|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
Cytat:
Czekam na Wasze wrażenia i zdjęcia w kombinezonach, szczególnie Gabi i wtedy porównam się i zdecyduję na jeden Dostałam dzisiaj smsa, że moje piątkowe odwołanie od negatywnie rozpatrzonej reklamacji w Zarze zostało rozpatrzone pozytywnie![]() Cytat:
Ale chyba marna ze mnie laska skoro mam problem z facetamiPrzyjrzę się torebkom z Parfois, bo szukam właśnie kopertówki i jakiejś małej na ramię. Z jakiego powodu ją reklamowałaś? Nie miałam odpowiedniej okazji, żeby ją założyć Moja jedyna biała sukienka (upolowana w sh zresztą) jest krótka, bardzo obcisła i ma ogromny dekolt na plecach (bardzo podobna do tej, co prezentowała kiedyś Anna Mucha), więc musiałabym do niej mieć idealną figurę, a z moim odstającym brzuszkiem mam wciąż problem Ale od wczoraj znowu ćwiczę, więc może niedługo ją założę.Dziękuję bardzo
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
|||
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
Problem z facetami na pewno nie wynika z tego, że coś jest z Tobą nie tak. Raczej stawiałabym na to, że masz wymagania, którym nie każdy może sprostać Mam nadzieję, że znajdziesz partnera idealnego Powodzenia w poszukiwaniu! Torebkę reklamowałam, ponieważ oderwał się łańcuszek. Miałam trochę przejść z reklamacją, aczkolwiek ostatecznie otrzymałam nową torebkę, a na tym mi zależało To był spontaniczny zakup - spodobało mi się, że to dość spora kopertówka, w którą mieszczę wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy.Moim zdaniem masz figurę idealną, ale trzymam kciuki za ćwiczenia
|
|
#3213 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Znalazłam na pinterest
|
||
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3215 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama mam identyczny problem. Tak, jak napisała hihi nie schudłam w głowie mimo że wizualnie schudłam. Ogromne wyrzuty sumienia dopadają mnie codziennie. Po zjedzeniu czegoś, czego nie powinnam lub większej ilości od razu czuję się gruba i wiem, że przytyłam. Tak, jak Ty nie potrafię zaspokoić się jedną tabliczką czekolady, tylko wcinam od razu całą. Co kilka miesięcy dopada mnie taki kryzys, że przez kilka dni codziennie jem coś słodkiego lub/ i fast foody, piję colę i mimo świadomości, że robię źle i że skończy się to dużym przybraniem na wagę, to ja kontynuuję i czuję wręcz oczyszczenie Po takim obżarstwie wracam do normalnego i zdrowego jedzenia i trybu życia, często na początku stosując oczyszczającą głodówkę. Też mi bardzo głupio i wstyd się do tego przyznawać... Wiem, ze nie jest to normalne i też powinnam udać się do psychologa. Jestem świadoma, że kompleksy z powodu wyglądu będą mi towarzyszyć do końca życia.Trzymam za Ciebie mocno kciuki Cytat:
Dodatkowo lato powoli będzie dobiegać do końca, więc to ostatni moment na kombinezon. Co prawda materiał zarowego jest grubszy od tego z poprzedniej kolekcji (mam na myśli ten Mariny), ale spokojnie założyłabym go w gorący dzień, a wieczorkiem to już na pewnoDziękuję Przypomniałaś mi, że muszę reklamować torebkę z h&m z powodu oderwanego łańcuszka! Dziękuję Po wczorajszych ćwiczeniach czuję się zdecydowanie lepiej i nawet mam wrażenie, że schudłam Zastosowałam też wczoraj po raz pierwszy ten preparat na cellulit i dziś zakładam sukienkę
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
||
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że to może zabrzmieć totalnie absurdalnie i pseudo-psychologicznie, ale myślenie i nastawienie to podstawa, jak nie połowa sukcesu i bez wiary się nie uda. A wtedy choćbyśmy wyglądałby lepiej od wszystkich miss świata razem wziętych, spoglądanie w lustro i tak będzie nas wkurzało i nigdy nie będziemy z siebie zadowolone
|
|
#3217 | |
|
batonik
|
Cytat:
Edytowane przez sskers Czas edycji: 2013-08-05 o 14:05 |
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego (między innymi) chcę wybrac się do psychologa, bo sama nie potrafię tego zwalczy dlatego niacialutko uważam, że jeśli rozważasz wizytę to jest to dobry pomysł wiadomo, że psycholog psychologowi nie równy, ale jest to osoba, która ma nam pomóc, a warto zawalczyc o swoje dobre samopoczucie przepraszam, że się tak wtrąciłam w temat, bo ostatnio tylko Was podczytuję, bo jestem bez komputera Ileenka, wyświetlałam Twoje zdjęcia na telefonie więc nie jestem w stanie powiedziec, w którym kombinezonie bardziej mi się podobasz, ale figurę masz super
|
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja dalej jestem chora, ale postanowiłam poświęcić przymusowy pobyt w domu na porządki Zrobiłam generalną selekcję ubrań, co oznacza, że ich zbiory się znacznie uszczupliły - część sprzedałam, część oddałam. Moja letnia szafa przedstawia się tak jak na zdjęciu, czyli nie za dużo ubrań, za to wszystkie w ulubionych kolorach i fasonach Jak widać przeważa biel - czysta lub w połączeniu z czarnym, chłodny błękit i mała domieszka cytryny i czerni Podobnie jest z ubraniami na jesień-zimę, pozostawiłam tylko te ulubione, reszty się pozbyłam. Czuję ulgę ![]() naciulatko, popieram rady dziewczyn. Postaram się wysłać Ci dzisiaj PW
Edytowane przez blekitne_niebo Czas edycji: 2013-08-05 o 15:28 Powód: dopisek |
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy jest u Was sklep LINDEX?
Wcześniej znałam go tylko ze słyszenia, nie wiedziałam, że jest w Polsce. Wczoraj byłam przejazdem w CH w Gliwicach i weszłam do tego sklepu i jestem nim zachwycona. Praktycznie same klasyczne rzeczy, mnóstwo mi się spodobało. Kupiłam tam na wyprzedaży idealne ciemne rurki skinny za 45 zł |
|
|
|
#3221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie też próbuję pozbyć się niepotrzebnych rzeczy na All, ale słabo mi idzie Część ubrań oddałam znajomej znajomej, która jest w ciężkiej sytuacji, część zaś miałam sprzedać a tu
|
|
|
|
|
#3223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem jak z innymi rzeczami, ale bluzka jest z serii holy&whyte i jest bardzo dobra gatunkowo Cytat:
chociaż sama preferuję ułożenie rodzajem ubrania
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do tego sklepu mam niestety 60 km. |
|
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, po tym co napisałaś przypomniała mi się sytuacja sprzed dwóch, kiedy zapraszałam b. dobrego kolegę na wesele, odpowiedź miał mi dać na następny dzień, a nawet się nie odezwał ... suma sumarum poszłam sama
|
|
#3227 | |
|
AGA :)
|
Cytat:
![]() ja zaczęłam intensywnie jezdzić na rowerze. Korzystam póki jest ciepło. Dziś zrobiłam 20 km Nie mówię, że było łatwo ale dałam radę i jestem z siebie dumna! jutro zwiększamy dystans ah, no i kupiłam sobie nową syrenę i się masuję pod prysznicem Kupiłam dziś białe trampy Chyba jeszcze czerwone sobie kupię.
|
|
|
#3228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Pewnie nie uwierzycie, ale przed chwilką wstałam Poprzedniej nocy prawie w ogóle nie mogłam spać, w pracy prawie usypiałam. Do tego miałam naprawdę ciężki dzień. Ludzi masa, pracy masa. Taka drzemka była mi potrzebna Choć teraz jestem tak wybita, że nie wiem, co mam ze sobą zrobić ![]() Dzisiaj byłam w biurze podróży i coraz bardziej się przekonuję, że żona przyjaciela nam spieprzy wakacje Po wyjściu z biura zadzwoniłam do niego i powiedział mi, że nie chciał mnie denerwować, bo jego żona znowu wymyśla. Podobno była u ginekologa i cosik jej powiedział i stąd jej pomysł z rezygnacją. Stwierdził też, że on jej ten pomysł już z głowy wybił, bo nie ma zamiaru tracić 2000 zł na jej durne pomysły. Ja jednak wiem, że nawet jeśli pojadą, to będzie cały pobyt marudzić i tylko będzie psuła innym humor. Pojedziemy w czwórkę, ale czas spędzać będziemy we dwoje, bo ona będzie chciała tylko siedzieć w pokoju Z fajnych rzeczy W sobotę byliśmy z małżonem na skokach spadochronowych Ja fakt faktem tylko patrzyłam, ale po tym, jak już małżon znalazł się w jednym kawałku obok mnie i powiedział, że to jest właśnie to stwierdziłam, że chyba czas na pokonanie swojego lęku wysokościowego W przyszłym roku zamierzam również skoczyć, a co Małżona tak wzięło, że chce robić kurs skoczka Ten pomysł do mnie nie przemawia, bo co innego skakać podpiętym do kogoś, a co innego samemu i być zdanym tylko na siebie. Już teraz o mało nie osiwiałam czekając na dole na niego. A kiedy jeszcze przed skokiem dostał do podpisania dokumenty, kogo powiadomić w razie śmierci, to myślałam, że wybuchnę płaczem. Na szczęście nic się nie stało, a małżon jest strasznie zadowolony ![]() Później skoczyliśmy sobie na jedzonko do Poznania, a wieczór zakończyliśmy w kinie Fajny to był weekend ![]() Cytat:
Ja myślałam na początku, że chociaż teścia mam fajnego, ale okazało się, że przebywanie z tą niezrównoważoną kobietą pod jednym dachem wpłynęło także i na jego psychikę Ty widzę masz taką sytuację, jak mój małżon. On też jest bardzo związany z moją mamą i jest z nią zdecydowanie bliżej niż z teściami. Jak gdzieś wychodzimy, on wiecznie moją mamę zachwala. Ja na temat jego rodziców nie mogę powiedzieć nic dobrego niestety Cytat:
![]() Dziękuję Kochana za słowa otuchy
|
|
#3229 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udanego wypoczynku ![]() Nas najbliższy wyjazd czeka na weekend sierpniowy. Do Krakowa się wybieramy Mam nadzieję, że urlop w pracy dostanę Później już też będę powoli myślała o zakupach związanych stricte z wylotem ![]() Kumpela niestety to taki typ, że jak cosik sobie ubzdura, to nie ma zmiłuj. Musi być jak ona chce, koniec, kropka Jakby się jej sprzeciwił, to jest taka obraza, że szkoda nawet na ten temat pisać. Summa summarum i tak musi ją ja wszystko przepraszać ![]() My do Alany'i się wybieramy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W Poznaniu nie ma ![]() Cytat:
Odkładam to już od jakiegoś czasu i zebrać się nie mogę. Jednak przed wylotem na wakacje muszę, nie ma innej opcji
|
|
#3230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Naciulatko, obiektywnie: jest bardzo dobrze, normalnie wyglądasz ![]() I jeszcze jedno: nastawienie to połowa sukcesu. Banał, wiem, bla bla bla, pozytywne myślenie... A jednak. Jeśli ktoś szuka problemów, to je znajduje. Jeśli o nich bez przerwy myśli i spodziewa się ich, to je dostaje. Przykładów pełno, nawet na tym forum. Polecam Wam książkę Martina Seligmana „Co możesz zmienić, a czego nie możesz" i potem „Optymizmu można się nauczyć". Warto nad sobą popracować. Psychologów nie neguję, acz... Znam kilku zupełnie prywatnie i niestety uważam, że sami mają ze sobą poważne problemy...
Edytowane przez Melliana Czas edycji: 2013-08-05 o 22:46 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szafa robi wrażenie. Idealny porządek.Aż sie rozmarzyłam ![]() Blekitne_niebo a co z blogiem? naciulatkonawet nie wiesz jak dobrze rozumiem o czym piszesz... Najgorsze jest to ze nie chce sie przyznać sama sobie, ze jest problem. A jest i to duży... Jak coś to pisz na PW |
|
|
|
|
#3232 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i wtedy będę się cieszyć sobą w 100%. Kilka lat temu zanim założyłam aparat ortodontyczny mój znajomy stwierdził, że obawia się, że tkwię w błędnym niezamkniętym kole: wyleczenie jednego kompleksu automatycznie włącza kolejny, dostrzegam kolejne wady, które staram się zwalczyć i tak w kółko. Mam straszne kompleksy z powodu wyglądu i nie tylko. Paradoksalnie wiem, że dzięki swojemu wyglądowi osiągnąłem wiele. Jestem świadoma tego wszystkiego naprawdę. Myślę nawet czasem, że specjalnie zamykam się w takim kole, bo łatwiej jest mi wtedy pewne rzeczy wytłumaczyć mimo że niewielkim wysiłkiem mogłabym zmienić własne myślenie.Masz rację Pozytywne myślenie i nastawienie oparte na wierze w siebie i samoakceptacji jest podstawą.Cytat:
Ale aby osiągnąć to, o czym marzymy- pozytywnym myślom powinny towarzyszyć działania w tym kierunku. Bez jakiegokolwiek działania, myśli się nie urzeczywistnią. Często wracam do Sekretu, to tam się o tym dowiedziałam. Cytat:
Oby walka z negatywnym nastawieniem zakończyła się sukcesem! Dziękuję Cytat:
Najgorsze w moim przypadku jest to, że mój kolega się zgodził początkowo, gdy go zapraszałam i ani słowem nie wspomniał o wizycie kolegi z Anglii. Dopiero następnego dnia mi to zakomunikował prosząc o dzień na podjęcie decyzji, bo czekał na potwierdzenie przyjazdu. Potem ta sytuacja z niedostarczonym smsem, w którym ostatecznie kolega napisał, że nie może ze mną pójść... Brałam pod uwagę pójście sama, ale potwierdziłam kuzynowi przybycie z osobą towarzyszącą zaraz po zgodzie kolegi, więc nie wypada mi chyba teraz przyjść samej. Choć rok temu byłam sama na weselu u mojej kuzynki i bawiłam się naprawdę dobrze i nawet znalazłam partnera Kierowca państwa młodych też był sam i się zintegrowaliśmy Mam na oku drugiego kolegę (świetnie tańczy), z którym byłam na weselu dwa lata temu, ale z racji, że wesele jest w moich rodzinnych stronach to musielibyśmy do mnie przyjechać, on nocowałby (w pokoju obok) i nie wiem dlaczego, ale wywołuje to u mnie pewien dyskomfort Cytat:
Ja też dzisiaj ćwiczyłam.Gdzie kupiłaś trampki? Cytat:
Na prawdę współczuję z powodu tej marudy Rozumiem, że jest Ci ciężko czasami, ale najważniejsze, że masz oparcie ze strony męża! Dziękuję Aha- na wątku zarowym znalazłam blog kulinarny, który zainspirował mnie do zrobienia dzisiaj http://xcookandlookx.blogspot.com/20...z-ososiem.html polecam!
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ Edytowane przez lleenka Czas edycji: 2013-08-06 o 01:26 |
||||||
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
wprawdzie sie tu nie udzielam, ale chyba nie przegonicie mnie stad? odnosnie kompleksow sie chcialam wypowiedziec....kazda je ma i mysle ze na to potrzeba tylko czasu...pewnie ze fajnie jest pracowac nad soba, doskonalic sie, dbac o siebie swoje wnetrze i aparycje..ja mysle ze z wieliem kompleksy mijaja....a przynajmniej ich ogrom i wielkosc.....kiedys jak bylam w waszym wieku tez bardziej przejmowalam sie swoimi wadami...a teraz.....tez je mam caly czas aleuczynilam z nich swoje znaki rozpoznawcze....potrafie sie z nich smiac gdy zostaja zauwazone.....staram sie je akceptowac oswajac je bo to w koncu mi przyszlo z nimi zyc
a w zgodzie tak jakos razniej ;-) dziewczyny jestescie na pewno piekne trzeba w to tylko uwierzyc...to co nam wydaje sie brzydkie dla.innych naprawde moze byc piekne ![]() pozdrawiam was baaaaaardzo cieplutko :-*
|
|
#3234 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po powiedzeniu sobie, że dam radę trzeba zrobić krok w tym kierunku ![]() Cytat:
![]() Też lubię czasami zrobić gruntowne porządki, pozbyć się tego czego nie potrzebuje, przetrzebić szafy, powywalać stare gazety czy jakieś drobiazgi. Zawsze daje mi to poczucie takiego psychicznego oczyszczenia i lekkości Cytat:
A dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gabi fajnie ze normalnie można wejść na Twojego bloga bo kiedyś próbowałam i nie dało rady. Mogę jeszcze zapytać jaki sport uprawiasz\co cwiczysz ze masz tak swietnie wymodelowane nogi? |
|
|
|
|
#3236 | ||
|
batonik
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś, jak byłam nastolatką też byłam zakompleksiona z każdego możliwego powodu. Krótkich szortów nie, bo gruba, bo cellulit. Ale pewnego pięknego dnia przestałam się tym przejmować i od razu zaczęłam być zauważana przez płeć przeciwną, a wręcz mieć duże powodzenie. Uśmiech i radość z tym kim jesteśmy to najlepszy magnes na wszystko. A jak ktoś mierzy drugą stronę miarą rozstępów to cóż..czy warto się przejmować? ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja dawno tu nie byłam ! ale wpadłam tylko na chwilkę żeby pozdrowić Was i przesłać buziaki z Zakopanego
pogoda jest super, chociaż czasem grzeje za mocno. Nadrobię Was po powrocie do domu
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Powoli przygotowuję swoją szafę na wczesną jesień i doszłam do wniosku, że przydałby mi się nowe balerinki.
Od kilki dni chodzą za mną baleriny marki Hunter, ale sama nie wiem co mam o nich myśleć, z jednej strony mam wątpliwości co do tego rzucającego się w oczy loga, a z drugiej strony coś mnie do nich przyciąga Dziewczyny, pomocy
|
|
#3239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3240 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Rzadko sie udzielam, ale czytam was codziennie i wiem, że macie doświadczenie z różnymi kosmetykami i mazidłami. Czy stosowałyscie kiedyś kolagen? Mam ostatnio problem z cerą i sąsiadka poleciła mi własnie kolagen. Zresztą to nie pierwsza osoba zachwalajaca jego właściwości, ale wcześniej przepuszczałam to uchem, bo jakoś nie wierzylam w cudowną moc specyfików. Macie z tym jakieś doświadczenia? Jeżeli tak to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam as wszystkie i życzę wam miłego, słonecznego dnia!
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

Chętnie bym się na taką skusiła 

Dostałam dzisiaj smsa, że moje piątkowe odwołanie od negatywnie rozpatrzonej reklamacji w Zarze zostało rozpatrzone pozytywnie

Ale od wczoraj znowu ćwiczę, więc może niedługo ją założę.

Sama mam identyczny problem. Tak, jak napisała hihi nie schudłam w głowie mimo że wizualnie schudłam. Ogromne wyrzuty sumienia dopadają mnie codziennie. Po zjedzeniu czegoś, czego nie powinnam lub większej ilości od razu czuję się gruba i wiem, że przytyłam. Tak, jak Ty nie potrafię zaspokoić się jedną tabliczką czekolady, tylko wcinam od razu całą. Co kilka miesięcy dopada mnie taki kryzys, że przez kilka dni codziennie jem coś słodkiego lub/ i fast foody, piję colę i mimo świadomości, że robię źle i że skończy się to dużym przybraniem na wagę, to ja kontynuuję i czuję wręcz oczyszczenie

dlatego (między innymi) chcę wybrac się do psychologa, bo sama nie potrafię tego zwalczy
Ale z niego zrezygnowałam, bo albo moje rzęsy się do niego przyzwyczaiły, albo coś zmienili w składzie i jak kiedyś robił na moich rzęsach efekt wow, to teraz jest ledwo miernie.

Nie mówię, że było łatwo 
Ale nie daj się i się tym nie przejmuj, bo zwariujesz
To zniechęciło mnie do dalszych eksperymentów. Dla osób noszących soczewki wpadajace do oka drobinki sa niesamowicie uciążliwe. Reasumujac 

Oby walka z negatywnym nastawieniem zakończyła się sukcesem!