziej drożej kupować..dziekowac za przypomnienie
EV jeszcze raz dużo zdrówka dla Mery. Kiedy na kontrole idziecie? U nas wieczorne karmienie. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#3204 |
Zadomowienie
|
My mamy sklep internetowy z butami i Tż postanowił zostać przedsiębiorcą i otworzyć sklep stacjonarny. A wyposażenie nawet tanim kosztem tego sklepiku pochłonie nasze całe oszcednosci :-/ obu coś z tego było
![]() Witamy się znów wieczorową porą. Głową mnie boli okrutnie :-/ Dziś skrecalam meble w sklepie ![]() Byliśmy u rehabilitantów - Tymuś już nie potrzebuje rehabilitacji, ![]() ![]() ![]() A nasz dżentelmen się uspil przed kąpielą i zaraz go budzić muszę, aż szkoda takie slodziactwo ![]() U nas była położna zaraz na 2 dziennik wyszliśmy ze szpitala, nawiedziła nas z rana bez zapowiedzi. Pogadala, poogoadala i poszła. Na Mikołaja planuje dla Tymcia pierwszy samochodzik, dla Tz skarpetki ![]() Na gwiazdkę dla Tymusia robimy zrzutke z dziadkami na nowy fotelik do auta, a Tż dostanie gwiezdne wojny na BlueRay bo on kolekcjonuje filmy, a o tym mi od 3 lat gada ![]() A moja Chrzesnica na Mikołaja dostanie to o co poprosi w liście ![]() ![]()
![]() |
#3205 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja czytałam, że działa. I do mnie nie trafiają za bardzo takie argumenty, jak gdzieś tam nie robią, kiedyś nie robili. Kiedyś kwasu foliowego też nie zalecano i dzieci rodziły się zdrowe, ale niektóre miały mniej szczęścia i opłakane skutki braku kwasu foliowego obserwuję codziennie. Kiedyś dzieci latały w chodzikach, dziś co drugi 30-latek cierpi z powodu bólów kręgosłupa. Medycyna idzie do przodu, coraz lepiej poznawane są mechanizmy wielu chorób. Kiedyś gluten zalecano po 10 miesiącu, najnowsze badania dowodzą, że wprowadzenie go w 5-6 miesiącu życia pod osłoną mleka matki (lub inaczej przy mm) zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia alergii. Po drugie przy wyłącznym KP można łatwiej zaobserwować kiepską reakcję na gluten, bo nie ma innych pokarmów, które mogłyby ją spowodować. Powyższe to oczywiście moje zdanie, żeby nie było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3206 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43809269]A ja czytałam, że działa.
I do mnie nie trafiają za bardzo takie argumenty, jak gdzieś tam nie robią, kiedyś nie robili. Kiedyś kwasu foliowego też nie zalecano i dzieci rodziły się zdrowe, ale niektóre miały mniej szczęścia i opłakane skutki braku kwasu foliowego obserwuję codziennie. Kiedyś dzieci latały w chodzikach, dziś co drugi 30-latek cierpi z powodu bólów kręgosłupa. Medycyna idzie do przodu, coraz lepiej poznawane są mechanizmy wielu chorób. Kiedyś gluten zalecano po 10 miesiącu, najnowsze badania dowodzą, że wprowadzenie go w 5-6 miesiącu życia pod osłoną mleka matki (lub inaczej przy mm) zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia alergii. Po drugie przy wyłącznym KP można łatwiej zaobserwować kiepską reakcję na gluten, bo nie ma innych pokarmów, które mogłyby ją spowodować. Powyższe to oczywiście moje zdanie, żeby nie było.[/QUOTE] Ja mam takie samo zdanie na ten temat. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43809269]A ja czytałam, że działa.
I do mnie nie trafiają za bardzo takie argumenty, jak gdzieś tam nie robią, kiedyś nie robili. Kiedyś kwasu foliowego też nie zalecano i dzieci rodziły się zdrowe, ale niektóre miały mniej szczęścia i opłakane skutki braku kwasu foliowego obserwuję codziennie. Kiedyś dzieci latały w chodzikach, dziś co drugi 30-latek cierpi z powodu bólów kręgosłupa. Medycyna idzie do przodu, coraz lepiej poznawane są mechanizmy wielu chorób. Kiedyś gluten zalecano po 10 miesiącu, najnowsze badania dowodzą, że wprowadzenie go w 5-6 miesiącu życia pod osłoną mleka matki (lub inaczej przy mm) zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia alergii. Po drugie przy wyłącznym KP można łatwiej zaobserwować kiepską reakcję na gluten, bo nie ma innych pokarmów, które mogłyby ją spowodować. Powyższe to oczywiście moje zdanie, żeby nie było.[/QUOTE] No właśnie.......kiedyś ludzie w jaskiniach mieszkali i jakoś żyli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3208 |
Zakorzenienie
|
Jejku piszecie już o prezentach na gwiazdkę! Małgoś napisała list i mniej więcej wiem, Alicja dostanie ubrania, nie wiem co dla męża (chyba tylko na rózgę zasługuje), a dla siebie już wymyśliłam. A raczej usłyszałam w tv o swoim prezencie. W czerwcu jest w Łodzi koncert Aerosmith i muszę iść! Więcej się to nie powtórzy! Chodzę zadowolona, uhahana, mimo, że biletu jeszcze nie mam!
#3210 |
Zakorzenienie
|
elaine kontrol po skonczonym antybiotyku, na moje oko ostatnia dawka wyjdzie jutro rano, wiec jutro powinnam isc i chyba tak zrobie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.