|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Zaraz wyruszamy w drogę do domu. Odezwę się wieczorem buziaki i proszę pozytywnie się nastawić, wszystko się uloży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Zakorzenienie
|
Stwierdziła, ze to w szpitalu było połówkowe
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Nasz kochany NFZ, pewnie za dużo by kasy stracili jakby uruchomili USG i to dla ciężarnej, ktora miała je robione w szpitalu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wogule po wczorajszym wnerwie dzis sie jeszcze bardziej wnerwiłam i z tego wnerwienia wysprzatałam salon ![]() ![]()
![]() |
#3216 |
Zadomowienie
|
W nic już nie wierze ... dostało mi się juz od wszystkich ze jestem nie odpowiedzialna bo jestem chora w ciąży . a w to że minie szybko to juz w ogole nie wierze , póltora tygodnie z tym walcze i jest coraz gorzej, juz dawno powinni mnie wziac do szpitala na jakies kroplwiki zeby szybciej poszlo ale jak sie cos stanie to wtedy wszyscy beda mądrzy i uprzejmi i beda wspólczuc i mowic ze tak sie dzieje przy wirusach ...
Mam ochote se strzelić w łeb , pokłociłam sie juz z mężem ktorego poprosiłam żeby wziął urlop i posiedział ze mną w domu to usłyszałam że ja mam tylko kaszel ... jest mi przykro bo siedze do 18,30 w chacie sama i dostaje jasne ☠☠☠☠y już od tego . A musze siedziec bo jak wyjde to moge znow złapac jakas infekcje bo mam oslabiony organizm , już bym wolała iść do szpitala bo bym miała chociaż do kogo gębę otworzyć ... Dobrze chociaż że moja córcia mnie kopie w brzuszek , chociąz jej obecność czuję ...
Zosieńka jest już z nami nasz skarb nasz kawałek nieba ![]() Edytowane przez ZygaEffka Czas edycji: 2014-05-14 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Wtajemniczenie
|
Ana mi przybylo w brzuchu 20cm
![]() A jeżeli chodzi o dentyste to nie mam nic do leczenia ![]() A co do pytan koleżanek no to tak,pieluchy flanelowe się nie przydaly w ogole,tetrowe ze 3 i starczy,nie ma sensu więcej,najwyzej się kupi potem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3218 | |||
Konto usunięte
|
Piękny brzucholek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2014-05-14 o 16:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46453645]Piękny brzucholek
![]() Straszna lipa z takim badaniem. Jak mi mama opowiadała, że ona jak byłą w ciąży to wizyty polegały na tym, że jakimś dziwnym słuchadełkiem lekarz dotykał brzucha, słuchał że serduszko bije to znaczy że jest ok. Byłam w szoku. Szkoda że na NFZ dalej takie zacofanie choć medycyna poszła tak do przodu ![]() Współczuję kochana ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Fajne koleżanki ![]() ![]() ![]() Hehe przy porodzie to raczej unikniesz kroplowki o celnikowania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Mi flanelowe pieluszki przydały się na wyjścia z domu. Jak szlam np do lekarza to do badania dziecko kladlam na pieluszce. Przewijaka nie miałam, a tetrowek miałam dużo, kilkanaście. One mi się przydałyi to bardzo. A spacerówki z wózka 3w1 używałam może miesiąc. Wszystko wyjdzie w praniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() anesh_ też się cieszyłam, że będziesz już po połówkowym. Czyli co, musisz się specjalnie na połówkowe umówić.? Na ostatniej wizycie nie wiedziałam czy to będzie połówkowe czy nie, bo nie wiedziałam, co to takiego,ale nie było. Ogólnie wizyta była ekspresowa, że nawet widziałam się doktorek nie kwapił, by się płci dopatrywać ![]() Latte88 szczęśliwej podróży ! Ładny obrazek ![]() etusiaaa, śliczny brzusio ![]() Aaa no i nie wspomniałam wcześniej, że wczoraj urodził się kuzynowi mojego męża synek - Dominik, ważył 3800 i miał 56 cm, także też niezły klocuś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A my z tz dzisiaj w igrodku szalejemy. Wszystko.posadzone i dostalsm sadonki truskawrk w tym roku bedzie pare ale w nastepnym man nadzieje ze wiecej. Moj tz duzo mi pomogl a teraz robi amu amu :p Co do tymtyrymtym w ciazy... Jest lepiej niz przed w sensie nie ze lepiej ale odczucia inne i.my sie nie cyckamy :p ale oboje doszlismy do wniosku ze coraz ciezej nuektore pozycje hihi Nie wyobrazam sobie bez ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 |
Wtajemniczenie
|
a i wlasnie kolezanka mi mowila ze przewijak kupila i stoi zapakowany do tej pory
![]() ale tu cisza ![]() dostalam książke ciąża i poród i tam jest napisane 6miesiąc-przytylas juz zapewne okolo 5kg ![]() ![]() ![]()
#3223 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Koleżanka kupiła w Kiku dla naszej koleżanki cuda ! i normalnie wszystko po 1 euro.. Kupiła komplecik,który jeszcze niedawno kosztował 13 euro a przecenili na 1 czy 2 euro normalnie zakochałam się w tych spodenkach ![]() ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-05-14 o 18:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Rozeznanie
|
Niom już mi troszeczkę lepiej... Jeszcze raz dziękuję za słowa otuchy... Wiedziałam, że mogę na Was liczyć... A i gratuluję wizyt i bejbików...
Z tatą już lepiej, jest przytomny nawet coś żartował do babci... Przeszedł dwa zawały ale nie wiem dokładnie co i jak, od razu po zawale zrobili mu zabieg balonikowania ale pękła mu jakaś żyła w ręce. W piątek jedziemy do De bo ja musze sama zobaczyć czy wszystko ok. A w szpitalu będzie leżał do 4 tygodni bo jeszcze rehabilitacja przed nim. Dobrze że najgorsze już za Nami... |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3227 |
Konto usunięte
|
No///chyba że zemdleję przy porodzie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W ogóle D. mnie zaskoczył.. Koleżanka mi gratulowała jeszcze zanim jej powiedziałam o chłopaku i co? Mówi,że Tż do niej napisał"będę miał synka! ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pisałam Wam wczoraj o bratanku Filipku, co nam jakiś czas temu poważnie zachorował, a teraz był na 3dniowej wizycie kontrolnej. Otóż dziś wyszedł, wyniki są OK. Jednak przejrzeli go wzdłuż i w szerz i okazało się, że ma ciut za małe jąderka do swojego wieku. W czerwcu ma wizytę u jakiegoś specjalisty. Bratowa mówi, że po chemii bierze hormony na tarczycę to i teraz lekarze zastanawiali się czy to nie przez testosteron, ale sprawdzą. I zobaczcie gdyby nie takie badania kontrolne kto by tam wiedział... Dziecko już 10letnie, samo się kąpie, a komu przyjdzie na myśl oglądanie jąderek... Jeszcze w szpitalu akurat gościła księżna Danii to ma z nią zdjecie i dla każdego dziecka miała prezent, a że to był oddział hematologii to wiadomo, że tam ciszy dziecko każdy drobiazg. Ojjj jakaż ulga, że wszystko w porząsiu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3230 |
Rozeznanie
|
Ircha to dobrze że jest ok... Mam nadzieję, że już nigdy nie będzie tak cierpiał jak w czasie choroby...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
TŻ miał dziś jakiś kryzys. Zmiana pracy na lepszą przeszła mu koło nosa i znowu przeżywał, że do kitu się stało, że przeprowadziliśmy sie z Krakowa do Rzeszowa. Ani go nie mogłam pocieszyć, ani wesprzeć, bo jakakolwiek była moja reakcja na jego smutki to było źle. Potem coś się na siebie powściekaliśmy, on wyszedł biegać i wrócił w dobrym nastroju, a ja to dopiero w zły nastój wpadłam... ![]() ![]()
![]() |
#3232 |
Raczkowanie
|
http://demotywatory.pl/4336359/Kiedy...ony-i-spokojny
![]() http://demotywatory.pl/4335057/Matcz...-zdzialac-cuda !!!!!!!!!! Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-05-14 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Przewijaka nie kupuje na razie, mam duże łózko i coś czuje, że będzie mi wygodniej na nim przewijać bejbika ale to się jeszcze okaże. Najwyżej podskoczy się do sklepu i dokupi przewijak ![]() Cytat:
![]() Uważaj Madziu na siebie w tym ogródku, żebyś się nie nadwyrężyła ![]() ![]() Ja uwielbiam do końca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale jeszcze jest luz ![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46456085]No///chyba że zemdleję przy porodzie ze mną to nie wiadomo a tak serio to rok temu odwiedzałam w szpitalu szwagierkę to leżała z babką po cesarce, która wyglądała strasznie.... no i właśnie miała cewnik ![]() Obawiam się kochana, ze przy większości (a może i przy wszystkich) cesarskich cięć cewnik i kroplówka to podstawa.. Przynajmniej po tym jak czytałam opisy porodów innych mam na wizazu, to wspominały niestety o cewniku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- ![]() Cytat:
Musiał sobie mąż sam chyba wszystko w głowie poukładać.. Faceci to już tak mają.
![]() |
#3234 |
Wtajemniczenie
|
Mistic ja.kocham na jezdzca ale juz.nie da rady dlugo w tej pozycji.
:p co do pruepisow to zaraz ci podesle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kamasutra już napewno wymyśliła odpowiednią nazwę tej pozycji hehe ![]()
![]() |
#3236 |
Zakorzenienie
|
O Boże, ledwo coś przeczytam co naskrobiecie, wracam w wolnej chwili a tam ze 30 stron i tak w kółko.Nawet już w temacie nie jestem i czuję się obco😕. Miałam wkleić jakieś fotki a mi się nie chce, cały czas chodzę zmęczona. Odebrałam wyniki krwi i moczu które robiłam w Polsce, chyba mam anemię i jakieś liczne bakterie w moczu.Jutro położna ale co ona mi powie😞. Chyba się umówię do rodzinnego. Pisałyście o rożkach, też taki kupiłam w Polsce, i kolorowe pieluszki i kilka innych rzeczy.A dziś otrzymałam w sklepie kolejny pakiet a w nim m.in. paczka pampersów i butelka Avent. Wszystko gratis.I w końcu przetestowaliśmy porządnie wózek 3w1 Chicco i tylko ten chcemy, czekamy na kasę☺
Ooo, kupiłam w Polsce poduszkę ortopedyczną do łóżeczka, taka ścięta gąbka,miała któraś z Was styczność z nią? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() Edytowane przez Aneta??? Czas edycji: 2014-05-14 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chyba każdy facet byłby dumny z pierwszego synka nawet jeżeli bardzo chciał córeczkę ![]() ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3238 |
Wtajemniczenie
|
Misstic chyba nie mowisz ze przytylas tylko 3kg od poczatku ciazy?
![]() a co do tego czego jeszcze sie dowiedzialam to moim kolezankom w ogole nie sprawdzily sie laktatory elektryczne tylko te z pąpką.Moja kumpela w 3 dobie po porodzie dostala tyle pokarmu ze maż musial leciec do sklepu po laktator ![]() ![]() a i ta kumpelka co nie uzywala przewijaka mowila ze jej to w ogole sie nie sprawdzily zabawki nad lozeczkiem,wozkiem ani mata edukacyjna bo córa nie byla niczym zainteresowana hehe no i tak samo niektóre ubranka to nie zdązyła metki zdjąc bo dziecko juz wyroslo ![]() ![]() Kumpela ktora miala CC nie miala pokarmu i ją pielegniarka opierniczyla ze to jej wina... miło ![]() co ciekawe przez pierwsze 5 miechow wymiotowala i nie przytyla nic a potem az 18kg do porodu ![]() no dobra już was nie zanudzam ![]()
#3239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie zanudzasz. Dobrze poczytać opinie innych już posiadających dziecko mam. Moja ta koleżanka powiedziała, że ona by nie kupiła elektrycznego laktatora tylko właśnie ten ręczny miała i jej pasowal. Ale co kobieta to opinia. tak samo z dzieckiem. Każde jest inne i potrzebuje czego innego. Ogólnie to chyba dobrze bym się dogadała w tym temacie z twoimi koleżankami hehe ![]() ![]() A co do tych niektórych pielęgniarek to potrafią być naprawdę świnie. A kobieta potem przez takie głupie gadanie wpędza się w depresje ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() (nie żebym narzekała ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.