|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Iza łączę się z tobą w bólu... łydki od pływania też rosną - są nabite.... dlategoo rzadko kiedy chodze w spódnicy :/ .. mały oft
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - 15 minut rozciągania po bieganiu,czy po 15 minutach od biegania małe rozciąganie ?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3214 |
|
Raczkowanie
|
moje UUUUUU:
cos wydaje mi sie ze jem za malo na sniadanie, nie?
|
|
#3215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w przedmeczowej atmosferze przypałętało się jeszcze (mimo łykania antybiotyku ]
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Zadomowienie
|
Lekkie P a może duże U nie wiem sama kurcze leciutkie P
Śn. garść ciniminis, garść otrębów z jabłkiem, serek homo jabłkowo-cynamonowym posypane zarodkami, 3 garście jagód, kaszka dla dzieci 5 smaków 2Śn. kawałek sernika puszystego z brzoskwiniami na spodzie ciasteczkowo-migdałowym gałka lodów waniliowych z sosem adwokat, jabłko Ob lasagne z green waya(powyciągałam sera ile się dało ), marchewkaD; KWB, twister green, zapp P: McFlurry karmel+chrunch K: 2 2 wafle ryżowe, 1 z masłem ziemnym i 3 kropelkami aromatu whisky wiśnia, 2 z masłem migdałowym i dżemem jagodowym, kromka graham 2 pomidorki kokt 3 plastry tofu czosnkowego, 80gtwarogu z łyżeczką gerbera, cynamonem i troche gratki mleczno-jogurtowej tak wiem troche mało jedzenia ale kcal chyba ok chociaż nie liczyłam
|
#3218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie lubisz sera czy...?U mnie tak - słodziutko: Śniadanie: Naleśnik z bananem i Nutellą (czeeeść, jestem Kasia i jestem uzależniona od tej wersji ;p), naleśnik z homo i orzechami godzina jazdy na rowerze, było super ^^ II śniadanie: Grahamka z polędwicą i pomidorem, trochę Fitelli miętowo-czekoladowej III śniadanie: Magnum Almond Obiad: Spora porcja chińszczyzny, jak wczoraj - ryż, kurczak, warzywa Deser: Truskawki z bitą śmietaną Kawa z mlekiem Podwieczorek: Koktajl: kefir & truskawki Rogalik z twarożkiem i miodem Kolacja: grill ![]() Dwie śląskie kiełbaski Trochę grillowanej cebuli Ogórek kiszony Dwie kromki chleb zmasłem Musztarda a do meczu orzeszki
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ale skoncentruje sie troszke nad tym zeby pododawac tu i owdzie troche wegli, dziekuuuuje Nikaa1990 slicznie za ocenke
|
|
|
#3221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie lubie zbytnio ale mogłam go nie wyciągać nie było go aż tak czuć
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3222 |
|
Rozeznanie
|
U
1. truskawki (miseczka) z wieśniakiem 200g 2. pół opakowania malin poł opakowania malin + miseczka czereśni 3. botwinka z ziemniaczkami 4. tuńczyk w sosie słodko-kwaśnym z kawałkiem bagietki:P Edytowane przez Carmel Choco Czas edycji: 2008-06-30 o 13:02 |
|
|
|
#3223 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3224 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry,
R ciag dalszy, bardzo prosze o ocene. Slub coraz blizej a ja jakos nie moge zrzucic wagi zeby wygladac tak jak chce.. S koktajl z odzwyki bialkowej o smaku czekol+mrozone owoce+blonnik+lyzka otrebow+mleko sojowe II 2 duze marchwie i cappuccino lunch jogurt naturalny+jog niskoslodzony+platki sojowe+otreby+blonnik podwiecz baby bell i fanta zero obiadolokacja 2 palki i 1 male udko z kuraka gotowana, do tego brokul dobrze jest? za duzo? za malo?
|
#3225 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlatego mi sie wydaje ze ta ilosc jedzenia ktora spozywam jest dla mnie wystarczajace, chociaz fakt, czasem mam ochote zjesc cos wiecej...
|
|
|
#3227 |
|
Przyczajenie
|
śniadanie: 2 jajka na bekonie i 3 kromki chleba i kawa
obiad: pierś z indyka z frytkami pieczonymi i mizerią, sok pomidorowy i lody czekoladowo waniliowe, kawa mrożona kolacja: zimny kurczak z chlebem i pomidorem a do tego wszystkiego 2 litry wody gazowanej...cały dzień popijam małymi łyczkami. . bo mam ciagle przy sobie butelkę. |
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytając go myślałam sobie, ze to baaardzo mało kaloryczna redukcja, a to jest niby U co to w ogóle za posiłek 2 łyżki płatków z mlekiem 0% plus pół grejpfruta? albo musli polane 2 łyżkami jogurtu? dlaczego nie cały jogurt? czemu wszystkiego tak mało? przecież na U spokojnie możesz jeść więcej ja też jestem na U i jem jakieś 3 razy więcej od Ciebie, a i tak często Dziewczyny mi piszą ze mogłabym jeść więcej jeszcze... Nie psuj sobie metabolizmu, ładną masz wagę, po co Ci to?
|
|
|
|
|
#3229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ok, dzieki za uswiadomienie, pododaje troche wegli tu i owdzie
|
|
|
#3230 |
|
Rozeznanie
|
Moje U, spondorowane przez literkę K- jak kocie łapki (w dlaszej częsci jadłospisu wyjaśni się, ze nie zjadłam kota ;-)) Dziś brak porządnego ciepłego obiadu, ale musiałam na nietypową godzinę do pracy iść.
1) owsianko-otrębianka ze słonecznikiem i łyżką kakao + mały jogurt light o smaku pomarańczy (pycha- a do tego ma dużo białka jak na jogurt- bo aż 4,4 gr na 100gr) 2) 2 małe grahamki (ustaliłam sobie, ze bedę jadła tu 100 gr pieczywa, więc z racji tego, ze były leciutkie zjadłam aż dwie ), posmarowane twarożkiem chudym i serem białym półtłustym, zielone ogórki3) serek homo pieczone jabłko, marchewka, 2 białka z groszkiem, i kocie łapki ;-) czyli: ciasteczka- sztuk 6, albo nawet 7 ;-) 4) serek homo straciatella z fitellą bannanowo-czekoladową, marchewka 5) 100 gr wieśniaka, bułka razowa 40 gramowa, ogórki zielone Od 3 dni nie schodzę poniżej 1800 kalorii (dziś się trochę więcej sypneło), jak na tym waga nie pójdzie w górę będę dodawała dalej...
|
#3231 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[ Cytat:
|
||
|
|
|
#3232 |
|
Rozeznanie
|
Swoją drogą to na tych 1800 to już mozna poszaleć ;-)
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1.platki pełnoziarniste+otręby jabłkowe+mleko 2.omlet z dwóch białek 3.leczo(ugotowana jedna mała cukinia,papryka,pieczarki ,poł cebuli)+2łyzki kus kusu+2łyzki jogurtu nat 42wasy z twarogiem i 2plastrami wędliny,tunczyk wsw
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm,takie U w sumie.
Śn : poduszki kokosowe z twarogiem chudym,jogurtem lekkim greckim,otrębami i marchewka potem O : bagietka ziarnista (chyba ze 150g miała) z 2 jajkami na twardo,szynką z indyka,sałatą,nieco potem lód z polewą w wafelku P : lód 110ml Milko czy coś takiego śmietankowy K : 4 wafle ryżowe kokosowe posmarowane jogurtem greckim lekkim,kromka razowca z serkiem
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3235 |
|
Zadomowienie
|
U jak U lub Utuczenie
![]() I. 2 paszteciki z kapustą i grzybami, 1/2 paczki GoodChips ryżowych , 3 paluchy Grissini,trochę tuńczyka wsw godzina spaceru II. Latte z karmelem(na mieście); Jogobella musli cytrusowa,mały kawałek sernika z BioPiekarni III.Fantasia Biscotto,2 petitki Go, 20szt.pistacji, 200ml soku Smoothie (bez cukru) IV. 2/3Enchiladas z GW, suróka marchwiowa, dużo szpinaku, 50g frytek :P V(nadejdzie) lekki wieśniak z kakao,truskawkami i 50g Jaśków orzechowych (ostatki i znowuż dobite do 2400
|
|
|
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
lekkie P:
Śn. 3i 0,5 naleśnika (mąka rkiszowa razowa). 1 z łyżką jag. nat. pół jabłka, 2 z łyżką linessy marakujowo-brzo, otrebami, 3 z łyżką twarogu i gerbera, pół z łyżeczką miechowa truskawkowego 2S. grahamka z 80g makreli w sosie pomidorowym, ogórek zielony, 110gczereśni, 170gtruskawek OB> 3 duuuże ziemniaki, jajko sadzone, pół małej główki kalafiora, ze 150g warzyw na patelnie D: kawałek sernika, kol. wpadła: kawa Ice coffee na mleku sojowym, 2h rolek P: miechów truskawkowy(bez tej łyżeczki), garść BF, fitelli kokosowej, ciniminis, jabłko, daktyl suszony K: 200gczereśni, 250g truskawek, serek wiejski, garś jagód, wafel ryżowy z masłem migdałowym, kromka razowego z pastą z soczewicy(było tam NNKT)
|
#3237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie podoba mi się kolacja
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3238 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyki, poczytuję was czasami i uwielbiam ten wątek bom taki mały maniak jedzonka.
może zerknijnie na moje R
|
#3239 |
|
Raczkowanie
|
takie luźne U
1śn: musli crunchy z serkiem homisio waniliwym z kawałkami czekolady, jabłko 2śn::"przysmak myśliwego"(śledź z grzybkami taki kupny )-ok.200g pomarańcz,marchewka2h ćwiczeń ![]() ob:"przysmak sułtański"(śledź z rodzynkami w takim sosiku)-ok.200g, warzywa na patelnie oreinlane 450g, pół połówki arbuza pod:2duże twarde jabłka , serek wiejski lekki, troche agrestu,wiśni,porzeczekkol:jabłko wielkie, 2pół połówki arbuza(zjadłam bratu ), serek wiejskiOgólnie jestem mega najedzona. Dzisiaj wpycham w siebie jedzonko aż mnie brzuch boli no ale cóż. Kocham jeść a przy tym myśle że sobie metaboolizm przyspiesze ![]() Moze ktośnapisać ile to kcl? Tak z ciekawości pytam
|
|
|
|
#3240 |
|
Rozeznanie
|
P.
Śniadanie: 1/2 szklanki płatków owsianych, szklanka mleka, Jogobella truskawkowa, banan, Granola, Cheeriosy, orzechy II śniadanie: Grahamka z pastą jajeczną i szczypiorkiem Garść malin Obiad: Zupa jarzynowa zabielana Pieczona pierś z kurczaka Kilka ziemniaków z masełkiem Surówka z marchewki i jabłka Deser: Garść malin Mars Delight Podwieczorek: Dwa kawałki absolutnie boskiego ciasta clafouti z wiśniami ![]() "To wspaniałe danie oryginalnie pochodzi z Francji z regionu Limousin. Jest to półpłynne ciasto przygotowane głównie na bazie mąki, mleka, cukru i jaj, którym zalewa się owoce - w oryginalnym clafouti są to wiśnie, ale można je zastąpić śliwkami, jagodami lub jabłkami. Następnie masa jest zapiekana. Całość przypomina placek z wiśniami." ![]() ![]() ![]() Kawa z mlekiem Kolacja: Trzy kromki chleba z masłem, szynką i pomidorem Ok. 10 chudych szparagów w sosie holenderskim II kolacja: Ok. dwie gałki lodów orzechowych z dodatkowymi orzechami
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

]

no ale skoncentruje sie troszke nad tym zeby pododawac tu i owdzie troche wegli, dziekuuuuje Nikaa1990 slicznie za ocenke
nie było go aż tak czuć
czytając go myślałam sobie, ze to baaardzo mało kaloryczna redukcja, a to jest niby U
), posmarowane twarożkiem chudym i serem białym półtłustym, zielone ogórki