Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 14:42   #3211
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Zaraz wyruszamy w drogę do domu. Odezwę się wieczorem buziaki i proszę pozytywnie się nastawić, wszystko się uloży
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1400075102881.jpg (23,9 KB, 25 załadowań)
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:43   #3212
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Tak, chodze na NFZ. Ja tego w szpitalu nie nazwalabym polówkowym, takie szybkie było, raczej żadnych pomiarów, no,ale na wypiwSie było napisane : wymiary płodu w normie... No to jak w normie to nie chciała zrobić. I zbadała tylko brzuch rękoma, stwierdziła, ze urósł i tyle....
Jestem strasznie zawiedziona.
Ale pipa.. Czasem lekarki zapominają jak same czekały na dziecko.. i się zachowują jak debile.
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:49   #3213
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ojoj i co teraz ? bedziesz je miec w koncu czy nie ?
Stwierdziła, ze to w szpitalu było połówkowe. Raczej nic więcej nie będzie.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

anesh no co ty? tak sie wycwanili i ni ezrobili połówkowego, ech z dnia na dzien ci lekarze coraz bardziej mnie dobijaja serio
Nasz kochany NFZ, pewnie za dużo by kasy stracili jakby uruchomili USG i to dla ciężarnej, ktora miała je robione w szpitalu.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:11   #3214
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Jestem po kolejnej wizycie , dowiedziałam sie tyle że to infekcja gardła która wywołuje kaszel (mimo że gardło w ogóle nie boli ) a teraz uwaga może sie to utrzymac do 6 tyg, i tak na prawde nawet antybiotyk moze nie pomoc. Jestem załamana siedze i rycze , jak wracalam od lekarza to ryczałam ... nie mam już na nic siły mam płukać gardło nadmanganianem potasu i brac chlorchinaldin , jak minie infekcja to minie kaszel..
bedzie dobrze, na pewno minie szybciutko

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:34   #3215
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Stwierdziła, ze to w szpitalu było połówkowe. Raczej nic więcej nie będzie.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Nasz kochany NFZ, pewnie za dużo by kasy stracili jakby uruchomili USG i to dla ciężarnej, ktora miała je robione w szpitalu.
a kolejna wizyta wyznaczona ? Wiesz coś ?

Ja wogule po wczorajszym wnerwie dzis sie jeszcze bardziej wnerwiłam i z tego wnerwienia wysprzatałam salon Poprzestawiałam co nie co, bo ogólnie przestawiac lubię, salon zyskał nowy wygląd, umyłam w kuchni, teraz tż odkurza a ja zaraz zmyje na szybko podłogi magicznymi ściereczkami

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:39   #3216
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
bedzie dobrze, na pewno minie szybciutko
W nic już nie wierze ... dostało mi się juz od wszystkich ze jestem nie odpowiedzialna bo jestem chora w ciąży . a w to że minie szybko to juz w ogole nie wierze , póltora tygodnie z tym walcze i jest coraz gorzej, juz dawno powinni mnie wziac do szpitala na jakies kroplwiki zeby szybciej poszlo ale jak sie cos stanie to wtedy wszyscy beda mądrzy i uprzejmi i beda wspólczuc i mowic ze tak sie dzieje przy wirusach ...
Mam ochote se strzelić w łeb , pokłociłam sie juz z mężem ktorego poprosiłam żeby wziął urlop i posiedział ze mną w domu to usłyszałam że ja mam tylko kaszel ... jest mi przykro bo siedze do 18,30 w chacie sama i dostaje jasne ☠☠☠☠y już od tego . A musze siedziec bo jak wyjde to moge znow złapac jakas infekcje bo mam oslabiony organizm , już bym wolała iść do szpitala bo bym miała chociaż do kogo gębę otworzyć ...

Dobrze chociaż że moja córcia mnie kopie w brzuszek , chociąz jej obecność czuję ...
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-14 o 15:43
ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:14   #3217
małaPaulina
Wtajemniczenie

Ana mi przybylo w brzuchu 20cm mam 92cm a pod biustem tez,nosilam 65 a teraz 75 i nie mogłabym mniej bo mnie upija pod cyckami...

A jeżeli chodzi o dentyste to nie mam nic do leczenia

A co do pytan koleżanek no to tak,pieluchy flanelowe się nie przydaly w ogole,tetrowe ze 3 i starczy,nie ma sensu więcej,najwyzej się kupi potemprzewijak często tez zbędny,laktator bardzo przydatny porod spoko,po porodzie się zapomina o wszystkim co złe jak się zobaczy maluszka wózek-kolezanka mowila ze spacerówka z tego wozka 3 w 1 co miała była do dupy i kupila osobna spacerowke,narzekala tez na male gondole dlatego mowila zebym kupila używany wozek bo szkoda kasy

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:23   #3218
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
jest i zdjecie z twarza w klubie a bez tutaj
Piękny brzucholek

Cytat:
Tak, chodze na NFZ. Ja tego w szpitalu nie nazwalabym polówkowym, takie szybkie było, raczej żadnych pomiarów, no,ale na wypiwSie było napisane : wymiary płodu w normie... No to jak w normie to nie chciała zrobić. I zbadała tylko brzuch rękoma, stwierdziła, ze urósł i tyle....
Straszna lipa z takim badaniem. Jak mi mama opowiadała, że ona jak byłą w ciąży to wizyty polegały na tym, że jakimś dziwnym słuchadełkiem lekarz dotykał brzucha, słuchał że serduszko bije to znaczy że jest ok. Byłam w szoku. Szkoda że na NFZ dalej takie zacofanie choć medycyna poszła tak do przodu
Cytat:
W nic już nie wierze ... dostało mi się juz od wszystkich ze jestem nie odpowiedzialna bo jestem chora w ciąży . a w to że minie szybko to juz w ogole nie wierze , póltora tygodnie z tym walcze i jest coraz gorzej, juz dawno powinni mnie wziac do szpitala na jakies kroplwiki zeby szybciej poszlo ale jak sie cos stanie to wtedy wszyscy beda mądrzy i uprzejmi i beda wspólczuc i mowic ze tak sie dzieje przy wirusach ...
Mam ochote se strzelić w łeb , pokłociłam sie juz z mężem ktorego poprosiłam żeby wziął urlop i posiedział ze mną w domu to usłyszałam że ja mam tylko kaszel ... jest mi przykro bo siedze do 18,30 w chacie sama i dostaje jasne ☠☠☠☠y już od tego . A musze siedziec bo jak wyjde to moge znow złapac jakas infekcje bo mam oslabiony organizm , już bym wolała iść do szpitala bo bym miała chociaż do kogo gębę otworzyć ...

Dobrze chociaż że moja córcia mnie kopie w brzuszek , chociaż jej obecność czuję ...
Współczuję kochana Wyobrażam sobie Twoje zmęczenie już tym wszystkim. Takich głupot, że jesteś nieodpowiedzialna bo w ciąży chorujesz to nawet nie słuchaj Nie biegałaś z brzuchem na wierzchu po dworze. Poza tym od razu poleciałaś do lekarza, a że oni słabo Cię leczyli to też nie Twoja wina. Trzymaj się dla córci, potrzebujecie teraz wzajemnie swojej siły. I kuruj się bidulko, czas już skończyć temat tej choroby. Bierz leki a poza tym odpoczywaj, pij dużo

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Ana mi przybylo w brzuchu 20cm mam 92cm a pod biustem tez,nosilam 65 a teraz 75 i nie mogłabym mniej bo mnie upija pod cyckami...

A co do pytan koleżanek no to tak,pieluchy flanelowe się nie przydaly w ogole,tetrowe ze 3 i starczy,nie ma sensu więcej,najwyzej się kupi potemprzewijak często tez zbędny,laktator bardzo przydatny porod spoko,po porodzie się zapomina o wszystkim co złe jak się zobaczy maluszka wózek-kolezanka mowila ze spacerówka z tego wozka 3 w 1 co miała była do dupy i kupila osobna spacerowke,narzekala tez na male gondole dlatego mowila zebym kupila używany wozek bo szkoda kasy
Fajne koleżanki Dobrze czasem posłuchać, że poród nie jest taki straszny jak go malują. Szczególnie dla takiej panikary jak ja która boi się samej kroplówki, a na myśl o cewnikowaniu to już

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2014-05-14 o 16:17
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:44   #3219
Mandragorrka
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46453645]Piękny brzucholek

Straszna lipa z takim badaniem. Jak mi mama opowiadała, że ona jak byłą w ciąży to wizyty polegały na tym, że jakimś dziwnym słuchadełkiem lekarz dotykał brzucha, słuchał że serduszko bije to znaczy że jest ok. Byłam w szoku. Szkoda że na NFZ dalej takie zacofanie choć medycyna poszła tak do przodu

Współczuję kochana Wyobrażam sobie Twoje zmęczenie już tym wszystkim. Takich głupot, że jesteś nieodpowiedzialna bo w ciąży chorujesz to nawet nie słuchaj Nie biegałaś z brzuchem na wierzchu po dworze. Poza tym od razu poleciałaś do lekarza, a że oni słabo Cię leczyli to też nie Twoja wina. Trzymaj się dla córci, potrzebujecie teraz wzajemnie swojej siły. I kuruj się bidulko, czas już skończyć temat tej choroby. Bierz leki a poza tym odpoczywaj, pij dużo

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Fajne koleżanki Dobrze czasem posłuchać, że poród nie jest taki straszny jak go malują. Szczególnie dla takiej panikary jak ja która boi się samej kroplówki, a na myśl o cewnikowaniu to już [/QUOTE]

Hehe przy porodzie to raczej unikniesz kroplowki o celnikowania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Mi flanelowe pieluszki przydały się na wyjścia z domu. Jak szlam np do lekarza to do badania dziecko kladlam na pieluszce. Przewijaka nie miałam, a tetrowek miałam dużo, kilkanaście. One mi się przydałyi to bardzo.
A spacerówki z wózka 3w1 używałam może miesiąc.
Wszystko wyjdzie w praniu.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:50   #3220
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Jestem po kolejnej wizycie , dowiedziałam sie tyle że to infekcja gardła która wywołuje kaszel (mimo że gardło w ogóle nie boli ) a teraz uwaga może sie to utrzymac do 6 tyg, i tak na prawde nawet antybiotyk moze nie pomoc. Jestem załamana siedze i rycze , jak wracalam od lekarza to ryczałam ... nie mam już na nic siły mam płukać gardło nadmanganianem potasu i brac chlorchinaldin , jak minie infekcja to minie kaszel..
Misiulka, nie smuć się Ja jak byłam chora i poszłam do doktorka to na początku dziwne wrażenie, bo choć rzadko choruję to nigdy wcześniej gościa nie widziałam, tym bardziej, że patrząc na niego zastanawiałam się czy ma choć tyle lat co ja, ale nie o tym. Też gardło mi przejrzał, świecąc latarką ze swojej komórki i stwierdził, że tylko zaczerwienione, osłuchał mi klatę z obu stron i tam też nic nie yło niepokojącego. Ostatecznie mi powiedział, ze nawet jakbym w ciąży nie była, to i tak żaden lekarz by mi nie przepisał żadnego antybiotyku, bo to nic takiego. Początkowo szlag mnie trafiał, bo czułam się choćby tak, jakby mi się angina rozkręcała. Latarką to sama sobie w domu świeciłam to wyglądało mi na ropne gardło, czułam się jak wymięta, a ten mi mówi "to nic takiego"... Tak czy inaczej Prenalen mi musiał wystarczyć, syropek z cebuli i ciepłe herbatki. Zdrówka !!!
anesh_ też się cieszyłam, że będziesz już po połówkowym. Czyli co, musisz się specjalnie na połówkowe umówić.? Na ostatniej wizycie nie wiedziałam czy to będzie połówkowe czy nie, bo nie wiedziałam, co to takiego,ale nie było. Ogólnie wizyta była ekspresowa, że nawet widziałam się doktorek nie kwapił, by się płci dopatrywać No cóż... czekam cierpliwie. Aaa dalej doczytałam, czyli wychodzi, że to uznali jako połówkowe, ehhh.
Latte88 szczęśliwej podróży ! Ładny obrazek
etusiaaa, śliczny brzusio
Aaa no i nie wspomniałam wcześniej, że wczoraj urodził się kuzynowi mojego męża synek - Dominik, ważył 3800 i miał 56 cm, także też niezły klocuś
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:59   #3221
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelie Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/kojec-motherhood-w...210009740.html

aa2 - przepis w załączniku poniżej
My z tz kochamy marchewkowe... Raz w tygodniu rpbie na przemian z muffinami.

Cytat:

A my z tz dzisiaj w igrodku szalejemy. Wszystko.posadzone i dostalsm sadonki truskawrk w tym roku bedzie pare ale w nastepnym man nadzieje ze wiecej. Moj tz duzo mi pomogl a teraz robi amu amu :p

Co do tymtyrymtym w ciazy... Jest lepiej niz przed w sensie nie ze lepiej ale odczucia inne i.my sie nie cyckamy :p ale oboje doszlismy do wniosku ze coraz ciezej nuektore pozycje hihi
Nie wyobrazam sobie bez

Stary 2014-05-14, 18:12   #3222
małaPaulina
Wtajemniczenie

a i wlasnie kolezanka mi mowila ze przewijak kupila i stoi zapakowany do tej pory

ale tu cisza

dostalam książke ciąża i poród i tam jest napisane 6miesiąc-przytylas juz zapewne okolo 5kg dzięki wielkie ale przytylam juz conajmniej 10

Stary 2014-05-14, 18:25   #3223
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
hehe wiadomo, że jak człowiek już dorasta to zdrobnienia niektórych imion brzmią juz różnie Mój tż powiedział, że Leon nie, bo to takie imię dla dorosłego człowieka a nie dla dziecka, na co ja mu mówie, że przeciez kiedyś będzie dorosłe Ale nadal nie
A co do tych imion dla zwierząt i ludzi.. Niby nie wypada, nie wypada a wypadało dać psu czy chomikowi na imie Kuba albo Maks, Władziu albo Kaśka (kiedyś tak się nazywała świnka morska mojej mamy ) Ja się tym nie przejmuje. Ale jak ktoś mi powie, że nazywam syna jak psa to mu chyba oczy wydrapie
A tam ludziom to g... do tego Gorsze imiona niektórzy nadają
Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość

Metamfetaminax grtuluję synka!!! od razu pomyślałam o nim Tomek, ale widzę, że koncepcja się zmieniła - no tak 0 decyzja na całe życie

Męczyła mnie w nocy ta infekcja, zasnąć nie mogłam, a jak się udało to bardzo twardo spałam. Rano dopiero jak tż drzwi zamykał wychodząc do pracy się przebudziłam, a kiedy wstał nie słyszałam. Dziś od rana spać mi się bardzo chciało, zabawę z córką nieco zbywałam by sobie leżeć i przymknąć oczy. Potem kładłam córkę spać, a ona jakaś rozdrażniona... nie mogła długo zasnąć (a mnie się już praktycznie udało). Potem wpadła w histeryczny płacz i dopiero po nim usnęła... a ja roztrzęsiona jej płaczem stwierdziłam że nie zasnę i przyszłam Was czytać.
Piję duuużo wody, zażywam furaginum i dostarczam wit. C. Ma być dobrze.
Jeszcze zobaczymy czy Tomek,może tak zostanie No pewnie,że ma być dobrze ! Oby szybko przeszło

Cytat:
O ludzie niech przechodzi już to cholerstwo...
Cytat:
Ale dziwne,że Ci nie zrobiła przecież tu trzeba zrobić takie dokładne pomiary... Skoro czujesz taki niedosyt(też bym czuła... ) to może pójdź prywatnie na usg? kurcze,no szkoda..

Koleżanka kupiła w Kiku dla naszej koleżanki cuda ! i normalnie wszystko po 1 euro.. Kupiła komplecik,który jeszcze niedawno kosztował 13 euro a przecenili na 1 czy 2 euro normalnie zakochałam się w tych spodenkach brązowe jakby sztruksy i bluza do tego.. Jak niedługo będzie jechać to mi weźmie a jak nie to sama się wezmę i pojadę,bo na prawdę ciuszki fajne,mimo,że z takiej przeceny

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-05-14 o 18:26
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 18:27   #3224
elffirka
Rozeznanie

Niom już mi troszeczkę lepiej... Jeszcze raz dziękuję za słowa otuchy... Wiedziałam, że mogę na Was liczyć... A i gratuluję wizyt i bejbików...
Z tatą już lepiej, jest przytomny nawet coś żartował do babci... Przeszedł dwa zawały ale nie wiem dokładnie co i jak, od razu po zawale zrobili mu zabieg balonikowania ale pękła mu jakaś żyła w ręce. W piątek jedziemy do De bo ja musze sama zobaczyć czy wszystko ok. A w szpitalu będzie leżał do 4 tygodni bo jeszcze rehabilitacja przed nim. Dobrze że najgorsze już za Nami...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 18:27   #3225
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
a i wlasnie kolezanka mi mowila ze przewijak kupila i stoi zapakowany do tej pory

ale tu cisza

dostalam książke ciąża i poród i tam jest napisane 6miesiąc-przytylas juz zapewne okolo 5kg dzięki wielkie ale przytylam juz conajmniej 10
Moja sis tez zadko uzywa... Ja kupuje tylko przewijak przenosny w sensie ta gabke w ceratce ale nie wiem jak to nazwac. I sama nie wiem czy bede czesto uzywac, ale raczej ze wzgledu na moje wyksztalcenie i zboczenie zawodowe bede uzywac namietnie, bo krzywdy kregoslupowi.nie zrobie.

Stary 2014-05-14, 18:38   #3226
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Niom już mi troszeczkę lepiej... Jeszcze raz dziękuję za słowa otuchy... Wiedziałam, że mogę na Was liczyć... A i gratuluję wizyt i bejbików...
Z tatą już lepiej, jest przytomny nawet coś żartował do babci... Przeszedł dwa zawały ale nie wiem dokładnie co i jak, od razu po zawale zrobili mu zabieg balonikowania ale pękła mu jakaś żyła w ręce. W piątek jedziemy do De bo ja musze sama zobaczyć czy wszystko ok. A w szpitalu będzie leżał do 4 tygodni bo jeszcze rehabilitacja przed nim. Dobrze że najgorsze już za Nami...
będzie dobrze wczesniej jak probowalam cytowac to mi wszystko znikalo ale widzialam co pisalas nie martw sie tylko!!!

Stary 2014-05-14, 18:43   #3227
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hehe przy porodzie to raczej unikniesz kroplowki o celnikowania
No///chyba że zemdleję przy porodzie ze mną to nie wiadomo a tak serio to rok temu odwiedzałam w szpitalu szwagierkę to leżała z babką po cesarce, która wyglądała strasznie.... no i właśnie miała cewnik i kroplówkę też, ale tą to nawet moja szwagierka miała. Zakładam że to nie standard przy cesarce
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 18:46   #3228
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrze Jak już żartuje to jest na dobrej drodze

W ogóle D. mnie zaskoczył.. Koleżanka mi gratulowała jeszcze zanim jej powiedziałam o chłopaku i co? Mówi,że Tż do niej napisał"będę miał synka! " i się zaczęłam śmiać,że jak on taki,przecież on taki wylewny nie jest a on mi się przyznał,że do każdego tak napisał i każdy już wie Dumny tata chyba...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-05-14, 18:53   #3229
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
No i gicio, oby teraz zdrówko było u Ciebie i u taty
Pisałam Wam wczoraj o bratanku Filipku, co nam jakiś czas temu poważnie zachorował, a teraz był na 3dniowej wizycie kontrolnej. Otóż dziś wyszedł, wyniki są OK. Jednak przejrzeli go wzdłuż i w szerz i okazało się, że ma ciut za małe jąderka do swojego wieku. W czerwcu ma wizytę u jakiegoś specjalisty. Bratowa mówi, że po chemii bierze hormony na tarczycę to i teraz lekarze zastanawiali się czy to nie przez testosteron, ale sprawdzą. I zobaczcie gdyby nie takie badania kontrolne kto by tam wiedział... Dziecko już 10letnie, samo się kąpie, a komu przyjdzie na myśl oglądanie jąderek... Jeszcze w szpitalu akurat gościła księżna Danii to ma z nią zdjecie i dla każdego dziecka miała prezent, a że to był oddział hematologii to wiadomo, że tam ciszy dziecko każdy drobiazg. Ojjj jakaż ulga, że wszystko w porząsiu Brat co z małym był w szpitalu 3 dni, to przeżył tyle tym oglądaniem wszystkiego, wracającymi wspomnieniami z czasu choroby, oczekiwaniem na wyniki badań, że mówi, że wolałby kilka razy skopać swoją działkę łopatą. Właśnie dzwoniłam do nich i bratowa mówi, że poszedł trawę kosić. Wcale się mu nie dziwię. Oby dalej wszystko było oki. Musiałam się z Wami podzielić, bo padały tu słowa wsparcia i otuchy oraz życzenia zdrówka dla Filipka, DZIĘKUJĘ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-14, 19:10   #3230
elffirka
Rozeznanie

Ircha to dobrze że jest ok... Mam nadzieję, że już nigdy nie będzie tak cierpiał jak w czasie choroby...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:12   #3231
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:

O tak spacerówkę lepiej kupić osobną. Po tych 3w1 najczęściej są duże kółka, za szerokie siedzisko - wszystko takie masywne, szerokie, ciężkie. Może nie każdy model ale jednak.

TŻ miał dziś jakiś kryzys. Zmiana pracy na lepszą przeszła mu koło nosa i znowu przeżywał, że do kitu się stało, że przeprowadziliśmy sie z Krakowa do Rzeszowa. Ani go nie mogłam pocieszyć, ani wesprzeć, bo jakakolwiek była moja reakcja na jego smutki to było źle. Potem coś się na siebie powściekaliśmy, on wyszedł biegać i wrócił w dobrym nastroju, a ja to dopiero w zły nastój wpadłam... Ale już jest lepiej.
Stary 2014-05-14, 19:22   #3232
ircha06
Raczkowanie

http://demotywatory.pl/4336359/Kiedy...ony-i-spokojny

http://demotywatory.pl/4335057/Matcz...-zdzialac-cuda !!!!!!!!!!

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-05-14 o 19:34
Stary 2014-05-14, 19:27   #3233
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:

A co do pytan koleżanek no to tak,pieluchy flanelowe się nie przydaly w ogole,tetrowe ze 3 i starczy,nie ma sensu więcej,najwyzej się kupi potem przewijak często tez zbędny,laktator bardzo przydatny porod spoko,po porodzie się zapomina o wszystkim co złe jak się zobaczy maluszka wózek-kolezanka mowila ze spacerówka z tego wozka 3 w 1 co miała była do dupy i kupila osobna spacerowke,narzekala tez na male gondole dlatego mowila zebym kupila używany wozek bo szkoda kasy
Moja koleżanka (dwójka dzieci) mówi bardzo podobnie Także coś w tym jest
Przewijaka nie kupuje na razie, mam duże łózko i coś czuje, że będzie mi wygodniej na nim przewijać bejbika ale to się jeszcze okaże. Najwyżej podskoczy się do sklepu i dokupi przewijak I zamierzam kupić ok 10 sztuk pieluszek tetrowych.

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
My z tz kochamy marchewkowe... Raz w tygodniu rpbie na przemian z muffinami.

A my z tz dzisiaj w igrodku szalejemy. Wszystko.posadzone i dostalsm sadonki truskawrk w tym roku bedzie pare ale w nastepnym man nadzieje ze wiecej. Moj tz duzo mi pomogl a teraz robi amu amu :p

Co do tymtyrymtym w ciazy... Jest lepiej niz przed w sensie nie ze lepiej ale odczucia inne i.my sie nie cyckamy :p ale oboje doszlismy do wniosku ze coraz ciezej nuektore pozycje hihi
Nie wyobrazam sobie bez

A też masz taki przepis na to ciasto marchewkowe? I wrzuć na muffiny

Uważaj Madziu na siebie w tym ogródku, żebyś się nie nadwyrężyła Wiem, że ty jesteś babka co na pupie nie usiedzi spokojnie ale prosze mi się tam oszczędzać

Ja uwielbiam do końca Tego nam brakowało przed ciążą (tzn przed staraniami hehe) A co do pozycji to niestety ale moja klasyczna misjonarska już odpadła hehe i trzeba kombinować z innymi Ale jak to mówią, nie ma rzeczy z którą byśmy sobie nie poradzili

Cytat:

ale tu cisza

Wczoraj na wizycie wyszło, że przytyłam nie 2 kilo a 3 !!
Matko mam nadzieje, że ta waga będzie tak przyrastała z umiarem, bo jak nie tyłam to nie tyłam a jak zaczęłam to nie wiem kiedy skończe
Ale jeszcze jest luz

Cytat:
Już teraz będzie dobrze, tak jak piszesz, najgorsze już za wami. Dobrze, że tata przytomny.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46456085]No///chyba że zemdleję przy porodzie ze mną to nie wiadomo a tak serio to rok temu odwiedzałam w szpitalu szwagierkę to leżała z babką po cesarce, która wyglądała strasznie.... no i właśnie miała cewnik i kroplówkę też, ale tą to nawet moja szwagierka miała. Zakładam że to nie standard przy cesarce [/QUOTE]

Obawiam się kochana, ze przy większości (a może i przy wszystkich) cesarskich cięć cewnik i kroplówka to podstawa.. Przynajmniej po tym jak czytałam opisy porodów innych mam na wizazu, to wspominały niestety o cewniku.

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Będzie dobrze Jak już żartuje to jest na dobrej drodze

W ogóle D. mnie zaskoczył.. Koleżanka mi gratulowała jeszcze zanim jej powiedziałam o chłopaku i co? Mówi,że Tż do niej napisał"będę miał synka! " i się zaczęłam śmiać,że jak on taki,przecież on taki wylewny nie jest a on mi się przyznał,że do każdego tak napisał i każdy już wie Dumny tata chyba...
Pewnie, ze dumny w końcu będzie miał synka

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Pisałam Wam wczoraj o bratanku Filipku, co nam jakiś czas temu poważnie zachorował, a teraz był na 3dniowej wizycie kontrolnej. Otóż dziś wyszedł, wyniki są OK. Jednak przejrzeli go wzdłuż i w szerz i okazało się, że ma ciut za małe jąderka do swojego wieku. W czerwcu ma wizytę u jakiegoś specjalisty. Bratowa mówi, że po chemii bierze hormony na tarczycę to i teraz lekarze zastanawiali się czy to nie przez testosteron, ale sprawdzą. I zobaczcie gdyby nie takie badania kontrolne kto by tam wiedział... Dziecko już 10letnie, samo się kąpie, a komu przyjdzie na myśl oglądanie jąderek... Jeszcze w szpitalu akurat gościła księżna Danii to ma z nią zdjecie i dla każdego dziecka miała prezent, a że to był oddział hematologii to wiadomo, że tam ciszy dziecko każdy drobiazg. Ojjj jakaż ulga, że wszystko w porząsiu Brat co z małym był w szpitalu 3 dni, to przeżył tyle tym oglądaniem wszystkiego, wracającymi wspomnieniami z czasu choroby, oczekiwaniem na wyniki badań, że mówi, że wolałby kilka razy skopać swoją działkę łopatą. Właśnie dzwoniłam do nich i bratowa mówi, że poszedł trawę kosić. Wcale się mu nie dziwię. Oby dalej wszystko było oki. Musiałam się z Wami podzielić, bo padały tu słowa wsparcia i otuchy oraz życzenia zdrówka dla Filipka, DZIĘKUJĘ
Dobrze, że ogólne wyniki są wporządku i nowotwór nie idzie do przodu. Dzielny chłopak. Dużo zdrowia dla niego i dobrze, że piszesz jak tam wyniki wyszły

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
O tak spacerówkę lepiej kupić osobną. Po tych 3w1 najczęściej są duże kółka, za szerokie siedzisko - wszystko takie masywne, szerokie, ciężkie. Może nie każdy model ale jednak.

TŻ miał dziś jakiś kryzys. Zmiana pracy na lepszą przeszła mu koło nosa i znowu przeżywał, że do kitu się stało, że przeprowadziliśmy sie z Krakowa do Rzeszowa. Ani go nie mogłam pocieszyć, ani wesprzeć, bo jakakolwiek była moja reakcja na jego smutki to było źle. Potem coś się na siebie powściekaliśmy, on wyszedł biegać i wrócił w dobrym nastroju, a ja to dopiero w zły nastój wpadłam... Ale już jest lepiej.
Skąd ja to znam...
Musiał sobie mąż sam chyba wszystko w głowie poukładać.. Faceci to już tak mają.

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:30   #3234
Niestabilna
Wtajemniczenie

Mistic ja.kocham na jezdzca ale juz.nie da rady dlugo w tej pozycji.

:p co do pruepisow to zaraz ci podesle.

Stary 2014-05-14, 19:40   #3235
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Mistic ja.kocham na jezdzca ale juz.nie da rady dlugo w tej pozycji.

:p co do pruepisow to zaraz ci podesle.

Ja bardzo lubię na jeźdźca ale od siedząc tyłem do tżta
Kamasutra już napewno wymyśliła odpowiednią nazwę tej pozycji hehe

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-05-14, 19:43   #3236
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

O Boże, ledwo coś przeczytam co naskrobiecie, wracam w wolnej chwili a tam ze 30 stron i tak w kółko.Nawet już w temacie nie jestem i czuję się obco😕. Miałam wkleić jakieś fotki a mi się nie chce, cały czas chodzę zmęczona. Odebrałam wyniki krwi i moczu które robiłam w Polsce, chyba mam anemię i jakieś liczne bakterie w moczu.Jutro położna ale co ona mi powie😞. Chyba się umówię do rodzinnego. Pisałyście o rożkach, też taki kupiłam w Polsce, i kolorowe pieluszki i kilka innych rzeczy.A dziś otrzymałam w sklepie kolejny pakiet a w nim m.in. paczka pampersów i butelka Avent. Wszystko gratis.I w końcu przetestowaliśmy porządnie wózek 3w1 Chicco i tylko ten chcemy, czekamy na kasę☺
Ooo, kupiłam w Polsce poduszkę ortopedyczną do łóżeczka, taka ścięta gąbka,miała któraś z Was styczność z nią?

Edytowane przez Aneta???
Czas edycji: 2014-05-14 o 19:45
Aneta??? jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:48   #3237
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Ohh dobrze,że wszystko z nim ok Cieszę się bardzo ! Może faktycznie przez to ma problem z jąderkami,ale chłopcy często to mają z tym problemy. Mojej siostry mały(2 lata) "zgubił"gdzieś jedno jąderko i też go kąpie codziennie,przebiera i dopiero lekarz na bilansie to zauważył. Takie rzeczy da radę przeoczyć..

Faktycznie cud... Coś pięknego
Cytat:

Pewnie, ze dumny w końcu będzie miał synka
Chyba każdy facet byłby dumny z pierwszego synka nawet jeżeli bardzo chciał córeczkę Chyba tacy są po prostu Mój Tż to w ogóle za dziewczynką był bardzo i przekomarzał się tylko pytając "jak tam mój synek?" bo czuł,że dziewczynka a tu jednak bum

Stary 2014-05-14, 19:50   #3238
małaPaulina
Wtajemniczenie

Misstic chyba nie mowisz ze przytylas tylko 3kg od poczatku ciazy?

a co do tego czego jeszcze sie dowiedzialam to moim kolezankom w ogole nie sprawdzily sie laktatory elektryczne tylko te z pąpką.Moja kumpela w 3 dobie po porodzie dostala tyle pokarmu ze maż musial leciec do sklepu po laktator czula ze w cyckach ma kamienie
a i ta kumpelka co nie uzywala przewijaka mowila ze jej to w ogole sie nie sprawdzily zabawki nad lozeczkiem,wozkiem ani mata edukacyjna bo córa nie byla niczym zainteresowana hehe no i tak samo niektóre ubranka to nie zdązyła metki zdjąc bo dziecko juz wyroslo no ale wiadomo kazde dziecko jest inne
Kumpela ktora miala CC nie miala pokarmu i ją pielegniarka opierniczyla ze to jej wina... miło ogolnie rozmiar biustu to chyba miała K a mleka nic...po CC miala cewnik i generalnie długo do siebie dochodzila
co ciekawe przez pierwsze 5 miechow wymiotowala i nie przytyla nic a potem az 18kg do porodu
no dobra już was nie zanudzam

Stary 2014-05-14, 19:54   #3239
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bardzo lubię na jeźdźca ale od siedząc tyłem do tżta
Kamasutra już napewno wymyśliła odpowiednią nazwę tej pozycji hehe
Hihihi tez lubie...w sumie moj tz bardziej bo.lubi moje duze cztery litery.

Stary 2014-05-14, 19:57   #3240
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Misstic chyba nie mowisz ze przytylas tylko 3kg od poczatku ciazy?

a co do tego czego jeszcze sie dowiedzialam to moim kolezankom w ogole nie sprawdzily sie laktatory elektryczne tylko te z pąpką.Moja kumpela w 3 dobie po porodzie dostala tyle pokarmu ze maż musial leciec do sklepu po laktator czula ze w cyckach ma kamienie
a i ta kumpelka co nie uzywala przewijaka mowila ze jej to w ogole sie nie sprawdzily zabawki nad lozeczkiem,wozkiem ani mata edukacyjna bo córa nie byla niczym zainteresowana hehe no i tak samo niektóre ubranka to nie zdązyła metki zdjąc bo dziecko juz wyroslo no ale wiadomo kazde dziecko jest inne
Kumpela ktora miala CC nie miala pokarmu i ją pielegniarka opierniczyla ze to jej wina... miło ogolnie rozmiar biustu to chyba miała K a mleka nic...po CC miala cewnik i generalnie długo do siebie dochodzila
co ciekawe przez pierwsze 5 miechow wymiotowala i nie przytyla nic a potem az 18kg do porodu
no dobra już was nie zanudzam
Ja się boje, że wlaśnie będzie tak u mnie.. Bo ja jak tak wymiotowałam na początku ciązy to schudłam 12kg. A teraz dopiero zaczęłam przybierać. Czyli można liczyć, że te 3kg to przytyłam od początku ciąży.

I nie zanudzasz. Dobrze poczytać opinie innych już posiadających dziecko mam. Moja ta koleżanka powiedziała, że ona by nie kupiła elektrycznego laktatora tylko właśnie ten ręczny miała i jej pasowal. Ale co kobieta to opinia. tak samo z dzieckiem. Każde jest inne i potrzebuje czego innego. Ogólnie to chyba dobrze bym się dogadała w tym temacie z twoimi koleżankami hehe

A co do tych niektórych pielęgniarek to potrafią być naprawdę świnie. A kobieta potem przez takie głupie gadanie wpędza się w depresje

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Hihihi tez lubie...w sumie moj tz bardziej bo.lubi moje duze cztery litery.

Hehe co ci faceci mają, że ich tak te nasze pupcie kręcą
(nie żebym narzekała )

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości