|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bułgaria - Złote Piaski
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
Ja byłam. Istna patologia, że tak powiem. Basen, jak basen, jedzenie takie sobie (frytki, frytki, non stop frytki... i ziemniaki na zimno ). Łazienki jak wszystkie w Bułgarii, winda w której zaciełam się nie raz, ale nie sposób wchodzić zmęczonym po plaży na 5 czy 8 piętro :P. Pani w recepcji bardzo miła ![]() Niewyżyci kelnerzy wołający za wczasowiczkami (cycki, cycki, duże cycki, dziurka, dziurka ) ![]() Na samej górze bar panoramiczny, całkiem w porządku. Podsumowując bardzo średnio. Pokoje straszne, ale piękny widok na morze rekompensuje wszytko. Miłego pobytu ;* --- Z tanich jak barszcz ukraiński napojów alkoholowych: Mary Jane 0,7 - 9,40 lv wódka Flirt 0,7 - 8,50 lv Rakija, Sangria i oczywiście piwo Zagorka też śmiesznie tanie. ![]()
#303 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z ZP 2 dni temu byłam na obozie młodzieżowym 12 -18 lat. Mieszkałam w hitelu Zora. Uważam, że hotel jest ładny tylko że bardzo duży. W tym roku wybudowali basen więc niekoniecznie trzeba schodzić po 190 schodach żeby się opalać. Ja mieszkałam w apartamencie nr 8. Były to dwa pokoje połączone wspólnym holem na którym znajdowała się niewielkich rozmiarów szafa. Miałyśmy 2 lazienki oraz 2 balkony.
Co do obsługi to tak jak pisałyście wcześniej dostarczały papier toaletowy i zamiatały podłogę. Co do stołówki jedzenie smakowało mi średnio, ale to już sprawa gustu. Mnie osobiście codziennie jedzenie pomidorów i ogórków trochę zbrzydło. Woda w morzu czysta i ciepła ![]() Co do dyskotek byłam częstym oj częstym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#304 |
Przyczajenie
|
my tez jedziemy 31.07 tylko my z Atasu i mieszkamy w Zorze....a powiedzcie mi jaka pogoda tam teraz jest ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Przyczajenie
|
własnie dzisiaj w nocy wróciłam z Bułgarii. Hotel Zora.
powiem wam tak, to były ostatnie moje wakacje w tym ośrodku. za wszystko chcą żeby płacić kary, np skok do basenu 20 euro, rozsuwanie leżaków, itp 20 euro. w protokole wpierwszy dzien nie napisalam ze mam spalony dywan, byla to taka malutka kreska przypalona zelazkiem, w ostatni stwierdzili ze to wina mojego pokoju i dostalismy rachunek na zaplacenie 150 lv, badz 76 euro. jedzenie aż żal, szwedzki stół, ale zimne, bez smaku. nie mielismy ratownika wiec oficjalnie nie moglismy wchodzic do wody, zamiast łozek sa dwa materace połozone jeden na drugim, ogólnie wakacje były ok, gdybym była w innym hotelu. trudno mam nauczke ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Przyczajenie
|
Wróciłam właśnie z hotelu ZORA i w skrócie powiem że:
- pokoje standardowe - z łazienką i balkonem - basen hotelowy mały i brudny (były w nim nawet bakterie sinicy, co spowodowało spore kłopoty zdrowotne u niektórych mieszkańców kotelu) - żeby dojść gdziekolwiek trzeba zejsc po 230 kamiennych schodach - jedzenie zimne, monotonne i niesmaczne - na zakwaterowanie czekaliśmy siedząc na walizkach ok. 4 godzin - ostatniego dnia wykwaterowali nas o godzinie 9:30 (wyjeżdżaliśmy o 23:00) - w hotelu próbują wyłudzać pieniądze za wszelkie rzekome straty (nam za ubrudzenie hotelowego ręcznika chcieli odebrać kaucje 3x po 10 euro). Miłego pobytu życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
Dot.: Obóz młodzieżowy Bułgaria - Złote piaski
A może ktoś się wybiera w terminie 18.08-28.08 do hotelu Delfin z OK TOURS?? ;D
#308 |
Raczkowanie
|
Obóz 18.08-22.08 Bułgaria Złote piaski OK TOURS
Hej, wybiera się może ktoś w tym terminie na obóz do Bułgarii?
![]() ![]() ![]()
#309 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Obóz 18.08-22.08 Bułgaria Złote piaski OK TOURS
Cytat:
![]() ![]() Z wawy ;D napisz do mnie na Gadu to pogadamy ![]()
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
Dot.: Obóz 18.08-22.08 Bułgaria Złote piaski OK TOURS
No odezwałam się
![]()
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w Bulgarii w tym roku od 8.07-21.07 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Przyczajenie
|
Czy jedzie ktoś 14 .08 (tj. czwartek) do ZP hotel ZŁOTY RÓG**+! Samolotem?
Byłam juz w ZP 2 lata temu i wrażenia niezapomianae! nie liczy sie hotelbo tylko w nim spisz i to nie zawsze ;p cluby,ludzi i atmofera wszytkim nadrabia! cos pieknego! stworzone dla ludzi pelnych zapalu do zabawy! POLECAM:P Czekam na odp :P |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
Byłam na koloniach w Bułgarii dwa lata temu, bardzo mile wspominam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej, ja jutro --- CZWARTEK ---lecę do Zory na obóz młodzieżowy z Katowic (godz. 21.40 bodajże)
![]() z dwoma koleżankami ![]() Czy może ktoś powiedzieć mi coś o tym hotelu? Czytając Wasze wypowiedzi, jedni są zadowoleni, inni nie.. Z góry dzięki i... do zobaczenia w Złotych Piaskach! ![]() EDIT: Gocha88, do zobaczenia na lotnisku ![]() Mam jeszcze pytanie dotyczące kaucji, mianowicie, czy rzeczywiście w hotelu robią ogromny problem, żeby ją oddać (np. nie chcą pod pretekstem brudnych ręczników) ?? ![]() A jak rezydent na miejscu? Nie słyszałam o tej pani za dużo miłych słów.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Rozeznanie
|
dwa tygodnie temu wróciłam z Bulgarii. W Złotych piaskach byłam tylko na małej wycieczce.. i o matko
![]() ![]() ![]() Ogólnie Bułgaria jest bardzo ładna i tania ![]()
Gdy się zobaczyło tylko raz piękno szczęścia na twarzy ukochanej osoby, wiadomo już, że dla człowieka nie może być innego powołania, jak wzbudzanie tego światła na twarzach otaczających nas ludzi. — Albert Camus |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Raczkowanie
|
![]()
Na pewno w ZP jest dużo ludzi, bo to jest duży i bardzo znany kurort
![]() ![]() W sumie to nawet cieszę się, że mój hotel jest w centrum Złotych Piasków, bo w pierwszej wersji miał być w małej miejscowości pod ZP- Kranievie. Mieszkam w mieście, jestem przyzwyczajona do hałasu i dużej liczby ludzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
O 10 ludzi srednio, ale o 4 RANO! MASAKRA XD
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Przyczajenie
|
12.o8 wrocilam z obozu 12-18. mieszkalam w hotelu Royal.
pokoje z lazienka, balkonem. bardzo duzy wybor jedzenia, smaczne ![]() basen w hotelu odkryty czysty, z krytego nie korzystałam. codziennie wieczorem animacje dla dzieci . hotel naprawde super.! ceny w złotych piaskach w sumie jesli chodzi o alko i fajki - niskie ;D bardzo duzo drink barów. jeden wspominam najmilej - 7lw za 2 drinki xD |
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Przyczajenie
|
Hotel Silver
Ludzie to jakaś pomyłka.... Byłem tam z rodziną od 26.07.2008 do 08.08.2008 . Wakacje wykupiliśmy w Neckermannie Skróciliśmy sobie pobyt o 2 dni. Na dzień dobry oszukał nas barman Filip na 12,5 lewa. Z pieniędzmi pilnować się trzeba na każdym kroku bo pracuje tam banda oszustów. Musicie się pogodzić z tym że jeśli nie spodobacie się obsłudze to będą was straszyć policją. Recepcjonistka na skargę mojego kolegi na brak telewizji (chcieliśmy obejrzeć Kubicę na Węgrzech) powiedziała żeby sobie znalazł gdzieś tv albo niech się leczy na głowę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Gdy się zobaczyło tylko raz piękno szczęścia na twarzy ukochanej osoby, wiadomo już, że dla człowieka nie może być innego powołania, jak wzbudzanie tego światła na twarzach otaczających nas ludzi. — Albert Camus |
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() byłam między ZP a Sunny Day'em w prywatnej kwaterze, chciałabym Was ostrzec przed taksowkarzami, ktorzy pijanych Polaków wywozą poza miejsce ich kwater i żądają bajońskich sum za dowóz, kumpel zapłacił 80 lewa za taksówkę!! i uważajcie na dzikie psy! potrafią zaatakować watahą przy hotelu jesli idzie się w pojedynkę! z lepszych rzeczy : tani alkohol: pyszna Zagorka, tequila za 2 lewa ![]() dostęp do mnóstwa świeżych, tanich owoców i warzyw, oliwek (importowanych). ciepło, czyste plaże (szczególnie "dzikie") tylko piasek gorący jak żar ![]() no i polecam kupić własną plażową parasolkę. ogólnie wiem, że jeszcze na pewno wrócę do bułgari na słodkie lenistwo na plaży ![]() aha i butik z butami na deptaku w Warnie- cudniasy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Wtajemniczenie
|
Kompleks Royal Sun*** polecam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Przyczajenie
|
hey jedzie ktos 9-22.09 z almatura do zlotych piaskow? moj nr gg 5555005
#325 |
Przyczajenie
|
jedzie ktos z almatura 9-22.09??? do diany???
#326 |
Wtajemniczenie
|
Był ktoś może w ZP w hotelu Perła??
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Przyczajenie
|
Skoro wszyscy tak się tu rozpisują o Bułgarii, to może teraz ja wyrażę swoją opinię
![]() Byłam w hotelu Zora. Niby dwie gwiazdki, ale naprawdę nie warto na to patrzeć. Z resztą warunki nie były takie złe, całkiem znośne pokoje, dość małe, łazienki przyzwoite, balkony też są. Jedyne co wkurza człowieka to ta śmieszna kaucja. Zabierają Ci na dzień dobry 15 euro żeby później móc straszyć, że nie oddadzą. Śmiechu warte. Wybrudzisz białe ręczniki, które się dostaje - nie zwrócą kaucji. Wybródzisz pościel - nie dostaniesz kaucji. Nawet najmniejsze zabrudzenia byly karane kaucją. Ale nie było źle. Obsługa pomocna, miła i sympatyczna. Zwłaszcza część męska tej obsługi. Ogolnie hotel nie jest zły. Co do barów - gorąco polecam nijaką Sirenę - świetni barmani, dobre i tanie drinki, z tyłu basen. Poznacie ją na pewno - takie brązowy, okrągły daszek a w środky za ladą wisi syrenka. Wszystko na otwartym powietrzu. Warto tam zajść ^^ Co do kasy - UWAŻAJCIE W KANTORACH. Oszukuą i to bardzo. Nie ma na to rady, po prostu trzeba uważać. Wszystko bardzo tanie - tzn. wszystko to, co na obozach najważniejsze - alkohol, papierosy, szybie żarcie. Plaża była świetna. Cudowne słoneczko, cudowna opalenizna. Jest co wspomniać. Do dzisiaj jestem jeszcze troche brązowa. Zdecydowanie polecam obozy w Bułgarii. Zwłaszcza jak trafi się na fajnych ludzi i kadrę ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Immira z którym biurem jechałaś? Jak daleko jest od Zory do plaży bo słyszałam, że trzeba się trochę po schodach nalatać? Czy plaże rzeczywiście są baaaardzo brudne? I jak z dyskotekami u ciebie było? (tzn. jak często chodziliście, ile kosztowały, ogólnie czy był luz) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
No właśnie, więc jeżeli już ktoś był w Bułgarii w hotelu Diana to napiszcie jak wspominacie ten pobyt. Jak warunki? Jedzenie? i w ogóle piszcie wszystko. Pisze w tym wątku bo nie chce zakładać nowego ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Przyczajenie
|
nie na dobe tylko na dzień dobryy:PP
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.