|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Iza a co Ty tu robisz o 13 tej ??
Fatass - znasz nas dobrze, dziecko masz w odpowiednim wieku TO DLACZEGO Z NAMI NIE PISZESZ? Kinqaa - to teraz musisz nadrobić i pisać codziennie.
|
#3242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
PoP postaram się
![]() U nas pogoda jakaś zdupy... że tak powiem. Raz słońce, raz zachmurzenie i trochę kropi. Ale ogólnie jest ciepło Nelcia już lepiej się czuję, po niej widzę,że już nie trzeba dawać jej Calpol'u (paracetamolu). Jak zauważę dużą gorączkę to wtedy, ale mam nadzieję,że to za nami... Cytat:
Cytat:
brrr, obrzydliwa ![]() Cytat:
![]() A allegro... dobrze,że ja się w to nie bawię, bo chyba bym każdego chciała zabić, kto mi da negatywa bez uzasadnienia
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
EDZIA zapomniałam , cieszę sie razem z toba , zdrowie najważniejsze a resztę jakos da sie przeskoczyć , a co z ta cysta ? Robi sie cos czy zostawia sie ? I co z tym , a refluks da sie wyleczyć ? Czy tylko znimalizowac objawy ?
LIND a co z tym negatywem ? Da sie go usunąć czy juz tak zostaje ? Laska w gorącej wodzie kapana . Mi sie pare razy zdarzyło , tzn tz- towi , na poczatku naszej przygody z ebayem 5-6 lat temu , ze cos kupił i sie rozmyslil , a były to duze sprzęty do sklepu , ceny powyżej 1 tys f . Nie kumalismy jeszcze o co biega Potem ja musiałam sie tłumaczyć , i mialam negatywy , juz mi takich akcji nie robi , a jak chce cos kupic to pytam sie go kilka razy czy jest pewny na 100% zeby to przemyślał . Skakalismy na trampolinie z małym , siatkę juz mam porozrywana , musze zamówić nowa . Podczas skakania wyleciał mi z dziury ( byla mala ale jak polecial to rozerwal ) na szczęście za nogi zdarzylam go złapać i zwisal nad ziemia , także nic sie nie stało ufff Ale musowo nowa siatka albo trampolina . My mamy ta ze sprezynami w środku , ma juz z 3-4 lata i nigdy jeszcze nikt nie wpadł w te sprezyny , a skacze czasem po kilkoro dzieci . Szkoda ze mam ten mały ogródek bo bym wzięła te największe albo te prostokatne , odlotowe sa . Widziałam tez fajne namioty do trampoliny . ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Ale co sama gorączkę miała ? Moj młody tez tak miał pare dni i trwała , potem przeszło . Bujasz moze na zakupy na dniach ? Bo bym miała sprawę , żebyś przy okazji sprawdziła czy u was w kosmetycznych ( debenhams , John Lewis , house of fraser) sprawdziła czy maja - Christian Dior Shimmer Powder 002 Amber Diamond - ten konkretny kolor , nie rose . Podobno nigdzie nie ma, konsultantka z diora mówiła ze nawet w Londynie go nie maja, a tabuny klientek pytają a ona tez nie wie dlaczego . Mam na wykoczeniu i teraz zonka zaliczylam bo chciałam nabyć , a tu taki problem . Jeszcze liczę ze jak brat tz- ta bedzie wracał z Turcji to mi na lotnisku kupi . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-04-26 o 18:37 |
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Tak,sama gorącZkę,co chwilę jej skakala dziwnie. Do 40,2 dobijala. Teraz lepiej po 5 dniach
Sprawdzę jutro i Tobie tu napiszę.
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
kurde na też muszę kupić mackowi sandały , przypomniałaś mi
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 20
Cytat:
Dzięki wielkie , hmm ciekawe . Wlasnie mi sie przypomniał jeszcze jeden sklep z kosmetykami , musze koleżance napisać , zeby mi tez sprawdziła . Jakbym wiedziała to bym w pl kupiła albo na lotnisku . Sąsiedzi mi sie wyprowadzają, przyjdzie jakaś kobitka z 3 dzieci , mam nadzieje ze normalni bedą , bo ci fajni spokojni i mili byli . |
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś pojechałam kupić mop i wróciłam z niczym , zadnego wyboru u nas nie ma , muszę zamówić na necie i wezmę tego Jana.
Co do mycia paneli to ja kupuje byle co panela mam jasne i nie widać na nich żadnych smug itp. do tego idą do wymiany wiec za bardzo nie zwracam na nie uwagi.---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- edzia całe szczęście wsio dobrze
|
#3248 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lirene i soraya owszem w rossmanie, hebe i naturze, ale tylko podstawowe produkty kupiłam w aptece daxa 50 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Monka sprawdze w Debenhamie i Beauty i jeszcze gdzie się da
ale do House of Fraser i John Lewis mam troche dalej,więc zobaczymy jak coś tam moge nie dac rady
|
#3250 | ||
|
Zakorzenienie
|
fatass, na alergii się nie znam, ale witamy na naszym wątku
![]() Może napisz nam coś o sobie kinga, no właśnie się zastanawiałam, gdzie wy są-tyle ostatnio coming out'ów było, 2-3 dni popisały i znów dziewczyny zwiały ![]() Także niniejszym wzywam was do pionu edzia, ufff. Gastroskopię miałam, podzielam obrzydzenie. Tydzień tą rurkę czułam w gardle. Bleh... ![]() Cytat:
Cytat:
Pop, ja bym na pewno nie zostawiała w 3 latkach, bo co będzie znów wyjce wrześniowe przerabiać...i wiadomo na początku te maluchy takie nieporadne, i jak pisze sara-nic nowego się nie nauczy, po co ma "równać do dołu"....znów potem np.w czterolatkach też głupio-wszyscy koledzy pójdą "dalej" z tą samą panią a ona zostanie.... Mój plan jest taki (jeśli oczywiście reforma mnie nie zaskoczy z jakimś super pomysłem) żeby młoda poszła po kolei teraz, do zerówki przedszkolnej, a potem już ze swoim rocznikiem do szkolnej. Uważam, że będzie wtedy dodatkowo lepiej przygotowana do szkoły, a ie będzie miała poczucia, że gdzieś "kibluje". No ewentualnie jak wpadną na jakiś pomysł typu likwidujemy zerówki przedszkolne (bo takie coś mi też się obiło), to wtedy albo w ostatniej grupie będzie kiblować albo w zerówce szkolnej. Jako pięciolatka do szkoły na pewno jej nie puszczę sara, fajnie ten mop wygląda libra, ten co wkleiłaś też, ale cena zacna lind, co z włosami robiłaś? monka, jak to brzmi makabrycznie-"wyleciał z dziury. Ten rozświetlacz diora fajny jest, kiedyś miałam na niego chrapkę. Ale teraz już chyba ma trochę odpowiedników (jakbyś jednak nie znalazła)
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Tak przy okazji Nie wiem jak ty , ale ja np jak jeste za zakupach to zawsze kosmetyczne zaliczam , oczywiscie te na mojej trasie , a akurat tak sie składa ze sa te ktore wymienilam EVI ale ten jest dla mnie najlepszy , z blaku laku wyprubuje ten różowy . Jeszcze musze rundke on line zaliczyć . No troszkę sie zestresowalam ale na szczęście go zlapalam .
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-04-26 o 19:30 |
|
|
|
|
#3252 | |||
|
Zakorzenienie
|
fatass napisz coś o sobie
Evi też całkiem niedawno się zastanawiałam gdzie się podziały wszystkie ujawnione ciche czytaczki. Pewnie znowu czytają ![]() Cytat:
Cytat:
Wolne miałam z okazji okulisty i przedszkola . Dzień spędziłam z córką. Był obowiązek, zabawa, wspólne zakupy i lody. Koza zobaczyła ccc i zażyczyła sobie buty mierzyć. Jak nic po mamusi idzie ![]() Cytat:
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Mała rewolucja - z takich prawie do ramion mam teraz krótkie
Póki co podoba mi się, ciekawe co będzie jak umyję i sama będę musiała ułożyć![]() Negatyw zostaje, ewentualnie jak już wyślę tel to mogę napisać do niej czy zgodzi sie żebyśmy unieważnili i nasz i jej negatyw. Ale on i tak będzie widoczny dla innych tylko z adnotacją że kupujący i sprzedający zgodzili się na unieważnienie komentarza... Nie wiem tylko czy on potem sie w statystykach liczy ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
coś takiego i kosztowało ok. 14 pln chyba http://lirene.pl/produkt/152, były jeszcze w sparyu. Nie kupiłam bo wcześniej inne nabyłam . Tak myślę że może jutro wrócę i na zapas kupię
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
I dla nas i dla dzieci
|
#3257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My też dostaliśmy się do państwowego przedszkola-rzut kamieniem od domu. Czy te 1-złotówkowe godziny dodatkowe nas też obejmują czy dopiero od 2014?
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz jak ci ładnie doradziłam ![]() ja dziś się jeszcze zakochałam w CK eupforia Edzia super że jest ok |
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA
Jutro moze będę na zakupach to opczaje , musze na flakonik zlukac bo nie kojarze . Ja lubię lancome - hypnose , dior - ja dore , guerlian - idylle , guci - flora , versace - bright crystal , chanel - chance i oczywiscie chanel COCO MADEMOISELLE A jak po operacji ? Juz zdrowa ? Czy jeszcze ci cos doskwiera ? |
|
|
|
#3260 | ||
|
Zakorzenienie
|
no fakt ale wart swojej ceny o ile tak można powiedzieć o mopie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Monka ale wy to rozpierduchę robicie strach was za bramę wpuścić ![]() Powiesiłam dzisiaj moskitierę w drzwiach takie pasy z siatki czarne kiedyś w lidlu były no i mój Mik jeździł sobie rowerem z domu na dwór i na odwrót. Po jakimś czasie patrzę a moja moskitiera uje.ba.na do połowy jakby ją pies wyszarpał ,wszystkie pasy ![]() on wziął nożyczki i sobie obciął bo mu przeszkadzała jak jeździł dobrze że nie wpadł na to samo z firanką w oknie ![]() nożyczki już pochowane. |
||
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
A która dziewczyny ta perfumka channel tak zachwyca?
![]() U mnie za to furorę robi Lempicka
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi mi o to, że widok dziecka zaangażowanego we wspólne śpiewanie w przedszkolu, a wcześniej podśpiewywanie w domu ćwiczonych piosenek może sprawić, że rodzić takiego dziecka, uprzednio drżący o swoje maleństwo w przedszkolnym świecie z dala od domu i mamy otrzyma nagle naoczny sygnał "mamo, zobacz, ja się tu dobrze bawię i lubię tu przychodzić". Nie wnikam w to czy ktoś lubi bywać na takich imprezach czy nie. To zupełnie inna sprawa.
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
KINGA piszemy o chanel COCO MADEMOISELLE , tylko jak będziesz ja wąchać to idź za rada Nataszki , nie niuchaj odrazu bo cie moze odrzucić , ale po jakiejś chwili , ja tak zrobiłam i sie przekonałam . A co to za perfumka , nie znam i która konkretnie . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-04-26 o 22:21 |
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no fakt |
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
monka tutaj jest KLIK
Jest bardzoooo przyjemna
|
#3266 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrówka i dobrze że nic poważnego Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas 3 latki mają takie sale z połączonymi sypialniami , 4 latki ich już nie mają i śpią na takiej dużej sali balowej . problem w tym , że jak są tam jakieś imprezy czy próby , to nie śpią . Od wiosny to już nie śpią wcale . A Olka jeszcze potrzebuje snu . Na poczatku roku może być w 4 latkach gdzie była i stopniowo przejdzie do 3 latków . Na zajęcia adaptacyjne też pójdzie pozna panią itp. Ja miałam prawo wyboru , gdzie ją dam i po rozmowie z dyrektorką tak zadecydowałam . teraz szybko przywyknie , a potem może by było gorzej , dzieci by odeszły , a ona by poszła , do już bardzo zgranej grupy . Cytat:
Cytat:
Ja też się cieszę z dzisiejszych wiadomości , bo Szymek nie pójdzie jako 6 latek do szkoły . Na bank go nie dam , bo nie chcę
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis u fryzjera 3 godziny się relaksowałam więc jest dobrze ![]() Sprawdz sobie tego Calvina sprawdz, myślę że nie pożałujesz COCO jest the best, a wiesz kto mnie zaraził?? TEŚCIOWA! |
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie zaprzecze
![]() Cytat:
, jak sa osobno to kulturka ale jak razem to różnie bywa
|
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Evi Ty już zdrowa? |
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno muszą ... Ja widziałam i w Beauty i w Debenhamie A co to za chołota?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

że tak powiem. Raz słońce, raz zachmurzenie i trochę kropi. Ale ogólnie jest ciepło

brrr, obrzydliwa
, nie wiem sama

. Takie fajniejsze to tylko do rozmiaru 24. Musze się gdzieś dalej wypuścić
. To był taki zupełnie mi nieznany płacz. Ja wymiękam przy płaczących dzieciach a już przy chorych to w ogóle.
dla Nataszki 

. My mamy dość małe mieszkanko, straszny tam grajdoł niestety :/ ... Postaram się to jakoś ogarnąć, żeby było bardziej "sterylnie"