|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
PaLLitQa, świetnie Ci wyszedł ten pokoik
![]() ![]() Czy takiej wielkości szablon jak Ty masz jest dość drogi? Cytat:
![]() Czy to jest tylko wątek do przemian pokoi, że trzeba pokazać stan przed i po? Bo ja się dopiero urządziłam na nowym, więc stan sprzed jest zupełnie "goły", ale chętnie zrobię zdjęcia po i je wkleję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Rozeznanie
|
puchatkowa:Czy to jest tylko wątek do przemian pokoi, że trzeba pokazać stan przed i po? Bo ja się dopiero urządziłam na nowym, więc stan sprzed jest zupełnie "goły", ale chętnie zrobię zdjęcia po i je wkleję
![]() nie trzeba przed i po ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Zakorzenienie
|
To ja wieczorem postaram się coś wkleić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie... gdzie zdjecia??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 |
Przyczajenie
|
dziewczyny! POMOCY!!
![]() Niedawno przeprowadziłam się do nowego mieszkania. Pokój jest z aneksem kuchennym i ma 20 metrów. Z kuchni zrobiłam córce pokój. Ściany były białe, a przy moich czarnych meblach wyglądało to żałośnie, postanowiłam trochę go ożywić, ponieważ bardzo lubię żółty kolor ściany pomalowałam na żółto!!! Same zobaczcie jak to wyszło!!! ![]() Chyba trochę kiczowato!! Proszę o porady, co byście zmieniły !!! Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie porady nawet krytyczne! |
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Wtajemniczenie
|
hmm fakt ... troszkę kiczowato ..
![]() wydaje mi się że za dużo jest na małej powierzchni.... te czarne meble strasznie przytłaczają pokój... mogłabyś rozrysować układ swojego pokoju?? czy może kawalerki?? ![]() a co do kolorów.... wrzucam propozycje.... proponuje troszkę pozmieniać meble... unowocześnić je.. zauważyłam na nich jakieś pasy metalowe.. można by je usunąć... i można by zmienić uchwyty... bardzo nie podoba mi się ta oszklona szafa.. ale to tylko mój gust więc proszę się tym nie przejmować... ogólnie zbyt dużo jest na pułkach... to przytłacza.... zmniejsza pokój ... |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Przyczajenie
|
Ivonea - bardzo dziękuję, za ocenę masz rację jeszcze dzisiaj spakuję w kartony większość bibelotów z półek, jeśli chodzi o metalowe listy też da sie je zdjąć - tylko kupiłam do nich karnisz w złotym kolorze, a jak zdejmę listy to karnisz do niczego nie będzie pasował
![]() Później postaram się rozrysować plan pokoju. Bardzo Ci dziękuję i czekam na następne propozycje i krytyki, a co myślisz o żółtych ścianach , jaki wzór i kolor dywanu?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Przyczajenie
|
udało mi się stworzyć w Paint - jakiś obraz mojego pokoju. Może nie jest to arcydzieło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Miałam podobny problem z przeniesieniem kuchni w inne miejsce. Największy problem jest z wodą, gazem i kanalizacją. Musisz kanalizację i wodę przenieść pod podłogą wkuwając się na jakieś 5 cm w strop. Do tego potrzeby jest fachowiec. Myślę, że przeniesienie kuchni do garderoby to zbyt długa odległość, woda musi mieć jakiś spadek i czy dalej tym większy. A może powinnaś kuchnię przenieść do swojego pokoju a w garderobie zrobić sobie sypialnię? Ja zrobiłam aneks kuchenny i wcale nie przeszkadzają mi zapachy gotowania. załączam mój plan przebudowy Twojego mieszkania, czerwona linia - to ściana, natomiast niebieskie linie to woda i kanalizacja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Wtajemniczenie
|
kuchnia ma ładne meble.. ale wydaje mi sie ze ładnie bywygladała z pistacjowymi kolorami... niebieksim.. zielonym morskim... wklejam propo...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 |
Wtajemniczenie
|
co do czarnych mebli.. wklejam kolejne inspiracje...
gosiu będę szczera.. proszę nie obrażaj się.. mnie się te meble nie podobają... masz nowe mieszkanko.. można by było sprzedać je i kupić nowe jaśniejsze.. które powiększą pokój... kolor żółty w tym pomieszczeniu (chodzi o meble)nie pasuje.. możliwe że jaśminowy czy fiolet pasował by bardziej... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...46#post6908746 tam jest post kalija z zdjeciami... proponuje przemalować całe pomieszczenie "łącznie z kuchnia na taki kolorek.. dodatki złoto łososiowe.... (to miej wiecej inspiracja z 3 obrazku) proponuje zlikwidować te pasy metalowe i zamienić uchwyty w meblach na kolor złoty... |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Raczkowanie
|
PaLLitQa mam pytanko odnośnie mebli, jakie wybrałaś i jaki masz ich układ, szukam inspiracji, na razie kupiłam szafę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Zakorzenienie
|
PaLLitQa Bardzo podoba mi się ten mały szklany stoliczek/ława
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Zakorzenienie
|
W końcu mam fotki
![]() ![]() ![]() Zastanawiam się też nad jakimś szablonem w ciemnym kolorze na tej jasnej ścianie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia powieszę na bank, to tylko kwestia czasu ![]() Świeczkę jedną już mam, pomyślę jeszcze o innych - dzięki madzia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
Zestawienie kolorów bardzo ładne ale pokój stanowczo za ciemny, za mało naturalnego światła. Ja lubię jasne pomieszczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Zakorzenienie
|
Do zdjęcia podniosłam tylko jedną roletę, bo nie chciałam, żeby zdjęcie wyszło za jasne (i przekłamało kolory) ze względu na światło słoneczne (pokój mam od południa).
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a meble gdzie kupowałaś??chyba nie w ikei?
![]() |
#3231 |
Rozeznanie
|
Puchatkowa, masz baaaardzo ładnie i gustownie urządzony pokój, świetna kanapa - musi być na niej wygodnie sobie leżeć i poczytywac książkę
![]() Ani się waż przemalowywać na pomarańczowo lub czerwono (brrr, co za pomysł), duże okna od południowej strony to zaś argument za tym, żeby kolory ścian pozostały ciemne, jest super ![]() A teraz łyżka dziegciu: nie podoba mi się strefa z drzwiami: fotel rozumiem, że tymczasowy (nienajlepszy i jeszcze tak przykryty kocem, rozumiem, że miało być pod kolor), no i strasznie pusto w rogu za drzwiami, ten jeden mały kwiatek to żaden wypełniacz. Domyślam sie jednak, że wszystko u Was jeszcze nowe i w trakcie zmian, więc kładę to na karb tzw. stanu przejściowego ![]() Generalnie: wery najs ![]() Aaaa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Osobiście szukam plakaciku z włoskim krajobrazem, czegoś na klimat Toskanii, ale jakoś znaleść nie mogę. Moim zdaniem pokój fantastyczny, do pozazdorszczenia, sama bym mogła w takim "urzędować"!
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Zadomowienie
|
Puchatkowa, to co już jest - jest super. Mam nadzieję że pokażesz pokój po zawieszeniu zdjęć itd.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3234 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny poradźcie coś:
musze wybrać rolety do dużego pokoju w moim mieszkanku. ściany są kremowe/beżowe, szafki i inne meble są drewniane kolor olcha, parkiet jasny, łóżko i fotele będą brązowe. Nie chce wklejać zdjeć bo póki co jest nieciekawie :/ Kupiłam mieszkanie po kimś i jest tu nieźle namieszane kolorystycznie... Niemniej jednak zmierzam do tego żby pokój był w stylu lekko afrykańskim ![]() Beżowe ściany zostaną na razie bo są odnowione, reszta dodatków brązowa czekoladka, dywan w zebrę. No i mam zagwostkę jak chodzi o kolor rolet... Zastanawiam się czy lepiej wzorzystą czy gładką, raczej ciemniejszą jakąś bo jasne się zleje ze ścianami za bardzo. Jeśli macie namiary na jakieś fajne sklepy z roletami zeby był duży wybór to też dajcie znać bo byłąm już w chyba 10 punkatch w trójmieście i wszędzie ta sama bieda.... Czy nigdzie nie ma jakichś oryginalnych wzorów albo inspiracji? |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaczęłam już trochę stosować sie do twoich zaleceń. Schowałam część bibelotów, pozrywałam złote listwy - bez tych listew trochę smutno, ale to kwestia przyczajenia się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Gośka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3236 |
Wtajemniczenie
|
e rozumiem że nie masz funduszy na nowa farbę
ja pamietam swój własny wygłup z sufitem.. se wymyślilam chmurki ktore mi nie wyszły bo źle się malowało po tym suficie i to złą farbą.. i potem sobie wymyśliłam cytrynowy sufit :d hahaha to była porażka :d i drugiego dnia pomalowałam na biało.. troszke warstw poszło na to białej farby no ale coż.. głupote moja trza było zamalować;p myśle że jeśli bojisz się na żółci pomalować fioletem to niema co sie bać dobrze kryjaca farba i dwie warstwy wszytsko załatwią ![]() ![]() mam chwilke czasu cos się pobawie i pokaze pomysl... myślalam o przemeblowaniu.. taki sobie pomysł walnełam... mnie dalej ta komoda z szyba się nie podoba wiec zrobilam bez niej przemeblowanie;p bym ją sprzedała haha... |
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Wtajemniczenie
|
takie tam w paintcie.. niestety nie mam zdolności co do graficznych programów :/
mniej wiecej cos takiego widze.. ale mniej więcej... przygotowalam dwie opcje .. moze cos tam sie spodoba... |
![]() ![]() |
![]() |
#3238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3240 |
Przyczajenie
|
Ivonea - nawet nie wiesz jaka jestem Ci wdzięczna , że mi doradziasz
![]() ![]() ![]() Zanim mnie skrytykowałaś to za szafą dostawiłam kwiatka i skrzynkę ( później zrobię zdjęcie - może Cię zadowolę ) ![]() ![]() strasznie nie lubię koloru różowego, ani filetowego, te amarantowe poduszki może bym jakoś przeżyła, ale jeśli chodzi o ściany to nie dałabym rady!!! wiem jestem bezguście - córka ma pokój różowo-fioletowy i ja tam prawie nie wchodzę - bo sie duszę ![]() to chyba jakaś choroba ![]() BARDZO!! BARDZO !! dziękuję i proszę o jeszcze czyli obstawiasz, ze to tego żółtego - dać fiolet i amarant?? a co wtedy z tą zielenią w kuchni??? ostatecznie kuchenne szafki też mogę przemalować!!! PROSZĘ O JESZCE !!! DZIĘKUJĘ ! ![]() Edytowane przez gosiaszan Czas edycji: 2008-08-23 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.