|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Bułgaria - OBOZY, terminy wyjazdów,miejsca, biura - wątek zbiorczy
Hej dziewczyny!
Czy któraś z Was była w Złotych Piaskach w hotleach Horizont (Horyzont) lub Zora? Jakie wrażania, stan czytsości, obsługa? Oraz które kluby byście poleciły... może w któryś organizują drum'n'bassowe lub dancehallowe imprezy? |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bułgaria - Złote Piaski
Wybierając się do Bułgarii radzę uważać, strasznie oszukują tam turystów...
- pamiętaj, Google prawdę ci powie! - Wyniki 1-10 spośród około 939 dla zapytania mężczyźni są dziwni. - Wyniki 1 - 10 spośród około 804,000 dla zapytania kobiety są dziwne. - kobiety są 85,6... razy dziwniejsze! - to jest nasz wielki plus, obok sikania na stojąco |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
xxyy
|
dlaczego oszukują?
Szattinka jedziesz na wlasna reke czy z biurem podróży? wiesz ile moze kosztuje najtanszy nocleg na takim srednim poziomie? myslelismy z TŻ o Bułgarii ale nie mozemy znalesc nic.. nie wiem ile liczyc za nocleg.. wiem ze jedzenie jest dosc tanie jesli ktos byl to prosze o rady jakies ![]()
#4 |
Rozeznanie
|
z Biura Pozdróży
![]() w moim mieście ceny wachaja sie od 1000-1100 za hotel 2 gwiazdkowy, do nawet 1600 za kotel 4 gwiazdkkowy, 1200-1400 hotel 3 gwiazdkowy jest to 9 noclegow na miejscu moim zdaniem wszędzie mogą oszukiwać, nie ważne czy to Grecja, Bułgaria czy Polska, wiadomo dzieli nas zazwyczaj bariera językowa no i chęć zdobycia kasy... ja próbuje się rozeznać w tych dwóch hotelach (Zora i Horizont) oraz w klubach, gdzie nie będzie "siekanki techno" |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
xxyy
|
a my chcielismy jechac w czwórkę samochodem. ale teraz sie zastanawiamy czy Bulgaria czy polskie morze jednak
![]()
#6 |
Wtajemniczenie
|
Podpinam sie pod temat
![]()
#7 |
Zakorzenienie
|
Oszukują w kantorach, ale wystarczy wymienic pieniądze w banku, albo wziąć z bankomatu i po problemie.
Ja polecam: pyszne jedzenie, tanie i dobre wino, słońce. Nie trzeba się martwić o kasę jak w strefie euro |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam w Hotelu Zora
![]() ![]() W mieście dosyć przyjemnie, dużo straganów, pełno ludzi. Przyjemny klimat. Co do klubów to poleciłabym Malibu choć tam możesz się raczej spodziewać muzyki techno ![]() Jak masz jakieś pytania, pytaj śmiało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Nie zważaj na Hotele, bo w Zlotych Piaskach zdecydowanie jest co robić i hotel odwiedzasz praktycznie kiedy zbliża się posiłek i by się przespać, a łóżka mają wygodne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
To może i ja się wypowiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jedyne co mi się bardzo nie podobało, to właśnie hotel Horizont :/ Niby fajnie bo basen i szwadzki stół 9można jeść ile się chceJ ) ale jak zobaczyłam mójk pokój...o zgrozo...Miałam pokój na parterze i to była raczej klitka dla 4 osób, te na piętrach były o wiele wieksze i przestronniejsze. No i łazienka tez była okropna...prysznic to była kratka na środku łązienki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale poza hotelem naprawde było wspaniale J No i ten tani alkohol ![]() ![]() ![]()
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja byłam w Złotych Piaskach rok temu, w tym roku wybieram się ponownie.
Tym razem już do centrum Złotych, do Zory ![]() Miejscowość cudowna, plaże przepiekne, pogoda boska. Byłam częstym gościem w dyskotece Malibu, nie puszczali dużo techno, sporo kawałków latino i różnych takich, przy których dobrze się ludzie bawią. Ja miałam w moich hotelu (nie pamiętam nazwy, ale spoza centrum) jedzenie paskudne, właściwie go nie jadłam. Naszczęście przy takim upale człowiek nie jest głodny. Dużo sklepików, bazarków, knajpek, barów, wszyscy mili i mówią pare zdan po polsku. A dyskoteka malibu była zdominowana przez polaków. ![]() Radze wziąść troszkę więcej kasy, niby alkohol tani bardzo, ale pieniądze się rozpływają niewiadomo na co. Myśle, że to że jade tam drugi rok jest wystarczającą recenzją tej miejscowości.
#13 |
xxyy
|
dziewczyny ile was kosztowal taki wyjazd?
![]()
#14 |
Zakorzenienie
|
Uff... U mnie wyszło jakoś ok. 2200 zł
![]() ![]() A byłam w hotelu A'la Fiesta - moim zdaniem dość przystępna cena, fajne hotelik, ale największa wada to to, że trudne dojście do centrum i do plaży. Dojście na miejsce jeszcze nie takie złe, ale zajście do hotelu (pod górkę)... A co do oszukiwania, to raczej nie zauważyłam. Raczej zauważyłam, że sprzedawcy (najczęsciej lodów) obniżają ceny ![]() Aha, ja też chodziłam do Malibu!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
w tym roku za obóz płacę 1200 zł, mam zamiar wziąść 150 euro.
I również mam zamiar wydać jak najmniej ![]()
#16 |
Raczkowanie
|
ja tez bylam w Zorze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
A jak daleko od plaży jest oddalona Zora? I czy to prawda, że w nie któych pokojach znaleziono karaluchy (takie ploty słyszałam)?
O małych rozmiarach pokojów tam słyszałam ![]() ![]() I jeszcze jedno pytanko: jacy ludzie zazwyczaj mieszkają w Zorze? Bo w Horizoncie wiem, że jest dużo Rusków no i Polaków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
oddalona jest z 400m jesli dobrze pamietam, a moze nawet wiecej, najgorsze bylo wracanie po schodach
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Hehe... ja już zdążyłam usłyszeć nawet druga nazwę tego hotelu - Zmora
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
W Bułgarii NIGDZIE nie ma brodzików w łazienkach. Taki stajl
![]() POlecam stronę www.bulgaricus.pl Ciekawe dla wyjeżdzających i nie tylko |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
W złotychpisakach spedziłam najwspanialsze wakacje w zyciu.wczesniej byłam kilka razy we wloszech i Bułgaria bije na głowe kurorty włoskie.Było suuper mimo ze miałam 17 lat i byłma na obozie,teraz mam 22
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie to roznicy miedzy polskim morzem a bulgarskim nie bylo.
Tak czy siak caly dzien ,gdziekolwiek sie czlowiek ruszyl slyszal polski jezyk.Poczawszy od calych stad wycieczek,czy kolonii skonczywszy na rodzinach z polski. Platne plaze sa czyste ale chcac cale 2 tygodnie placic rodzinie "plaze" to naprawde drogo wyjdzie. Nie podobalo mi sie to,ze placi sie za lezak ekstra ,za parasol ekstra.Mowie Ok,ja i tak nie chce parasola ,bo ja sie chce opalac.Alez skad! Niby osobno ale dodaja razem,bo samego sie nie da i juz.Paranoja. Ten chodnik prowadzacy na promenade to katastrofa.Wyboisty z dziurskami i masa smieci.Normalny syf. Zlodziei masa.Poczawszy od naciagaczy typu "zmienic pieniadze,korzystny kurs" -maja albo podrobione albo dawno wycofane z obiegu.Co maja nie wiem ale uslugi oferuja po cichu ,ze strachem w oczach. W Kantorach kantuja.Nalezy przy tej babie wyjac kalkulator i pokazac ,ze sie WIE ILE SIE DOSTANIE,w przeciwnym wypadku macie pewne,ze nagle zle policzyli ,lub zmienili sobie cyfry po przecinku. Jedyna atrakcja to bylo bynajmniej dla mnie szastanie pieniedzmi i kupowanie ile tylko mozliwe.Istny szal. Pogoda sie nam nie udala.Bylo deszczowo i pochmurno. Na platna bylo nam szkoda ,wolelismy roztrwonic kase wieczorem.Zreszta tam i tak nie ma co robic,jak nie chodzic i kupowac i placic... Na darmowej plazy,dzikiej za hotelem Jurnalist czy jakos tak, bylo tyle ludu jak nad naszym Baltykiem.Na dodatek brudno i smierdzialo. Mi sie nie podobalo .Zreszta nie pisze tego teraz zlosliwie ale jak ,ktos juz byl gdziekolwiek indziej i zwiedzil troche swiata ,tez uzna ,ze Bulgaria to strata pieniedzy. Kolejna sprawa ,ktora mi wszystko psuje to moja obsesyjna milosc do zwierzat.Konajace z glodu psy(zle traktowane przez tubylcow) tylko mnie przygnebialy. Niestety turysci tez sa obojetni na los tych psow i nie karmia ich ...Ba ,omijaja szerokim lukiem! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ajajaj... jade 9-20 lipca wlasnie do Horyzontu
![]() ![]() ![]() ![]()
#25 |
BAN stały
|
a nie była żadna z was w hotelu Szans ***?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Ojoj,szkoda,że dopiero teraz widzę ten wątek.
Byłam w Horyzoncie.Hotel umiejscowiony najwyżej jak się da chyba ^_^ Warunki w hotelu nie są jakieś swietne,jednak to się w ogóle nie liczyło!!!Sama Bułgaria jest piękna,plaża,miasto,pryzj aźni ludzie.dla mnie - RAJ.Chętnie tam wrócę! |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
ja z kolei mam bardzo złe wspomnienia z Bułgarii...
*po pierwsze okradziono mnie już pierwszego dnia - po wyjściu z kantoru rozpętała się nagle burza i ktoś wyjął mi portfel z plecaka (nie wiem jakim cudem na prawdę, ale wiedziałam kto) o przez tą ulewę nie mogłam znaleźć złodziejaszka...całe szczęscie, że pieniążki miałam rozdzielone w dwóch portfelach i spokojnie starczyło mi do końca pobytu... *wszędzie jest brudno, jak tylko wyjdzie się poza teren hotelu, okazuje się, że całe złote piaski to śmietnik:| dla mnie było to odrażające... *mój hotel (nie pamiętam niestety nazwy) również nie należał do najlepszych, ale w sumie niczego się nie spodziewałam, bo byłam na obozie młodzieżowym ![]() ![]() ![]() *wspomniana już tutaj dyskoteka Malibu - również okropna:/ może podobać się 14latkom szukającym przygody, ale na pewno nie jest to miejsce, w którym można się kulturalnie pobawić...po pierwsze niesamowity tłok i zaduch, nie można było normalnie przejść przez dyskotekę, napaleni faceci bardzo lubili ocierać się o młode dziewczyny, zaczepiać i wogole lepiej nie mówic...okropieństwo - pijani faceci, zboczeńcy wręcz! dużo Polaków (nie mówie wcale, że to wada) przez co (oprócz tych napaleńców) panowała czasami miła atmosfera, muzyka też w miarę ok.. *w kantorach oszukują prawie za każdym razem, dobrze, że z liczeniem nie mam problemów... *plaża publiczna również okropna, od hotelu na plażę było daleko, szło się uliczkami i schodami w dół, a spowrotem niestety w górę, plaża brudna i tłoczna, w dodatku w czasie, kiedy tam byłam, był jakiś wysyp okropnych gryzących muszek/meszek, po których całe ciało miałam w kropki...ostatecznie zrezygnowałam z plażowania (które bardzo lubię) na rzecz kąpieli w basenie w hotelu obok (oczywiście płatne)...na plus można zaliczyć klimatyczne parasole na plaży ![]() *na plus całego wyjazdu: smaczne i tanie owoce, ogólnie całkiem niezłe jedzenie i tani alkohol; jeżeli jedzie się ze znajomymi to nawet w najgorszych warunkach można spędzić miłe wakacje (jednak chyba nie o to chodzi ![]() tak więc szczerze nie polecam pobytu w Bułgarii w hotelu o niskim standardzie, z dala od centrum, bo na pewno wspomnienia nie będą zbyt dobre...jeżeli chce się wypocząć w przyzwoitych warunkach należy wybrać hotel przy centrum (jest dużo czyściej), z prywatną plażą, bo inaczej można się mocno zawieść... dodam tylko, że to niejedyny obóz zagraniczny, na którym byłam, ale z pewnością najmniej udany... edit.: nie mogę sobie przypomnieć nazwy tego hotelu, ale był pomiędzy (i bardziej pod górkę) hotelami VEŻEN i SILVER
MY IDEA OF HAPPINESS HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED "Wierzę w styl, a nie modę" RL Edytowane przez mi.a Czas edycji: 2007-05-27 o 14:17 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem w szoku po twojej wypowiedzi o_O jak ja byłam(wakacje '04)to plaża była piękna,po prostu naprawdę...zgadzam sie ze stwierdzeniem,że Bóg Bułgarię stworzył jako ostatnią dając jej wszystko co najpiękniejsze zachował na koniec ;-) w kantorze nie spotkałam się z takim problemem,jedynie ostrzegali nas przed 'konikami' na mieście ;/ Obiady były jednak straszne ^_^ wodne zupy(podobno to ze względu na temperature - większe zapotrzebowanie na wode,aczkowliek ja uważam,że niezła forma oszczędnościowa;p)co do Malibu,to dla mnie było świetnie.Po pierwsze spotkałam tam ziomka Polaka ;-) bardoz sympatyczny człowiek oraz dwóch Rosjan.Dobre miejsce na multi-culti znajomości <: starszych panów rzeczywiście było troche,ale zazwyczaj skupiali się w jednym miejscu i jakoś dawałyśmy sobie z kumpelą z nimi rade. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hmm najwyraźniej można różnie trafić i różni ludzie mają różne oczekiwania...dla mnie plaża była brzydka i brudna (ta publiczna, do której schodziło się po schodkach), ale byliśmy też na jednej dzikiej plaży, oddalonej trochę od hotelu i była na prawdę niesamowita ![]() ![]() Malibu też zdecydowanie nie dla mnie, wole kulturalniejsze imprezy ![]() ![]() Wcześniej byłam również z almaturu we Włoszech w małym miasteczku Loano i było cuuuuudownie wręcz!!! cena podobna a bez porównania jak dla mnie! ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziwi mnie tlyko ta plaża,bo niby byłyśmy na tej samej.Nie no znajomości nie polegały na tym,na czym większość starszych panów z czternastkami ;P Ja ogólnie z almaturu zrezygnowałam po tym obozie,organizacja była beznadziejna,nie kojarzę szczegółów,ale taka jest ogólna recenzja ich oferty |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.