![]() |
#3211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
Anisia
![]() ![]() ![]() ![]() ja też pamiętam mojego brzusia ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jesteś boska ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() twoj bebzol w 34 tygodniu to ja mialam w 20 ![]()
![]() |
#3213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cestunia jesteś boska ![]()
![]() |
#3214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
skurcze mialam co jakies 5min jak rpzyjechalam do szpitala, ale oczywiscie rozwarcia 0. lekarz przyjmujacy mi je dopiero "zrobil" a pozniej skurcze caly czas na 100 i systematyczne, a rozwarcie robilo sie w tepie 1cm na dobe ![]() ![]() mam nadzieje, ze tym razem tak nie bedzie. powiedzialam juz tz, ze teraz czekam jak najdluzej w domu :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to moja szyja posluszna byla w takim razie, jak sie rozcieklam na fotelu ginekologicznym, to juz stwierdzil rozwarcie na 1,5 palucha, a po 2h mialam juz prawie maks ![]() z ulga przyjelam parte na klate, bo te krzyzowe zaczely mnie po prostu wkurzac, bo juz mi sie nie chcialo skakac na tej pilce ![]()
![]() |
#3216 |
Zakorzenienie
|
Kasiunia, mnie też mama w trakcie załatwiła znajomą położną, która przyjechała specjalnie i się dopiero mną zajęli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- u mnie wszystkie polozne i w nocy i w dzien byly spoko, kazda przychodzila pomagala, podpowiadala itd...tylko co z tego, jak o oksy decyduje lekarz, a ze w 2dobie bylam tak zmeczona, ze nie dalabym podobno rady urodzic, kazali odpoczac i podali dopiero w3 dobie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Zakorzenienie
|
To ja cisnęłam 30 minut, wyglądałam potem jak muchomor bo tak mi naczyńka na twarzy popękały
![]() ![]() Ver_Onka szacunek naprawdę, ja rodziłam 15:45 minut i nie wytrzymałabym dłużej
#3219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po 2h oksy miałam już 5cm ![]() w sumie rodziłam 8-15 ale na oksy skurcze były do zniesienia. dopiero 12-15 było tragicznie boleśnie. ale przynajmniej krótko, to doceniam ![]() zdycham ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3221 |
Zakorzenienie
|
Anisia
![]() Ja właśnie obdzwoniłam dwa najbliższe przedszkola. Karty wydają pod koniec miesiąca więc lada dzień będziemy składać wnioski. Będziemy próbować szczęścia, choć nie liczę na to że do TYCH przedszkoli się dostanie. Oprócz tego złożę wniosek jeszcze do przedszkola do którego ponoć nie ma wielkich "kolejek", ale musiałybyśmy jeździć autobusem ![]() ![]() No a jak nie to zostają placówki prywatne = autobus i przytanek kawał drogi jak dla 3 latki. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Ale tu opowiastki Cytat:
Anisia powiem ci że faceci nigdy nie są gotowi //a ich rola najmniejsza i najlepsza // ![]() wystarczy że ty będziesz chciała, to i tz jakoś namówisz ![]() ja to do szpitala jechałam jak miałam co 3 min skurcze już od rana miałam co 5 min ale jeszcze nie mogłam jechać bo tz nie było jak tylko przyjechał do domu to zadzwoniłam do szpitala i migiem jechałam //szczerze mówiąc to bałam się że urodzę w aucie /bo raz że skurcze były regularne to jeszcze droga strasznie dziurawa i długa// przyjechałam do szpitala ok13 a urodziłam dopiero o 20.10 bo jak mi dali znieczulenie to te skurcze zrobiły się nieregularne //dopiero jak mi przebili wody to się unormowały / |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Zakorzenienie
|
a u nas nadal nie wiadomo kiedy rozpoczyna sie nabor
|
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Zakorzenienie
|
veronko musisz się szybko zorientować - bo to już ten czas //i żebyś nie przegapiła sobie
ja postanowiłam o złożeniu wniosku //jutro idę go złożyć // |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie mowie, ze u nas jeszcze nie ma terminow wyznaczonych. u nas pozniej jest nabor. pod koniec lutego moze dopiero oglosza kiedy zaczyna sie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Zakorzenienie
|
hejka
wróciłam cała i zdrowa Miki padł, ale coś nieswój jest najpierw zbyt łapczywie pożarł bułkę w teskaczu zrobił hafta przed kasą ![]() a teraz przed spaniem luźnego kasztana mi zapodał na obiad ![]() ![]() oczywiście byly pampki ale tylko rozmiar 3 ![]() ![]() ![]() Cestusia , ja pisałam do S tylko o próbkę, bo nie zakwalifikowali mnie do kampanii, napisali że pod koniec lutego będzie rozsyłka ![]() a Ty dostałas całą pakę ? przyznam że do S zapisałam sie własnie głównie dla kampanii pieluszkowych, bo to jakby nie patrzył bardzo przydatne a nie jakieś tam ptasie mleczko czy kostki do wc ![]() tak miałam taką samą akcję jak Kasiulka, Veronka, Cestia, tyle godzin bez rozwarcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Zakorzenienie
|
tyle zachodu z tymi porodami
![]() mam na pieńku z córką ![]() ![]() ![]() ![]() noszę już soczewki, ale tylko na 1 oko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
wstałam godzinę temu, dziecka jeszcze nie ma, myślę że do 18 dojadą...
Widzę że Was na wspominki wzięło... ![]() ![]() My wniosek składamy 1 marca. I nawet nie wpisuję więcej niż tego przedszkola koło nas, bo do każdego innego mamy za daleko ![]() Idę się ogarnąć, bo sterczący włos, szlafrok i te sprawy królują ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- jestem ![]() Z ręcznikiem na włosach ale przynajmniej ubrana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Zakorzenienie
|
ja też jestem. funkcjonuję dzięki proszkom
![]() ![]() jak mi pan doktor na uszy nacisnął to zobaczyłam świeczki w oczach ![]() ![]() a moje chore dziecko lata jak fryga. babka zapisała jej pulneo, rutinaceę i neosine. poza tym pierwsza porcja kału spadła. wyjęłam śpiwór z wózka, pierze się właśnie -bo jakoś nie mam złudzeń,że od poniedziałku przełożę go na sanki żeby do przedszkola dojechać ![]() Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-02-17 o 16:39 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3230 |
Zakorzenienie
|
oj jowiszku nie wesoło /wzięło cię na maksa
a co ci lekarz stwierdził zdrowiej szybciutko |
![]() ![]() |
![]() |
#3231 |
Zakorzenienie
|
no a ja wlasnie wrocilam z kontroli u endokrynologa, za miesiac nastepna
![]() wyniki mi sie pogorszyly troche, mimo brania leku, wiec mam teraz zwiekszyc dawke do 1,5tabletki dziennie,zeby pobudzic ta tarczyce do roboty. dziecko moje sie wybawilo w tym czasie na placu zabaw. na przeciw lekarza jest galeria, a w niej wlasnie takie pietrowe ze zjezdzalniami itp....no i darmowe heh, takze poprosilam mame, zeby z nim chwile posiedziala, jak ja pojde do lekarza. jak zwykle musialam buty sciagac i wchodzic do srodka, bo wyjsc nie chcial. |
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Zakorzenienie
|
O tak kuruj się biedna Jowiszkowa
![]() Wiecie co, zeżarłam dziś po raz pierwszy białego michaszka - boski! ![]()
#3233 |
Zakorzenienie
|
uff
mały spacyfikowany, jak zwykle trudno przemówić mu do rozsądku ale troszkę oglądanie noddiego, i spółki przemawia siedzi i gapi sie w tv ![]() dziś odwiedziła mnie mama z ojczymem, wizyta o niebo lepsza, bo ojczym troszkę poganiał babcię do zabaw z wnuczkiem ![]() ![]() ![]() popiłam szklankę maślanki,pychota, nawet nie wiedziałam że takie cos produkują w tż miejscowości ![]() ![]() Wersta ja zauważyłam , że Miki też bada na ile może sobie pozwolić jak w końcu jestem stanowcza, krzyknę, tupnę, to stuli uszka po sobie i zasypia ekspresem, tak było i dziś jak zaczął wymyślać co by zjadł na obiad jak podałam kluski śląskie z sosem to mówił że blllleeee jak wypie..... zawartość rozgrzebanego talerza, to potulnie zwinął pieluszkę i poszedł na łóżko spać ![]() o Veronka to nieciekawie z tą tarczycą, trzymam kciuki żeby to tylko podczas ciąży jej rozregulowanie sie odnotowywało ![]() o Jowiszku ale Ciebie zmogło dobrze w sumie ze Igusiowej lekko się dzieje z chorobą ps. pamiętaj że antybiotyki nie lubią kefirów, od razu, czekaj ileś z ich wypiciem od podania bo nie zadziałają ![]() Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-02-17 o 18:34 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3234 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też soczewkowa jestem i to od tak dawna, że nie pamiętam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Zakorzenienie
|
to co ma moje dziecko ?
![]() u mnie najdłuższe (bo niestety to nie był taz, raczej naście) histerie trwają po 40min. te krótkie to luzik ![]() czuję już pojedyńcze kłucia w uszach. lecę się myć zaraz, zanim zacznie mną telepać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 |
Zakorzenienie
|
o raju, ale Was wzięło na wspomnienia... a ja napominam towarzystwo, bo są tu osoby, dla których ta przyjemność nie jest li tylko kwestią wspomnień, ale dość realną perspektywą
![]() mnie niby kurde groził poród przedwczesny, a jakoś po całej nocy skurczy rozwarcie nie chciało się ruszyć... ja, naiwna, byłam przekonana, że już końcówka tuż tuż... a to był dopiero początek... po przebiciu pęcherza zobaczyłam wszystkich świętych.. no i poszło... ale przy drugim ponoć łatwiej.. (znajoma urodziła w domu, bo karetka nie zdążyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() niezłe Sosno może i u mnie też szybko pójdzie w czerwcu ![]() hm ![]() może moj tż w genach ma położnictwo, bo taboretowa położną była przez całe życie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() może jednak lepiej nie, bo jemu słabo sie poprzednim razem robiło jak miał pępowinę przeciąć a cały poród jakoś asystował ![]() ja jestem zawiedziona że nadal nie wiem naocznie jak Miki sie ze mnie wykluwał następnym razem jestem za lustrem z przodu żebym mogła wszystko dokładnie obserwować ![]() ![]() ![]() łudzę sie głupią nadzieją, że może za drugim razem będzie łagodniej ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3238 |
Zakorzenienie
|
to pomysl, jak dopiero ja to sie musze o to modlic hehe. ale nie ludze sie jednak tym, ze pojdzie szybciej i latwiej, bo jak Kristi mowila, wcale nie musi byc szybciej, na pewno inaczej
|
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Zakorzenienie
|
no wiesz Veronka
ten głos rozsądku gdzieś mocno stłamszony , zepchnięty do podziemia mózgowego ![]() ![]() człowiek pociesza się jak może ![]() ![]() w końcu i tak innego wyjścia z tej sytuacji nie ma ![]() ![]() bo na cc na własne życzenie się nie piszę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem każdy poród jest inny //może być podobny ale nie taki sam
Ale trzeba zawsze byc dobrej myśli że ten akurat będzie o niebo lepszy ![]() ![]() ![]() ![]() ja też mam okulary do chodzenia według potrzeby przypominam sobie o nich gdy mnie boli głowa albo zlewają mi się literki na kompie powinnam iść do kontroli ale w sumie nie wiem kiedy miałam iść więc zapytam o nią dopiero jak pójdę w marcu z Krystianem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.