Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-06, 08:16   #3211
martunia_199
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Każde dziecko inne, także metoda prób i błędów można dobrać mleko idealne my za dużo nie próbowaliśmy i w naszym przypadku się to sprawdza przynajmniej jeśli chodzi o kupy, ale martwią mnie te kolki czy bog wie co to jest, jak nie kolki :/ No mi też wczoraj pod koniec picia mleka płakała, ale nie winie mleka póki co, bo na przykład w nocy i dzisiaj praktycznie nie płacze, a dzisiaj rano po jedzeniu banan na twarzy.
Pewnie ze tak. Jednemu dziecku pasuje takie drugiemu takie i nic nam do tego

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 08:24   #3212
fablous
Zakorzenienie

Aluni coraz bardziej wydłużają się przerwy między nocnymi karmieniami. Wcześniej było równiutko co 3h, teraz już bliżej 4 godzin. Dobry kierunek córeczko, oby tak dalej

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 08:31   #3213
BonaDea75
Zadomowienie

Hello UWAGA moja zuzia zasnęła wczoraj po kąpieli o 21.30 przebudzila sie o ..... 7 na jedzonko, i dosypiala do teraz. Właśnie się zwlekamy z wyrka oł jeeee
Za to w dzień śpi tylko na spacerach w wózku, albo dwie/ trzy 45 minutowe drzemki. Reszta czasu jest aktywna.
Stary 2016-07-06, 08:35   #3214
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BonaDea75 Pokaż wiadomość
Hello UWAGA moja zuzia zasnęła wczoraj po kąpieli o 21.30 przebudzila sie o ..... 7 na jedzonko, i dosypiala do teraz. Właśnie się zwlekamy z wyrka oł jeeee
Za to w dzień śpi tylko na spacerach w wózku, albo dwie/ trzy 45 minutowe drzemki. Reszta czasu jest aktywna.
Wygrałaś dzisiaj internety
Tyle snu! To nie przystoi świeżo upieczonej matce

Stary 2016-07-06, 08:39   #3215
BonaDea75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Wygrałaś dzisiaj internety
Tyle snu! To nie przystoi świeżo upieczonej matce
poczłapałam rozmemłana do męża który przygotowuje śniadanie w kuchni, mówię do niego czy zwrócił uwagę jak zuzia długo śpi ostatnio, powiedział mi, że tak i ma to po mamusi
ok, zbieram się na służbowe spotkanie.
Stary 2016-07-06, 08:50   #3216
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
agassek karmie tylko piersia, dwa tyg. temu dr mi na wizycie mowil ze macica wrocila do swojego stanu bardzi szybko ze ma juz gruba sluzowke i zebym sie nie zdziwila jak dostane okresu, tylko jakos tak mi dziwnie z ta swiadomoscia ze to juz..

A robił usg dopochwowo?
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 08:51   #3217
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
My dziś byliśmy na usg bioder, wszystko ok

Bona dzięki raz jeszcze za namiar na Życzkowskiego

Dziewczyny czy ma któraś z was karuzele Fisher price rainforest? Zastanawiam się między nią a Tiny love a kuku
Ja mam fisher price z misiami i projektorem jest naprawdę super. No i wygodnie bo nie dość że pilot dodatkowo, to po 3 piosenkach sama się wyłącza ;D takie toto nowoczesne teraz wszystko
młody misiami zachwycony, chociaz bardziej mu się podoba ta obudowa co ją sie przykręca do łóżeczka ;D

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Boszzz ale Igor odwalił numer jak mu zmieniałam pampera teraz. Karmienie nr 2 wczesniej o 1.30.
Polozylam go na przewijak i standardowo polozylam tetre na siusiaku w razie sikniecia ale jakos pieknie ominal zabezpieczenie iiii poooszlo przez pokoj na łóżko
Co do rumakowania...-bolało to to. Nie tego oczekiwałam po taaaakiej przerwie.
U mnie 1 raz też porażkowy.. ale nie dziwiłam się, nie dość że popękałam to jeszcze nacięta więc pewnie troche minie zanim wróci 100% komfort
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 09:10   #3218
daggmara
Z deszczem w butach

Ja po cc, a "pierwszy raz" był niezbyt przyjemny. Bez tony oliwki by w ogóle nie dało rady...

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 09:34   #3219
agassek
Zakorzenienie

My jeszcze przed "pierwszym razem", jutro mija magiczne 6 tygodni, ale wolę zaczekać na wizytę u lekarza

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 09:47   #3220
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez BonaDea75 Pokaż wiadomość
Toz to zazdrosc czlowieka zzera jak czyta takie wiadomosci.

Ja dzis przy 4 nocnym karmieniu odkrylam, ze podczas zmiany pampola przy 3 karmieniu wymyslilam nowe trendy w ubieraniu niemowlakow - niezapiete body POD pampersem. Mowie wam - krzyk mody
Dobrze ze kupsztala nie bylo

Edytowane przez RosesAreRed
Czas edycji: 2016-07-06 o 10:13
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 10:33   #3221
Iwonia27
Zakorzenienie

Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

A tam z tym pierwszym razem. Nie ma co sie spinac. Dzis zorganizuje drugi. Pewnie bedzie taki sam ale ciekawosc mnie zzera zeby sprawdzic i sie upewnic czy na pewno haha
Bona co to ma być gdziez to tyle spac. Zuzie Igor przywoluje do porzadku dwa karmienia plus trudnosci z zasnieciem tak to rozumiem hahaha
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 10:40   #3222
mialavi
Zakorzenienie

I tak nikt dziś nie pobije mojej pociechy bo wstała tylko raz na karmienie o 2 ale zasnęła jakoś przed 5 nawet nie wiem dokładnie o ktorej bo skapitulowałam po tej zabawie nakryłam sie koldra i udawałam ze mnie nie ma 😝
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 10:58   #3223
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Toz to zazdrosc czlowieka zzera jak czyta takie wiadomosci.

Ja dzis przy 4 nocnym karmieniu odkrylam, ze podczas zmiany pampola przy 3 karmieniu wymyslilam nowe trendy w ubieraniu niemowlakow - niezapiete body POD pampersem. Mowie wam - krzyk mody
Dobrze ze kupsztala nie bylo
Szalona! Ja dziś zapinalam
1 zatrzask z trzech, nie miałam siły :p

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
I tak nikt dziś nie pobije mojej pociechy bo wstała tylko raz na karmienie o 2 ale zasnęła jakoś przed 5 nawet nie wiem dokładnie o ktorej bo skapitulowałam po tej zabawie nakryłam sie koldra i udawałam ze mnie nie ma 😝
Zrobiłam to samo o 7
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 11:05   #3224
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Szalona! Ja dziś zapinalam
1 zatrzask z trzech, nie miałam siły :p

Zrobiłam to samo o 7
No Moja o tej magicznej 4.30 robi sobie przerwę, ale za 40 minut do godzinki kładę ją z powrotem i odpływa.
Stary 2016-07-06, 11:08   #3225
martunia_199
Zakorzenienie

Ja tak dzisiaj jakoś udałam że mnie nie ma jak kupa poszła i obudziłam się za 2h a dziecko spało z kupskiem ((( na szczęście dupcia cała uffg

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-07-06, 11:17   #3226
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Aluni coraz bardziej wydłużają się przerwy między nocnymi karmieniami. Wcześniej było równiutko co 3h, teraz już bliżej 4 godzin. Dobry kierunek córeczko, oby tak dalej
Idzie w dobrym kierunku Igusia najcześciej spi 4 godziny zdarza się nawet ze prześpi 5 czy 6godzin, ale zeby nie bylo mamusi za dobrze to dziś spała 3 godziny i 3 zabawiała mame 😂

Cytat:
Ta z Asosa w kwiaty fajna Chyba kliknę, nawet nie na chrzciny ale tak żeby mieć w czym łazić latem. A może i okaże się na tyle ładna że na chrzciny się nada. Mój rozmiar jeszcze jest dostępny

A co w świecie promocji? Mogę Ci napisać o promocjach na rury lub klej do styropianu bo obecnie w takich tematach siedzę Na razie wyprzedaże jeszcze mnie nie jarają bo raz że ceny wysokie a dwa to mam w szafie rzeczy jeszcze z metkami wiszące od zimowych przecen bo wtedy klikałam jak głupia. Teraz może kupię coś dopiero na końcówce wyprzedaży jak będą cebulowe ceny
Na alie też ostatnio nie wchodzę bo na pewno coś bym znalazła i to pewnie kolejną zbędną pierdółkę Ale jak coś fajnego wyhaczycie to piszcie
Nasze staniki szyły chyba inne chińskie dzieci bo mój jest dobry w obwodzie a przecież z Alles nosimy ten sam rozmiar. Wiedziałam że z tego usztywnianego będziesz zadowolona. Alles rządzi

Co do stroju dla Ali to jeszcze nie mam, planuję zajrzeć do Smyka bo dostałam kartę podarunkową w prezencie. Ale my jeszcze mamy ponad miesiąc więc hamuje mnie trochę to, że nie wiem jaki rozmiar będzie wtedy nosić Ala, pewnie 68. A Ty już coś masz dla Igi? Bo wy lada moment macie ten ważny dzień
Ciągle szukam czegoś dla Igi w smyku już nie ma rozmiaru 62 z tych białych sukienek. Musze do końca tyg.coś zamówić bo naprawdę nie mamy czasu

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ja tak dzisiaj jakoś udałam że mnie nie ma jak kupa poszła i obudziłam się za 2h a dziecko spało z kupskiem ((( na szczęście dupcia cała uffg

Bacik mamusiu ! Tymek wybaczył?
Stary 2016-07-06, 11:19   #3227
kaylla
Zakorzenienie

Laski, ja się chyba nigdy nie nauczę, co oznacza płacz dziecka:/ Nigdy nie wiem, czego mała chce...

Teraz też, zjadła, ma suchą pieluchę, pobawiłyśmy się jakieś pół godziny i nagle ryk. Próbowałam otulić i położyć do łóżeczka, to ryk jeszcze większy:/
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 11:28   #3228
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Laski, ja się chyba nigdy nie nauczę, co oznacza płacz dziecka:/ Nigdy nie wiem, czego mała chce...

Teraz też, zjadła, ma suchą pieluchę, pobawiłyśmy się jakieś pół godziny i nagle ryk. Próbowałam otulić i położyć do łóżeczka, to ryk jeszcze większy:/
Na rączki
Stary 2016-07-06, 11:37   #3229
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość

Ja nie przewinęłam dzisiaj przez całą noc, pewnie dobre osiem godzin spała w tej samej pieluszce, więc rano pielucha ważyła chyba z 10 kilo (ale same siuśki na szczęście)
W nagrodę, po jakiś 10 minutach poszło takie kupsko, że wypłynęło na plecy

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 11:46   #3230
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Idzie w dobrym kierunku Igusia najcześciej spi 4 godziny zdarza się nawet ze prześpi 5 czy 6godzin, ale zeby nie bylo mamusi za dobrze to dziś spała 3 godziny i 3 zabawiała mame 😂

Ciągle szukam czegoś dla Igi w smyku już nie ma rozmiaru 62 z tych białych sukienek. Musze do końca tyg.coś zamówić bo naprawdę nie mamy czasu

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Bacik mamusiu ! Tymek wybaczył?
To moja budzi się co te 3-4 godziny ale pobudka trwa max pół godziny więc nie zdążymy się nawet dobrze rozbudzić

Jak znajdziesz coś dla Iguni to koniecznie się pochwal

Przyszła mi juz sukienka z Mosquito. No niestety, bez wątpliwości idzie do zwrotu
Po pierwsze to dekolt ma taki, że cały biustonosz mi widać. Złapać tego nitką nie ma jak bo musiałabym prawie nie mieć biustu. Chociaż w talii i poniżej już ładnie się układa. Druga kwestia to ten kolor to nie jest ładny, pastelowy błękit tylko taki szarawy, smutny niczym koszula konduktora. A przede wszystkim to jednak nie jest sukienka na tego typu okazję. Jest ładna, ale pasuje np na jakąś nieformalną imprezę nad jeziorem, na spacer itp. Ale na chrzciny stanowczo odpada
Więc szukam dalej

Stary 2016-07-06, 11:57   #3231
pluszowy_kot
Zakorzenienie

ginger, dzięki za ten enfamil, może jeszcze gdzieś poza gemini dostanę Na gemini czytałam, że w lodówce po otwarciu może stać 24h, tak samo jak humana.

Zamówiliśmy szynę i buty do dalszego leczenia - 700 zł...
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 12:12   #3232
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
ginger, dzięki za ten enfamil, może jeszcze gdzieś poza gemini dostanę Na gemini czytałam, że w lodówce po otwarciu może stać 24h, tak samo jak humana.

Zamówiliśmy szynę i buty do dalszego leczenia - 700 zł...
Kocie, a nie spraedzaliscie możliwości uzyskania stopnia niepełnosprawności do Wojtusia? To zawsze jest jakiś grosz co miesiąc, nieduży, ale jest. Moja siostra jak leczyła u ortopedy wadę postawy u starszej córki to została zakwilifikowana i Marta miała stopień umiarkowany chyba ze dwa lata. Kasa jakaś marna bo ok 150-200 zł co miesiąc, ale przynajmniej na buty było. Dowiedz się, ,myślę że warto
Stary 2016-07-06, 12:27   #3233
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Ja nie przewinęłam dzisiaj przez całą noc, pewnie dobre osiem godzin spała w tej samej pieluszce, więc rano pielucha ważyła chyba z 10 kilo (ale same siuśki na szczęście)
W nagrodę, po jakiś 10 minutach poszło takie kupsko, że wypłynęło na plecy
Ja też i ta Kupa poszła do takiej pełnej pieluchy ale na szczęście nie wyplynela

Ząbki
Synuś
+2

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 12:36   #3234
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
To moja budzi się co te 3-4 godziny ale pobudka trwa max pół godziny więc nie zdążymy się nawet dobrze rozbudzić

Jak znajdziesz coś dla Iguni to koniecznie się pochwal

Przyszła mi juz sukienka z Mosquito. No niestety, bez wątpliwości idzie do zwrotu
Po pierwsze to dekolt ma taki, że cały biustonosz mi widać. Złapać tego nitką nie ma jak bo musiałabym prawie nie mieć biustu. Chociaż w talii i poniżej już ładnie się układa. Druga kwestia to ten kolor to nie jest ładny, pastelowy błękit tylko taki szarawy, smutny niczym koszula konduktora. A przede wszystkim to jednak nie jest sukienka na tego typu okazję. Jest ładna, ale pasuje np na jakąś nieformalną imprezę nad jeziorem, na spacer itp. Ale na chrzciny stanowczo odpada
Więc szukam dalej
U nas na szczęście normalnie pobudki, a właściwie jedna pobudka bo karmimy się raz w nocy trwa około 15 minut czasem nawet krócej jak nie trzeba zmieniać pampka. Dziś miała jakiś wybryk - przypomniały mi się pierwsze tygodnie kiedy nocki były ciężkie

Dzięki za info o tej sukience szkoda, że się nie nadaje. Mam wrażenie, że już przejrzałam wszystko co tylko można no nic nie poddaje się szukam dalej.
Stary 2016-07-06, 13:07   #3235
Monanka83
Zakorzenienie

http://www.bemam.pl/na-zakladke-ubra...ienia-piersia/

http://butik-kasiunqa.pl/opis/871419...r-ecruroz.html

http://www.twenga.pl/sukienka-kopertowa.html

Może tu coś wygrzebiecie lasencje
Stary 2016-07-06, 13:14   #3236
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Mia, wygralas w chowanego. Szacun

Lou, no jasne ze zapinanie zatrzaskow moze czlowieka wykonczyc

Martunia, czasem i z kupskiem sie zdarzy. Nie ma co sobie rwac wlosow z glowy. Ja ostatnio jakies 5h probowalam uspic Emi. Budzila sie co chwile. W koncu zasnela. Walnela kupsztala jak tylko ja odlozylam. Sama padlam spac. Nie ryzykowalam zmiany pampka... Spalysmy 3h. Taka ze mnie wyrodna matka

Edytowane przez RosesAreRed
Czas edycji: 2016-07-06 o 13:18
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 13:31   #3237
mialavi
Zakorzenienie

Mona dzięki właśnie odnalazłam sukienkę, którą wczoraj zgubiłam wśród miliona zakładek.
Podoba mi się ten krój, ale kolorystycznie gorzej nie wiem które kolory najbardziej odpowiednie chyba biały/beż choć ja beżu nie lubię za bardzo ale jest przy twarzy więcej bieli.
http://butik-kasiunqa.pl/opis/537517...42-bezowa.html
http://butik-kasiunqa.pl/opis/537517...arnybialy.html'
http://butik-kasiunqa.pl/opis/537516...2-seledyn.html
http://butik-kasiunqa.pl/opis/537515...oltypaski.html

O proszę, a na stronie NIFE te same sukienki za połowę ceny

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-07-06 o 13:37

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 13:40   #3238
Monanka83
Zakorzenienie

Proszzzzzz
Stary 2016-07-06, 13:45   #3239
lourose
Wtajemniczenie

Mam gorączkę, piersi bolą głowa pęka dlaczeeeeego ani jednego zastoju nie było czekam na leki od męża
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 13:52   #3240
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Mona dzięki właśnie odnalazłam sukienkę, którą wczoraj zgubiłam wśród miliona zakładek.
Podoba mi się ten krój, ale kolorystycznie gorzej nie wiem które kolory najbardziej odpowiednie chyba biały/beż choć ja beżu nie lubię za bardzo ale jest przy twarzy więcej bieli.
http://butik-kasiunqa.pl/opis/537517...42-bezowa.html
http://butik-kasiunqa.pl/opis/537517...arnybialy.html'
http://butik-kasiunqa.pl/opis/537516...2-seledyn.html
http://butik-kasiunqa.pl/opis/537515...oltypaski.html

O proszę, a na stronie NIFE te same sukienki za połowę ceny
Oo, fajne
Ale ten dekolt to nie jest czasem zszyty? Bo tak mi wygląda..

Ja jeszcze taką mam na oku ale ten pasek nieco kiczowaty..
https://www.zalando.pl/dorothy-perki...=COM48_1881703

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości