|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
![]() glam no i było się bać hi A co do ilości leków to tak chodząca apteka z ciebie ja tylko raz dziennie jedna różowa witaminke łykam ![]() Jesli chodzi o temperature w domu to my max. mamy 21 i tak bedzie dalej
![]() |
#3212 |
Zadomowienie
|
Witam,
Elu jestem jestem i mimo, że kończe 39 tc to nic nie wskazuje, że Wam " zagine" ![]() ![]() ![]()
#3213 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Elf właśnie za opinią doświadczonych mam kupiłam bodziaków sporo mam nadzieję, że się sprawdzą ale kaftaniki też mam, zaszalałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3214 | |
Raczkowanie
|
ja ide jutro na ktg
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3215 |
Zadomowienie
|
Glam bijesz nas na glowe z tymi lekami, a mi sie wydawalo, ze ja duzo biore
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze mają czas, ale potem trzeba będzie poważnie z dzieciaczkami porozmawiać ![]()
![]() |
#3220 |
Zakorzenienie
|
Mnie to najbardziej to krocze i pachwiny bolą
![]()
![]() |
#3221 |
Zadomowienie
|
Myszka mnie ostatnio właśnie pachwiny bolą i kości łonowe, nieprzyjemne to to
![]() Mnie już pod wieczór dopada jakieś zmęczenie, obolała jestem, senna. Mało dziś piszemy, albo mi się wydaje bo cały dzień na wizażu wiszę ![]() Basiula u Ciebie to już naprawdę tuż tuż, nie ma co sie niecierpliwić, kiedy przyjdzie wtedy będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3222 |
Zadomowienie
|
no tak przyjdzie i na mnie czas ale im bliżej końca to sie człowiek coraz bardziej niecierpliwi....co do bólów to mnie piczka od jakiegoś czasu też boli raz mocniej raz słabiej ale to sie te kości rozchodzą chyba czy jakoś tak
![]()
#3223 |
Rozeznanie
|
Seona nic się specjalnie nie dzieje, poprostu wstałam zła jak osa i mi nie przechodzi ...
Też mnie za przeproszeniem cała dupka boli mniej wiecej od miesiaca, wczesniej tylko jak leżałam w łóżku, teraz jak wstaję i póki nie rozchodzę również.... chyba nam się miednice do porodu szykują i tyle ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Zadomowienie
|
Basiula mogły by się mnie boleśnie rozchodzić
![]() ![]() Myszeczko mnie w sumie to samo co Ciebie pobolewa też ![]() Ale to wszystko podobno normalne jest ![]()
#3225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- bylam w superpharm- nie widziałam by gdziekolwiek było cos napisane o jakiejs promocji na pieluchy ![]() ja nie lubię jak jest gorąc-teraz całymi dniami mam okno otwarte okno,a nocą w sypialni okno rozszczelnione-w przeciwnym wypadku jest mi za gorąco.kaloryfery oczywiście s ą cały czas zakręcone nie wiem jaka jest temp.w mieszkaniu
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-27 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Rozeznanie
|
No a mnie z kolei nic nie boli... Nie żebym się skarżyła, ale tylko jak się poschylam, albo długo stoję, to wtedy pobolewa mnie brzuch.
Jak tak dalej pójdzie to czeka mnie poród nie 1wszego a 14 grudnia ![]() Trzeba będzie za parę dni rozpocząć akcję - wygonić intruza wszelkimi (ale oczywiście bezpiecznymi) sposobami. Jeszcze mam pytanie o cholestazę. Jakie badania się robi, aby ją zdiagnozować?
#3227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
woow ale mi poprawilas humorek, w koncu w czyms jestem na pierwszym miejscu ![]() bodziaki sa super ale jak dla mnie mialy na poczatku jedna wade- z tego wzgledu ze Sonie dlugo trzymalam w tetrowych pieluchach to czasem jak sie siknelo i przemoklo- albo wycieklo z pampersiaka (bo i takie cuda sie zdarzaja, albo sie siknelo podczas przewijania to od razu cale plecki byly mokre i dzieciaczka trzeba bylo kompletnie rozbierac. a w kaftniku takich problemow nie bylo mi tam sie kaftaniki nie podwijaly, zreszta taki maluszek przeciez sam sie nie wierci wiec jak sie zalozy dobrze to tak i lezy...teraz mam tak mniej wiecej pol na pol bodziaki i kaftanki natomiast pozniej jak maluch zaczyna raczkowac to jak juz kiedys pisalam najlepszy stroj- bodziak plus rajstopki, nic sie nie podwija, nie zsuwa, wygodnie
![]() |
#3228 |
Zadomowienie
|
ela3010 - sprzątam sprzątam
![]() basiula19 - ja też coraz bliżej terminu i mój maluszek też jakoś nie wykazuje chęci wyjścia, wczoraj porządny spacer, dziś spacer i sprzątanie, a jutro wizyta(mam nadzieję że ostatnia przed porodem ![]() Idę zrobić sobie herbatki waniliowej z miodem, narobiłyście smaka na goracą czekoladę ale nie posiadam - muszę zadowolić się herbatką ![]()
#3229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w laborat jak pojdziesz bez skierowania to powiedz ze chcesz test watrobowy- ja placilam chyba 18 zl tu jest troche wiecej info http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂pl/t...jentek-czesc-1 http://www.skotnicki.pl/ginekologia/...iew/39/49/1/1/
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-10-27 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3230 |
Raczkowanie
|
Witam i ja.
trochę mnie nie było, bo musiałam pracę odbębnić przez 2 dni. ZOstało mi jeszcze 2 tyg pracy, ale tylko 4 dni i zaczynam macierzyński ![]() W nocy kiepsko sypiam, bo budzi mnie ból nóg. Jak śpię na lewym boku to budzę się z powodu okropnego bólu lewej nogi. A na prawym bo boli prawa. ![]() Tż stwierdził że jakoś nie jestem w euforii w tej ciąży. A ja jestem zmęczona. Jak byłam w ciąży 1 raz to wszystko było takie nowe. Teraz już tylko czekam na dzidzie. Jestem ciekawa co tam u Ggorry słychać |
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |
Zakorzenienie
|
nie dziwię sie,że nie przybierasz Glam na wadze jak Ty tyle leków bierzesz...
ja właśnie zjadłam kanapki z opiekacza,a na deser ciasto przeepyyysznie czekolaowe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
coraz cięzej mi chodzić- a ja tak lubię wychodzić z domu i pojechac po cokolwiek gdziekolwiek by;leby się poruszać.... dziewczyny,gdzie Wy widzicie ta promocje na pampersy w superpharm??mam gazetke,pzrejrzałam ja kilka razy i jakos nie widzę....
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-27 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tez jestem ciekawa,co u gory i u naszych rozpakowanych mamus ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Zakorzenienie
|
a jestes
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- a u mnie jak latalam i sie denerowalam, zeby zdazyc przed porodem z papierami, to w kolko skurcze itd, a teraz jak juz moge rodzic wszystko przechodzi... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3234 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę, że da znać jak coś się ruszy, lub jak będzie miała już malutką przy sobie. Póki co i ona i my musimy cierpliwie czekać. Jak dłużej sie nie będzie odzywać to sie z Ggorą skontaktuje. To będę musiała dokupić jeszcze jeden kocyk, bo mam tylko dwa, a u mnie w nocy to temperatura czasem spada poniżej 16st Tylko, żeby mi sie jeszcze chciało. Sama wymyśliłam sobie szycie i dzierganie, ale odbieram to jakbym robiła za karę. Cytat:
W ciąży to zdanie zmieniam jak w kalejdoskopie. amarantas pierwszy raz słyszę o takim badaniu. A śpiworki rewelacja - zastanowię sie nad nimi, bo jak do sanek będą to faktycznie warto. Edytowane przez Chawa Czas edycji: 2011-10-27 o 16:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć jak nadal będę robiła po tyle kilometrów to kto wie ![]() ![]()
![]() |
#3236 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dygotko na głównej stronie http://superpharm.pl/ jest ta informacja o promocji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Zakorzenienie
|
ale już blisko jesteście
ja dopiero 35 tydzień (skończone 34) - brzuch ciężkawy, napina się przy dłuższych spacerach, ale poza tym samopoczucie super i mogę jeszcze z nim pochodzić ![]() ja dziennie biorę w sumie 5 tabletek - właściwie wszystko to witaminy i minerały 2xAspargin 1xPrenatal Classic 1xPrenatal DHA 1xHemofer co do KTG, to w poprzedniej ciąży w ogóle nie miałam wykonywanego, dopiero, jak zgłosiłam się z bólami do porodu. Nie wiem, jak będzie obecnie. Słyszałyście, że w tym roku do becikowego nie trzeba zaświadczenia lekarskiego? Podobno znieśli na razie, ale w zeszłym roku załączałam,hmmm. Musze podejść przy okazji do MOPSu i podpytać. Glam, ja przy tej ilości leków nie tyle nie dziwię się że nie tyjesz, tylko że ta wątroba i tak długo wytrzymała... Ale mus to mus, masz podwójnie obciążony organizm, więcej toksyn do przetworzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda,że nie widziłam takiej inf ani w gazetce alni w w sklepie jak byłam bo wydałam znacznie ponad 30 zł...ciekawe czy te 30 zł trzeba wydać na cokolwiek czy jakieś konkretne rzeczy bo na tej str coś małym druczkiem jest ![]()
![]() |
#3239 |
Zadomowienie
|
Idę spędzić trochę czasu z tżtem - w końcu mam go w domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3240 |
Zakorzenienie
|
zazdroszczę...
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.