Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-18, 10:31   #3211
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

łądna fajna i prosta tunika.Ja kupiłam sobie taką kieckę na te 2 bale http://allegro.pl/ciazowa-sukienka-g...360485653.html
Mam nadzieję,że coś wymyślę z niej jeszcze,bo w pzredszkolu jest bal karnawałowy i rodzice też się przebierają

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 10:34   #3212
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

bardzo fajna ta kiecka

ja stwierdziłam ze w tej wyglądam najlepiej,
czyli czarnej i dopasowanej,

bo ma jeszcze szarą i taka bardziej obszerną i wydaje mi się że w tamtej gorzej
Stary 2010-12-18, 10:36   #3213
Ahtaga
Wtajemniczenie

Witajcie. Strasznie dawno pisałam, ale podczytywałam Was w przerwach na odpoczynek od nauki do mgr no i obroniłam Teraz mam nareszcie czas na rozglądanie się za rzeczami dla dziecka z tym, że jeszcze nie znam płci Na połówkowym lekarz powiedział, że trudno stwierdzić... No i teraz czekam do 30tyg. Oglądając i czytając o Waszych zakupach dziwnie się czuje, jak odludek bo jedyne co mam to 5 próbek pampersów
W najbliższym czasie mam zamiar zrobić w pierwszej kolejności zakupy dla siebie, czyli koszule do szpitala, majtki siateczkowe, podkłady itp. A w lutym wyprawkę dla dziecka.... no chyba, że nie wytrzymam i kupię wcześniej

Co do zdrowotnych tematów to od miesiąca biorę Cordafen... brzuch mi twardnieje. Ostatnio jak się położyłam do badania u lekarza to miałam brzuch miękki, a w trakcie badania już się spiął. Lekarka powiedziała, że wrażliwa macica no i trzeba brać Cordafen. Mam nadzieję, że nie będzie miał wpływu na dziecko
Jeszcze chodzę do pracy, ale od stycznia lekarka już wygania mnie na L4 i pewnie już tak będzie. I tak nie myślałam, że tak długo będę chodziła do pracy. Termin mam na 4 kwietnia

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 11:01   #3214
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

a ja własnie wygrałam dla mojej niusi 3 sukieniunie
http://allegro.pl/sztruksowa-sukiene...364294186.html
http://allegro.pl/sukieneczka-disney...364294132.html
http://allegro.pl/sukieneczka-next-i1364294051.html

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 11:15   #3215
Jok3r
Zadomowienie

[QUOTE=trzyrazyi;23845013]
Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Przed ciaza spalam tylko i wylacznie na prawym boku, w czasie ciazy jakos tak podswiadomie zaczelam na lewym spac, ale ostatnio bardzo mi nie wygodnie i znowu wrocilam do spania na prawym. Tylko, ze notorycznie budze sie nad ranem, maly sie wierci, a mnie caly bok boli, wiec zmusza mnie tak jakby mala paskuda to przeturlania sie na lewy

hihihiih To juz malenstwo rozdaje karty hihihi.....i dryguje nami od poczatku

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Mysle wwlasnie o buzz3....ma pompowane kola i popytalam znajomych ktore go maja to sobie chwala...dobrze sie jedzi gdyz to kolko z przody jest mniejsze i lepiej skretne.....myslalam tez o maxicosi wozku ale czasami te przednie kola sie zacinaja i o wiele ciezszy jest......takze na pewno quinny kupie czekam tylko na jakies promocje.....kurde ale ci sie udalo z tym fotelikiem kupic nie drogo ....ja narazie patrze i tak kolo 100 funtow trzeba dac....no ale bedzie bezpiecznie .....

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

A o co chodzi z tym klubem jak mozna spytac??/
W 2 cz watku zalozylysmy klub, zeby moc sobie pisac o sprawach, ktorych nie chcemy ujawniac swiatu. Byl tez pomysl, zeby sie tam calkiem przeniesc i miec z glowy podczytywaczy, ale ostatecznie tam sobie piszemy o sparwach bardzo priv, a tu ogolnie. Natomiast, zeby sie dostac tzreba z nami troszke pobyc i sie czesto udzielac, dac sie poznac itp. Ogolenie wzbudzic nasze zaufanie , bo po powstaniu klubu nagle pojawilo sie chyba z 15 nowych os, ktore nagle chcialy do nas dolaczyc, bo caly czas nas czytaja, ale cos tam bla bla bla. Tylko, ze nie minelo pare dni i te os poznikaly. Wiec wymyslilysmy, ze zanim przyjmiemy kogos do grona wtajemniczonych to os zainteresowana musi spelnic ww kryteria

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
To nie jest tak do końca, bo ja jestem ciekawa w pewnym sensie opowieści porodowych,
lubię wiedzieć co mnie czeka,
tak już mam, że nie wiedza wpędza mnie w strach,

i bardziej mi chodzi o informacje typu organizacyjno techniczne, konkrety,
czyli jak to wygląda w naszym szpitalu,
jak wyglądają poszczególne zabiegi itp.

I oczywiście takich opowieści słucham tylko od osób, którym ufam, siostry, siostry tż, przyjaciółki.

I przecież wiadomo, że wśród tych opowieści pojawia się zawsze coś nie przyjemnego, czasami bardzo, co nie jest dla mnie zaskoczeniem.

Ale wczoraj ta laska, nie powiedziała mi tekstu w stylu mój poród wyglądał tak i tak i było strasznie
ale ona do mnie się zwróciła personalnie
ty się rozczarujesz, ty się przekonasz jak to strasznie, jakie to okrutne itp

I to mnie to zdenerwowało, sama nie wiem czemu.
Ja mam podobnie. Nie interesuja mnie typowe opowiesci tylko wlasnie ta techniczna strona. Dlatego akurat bardzo cieszylam sie z relacji szwagierki, bo ona nie opowiadal mi calej akcji, zeby mnie nastarszyc, wrecz zaznaczala, ze w moim przypadku to czy tamto moze przebiegac zupelnie inaczej, ale opisala od momenty przyjecia na oddzial co jej robili, jak sie czula, jak to wszystko odbierala, co miala liczyc, opisywala rozne stadium bolu, zanieczulenie no wszystko krok po kroku. I teraz jestem spokojna, bo jak wepchna mi igle w reke to bede wiedziala, ze to wenflon, jak pojade na sale i beda kazali zrobic mi koci grzbiet to bede wiedziala, ze mam sie max zgiac do przodu, zeby podali mi znieczulenie. jak poczuje cieplo w nogach tz, ze znieczulenie zaczyna dziala itp itd. I na parwde moze to jeszcze za wczesnie, ale nie denerwuje sie poki co tym wszystkim zwalszcza teraz jak bede rodzic w wypasionym szpitalu,a personel znam, bo jak lezalam na patologii to nie mogla powiedziec zlego slowa na pielegniarki. Tak samo na noworodkach szwagierka bardzo sobie chalila personel.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 11:23   #3216
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawiłam swój wieszak w Szafie,
w tej tuniczce z allegro za 29zł,

zobaczcie
http://www.wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=21259
ślicznie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Witajcie. Strasznie dawno pisałam, ale podczytywałam Was w przerwach na odpoczynek od nauki do mgr no i obroniłam Teraz mam nareszcie czas na rozglądanie się za rzeczami dla dziecka z tym, że jeszcze nie znam płci Na połówkowym lekarz powiedział, że trudno stwierdzić... No i teraz czekam do 30tyg. Oglądając i czytając o Waszych zakupach dziwnie się czuje, jak odludek bo jedyne co mam to 5 próbek pampersów
W najbliższym czasie mam zamiar zrobić w pierwszej kolejności zakupy dla siebie, czyli koszule do szpitala, majtki siateczkowe, podkłady itp. A w lutym wyprawkę dla dziecka.... no chyba, że nie wytrzymam i kupię wcześniej

Co do zdrowotnych tematów to od miesiąca biorę Cordafen... brzuch mi twardnieje. Ostatnio jak się położyłam do badania u lekarza to miałam brzuch miękki, a w trakcie badania już się spiął. Lekarka powiedziała, że wrażliwa macica no i trzeba brać Cordafen. Mam nadzieję, że nie będzie miał wpływu na dziecko
Jeszcze chodzę do pracy, ale od stycznia lekarka już wygania mnie na L4 i pewnie już tak będzie. I tak nie myślałam, że tak długo będę chodziła do pracy. Termin mam na 4 kwietnia
no witaj lepiej brać leki i odpoczywać dzidzi to na pewno nie zaszkodzi a wręcz wam pomoże

śliczne zajrzyj do klubu

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 11:29   #3217
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Kurka ostatnio spedzilam w Rossmanie na dziale dzieciecym chyba z 40min i nie widzialam zadnych podkladow. One sa z pieluchami czy gdzie?
Witajcie

Jok3r te podkłady sa właśnie na dziale pieluszek, wyglądają jak pieluszki
Tez wczesniej szukałam na dziale z kosmetykami niemowlęcymi

Co do porodu, dziewczyny drogie nie stresujcie się, ja mam córcie i porodu nie wspominam źle, mimo, że był wywoływany
W sumie na sali porodowej spędziłam 12 godzin.
O 10 zeszłam na salę i podłączali mnie do oksytocyny, do 18 zero postepu, więc położna przebiła błony i odeszły wody. Wtedy ruszyło sie rozwarcie. Do 21 jakoś dawałam radę ale poprosiłam o znieczulenie zewnatrzoponowe, a 0 21:55 córcia była juz na swiecie.
W sumie to pewnie bym dała rade bez znieczulenia, ale po podaniu zero bólu rozmawiałam i żartowałam z lekarzem i położna, nie odczuwałam bólu przy szyciu( musiałam bys nacięta, córcia spora się urodziła)
Krwi żadnej nie widział, także poród wspominam miło Najważniejsze, że córcia sie urodziła zdrowa
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 11:50   #3218
Jok3r
Zadomowienie

No to musze koneicznie odwiedzic Rossmana, a sluchajcie czy to znieczulenie to moze byc tylko to w kregoslup?, bo co prawda pewnie odczuwa sie go jak zastrzyk aczkolwiek podobno troszke boli na poczatku.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 11:56   #3219
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Dziś z rana poleciałam do lumpa. no i skusiłam się na kilka ubranek
Razem 45zł.
super

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja mam po wszystkim....
czy to chleb, lody ,czekolada czy obiad
co bym nie zjadla to zgaga! a w nocy wstalam z uczuciem jakby ktos mi kwas wlał do gardła;/
nic nie pomaga, ani mleko ani migdały, a rennie itp na chwile... ;//
ojj biedactwo mnie na szczęście na razie zgaga nie dotyczy , znajomej od koleżanki pomagało tylko spanie w prawie siedzącej pozycji a w dzień chyba mąkę ziemniaczaną popijała robiła się taka zawiesina ala smecta, ale to info z drugiej ręki więc nie wiem na ile skuteczne

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
mi właśnie listonosz przyniósł pościel Ben 10, na prezent dla chrześniaka tż. kupiliśmy co prawda prezent wcześniej, on ma 7 lat, kupiliśmy scrable dla dzieci , w sumie 105 zł, i teraz tą pościel dołożę (80zł) więc myślę że starczy,będzie prezent za 200;/
tylko wiem że tz sie wkurzy jak zobaczy, dlatego dopiero w wigilie mu pokaże tą pościel. bo jego chrześniak rok temu podsumował prezent od tż następująco: taki gówniany prezent to na pewno Krzysiek przyniósł. no i tż się wkurzył. mnie też to uraziło. ale dzieciak nie szanuje niczego, jest pupilkiem w rodzinie tż n o i jedyny jak na razie wnuk moich teściów, którzy żadnych wad dzieciaka nie widzą.
wiem że nie zasłużył na tą pościel, jak dla mnie to na nic nie zasłużył. ale nie wiem co mną powodowało ze ja kupiłam;/ zresztą rodzice tez wytwarzają taka atmosferę żeby dawać dziecku, dlatego bym nie chciala zeby brat tz byl chrzstnym, bo bedzie wyliczal ile jego syn od tż dostał, masakra, taki typ czlowieka
temu małemu o się tylko rózga należy

kampasiula
slicznego masz aniołka w rodzinie

gosiawolna uważaj na siebie i dużo wypoczywaj

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość

Zachecona wczorajszymi postami o zakupach byłam dzisiaj w Rossmanie i zakupiłam pieluszki Babydream 2-5kg 28 szt za 13 zł, chyba była promocja, oraz podkłady do przewijania maleństwa.
czas się przejść do rossmana

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
cześć mamuski, troszke mnie tu nie było
bylam w srode u gina, wszystko dobrze, nasza niuńka waży już 1300g
tylko nie dała sobie buzki sfotografowac - cwaniara mała

ja sie tak ostatnio z TZ zastanawialam do kogo nasza cora bedzie podobna, jakie bedzie miala usta jakie oczy, nosek. włoski
kurde ciekawa jestem bardzo

super że wszystko ok
my też się ostatnio zastanawialiśmy jak nasze słoneczko będzie wyglądało

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

ja jestem pewna że wszystkie nasze dzieciaczki marcowo- kwietniowe będą najśliczniejsze na świecie i zdrowiuteńkie jak rybki
no ba

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
jak dobrze byc znow z Wami wiec tak wczoraj poszlismy do nowego gina (znajomy kolezanki) na dodatek pracuje w szpitalu gdzioe chcemy urodzic dzidzie zrobil mi cytologie i powiedzial ze lek ktory mialam zapisywany poprzednio pimafucin to dziala na grzybki i zoltawe uplawy dostalam macmiror comlpex globulki 12sztk. ogolnie wrazenie spoko musze lykac zelazo ( a jednak!!) i potas ze wzgledu na dolna granice a najsmieszniejsze bylo jak zrobil usg i pokazywal nam nosek i dziurki i serducho tak fajnie wytszko na dodatek 2 razy mierzyl malo bo wydawal mu sie za duza i Emilka ma 1561 g !! mowi ze dosc spora jest no ale my oboje grubo ponad 3kg bylismy z tż dostalam skeirowanie na oksytocynaze bo zauwazly jakies zmiany na lozysku i za 2 tyg mam powtorzyc badanie dzis pod wplywem jednej z Was pojechalam do H&M i faktycznie sa mega wyprzedaze wiec po kupial male troche ciuszkow dla siebie nic nie upatrzylam na ciazowy fajnego mierzylam co prawda dresy ciazowe za 4o zl ale bez szalu niestety biustonosze nie sa przecenione (ciążowe) a jutro czeka nas malowanie w domu
super że wszystko ok
no to mamy małą faworytkę odnośnie wagi

ja też byłam w H&M i kupiłam małej dwie pary majtek z farbankami na lato, boskie są

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Hej kochane ja już w domku miałam pisać ze szpitala ale większość czasu przespałam a no i przyznaję się, że nie dam rady was szybko nadrobić ale będę się starać
dobrze że już wróciłaś

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
kampasiula ale Wy śliczne jesteście!

Dziewczyny,Wam też tak puchną nogi? :/
ojj puchną wczoraj butów nie umiałam zapiąć

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
t

dziewczyny mam pytanie odnośnie wzrostu VAT-u od nowego roku, wzrasta na wszystkie art.dziecięce czy tylko na ciuszki??????? ja myślałam że na ciuszki, ale dziś odpisali mi ze sklepu wózkowego, że od stycznia wózki będą droższe bo wzrasta VAT i zgłupiałam...... :-/

iweczka
vat wzrasta na wszystko z 22% na 23% a na ciuszki dla dzieciaków z 7% na 23%

Cytat:

Byłam dzisaj u gin,
jak zwykle miałam usg,
tż też był,

mała waży już 940g
prawie kilogram,
długości mój gin już nie podaje,
tż był w szoku że ona juz tak daleko sięga,
tzn. jakieś 6 cm za pępek.

super że wszystko u córy ok

Cytat:
T

Ale wczoraj ta laska, nie powiedziała mi tekstu w stylu mój poród wyglądał tak i tak i było strasznie
ale ona do mnie się zwróciła personalnie
ty się rozczarujesz, ty się przekonasz jak to strasznie, jakie to okrutne itp

I to mnie to zdenerwowało, sama nie wiem czemu.

Izuś
nie przejmuj się wariatką
slicznie wyglądasz w tunice

śliczne i jak tanio

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 11:57   #3220
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
No to musze koneicznie odwiedzic Rossmana, a sluchajcie czy to znieczulenie to moze byc tylko to w kregoslup?, bo co prawda pewnie odczuwa sie go jak zastrzyk aczkolwiek podobno troszke boli na poczatku.
Lekarz chyba znieczula skórę jakimś sprayjem ( juz nie pamiętam), jak by bolało wkłuwanie po bym zapamietała.

Teraz nie wiem czy będę brała, to zalezy czy tez będzie wywoływany poród. Jesli tak to chyba poproszę o znieczulenie.
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 12:09   #3221
n.ik.a
Zadomowienie

Jok3r teraz jak leżałam w szpitalu to trzy koleżanki z sali szły na cesarkę i dwie miały to znieczulenie w kręgosłup (jedna cukrzycowa) trzecia miała znieczulenie ogólne bo jakiś płytek miała mało, czy coś tam wszystkie szczęśliwie urodziły fajne i duże dzieciaczki

a dziewczyny musicie mi doradzić i wyjaśnić jedną kwestię. a mianowicie 27 mam kontrole i do tego czasu ma zrobić morfologię (bo wyszła mi anemia ciążowa i dostałam jakiś tam lek) oraz test obciążenia glukozą 50 g. tylko, że ja w piątek 24 grudnia zaczynam 24 tydzień (ale fajnie się złożyły daty) czy to nie będzie za wcześnie....boję się, że jak pójde tego 27 to mogę nie zdażyć z wynikiem bo wizyta tego samego dnia. help

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-18, 12:24   #3222
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
a dziewczyny musicie mi doradzić i wyjaśnić jedną kwestię. a mianowicie 27 mam kontrole i do tego czasu ma zrobić morfologię (bo wyszła mi anemia ciążowa i dostałam jakiś tam lek) oraz test obciążenia glukozą 50 g. tylko, że ja w piątek 24 grudnia zaczynam 24 tydzień (ale fajnie się złożyły daty) czy to nie będzie za wcześnie....boję się, że jak pójde tego 27 to mogę nie zdażyć z wynikiem bo wizyta tego samego dnia. help
za wczesnie na co?
Ja robilam glukoze 50 g tydzien temu, czyli w 22 tc
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 12:44   #3223
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze nie słysząłam żeby w inne miejsce niż kręgosłup ale wolę taki chwilowy ból niż skurcze chyba

Cytat:

ja robiłam w 23 tygodniu lekarz nic nie mówił

Stary 2010-12-18, 12:44   #3224
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Jok3r teraz jak leżałam w szpitalu to trzy koleżanki z sali szły na cesarkę i dwie miały to znieczulenie w kręgosłup (jedna cukrzycowa) trzecia miała znieczulenie ogólne bo jakiś płytek miała mało, czy coś tam wszystkie szczęśliwie urodziły fajne i duże dzieciaczki

ja u siebie na wynik glukozy czekałam 4 dni
maz na grupe krwi czeka tydzien bo w koncu sie zmobilizował i w zeszły poniedziałek polazl na badanie

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 12:54   #3225
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
ja też bym chciała do klubu - jestem z wami hmmm jakoś chyba też od września/października

i ja też jeśli można ja jestem z wami też już długo .

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość

no to witam w gronie nie znających jeszcze płci ... u nas też na usg tym połówkowym trudno było stwierdzić

urocze sukienki, najbardziej podoba mi się ta z jeansu oraz ta jasna z kangurkiem

a ja zaraz obiadek, czekam na TŻ -jeszcze nie wrócił a potem zakupy-market.
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 13:20   #3226
n.ik.a
Zadomowienie

Olusiaa_ Eirene1987 dzięki dziewczyny pozbieram się w tygodniu do kupy i przejdę do przychodni (u siebie mam dwie) i zapytam kiedy mogę przyjść na tą glukozę, żeby mieć wynik na 27.12

siedzę właśnie na allegro i szukam czegoś fajnego...sama nei wiem czy coś dla niuniu, czy dla siebie a może coś do domu męża wysłałam na świąteczne zakupy, więc nie pozostaje mi nic tylko czekać na telefon od niego z pytaniem: kochanie które wybrać? a takie to może być? jest jeszcze to - może lepsze?a ten płyn to jaki miał być?

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 14:21   #3227
diatoma
Zadomowienie

witam
ja już jestem u rodziców z miesiac nie byłam. namówiłam tż na wyjazd do h&m do płocka, co prawda nie duży jest ale są tez inne sklepy a myśle ze wyprzedaże sa wszedzie? no tak sie napalilam na spiszki z h&m ze obłęd:p
pozdrawiam i będę was podczytywać, postaram się odzywać,ale tyle się dzieje już się odzwyaczilam od towarzystwa caly dzien

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 14:36   #3228
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Olusiaa_ Eirene1987 dzięki dziewczyny pozbieram się w tygodniu do kupy i przejdę do przychodni (u siebie mam dwie) i zapytam kiedy mogę przyjść na tą glukozę, żeby mieć wynik na 27.12

u mnie wyniki glukozy są w ten sam dzień
Stary 2010-12-18, 15:21   #3229
Milena87
Raczkowanie

witam dziewczyny jestem załamana - pocieszcie mnie troche wczoraj byłam na usg4d w poznaniu. moj gin wysyla tam pacjentki i dostaje opis z tego badania czy z dzidzia ok. Babka ktora to badanie robiła była małomówna na zasadzie że "bada. opisze a lekarz omówi". Zbadała mi ilość płynu owodniowego i wynosi on w 26 tc 18 cm, i skomentowała że to za dużo i może dojść do przedwczesnego porodu. Potem powiedziała że moja córa ma za bardzo opity żołądek i cały czas go badała. Ja bardzo sie zdenerwowałam, po czym pod koniec badania stwierdziła że żoładek juz jest prawidłowych rozmiarów ale napisała adnotacje do mojego lekarza zeby kontrolował. Wizytę mam dopiero w poniedzialek u mojego gina a teraz strasznie sie martwie i chyba oszaleje do tego czasu, naczytałam sie o wielowodziu, że może być spowodowana wadami u maluszka albo cukrzyca ciezarnej (cukier w normie). w 19 tc też miałam robione usg 4 d u innego lekarza i nie stwierdził nieprawidłowośći. Dziewczyny czy ktoraś z was ma albo miała podwyższoną ilość wód (AFI)?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-18, 15:53   #3230
87czarna
Zakorzenienie

Milena87 ja się w ogóle nie orientuje w temacie. Nie denerwuj się na zapas,przeczekaj do poniedziałku i lekarz wszystko Ci wytłumaczy.Wcale nie musi to oznaczac czegos złego!

Wróciłam z zakupów W sklepach wszystko poprzebierane...na szczęscie udało mi się kupic prezent dla mamy,małe rampersiki,czapeczkę i rękawiczki z H&M dla córci Zakupy mnie 'dotelniają'

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 16:17   #3231
iizabelaa
Zakorzenienie

Milena87
ja nawet nie wiedziałam, że bada się coś takiego jak ilość wód

Nie martw się, na pewno wszystko będzie ok
Stary 2010-12-18, 16:28   #3232
Eirene1987
Zakorzenienie

Milena87 najważniejsze żebyś nie panikowała teraz do poniedziałku tylko 2 dni zobaczysz lekarz cię uspokoi a neta nie czytaj bo zwariujesz, będzie dobrze

Stary 2010-12-18, 16:30   #3233
Milena87
Raczkowanie

bada sie moze tylko na usg trójwymiarowym ale sie bada. do poniedzialku chyba zwariuje ze zmartwienia.

Ale dziękuję dziewczyny
Stary 2010-12-18, 16:55   #3234
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ego łap aniołka, dobra dziewczyny trzeba się zmobilozować żeby każda z nas chociaż była w rankingu

eguś i idź w wolnej chwili na wątek aniołkowy tam dzkiewczyny sobie klikaja , maja rózne ip ;-) wiec wskoczysz do rankingu
dziękuję zaraz spróbuję się tam wbić

Cytat:

Ja wczoraj jeszcze byłam na końcu rankingu
A dzisiaj ktoś mnie wyprzedził
bo mam 273 głosy
już aniołek poleciał

Cytat:
Wstawiłam swój wieszak w Szafie,
w tej tuniczce z allegro za 29zł,

zobaczcie
http://www.wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=21259
dodałam gwiazdki

śliczne i strasznie tanio

Cytat:
ja jak mialam w zeszłym roku operację, to się bałam tego znieczulenia ale nawet nie poczułam kiedy mnie ukula, może dobra pielegniarka była, ale naprawdę nic mnie nie bolało

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny jestem załamana - pocieszcie mnie troche wczoraj byłam na usg4d w poznaniu. moj gin wysyla tam pacjentki i dostaje opis z tego badania czy z dzidzia ok. Babka ktora to badanie robiła była małomówna na zasadzie że "bada. opisze a lekarz omówi". Zbadała mi ilość płynu owodniowego i wynosi on w 26 tc 18 cm, i skomentowała że to za dużo i może dojść do przedwczesnego porodu. Potem powiedziała że moja córa ma za bardzo opity żołądek i cały czas go badała. Ja bardzo sie zdenerwowałam, po czym pod koniec badania stwierdziła że żoładek juz jest prawidłowych rozmiarów ale napisała adnotacje do mojego lekarza zeby kontrolował. Wizytę mam dopiero w poniedzialek u mojego gina a teraz strasznie sie martwie i chyba oszaleje do tego czasu, naczytałam sie o wielowodziu, że może być spowodowana wadami u maluszka albo cukrzyca ciezarnej (cukier w normie). w 19 tc też miałam robione usg 4 d u innego lekarza i nie stwierdził nieprawidłowośći. Dziewczyny czy ktoraś z was ma albo miała podwyższoną ilość wód (AFI)?

ooooo a ja nawet nie wiedzialam, że coś takiego badaja i też byłam na 4D a nic mi nie mówili, nie martw się na zapas, jak ta lekarka taka małomówna była, to się nią nie przejmuj bo napewno się okaże, że Twój lekarz powie że wszystko ok

Klikam Wam dziewczynki na zmianę w aniołki, juz poszło do Izy, Tity, Montii teraz bedzie do Eirene
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 17:11   #3235
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Klikam Wam dziewczynki na zmianę w aniołki, juz poszło do Izy, Tity, Montii teraz bedzie do Eirene
ja w twój też kilkam
Stary 2010-12-18, 17:13   #3236
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
bo mam tylko 159 głosów i chyba za mało z różnych IP, ale to nic, ważne, że są od nas dwie w rankingu Monti i Tity, niech chociaż one coś wygrają
ego_ego kliknęłam

anika - super kiecki

[QUOTE=Jok3r;23847440]
Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość

W 2 cz watku zalozylysmy klub, zeby moc sobie pisac o sprawach, ktorych nie chcemy ujawniac swiatu. Byl tez pomysl, zeby sie tam calkiem przeniesc i miec z glowy podczytywaczy, ale ostatecznie tam sobie piszemy o sparwach bardzo priv, a tu ogolnie. Natomiast, zeby sie dostac tzreba z nami troszke pobyc i sie czesto udzielac, dac sie poznac itp. Ogolenie wzbudzic nasze zaufanie , bo po powstaniu klubu nagle pojawilo sie chyba z 15 nowych os, ktore nagle chcialy do nas dolaczyc, bo caly czas nas czytaja, ale cos tam bla bla bla. Tylko, ze nie minelo pare dni i te os poznikaly. Wiec wymyslilysmy, ze zanim przyjmiemy kogos do grona wtajemniczonych to os zainteresowana musi spelnic ww kryteria

Ja mam podobnie. Nie interesuja mnie typowe opowiesci tylko wlasnie ta techniczna strona. Dlatego akurat bardzo cieszylam sie z relacji szwagierki, bo ona nie opowiadal mi calej akcji, zeby mnie nastarszyc, wrecz zaznaczala, ze w moim przypadku to czy tamto moze przebiegac zupelnie inaczej, ale opisala od momenty przyjecia na oddzial co jej robili, jak sie czula, jak to wszystko odbierala, co miala liczyc, opisywala rozne stadium bolu, zanieczulenie no wszystko krok po kroku. I teraz jestem spokojna, bo jak wepchna mi igle w reke to bede wiedziala, ze to wenflon, jak pojade na sale i beda kazali zrobic mi koci grzbiet to bede wiedziala, ze mam sie max zgiac do przodu, zeby podali mi znieczulenie. jak poczuje cieplo w nogach tz, ze znieczulenie zaczyna dziala itp itd. I na parwde moze to jeszcze za wczesnie, ale nie denerwuje sie poki co tym wszystkim zwalszcza teraz jak bede rodzic w wypasionym szpitalu,a personel znam, bo jak lezalam na patologii to nie mogla powiedziec zlego slowa na pielegniarki. Tak samo na noworodkach szwagierka bardzo sobie chalila personel.
jokr ja już z wami pisze chyba od połowy/końca września (jakoś po slubie zaczęłam) już nie pamiętam i udzielam się.......
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 17:14   #3237
iizabelaa
Zakorzenienie

Przejrzałam to co dostałam z usg 4d i nigdzie nie mam nic oznaczonego AFI
Stary 2010-12-18, 17:18   #3238
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

jokr ja już z wami pisze chyba od połowy/końca września (jakoś po slubie zaczęłam) już nie pamiętam i udzielam się.......
to napisz do blackrose4u o zaproszenie, bo tylko przez zaproszenie możesz sie tam dostać

dzięki dziewczynki za kliki, ja ciągle klikam

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Przejrzałam to co dostałam z usg 4d i nigdzie nie mam nic oznaczonego AFI
ja tez przejrzałam i mam AFI norma ale jakby Milena nie napisała o tym to bym nawet nie wiedziała co to
Stary 2010-12-18, 17:56   #3239
patrycja_22
Rozeznanie

Witam kochane
Dzisiaj mam dzień pełen przygód i to niefajnych niestety
Rano przed wejściem do szkoły wyrżnęłam orła na szczęście upadłam na łokieć i pupę. Boli do tej pory. Jakiś chłopak mnie pozbierał. Wystraszyłam się czy z dzidziusiem wszystko dobrze Uważam jak chodzę ale wejście do szkoły jest wyłożone płytkami, na których jak się okazało jest lód. Szkoła powinna zadbać o to żeby to było posypane piaskiem jak im się już płytek zachciało kłaść Ciśnienie mi strasznie podskoczyło a co gorsza zajęcia miałam w bardzo małej i dusznej sali i po dwóch godzinach musiałam dzwonić po tż żeby mnie zabrał do domu bo mi się tam słabo zrobiło. Pojechałam do domu ale musiałam jeszcze wrócić na godzinę bo miałam ważne zajęcia i znowu było to samo było mi słabo i robiło mi się ciemno przed oczami, ledwo co wytrzymałam. Najgorsze jest to, że jutro znowu mam w tej sali zajęcia

Poklikam zaraz wasze aniołki bo dzisiaj nie klikałam nic

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2010-12-18 o 17:57
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 18:02   #3240
ego_ego
Wtajemniczenie

patrycja, ja bym poszła do dziekanatu złozyć skarge, niech to posypia czymś

a w sali nie ma okien, żeby otworzyć?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości