|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
| 23-24.07 |
|
5 | 29,41% |
| 30-31.07 |
|
4 | 23,53% |
| 6-7.08 |
|
3 | 17,65% |
| 13-14.08 |
|
1 | 5,88% |
| 20-21.08 |
|
3 | 17,65% |
| 27-28.08 |
|
1 | 5,88% |
| Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
. Przestała kompletnie sygnalizować głód
|
|
#3212 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
Cytat:
Czekam z niecierpliwością na sprawozdanie Jak wrażenia twoje i MajiA my były u dentystki ![]() Rozwierciła ząbka żeby ropa spływała bo się nazbierało trochę i dlatego bolało i puchło. No i mamy myć zuby po każdym posiłku. Rozumiem że rano i wieczorem ale jakbym chciała Gabrysie po każdym jedzeniu ścigać do mycia to nie wiem kto by wcześniej oszalał |
||
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
o matko. misiek tez duzego sloika nie zje
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
no nie, powiedzcie dziewczyny ze wasze dzieci tez tyle zjadaja
tzn zdarza sie ze zje np 2/3 sloika ale zazwyczaj zjada caly
|
#3216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać jak sprawdzisz. Jestem ciekawa---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- oj tak brrrrrrrrrr.... Wczoraj już nie mogłam wysiedzieć w domu i wyszliśmy na spacer. Ubrałam Szymka jakbyśmy byli na Syberii. Kurtkę, kocyk i do tego mamy śpiworek z owczej wełny. Czapa i dwa kapturki (od bluzy i od kurtki), szalik.... Normalnie Syberia Tak mnie wszyscy straszyli, że sie w to wciągnęłam. Wsiadłam do windy a sąsiadka do mnie "niech Pani uważa, jest tak zimno, z takim maleństwem" i tak dalej Wyszliśmy za zewnątrz i byłam w szoku bo na słońcu było całkiem przyjemnie. Chodziliśmy po parku, potem dalej i dalej i doszłam do Blue City Pochodziliśmy po kilku sklepach, przebrałam, nakarmiłam i wróciliśmy W sumie nie było nas pół dnia.---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Musze Ci powiedzieć, że Maja wchodzi w życie pełna parą Kino, fitness Nic dziwnego, że dziewczyna sama chodzi ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
Czasem moczę ubranka a właściwie pieluszki w wodzie z sodą (do zlewu wsypuje kilka łyżeczek 3-4 i zalewam ciepłą wodą). Moczą sie a potem wrzucam je do pralki z normalnymi ubrankami. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- u nas też taki słoiczek na dwa dni (jeśli daję słoik) ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- podczas snu Szymek przekręca się na brzuszek. Tak od 1-2tygodni. U Was tez tak jest? ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- w tym tygodniu Szymek podniósł się na kolana. To przygotowanie do raczkowania. Stoi na kolanach i się buja do przodu i do tyłu Mamy ubaw |
|||
|
|
|
#3217 | |
|
Zadomowienie
|
itakasia - Kuba nie zje dużego słoika, starcza nam na 2 dni,
a tych przysmaków na dobranoc niestety nie lubi Cytat:
![]() Kuba też śpi na brzuszku, przekręca się chwilkę po tym jak go położę; no i powiem ci, że u nas przejscie od bujania na kolanach do raczkowania bardzo długo trwało - jakies 6tygodni, tzn. do takiego zapitalania po całym domu, bo "2 kroki" czyli ruszyc nóżką/rączką umiał wcześniej, ale tak zgrac wszysko, to mu troszkę zajęło; no ale każde dzieko różnie, może twojemu szybciej to przyjdzie; a bujanie jest śmieszne ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- a my bylismy dzisiaj u ... Logopedy z Kuba jak mu nie wymasuję wędziedłka, to będzie miał szparę (od razu sobie Karolaka wyobraziłam, fuuuuuuj, nie lubię szpar miedzy zebami) a masowanie nie jest fajnie |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze a mialam ci przypomniec o szpilkach ze dzisiaj beda ale widze ze pamietasz
daj znac jak bylo!itakasia to Zosia slicznie je moj mlody nawet pol sloiczka czasem nie zje dzidzia to tak jak moj Hubert ten moze 5 godzin nie jesc i sie nie upomni ja go pilnuje ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- olakola e tam szparki sa urocze a Kuba jest tak sliczny ze nic mu uroku nie odbierzehd no to mysle ze jakis czas zacznie raczkowac
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dzisiaj cudem zjadła 120g obiadku (mały słoik) i raz cyca, ale dziś idzie po bandzie :/. Będzie jeszcze deser i potem ciciuś na dobranoc.
|
|
#3220 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ipli platne 5zl, to poczekam do tej 22 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ostatni odcinek sie skonczyl jak jego zona wrocila ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- aaaaaaaaa o relacji zapomnialam napisac! Wiec tak bylo 2 dzieci juz chodzacych, troje raczkujacych(w tym Maja) oraz jedno lezace tylko dziecie(ale w przyblizonym wieku do naszych) Na matach duzych do yogi usadzilismy/polozylismy dzieci i one sie bawily a my wiadomo step out, hillback i te inne wiadomo kroki robilysmy, pozniej cwiczenia wzmacniajace, przysiady, wypady z obciazeniem na rekach, brzuszki tez z obciazeniem w sumie, tore zalezalo od tego ile nasz dziec wazy ;P Te chodzace dzieci juz nie chcialy byc obciazeniem i lataly za pilkami, Maja w sumie tez sie wyrywala Musze wam powiedziec, ze jestem w ogole dumna z Mai, w ogole nie boi sie obcych a malo tego lezie do nich i zaczepia, inne dzieci to siedzialy w miejscu a on tylko do nich podchodzila i wiadomo chciala albo "poglaskac" albo sie wspiac po nich jak po Sisco a w ogole pozniej jej pileczke dalam to sobie ja turlalam i raczkowala za nia po calej sali ogolnie bylo super, bedziemy chodzic na pewno Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2011-02-24 o 19:53 |
|||||
|
|
|
#3221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a u nas jakos szybko poszlo od tego stania na kolankach do raczkowania. moze z tydzien Cytat:
a Maja to aparatka
|
|||
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze oglądałam a jakies stronie typu online czyli było za darmo
Jak ja Ci zazdroszcze tego fitnessu. U nas w tej dziurze to moge pomarzyć o czyms takim.To Franek jest obżartuch bo n potrafi zjeśc nawet 250 ml zupki gotowanej przeze mnie. Może ona nie jest taka gesta, ale to i tak chyba sporo. olakola ja mam szpare między zebami
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie Hania Maja tez od jakiegos czasu sama sie przekreca na brzuszek i tak spi dluzej w sumie od tego momentu nawet
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co z tego jak i tak zbytnio nie tyje ![]() niezawsze zazdroszcze fitnessu... kurcze az sie rozejrze czy jest cos takiego w szcz. hd u nas jest to samo mala kleczu i buja sie w przod i w tyl mam nadzieje ze niedlugo ruszy z miejsca ![]() a moje dziecko przeszlo dzisiaj sama siebie. spala dzisiaj moze lacznie 20 min od 7:30. i to zasnela mi w samochodzie jak jechalam do sklepu :/ |
|
|
|
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
Co kraj, to obyczaj. Dzwoniła do mnie kuzynka, o której wam wspomniałam i jej położna kazała kąpać dziecko w wodzie z dodatkiem mleka i oliwy z oliwek. Ok, fajnie, bo dobrze nawilży i natłuści, ale ona nie kazała używaż żadnych kosmetyków do mycia
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia link do fitnessu
http://arkanafit.max.pl/MAMA_I_BOBAS-ab3-3-22.html
|
|
|
|
#3227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() niezawsze super z fitnessem
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze ciesze sie ze wam sie podobalo i strasznie zazdroszcze tego ze macie takie mozliwosci bo ja jedynie na spacer po lecie moge isc i miec oczy do okola glowy zeby jakas sarna an nas nie wskoczyla
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- niezawsze-super z tym fitnessem!!! dzieci mocno nie przeszkadzaly? moja Ada to by pewnie mi nic nie dala pocwiczyc )
|
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
tak, przez caly dzien :/ nie wiem co jej, rano nie moglam jej ululac, o 11 przyszla moja kolezanka, i mloda chyba z nadmiaru atrakcji nie chciala zasnac chociaz widac ewidentnie bylo ze jest spiaca. pozniej jechalysmy do sklepu, odwiedziny u znajomych powrot do domu po 18 i dopiero po 19 zasnela. mam nadzieje ze chociaz obudzi sie dopiero rano.
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa o tym wole nie myslec ale ostatnio 4 takie wielkie przebiegly jakies 10m za nami ze az sie zleklam a bigos wazniak sie wystrachal i uciekl do domu
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- bajka to naprawde kiepsko u nas trzy drzemki w ciagu dnia musza byc
|
#3233 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlaczego uwazasz, ze Ada by Ci nie dala? Anoxa sarny, dziki?? ale czad!!!!! Moze musicie drugiego psa do obrony przygarnac ?
|
|
|
|
|
#3235 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz częśto się wkurza, chciałby ale nie umie Zabawka poleci dalej i on w płacz taka się maruda zrobił Uśmiałam się z tej SZPARY ![]() Jak to teraz dobrze, że mamy dostęp do lekarzy, logopedów itd.Już na takim etapie mogą pomóc |
|
|
|
|
#3237 |
|
Zadomowienie
|
anoxa - fajnie masz z tymi sarnami, u nas to tylko szczekając burki i ich panie, które się drą na pół osiedla
ale się stąd wyniosę, też będą sarny i zające ... i samoloty (bo my się budujemy) |
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam, wiem co mówię
|
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kuba też marudził, bo chciał a nie wiedział jak ; a bujanie sobie nagraj na kamerkę, bo jest extra, a jak umie czworakowac to się już nie buja ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- a co a Alguien? bo strasznie dawno jej nie widziałam (czy przegapiłam coś???) |
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sie tylko forum czyta to sie przegapia wiele rzeczy ;p
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

. Przestała kompletnie sygnalizować głód 

Jak wrażenia twoje i Maji
Tak mnie wszyscy straszyli, że sie w to wciągnęłam. 

na ipli platne 5zl, to poczekam do tej 22
ostatni odcinek sie skonczyl jak jego zona wrocila 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)