Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 17:47   #3241
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Iza a co Ty tu robisz o 13 tej ??

Fatass - znasz nas dobrze, dziecko masz w odpowiednim wieku TO DLACZEGO Z NAMI NIE PISZESZ?

Kinqaa - to teraz musisz nadrobić i pisać codziennie.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:12   #3242
Kinqaa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

PoP postaram się

U nas pogoda jakaś zdupy... że tak powiem. Raz słońce, raz zachmurzenie i trochę kropi. Ale ogólnie jest ciepło

Nelcia już lepiej się czuję, po niej widzę,że już nie trzeba dawać jej Calpol'u (paracetamolu). Jak zauważę dużą gorączkę to wtedy, ale mam nadzieję,że to za nami...

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Witajcie

Podpisaliśmy umowę w przedszkolu i Zosia jest przydzielona do grupy nieśpiących 3/4-ro latków. Już się bawiła z dzieciakami na placyku przedszkolnym a później był ryk bo dzieci szły na obiad a ona do domu. Najchętniej już by została. Rajku ale mam duże dziecko
Włączyłam myślenie Mrówki że przedszkole jest ważne dla dziecka ... itd. ale będę miała ze sobą problem
Ahhh... będę miała identyczną sytuację we wrześniu

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Ta gra (dla mnie ) w zabijanie mrowek jest okropna no obrzydliwa , moj mały bal sie je dotykać wykasowalam .
Ja też to zainstalowałam i wykasowałam brrr, obrzydliwa

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
A zaraz potem fryzjera odwiedziłam - także humorek dziś ok

Nawiedzona laska z Allegro napisała sms-a że wpłaciła pieniądze dziś o 10 i pyta czy już doszły
Jakaś rewolucja na głowie czy rutynowa wizyta?

A allegro... dobrze,że ja się w to nie bawię, bo chyba bym każdego chciała zabić, kto mi da negatywa bez uzasadnienia

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:34   #3243
monka23
Zakorzenienie

EDZIA zapomniałam , cieszę sie razem z toba , zdrowie najważniejsze a resztę jakos da sie przeskoczyć , a co z ta cysta ? Robi sie cos czy zostawia sie ? I co z tym , a refluks da sie wyleczyć ? Czy tylko znimalizowac objawy ?

LIND a co z tym negatywem ? Da sie go usunąć czy juz tak zostaje ?
Laska w gorącej wodzie kapana . Mi sie pare razy zdarzyło , tzn tz- towi , na poczatku naszej przygody z ebayem 5-6 lat temu , ze cos kupił i sie rozmyslil , a były to duze sprzęty do sklepu , ceny powyżej 1 tys f . Nie kumalismy jeszcze o co biega Potem ja musiałam sie tłumaczyć , i mialam negatywy , juz mi takich akcji nie robi , a jak chce cos kupic to pytam sie go kilka razy czy jest pewny na 100% zeby to przemyślał .

Skakalismy na trampolinie z małym , siatkę juz mam porozrywana , musze zamówić nowa . Podczas skakania wyleciał mi z dziury ( byla mala ale jak polecial to rozerwal ) na szczęście za nogi zdarzylam go złapać i zwisal nad ziemia , także nic sie nie stało ufff Ale musowo nowa siatka albo trampolina . My mamy ta ze sprezynami w środku , ma juz z 3-4 lata i nigdy jeszcze nikt nie wpadł w te sprezyny , a skacze czasem po kilkoro dzieci . Szkoda ze mam ten mały ogródek bo bym wzięła te największe albo te prostokatne , odlotowe sa .
Widziałam tez fajne namioty do trampoliny .

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
PoP
U nas pogoda jakaś zdupy... że tak powiem. Raz słońce, raz zachmurzenie i trochę kropi. Ale ogólnie jest ciepło

Nelcia już lepiej się czuję, po niej widzę,że już nie trzeba dawać jej Calpol'u (paracetamolu). Jak zauważę dużą gorączkę to wtedy, ale mam nadzieję,że to za nami...
U nas taka sama i chlodny wiatr wieje , ale moje latają porozbierani , młody w kosulce a mały w koszulce z długim a mi zimno . Teraz ich z domu wyprawilam w bluzach . Dziwna ta pogoda bo nie wiadomo jak sie ubrać .

Ale co sama gorączkę miała ? Moj młody tez tak miał pare dni i trwała , potem przeszło .

Bujasz moze na zakupy na dniach ? Bo bym miała sprawę , żebyś przy okazji sprawdziła czy u was w kosmetycznych ( debenhams , John Lewis , house of fraser) sprawdziła czy maja - Christian Dior Shimmer Powder 002 Amber Diamond - ten konkretny kolor , nie rose .
Podobno nigdzie nie ma, konsultantka z diora mówiła ze nawet w Londynie go nie maja, a tabuny klientek pytają a ona tez nie wie dlaczego . Mam na wykoczeniu i teraz zonka zaliczylam bo chciałam nabyć , a tu taki problem .
Jeszcze liczę ze jak brat tz- ta bedzie wracał z Turcji to mi na lotnisku kupi .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-04-26 o 18:37
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:50   #3244
Kinqaa
Zakorzenienie

Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Tak,sama gorącZkę,co chwilę jej skakala dziwnie. Do 40,2 dobijala. Teraz lepiej po 5 dniach

Sprawdzę jutro spoko i Tobie tu napiszę.

you have lost a diamond

Stary 2013-04-26, 18:53   #3245
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

Muszę się rozejrzeć za sandałkami dla Kubusia, macie coś na oku???
kurde na też muszę kupić mackowi sandały , przypomniałaś mi

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
madzia, wiesz co, on nie boi się robaków "na żywo" biedronka go cieszy, mrówka, mucha też więc tu nie ot ot chodzi chyba, mój ojciec mu kiedyś powiedział (dawno już), "bo cię robak ugryzie" , że ma niby czegoś nie ruszać bo go ugryzie robak - a żadnego robaka przecież nigdzie nie było, i on to sobie zapamiętał i co noc jest płacz, bo boi sie robaczka nie wiem jak mu to z głowy wybić nie chodzi o prawdziwe robaki - to napewno, tylko jakieś wymyślone, nie wiem sama
kurde dorośli czasem nie pomyślą , gadają głupoty dzieciom
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:03   #3246
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 20

Cytat:
Tak,sama gorącZkę,co chwilę jej skakala dziwnie. Do 40,2 dobijala. Teraz lepiej po 5 dniach

Sprawdzę jutro spoko i Tobie tu napiszę.
Wow to bardzo dużo , mi mały dwa razy odplynal przy gorączce , traume będę mieć do końca życia , ryczalam jak bobr .
Dzięki wielkie , hmm ciekawe .
Wlasnie mi sie przypomniał jeszcze jeden sklep z kosmetykami , musze koleżance napisać , zeby mi tez sprawdziła . Jakbym wiedziała to bym w pl kupiła albo na lotnisku .

Sąsiedzi mi sie wyprowadzają, przyjdzie jakaś kobitka z 3 dzieci , mam nadzieje ze normalni bedą , bo ci fajni spokojni i mili byli .
Stary 2013-04-26, 19:05   #3247
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dziś pojechałam kupić mop i wróciłam z niczym , zadnego wyboru u nas nie ma , muszę zamówić na necie i wezmę tego Jana.

Co do mycia paneli to ja kupuje byle co panela mam jasne i nie widać na nich żadnych smug itp. do tego idą do wymiany wiec za bardzo nie zwracam na nie uwagi.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

edzia całe szczęście wsio dobrze
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 19:06   #3248
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
bao, ale poszukaj najpierw filtrów lirene dla dzieci lub sorayi-są przyjemniejsze w obejściu i dużo taniej wychodzą. A też fotostabilne i porządne

z kapciami ładna przebitka

też się za sandałkami rozglądam, ale w ccc same plastikowe . Takie fajniejsze to tylko do rozmiaru 24. Musze się gdzieś dalej wypuścić
tiaaa nie zapominaj, że ja mieszkam na zadupiu lirene i soraya owszem w rossmanie, hebe i naturze, ale tylko podstawowe produkty kupiłam w aptece daxa 50
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Laski bede zyla. Tak w skrocie. Refluks polekowy ale dodatkowo znalazl jakas cyste torbielke do obserwacji powiedzial ze nie mam co sie denerwowac. Bo to nic groznego

nigdy wiecej gastroskopiii bosze jakie to okrutne bleeee
biedulka

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
a odnośnie sprzętów to jestem w szoku jak 3 latek sobie radzi,Daniel śmiaga na komputerze niesamowicie,nawet mnie uczy którym klawiszem w którym momencie trzeba działać,czasmi tylko krzyczy-mama wpisz moje imię(jak nie może sie zalogować)telefony też nie mają żadnych przeszkód,sam internet włącza i muszę uważać żeby mi płatnych rzeczy nie naściągał
tak jak i Kubuś
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A ja powinnam kolonoskopie zrobić. to dopiero fajne.

Ale mam dzisiaj fajny dzien. Jedno dziecko w przedszkolu. Po drugie przyszła sąsiadka i zabrała. Dom sie sam sprząta i prasuje a ja siedzę na tarasie i pije zielona herbatę zrobiona przez brata Tz.

Właśnie wysluchalam premiera: matki pierwszego kwartału tez bedą miały roczny urlop. Dodatkowo bedą tanie przedszkola. Będziemy płacili tylko 1 za godzinę - w państwowych. Na koniec jeszcze usłyszałam to co mnie najbardziej interesuje a więc iż prawdopodobnie 6 po urodzone po od września nie bedą miały obowiązku szkolnego. Więc moja Oliwka być moze nie bedzie musiała iść dwa lata wcześniej do szkoły tylko rok wcześniej.
My sie teraz zastanawiamy czy zostawić Oliwke w grupie 3 latków czy dopiero w 4 latkach ja przytrzymac.
Evi, Ania - jak Wy robicie? Wasze dzieci tez juz są w 3 latkach w przedszkolu.
czytałam właśnie o tych jego obietnicach....u nas owszem tą złotówkę pewnie wprowadzą, ale za to opłata stała - czesne wzrośnie

Cytat:
Witajcie

Podpisaliśmy umowę w przedszkolu i Zosia jest przydzielona do grupy nieśpiących 3/4-ro latków. Już się bawiła z dzieciakami na placyku przedszkolnym a później był ryk bo dzieci szły na obiad a ona do domu. Najchętniej już by została. Rajku ale mam duże dziecko
Włączyłam myślenie Mrówki że przedszkole jest ważne dla dziecka ... itd. ale będę miała ze sobą problem

Zaliczyłyśmy też okulistę i okularów dalej nie musimy nosić. To mówię ja, która z okularami u dzieci nie ma problemu. Mam zalecenie zakrywać po jednym oku na pół godz. dziennie, najlepiej przy rysowaniu. 3 dni jedno oczko, 3 dni drugie a niedziela wolna. Dipotrie na tym samym poziomie i teraz oczka trzeba zmusić do wysiłku. W sierpniu kontrola.
Poryczałam się w poczekalni. Przyszła babeczka z dziewczynką z bardzo poważną wadą genetyczną. Nie pamiętam jak to się nazywa ale dziewczynka miała bardzo dużą główkę jakby "przewiązaną" w połowie (taka ściśnięta) i płaską twarz, paluszki u rączek zrośnięte w kikut. Wygląd mnie tak nie poruszył, Zosia się z nią fajnie bawiła, ale mała strasznie płakała przy badaniu . To był taki zupełnie mi nieznany płacz. Ja wymiękam przy płaczących dzieciach a już przy chorych to w ogóle.
Nawet nie wiecie jakie mamy szczęście mając zdrowe dzieciaczki.

Pop dla Nataszki

Edzia dobrze że to nic poważnego

Bao Zosia "widzi" duchy. Żadne tłumaczenia nie pomagają. Czasem zostawiam włączoną na chwilkę lampkę solną.

Evi super są te sandałki i tenisówki też Nie wiem które ładniejsze. Sama osobiście widziałam dużo wyższą przebitkę cenową na podobnych bucikach

Ja myje podłogę takim płaskim mopem jak ma Evi, żadnych wiader nie używam do wyciskania. Najlepiej mam podłogę umytą jak to zrobię tradycyjnie na kolanach i zwykłej szmacie. Do wody wlewam płyn do naczyń bo po wszystkim innym mam wkurzające smugi. Wcześniej używałam uniwersalnego Ajaxa albo innych podobnych.
gratki za przedszkole i za okuliste

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:06   #3249
Kinqaa
Zakorzenienie

Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Monka sprawdze w Debenhamie i Beauty i jeszcze gdzie się da ale do House of Fraser i John Lewis mam troche dalej,więc zobaczymy jak coś tam moge nie dac rady

you have lost a diamond

Stary 2013-04-26, 19:07   #3250
evitka21
Zakorzenienie

fatass, na alergii się nie znam, ale witamy na naszym wątku
Może napisz nam coś o sobie

kinga,
no właśnie się zastanawiałam, gdzie wy są-tyle ostatnio coming out'ów było, 2-3 dni popisały i znów dziewczyny zwiały
Także niniejszym wzywam was do pionu

edzia, ufff. Gastroskopię miałam, podzielam obrzydzenie. Tydzień tą rurkę czułam w gardle. Bleh...

Cytat:
Napisane przez fatass Pokaż wiadomość
Mój kiedyś bał się potworów i smoków to zrobiłam pozę Pudziana, napięłam wszystkie mięśnie (nawet te o których istnieniu dotąd nie wiedziałam) i powiedziałam, że potwory i smoki nie przyjdą bo boją się mamy! ... podziałało. Tylko teraz dziecko straszy mną inne dzieci

Cytat:
Ale mam dzisiaj fajny dzien. Jedno dziecko w przedszkolu. Po drugie przyszła sąsiadka i zabrała. Dom sie sam sprząta i prasuje a ja siedzę na tarasie i pije zielona herbatę zrobiona przez brata Tz.

Właśnie wysluchalam premiera: matki pierwszego kwartału tez bedą miały roczny urlop. Dodatkowo bedą tanie przedszkola. Będziemy płacili tylko 1 za godzinę - w państwowych. Na koniec jeszcze usłyszałam to co mnie najbardziej interesuje a więc iż prawdopodobnie 6 po urodzone po od września nie bedą miały obowiązku szkolnego. Więc moja Oliwka być moze nie bedzie musiała iść dwa lata wcześniej do szkoły tylko rok wcześniej.
My sie teraz zastanawiamy czy zostawić Oliwke w grupie 3 latków czy dopiero w 4 latkach ja przytrzymac.
no, żyć nie umierać

Pop
, ja bym na pewno nie zostawiała w 3 latkach, bo co będzie znów wyjce wrześniowe przerabiać...i wiadomo na początku te maluchy takie nieporadne, i jak pisze sara-nic nowego się nie nauczy, po co ma "równać do dołu"....znów potem np.w czterolatkach też głupio-wszyscy koledzy pójdą "dalej" z tą samą panią a ona zostanie....
Mój plan jest taki (jeśli oczywiście reforma mnie nie zaskoczy z jakimś super pomysłem) żeby młoda poszła po kolei teraz, do zerówki przedszkolnej, a potem już ze swoim rocznikiem do szkolnej.
Uważam, że będzie wtedy dodatkowo lepiej przygotowana do szkoły, a ie będzie miała poczucia, że gdzieś "kibluje".
No ewentualnie jak wpadną na jakiś pomysł typu likwidujemy zerówki przedszkolne (bo takie coś mi też się obiło), to wtedy albo w ostatniej grupie będzie kiblować albo w zerówce szkolnej. Jako pięciolatka do szkoły na pewno jej nie puszczę

sara,
fajnie ten mop wygląda

libra,
ten co wkleiłaś też, ale cena zacna

lind, co z włosami robiłaś?

monka
, jak to brzmi makabrycznie-"wyleciał z dziury.
Ten rozświetlacz diora fajny jest, kiedyś miałam na niego chrapkę.
Ale teraz już chyba ma trochę odpowiedników (jakbyś jednak nie znalazła)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:28   #3251
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Monka sprawdze w Debenhamie i Beauty i jeszcze gdzie się da ale do House of Fraser i John Lewis mam troche dalej,więc zobaczymy jak coś tam moge nie dac rady
No no spoczko , luzik, oczywiscie wszystko przy okazji , nie zeby specjalnie drwalowac , Tak przy okazji
Nie wiem jak ty , ale ja np jak jeste za zakupach to zawsze kosmetyczne zaliczam , oczywiscie te na mojej trasie , a akurat tak sie składa ze sa te ktore wymienilam .

EVI ale ten jest dla mnie najlepszy , z blaku laku wyprubuje ten różowy . Jeszcze musze rundke on line zaliczyć . No troszkę sie zestresowalam ale na szczęście go zlapalam .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-04-26 o 19:30

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 20:41   #3252
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

fatass napisz coś o sobie

Evi też całkiem niedawno się zastanawiałam gdzie się podziały wszystkie ujawnione ciche czytaczki. Pewnie znowu czytają

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Izz a do kiedy jest czas z podpisaniem tej umowy?Muszę lecieć w poniedziałek bo jeszcze coś przegapię, a przedszkole na podwórku
U nas tylko 4 dni, czyli w poniedziałek jest ostatni dzień. Jak się nie podpisze to dziecko wykreślają

Cytat:
Ja dziś byłam na kompleksowym przeglądzie u gina, jeszcze za miesiąc mam usg piersi Gin świetny (Asiulek polecam w citomedzie, terminy ok, sprzęt do usg ginekologicznego w gabinecie, dr i położna jak niebo do ziemi z tymi na Bażyńskich) Wszystko ok
A zaraz potem fryzjera odwiedziłam - także humorek dziś ok

Nawiedzona laska z Allegro napisała sms-a że wpłaciła pieniądze dziś o 10 i pyta czy już doszły
Nie ma to jak nastrój sobie poprawić

Cytat:
Iza a co Ty tu robisz o 13 tej ??
Wolne miałam z okazji okulisty i przedszkola . Dzień spędziłam z córką. Był obowiązek, zabawa, wspólne zakupy i lody. Koza zobaczyła ccc i zażyczyła sobie buty mierzyć. Jak nic po mamusi idzie

Cytat:
tiaaa nie zapominaj, że ja mieszkam na zadupiu lirene i soraya owszem w rossmanie, hebe i naturze, ale tylko podstawowe produkty kupiłam w aptece daxa 50
biedulka
Właśnie dziś w rossie zakupiłam sorayę a póxniej weszłam do biedronky i mało nie zaszłam jak zobaczyłam lirene o połowę tańszą niż to co ja kupiłam . Leć szybciutko a znajdziesz jeszcze, stoją na stojaczku przy kosmetykach
Stary 2013-04-26, 20:47   #3253
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Jakaś rewolucja na głowie czy rutynowa wizyta?
Mała rewolucja - z takich prawie do ramion mam teraz krótkie Póki co podoba mi się, ciekawe co będzie jak umyję i sama będę musiała ułożyć
Cytat:
LIND a co z tym negatywem ? Da sie go usunąć czy juz tak zostaje ?
Negatyw zostaje, ewentualnie jak już wyślę tel to mogę napisać do niej czy zgodzi sie żebyśmy unieważnili i nasz i jej negatyw. Ale on i tak będzie widoczny dla innych tylko z adnotacją że kupujący i sprzedający zgodzili się na unieważnienie komentarza... Nie wiem tylko czy on potem sie w statystykach liczy

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Właśnie dziś w rossie zakupiłam sorayę a póxniej weszłam do biedronky i mało nie zaszłam jak zobaczyłam lirene o połowę tańszą niż to co ja kupiłam . Leć szybciutko a znajdziesz jeszcze, stoją na stojaczku przy kosmetykach
Ja dziś byłam i nie widziałam Możesz linka wkleić jak to wygląda? Ile kosztuje?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:58   #3254
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

coś takiego i kosztowało ok. 14 pln chyba http://lirene.pl/produkt/152, były jeszcze w sparyu. Nie kupiłam bo wcześniej inne nabyłam . Tak myślę że może jutro wrócę i na zapas kupię
Stary 2013-04-26, 21:04   #3255
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
coś takiego i kosztowało ok. 14 pln chyba http://lirene.pl/produkt/152, były jeszcze w sparyu. Nie kupiłam bo wcześniej inne nabyłam . Tak myślę że może jutro wrócę i na zapas kupię
A to dla nas czy dla dzieci? Bo ja chcę coś dla Miśka...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 21:09   #3256
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
A to dla nas czy dla dzieci? Bo ja chcę coś dla Miśka...
I dla nas i dla dzieci
Stary 2013-04-26, 21:14   #3257
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Mrowka - ile koty mogą żyć? Był u nas weterynarz i dziwił sie ze Igor jeszcze żyje. W maju bedzie miał 16 urodziny. Ja założyłem ze tak przeżyje około 30.
Myślę, że długodystansowce to tak ok.18-20. Przeciętnie nieco krócej, więc Twój Igor ma już bardzo ładnie na liczniku. Ile jeszcze będzie z Wami? tego nigdy nie wiadomo-oby jak najdłużej.

Cytat:
Przejdzie Ci jak ręką odjął przy pierwszej okazji jak pójdziesz na jakieś przedszkolne występy i zobaczysz swoje dziecko zaangażowane w tańce i śpiewy. A wcześniej na pewno pomogą opowieści o tym jak to fantastycznie bawiła się w przedszkolu. Zobaczysz! Jak mówię Gabrysi, żeby mnie zabrała ze sobą do przedszkola, bo tam jest tak fajnie i bym z nią spała na drzemce i się bawiła to ona mi odpowiada, że woli żebym poszła do pracy, bo w przedszkolu nie ma żadnych mam i tatusiów i ona tam się świetnie bawi. Wysłanie mojego (wówczas) DWULETNIEGO dziecka do przedszkola był ostrzałem w dziesiątkę. Tobie życzę podobnych odczuć.
My też dostaliśmy się do państwowego przedszkola-rzut kamieniem od domu. Czy te 1-złotówkowe godziny dodatkowe nas też obejmują czy dopiero od 2014?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 21:41   #3258
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
NATASZKA a ty gdzie sie włoczysz ? , zapomniałam ci powiedzieć , ze ta perfunka chanel jest normalnie the besiak . Zawsze mi w pl mówili o jak pięknie pachniesz po innych perfumkach , a przy tej to za każdym razem jak wychodzilam , wchodzilam nawet po fajce , przy kazdym moim ruchu to mi wzdychaly achy ochy jak ty cudnie pachniesz . Zapach i trwałość tej perfumki przebila wszystkie jakie miałam , a ciotki wujkom pokazywały flakoniki , jakie maja kupić im na prezenty .
no jakoś tak nie mam kiedy pisać, ale czytam
no widzisz jak ci ładnie doradziłam
ja dziś się jeszcze zakochałam w CK eupforia

Edzia super że jest ok
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 21:53   #3259
monka23
Zakorzenienie

NATASZKA
Jutro moze będę na zakupach to opczaje , musze na flakonik zlukac bo nie kojarze .
Ja lubię lancome - hypnose , dior - ja dore , guerlian - idylle , guci - flora , versace - bright crystal , chanel - chance i oczywiscie chanel
COCO MADEMOISELLE
A jak po operacji ? Juz zdrowa ? Czy jeszcze ci cos doskwiera ?
Stary 2013-04-26, 22:06   #3260
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
libra,[/B] ten co wkleiłaś też, ale cena zacna
no fakt ale wart swojej ceny o ile tak można powiedzieć o mopie
Cytat:
Negatyw zostaje, ewentualnie jak już wyślę tel to mogę napisać do niej czy zgodzi sie żebyśmy unieważnili i nasz i jej negatyw. Ale on i tak będzie widoczny dla innych tylko z adnotacją że kupujący i sprzedający zgodzili się na unieważnienie komentarza... Nie wiem tylko czy on potem sie w statystykach liczy
ale wtedy przynajmniej wiadomo że jednak kupujący i sprzedający doszli do porozumienia,może i większość negatywów u różnych sprzedających jest właśnie od takich narwańców
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
jak pójdziesz na jakieś przedszkolne występy i zobaczysz swoje dziecko zaangażowane w tańce i śpiewy.
ja to chyba jakaś inna jestem ,jak miałam iść na jakieś szkolne przedstawienie to mnie trafiało ,jednak chodziłam żeby dziecku przykro nie było,na szczęście teraz mój gimnazjalista jak ognia unika udziału w przedstawieniach więc nie jest mu przykro jak mnie nie ma

Monka ale wy to rozpierduchę robicie strach was za bramę wpuścić

Powiesiłam dzisiaj moskitierę w drzwiach takie pasy z siatki czarne kiedyś w lidlu były no i mój Mik jeździł sobie rowerem z domu na dwór i na odwrót.
Po jakimś czasie patrzę a moja moskitiera uje.ba.na do połowy jakby ją pies wyszarpał ,wszystkie pasy
on wziął nożyczki i sobie obciął bo mu przeszkadzała jak jeździł
dobrze że nie wpadł na to samo z firanką w oknie
nożyczki już pochowane.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:09   #3261
Kinqaa
Zakorzenienie

A która dziewczyny ta perfumka channel tak zachwyca?
U mnie za to furorę robi Lempicka

you have lost a diamond

Stary 2013-04-26, 22:10   #3262
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

ja to chyba jakaś inna jestem ,jak miałam iść na jakieś szkolne przedstawienie to mnie trafiało ,jednak chodziłam żeby dziecku przykro nie było,
chodzi mi o to, że widok dziecka zaangażowanego we wspólne śpiewanie w przedszkolu, a wcześniej podśpiewywanie w domu ćwiczonych piosenek może sprawić, że rodzić takiego dziecka, uprzednio drżący o swoje maleństwo w przedszkolnym świecie z dala od domu i mamy otrzyma nagle naoczny sygnał "mamo, zobacz, ja się tu dobrze bawię i lubię tu przychodzić". Nie wnikam w to czy ktoś lubi bywać na takich imprezach czy nie. To zupełnie inna sprawa.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:19   #3263
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

Powiesiłam dzisiaj moskitierę w drzwiach takie pasy z siatki czarne kiedyś w lidlu były no i mój Mik jeździł sobie rowerem z domu na dwór i na odwrót.
Po jakimś czasie patrzę a moja moskitiera uje.ba.na do połowy jakby ją pies wyszarpał ,wszystkie pasy
nożyczki już pochowane.
nas ? No nie wiem , zwłaszcza po tym opisie padam z niego

KINGA piszemy o chanel COCO MADEMOISELLE , tylko jak będziesz ja wąchać to idź za rada Nataszki , nie niuchaj odrazu bo cie moze odrzucić , ale po jakiejś chwili , ja tak zrobiłam i sie przekonałam .
A co to za perfumka , nie znam i która konkretnie .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-04-26 o 22:21
Stary 2013-04-26, 22:22   #3264
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
chodzi mi o to, że widok dziecka zaangażowanego we wspólne śpiewanie w przedszkolu, a wcześniej podśpiewywanie w domu ćwiczonych piosenek może sprawić, że rodzić takiego dziecka, uprzednio drżący o swoje maleństwo w przedszkolnym świecie z dala od domu i mamy otrzyma nagle naoczny sygnał "mamo, zobacz, ja się tu dobrze bawię i lubię tu przychodzić". Nie wnikam w to czy ktoś lubi bywać na takich imprezach czy nie. To zupełnie inna sprawa.
no ok. źle zrozumiałam
Cytat:
nas ? No nie wiem , zwłaszcza po tym opisie padam z niego
no fakt nas też
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:23   #3265
Kinqaa
Zakorzenienie

monka tutaj jest KLIK
Jest bardzoooo przyjemna

you have lost a diamond

Stary 2013-04-26, 22:25   #3266
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

bao,
ale poszukaj najpierw filtrów lirene dla dzieci lub sorayi-są przyjemniejsze w obejściu i dużo taniej wychodzą. A też fotostabilne i porządne

]
A co z lidlowymi filtrami ( cień ) wiesz coś ? Bo kupiłam właśnie .

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Laski bede zyla. Tak w skrocie. Refluks polekowy ale dodatkowo znalazl jakas cyste torbielke do obserwacji powiedzial ze nie mam co sie denerwowac. Bo to nic groznego

nigdy wiecej gastroskopiii bosze jakie to okrutne bleeee

Zdrówka i dobrze że nic poważnego

Cytat:

Mój kiedyś bał się potworów i smoków to zrobiłam pozę Pudziana, napięłam wszystkie mięśnie (nawet te o których istnieniu dotąd nie wiedziałam) i powiedziałam, że potwory i smoki nie przyjdą bo boją się mamy! ... podziałało. Tylko teraz dziecko straszy mną inne dzieci
dawaj foto .

Cytat:

ania p a czemu wyrywaliście??? Nie znam historii, mogłabyś przybliżyć? bo mam podobny problem chyba

[)
Olka miałam przetokę pod tym zębem i trzeba było wyrwać .

Cytat:
Dzięki madzia . My mamy dość małe mieszkanko, straszny tam grajdoł niestety :/ ... Postaram się to jakoś ogarnąć, żeby było bardziej "sterylnie" Pluszaki rozumiem OUT?
Młody ma na pleśnie, kurz, większość pyłków, kota i ... sama już nie pamiętam na co jeszcze. Kwiatki mamy słownie d w a w domu, ale jeden na wymarciu już, więc można powiedzieć że nie mamy, bo ten co został to kaktus jakiś
Przyjaciółka ma takiego alergika i dywanów zero , kwiatów nie ma . Pościel w dzień chowa do wora , często pierze wszystko co się da i ma specjalny odkurzacz z filtrem hepa , czy jakoś tak to się zwie .

Cytat:

Olka idzie do 3 latków .
U nas 3 latki mają takie sale z połączonymi sypialniami , 4 latki ich już nie mają i śpią na takiej dużej sali balowej . problem w tym , że jak są tam jakieś imprezy czy próby , to nie śpią . Od wiosny to już nie śpią wcale .
A Olka jeszcze potrzebuje snu .
Na poczatku roku może być w 4 latkach gdzie była i stopniowo przejdzie do 3 latków . Na zajęcia adaptacyjne też pójdzie pozna panią itp.
Ja miałam prawo wyboru , gdzie ją dam i po rozmowie z dyrektorką tak zadecydowałam . teraz szybko przywyknie , a potem może by było gorzej , dzieci by odeszły , a ona by poszła , do już bardzo zgranej grupy .

Cytat:
biedulka

tak jak i Kubuś
czytałam właśnie o tych jego obietnicach....u nas owszem tą złotówkę pewnie wprowadzą, ale za to opłata stała - czesne wzrośnie

gratki za przedszkole i za okuliste
Stałą , macie coś takiego ?

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
no jakoś tak nie mam kiedy pisać, ale czytam
no widzisz jak ci ładnie doradziłam
ja dziś się jeszcze zakochałam w CK eupforia

Edzia super że jest ok
Mam eupforie , jedyne co mnie w niej wkurza to od razu jak się tym psiknę mam wrażenie że wal kamforą . Jak wywietrzeje to już tak nie jest .

Ja też się cieszę z dzisiejszych wiadomości , bo Szymek nie pójdzie jako 6 latek do szkoły . Na bank go nie dam , bo nie chcę Oby tylko była możlwość zatrzymania go w zerówce przedszkolnej i będzie cacy
Stary 2013-04-26, 22:31   #3267
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
NATASZKA
Jutro moze będę na zakupach to opczaje , musze na flakonik zlukac bo nie kojarze .
Ja lubię lancome - hypnose , dior - ja dore , guerlian - idylle , guci - flora , versace - bright crystal , chanel - chance i oczywiscie chanel
COCO MADEMOISELLE
A jak po operacji ? Juz zdrowa ? Czy jeszcze ci cos doskwiera ?
wiesz co już lepiej dużo, w sumie już nic nie doskwiera, nie jem tylko nic gorącego... nawet ciepłego, mam jeszcze czas.

Dzis u fryzjera 3 godziny się relaksowałam więc jest dobrze

Sprawdz sobie tego Calvina sprawdz, myślę że nie pożałujesz

COCO jest the best, a wiesz kto mnie zaraził?? TEŚCIOWA!
Stary 2013-04-26, 22:35   #3268
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
no ok. źle zrozumiałam

no fakt nas też
Nie zaprzecze

Cytat:
monka tutaj jest KLIK
Jest bardzoooo przyjemna
Cykenalm fotkę w tele to będę szukać , jest w sklepach czy tylko on line ? Bo nie wszystkie maja wystawione , a będę z moja chołota także na szybkiego sklepy zalatwiam bo nigdy nie znasz dnia ani godziny , jak sa osobno to kulturka ale jak razem to różnie bywa
Stary 2013-04-26, 22:38   #3269
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
no fakt ale wart swojej ceny o ile tak można powiedzieć o mopie

ale wtedy przynajmniej wiadomo że jednak kupujący i sprzedający doszli do porozumienia,może i większość negatywów u różnych sprzedających jest właśnie od takich narwańców

ja to chyba jakaś inna jestem ,jak miałam iść na jakieś szkolne przedstawienie to mnie trafiało ,jednak chodziłam żeby dziecku przykro nie było,na szczęście teraz mój gimnazjalista jak ognia unika udziału w przedstawieniach więc nie jest mu przykro jak mnie nie ma

nożyczki już pochowane.
ALE ŻE CO BYŚ MONKI NIE WPUŚCIŁA?

Evi Ty już zdrowa?
Stary 2013-04-26, 22:43   #3270
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Cykenalm fotkę w tele to będę szukać , jest w sklepach czy tylko on line ? Bo nie wszystkie maja wystawione , a będę z moja chołota także na szybkiego sklepy zalatwiam bo nigdy nie znasz dnia ani godziny , jak sa osobno to kulturka ale jak razem to różnie bywa
Są w sklepach na pewno muszą ...
Ja widziałam i w Beauty i w Debenhamie

A co to za chołota?

you have lost a diamond

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości