|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
1 | 3,23% |
| Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! |
|
12 | 38,71% |
| Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią |
|
0 | 0% |
| Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! |
|
3 | 9,68% |
| Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe |
|
0 | 0% |
| Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. |
|
3 | 9,68% |
| Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. |
|
1 | 3,23% |
| Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. |
|
0 | 0% |
| Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. |
|
3 | 9,68% |
| Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. |
|
2 | 6,45% |
| Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. |
|
4 | 12,90% |
| Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. |
|
2 | 6,45% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Marcinku Sto najpiękniejszych lat Motylku, wiesz co, to chyba kwestia tego jak i co się mówi. Na babci biadolenie i pretensje - bo niestety tak to brzmiało - mimo, że starałam się nie zwracac uwagi, zrobiło mi się po prostu przykro. Natomiast pomoc rodziców jak najbardziej jest pożądana i z niej korzystamy - czasami finansowa, ale przede wszystkim "czasowa" - mama Bartka odbiera Żuka ze żłobka i zajmuje się nim, kiedy musimy coś pozałatwiac. Buty rzeczywiście w świetnej cenie rusałko, jeeee!!! Jasio ruszył ![]() agusiowata, nie jesteś beznadziejna Zawitkowski mówił, że czasami dziecko płacze, bo nie może sobie poradzic z nadmiarem emocji - musi jakoś się "wyładowac" - i tego się nie przeskoczy.Natala, zdrówka i nie wieszaj się ![]() nena profilaktyczne antybiotyki Niektórzy lekarze powinni się jednak hodowlą jedwabników zając ![]() ja fajna bryka Lola, doczytałam... oj, duuużo zdrówka dirty Larysa, 8* fajny jest - w sumie całkiem przystojny, ale na mnie zupełnie inne wrażenie wywarł - w blogu jest taka szydera-gaduła, a w sklepie, spokojny, baaardzo konkretny facet. Fakt, ze jak byłam, to był chory, więc może dlatego mało gadatliwy Ale bardzo pomocny i generalnie fajny jest ![]() Madziuchna, ależ Ci ładnie i dużo mówi ![]() Jeee... genialny weekend się udał Weselisko superowe, Młodzi piękni i Młodzi Wybawiłam się, wytańczyłam, wyspałam A na koniec odebrałam szczęśliwe dziecko od dziadków. Normalnie życ nie umierac... i do pracy nie wracac
|
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Tassia myśle ze samo wyjdzie. Obserwuj czy nic mu nie dolega brzuszek nie boli nie marudzi i będzie ok.
Pszczoua myśle ze wszystko ok skoro Julek w dobrym humorze ale dobrze ze idziecie sprawdzic na wszelki wypadek. Daj znac co i jak. U nas nocka kolejna przespana do 5:30 rano niesamowite to. Ida dwie górne czwórki, dziąsła jak banie jedna czuć juz pod palcem ale nie wróżę szybkiego wyjścia.. Jak wyjme smoczek to awantura od razu przez to.I po tym żłobku boi sie wszystkich oprócz mnie i tz.. No masakra jakaś.. Daje nam jeszcze tydzień.. Teraz tz wyszedł do pracy to histeria za nim przez 5min. Leciała pod drzwi wejściowe i nie chciała odejść. No masakra Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Monia padlam z ta małpa ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3213 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i u nas ostatnio każdy ludź jest mamą, nie wiem, co gorsze ![]() Cytat:
Często zamawiasz przez Ali? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() Tasia zrobi kupkę i będzie po sprawie Motyl Wy macie a6? mam prośbę, jak w wolnej chwili będziesz miała czas to zrobisz zdjęcie jak wygląda fotelik Tusi i ile jest miejsca z przodu dla pasażera? bo się zastanawiamy m.in nad tym autem, bo będziemy zmienia niebawem
|
#3216 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Monia
|
|
|
#3217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Tusia jak ja wlozysz do łóżeczka to leży spokojnie? Bo Lila to automatycznie wstaje.. ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Dziewuszki , z czym podajecie maluchom kasze gryczana? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robię sosik z mięsa i warzyw (zależy co mam w lodowce) - dusze wszystko potem troszkę śmietanki i mieszam wszystko i jest. I dodaje zioła a sobie na talerzu jeszcze sól. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3219 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
dodinha W kwestii szczepienia- Julka skończyła rok 2 października ,a my idziemy dopiero na szczepienie 24 paźzdziernika,bo wcześniej nie mają miejsc ;/ W kalendarzu kolejna szczepionka jest po 13 miesiącu i chyba będę musiała ją trochę opoźnić,bo przecież tą pierwszą będzie miała robioną 2 tygodnie po terminie ;/
|
|
#3221 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy któraś z Was zna dobrze niemiecki? Potrzebuje pomocy w tłumaczeniu
|
|
#3222 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poziomko mam Joie Litetrax
|
|
#3224 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3225 |
|
czyli Endżi
|
Poczytałam Was, ale nie mam nic mądrego do napisania
Bardzo życzę zdrowia chorującym, trzymajcie się. Weekend miałam cudowny, z tż byliśmy na Mazurach w hotelu ze spa. Pierwszy raz w życiu byłam na saunie, pluskaliśmy się w kółko w basenach, jacuzzi, jedliśmy dobre jedzenie i chodziliśmy spać o 20:00 Czasem mega potrzebne jest trochę czasu we dwójkę, było super. Atmosfera w związku bardzo się poprawiła. Ale bez kitu jesteśmy oboje tak zmęczeni, że na tym etapie życia żadne nocne imprezy i balowanie nie są nas w stanie skusić
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-10-13 o 11:34 |
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ładnie...
|
|
|
#3227 |
|
Raczkowanie
|
My byliśmy u dziadków na weekendzie. Myślałam, że sobie trochę odpocznę, ale było zupełnie na odwrót. Adik przed spaniem miał atak płaczu. W końcu usnął ale potem budził się kilka razy i za każdym razem tak histerycznie płakał. Dałam mu w końcu Nurofen bo myślałam, że to ząbki ale też nie pomógł. Wstał wcześnie a uśpić go na drzemkę udało mi się gdzieś po 6 godzinach ( u nas w domu max 4)!
Na następny dzień szybko wróciliśmy i wszystko ok ze spaniem. Co to mogło być? Miałyście coś takiego?
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Endzi zazdroszczę weekendu,super taki wypad i nawet sie wyspać można,ni bomba! Tez chcę:P Miszella wg mnie nowe miejsce mogło tak zadziałać,plus dużo wrażeń
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to super tak myślałam i jak sie sprawuje? Jaki masz kolor?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomko mam czarno szary, ogólnie ok ale denerwował mnie swego czasu, bo Bartek się czasem o boki uderzał, ale już jest ok
używam od marca i póki co bez kolizji
|
#3231 |
|
Wtajemniczenie
|
witamm
dziewczyny nawet nie wiem jak opisac to skad wróciłam jak oagrne coś do jedzenia to opisze i wrzuce focisze z kom
|
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
No moj torcik dla leosia w piekarniku ale mialam tylko 5jaj wiec bedzie chyba za niski
znalazłam w skrytce taka w miarę mała formę w kształcie serca i dam na niego owoców na fula bo leos je kocha moj mały synuś jutro juz kończy roczek, nie do wiary![]() Cytat:
myślę o bordowym ale tz cos sapie wiec chyba sama po niego pojadę. A ty masz do niego pokrowiec na nóżki? Idzie go jakos łatwo czyścić? Koła nie odpadaja? Korzystasz z jego rozszerzania budki? Bo to chyba wersja na lato??
Edytowane przez Poziomkowa89 Czas edycji: 2014-10-13 o 13:50 |
|
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uderzał się przy skręcaniu gdy za szybko szłam.---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Koła nie odpadają, na moim brudu nie widać a pokrowiec na nogi czyszcze tą rolką do ubrań
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w tej cenie nie ma pokrowca.
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Wyslij mi na priv
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3238 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wczoraj z Szymkiem po sklepach spacerowałam tak, że on pchał wózek trzymając za rączki wózka, a ja trzymałam go pod pachy na rękach, ludzie mieli ubaw, a Szymek piszczał z radochy że też nikt nam fotki nie zrobił ![]() Poziomka dla siebie kupiłam jeansy, krótkie spódnico-spodenki, dwie koszule, t-shirt i sporo kosmetyków, a dla Szymka dwie piżamki, dwie pary spodni, rajstopy, dwie czapki i kosmetyki, no i tż sobie coś tam wybrał dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- aa i zapomniałabym: wszystkiego najlepszego dla Marcinka!
|
|
|
#3239 |
|
Wtajemniczenie
|
no to poszłyśmy na spacer do lasu /mamy blisko / i moja sis mówi tą droga dojdziemy tu i tu ...nie pamietasz jak byłyśmy małe i tu chodziłysmy
po iluś tam metrach/500może wiecej/ jej mówie tak chodziłysmy ale na grzyby i bez wózków polna drózka o ile to tak można nazwac po jakimś czasie mowie jej ż eto prowadzi do lasu a nie do wyjscia wiec zostałam z dziecmi a ona pobiegła za droga no i rzeczywiscie prowadziła do lasu wiec albo powrót/ masakra/ albo wspinamy sie przez pole orne w g óre z nadzieja ze tam jest droga no wiec złożyłam wózek ...sebek do jednej eki a wózek do drugiej i dawaj przed siebie....na górze widoki piekne ...jak w bieszczadach ale drogi brak![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- fotek mi nie ładuje
|
|
|
|
#3240 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jest mnóstwo fajnych ofert. Ja bardzo pilnie potrzebuję nowego wózka, bo Julo się już nie mieści. Tylko kurde znowu problem jaki wybrać... ![]() Jestem o tyle do przodu, że uzyskałam od ja-iki informację, że parasolka nie ujedzie na śniegu. Więc spacerówka. Z koszem na dole, bo jest w ciągłym użytku. Hm. ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Ewacia, przynajmniej się nie zgubiłyście
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

Zawitkowski mówił, że czasami dziecko płacze, bo nie może sobie poradzic z nadmiarem emocji - musi jakoś się "wyładowac" - i tego się nie przeskoczy.
Niektórzy lekarze powinni się jednak hodowlą jedwabników zając 
fajna bryka 

Wy macie a6? mam prośbę, jak w wolnej chwili będziesz miała czas to zrobisz zdjęcie jak wygląda fotelik Tusi i ile jest miejsca z przodu dla pasażera?

No to ładnie...