|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
Cytat:
ja ostatnio sie juz zaczelam stresowac, skad bede wiedziala, ze to juz mam jechac do szpitala, ze to porod itd tak sobie siedze teraz i czekam na tz, mialam czytac ostateczna wersje pracy mgr. do pon. mam doniesc do dziekanatu. no i caly czas znajduje inne zajecie! |
|
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie widziałam jak Ola wykluwa, nawet chęci bym nie miała spojrzeć za to położna z małżem uświadomiła mnie o włosach we Frederice bynajmniej nie moich
Maluśna białe są w białej czekoladzie i w środku też są biale - zdziwilam się bo myślałam, że klasyczny Michaszek mieszka wewnątrz
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
kasiulka może miałaś za dużo sił i dlatego kazali ci przestać
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
tiaaa
Olgierda sama parła do przodu jak zawodnik na torze saneczkarskim Kasiulko nie zadawaj tak szczegółowych pytań, bo ja nic nie pamiętam z końcówki no poza tym że się nie rozbeczałam , o nie ,jak mi Mikiego położono na cycu ![]() a jak babki wczesnej rodziły i słyszałam płacz bobasów to od razu potoki łez z wrażliwości takiej przyszło/matczynej
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
trochę słabo widać
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie śmieszy argument jak to po naturalnym się śmiga, a po cesarce nie można dojść do siebie.
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
ja też po naturalnym nie siadałam przez tydzień
![]() małż mi pościelił więc się żegnam i lecę spać. co za lajf, herbata zamiast wina i leżakowanie. |
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio ze mną w sali leżała dziewczyna po cc i też powiem że ona dużo szybciej wstawała siedziała chodziła niż ja //tzn chodzić jako tako umiałam ale o siadaniu i wchodzeniu do łóżka nie było mowy
A ona na drugi dzień też mogła normalnie iść pod prysznic i nawet środków przeciw bólowych nie brała ja przez miesiąc nie mogłam normalnie siedzieć |
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a jak Olgierda mamusi pomagała a tak serio to może faktycznie ją obracała czy coś jak mówi Ver_Onka bo ja naprawdę dokładnie pamiętam ten swój poród i nie wyłam potem przepraszała położną która biegała do mnie i do niej Ja miałam 3 babeczki na sali w tym jedną po cesarce. Ona wstawała, chodziła itp. ale cały czas robiła to bardzo pomału i stękała przy ruchach. Moja koleżanki po naturalnych porodach jeszcze na studiach opowiadały, że bywało różne, zdarzyły im się omdlenia np. pod prysznicem Biały kał u nas, oj niedobrze
27.07.2008 r. Olcia 01.02.2015 r. Kamilek Edytowane przez Kasiulka22 Czas edycji: 2011-02-18 o 08:32 |
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
hello
zaraz zmykam do meblowego odebrać tż ![]() u nas też zaczęło lekko sypać, mam nadzieję że mega śniezycy nie będzie po południu ![]() coś mi ostatnio z rańca mega niedobrze okropność bleeeno nic idę suszyć włosy ale już się lekko obrobiłam bo pranie mi sie suszy mam pytanie z cyklu kura domowa czy Wasze proszki spierają tłuste plamy? bo szczerze przerobiłam już masę marek proszkowych i jak jest jakaś tłusta plama na koszulce Mikiego to nadal zostaje po praniu a piorę tak 50-60 stopni zazwyczaj, pranie bez wstępnego to pierze sie przeciez z godzinę, a tłuściochy mi nie schodzą, jak pamiętam to wcześniej polewam płynem do mycia naczyń, to wtedy bez zarzutu ale żeby sam proszek sobie z tym nie radziło to nie kumam ![]() a i nie wygrałam w totka, mam może szansę na większą kwotę next time, czy jak ?
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Ania u mnie z reguły też proszki nie spierały tłustych plam, ten żel persil mi dopierał
![]() Sosno tak mi jeszcze jedno do głowy przyszło, że Ty straciłaś dużo krwi prawda, dobrze pamiętam? ja miałam hemoglobinę bodajże 11,7 przed porodem bo ponad pól ciąży brałam żelazo z dużą dawką kwasu foliowego na receptę. Po porodzie spadło mi do 11. Miałam najwyższą hemoglobinę z dziewczyn na sali, nawet jedna z lekarek się śmiała, że nie widać po wynikach że rodziłam
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Ania co do totka to ja już rezygnuję z puszczania, wczoraj ani cyferki nie miałam
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przez miesiąc po porodzie nie siadałam na d. A w szpitalu jak mi przyszło usiąść, czy gdziekolwiek się przemieścić to gryzłam się w język żeby nie wyć jak do księżyca. A tu po SN dzieckiem od razu trzeba się zająć, przebierać pieluchę... po cc w pierwszej dobie obsługują. Poezja ![]() Aniu, tak dostałam całą pakę |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
chyba lekka przesada z ta cena?
http://madebymammy.pl/pl/bff-pretty-tweet.html czy mi sie tylko wydaje? aaaa a weszlam na ta strone bo na tvp2 mowili o "pelerynkach"do karmienia piersia i chcialam je zobaczyc, ale tez przegieli z cena za 1m materialu http://madebymammy.pl/pl/pelerynka-d...a-zieleni.html Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2011-02-18 o 09:34 |
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
W DDTvn było kiedyś o tych pelerynkach
![]() Verona, po takiej boskiej torbie, co to dla Ciebie taka pelerynka
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie szukam do kupienia burdy 5/2010 w niej sa fajne wykroje sukienek |
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, ceny jak z kosmosu i to za kawałek szmatki
Veronka dasz radę uszyć sama ![]() Cestusia - widzę, że też notujesz ładne postępy u nas to samo - pielucha mokra po nocy, ale nie zawsze zdarzy się raz na 2-3 dni więc czasem ma na 2 doby |
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
a co do szycia, to zobaczcie same jakie to proste np:
http://tinyhappy.typepad.com/tiny_ha...er_bag_tu.html http://balancingeverything.com/2009/...and-kid-pants/ |
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to nie jestem w stanie dziury elegancko zaszyć, zawsze coś krzywo wychodzi... a co dopiero większą rzecz... nieeeestety.. nie mam zdolności i cierpliwości do robótek ręcznych (a szkoda)
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
O tak Maluśna
Gdyby nie brać pod uwagę nocnego sikania, mogłabym śmiało powiedzieć, że moja córa odpieluchowana w ciągu 4 dni Sama sobie przynosi nocnik (posiedzenia obowiązkowo w dużym pokoju Dumna jestem niemożebnie Hehehe... ze mnie też antytalent do wszelakich robótek
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
gotuję właśnie literkową zupę ![]() jutro będzie zwierzaczkowa ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
swoje nie zrobi, za to sie tez ubierze i nocnik przeniesie pare metrow dalej by znow sie rozebrac i na niego usiasc
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Aniś, zawsze to już sukces, że się nie boi nocnika
W końcu siurnie i załapie Kurcze, zupa literkowa Mati byłaby zachwycona. Ten makaron to jakiej firmy? Nigdy nigdzie nie widziałam
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pol-mak.pl/content/produc...al/literki.png
ten mam, kupilam w tesco
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z kaczuchowania
fajnie było, dość ciepło biały kał topnieje i co chwilę sypie jednocześnie.
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
witam się
Mi dziś Karol spał do 10 Ale za to wstał z posikanym pampkiem U niego to już tak jest ale go wcześnie obudzi sikanie albo śpi jak suseł i nawet nie wie kiedy się zleje jeszcze dwa słowa o porodzie każda myśli żeby po porodzie śmigać jak najszybciej. po cc jest ten mus że ten dzień trzeba poleżeć na drugi każda pomału się wygrzebuje z łóżka/ powoli, pomału, by się nic nie stało, nie zabolało, a te po sn to by chciały od razu na nogi i wszystko robi a przecież jak po cc tak po sn trzeba na siebie uważać i na pewno nie tak jak veronka pisała że w 4 dniu już szła do pracy jak byłam z Darkiem w szpitalu /po porodzie / a byłam chyba 5 dni to się dość na oglądałam młodych mamusiek/ po porodzie/ które po tyg siedzenia w domu wracały do szpitala z krwotokami Anisia ta zupa literkowa to jaka -rosół //bo że makaron w literki to już wiem ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- zapomniałam powiedzieć że za chwilę się zbieramy i idziemy do przedszkola tzn ja z Karolkiem Chodzi i się cieszy że idzie do przedszkola najlepiej najpierw powiedział że ja też idę z nim a jak mu powiedziałam że dzieci same chodzą i tam się bawią z dziećmi i jest tam pani to z dumą oświadczył że ja mama nie idzie - będzie w domu a on sam pojedzie autem do przedszkola zamierzam go przynajmniej na 10-15 min dać do dzieci na salę //oczywiście do maluchów nie do starszych gdzie chodzi Krystian, a ja poczekam |
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
O... to poszukam w takim razie literek w teskaczu
![]() Kristi, to nie tak, że po sn chciałoby się od razu wszystko robić |
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi, u mnie warzywna dzisiaj, a zamiast ziemniaków dorzucilam literek
w rosole tez juz było, ledwo sie umial skupic na jedzeniu, bo wszystko czytal
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko do tego jakotaka sprawność była mi potrzebna. nie do latania po sklepach,na zakupy,sprzątnia czy gotowania. absolutnie miałam to wszystko totalnie w dooooopie antybiotyk działa, już mną nie telepie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

okropność bleee