mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-27, 14:30   #3211
agulan82
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

mam pytanie do doświadczonych mamusiek - czy bodziaki są trudne w użyciu? koleżanka mówi, że najlepiej koszulka i pajacyk bo bodzia przez główkę i ciężko
Ja mam tylko bodziaki, kocham je, uwielbiam są najbardziej praktyczną garderobą dziciecą jaką kiedykolwiek do tej pory ktos wymyslił. Nie ma problemu z wkładaniem przez główke, jesli sie boisz to na początek te z rozcięciami przy dekolcie lub całkiem rozpinane a po góra tygodniu bedziesz zmieniac bez mrugniecia okiem nawet te na napki prz dekolcie - zobaczysz. Dla mnie koszulki, kaftaniki to jest porazka, przy Julce miałam dwa kaftaniki z czego miała na sobie jeden tylko raz, podciaga to to się, bierzesz dziecko na ręce to ciagnie sie pod paszki, odkładasz to musisz patrzec żeby wyrównany był na pleckach - nie to nie dla mnie
glam no i było się bać hi
A co do ilości leków to tak chodząca apteka z ciebie ja tylko raz dziennie jedna różowa witaminke łykam

Jesli chodzi o temperature w domu to my max. mamy 21 i tak bedzie dalej
Stary 2011-10-27, 14:37   #3212
basiula19
Zadomowienie

Witam,

Elu jestem jestem i mimo, że kończe 39 tc to nic nie wskazuje, że Wam " zagine" moje dziecko niechce wyjść i nic go nie rusza.........dzisiaj sie tyle ołaziłam, a ten co? gimnastyke sobie tylko robi....no mnie to tylko coś podlało dzisiaj tzn jakąś intensywniejszą wydzieline białą miałam i tyle.....posprz ątałam i teraz pije gorąca czekolade......co do golenia to chyba sie jeszcze dzisiaj charne i tyle czekam do porodu chyba już niedługo mam nadzieje.......

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 14:47   #3213
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Amarantas, śliczne ciuszki Ale Wy perełki potraficie wyszukać w tych szmateksach

A to te z Reala
Bardzo ładne ubranka

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o iosc tablet dziennie to mnie nie pobijecie
3x dziennie fenoterol
3x isoptin
3x potas bo powyzsze wyplukuja potas a ja itak mialam niski
3x2 tabl esseliv na ta cholestaze
2 tabl zelaza
2 tabl witamin- kazal lekarz brac bo blizniaki obciazaja organizm
1 magnez

No i doraznie nospa jakcos sie dzieje- czyli 20 pigul dziennie minimum wiekszosc z nich wielkosci panokcia

Wlasnie co z ggora i innymi zaginionymi w akcji
a ja myślałam, że mam ich trochę Glamm mam nadzieję, że Twoja wątroba to wytrzyma

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Witam,

Elu jestem jestem i mimo, że kończe 39 tc to nic nie wskazuje, że Wam " zagine" moje dziecko niechce wyjść i nic go nie rusza.........dzisiaj sie tyle ołaziłam, a ten co? gimnastyke sobie tylko robi....no mnie to tylko coś podlało dzisiaj tzn jakąś intensywniejszą wydzieline białą miałam i tyle.....posprz ątałam i teraz pije gorąca czekolade......co do golenia to chyba sie jeszcze dzisiaj charne i tyle czekam do porodu chyba już niedługo mam nadzieje.......
Basiula spokojnie, jak przyjdzie czas to urodzisz. Mnie coraz częściej kości łonowe pobolewają ale to pewnie o niczym nie świadczy.

Elf właśnie za opinią doświadczonych mam kupiłam bodziaków sporo mam nadzieję, że się sprawdzą ale kaftaniki też mam, zaszalałam Kaftaniki pewnie się przydadzą, ale body nie jest takie straszne
Stary 2011-10-27, 14:48   #3214
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
a ktg jest obowiązkowe?
ja ide jutro na ktg o 13.30 jak wieczorem nic nie napisze tzn że bede rodzić z jednej strony sie boje a z drugiej nie moge sie doczekać hehehe

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
witam
ostatnio moglabym spac calymi dniami, jak w I trym, masakra, i nic nie chce mi sie jesc, tz mi wciska na sile, czy ja jestem nienormalna?
ja w 1 trmestrze nie spałam dużo wrecz prawie nic ale teraz to nawet teraz mi sie chce spać a wstałam o 12 zbieram siły

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 14:56   #3215
mol_aa
Zadomowienie

Glam bijesz nas na glowe z tymi lekami, a mi sie wydawalo, ze ja duzo biore
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 15:01   #3216
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Mnie coraz częściej kości łonowe pobolewają ale to pewnie o niczym nie świadczy.
Chyba nic nie znaczy :/ Bo mnie bolą już z dobry miesiąc i co... dziś skończe 38 tydz i nadal cisza

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 15:03   #3217
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Witam,

Oooch ile ja bym dala za goraca czekolade zrobic sobie moge, ale nie wypije, bo mnie potem mega zgaga nie opusci
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 15:12   #3218
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Chyba nic nie znaczy :/ Bo mnie bolą już z dobry miesiąc i co... dziś skończe 38 tydz i nadal cisza
U nas to ani odchodzące czopy, ani nisko brzuchy, ani bolące łona, ani sprzątanie, ani biała armia nie są są w stanie zapowiedzieć porodu Przychodzi to to znienacka i dzidek na świecie jak Ela napisała

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 15:16   #3219
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Tincia Ty to pocieszyć umiesz To ja tu się nastawiam a tu nic
Jeszcze mają czas, ale potem trzeba będzie poważnie z dzieciaczkami porozmawiać
Stary 2011-10-27, 15:40   #3220
Myszeczka86
Zakorzenienie

Mnie to najbardziej to krocze i pachwiny bolą masakra reszta obejdzie się w tłumie.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 15:55   #3221
ela3010
Zadomowienie

Myszka mnie ostatnio właśnie pachwiny bolą i kości łonowe, nieprzyjemne to to.

Mnie już pod wieczór dopada jakieś zmęczenie, obolała jestem, senna.

Mało dziś piszemy, albo mi się wydaje bo cały dzień na wizażu wiszę.

Basiula u Ciebie to już naprawdę tuż tuż, nie ma co sie niecierpliwić, kiedy przyjdzie wtedy będzie.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 16:01   #3222
basiula19
Zadomowienie

no tak przyjdzie i na mnie czas ale im bliżej końca to sie człowiek coraz bardziej niecierpliwi....co do bólów to mnie piczka od jakiegoś czasu też boli raz mocniej raz słabiej ale to sie te kości rozchodzą chyba czy jakoś tak

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:03   #3223
asiol
Rozeznanie

Seona nic się specjalnie nie dzieje, poprostu wstałam zła jak osa i mi nie przechodzi ...

Też mnie za przeproszeniem cała dupka boli mniej wiecej od miesiaca, wczesniej tylko jak leżałam w łóżku, teraz jak wstaję i póki nie rozchodzę również.... chyba nam się miednice do porodu szykują i tyle ...
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:04   #3224
Ona231
Zadomowienie

Basiula mogły by się mnie boleśnie rozchodzić

Myszeczko mnie w sumie to samo co Ciebie pobolewa też

Ale to wszystko podobno normalne jest
Stary 2011-10-27, 16:08   #3225
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,

Elu jestem jestem i mimo, że kończe 39 tc to nic nie wskazuje, że Wam " zagine" moje dziecko niechce wyjść i nic go nie rusza.........dzisiaj sie tyle ołaziłam, a ten co? gimnastyke sobie tylko robi....no mnie to tylko coś podlało dzisiaj tzn jakąś intensywniejszą wydzieline białą miałam i tyle.....posprzątałam i teraz pije gorąca czekolade......co do golenia to chyba sie jeszcze dzisiaj charne i tyle czekam do porodu chyba już niedługo mam nadzieje.......
miałam ostatnio smaka na czekoladę,ale taką w Wedlu. .

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Sozaa pisała, że promocja aktualna.
bylam w superpharm- nie widziałam by gdziekolwiek było cos napisane o jakiejs promocji na pieluchy
ja nie lubię jak jest gorąc-teraz całymi dniami mam okno otwarte okno,a nocą w sypialni okno rozszczelnione-w przeciwnym wypadku jest mi za gorąco.kaloryfery oczywiście s ą cały czas zakręcone

nie wiem jaka jest temp.w mieszkaniu

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-10-27 o 16:19
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:09   #3226
rojku
Rozeznanie

No a mnie z kolei nic nie boli... Nie żebym się skarżyła, ale tylko jak się poschylam, albo długo stoję, to wtedy pobolewa mnie brzuch.
Jak tak dalej pójdzie to czeka mnie poród nie 1wszego a 14 grudnia

Trzeba będzie za parę dni rozpocząć akcję - wygonić intruza wszelkimi (ale oczywiście bezpiecznymi) sposobami.

Jeszcze mam pytanie o cholestazę. Jakie badania się robi, aby ją zdiagnozować?
Stary 2011-10-27, 16:15   #3227
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Glam bijesz nas na glowe z tymi lekami, a mi sie wydawalo, ze ja duzo biore

woow ale mi poprawilas humorek, w koncu w czyms jestem na pierwszym miejscu

bodziaki sa super ale jak dla mnie mialy na poczatku jedna wade- z tego wzgledu ze Sonie dlugo trzymalam w tetrowych pieluchach to czasem jak sie siknelo i przemoklo- albo wycieklo z pampersiaka (bo i takie cuda sie zdarzaja, albo sie siknelo podczas przewijania to od razu cale plecki byly mokre i dzieciaczka trzeba bylo kompletnie rozbierac. a w kaftniku takich problemow nie bylo
mi tam sie kaftaniki nie podwijaly, zreszta taki maluszek przeciez sam sie nie wierci wiec jak sie zalozy dobrze to tak i lezy...teraz mam tak mniej wiecej pol na pol bodziaki i kaftanki

natomiast pozniej jak maluch zaczyna raczkowac to jak juz kiedys pisalam najlepszy stroj- bodziak plus rajstopki, nic sie nie podwija, nie zsuwa, wygodnie
Stary 2011-10-27, 16:16   #3228
owieczka86
Zadomowienie

ela3010 - sprzątam sprzątam ale dziś juz nie prasuje głowa mnie rozbolała i jakaś zmęvczona się zrobiłam.

basiula19
- ja też coraz bliżej terminu i mój maluszek też jakoś nie wykazuje chęci wyjścia, wczoraj porządny spacer, dziś spacer i sprzątanie, a jutro wizyta(mam nadzieję że ostatnia przed porodemzobaczymy co mi moja doktorka powie.

Idę zrobić sobie herbatki waniliowej z miodem, narobiłyście smaka na goracą czekoladę ale nie posiadam - muszę zadowolić się herbatką
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:19   #3229
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
.

Jeszcze mam pytanie o cholestazę. Jakie badania się robi, aby ją zdiagnozować?
najprostszy test watrobowy- bilirubina, ASPAT i ALAT przy czym czesto bilirubina jest w normie
w laborat jak pojdziesz bez skierowania to powiedz ze chcesz test watrobowy- ja placilam chyba 18 zl
tu jest troche wiecej info
http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂pl/t...jentek-czesc-1

http://www.skotnicki.pl/ginekologia/...iew/39/49/1/1/

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-10-27 o 16:31
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 16:24   #3230
kami5
Raczkowanie

Witam i ja.
trochę mnie nie było, bo musiałam pracę odbębnić przez 2 dni. ZOstało mi jeszcze 2 tyg pracy, ale tylko 4 dni i zaczynam macierzyński. Nie moge się już doczekać.

W nocy kiepsko sypiam, bo budzi mnie ból nóg. Jak śpię na lewym boku to budzę się z powodu okropnego bólu lewej nogi. A na prawym bo boli prawa.Muszę wtedy wstać i pochodzić.

Tż stwierdził że jakoś nie jestem w euforii w tej ciąży. A ja jestem zmęczona. Jak byłam w ciąży 1 raz to wszystko było takie nowe. Teraz już tylko czekam na dzidzie.

Jestem ciekawa co tam u Ggorry słychać
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:38   #3231
dygotka8
Zakorzenienie

nie dziwię sie,że nie przybierasz Glam na wadze jak Ty tyle leków bierzesz...
ja właśnie zjadłam kanapki z opiekacza,a na deser ciasto przeepyyysznie czekolaowe

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość

W nocy kiepsko sypiam, bo budzi mnie ból nóg. Jak śpię na lewym boku to budzę się z powodu okropnego bólu lewej nogi. A na prawym bo boli prawa.Muszę wtedy wstać i pochodzić.

Tż stwierdził że jakoś nie jestem w euforii w tej ciąży. A ja jestem zmęczona. Jak byłam w ciąży 1 raz to wszystko było takie nowe. Teraz już tylko czekam na dzidzie.
tez tak mam z tym bólem-tzn nie wiem czy to taki sma ból,ale dokuczliwy i budzi mnie w nocy...
coraz cięzej mi chodzić- a ja tak lubię wychodzić z domu i pojechac po cokolwiek gdziekolwiek by;leby się poruszać....

dziewczyny,gdzie Wy widzicie ta promocje na pampersy w superpharm??mam gazetke,pzrejrzałam ja kilka razy i jakos nie widzę....

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-10-27 o 16:40
Stary 2011-10-27, 16:46   #3232
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
elu wpadne przez ciebie w kompleksy

Gdzie Olusia ja sie pytam? Czop jej odchodzil, brzuch pobolewal, wczoraj jej nie widzialam
Jestem jestem .Troche zalatany dzien mialam dzisiaj,ale wczoraj bylam,tylko czy cos pisalam ??Nie pamietam .

Tez jestem ciekawa,co u gory i u naszych rozpakowanych mamus .Mi rano chyba znowu odszedl kawalek czopa,ale nadal nic sie nie dzieje.I chyba sie dzidziol zsunal do kanalu,bo malutko sie rusza,juz tak skora mi sie nie napina.No nic,czekamy dalej .
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:49   #3233
muffinka90
Zakorzenienie

a jestes no mam nadzieje, ze cos sie ruszy

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

a u mnie jak latalam i sie denerowalam, zeby zdazyc przed porodem z papierami, to w kolko skurcze itd, a teraz jak juz moge rodzic wszystko przechodzi...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 16:55   #3234
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Dla mnie to strata pieniędzy. Poduszki i tak nie powinno się używać, a maluszka można przykryć kocykiem, który jest dużo bardziej uniwersalny. Poza tym w ogóle koncepcja pościeli na dwór nie przemawia do mnie - tak trochę jakby w szlafroku po dworze chodzić.
Coś w tym jest co piszesz. Zapatrzyłam się na te pościelki, bo takie ładne, ale już sie rozmyśliłam z zakupu

Cytat:
Chawa ggoraa nie pisala?-

Myślę, że da znać jak coś się ruszy, lub jak będzie miała już malutką przy sobie. Póki co i ona i my musimy cierpliwie czekać. Jak dłużej sie nie będzie odzywać to sie z Ggorą skontaktuje.

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
ponizej 16 st. - trzy kocyki, śpioszki, koszulka
To będę musiała dokupić jeszcze jeden kocyk, bo mam tylko dwa, a u mnie w nocy to temperatura czasem spada poniżej 16st

Cytat:
Chawa- Ty dolna jesteś z tego co wyczułam więc możesz sama uszyć.
Tylko, żeby mi sie jeszcze chciało. Sama wymyśliłam sobie szycie i dzierganie, ale odbieram to jakbym robiła za karę.

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Chawa jak kobieta to normalne, że zdecydować się ciężko. Tym bardziej, że wybór dość spory jest
Heheh jak mi na czymś zależy to wybór jest prosty - gorzej jak do końca nie jestem przekonana lub mi wszystko jedno, wówczas decyzyjność na poziomie zerowym.
W ciąży to zdanie zmieniam jak w kalejdoskopie.

amarantas pierwszy raz słyszę o takim badaniu. A śpiworki rewelacja - zastanowię sie nad nimi, bo jak do sanek będą to faktycznie warto.

Edytowane przez Chawa
Czas edycji: 2011-10-27 o 16:59
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:57   #3235
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Mnie to najbardziej to krocze i pachwiny bolą masakra reszta obejdzie się w tłumie.
nic takiego mnie nie boli,wiec pewnie do porodu mam jeszcze dużo czasu....
choć jak nadal będę robiła po tyle kilometrów to kto wie

Stary 2011-10-27, 16:57   #3236
asiol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dziewczyny,gdzie Wy widzicie ta promocje na pampersy w superpharm??mam gazetke,pzrejrzałam ja kilka razy i jakos nie widzę....

dygotko
na głównej stronie http://superpharm.pl/ jest ta informacja o promocji
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 17:00   #3237
oolong
Zakorzenienie

ale już blisko jesteście

ja dopiero 35 tydzień (skończone 34) - brzuch ciężkawy, napina się przy dłuższych spacerach, ale poza tym samopoczucie super i mogę jeszcze z nim pochodzić

ja dziennie biorę w sumie 5 tabletek - właściwie wszystko to witaminy i minerały
2xAspargin
1xPrenatal Classic
1xPrenatal DHA
1xHemofer

co do KTG, to w poprzedniej ciąży w ogóle nie miałam wykonywanego, dopiero, jak zgłosiłam się z bólami do porodu. Nie wiem, jak będzie obecnie.

Słyszałyście, że w tym roku do becikowego nie trzeba zaświadczenia lekarskiego? Podobno znieśli na razie, ale w zeszłym roku załączałam,hmmm. Musze podejść przy okazji do MOPSu i podpytać.

Glam, ja przy tej ilości leków nie tyle nie dziwię się że nie tyjesz, tylko że ta wątroba i tak długo wytrzymała... Ale mus to mus, masz podwójnie obciążony organizm, więcej toksyn do przetworzenia.

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 17:01   #3238
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość

dygotko
na głównej stronie http://superpharm.pl/ jest ta informacja o promocji
Dzięki Asol
szkoda,że nie widziłam takiej inf ani w gazetce alni w w sklepie jak byłam bo wydałam znacznie ponad 30 zł...ciekawe czy te 30 zł trzeba wydać na cokolwiek czy jakieś konkretne rzeczy bo na tej str coś małym druczkiem jest

Stary 2011-10-27, 17:04   #3239
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Idę spędzić trochę czasu z tżtem - w końcu mam go w domu.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 17:05   #3240
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Idę spędzić trochę czasu z tżtem - w końcu mam go w domu.
zazdroszczę...: brzydal:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości