|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Cytat:
![]() PriV ![]() Ahcak imponuję mi twoja wytrwałość i pogoda ducha ![]() Taki NONAME ze mnie bez tego profilu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3242 |
Raczkowanie
|
PriVativ jest majonez light z Winiary albo Hellmans juz nie panietam, niebieska jasna etykieta i jest napisane że to light. Troszkę zmieniony jest smak ale można się nim zajesc ^^
![]()
#3243 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy w I fazie można jeść serek wiejski ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3245 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest majonez nawet EXTRA LIGHT lyzka ma tylko 15 kalorii i jedynie 9% tłuszczu, ale jego smak bleeee cos paskudnego, okropnego.
FATALNY to juz wole wogole zrezygnowac z mayo niz zastepowac go czyms takim wstretnym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | |
Rozeznanie
|
A tu was zaskoczę na SB dozwolony jest co jakiś czas majonez, ale zwykły nie light, i to pisze w książce, bo ten light ma mniej tłuszczu, ale za to mnóstwo złych węglowodanów ;p
Cytat:
![]()
![]() |
#3247 |
Zakorzenienie
|
ahhh i musze sie przynzac zawalialam SB od 3 dni zajadam sie białym chlebem i czekolada
![]() ![]() Od dzis powrotna pierwsza faze! Tak chociaz na tydzien wróce na jedynke dla oczyszczenia sie z cukrów. |
![]() ![]() |
![]() |
#3248 |
Rozeznanie
|
CarmelaSoprano don't worry! Ważne, że kapnęłaś sie po 3 dniach a nie 3 miesiącach, bo wtedy mogłoby być kiepsko, a teraz zaspokoiłaś swój organizm i grzeczniutko na plażę z powrotem
![]()
#3249 |
Raczkowanie
|
Któraś z Was chciała jakis przepis na danie do II fazy. moge cos zaproponowac, wlasnie wyczytałam z ksiazki na swych grubych kolanach
![]() Kotlety mielone z indyka i dzikim ryżem FAZA II 45dag miesa mielonego z indyka(heneralnie drobiowego) 1 szklanka dzikiego ryżu(brązowy czyli ten niełuskany) 1 jajko 4kostki sera żółtego o obniżonej zawartości tłuszczu sól, pieprz i przyprawy wg uznania ryż ugotować zgodnie z zaleceniami. po ostudzeniu wymieszać ryż w misce z mięsem jajkiem przyprawami i w srodek wcisnąć kostkę sera żółtego. Włożyć na rozgrzana patelnie i przysmazyc z obu stron a nastepnie na 10 minut do piekarnika. Myślę, że można od razu w piekarnik. Smaszzzzneho! ![]()
#3250 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i ty tez napisz z jakimi kilogramami i przy jakim wzroście walczysz ;p
![]() |
#3251 |
Raczkowanie
|
Stek w kruszonym pieprzu FAZA I
1 zmiażdżony ząbek czosnku 1i 1/2 łyzeczki pokruszonego czarnego pieprzu lub mieszanych rodzajów pieprzu 4 steki z polędwicy wołowej(oczyszczone z wszelkiego widocznego tłuszczu) 1/4posiekanej cebuli 2/3 szklanki pasków zielonej papryki 2/3 szklaki pasków posiekanej czerwonej papryki 2/3 szkl. posiek. żółtej papryki 1 zmielony ząbek czosnku 1/2 łyżeczki zgranulowanego bulionu wolowego 1/2 lyzeczki czerwonej papryki 1/3szkl wody 1/3 szkl mleka skondensowanego 0% w malej misce wymieszaj czosnek i pokruszony pieprz(1lyzeczke). natrzyj tym steki. patelnie nieprzyczepną ![]() w malej misce wymieszac pokruszony bulion wołowy, papryke mieloną wode, mleko i pozostałe pół łyzeczki pieprzu. wlać na patelnie i gotowac na srednim ogniu czesto mieszajac az mieszanina zmniejszy swoja objetosc do szklanki. polać ty steki i podawac natychmiast.
![]() |
#3252 |
Raczkowanie
|
łooo jezuu.. nie wiem czy chcecie to wiedzieć
![]() ![]() ![]() ![]() 172cm wzrostu waga startowa przed dietą 83kg kaszalot ze mnie ![]() ![]() a swoją droga kolana do takiej wagi muszą być grube bo by się połamały ![]()
#3253 | |
Rozeznanie
|
Oooo matko co za pyszności
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#3254 |
Raczkowanie
|
tak, wiem. ale prowadziłam ją srednio z miesieczna przerwa i znow i znow.. i przed to potrafilam nie miec @ regularnie i wogole wrzodów sie nabawilam.. stresy pierwszaka studenciaka wtedy tez dały swój wycisk.
Kurde strasznie chcę schudnąć do ok 65kg i teraz nie dam za wygraną. mam nadzieje, ze sie uda. wierzę w to i jestem zdeterminowana!! AYO ![]()
#3255 |
Rozeznanie
|
Moja przygoda z odchudzaniem tez miała miejsce na I roku, wtedy 17 kg w 3 miesiące, doszłam do 58-60kg, i dlatego teraz 62, bo w tamtych wymiarach jestem za chuda. W ogóle moja kumpela ważyła 53 a ja 60 i byłam chudsza od niej, chyba jakieś ciężkie kości mam
![]() Tobie też sie uda, i dobrze, że wybrałaś SB, bo przynajmniej zdrowo i mam nadzieję, że na stale nam sie uda ![]()
#3256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Raczkowanie
|
Czesc Plazowiczki...ja wam sie tutaj przygladalam dla motywacji i widze ze od zeszlego grudnia to jakas popularna sie ta dieta zrobila
![]() Ja juz jestem na 3 dniu pierwszej fazy i JESTEM GLODNA!!! Ahcak...nie prawda ze jesz jak swinka;-) Twoj jadlospis z owsianka na sniadanie i tunczykiem na obiad to malutko....jejkus ja bym z glodu umarla ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3258 |
Zakorzenienie
|
witam ja bylam na SB ale chyba juz nie bede wymyslilam sobie swoja diete ktora tez przynosi rezultaty duzo wolniej ale trwale
![]() ![]()
#3259 |
Raczkowanie
|
każdy sposób jest na pewno dobry jeśłi jest skuteczny i nie chudnie się za szybko. Mój tato podobnie jak Ty schudł w pół roku chyba 15 kilo. nie jadł chleba albo ograniczał się do kromki na sniadanie, na obiady zdrowo bez ziemniaków albo zupy bez zasmażek i na kolacje micha sałaty zielonej z pomidorem, serem feta lub miałym.. ogorkiem rzodkiewka itd.
Powodzenia ![]()
![]() |
#3260 |
Rozeznanie
|
Wszystko zależy od organizmu, np. mój szwagier odstawił tylko pieczywo i ziemniaki, nic więcej, i schudł 20 kg w pół roku, ale dla jego organizmu to był szok odstawiając tylko te 2 rzeczy i dlatego był spadek wagi, na mnie by to nie podziałało, bo ja pieczywa i ziemniaków też nie jadłam przed dietą.
Kaśka87 to w sumie jest II/III faza SB, właśnie na tym ta dieta polega ![]()
#3261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3262 |
Rozeznanie
|
to mozna ci pozazdroscic, ja to bym systematycznie max co 3 godz mogla cos szamac a juz wieczorem jak zjem kolacje ok 18 to godz 22 mnie ssie i szukam czego do jedzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3263 |
Rozeznanie
|
Bo to nie chodzi o odczuwanie głodu, tylko o metabolizm i to co się dzieje w nas gdy śpimy. Dużo na ten temat jest na wizażu i innych stronach, polecam poczytać trochę o mechanizmach naszego życia
![]()
#3264 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Ahcak. mnie to na rękę osobiście, bo nie powiem abym cierpiała jedząc jakiegos wiesniaka o 21 po aerobiku
![]() kurza stopa.. na II fazie mozna sobie upichcić domową pizze na żytniej mące? ![]()
#3265 |
Rozeznanie
|
O jedzeniu ok 1-2h przed snem to ja wiem, i ze najlepiej to ma byc bialkowa kolacja, tylko ja czasem mam takie glupie mysli,ze jak nie zjem to moze szybciej schudne? Chyba mam za duzo ciuchow w szafie ktore sa za male i nie moge sie z tym faktem pogodzic,ze kiedys w nich chodzilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3266 |
Raczkowanie
|
dziewczyny nie czytałam do końca bo jak tylko przeczytałam ze zajadacie się majonezem light
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Zakorzenienie
|
Czytam i czytam...i chyba skusze sie na SB
![]() Poza tym nie chce sie odchudzac, ale zmienic styl zywienia. Mam 23 lata, studiuje, mierze 170 cm i waze ok. 59 kg. Najwiekszy problem mam z boczkami i brzuchem, a przeczytalam, ze SB najpierw wlasnie uderza w te czesci ciala ![]() Jutro kupuje ksiazke, najpierw sie doedukuje, a od marca fitness i sB i bedę piękna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój problem to to za ja straszny łakomczuch jestem <wstyd>, ale kurde musze trzymac sie dzielnie ! ![]() Cytat:
Oj jutra już zacznij!!! Ksiazke czytaj i dopytuj sie nas, to do marca skonczysz pierwsza faze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3269 |
Zadomowienie
|
Eh... a ja już zgrzeszyłam a to dopiero drugi dzień
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3270 |
Rozeznanie
|
Właśnie wróciłam z bardzo grzesznego popołudnia. Ale jak tu nie grzeszyć jak się odwiedza dziadków (którzy są wiecznie przekonani że BMI poniżej 25 jest oznakom niedożywienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.