Mamusie sierpień 2014 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-22, 13:19   #3211
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Widze, ze zachwycona nie jestes Ale i tak gratuluje
Cieszę sie choć nie ukrywam ze liczyłam na chłopca tym razem ale dla Zuzi pewnie lepiej jak bedzie miała siostrę w podobnym wieku bo Weronika zaraz nastolatka bedzie i juz raczej sie nie pobawią razem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-02-22 o 14:02
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:02   #3212
pentuerka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Dziewczyny, czy te legginsy z H&M są ze zwykłego działu czy ciążowego?
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:02   #3213
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Dzis znow czuje sie jak flak, mąż przywlókł mnie do domu bo zrobiło mi sie nagle taaaak slabo i niedobrze, serce walilo jak oszalale i ...sie rozplakalam. Chcialam isc na 10 minut do jednego sklepu co byl 10 krokow dalej i do restauracji cos razem zjesc ale wizja wymiotowania na trawnik brrrr
Teraz leze boli brzuch i glowa Ale przynajmniej odzyskalam swiadomosc tego co sie wokol dzieje ech
Maz po kebaba poleciał...
ojej. Współczuję CI tego braku sił

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
czyli tak jak mi, mnie też to trochę martwi i też zmianę rozważam powiem szczerze, ale mam zamiar na tej wizycie sie go zapytać czy zobaczy moje badania...bo z tego co zauważyłam to w tej książeczce to nie jest wpisane wszystko z badań... ja myślałam że to moje białko w moczu było wpisane w książeczce pod inicjałem B, ale byłam wczoraj u doktor ogólnej ze wzgledu na przeziebienie i takie tam i oczywiście chciała zobaczyć ksiażeczkę ciąży do zwolnienia i od razu zapytałam się jej o ten symbol B to ona pow mi ze to bakterie, czyli mój gin nawet nie wiedział że miałam białko w moczu, troche mnie zmartwiła bo pow jej że miałam 30 mg to pow że za wysokie a w połaczeniu z podwyższonym ciśnieniem może być kiepsko a miałam znowu wczoraj 140/90 kurcze miałam nadzieję ze to tylko jednorazowe..kazała często kontrolować, biorąc pod uwagę jeszcze moje ryzyko przez rodziców i siorę...heh, ale z drugiej strony mam nadzieje że to było jednorazowe i teraz nie wyjdzie mi już w moczu [COLOR="Silver"]
Powiedz koniecznie o tym białku swojemu ginowi na następnej wizycie.
Moja ginka zawsze przegląda wyniki i z nich wpisuję w kartę ciąży i w moją historię choroby.

Cytat:
Napisane przez konikowa84 Pokaż wiadomość
A ja się dziś dowiedziałam, że najprawdopodobniej będę miała synka Także czeka mnie kłótnia z Tż dotycząca imienia bo uparł się, że jak będzie synek to będzie Bożydar
Gratuluję synka!

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Olivia miała robione badania na poziom cukru, na szczęście wszystko w normie, moja teoria to brak witaminy d i sama zaczęłam jej podawać, póki co się nie powtórzyło już.

Ja przed wczoraj wylądowałam w szpitalu, bardzo bolało mnie między piersiami i miałam problemy z oddychaniem, nie było mowy o żadnym wysiłku, nawet nie miałam siły wyjść po schodach Zostawili mnie na obserwację zrobili prześwietlenie bo myśleli że mam zator płucny no ale na szczęście to nie to następnego dnia zrobili mi prześwietlenie płuc, też nic nie wykazało. Dostałam dwa zastrzyki na krzepliwość krwi i na następny dzień wyszłam do domu. Powiedzieli że to dziecko może uciskać.
Dobrze, że z Olivią już lepiej i mam nadzieję, że Twoje objawy już się nie powtórzą

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Widzę, że była dyskusja o imionach. Czy wasza rodzina i znajomi komentują jakoś wasze wybory? My z Tż też jakieś imiona wstępnie wybraliśmy i zdarza się, że ktoś nam powie, że to imię mu się kojarzy z alkoholikiem, albo, że mieli jakiegoś głupiego kolegę co się tak nazywał...
Strasznie mnie to denerwuje, to że ktoś o tym samym imieniu spieprzył sobie życie to nie znaczy, że moje dziecko będzie takie samo.
I wychodzi na to, że każde imię jest złe bo się komuś z kimś kojarzy. No ludzie co to za głupoty.
Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
thefall popieram to co napisałaś o imieniach.. mój men tak właśnie robił. a najgorsze jest to że np. ja bardzi chciałam Madzia , mam tak na drugie a w rodzinie i w mojej i jego też już są Madzie i on już skreśla te imie bo się powtarza, wkurza mnie to , bo mnie bardzo się podoba te imię .. albo kiedys coś też było z imieniem Klaudia.. on nie chce bo znał kiedyś taką Klaudie i była taka i owaka i będzie te imie mu o niej wspominało.. jakaś masakra no ale cóź przynajmniej ta Emilka mu się podoba co tez wspomniał że przypomina mu się ta z Pierwszej Miłości hihi a ja ją zaś uwielbiam tą aktorkę ale ogólnie Emilka też ma ładny skrót Emi
Rodzina nie komentuje naszego wyboru
Ja mam jak Twój Tż Angels np. z imieniem Marysia i za nic nie mogę się do niego przekonać

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja juz po usg lekarka powiedziała ze na 100% bedzie dziewczynka...
Gratuluję chociaż Ty chyba nie jesteś zachwycona.

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
My dla synka mamy Tymon Tyberiusz. Mi się Tymon od zawsze podobało, ale widzę, że rodziny kręcą nosem, że takie niepopularne. A Tyberiusz wzięło się ze star treka oboje z TŻ uwielbiamy klimaty sci-fi, kosmos itp. No i oba imiona świetnie pasują do nazwiska.

Ja chyba właśnie odkryłam, skąd się wzięło poprzednie plamienie. Bo mam je znowu. Okazuje się, że można plamić nie tylko po stosunku ale i po samym orgazmie. Tak, brzmi głupio, ale plamię po orgazmie nawet bez penetracji. Czyli to by było na tyle w kwestii mojego seksu w ciąży.
Tymon gdyby nie to, że mam w domu Szymona, drugiego synka nazwałabym Tymon
Co do popularności to znam osobiście 2 małych Tymonów a na placu zabaw u mnie to popularne imię.

Dobrze, że znasz przyczynę plamień ale szkoda, że czeka Was celibat

Cytat:
h4linka ci powiem że ja jakoś mimo ochoty na seks nie chcę go uprawiać jakoś się boję o maleństwo itd. to nawet stwierdzić jakaś blokada u mnie. Nie krwawiłam odkąd w ciąży jestem więc nic nie napiszę ale mogę sobie wyobrazić to, jakie to niepokojące może byc
W pierwszej ciąży też miałam obawy. Teraz się z tego śmieję, że byłam taka "nietykalska"
Stary 2014-02-22, 14:03   #3214
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Zyczę CI, żeby to Maleństwo dało CI dużo szczęścia i radości.
Dziękuje napewno da duuuuuzo szczęścia dziewczynki są kochane

Stary 2014-02-22, 15:14   #3215
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

a ja mdłościowo dziś zaś mimo że jem i jem co chce choć nie mam apetytu.
Jakoś od wczoraj dziwnie mnie podbrzusze boli... hm chyba po weekendzie się skuszę do lekarza. ale nie wiem czy mam panikować bo w zasadzie tak mega nie boli ale tak odczuwalnie.. jak myślicie?

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 16:01   #3216
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Dziękuje napewno da duuuuuzo szczęścia dziewczynki są kochane

Oooo tak! Dziewczynki sąbardzo kochane Rozumiem Twoje rozczarowanie, bo na pewno się nastawiałaś że tym razem uda się mieć dla odmiany chłopca, a ja pamietam swoje rozczarowanier jak dowiedziałam się w 30 tc, ze nie spodziewam sięchłopca jak mi wszysyc wmówili (po objawach ciazowych i innych zabobonach sądząc) tylko własnie dziewczynkę. Rozczarowanie trwało kilka godzin, tzn musiałam oswoić się zmysla i przestawić na inne imię, jakim zwracałam się odtąd do brzuszka. No i mam śliczną córeczkę, chłopca sobie nie wyobrażam! Teraz też bym mogła mieć drugą dziewczynkę, i byłaby rzecz pospolita babska

A dodam,żemoja mam ma same dziewczynki (czwórkę), tato bardzo pragnął chłopca i dal namówić mamę na jeszcze jedno dziecko, za piatym razem ( w sumie za szóstym), udało się i jest chłopak, teraz już dorosły No ale wątpię, czy bedziesz chciała tyle razy próbować hihi

Natka88, cieszę się, że wszystko okazało się w porządku, choć stracha i stres na pewno miałas, do tego rozłąka z Olivką! Oby już teraz tylko dobrze było a bobasek w brzuszku rozwijal się jak na drożdzach. duzo zdrówka dziewczynki!

Co do imion, tak the fall ma racje, wszysyc krytykuja, podaja swoje skojazenia z danym imieniem, choc to generalnie brak taktu! A postanoiwlam, jak mnie etraz kolejny raz tesciowka zapyta o imiona, to powiem jej ze mamy kilka typowale jej nie powiem, wlasnie dlatego, ze nie mam ochoty sluchac krytyki i wszyscy sie o naszym ostatecznym wyborze co do imion dowiedza jak juz dziecko sie urodzi. A jestem taka cieta, bo juz raz pytala i skrytykowalawniemily sposob. Moja mam zreszta nie lepsza...Tez jej sie cos wiecznie nie pasi
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 16:09   #3217
estella18
Raczkowanie

Cytat:

u mnie były tylko na ciążowym
Stary 2014-02-22, 16:18   #3218
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam z działu ciazowego.
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 17:00   #3219
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Widzę, że była dyskusja o imionach. Czy wasza rodzina i znajomi komentują jakoś wasze wybory? My z Tż też jakieś imiona wstępnie wybraliśmy i zdarza się, że ktoś nam powie, że to imię mu się kojarzy z alkoholikiem, albo, że mieli jakiegoś głupiego kolegę co się tak nazywał...
Strasznie mnie to denerwuje, to że ktoś o tym samym imieniu spieprzył sobie życie to nie znaczy, że moje dziecko będzie takie samo.
I wychodzi na to, że każde imię jest złe bo się komuś z kimś kojarzy. No ludzie co to za głupoty.
he he no tak coś w tym jest niestety...U mnie bardziej znajomi komentują, a to że kojarzy im się z kimś kogo nie lubią, a to z kimś wrednym, a najlepszy jest komentarz że teraz co 2 dziecko ma tak na imię... No niestety jak bardzo bym chciała aby moje dziecko miało jako jedyne wybrane przeze mnie imię to raczej graniczy to z cudem że tak sie stanie no chyba że wymyślę jakieś he he. Apropo rodziny mieli szanse się już wykazać nadając imiona nam czy naszym kuzynom itp

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Ja juz po usg lekarka powiedziała ze na 100% bedzie dziewczynka...

Gratulację trzeciej córci
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 17:03   #3220
asix86
Wtajemniczenie

Zrobiłam dziś pierwsze w życiu tarty .

Co do imion.. myślę intensywnie . Po tym co piszecie to nie wiem czy się komukolwiek chwalić, aczkolwiek nie wyobrażam sobie ani moich rodziców ani teściów komentujących.. chyba, że z troski .

Cytat:
asix86 ale do dwóch z nfz czy jeden nfz a drugi gin prywatnie??
Do obecnego chodzę na pakiet medyczny, a drugiego mam zamiar wybrać z tych, co pracują u nas w szpitalu (Ci polecani mają niestety prywatne gabinety bez abonamentów medycznych).
Stary 2014-02-22, 17:10   #3221
Aisog1987
Rozeznanie

Robiłam dziś oponki, a teraz siedze i pecharam
Stary 2014-02-22, 17:12   #3222
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Zrobiłam dziś pierwsze w życiu tarty .

Co do imion.. myślę intensywnie . Po tym co piszecie to nie wiem czy się komukolwiek chwalić, aczkolwiek nie wyobrażam sobie ani moich rodziców ani teściów komentujących.. chyba, że z troski .

Do obecnego chodzę na pakiet medyczny, a drugiego mam zamiar wybrać z tych, co pracują u nas w szpitalu (Ci polecani mają niestety prywatne gabinety bez abonamentów medycznych).
twin--maid dzieki tak własnie zrobię,gdy bym chodziła prywatnie to jest inna sprawa bo wyniki widzi i wpisuje lekarz, a u nasz na fundusz jest inaczej pielęgniarka widzi wyniki i wpisuje je...a mój w kartę choroby to bardziej wpisuje moje objawy czyli złe samopoczucie itp , a wyniki tylko z karty ciąży, a tam sa tylko napisane tak pobieżnie z tego co zauważyłam, przynajmniej w mojej książeczce nie wiem jak jest u ciebie (u was)?
Stary 2014-02-22, 17:12   #3223
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Cieszę sie choć nie ukrywam ze liczyłam na chłopca tym razem ale dla Zuzi pewnie lepiej jak bedzie miała siostrę w podobnym wieku bo Weronika zaraz nastolatka bedzie i juz raczej sie nie pobawią razem

gratuluje córeczki,ja mam tez 2 siostry i super a na końcu urodzil się chłopak niema co tatuś był cierpliwy i się doczekal
Stary 2014-02-22, 17:16   #3224
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Robiłam dziś oponki, a teraz siedze i pecharam
Pycha widzę, że ty też wcześniej zrobiłaś sobie tłusty czwartek ja w tamtym tygodniu pączusie smażyłam, wyszły mi takie armaty, że mój TŻ się śmiał że po jednym ma już dość
Stary 2014-02-22, 17:23   #3225
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Pycha widzę, że ty też wcześniej zrobiłaś sobie tłusty czwartek ja w tamtym tygodniu pączusie smażyłam, wyszły mi takie armaty, że mój TŻ się śmiał że po jednym ma już dość

Mąż miał bóla na oponki to zrobiłam, choć myślę, ze w przyszłą środę napiekę faworków jeszcze - a co
Stary 2014-02-22, 17:47   #3226
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
twin--maid dzieki tak własnie zrobię,gdy bym chodziła prywatnie to jest inna sprawa bo wyniki widzi i wpisuje lekarz, a u nasz na fundusz jest inaczej pielęgniarka widzi wyniki i wpisuje je...a mój w kartę choroby to bardziej wpisuje moje objawy czyli złe samopoczucie itp , a wyniki tylko z karty ciąży, a tam sa tylko napisane tak pobieżnie z tego co zauważyłam, przynajmniej w mojej książeczce nie wiem jak jest u ciebie (u was)?
Masz rację, prywatnie jest inaczej. Ja mam wszystkie wyniki krwi, moczu, ciśnienie, usg,długość szyjki itp. oraz moje samopoczucie i leki jakie zażywam wpisywane w historii choroby i praktycznie te same informacje mam w karcie ciąży. W sumie taki jest jej cel aby w razie pójścia do innego lekarza było od razu wiadomo jak się ciąża rozwija, na co przewlekle chorujemy i jakie leki zażywamy.

Cytat:
Ja 2 tygodnie temu nasmażyłam pączków. Miała niesamowita ochotę na takie domowe. Jedliśmy je z Tż chyba z 5 dni

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2014-02-22 o 17:48
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 18:42   #3227
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Masz rację, prywatnie jest inaczej. Ja mam wszystkie wyniki krwi, moczu, ciśnienie, usg,długość szyjki itp. oraz moje samopoczucie i leki jakie zażywam wpisywane w historii choroby i praktycznie te same informacje mam w karcie ciąży. W sumie taki jest jej cel aby w razie pójścia do innego lekarza było od razu wiadomo jak się ciąża rozwija, na co przewlekle chorujemy i jakie leki zażywamy.

Ja 2 tygodnie temu nasmażyłam pączków. Miała niesamowita ochotę na takie domowe. Jedliśmy je z Tż chyba z 5 dni

No niby tak powinno być, ale ewentualnie jak bym chciała iść do innego lekarza czy się przepisać to też chyba kseruję kartę w której lekarz wszystko notuje...A w karcie ciąży to mam tylko skróty ja tego nie ogarniam naprawdęCzyli ty w tej książeczce ciążowej masz wszystko wypisane z badań tak?Sorka że jestem taka upierdliwa, ale kurczę taka bezradna się czuję i nie mam kogo się zapytać A ja resztę tez mam wpisaną tzn ciśnienie, wyniki krwi i moczu, ale nie wszystkie...tylko to mam wypełnione co jest oznaczone symbolami w książeczce, nie wiem może każda książeczka jest inna ...a leki to tylko witaminy mi napisał, a przecież brałam też tabletki dopochwowe, ale tego nie odnotował....
Stary 2014-02-22, 18:52   #3228
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
No niby tak powinno być, ale ewentualnie jak bym chciała iść do innego lekarza czy się przepisać to też chyba kseruję kartę w której lekarz wszystko notuje...A w karcie ciąży to mam tylko skróty ja tego nie ogarniam naprawdęCzyli ty w tej książeczce ciążowej masz wszystko wypisane z badań tak?Sorka że jestem taka upierdliwa, ale kurczę taka bezradna się czuję i nie mam kogo się zapytać A ja resztę tez mam wpisaną tzn ciśnienie, wyniki krwi i moczu, ale nie wszystkie...tylko to mam wypełnione co jest oznaczone symbolami w książeczce, nie wiem może każda książeczka jest inna ...a leki to tylko witaminy mi napisał, a przecież brałam też tabletki dopochwowe, ale tego nie odnotował....
Mam wpisane, ze w poprzedniej ciąży wystąpiły u mnie pewne komplikacje, w którym tygodniu. W związku z tym mam wpisane, że biorę przez całą ciążę lek x w dawce y. Dodatkowo mam zalecone "coś tam", że mierzę ciśnienie w domu, wszystkie wyniki badań, które miałam robione, 1 zdjęcie z usg mam podpinane do karty ciąży. Gdy powtarzałam badanie moczu, też odnotowała to w karcie ciąży

W poprzedniej ciąży u innej ginki też tak miałam. Gdy miałam infekcję miałam wpisane, że przez 10 dni biorę globulki, jak drgała mi powieka wpisała mi 1x aspargin itp.
Stary 2014-02-22, 19:12   #3229
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Moni26 u mnie jest tak, ze polozna wazy i wpisuje wyniki do ksiazeczki, poczym daje lekarzowi wszystkie moje wyniki, on oglada i komentuje pozniej sam sprawdza co polozna wpisala lub sam wpisuje jesli nie bylo poloznej. W komuterze prowadzi opis szczeg a w ksiazecce sa tylko znaki, nie wszystkie badania bo tam nie ma za duzo miejsca.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
Ja mam z działu ciazowego.
Dziekuje za info

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez estella18 Pokaż wiadomość
u mnie były tylko na ciążowym
Dziekuje za info
Stary 2014-02-22, 19:16   #3230
kamilast
Raczkowanie

Moni 26 ja też mam w karcie wszystko, wynik badania ginekolog, wymiary i tętna dzieci, zalecenia w punktach, na pierwszej stronie jest cały wywiad, w osobnej części wyniki. W ogóle cała karta ma wymiar normlanego szkolnego zeszytu i zwykle jeden wpis zajmuje całą stronę.
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 19:24   #3231
Moni 26
Zadomowienie

penteurka i twin--maid dzięki dziewczyny to z tego wniosek że mój ginekolog jest jakiś dziwny, teraz przynajmniej wiem że nie przesadzałam z paniką

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Moni 26 ja też mam w karcie wszystko, wynik badania ginekolog, wymiary i tętna dzieci, zalecenia w punktach, na pierwszej stronie jest cały wywiad, w osobnej części wyniki. W ogóle cała karta ma wymiar normlanego szkolnego zeszytu i zwykle jeden wpis zajmuje całą stronę.
to jeszcze masz inaczej niż ja....czyli chyba tak jak powinno być, a u mnie w skrótach, chociaż może nic by nie było w tym dziwnego gdy by lekarz chociaż widział wszystkie moje wyniki...heh
Stary 2014-02-22, 19:33   #3232
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Czy wypada zalozyc czarna sukienke na slub cywilny ?

jakos nie wyobrazam sobie siebie w innym kolorze

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 19:37   #3233
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
penteurka i twin--maid dzięki dziewczyny to z tego wniosek że mój ginekolog jest jakiś dziwny, teraz przynajmniej wiem że nie przesadzałam z paniką

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

to jeszcze masz inaczej niż ja....czyli chyba tak jak powinno być, a u mnie w skrótach, chociaż może nic by nie było w tym dziwnego gdy by lekarz chociaż widział wszystkie moje wyniki...heh
U mnie książeczka wygląda jak taka harmonijka i tam nie ma dużo miejsca. ale faktycznie jest tu wpisae wszystko co ważne. Do tego mam plik badań, które trzymam w oddzielnej kopercie (dużo tego). On je zawsze wszystkie ogląda.

Moni porozmawiaj o tym z lekarzem. Ważne by mieć zaufanie i czuć się bezpiecznie.
Stary 2014-02-22, 19:37   #3234
kamilast
Raczkowanie

Mój poprzedni gin, którego zapytałam kiedyś czemu tak bazgroli (słowo zwykle miał pierwszą literę a potem była falbanka) powiedział że jakby kiedyś chciał to czytać prokurator to on powie to co będzie mu pasowało bo przecież nic tam nie pisze. To niby żart był ale w świetle tego co we włocławku np, mało śmiezne.
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 19:57   #3235
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Oooo tak! Dziewczynki sąbardzo kochane Rozumiem Twoje rozczarowanie, bo na pewno się nastawiałaś że tym razem uda się mieć dla odmiany chłopca, a ja pamietam swoje rozczarowanier jak dowiedziałam się w 30 tc, ze nie spodziewam sięchłopca jak mi wszysyc wmówili (po objawach ciazowych i innych zabobonach sądząc) tylko własnie dziewczynkę. Rozczarowanie trwało kilka godzin, tzn musiałam oswoić się zmysla i przestawić na inne imię, jakim zwracałam się odtąd do brzuszka. No i mam śliczną córeczkę, chłopca sobie nie wyobrażam! Teraz też bym mogła mieć drugą dziewczynkę, i byłaby rzecz pospolita babska

A dodam,żemoja mam ma same dziewczynki (czwórkę), tato bardzo pragnął chłopca i dal namówić mamę na jeszcze jedno dziecko, za piatym razem ( w sumie za szóstym), udało się i jest chłopak, teraz już dorosły No ale wątpię, czy bedziesz chciała tyle razy próbować hihi

Natka88, cieszę się, że wszystko okazało się w porządku, choć stracha i stres na pewno miałas, do tego rozłąka z Olivką! Oby już teraz tylko dobrze było a bobasek w brzuszku rozwijal się jak na drożdzach. duzo zdrówka dziewczynki!

Co do imion, tak the fall ma racje, wszysyc krytykuja, podaja swoje skojazenia z danym imieniem, choc to generalnie brak taktu! A postanoiwlam, jak mnie etraz kolejny raz tesciowka zapyta o imiona, to powiem jej ze mamy kilka typowale jej nie powiem, wlasnie dlatego, ze nie mam ochoty sluchac krytyki i wszyscy sie o naszym ostatecznym wyborze co do imion dowiedza jak juz dziecko sie urodzi. A jestem taka cieta, bo juz raz pytala i skrytykowalawniemily sposob. Moja mam zreszta nie lepsza...Tez jej sie cos wiecznie nie pasi
Zgadzam się dziewczynki są super.

Co do imion, to dla mnie jest oczywiste, że każdy ma jakieś zdanie na ten temat (i to nie jest dla mnie krytyka), ale nie każdy potrafi wyrazić je taktownie. Bo jesli komuś dane imię kojarzy się negatywnie np. z alkoholikiem, idiotą, nieudacznikiem itd. to faktycznie może sobie darować wyrażenie tej opinii.

Mój tż uparł się, żeby nazwać nasza córkę Ewa. Co się osłuchałam, że to wredne baby, zimne itp.

Dla mnie nie miało to żadnego znaczenia, może dlatego że były to osoby mi obce (dalsi znajomi). Dla rodziny było ok, oni cieszyli się.

Wiem też z rodzinnych opowieści, że moja ukochana babcia uprosiła moją mamę (bardzo grzecznie bo to delikatna, taktowna i wspaniała osoba była), żeby nazwała mnie Monika. I jestem jej ogromnie wdzięczna, bo lubię to imię

Ewelajna co do teściowej, jesli skrytykowała to należy jej się nauczka, możesz powiedzieć jej, że nie będziesz ujawniać imienia bo jak to zrobiłaś to ostatnim razem to dotknęła Cię niemiła krytyka.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Mój poprzedni gin, którego zapytałam kiedyś czemu tak bazgroli (słowo zwykle miał pierwszą literę a potem była falbanka) powiedział że jakby kiedyś chciał to czytać prokurator to on powie to co będzie mu pasowało bo przecież nic tam nie pisze. To niby żart był ale w świetle tego co we włocławku np, mało śmiezne.
Dobrze, że zmieniłaś lekarza, bardzo zabawne, ale chyba nie w takich oklicznościach.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

A dlaczego nie widzisz się w innym kolorze? Jaką masz karnacje i oprawę (kolor włosów i oczu?). Może coś doradzimy
Stary 2014-02-22, 19:58   #3236
Aisog1987
Rozeznanie

Coś na poprawę nastroju
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Stary 2014-02-22, 20:12   #3237
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

A dlaczego nie widzisz się w innym kolorze? Jaką masz karnacje i oprawę (kolor włosów i oczu?). Może coś doradzimy

Niebieskie oczy, karnacja raczej średnia ani jasna ani ciemna coś po między jestem brunetka ciemna. Z racji tego że mam duże piersi to czuje się lepiej bez dekoltu i w czarnym nie lubię eksponować swojego ciała . Taki dzikusek ze mnie

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:44   #3238
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Niebieskie oczy, karnacja raczej średnia ani jasna ani ciemna coś po między jestem brunetka ciemna. Z racji tego że mam duże piersi to czuje się lepiej bez dekoltu i w czarnym nie lubię eksponować swojego ciała . Taki dzikusek ze mnie
ja bym poszła w czerwonej jakbym brała tylko cywilny

Stary 2014-02-22, 21:14   #3239
Tasia34
Wtajemniczenie

Jesli sie nie chce brac slubu, to czarna kiecka bardzo pasuje
Zarcik

Cytat:
a ja mdłościowo dziś zaś mimo że jem i jem co chce choć nie mam apetytu.
Jakoś od wczoraj dziwnie mnie podbrzusze boli... hm chyba po weekendzie się skuszę do lekarza. ale nie wiem czy mam panikować bo w zasadzie tak mega nie boli ale tak odczuwalnie.. jak myślicie?
Nie martwila bym sie zbytnio, jesli to takie uciski czy rozpieranie. Jesli bardzo boli, to zadzwon do lekarza.

Cytat:
Serio taka duza jest? Moja malutka, malo rzeczy mozna tam wpisac...

Cytat:
U mnie książeczka wygląda jak taka harmonijka i tam nie ma dużo miejsca. ale faktycznie jest tu wpisae wszystko co ważne. Do tego mam plik badań, które trzymam w oddzielnej kopercie (dużo tego). On je zawsze wszystkie ogląda.

Moni porozmawiaj o tym z lekarzem. Ważne by mieć zaufanie i czuć się bezpiecznie.
Yhm, moja tez jak harmonijka - mam wpisane, ze mialam cc, ze biore leki na nadcisnienie i aktualne wyniki. Gin ma wszystko dokladniej w swoich notatkach, a ja swoje badania, usg itd w teczce
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 21:55   #3240
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

ja bardzo lubię czarny kolor ale pannę młoda w czerni jakoś ciężko mi sobie wyobrazić

a jeśli chodzi o imiona to ja dla chłopca chciała bym Joshua ale pewnie w polskim urzędzie będzie problem z takim imieniem bo nie ma go w rejestrze imion które można nadawać, a dla dziewczynki jeszcze nie wybralismy

Edytowane przez pati1078
Czas edycji: 2014-02-22 o 22:16
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości