Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-04, 12:39   #3211
Villga
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy podajecie dzieciom herbatki? Jesli tak to jakie??
Ja podaję, takie zwykłe torebkowe. Najczęściej miętową i rumiankową ale też owocowe. Niesłodzone. Kinia pije wodę mineralną i te herbatki właśnie.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:16   #3212
BYou
MBZ♥

Moderna nie, 6 w 1 i ospę. Mmr czyli priorix Zosia miała 24 kwietnia czyli po skończonym 13 msc

Demeter ja daję tylko koper, miętę, czasem rumianek albo meliskę. Herbatkę tylko z rossmana bd.
Kasia jesteś bardzo dzielna

Maria uśmiałam się z tej wydmuszki i Róży jsjaha

Dzięki za kciuki płakała przy wkluciach ale dała sie szybko utulic. Dostała pochwalki za bystrosc, reagowanie na polecenia -doktorskiej śmiał się ze na bilans dwulatka nie musimy przychodzić waży 11.9 i spadła na 25 centyl - nie wiem jakim cudem jak tyle je. Mierzy ok 88

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:54   #3213
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Moderna nie, 6 w 1 i ospę. Mmr czyli priorix Zosia miała 24 kwietnia czyli po skończonym 13 msc

Dzięki za kciuki płakała przy wkluciach ale dała sie szybko utulic. Dostała pochwalki za bystrosc, reagowanie na polecenia -doktorskiej śmiał się ze na bilans dwulatka nie musimy przychodzić waży 11.9 i spadła na 25 centyl - nie wiem jakim cudem jak tyle je. Mierzy ok 88
spóźniliśmy się z kciukami ;/ dzielna dziewczyna

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 14:57   #3214
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Ja podaję, takie zwykłe torebkowe. Najczęściej miętową i rumiankową ale też owocowe. Niesłodzone. Kinia pije wodę mineralną i te herbatki właśnie.
My podajemy, herbatkę z torebek... owocowe, mietę boję się jakoś mam taką naturalna wysuszoną, mozna?
Cytat:

Zuch ;] i pochwały też masz dwulatkę ja mam dwulatka a jak Twoja ładnie mówi

klask i:

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Dziewczyny mam pytanie.. dzieci które spią same w łożeczkach śpią na poduszkach?? Czy bezz? Mały śpi z nami..i pewnie jeszcze za wczesnie zeby spał sam.. próbowac będziemy ale myślę, że opcje taką rozważę, że dostawimy łożeczko, łożko do naszego na początek... albo ja będę się kładła z nim w drugim pokoju i powoli przyzwyczajała... chociaż to póki co plany. My mamy kołderkę i poduszkę, ale nie wiem jaka poduszka ma być... czy jest konieczna.. teraz bywa , że śpi na mojej męża, albo bez wiadomo. Pytanie może dziwne ale nie wiem:brzydal :??

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

w kocu dostaliśmy zwrot z vzm.... no.. i szybko wydamy na kostkę.. hehe bardzo szybko.. więc tyle radości na chwilę
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 15:22   #3215
Moderna
Zakorzenienie

Eluska bez poduszki na pewno dziecko powinno spac przez pierwszy rok zycia, a pozniej to wedlug mnie Wasz wybor. moj spi na plaskiej poduszce, albo bez - to taka specjalna mieciutka, dla dzieci, o grubosci pewnie max. 2 cm.

Demeter ja nie daje herbatek, ale to z mojego lenistwa bardziej, M. pije wode, wiec sie po prostu nie bawie w herbatki, ale mozesz dac owocowe ( dzika roza, hibiskus), ziolowe np. z kopru czy melisy (jaraz zrobilam M. moja laktacyjna i smakowala mu (bardziej rozcienczona)

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

BYou dzielnie zniosa szczepienie
I jaka juz duza z niej dama ehem:
:

Moj M. dzis na obiad wcina kolbe kukurydzy, ma zajecie

Jakie to smieszne uczucie,jak zmywam naczynia w kuchni, a nagle w dzwiach staje moj maluch zaspany, ktory sie obudzil z dzemki

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Eluska doczytalam, ze pytasz mamy, ktorych dzieci spia same - to nie, moj M. nadal ze mna w lozku, ale swoja poduszke ma.

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-09-04 o 15:19
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 15:54   #3216
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

No witam

Milus pije normalna herbake lekko rozcienczona

Spi na poduszcze - kupilam w Ikea na dziale dziecieym.

No i tez ma swoja Przytulanka baaa nawet DWIE -

Eh no i nie udalo sie byc na kasie - sporg ruch byl i szef stal z Asifem na przodzie a ja z kulezanka przystole / ale to ja "nadrozorwalam" ekran wiec sie laska musiala sprezac - az pot sie po niej lal momentami

Zaraz przesiedka na busa i do przedszkola po Milusia - przeraza mnie ta gorka com musze pokanac po drodze - jakos dzis mnie nogi bola - z przepracowania

To do pozniej

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 16:07   #3217
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ciekawa jestem do jakiego wieku moze sie ten etap ujawnic (a mozliwe, ze niektore dzieci go omijaja? )
może chyba w każdym. jesteś w sklepie i M. zakochuje się w czymś (u nas była to świnia z Ikei).

Cytat:
- pierwsze 6 miesiecy, minimalne leki nadal sa, ale to juz normalne matczyne strachy..
odkąd T. jest poza brzuchem - boję się, ale to inny strach. Jak dzieć jest w brzuchu, to na nic nie mam wpływu. I tylko czekanie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
a ten moj łobuz sie tylko na nia patrzy, śmieje sie i zagryza starą
mądry Jaś nie ma lipy matka
o której lecicie?

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
No i dzis tez bede na Kasie
czy to jakaś ekstra stawka? jakieś benefity? czy cieszy Cię zmiana perspektywy?

Cytat:
, nie chce. teraz nie staram się nawet. cieszę się że zaczął wodę pić. może w żłobie go do innych napitków przekonają?!

Cytat:
Moderna nie, 6 w 1 i ospę.
jutro nas o czeka. tylko nam lekarka powiedziała, że 3 dawka to będzie 5w1. jakoś teraz widać szczepienny ranek?

Cytat:
na bilans dwulatka nie musimy przychodzić
no pewnie, że nie. jak już dawno skończone 2 lata

Cytat:
waży 11.9 i spadła na 25 centyl - nie wiem jakim cudem jak tyle je. Mierzy ok 88

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
dzieci które spią same w łożeczkach śpią na poduszkach??
, na płaskiej śwince. ale to pojęcie względne "śpi na poduszce". on jest bardzo mobilny w nocy.

Cytat:

Cytat:
Jakie to smieszne uczucie,jak zmywam naczynia w kuchni, a nagle w dzwiach staje moj maluch zaspany, ktory sie obudzil z dzemki

T. uwielbia przytulaki. Wieczorem w łóżeczku obowiązkowo - 2 kury, 2 świnie, miś, mały pingwin. i nie ma bata, by któremuś odpuścił... jak zaśnie, to inwentarz idzie na półkę, bo dzieć nie miałby gdzie spać... zostaje tylko miś. pierwszy był

w żłobie średniawka. panie zachwycone czytelnictwem T. - jak mu humor siada dają mu książkę i mają go z głowy

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 16:36   #3218
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny mam pytanie.. dzieci które spią same w łożeczkach śpią na poduszkach?? Czy bezz? Mały śpi z nami..i pewnie jeszcze za wczesnie zeby spał sam.. próbowac będziemy ale myślę, że opcje taką rozważę, że dostawimy łożeczko, łożko do naszego na początek... albo ja będę się kładła z nim w drugim pokoju i powoli przyzwyczajała... chociaż to póki co plany. My mamy kołderkę i poduszkę, ale nie wiem jaka poduszka ma być... czy jest konieczna.. teraz bywa , że śpi na mojej męża, albo bez wiadomo. Pytanie może dziwne ale nie wiem:brzydal :??
bez. ja kiedyś czytałam że dziecko nie powinno mieć dopóki nie będzie tak duże że same o nią poprosi.

Cytat:
dziewczyny ap ropo wszystkie powyciągałyście już szczebelki??

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
w żłobie średniawka. panie zachwycone czytelnictwem T. - jak mu humor siada dają mu książkę i mają go z głowy
no to mają już na niego sposób. czemu średniawka?

Stary 2014-09-04, 16:51   #3219
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dziewczyny ap ropo wszystkie powyciągałyście już szczebelki??
moj M. schodzi sam z naszego łóżka

a swoja droga pamietacie wybor lozeczek i materacy? wybralam super lozko, jeden z lepszych materacow - a ono teraz sluzy do przechowywania zabawek ciekawe, czy jeszcze bedzie nam dane z niego korzystac, w sumie jest na 140cm dlugie, wiec moze moze
Cytat:
może chyba w każdym. jesteś w sklepie i M. zakochuje się w czymś (u nas była to świnia z Ikei).

odkąd T. jest poza brzuchem - boję się, ale to inny strach. Jak dzieć jest w brzuchu, to na nic nie mam wpływu. I tylko czekanie

T. uwielbia przytulaki. Wieczorem w łóżeczku obowiązkowo - 2 kury, 2 świnie, miś, mały pingwin. i nie ma bata, by któremuś odpuścił... jak zaśnie, to inwentarz idzie na półkę, bo dzieć nie miałby gdzie spać... zostaje tylko miś. pierwszy był

tak, to jest calkiem inny strach, zwlaszcza bedac AM

masz racje nie pomyslalam o tym, ze dzeicko moze cos sobie wybrac w sklepie

hehehe.. no to ma towarzystwo w lozku

ale cos juz lepiej w zlobku?
T. pewnie bedzie starszym kolegom czytac na dobranoc fajnie, ze jest cos, co go uspokaja
Stary 2014-09-04, 16:55   #3220
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, spróbuje z herbatkami.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 16:58   #3221
Luna0
Zakorzenienie

Villga dzięki. Mam aftan to spróbuje

Monika też mi się wydaje że 2 kaszki to za dużo. Tylko K. je dużo na raz kaszki i dlatego przed obiadem bo to jest jego główny posiłek i pojedzony idzie na spacer. Znów drugie danie to u nas na przekąske bo mięsa dużo nie zje i warzyw też a zupke je taką obiadkowa z mięsem, gęsta. I dostaje obiad tak późno bo tak wstaje z dzemki. Gdyby dostawał kaszke i obiad a później owoc tylko do kolacji to musiałbym cos jeszcze dawać. A gdyby dostał kaszke o 17 to nie zjadlby kolacji. Muszę to jakoś zorganizować. Dziś było mleko, jogurt, parowka z chlebem, owoc, teraz zupa i na wieczór kaszka. Chyba ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 17:03   #3222
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
czemu średniawka?
bo ryczy dla towarzystwa wszyscy wyją, to on też. wyjątkowo solidarny

Cytat:
wybralam super lozko, jeden z lepszych materacow - a ono teraz sluzy do przechowywania zabawek
Marcel się nim nie interesuje?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 17:17   #3223
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
prawdziwy kumpel z niego

Stary 2014-09-04, 18:46   #3224
scarlett26
Zakorzenienie

Zocha śpi sama od urodzenia, bez poduszki, za to z kołderką - niestety już nie w śpiworach, bo jak latem zrobiliśmy przerwę, bo było za gorąco to teraz za nic nie chce dać się w śpiwór zapakować - w praktyce wygląda to tak, że zasypia pod kołderką, a budzi się na kołderce - więc cieplej ubieramy na noc. Nie wyciągaliśmy szczebelków bo nie mamy nawet takiej opcji, a łóżeczko ma dość wysoki dół, bo są szuflady pod spodem - można dla starszego dziecka wymontować cały bok i zamontować taką dechę, żeby się nie sturliwało, ale nie wiem kiedy to zrobimy - póki co Z zadowolona, bo próbuje wstawać w łóżku - wy to macie przedszkolaki...

Miałam upatrzone mieszkanie do wynajęcia w W-wie, dziś siadam do kompa załatwiać i ktoś mnie ubiegł kicha, muszę szukać od nowa.................

Byłyśmy u lekarza, w październiku mamy rehabilitację..........

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:46   #3225
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
"porodu" jak to brzmi <strasznie>:brzy dal: z wczoraj - 22 marca.
Super! Bardzo się cieszę

W ogóle ostatnio mam tak, że bym wszystkie (obce też) dzieci przytuliła

Cytat:
moj M. nadal nie ma zadnej ulubionej przytulanki, z ktora by sie nie rozstawal - ciekawa jestem do jakiego wieku moze sie ten etap ujawnic (a mozliwe, ze niektore dzieci go omijaja? )
Chyba mogą ominąć. Ja nie miałam przytulanki, ani nawet kocyka albo rożka poduszki

Cytat:
I co? jest nowa biala pachnaca, a ten moj łobuz sie tylko na nia patrzy, śmieje sie i zagryza starą

A co do jajek, to my nadal nic

Cytat:
waży 11.9 i spadła na 25 centyl - nie wiem jakim cudem jak tyle je. Mierzy ok 88
To modelka

Cytat:

Dziewczyny mam pytanie.. dzieci które spią same w łożeczkach śpią na poduszkach??
Bez poduszki, bez kołdry, w śpiworku - inaczej by się zaraz odkryła, bo peregrynuje po łóżeczku w nocy. Ale niedługo kupię jakiś komplet pierzyn.

Cytat:

Cytat:
Niezła obstawa I jakie fajne maskotki.

A, mam pytanie. Moje ciotko-matko-babki twierdzą, że powinniśmy dawać Róży więcej mleka. Dostaje tylko 1 raz dziennie ok 200ml, a czasem o wiele mniej, jak zje kolację i nie wiem, czy to nie za mało?
Je sporo nabiału.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:49   #3226
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Panika, moja tez sie integruje. Placza rano dzieci ona tez, po czym zaczyna sie bawic. Dzis zostala do 3 , po obiedzie spala razem z innymi,ponoc gtzeczna....po czym wpada do domu i roznosi mi chalpe.

Scarlett czemu reha?

Dzis praca po urlopie. Oj ciezko bylo wstac po 5, przesunelam sobie godziny, bo dojazd mam masakryczny tramwajem. Dzis wracalam poltorej godziny.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 21:19   #3227
OtTakaJa
Zakorzenienie

Hej Moderna - u nas A. śpi bez poduszki ale ja też tak śpię, a, że śpi ze mną to wyboru nie ma Łóżeczko tak jak u Was służy za schowek. Pytała któraś o herbatki, A. pije torebkowe z dzikiej róży, hibiskusa bez cukru ale to sporadycznie u babci. Na codzień pije wodę, którą ku niezadowoleniu babci uwielbia

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 21:46   #3228
BYou
MBZ♥

Moderna, wyobraziłam sobie Marssella z kolbą
Zoś ma takiego misia

Eluśka u nas bez poduchy Mamy od kompletu taką płaską ale Zosia wykopała ją. Dla plecków zdrowiej bez

Klementysia jak Twoje bieganie?

Maria u nas mleko jest dwa razy-i chciałabym z tego rannego zrezygnować

Pani, polecam Ci tp 19 marca
A T. solidarny może Koledzy wezmą z Niego przykład i zamiast płakać zaczną czytać
To pytanie o nastrój przed szczepieniem to trafiłaś: j już od wczoraj byłam zestresowana, mimo że B szedł z nami i Zosi się udzieliło bo cały czas się chciała tulić, mieć nas w zasięgu wzroku. W przychodni było ok do momentu jak zobczyła, że pielęgniarka nakłada rękawiczki-białe.(dentystka miała czarne i tu problemu nie było)buzia w podkówkę, wczepiła się w B jak małpeczkasamo wkłucie płacz i za chwilę ok Tylko potem temp skakała, niewysoko na szczęście. Na pogawędce z babcią i dziadkiem przez skajpa żaliła się, że boli pik pik i pokazywała rękę i nogę:/

Dragusiu my nie mamy szczebelkówjak wlożę to mam "awanturę" z Córą

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 22:38   #3229
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hej.

Kasia, super dzielna jestes!

Wojtek ma ukochana przytulanke misia, zasypia tylko z nim, karmi go, poi, przytula, nosi ze soba. Zauwazylam, ze stal sie dla W. Jeszcze wazniejszy od kiedy nie uzywa smoka.

A i W. Opowiada-ostatnio przez trzy dni o kotku, ktory uciekl przez dziure w plocie, strasznie to przezywal

Lunka, mi tez sie wydaje, ze powinnas dodac drugie danie do jadlospisu Kamila. Nie wiem, czy ci to pomoze, ale W. Je tak:
6 mleko ok 210 ml
9 sniadanie-owsianka/jaglanka z owocami
12 zupa bezmiesna
15-16 drugie danie z miesem
18 owoce, ciasteczka owsiane, kisiel
Czasem kolo 20.30 kolacja-zalezy, czy ma ochote, to najczesciej kanapki
Konczy mlekiem 210 ml.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 23:01   #3230
Tasia34
Wtajemniczenie

Hej
Co pamietam - Krzys ma jedna a'la poduszke - biedronke, ale taka plaska. Uwielbia ja, zawsze musi sie przytulic do niej, gdy zasypia. A w nocy to roznie, bardzo zmienia pozycje A spi sam od urodzenia.
Szczebelki nie wyjete, na razie niech tam beda - potrzebuje miejsca, gdzie Krzysia moge bezpiecznie samego zostawic na troche.
Herbatek nie pije. Tylko wode. I dopytam - jaka byla ta butelka z niekapkiem? Zapomnialam...

PANIKA - super, ze Michas daje rade!!!
DRAGUSIA - gratulacje za mieszkanie!
KASIA - dasz rade, Kochana, no kto jak nie Ty?

Dzis Ania skonczyla 4 tygodnie Czyli juz nie jest noworodkiem, a niemowlaczkiem Z tej okazji pojechalysmy we dwie do Smyka po komplet bodziakow z dlugim dla Niej i dla Krzysia i polspioszki dla Ani Potem dojechalysmy do parku na plac zabaw do Krzysia i Babci Ania caly czas w chuscie na spacerach. W wozku sie nie dalo, placz... Dobrze, ze mialam wtedy chuste "na wszelki wypadek" Ale po domu w chuscie ciezko by bylo (chyba Ty, Cath, pisalas o tym..?). Schylic sie ciezko, nie widze, gdzie stapam czy co mam przed soba, np. na stole. Wiec bujaczek musial pojsc w ruch (Krzys przykrywa kocykiem i buja ).
Ogolnie nie jest zle Choc drżę na mysl o zostaniu samej z nimi (a to juz za 2 tygodnie......).
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2014-09-04 o 23:04
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 23:05   #3231
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Miałam upatrzone mieszkanie do wynajęcia w W-wie, dziś siadam do kompa załatwiać i ktoś mnie ubiegł kicha, muszę szukać od nowa.................

czemu ta reha?
uuuu to współczuje poszukiwań na nowo
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
A, mam pytanie. Moje ciotko-matko-babki twierdzą, że powinniśmy dawać Róży więcej mleka. Dostaje tylko 1 raz dziennie ok 200ml, a czasem o wiele mniej, jak zje kolację i nie wiem, czy to nie za mało?
Je sporo nabiału.
ale jakiego? o mm to podobno dwa kubki po 200ml a krowiego jeden 200ml

Cytat:
Tylko potem temp skakała, niewysoko na szczęście. Na pogawędce z babcią i dziadkiem przez skajpa żaliła się, że boli pik pik i pokazywała rękę i nogę:/

Dragusiu my nie mamy szczebelkówjak wlożę to mam "awanturę" z Córą
to wy już z córką normalne rozmowy możecie prowadzić. ale gaduła z niej

Stary 2014-09-04, 23:05   #3232
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Alliw, udanego urlopowania
dzięki
Ja nie daje J. herbaty, ale chyba zacznę

Cytat:
dzielna i mądra

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie.. dzieci które spią same w łożeczkach śpią na poduszkach?? Czy bezz?
J. śpi w łożeczku, ma poduszkę taka zupełnie płaską, dlatego ze kiedys jak zasypiał to sobie podkładał pod głowę kocyk, czy przytulanki, więc stwierdziłam że chce

Cytat:

Cytat:
mądry Jaś nie ma lipy matka
o której lecicie?
o 10:45 wylot. Ruszamy z domu o 7.

Cytat:
jutro nas o czeka.

Cytat:

J tez ma całą ferajnę w łóżeczku: owcę głowną, zapasową, zająca z tej samej serii (naiwnie myślałam że odpuści owcę ) owcę z dużą głową (za punkty z Żabki), Elmo i Ciasteczkowego Najlepiej jak musze to całe towarzystwo napoić, bo gdy daję Młodemu pic przed spaniem, to podaje mi wszystkich po kolei do kubka

Cytat:

Cytat:
o matko

Wklejam mojego "owczarza"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140811444.jpg (106,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8312686-tile.jpg (165,9 KB, 33 załadowań)
Stary 2014-09-04, 23:09   #3233
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
I dopytam - jaka byla ta butelka z niekapkiem? Zapomnialam...

Dzis Ania skonczyla 4 tygodnie Czyli juz nie jest noworodkiem, a niemowlaczkiem Z tej okazji pojechalysmy we dwie do Smyka po komplet bodziakow z dlugim dla Niej i dla Krzysia i polspioszki dla Ani Potem dojechalysmy do parku na plac zabaw do Krzysia i Babci Ania caly czas w chuscie na spacerach. W wozku sie nie dalo, placz... Dobrze, ze mialam wtedy chuste "na wszelki wypadek" Ale po domu w chuscie ciezko by bylo (chyba Ty, Cath, pisalas o tym..?). Schylic sie ciezko, nie widze, gdzie stapam czy co mam przed soba, np. na stole. Wiec bujaczek musial pojsc w ruch (Krzys przykrywa kocykiem i buja ).
Ogolnie nie jest zle Choc drżę na mysl o zostaniu samej z nimi (a to juz za 2 tygodnie......).
http://babyzdroj.pl/
ale ten czas leci.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
o 10:45 wylot. Ruszamy z domu o 7.

Najlepiej jak musze to całe towarzystwo napoić, bo gdy daję Młodemu pic przed spaniem, to podaje mi wszystkich po kolei do kubka

udanego wypoczynku
to ci mleka idzie codziennie

Stary 2014-09-04, 23:18   #3234
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Wow, model, model rośnie jakby reklamował ten zestaw ciuchów

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

Oj.. a co sie dzieje?

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Hej Moderna - u nas A. śpi bez poduszki ale ja też tak śpię, a, że śpi ze mną to wyboru nie ma Łóżeczko tak jak u Was służy za schowek. Pytała któraś o herbatki, A. pije torebkowe z dzikiej róży, hibiskusa bez cukru ale to sporadycznie u babci. Na codzień pije wodę, którą ku niezadowoleniu babci uwielbia
Ja pytałam, dzieki.

Cytat:
Ale ten czas zasuwa już miesiąc wooow!
No i wielkie
Wrzuć do klubu foto rodzeństwa

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Ja się ostatnio zabrałam za sprzedaż ciuszków na allegro Kubcia co już nie założę Zuzi, kurcze wciągnęło mnie to I jakoś sprzedaż idzie....ale kupno nowych też od razu
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 00:00   #3235
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Eluska - Jakub bez poduszki spi. Kiedys pokladal sie na czymkolwiek, na zabawkach, na naszych poduszkach jak z nami lezal i dostal mala podusie do lozeczka. Efekt taki ze nadal spal na pluszakach a poduszka w kacie. Jesli lezy z nami to czesto na poduszce ale jak zasypia to sie najczesciej zsuwa, odwraca i na materacu tylko.

Dragusia - u nas sa szczebelki w lozeczku, nie wyjmuje. Poza drzemka i noca J. nie spedza czasu w lozeczku a jesli go tam wstawiam to po to by byl przez chwile uziemiony (i bezpieczny).

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 07:20   #3236
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Tak na szybko

Alliw - UDANEGO wypoczynku

Byou - Pik Pik - bankowo zes rok ja w brzuchu przechowala - cuuuuuudna a jak foty pokazujesz to normalnie sie rozplywam

Tasia - za Niemiwlece Ania
A Krzys jaki kochany pomocnik

To tylr na razie
Zaraz wychodImy do przedszkola - dzis mam na 9 do pracy wiec moglam poleniuchowac 15min dluzej hihi.

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 08:06   #3237
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Panika, moja tez sie integruje. Placza rano dzieci ona tez, po czym zaczyna sie bawic. Dzis zostala do 3 , po obiedzie spala razem z innymi,ponoc gtzeczna....po czym wpada do domu i roznosi mi chalpe.

Scarlett czemu reha?

Dzis praca po urlopie. Oj ciezko bylo wstac po 5, przesunelam sobie godziny, bo dojazd mam masakryczny tramwajem. Dzis wracalam poltorej godziny.
Po moze tygodniu intensywnego wstawiania i pojedynczych kroków z 2 tyg temu znowu nic sie nie dzieje. Czas na chodzenie jest do 18mca niby, ale czarno to widzę. Choć lekarka powiedziała, ze biorąc pod uwagę wszystkie moje ciążowe i późniejsze przejścia i moje i Z to jest super hiper rozwinięte dziecko, ale faktycznie wspomóc sie ja trochę przyda.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 08:23   #3238
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Marcel się nim nie interesuje?
empatyczny

czasami chce tam wejsc i skacze po materacu
ja wole na razie miec dzeicko przy sobie, nie wyobrazam sobie wstawac w nocy

chyba nie pisalam, znowu mamy ciezsze nocki (cos te zeby nie moga wyjsc wrrr)

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Je sporo nabiału.
ja jestem zdania (zreszta takich opinii spotkalam wiecej), ze dziecko w drugim roku zycia nie musi obowiazkowo miec w menu MM, tak naprawde jezeli je to co my, ma normalne posilki, zroznicowane, otrzymuje bialko w roznej postaci - to mleko modyfikowane jest zbedne - to sztuczny wytwor handlowy, dla zdrowego dziecka zupelnie zbedny (najwazniejsze jest pierwsze mleko). Dlatego moim zdaniem nie musisz jej dawac dodatkowej porcji mm. Bardzo czesto dzeici w drugim roku zycia same rezygnuja powoli z mm.

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Hej Moderna - u nas A. śpi bez poduszki ale ja też tak śpię, a, że śpi ze mną to wyboru nie ma
przez pierwszy rok (choc teraz tez czesto - mam malo miejsca dla siebie ) rowniez spalam bez poduszki - w trosce o bezpieczenstwo dzeicka w naszym lozku - i chyba nawet wychodzilo mi to na lepsze, bo cierpialam mniej na bole plecow

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-09-05 o 08:27
Stary 2014-09-05, 08:53   #3239
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Eluska bez poduszki na pewno dziecko powinno spac przez pierwszy rok zycia, a pozniej to wedlug mnie Wasz wybor. moj spi na plaskiej poduszce, albo bez - to taka specjalna mieciutka, dla dzieci, o grubosci pewnie max. 2 cm.

Demeter ja nie daje herbatek, ale to z mojego lenistwa bardziej, M. pije wode, wiec sie po prostu nie bawie w herbatki, ale mozesz dac owocowe ( dzika roza, hibiskus), ziolowe np. z kopru czy melisy (jaraz zrobilam M. moja laktacyjna i smakowala mu (bardziej rozcienczona)

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

BYou dzielnie zniosa szczepienie
I jaka juz duza z niej dama ehem:
:

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Eluska doczytalam, ze pytasz mamy, ktorych dzieci spia same - to nie, moj M. nadal ze mna w lozku, ale swoja poduszke ma.
Dziękuję, taką cienka też mamy... ale z nami spi.. na płasko póki co.. czasem na mojej ale wydaje mi sie to zle
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 09:01   #3240
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
brawa dla Was! super sobie radzisz

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A i W. Opowiada-ostatnio przez trzy dni o kotku, ktory uciekl przez dziure w plocie, strasznie to przezywal
ohhh..
Cytat:
Moderna, wyobraziłam sobie Marssella z kolbą

To pytanie o nastrój przed szczepieniem to trafiłaś: j już od wczoraj byłam zestresowana, mimo że B szedł z nami i Zosi się udzieliło bo cały czas się chciała tulić, mieć nas w zasięgu wzroku. W przychodni było ok do momentu jak zobczyła, że pielęgniarka nakłada rękawiczki-białe.(dentystka miała czarne i tu problemu nie było)buzia w podkówkę, wczepiła się w B jak małpeczkasamo wkłucie płacz i za chwilę ok Tylko potem temp skakała, niewysoko na szczęście. Na pogawędce z babcią i dziadkiem przez skajpa żaliła się, że boli pik pik i pokazywała rękę i nogę:/
hehe.. mial zajecie na dobre pol godziny, na kolacje dokonczyl bardzo lubi kukurydze

ohhhh... dzielna pacjentka
Cytat:
alez model i jakie on ma geste wlosy
Cytat:
Dziękuję, taką cienka też mamy... ale z nami spi.. na płasko póki co.. czasem na mojej ale wydaje mi sie to zle
to raczej za wysoko
chociaz nasze dzieci sa teraz strasznie elastyczne - czasami jak widze w jakich pozycjach dziecko spi, i ze mu do tego jest wygodnie, to hehe.. na plasko na pewno najzdrowiej bedzie (te plaskie poduszki sa tak cienkie jak koldra, w sumie to one daja tylko poczucie komfortu, jest przytulniej w policzek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości