|
|
#3211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
|
|
|
|
#3212 |
|
MBZ♥
|
Moderna nie, 6 w 1 i ospę. Mmr czyli priorix Zosia miała 24 kwietnia czyli po skończonym 13 msc
![]() Demeter ja daję tylko koper, miętę, czasem rumianek albo meliskę. Herbatkę tylko z rossmana bd. ![]() Kasia jesteś bardzo dzielna ![]() Maria uśmiałam się z tej wydmuszki i Róży jsjaha Dzięki za kciuki płakała przy wkluciach ale dała sie szybko utulic. Dostała pochwalki za bystrosc, reagowanie na polecenia -doktorskiej śmiał się ze na bilans dwulatka nie musimy przychodzić waży 11.9 i spadła na 25 centyl - nie wiem jakim cudem jak tyle je. Mierzy ok 88
|
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja mam dwulatka a jak Twoja ładnie mówi ![]() ![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Dziewczyny mam pytanie.. dzieci które spią same w łożeczkach śpią na poduszkach?? Czy bezz? Mały śpi z nami..i pewnie jeszcze za wczesnie zeby spał sam.. próbowac będziemy ale myślę, że opcje taką rozważę, że dostawimy łożeczko, łożko do naszego na początek... albo ja będę się kładła z nim w drugim pokoju i powoli przyzwyczajała... chociaż to póki co plany. My mamy kołderkę i poduszkę, ale nie wiem jaka poduszka ma być... czy jest konieczna.. teraz bywa , że śpi na mojej męża, albo bez wiadomo. Pytanie może dziwne ale nie wiem ![]() :brzydal :??---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- w kocu dostaliśmy zwrot z vzm.... no.. i szybko wydamy na kostkę.. hehe bardzo szybko.. więc tyle radości na chwilę ![]()
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Eluska bez poduszki na pewno dziecko powinno spac przez pierwszy rok zycia, a pozniej to wedlug mnie Wasz wybor. moj spi na plaskiej poduszce, albo bez - to taka specjalna mieciutka, dla dzieci, o grubosci pewnie max. 2 cm.
Demeter ja nie daje herbatek, ale to z mojego lenistwa bardziej, M. pije wode, wiec sie po prostu nie bawie w herbatki, ale mozesz dac owocowe ( dzika roza, hibiskus), ziolowe np. z kopru czy melisy (jaraz zrobilam M. moja laktacyjna i smakowala mu (bardziej rozcienczona) ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- BYou dzielnie zniosa szczepienie I jaka juz duza z niej dama : Moj M. dzis na obiad wcina kolbe kukurydzy, ma zajecie ![]() Jakie to smieszne uczucie,jak zmywam naczynia w kuchni, a nagle w dzwiach staje moj maluch zaspany, ktory sie obudzil z dzemki ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Eluska doczytalam, ze pytasz mamy, ktorych dzieci spia same - to nie, moj M. nadal ze mna w lozku, ale swoja poduszke ma. Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-09-04 o 15:19 |
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
No witam
Milus pije normalna herbake lekko rozcienczona ![]() Spi na poduszcze - kupilam w Ikea na dziale dziecieym. No i tez ma swoja Przytulanka baaa nawet DWIE - Eh no i nie udalo sie byc na kasie - sporg ruch byl i szef stal z Asifem na przodzie a ja z kulezanka przystole / ale to ja "nadrozorwalam" ekran wiec sie laska musiala sprezac - az pot sie po niej lal momentami Zaraz przesiedka na busa i do przedszkola po Milusia - przeraza mnie ta gorka com musze pokanac po drodze - jakos dzis mnie nogi bola - z przepracowania To do pozniej Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3217 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może chyba w każdym. jesteś w sklepie i M. zakochuje się w czymś (u nas była to świnia z Ikei).Cytat:
![]() mądry Jaś nie ma lipy matka ![]() o której lecicie? czy to jakaś ekstra stawka? jakieś benefity? czy cieszy Cię zmiana perspektywy? jutro nas o czeka. tylko nam lekarka powiedziała, że 3 dawka to będzie 5w1. jakoś teraz widać szczepienny ranek? no pewnie, że nie. jak już dawno skończone 2 lata ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
T. uwielbia przytulaki. Wieczorem w łóżeczku obowiązkowo - 2 kury, 2 świnie, miś, mały pingwin. i nie ma bata, by któremuś odpuścił... jak zaśnie, to inwentarz idzie na półkę, bo dzieć nie miałby gdzie spać... zostaje tylko miś. pierwszy był ![]() w żłobie średniawka. panie zachwycone czytelnictwem T. - jak mu humor siada dają mu książkę i mają go z głowy
|
|
|
#3218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no to mają już na niego sposób. czemu średniawka?
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
moj M. schodzi sam z naszego łóżka
![]() a swoja droga pamietacie wybor lozeczek i materacy? wybralam super lozko, jeden z lepszych materacow - a ono teraz sluzy do przechowywania zabawek ciekawe, czy jeszcze bedzie nam dane z niego korzystac, w sumie jest na 140cm dlugie, wiec moze moze ![]() Cytat:
![]() masz racje nie pomyslalam o tym, ze dzeicko moze cos sobie wybrac w sklepie ![]() hehehe.. no to ma towarzystwo w lozku ale cos juz lepiej w zlobku? T. pewnie bedzie starszym kolegom czytac na dobranoc fajnie, ze jest cos, co go uspokaja |
|
|
|
|
#3220 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, spróbuje z herbatkami.
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Villga dzięki. Mam aftan to spróbuje
Monika też mi się wydaje że 2 kaszki to za dużo. Tylko K. je dużo na raz kaszki i dlatego przed obiadem bo to jest jego główny posiłek i pojedzony idzie na spacer. Znów drugie danie to u nas na przekąske bo mięsa dużo nie zje i warzyw też a zupke je taką obiadkowa z mięsem, gęsta. I dostaje obiad tak późno bo tak wstaje z dzemki. Gdyby dostawał kaszke i obiad a później owoc tylko do kolacji to musiałbym cos jeszcze dawać. A gdyby dostał kaszke o 17 to nie zjadlby kolacji. Muszę to jakoś zorganizować. Dziś było mleko, jogurt, parowka z chlebem, owoc, teraz zupa i na wieczór kaszka. Chyba ok Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
bo ryczy dla towarzystwa
wszyscy wyją, to on też. wyjątkowo solidarny ![]() Marcel się nim nie interesuje?
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Zocha śpi sama od urodzenia, bez poduszki, za to z kołderką - niestety już nie w śpiworach, bo jak latem zrobiliśmy przerwę, bo było za gorąco to teraz za nic nie chce dać się w śpiwór zapakować - w praktyce wygląda to tak, że zasypia pod kołderką, a budzi się na kołderce - więc cieplej ubieramy na noc. Nie wyciągaliśmy szczebelków bo nie mamy nawet takiej opcji, a łóżeczko ma dość wysoki dół, bo są szuflady pod spodem - można dla starszego dziecka wymontować cały bok i zamontować taką dechę, żeby się nie sturliwało, ale nie wiem kiedy to zrobimy - póki co Z zadowolona, bo próbuje wstawać w łóżku - wy to macie przedszkolaki...
Miałam upatrzone mieszkanie do wynajęcia w W-wie, dziś siadam do kompa załatwiać i ktoś mnie ubiegł Byłyśmy u lekarza, w październiku mamy rehabilitację..........
|
#3225 | ||||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Super! Bardzo się cieszę W ogóle ostatnio mam tak, że bym wszystkie (obce też) dzieci przytuliła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do jajek, to my nadal nic ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I jakie fajne maskotki.A, mam pytanie. Moje ciotko-matko-babki twierdzą, że powinniśmy dawać Róży więcej mleka. Dostaje tylko 1 raz dziennie ok 200ml, a czasem o wiele mniej, jak zje kolację i nie wiem, czy to nie za mało? Je sporo nabiału. |
||||||
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Panika, moja tez sie integruje. Placza rano dzieci ona tez, po czym zaczyna sie bawic. Dzis zostala do 3 , po obiedzie spala razem z innymi,ponoc gtzeczna....po czym wpada do domu i roznosi mi chalpe.
Scarlett czemu reha? Dzis praca po urlopie. Oj ciezko bylo wstac po 5, przesunelam sobie godziny, bo dojazd mam masakryczny tramwajem. Dzis wracalam poltorej godziny.
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Moderna - u nas A. śpi bez poduszki ale ja też tak śpię, a, że śpi ze mną to wyboru nie ma Łóżeczko tak jak u Was służy za schowek. Pytała któraś o herbatki, A. pije torebkowe z dzikiej róży, hibiskusa bez cukru ale to sporadycznie u babci. Na codzień pije wodę, którą ku niezadowoleniu babci uwielbia
|
|
|
|
#3228 |
|
MBZ♥
|
Moderna, wyobraziłam sobie Marssella z kolbą
Zoś ma takiego misia Eluśka u nas bez poduchy Mamy od kompletu taką płaską ale Zosia wykopała ją. Dla plecków zdrowiej bez ![]() Klementysia jak Twoje bieganie? ![]() Maria u nas mleko jest dwa razy-i chciałabym z tego rannego zrezygnować ![]() Pani, polecam Ci tp 19 marca ![]() A T. solidarny może Koledzy wezmą z Niego przykład i zamiast płakać zaczną czytać ![]() To pytanie o nastrój przed szczepieniem to trafiłaś: j już od wczoraj byłam zestresowana, mimo że B szedł z nami i Zosi się udzieliło bo cały czas się chciała tulić, mieć nas w zasięgu wzroku. W przychodni było ok do momentu jak zobczyła, że pielęgniarka nakłada rękawiczki-białe.(dentystka miała czarne i tu problemu nie było)buzia w podkówkę, wczepiła się w B jak małpeczka samo wkłucie płacz i za chwilę ok Tylko potem temp skakała, niewysoko na szczęście. Na pogawędce z babcią i dziadkiem przez skajpa żaliła się, że boli pik pik i pokazywała rękę i nogę:/Dragusiu my nie mamy szczebelków jak wlożę to mam "awanturę" z Córą
|
|
|
|
#3229 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Kasia, super dzielna jestes! Wojtek ma ukochana przytulanke misia, zasypia tylko z nim, karmi go, poi, przytula, nosi ze soba. Zauwazylam, ze stal sie dla W. Jeszcze wazniejszy od kiedy nie uzywa smoka. A i W. Opowiada-ostatnio przez trzy dni o kotku, ktory uciekl przez dziure w plocie, strasznie to przezywal ![]() Lunka, mi tez sie wydaje, ze powinnas dodac drugie danie do jadlospisu Kamila. Nie wiem, czy ci to pomoze, ale W. Je tak: 6 mleko ok 210 ml 9 sniadanie-owsianka/jaglanka z owocami 12 zupa bezmiesna 15-16 drugie danie z miesem 18 owoce, ciasteczka owsiane, kisiel Czasem kolo 20.30 kolacja-zalezy, czy ma ochote, to najczesciej kanapki Konczy mlekiem 210 ml.
|
#3230 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Co pamietam - Krzys ma jedna a'la poduszke - biedronke, ale taka plaska. Uwielbia ja, zawsze musi sie przytulic do niej, gdy zasypia. A w nocy to roznie, bardzo zmienia pozycje A spi sam od urodzenia. Szczebelki nie wyjete, na razie niech tam beda - potrzebuje miejsca, gdzie Krzysia moge bezpiecznie samego zostawic na troche. Herbatek nie pije. Tylko wode. I dopytam - jaka byla ta butelka z niekapkiem? Zapomnialam... PANIKA - super, ze Michas daje rade!!! ![]() DRAGUSIA - gratulacje za mieszkanie! KASIA - dasz rade, Kochana, no kto jak nie Ty? ![]() Dzis Ania skonczyla 4 tygodnie Z tej okazji pojechalysmy we dwie do Smyka po komplet bodziakow z dlugim dla Niej i dla Krzysia i polspioszki dla Ani Potem dojechalysmy do parku na plac zabaw do Krzysia i Babci Ania caly czas w chuscie na spacerach. W wozku sie nie dalo, placz... Dobrze, ze mialam wtedy chuste "na wszelki wypadek" Ale po domu w chuscie ciezko by bylo (chyba Ty, Cath, pisalas o tym..?). Schylic sie ciezko, nie widze, gdzie stapam czy co mam przed soba, np. na stole. Wiec bujaczek musial pojsc w ruch (Krzys przykrywa kocykiem i buja Ogolnie nie jest zle Choc drżę na mysl o zostaniu samej z nimi (a to juz za 2 tygodnie......).
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-09-04 o 23:04 |
|
|
|
#3231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuuu to współczuje poszukiwań na nowo Cytat:
Cytat:
to wy już z córką normalne rozmowy możecie prowadzić. ale gaduła z niej
|
|
#3232 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dzięki
![]() Ja nie daje J. herbaty, ale chyba zacznę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o 10:45 wylot. Ruszamy z domu o 7. ![]() Cytat:
J tez ma całą ferajnę w łóżeczku: owcę głowną, zapasową, zająca z tej samej serii (naiwnie myślałam że odpuści owcę ) owcę z dużą głową (za punkty z Żabki), Elmo i Ciasteczkowego Najlepiej jak musze to całe towarzystwo napoić, bo gdy daję Młodemu pic przed spaniem, to podaje mi wszystkich po kolei do kubka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wklejam mojego "owczarza"
|
||||||
|
|
|
#3233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten czas leci.---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3234 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wow, model, model rośnie
jakby reklamował ten zestaw ciuchów ![]() Oj.. a co sie dzieje? Cytat:
Cytat:
No i wielkie ![]() Wrzuć do klubu foto rodzeństwa ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Ja się ostatnio zabrałam za sprzedaż ciuszków na allegro Kubcia co już nie założę Zuzi, kurcze wciągnęło mnie to I jakoś sprzedaż idzie....ale kupno nowych też od razu
|
||
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Eluska - Jakub bez poduszki spi. Kiedys pokladal sie na czymkolwiek, na zabawkach, na naszych poduszkach jak z nami lezal i dostal mala podusie do lozeczka. Efekt taki ze nadal spal na pluszakach a poduszka w kacie. Jesli lezy z nami to czesto na poduszce ale jak zasypia to sie najczesciej zsuwa, odwraca i na materacu tylko.
Dragusia - u nas sa szczebelki w lozeczku, nie wyjmuje. Poza drzemka i noca J. nie spedza czasu w lozeczku a jesli go tam wstawiam to po to by byl przez chwile uziemiony (i bezpieczny). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na szybko
Alliw - UDANEGO wypoczynku Byou - Pik Pik - bankowo zes rok ja w brzuchu przechowala - cuuuuuudna a jak foty pokazujesz to normalnie sie rozplywam Tasia - za Niemiwlece AniaA Krzys To tylr na razie Zaraz wychodImy do przedszkola - dzis mam na 9 do pracy wiec moglam poleniuchowac 15min dluzej hihi. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasami chce tam wejsc i skacze po materacu ![]() ja wole na razie miec dzeicko przy sobie, nie wyobrazam sobie wstawac w nocy chyba nie pisalam, znowu mamy ciezsze nocki (cos te zeby nie moga wyjsc wrrr)Cytat:
Cytat:
przez pierwszy rok (choc teraz tez czesto - mam malo miejsca dla siebie ) rowniez spalam bez poduszki - w trosce o bezpieczenstwo dzeicka w naszym lozku - i chyba nawet wychodzilo mi to na lepsze, bo cierpialam mniej na bole plecow
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-09-05 o 08:27 |
|||
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co.. czasem na mojej ale wydaje mi sie to zle
|
|
#3240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bardzo lubi kukurydze ![]() ohhhh... dzielna pacjentka ![]() alez model Cytat:
chociaz nasze dzieci sa teraz strasznie elastyczne - czasami jak widze w jakich pozycjach dziecko spi, i ze mu do tego jest wygodnie, to hehe.. na plasko na pewno najzdrowiej bedzie
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

waży 11.9 i spadła na 25 centyl - nie wiem jakim cudem jak tyle je. Mierzy ok 88

klask i:
:brzydal :??

wszyscy wyją, to on też. wyjątkowo solidarny 

to wy już z córką normalne rozmowy możecie prowadzić. ale gaduła z niej 
(cos te zeby nie moga wyjsc wrrr)