|
Notka |
|
Zwierzaki w potrzebie Forum zwierzaki w potrzebie, to miejsce gdzie niesiemy pomoc zwierzętom. Tutaj dowiesz się o akcjach na rzecz zwierząt. Przeczytasz o schroniskach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pozwólmy kotom zdychać...:O
Cytat:
Jedyne co mi przychodzi na myśl, to wydzielenie w tej piwnicy jakiegoś kociego obszaru tak, by można też było z niej korzystać, ustawienie wielkich kuwet, zbiórka i stopniowa sterylka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
EOT |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A kto niby miałby sprzątać te wydzielone częsci???? Poza tym to nie jest realne tam gdzie mieszkają ludzie ... bo ile kotów mogłoby korzystać z takiego miejsca? a jak poradziłabyś sobie z dezynfekcją takiego miejsca?? A skað bralabyś jedzenie dla wszyskich kotów , które przyszły na obiadek? ![]() itd...itp..... nie ma szans , takie miejsca prędzej czy pózniej stałby sie zagrożeniem dla ludzi.... Właśnie po to są schorniska zeby koty mogły być w jednym miejscu.... i aby mogły być jakoś nadzorowane... Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
fragment Twojej wypowiedzi: ".....A poza tym gdzie byli rodzice? Ani trochę temu dziecku nie współczuję...." i następny: "....Nigdy nie zrozumiem ludzi z takm podejściem jak Twoje i mam nadzieję, że będzie ich coraz mniej...." i następny: "...Dziecku nie współczuję, nadepnęło zwierzę (jasne, że pewnie nieumyślnie) i to, co zrobił kot było jak najbardziej naturalne, tym zwierzętom dzieje się dużo większa krzywda niż parę zastrzyków...." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydzielenie jest niemozliwe. Interesowalam sie sprawa glebiej, w czasie wakacji, jak mialam wiecej czasu. Myslalam nad sprawa razem z paniami od "spraw technicznych" w spoldzielni. Mialysmy wglad w plan piwnic bloku i technicznie jest to niemozliwe. Nie ma miejsca do zabudowania, gdzie jednoczesnie byloby okienko umozliwiajace kotom wchodzenie/wychodzenie i nie sprzeciwialaby sie miejscu jego powstaniu straz pozarna. Sprawa na pozor latwa do rozwiazania jest nierozwiazywalna. Ja sie poddalam i pozostaje mi jedynie narzekanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Rozeznanie
|
Jak juz wcześniej pisałam jestem za dokarmianiem zwierząt
![]() I zastanawiam się jak takie koty czy psy poradzą sobie same w mroźny wieczór? Gdzie znajda jedzenie? W koszu na śmieci? Wiem, że chyba sytuacji nie da się rozwiązać przynajmniej ja takiego pomysłu nie mam, ale niedokarmianie zwierząt problemu nie rozwiąże. Od tego są władze miast, które pewnie takimi "błahymi" sprawami się nie przejmują. My i tak tu nic nie zaradzimy. Gdybym miała swój dom napewno nie pozwoliłabym marznąć i głodować biednemu zwierzakowi. W schronisku panują zazwyczaj straszne warunki- byłam więc wiem jak to wszystko wygląda. A jeśli chodzi o to ugryzienie dziewczynki przez kota- to w sumie nie dziwię się, że tak się stało. To była naturalna reakcja kota- w końcu ktoś go nadepnął i też go bolało. Z drugiej strony kota nie powinno tam być- ale jemu nie da się wytłumaczyć, że ma tu nie przychodzić. Sama byłam kiedyś pogryziona tyle że przez psa- i też miałam szczepienia- owszem bolało ale bez przesady. Kotka nadepnięcie też bolało... Chciałabym jeszcze wtrącić, że kiedy dzieją się takie rzeczy jak pogryzienie to ludzie nagle zaczynają widzieć problem. I wtedy (niestety) takie zwierzę ląduje w schronisku albo jest usypiane... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
Raróg
|
Dziewczyny, widzę, że większość z Was mieszka w dużych miastach - czy władze naprawdę nie mają podpisanej umowy z weterynarzem na sterylizacje?
Bezdomnego kota można ciachnąć za darmo lub prawie za darmo. Nie twierdzę, że Wy osobiście macie to robić, ale dokarmiający koty powinni zaineresować się, jak to w Waszym mieście wygląda. Inaczej nie ma się co spodziewać, że problem stanie się mniejszy. Niewykastrowany kocur też znaczy terytorium (czyli piwnicę) i to podobno czuć gorzej niż cokolwiek na świecie. Jeśli cała opieka karmicieli kotów piwnicznych ogranicza się tylko do karmienia i po sprawie, to jest jak jest i tak będzie dalej.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
Ania,
Ja tez bylam w schronisku nie raz. Zwierzetom tam nie brakuje jedzenia (miedzy innymi dzieki dobrym ludziom, ktorzy to jedzenie do schronisk przywoza), brakuje tam im milosci i cieplego kata, tak samo jak brakuje go im zwierzetom na ulicy. Wiec czemu nie spakowac bezdomnego psa i nie zawiezc go do schroniska. Tam nie rozjedzie go samochod, tam nikt go nie otruje, tam nie bedzie chory. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówcie co chcecie, ale mam dokładnie takie same podejście do sprawy. Po pierwsze mieszkańcy powinni zatroszczyć się o te koty i starać się coś z nimi zrobić, inaczej nie doszłoby do sytuacji że kot ugryzł dziewczynkę. Zresztą kot miał prawo się obronić, a dziewczynka mogła uważać, niewidoma chyba nie jest ![]() Asiula, ty chyba nie wiesz jak okrutne w stosunku do zwierząt potrafią być dzieci. Nie będę opowiadała o tym co widziałam, bo to za dużo dla mnie i ilekroć to sobie przypomnę robi mi się słabo. Zresztą skąd ta pewność, że dziewczynka nadepnęła na kota a nie coś innego? Przecież kot nadepnięty na ogon nie rzuca się na człowieka, tylko ucieka. Wcale nie żałuję tej dziewczynki, dostała kilka zastrzyków i świat jej się nie zawalił, a zwierzęta głodują, marzną i są maltretowane przez większość swego życia. Kto ma gorzej? Przecież kot to też stworzenie które czuje tak jak człowiek! I nie chodzi mi o coś w tym stylu, że nienawidzę ludzi, zwierzęta są wspaniałe, a ludźmi nie warto się nimi przejmować i Złośnicy też na pewno nie o to chodziło. Chodzi po prostu o odrobinę zrozumienia. Przecież kot jakby nie patrzeć jest dzikim zwierzęciem, bał się i zareagował instynktownie, nie zrobił tego ze złośliwości, czy ot tak sobie. A przypisujesz mu ludzkie cechy recydywisty - że skoro raz odważył się obronić, będzie już pewnie atakował bez powodu ludzi i trzeba pousuwać wszystkie koty. I to Twoje podejście jest bardzo krzywdzące - każdemu stworzeniu należy się szacunek i zainteresowanie, kot to nie zabawka, ani rzecz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, masz rację, zwłaszcza drugi i trzeci cytat świadczą o tym, że jestem bez serca i nienawidzę ludzi ![]() ![]() ![]() ![]() Madzia zresztą napisała wszystko. Tym razem naprawdę EOT Nie mająca serca dla ludzi Złośnica ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
ehh , juz mi sie nawet nie chce pisać...
Sprawa wyglada tak ,ze zwierzęta nie powinny mieć większych praw od ludzi... Bloki są wybudowane dla ludzi aby czuli sie w nich bezpiecznie, aby idąc korytarzem nie bali się, ze przez przypadek nadepnie się na zwierzę i zostanie się ugryzionym ( i nie chodzi mi tu o sytuację gdy np sąsiad wraca ze spaceru z psem ) . U nas koty przebywały na korytarzu non -stop, przyzwyczaiły się, ze są własnie w naszym bloku dokarmiane i poprostu ciągle tam przebywały! i to oczywiscie nie była ich wina - ale własnie ludzi , ktorzy doprowadzili do tego! Poza tym zgadzam sie z jedną z dziewczyn , która napisała ,ze w schronisku te zwierzęta sa poprostu bezpieczniejsze! Nie neguję ,że kot nie czuje ![]() Zresztą : Madzia 007 sama napisała:"...Przecież kot jakby nie patrzeć jest dzikim zwierzęciem..." własnie jest dzikim zwierzęciem i albo jest oswojony i powinien przebywać w domu albo jest zdziczały i powienien radzić sobie sam lub powinniśmy mu pomóc oddając go do schroniska - przypominam ,ze własnie po to są te miejsca! nie ma innego wyjścia , bo inaczej prędzej czy pózniej wybuchnie epidemia ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
No coż,jedni lubią koty,a inni szczury(w domu),he he he (wiadomo o co chodzi..).
Nie słyszałam jeszcze żeby dziki kot kogokolwiek zaatakował(?) Kto próbował choć raz łapać dzikiego kota to wie, że jest cholernie ciężko. W kocie karmionym regularnie przez człowieka nie zanika instynkt łowiecki. Kto ma kota w domu (ja mam trzy) to zna temat. Nie wiem może ja w innym kraju żyję, ale w Polsce zwierzęta nie mają większych praw od ludzi.Niektórym w ogóle sie tych brak odmawia,można je bić,głodzić,wsadzać żywcem do wrzątku,znęcać sie nad nimi i nic. Uważam ze schronisko to najgorsza rzecz jaka może spotkac zwierzę,a kota to juz w szczególności.Co z tego że jest "bezpieczny" ale traci swoją niezaleźność.Już lepiej żeby żył sobie na wolności i był dokarmiany. Koty nic nikomu nie robią,nie rozumiem czemu ludzie sie ich tak boją. To zamykanie okien piwnic,przecież to barbarzyństwo. Cierpienie człowieka zdecydowanie mniej mnie rusza niż cierpienie zwierząt.Człowiek jest kowalem swojego losu,ma gdzie się udać po pomoc,zwierzak jest całkowicie bezbronny. Dziwne że ludziom przeszkadzają koty,psy a nie przeszkadza im brud,pozostawione butelki po piwie,pety,smród papierosów w windzie,pomazane ściany itp.rzeczy. Ja jestem zdecydowanie za dokarmianiem zwierząt. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu powinni? Jak zatroszczyc i co z nimi zrobic? Nie rozumiem? Mieszkancow, ktorzy "opiekuja" sie tymi kotami jest garstka. U mnie chyba 2 emerytki. Skad maja miec pieniadze na ich szczepienia, odrobaczania itp. ? Laura, z tego co pamietam takiej umowy nie ma. Mysle tez, ze gdyby taka byla, to spoldzielnia by juz tej kastracji dopilnowala. Im tez nie sa na reke rozmnazajace sie koty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Przyczajenie
|
Wiem, że się narażę, ale poznajcie także zdanie drugiej strony:
Nie lubię kotów. Mam na nie bardzo silną alergię. Nie lubię też pająków, ale kotów bardziej. Już sam widok kota wywołuje u mnie mdłości, a co dopiero ich zapach na klatce schodowej - łzawienie i uporczywy kaszel. Nie lubię mruczenia i miauczenia kota w reklamach, nie mówiąc już o okropnych odgłosach "marcowania". Truchleję, kiedy koty znienacka wyskakują ze śmietnika, a zdarza się, że ocierają się o moje nogi. Nie wyobrażam sobie, by koty spały na masce mojego samochodu! Marzę o tym, by zniknęły z mojego podwórka. Nieszczęściem koty lubią mnie i kilka razy na spacerze zdarzyło się, że najnormalniej w świecie jakiś dziki mruczek wskoczył mi na kolana, np. podczas wiązania butów albo robienia zdjęcia! Podwórkowy kot mojej babci biegnie do mnie w podskokach. Staram się opanować tą fobię, ale z alergią nie wygram. Nie lubię kotów, co nie znaczy, że chcę by pozdychały. Jeśli mam jakąś rybę, przyznaję, zrzucam ją dla nich, ale z 4 piętra ![]() Jestem odpowiedzialna za przejechanie jednego kotka, który wbiegł nam na światłach pod samochód. Wysiadłam, żeby go z tamtąd wywabić, niech tam, niech mi wskoczy na kolana, ale w tym momencie mój chłopak pomyślał, że jak powoli wycofa samochód... Widziałam jak przejechany nieumyślnie przez nas kot umierał i płakałam przez tydzień. Do tej pory nie mogę o tym zapomnieć. Kupiłam karmę dla kotów i zawiozłam do schroniska. Ale nadal nie lubię kotów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Raczkowanie
|
![]()
usunięty przez administrację
uprzedzam ze dla ludzi o mocnej psychice i jest dosc drastyczny :/ nie wiem czy film ten byl zalaczany juz przez kogos nie wiedzialam do jakiej kategorii to wsadzic wiec wzielam tu po przczytaniu "o nas samych i otaczającym nas świecie" Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2006-03-17 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kot...
Ja chyba nie chcę tego widzieć, po przeczytaniu tego tekstu:
"I cried when I saw this video clip. Seriously, We've been running this site for years. We've seen some horrible stuff. But NOTHING we've ever seen is as FUCKED UP as this. I'll personally drain my bank account as a reward for anyone that can find the bitch in this video clip. You may think getting drunk and tying a bottle rocket to a cat's tail is funny and not like this. You're WRONG. I know we're going to get a hell of a lot of shit for posting this video. Anyone that says we're posting this to glorify animal cruelty can suck my hairy ass. Click this text or the banner above! It takes you to the donation page for PETA. I hope like hell that seeing how FUCKING HORRIBLE this is makes you click the link and donate some money to stop animal cruelty!" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#321 |
Zadomowienie
|
Czyli zrobie to dla was, i zobaczę co to za film(?)
W koncu jestem silna psychicznie ![]()
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
O BOŻE, DZIEWCZYNO, SKAD WZIĘŁAŚ TEN FILM??
Ludzie, jak mozna być takim okrutnym... ![]() ![]() ![]() ![]() Jakaś Japonka trzyma sobie na rękach malutkiego kotka, później kładzie go na ziemie, przebija jego ciało w kilku miejscach OBCASEM, później wkłada mu obcas do gardła, do oczy i przydeptuje tak całego kota!! Omg Przyznaje się - nie obejrzałam filmu do końca, nawet nie wiem ile on trwa, oglądałam go może 30s. To film dla ludzi o naprawde stalowych nerwach, i jeżeli ktoś należy do ludzi, którym śnią się horrory po nocach to OSTRZEGAM
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Obejrzałam....
Ludzie potrafią być N I E N O R M A L N I.
![]() |
#324 |
Rozeznanie
|
Dotrwałam do momentu jak pierwszy raz przydepnęła kotka tym wielkim obcasem i popłakałam się. Jak można krzywdzić tak niewinne zwierze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Zadomowienie
|
Wogóle, czemu miuało służyć to, że zabiła kota w tak okrutny sposób????
Jestem zagorzałą przeciwniczką sadyzmu ludzi wobec zwierząt, a tą kobiete bym zasztyletowała, albo zrobiłabym jej to samo, co ona kotowi!!! ![]() ![]() Nienormalni to mało powiedziane.
![]() |
#326 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Raróg
|
Dobrze, Zło, że pojawiłeś się tak szybko.
Chciałam to zgłosić, ale szczerze mówiąc nie byłam w stanie się ruszyć. Myślałam, że po pewnym filmie PETA nic mnie już tak nie obrzydzi... Oni tam mają takie podejście do zwierząt. Nie bardzo wiem, po co ten film tu i co my mamy z tym zrobić. Żadna z nas nie robi takich chorych rzeczy, a nie sadzę, by wszedł tu jakiś popaprany sadysta i zmienił światopogląd po obejrzeniu tego filmu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
to straszne... nie obejrzalam tego filmu do końca, choć również myślałam, że dotrwam do końca...
Ludzie nie zasługują czasem nawet na miano-zwierząt...
![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
Oglądałam ten film już kiedyś, po prostu włączyłam i obejrzałam do konca, moze dlatego ze nawet nie moglam sie ruszyc albo dlatego ze u mnie w szkole takie rzeczy tez robili, straszne.
![]() |
#330 | |
Raróg
|
Na takich matołów jest paragraf.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.