|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jasny podkład - zbiorczy
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | |
Zakorzenienie
|
I potem powędrował ode mnie do Rinyy chyba, ale nie wiem,czy robiłam jej odlewkę,czy całe opakowanie. Jeśli mam resztę w opakowaniu to mogę wysłać, u mnie leży. Ale nie chce mi się iść sprawdzić do łazienki
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Z tego co pamiętam, porównywałam go do Ivory Revlona i był dośc podobny.
![]() ![]() |
![]() |
#3243 |
Zakorzenienie
|
Tak mineralny.
On nie jest biały, ale jaśniejszy od wszystkich drogeryjnych podkładów, jakie dotąd spotkałam ![]()
#3244 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam się Armaniego 08 i illa 105 jak na razie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3245 |
Raczkowanie
|
Witam porcelanowe wizażanki
![]() Cieszę się, że jest taki wątek, bo również jestem blada i mam problemy z doborem odpowiedniego podkładu i pudru. Obecnie używam podkładu MakeUp Factory (Oil-free), nr 03, ale wydaje mi się trochę dla mnie za ciemny. Mimo wszystko, dopóki nie znajdę czegoś jaśniejszego, zostanę przy nim. Doprowadza mnie do szału, że w drogeriach nie ma jasnych podkładów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3246 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, który z podkładów Bourjois wpada w lekko żółty odcień i jest jasny? HM?? Detox?? i jaki odcień?? Byłam w Rossmannie i przy tym świetle nie potrafiłam ocenić..
#3247 |
Are you talking to me?!
|
Jeśli żółty to bio detox. Z tym, że kolory w drogeriach zaczynają się od numeru 52; najjaśniejszego nie ma (dostępny jest jednak na allegro). HM jest zdecydowanie neutralny; żółtek to to nie jest na pewno.
#3248 | |
Zakorzenienie
|
Mam ten podkład Alverde, jeśli ktoś chce to mogę wysłać do testowania.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Konto usunięte
|
witajcie, potrzebuję pomocy. mam jasną skórę, jednak odcień 15 opal vichy dermablend jest dla mnie za ciemny, pharmaceris odcień 1 również.
potrzebuję czegoś jaśniejszego, co nie podkreśli suchych skórek, nie kosztuje majątku ( nadaje się do skóry wrażliwej i suchej i dosyć mocno kryje, bo mam rozszerzone naczynka + każdy podmuch powietrza powoduje zaczerwienie skóry) z góry dziękuję za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;25550474]witajcie, potrzebuję pomocy. mam jasną skórę, jednak odcień 15 opal vichy dermablend jest dla mnie za ciemny, pharmaceris odcień 1 również.
potrzebuję czegoś jaśniejszego, co nie podkreśli suchych skórek, nie kosztuje majątku ( nadaje się do skóry wrażliwej i suchej i dosyć mocno kryje, bo mam rozszerzone naczynka + każdy podmuch powietrza powoduje zaczerwienie skóry) z góry dziękuję za pomoc.[/QUOTE] Mam ten sam problem, jak na razie nic ciekawego nie znalazłam.
#3251 |
Are you talking to me?!
|
I ja tak samo
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak tam swatche i opinia RF 115? ktoś ostatnio nabył, a ja czekam i czekam.
![]() |
#3253 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() masz jeszcze czy ktoś się odezwał ? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | |
Zakorzenienie
|
Mam
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Ty Głupolu,czemu wcześniej nie mówiłaś,że go chcesz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3256 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Are you talking to me?!
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;25554567]no bez przesady. pharmaceris spełnia te warunki, kosztuje ze 4 dyszki, dobrze kryje, nie podkreśla skórek dodatkowo ma filtr 20, ale jest za ciemny ...[/QUOTE]
No właśnie ![]() A poważnie jaśniejszy od tego podkładu jest CS Undercover ST01,02, NYX Pale, Laurendor Stage Line odcień PC, Loreal True Match (wyłącznie amerykański) w1, n1... Innych równie jasnych i poniżej 100 zł nie znam. Revlon CS ivory i gosh porcelain to już NW15. Z droższych warto celować w illamasqua, make up atelier, NARS-a, Laurę Mercier...
Edytowane przez quench Czas edycji: 2011-03-06 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 19agusia91Mogłabyś też coś więcej o nim napisać? Czy matuje i jaką ma siłę krycia? I w jaki odcień wpada najjaśniejszy kolorek? I gdzie go kupiłaś? ![]()
Świadomie dbam o siebie z wizażem ![]() Zespół TŻ, zapraszam miłośniczki ciężkiego brzmienia: http://www.reverbnation.com/nilfgaard Czarodzielnica na blogspocie Edytowane przez _Czarodzielnica_ Czas edycji: 2011-03-07 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3260 |
Zakorzenienie
|
Ja, paskuda, kupiłam kolejny podkład (ale rozgrzeszam się bo tylko 12zł + zapowiada się pozytywnie).
Miss Sporty matujący, odcień 01. Jaśniejszy od Burżuja - szok ![]() Zdjęcie w świetle dziennym trochę nie wyjszło :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | |
Zakorzenienie
|
Pam, miałam ten podkład. Zuzyłam go jak śpeiwałam na koncercie letnim i miałam wysypkę na nogach ;] Był OKROPNY. Niestety, moja recenzja na KWC zniknęła, strasznie się ważył, właził w pory, był nietrwały i co najgorsze: nic nigdy mnie tak nie zapchało jak on. Wystarczyły 2 godizny z nim,żeby tawrz potem wyglądała ksozmarnie, do tyego rumień..
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Zakorzenienie
|
A ten Miss Sporty rzeczywiście matujący jest?
#3263 | |
Zakorzenienie
|
raczej słabo.
![]() ![]() |
![]() |
#3264 |
Rozeznanie
|
tez mialam miss sporty chociaz nie wiem jaki tysiące lat temu i nic nie krył, ogólnie był straszny. kupiłam bell bo mnie swędział portfel a był za 15 złotych z korektorem mineralnym- nie jest jasny, krem koloryzujący olay (mamy) do średniej/ciemnej karnacji jest niewiele od niego ciemniejszy. Wrzucę potem zdjęcia. ten alvedre ładnie wygląda ale nie ma na all póki co, szkoda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | |
Zakorzenienie
|
Ten podkłąd Alverde miałam od Pam.
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3266 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio uzywalam Vichy Aera Teint Pure odcien ,,prawie''najjasniejszy i bylam bardzo zadowolona,cena dosc wysoka-78zl,po rabacie w mojej aptece ok 62zl ale warto.Dla alergika,ktorym jestem jest poprostu idealny zreszta wiadomo,ze ogolnie ludzie z jasna cera czesciej sa uczuleniowcami.
Nie pachnie,idealnie pokrywa cere,dobrze maskuje cienie pod oczami itd,zmian tradzikowych nie mam wiec nie wiem jak tu by sie spisal... ![]() Ogolnie mysle,ze lepiej zainwestowac w jeden dobry produkt niz zaliczyc kilka kiepskich i rzucic je w kat szuflady |
![]() ![]() |
![]() |
#3267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale nie mamy szklanej kuli.... testować na sobie trzeba to, że coś jest drogie wcale nie znaczy, że jest dobre |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście są darmowe próbki w S. czy w D. i nie ma problemu z testowaniem. Gorzej jest w przypadku produktów u nas niedostępnych. A co do cen. To miałam nie jeden podkład z górnej półki za ok. 160-200 zł, który był koszmarny, więc cena tu nie gra roli - takie moje doświadczenie. Zresztą obecnie mam już 6 podkładów, m.in Lancome, Clinique ktore mnie sporo kosztowały, a są beznadziejne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3269 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Poszukiwanie podkładu to testowanie i jeszcze raz testowanie. O ile czasami można dostać próbkę danego podkładu, to zdarza się, że trzeba zaryzykować i kupić coś w ciemno ![]()
![]() |
#3270 | |
Zakorzenienie
|
http://translate.google.pl/translate...%26prmd%3Divns wcale nie jest jasny
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.